Recension: Baby Jogger City Tour Lux – En resevagn för många tillfällen

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

5/10
PRIS
7/10
LIVSLÄNGD
6/10
DESIGN
7/10
KVALITET

Köpguide

Att köpa barnvagn kan vara det roligaste som finns, eller det jobbigaste. Att hitta rätt bland alla vagnar som finns idag är inte det lättaste. Antingen vet man exakt vad man vill ha, men hittar ingen vagn som uppfyller alla behov och önskemål.

Eller också så är det precis tvärtom, att man inte har en aning om vad man vill ha och det gör det svårare att hitta rätt. Kanske kan denna artikel vara till hjälp då.

Vi har kollat närmare på resevagnar i allmänhet och Baby Jogger City Tour Lux i synnerhet. Många resevagnar passar precis lika bra till vardags som till resor, så oavsett om du söker just en resevagn eller en till vardags så kan kanske denna vara den rätta.

Och om du har kollat lite extra på just den här vagnen, men känner dig osäker, då kommer det här förhoppningsvis att vara till hjälp.

Baby Jogger City Tour Lux kan dessutom användas från nyfödd, om man köper till en liggdel eller adaptrar till babyskydd, så den här resevagnen kan även passa om man söker efter en barnvagn att använda från allra första början.

Här kommer du att få veta precis allt som du behöver veta om Baby Jogger City Tour Lux. Du kommer att få veta vad som är bra, vad som är mindre bra, hur prisvärd den är, hur länge den kan användas, vem den passar för, och mycket annat.

Våran förhoppning är att den här artikeln ska hjälpa dig att avgöra om Baby Jogger City Tour Lux är det rätta valet för just er och när du har läst igenom detta så är du förhoppningsvis ett steg närmare att hitta den perfekta vagnen.

Pris

Det är svårt att ge ett kort och definitivt svar på frågan “Är Baby Jogger City Tour Lux en bra resevagn?” - det är till och med omöjligt. Det är en bra barnvagn på många sätt, men den är även mindre bra på många sätt.

Det här är helt enkelt en vagn med väldigt många fördelar, men lika många nackdelar. Det är också svårt att avgöra huruvida priset är bra eller dåligt och att avgöra om den är prisvärd eller inte.

Baby Jogger City Tour Lux
Baby Jogger City Tour Lux

Men med tanke på alla nackdelar så måste vi nästan påstå att Baby Jogger City Tour Lux inte är särskilt prisvärd. Det finns nämligen väldigt många resevagnar som är betydligt bättre och som ändå kostar betydligt mindre.

Å andra sidan så kan den vara väldigt prisvärd, om det är just en sådan här vagn man söker. Nackdelarna behöver ju egentligen inte vara en nackdel för just dig, men fördelarna kanske är oumbärliga för dig och då gör ju det att den här vagnen blir prisvärd.

Fördelar med Baby Jogger City Tour Lux

Så vilka är då dessa för- och nackdelar? En väldigt stor fördel är att Baby Jogger City Tour Lux är vändbar, vilket inte alla resevagnar är. Vagnen är ändå väldigt smidig, liten, och lätt.

Den kan även användas med babyskydd om man köper till adaptrar eller med liggdel som också kan köpas till. Detta gör att man kan börja använda barnvagnen direkt och det kan ju förstås vara en stor fördel eftersom man då kan använda samma barnvagn under flera år.

Baby Jogger City Tour Lux
Baby Jogger City Tour Lux

Liggdelen är dock relativt dyr att köpa, men det kan definitivt vara värt det om man kommer att använda den som enda vagn.

Det är dock bra att tänka på att liggdelen används under väldigt kort tid, så det blir egentligen mer prisvärt att köpa adaptrar att använda till babyskyddet, om man känner att det räcker.

Adaptrarna är dessutom inte särskilt dyra, men det gäller att köpa rätt adaptrar eftersom det är olika som gäller beroende på märket på babyskyddet.

Nackdelar med Baby Jogger City Tour Lux

Att vagnen är väldigt liten är dock inte bara en fördel, det innebär även att den blir trång lite väl fort. Den kan användas upp till 18 kg, men då får du räkna med att barnet sitter trångt och obekvämt under minst 1-2 år, kanske ännu längre.

Det är svårt att säga exakt när det blir trångt och hur trångt det blir eftersom barn är olika stora i olika åldrar, men det är ändå viktigt att ha detta i åtanke. Den här vagnen är helt enkelt mindre än andra vagnar och väldigt trång.

Det kanske inte blir något problem alls för er, men det kan också bli så att ni måste byta vagn när barnet är 1-2 år. Det största problemet är dock längden, många barn kan börja bli för långa redan i 1-årsåldern.

Baby Jogger City Tour Lux
Baby Jogger City Tour Lux

Med andra ord kan vi nästan garantera att ni kommer att märka av detta, men hur mycket är svårt att säga. Det kan bli ett stort problem, eller inget problem alls, och ni kan märka av det tidigt eller först när det snart är dags att sluta använda vagnen.

Oavsett vilket så känns detta som en väldigt stor nackdel, då en resevagn ska kunna användas längre - allra helst tills barnet slutar åka vagn. Och med tanke på priset så bör denna faktiskt kunna användas längre än ett par år.

När man köper en resevagn, eller vilken barnvagn som helst egentligen, är det viktigt att utgå från behov. Vart ska vagnen användas? Hur ofta kommer den används? Hur länge? I vilken terräng? Vilka funktioner behövs? Hur och vart ska vagnen förvaras? Kommer den att fällas ihop och fällas ut ofta? Kommer ni att ta med den i bilen?

Utgå från när, var, och hur den ska användas. Om ni kommer att behöva använda den länge så är det viktigt att den klarar lite mer vikt, om ni ofta kommer ta med den när ni åker iväg så är det viktigt att den är lätt att fälla ihop och tar lite plats och så vidare.

Utöver det så är det alltid säkerhet och komfort som är viktigast när man köper produkter till barn. Idag har de flesta produkterna hög säkerhet och hög komfort, men det kan ändå vara bra att kolla upp det innan för att vara på den säkra sidan.

Baby Jogger City Tour Lux passar för den som behöver en enkel och smidig resevagn till enstaka resor. Det är en perfekt vagn om ditt barn är omkring 1 år eller yngre, möjligtvis upp till 2 år, och ni endast behöver den just då - inte om något år.

Om ni behöver en enkel vagn till en bilsemester så passar denna bra eftersom den tar lite plats och är lätt att fälla ihop. Den fungerar även på flygresor, men får inte tas med som handbagage på flyget.

Baby Jogger City Tour Lux

Baby Jogger City Tour Lux passar egentligen för alla och för alla behov, men inte alltid - eller inte hur länge som helst, närmare bestämt.

Om man vill kunna använda samma vagn tills barnet inte längre använder vagn så är detta inte det bästa valet, för visst kan det kanske fungera, men det är långt ifrån säkert att det kommer att göra det.

Vi rekommenderar alltså främst denna vagn om man behöver just en resevagn och endast kommer att använda den tills barnet är max ett par år gammal.

Fördelar

 • Smidig och tar väldigt lite plats
 • Vändbar sits
 • Lätt att fälla ihop och fälla ut
 • Kan användas med babyskydd om man köper till adaptrar
 • Man kan även köpa till en liggdel
 • Även liggdelen kan fällas ihop och den kan göra det tillsammans med resten av vagnen
 • Fullt liggläge

Nackdelar

 • Klarar inte svårare terräng eller snö
 • Trång och kort sittdel, passar inte för större barn
 • Inte överdrivet tung, men väger ändå mer än många andra resevagnar
 • Ganska dyr, speciellt med tanke på att den inte kan användas särskilt länge
 • Kanske inte den snyggaste resevagnen, men det är förstås en smaksak
 • Något låg, speciellt om man använder liggdel

Produktfakta

 • Storlek (ihopfälld): 66 x 26 x 53,5 cm 
 • Vikt: 8,8 kg med sittdel
 • Sele: 5-punktssele
 • Maxbelastning: 18 kg
 • Finns i färgerna: Svart, grå, blå, rosa, lila
 • Funktioner: Varukorg, justerbart fotstöd, vändbar sitt-/liggdel, justerbart ryggstöd, tvättbar klädsel (löstagbart tyg), handbroms, svängbara framhjul, förlängningsbar sufflett, liggläge, transportväska

Sammanfattning

Baby Jogger City Tour Lux är en bra resevagn på många sätt. Om man söker en resevagn att använda vid enstaka tillfällen upp till 1- eller 2-års ålder så kan det vara den perfekta vagnen.

Förutsatt att man reser under sommaren eller till varma länder. Den här vagnen klarar nämligen inte av terräng eller snö. Den passar inte heller för lite större, eller längre, barn.

Det här är ingen bra vagn att använda till vardags och inte heller om man har tänkt använda den tills man slutar med barnvagn, för det är inte säkert att den kommer kunna användas så länge.

Men som sagt, om man behöver just en resevagn för enstaka tillfällen eller kortare tid så är det en perfekt vagn med många fördelar. Den tar lite plats, är lätt att fälla ihop och fälla ut, och lätt att köra.

Den kan användas från dag ett, om man köper adaptrar till babyskyddet eller köper till en liggdel. Den är lätt att använda, helt enkelt.

Överlag så är Baby Jogger City Tour Lux en bra resevagn, om man bortser från den korta tiden den kan användas samt att den inte fungerar i terräng och snö. Den har fullt liggläge, bra sufflett, och vändbar sits.

Dock finns det ändå många likvärdiga vagnar som är billigare; och som dessutom kan användas längre, eller klarar av terräng och snö bättre.

Därav skulle vi inte rekommendera Baby Jogger City Tour Lux, utan snarare rekommendera att man kollar efter bättre alternativ. Men om det faktiskt är detta man behöver, då kan det trots allt vara ett bra alternativ för just er.

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals