Recension: Baby Jogger City Mini GT Double – Syskonvagnen som klarar allt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

9/10
PRIS
7/10
LIVSLÄNGD
9/10
DESIGN
8/10
KVALITET

Köpguide

City Mini double GT är inte mindre än en stabil lättviktare som du också faktiskt kan köra med i terräng. Den har utan tvekan den lättaste ihopvikning man kan tänka sig och snabbt och enkelt kan du få in den i bilens bagageutrymme. City Mini double GT har punkteringsfria gummihjul och även ett justerbart handtag. Behöver du en smidig syskonvagn att ta med dig på resor och åkturer, så är den här ett utmärkt alternativ.

Kompakt

Hopfälld mäter den 79 x 75 cm, vilket gör att du får in den i de flesta bagageutrymmen. Vagnen går också väldigt lätt att fälla upp, så du behöver inte mixtra med den om du är på resande fot exempelvis. Kom bara ihåg de dubbla säkerhetslåsen i form av band med knäppen som du också bör använda för extra säkerhet.

När du fäller ihop vagnen slår ett automatiskt lås på, vilket gör att du inte kan klämma dig eller fastna i den på något sätt om du ska lyfta in den i ett bagageutrymme till exempel. Teknologin bakom hopvikningen har Baby Jogger själva tagit fram och även patenterat.

Funktioner

Vagnen är utrustad med handbroms som du lätt kommer åt på vagnens ena sida. Du fäller bara upp spaken så slår låset på omedelbart. Du kan även använda vagnen med ligginsatser och du kan alltså ha den om du har ett nyfött barn med storasyskon, alternativt ett nyfött tvillingpar. Baby Jogger babyskydd fungerar att använda med chassit på modellen.

Baby Jogger City Mini GT Double

Fjädringen är riktigt utmärkt och vagnen har fjädring både under chassit och på framhjulen, vilket gör den bekväm för barnen att åka i. Sitsen är väldigt skönt vadderad och är en alldeles utmärkt sittdel som du kan fälla ner i nästan fullt liggläge. I övrigt har ryggstödet tre positioner att välja mellan.

En tuff vagn

Det fina med den här vagnen är att trots att det är en vagn av sufflettmodell klarar den terräng alldeles utmärkt. Du kan utan problem ta sköna skogspromenader och vistas ute i naturen med Baby Jogger City Mini GT Double. Har ni hårda vintrar där du bor, med exempelvis mycket snö, är den här definitivt ett alternativ att titta på eftersom den klarar av att forcera fram i snö riktigt bra.

Bredden på vagnen är 75 cm och det gör att den klarar alla normala dörröppningar som har en standard på 80 cm. En syskonvagn blir ju aldrig riktigt superdupersmidig, men den här är väldigt lätt att köra med i trånga utrymmen. Detta inte minst tack vare de rörliga framhjulen som gör att du kan manövrera väldigt snabbt och vika undan i till exempel folksamlingar. Ska du köra på ojämnt underlag som till exempel grus eller kullerstenar kan du fixera hjulen så blir det lättare att köra.

Fotstödet kan fällas upp i tre lägen och även om det inte är fullt vågrätt läge, så är det ändå tillräckligt högt för att det ska bli en skön och avkopplande stund för barnet som behöver ta en tupplur i sittvagnen.

Designen

När det gäller designen finns inget att önska. Baby Jogger satsar mycket på det här och deras vagnar är alltid otroligt snygga och väldesignade. Dessutom är det också design med funktion. Handtaget är väldigt bekvämt och sittdelen är också ergonomiskt utformad så att barnet sitter på ett bra och korrekt sätt i vagnen. Jogger City Mini GT Double har en totalviktskapacitet på 45 kg, vilket innebär att barnen kan väga 22,5 kg vardera.

Ligginsats

Baby Jogger har egna modeller av ligginsatser som man kan köpa och du kan även använda flera olika modeller av babyskydd till det här chassit. Det är supersmidigt att kunna köpa ett helt barnvagnspaket från allra första början och på så vis kunna ha en och samma vagn så länge barnet behöver sitta i vagn.

Baby Jogger City Mini GT Double

Handtaget

Handtaget är i knäledsmodell, vilket vi alltid pratar varmt om. Det är definitivt det mest bekväma alternativet för dig och de personer som ska köra vagnen. Handtagen är inte klädda i plastfoam, utan ett gummibelagt plast, vilket gör att det håller mycket längre. Foamen har en tendens att lossna vid stötar och smällar, men det slipper du alltså här.

Sele

Vagnarna är utrustade med en fempunktssele som du kan justera axelbanden på. Dessa går att ta bort om du bara vill använda midjebältet.

Sufflett och regnskydd

Suffletten ser till att skydda ditt barn från skadligt solljus och blåst. Den går att fälla långt fram och kan faktiskt skydda barnet nästan helt och hållet. Ligginsatserna har egna suffletter. I suffletten finns ett titthål så att du kan hålla koll på barnet om det är framåtvänt. Till Baby Jogger City Mini GT Double finns det regnskydd som du kan köpa separat.

Baby Jogger City Mini GT Double

Korg under vagnen

Som på alla Baby Joggers modeller är varukorgen härligt generös. Det är faktiskt intressant att man klarat av den här funktionen även på en syskonvagn. Du får gott och väl plats med en matkasse eller ett rejält blöjpaket under vagnen. Notera att du har förvaringsfickor på baksidan av ryggstöden också där du kan förvara dina egna små prylar som nycklar och annat.

Nackdelar

För den som är van med fotbroms har ju givetvis Baby Jogger City Mini GT Double nackdelen att modellen endast har handbroms. Vi tycker att det fungerar alldeles utmärkt trots att vagnen är en syskonvagn och att det känns tryggt och säkert att använda bromsen. Handbromsen är dessutom barnsäker, så det finns inga små barn som klarar av att klura ut hur man öppnar bromsen.

Produktfakta

  • Mått uppfälld: 112 x 77,5 x 110 cm
  • Hopfälld m. hjul: 79 x 75 x 32 cm
  • Hopfälld u. hjul: 67 x 77,5 x 18 cm
  • Vikt: 15 kg
  • Maxvikt på barn: 45 kg
Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals