Recension: Babybjörn One Air – En luftig och ergonomisk bärsele

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

7/10
PRIS
10/10
LIVSLÄNGD
10/10
DESIGN
10/10
KVALITET

Köpguide

Babybjörn One Air är en innovativ bärsele som Babybjörn har tagit fram för att ditt barn och även du ska få den allra högsta komforten när barnet är i bärsele. Tyget består av ett svalt och luftigt 3D meshtyg som har en extra kort torkningstid. Meshtyget sitter där det behövs som bäst, alltså områdena närmast barnet och dig; vid axelbanden, i grenen, och på själva sittdelen.

Hela Babybjörn One Air är framställd ergonomiskt in i minsta detalj och du kan ställa in den steglöst i både storlek och sittbredd. Den fungerar från det nyfödda barnet på ca 3,5 kg till ända upp till 15 kilo. Du kan också använda den för att bära på ryggen när barnet blivit större.

Olika bäralternativ

Selen är konstruerad för att nyfödda barn ska sitta i en naturlig ställning med ryggen i en c-kurva. Den är perfekt för daglig användning och den är lätt att växla mellan de olika bärsätten på ett tryggt sätt. Du kan bära på magen med barnet både framåtvänt och vänt mot dig och du kan även bära barnet på ryggen när barnet är äldre.

Babybjorn One Air
Babybjorn One Air

I de lägen där du har barnet vänt mot dig kan du välja mellan två olika höjdlägen. Det övre läget använder du från det att barnet är nyfött och detta ser till att barnet hamnar i en bra position, så nära ditt ansikte som möjligt. En bra tumregel för att barnet är i bra höjd är att du ska kunna ge barnet en liten puss på huvudet! Den andra höjdplaceringen av barnet använder du när det vuxit till sig några kilo. Framåtvänt bör barnet vara minst 5 månader och väga max 12 kilo.

Babybjorn One Air
Babybjorn One Air

Hur du än väljer att ha den, så har du händerna fria samtidigt som ditt barn har trygg kroppskontakt med dig. Det lilla spädbarnet kan höra dina hjärtslag och ligger som en liten kokong alldeles intill dig. Det här skapar stor trygghet och ett lugn för barnet.

Ergonomi och komfort

En bred och justerbar sittdel gör att barnets höfter hamnar i en bekväm och ergonomiskt korrekt sittposition. Babybjörn One Air bärsele har en skön och lyxig vaddering i axelbanden som gör att det är väldigt bekvämt för dig att bära selen. Bärselen har ett midjebälte som ger skön stadga och maximal ergonomi för dig genom att midjebältet gör att tyngden fördelas bättre över din kropp och ger avlastning för din rygg. Ergonomin på Babybjörns bärselar gör att barnet hålls i en upprätt position som ger fria andningsvägar, rörlighet för ben och armar, samt ett korrekt stöd för huvud och nacke.

Babybjorn One Air
Babybjorn One Air

En avancerad funktion är definitivt huvudstödet på Babybjörn One Air. Spädbarnet får ett korrekt stöd tills det är möjligt att hålla upp huvudet helt själv. Bär du ett större barn kan du använda huvudstödet när barnet sover och sedan fäller du ner det när barnet är vaket och vill se sig omkring. Huvudstödet går enkelt att justera, så att du kan välja om du vill att det ska vara upp eller nedfällt och du kan även välja med tryckknappar hur mycket du vill att huvudstödet skall stödja.

Ryggläge

Det är väldigt enkelt att bära barnet på ryggen i Babybjörn bärsele. Det du gör är att helt enkelt flytta hela bärselen från magen till ryggen. Du kan alltså placera det större barnet i bärselen på magen och sedan bara dra över bärselen med barnet i, över till ryggen. På det här sättet kan du placera barnet på ryggen helt utan hjälp av någon annan! Konstruktionen är formad så att  barnet sitter helt tryggt och säkert i selen medan du för över selen till ryggen.

Babybjorn One Air

Selen har genomgått speciella tester för att den ska kunna klassas som höftvänlig för barnet. Bärselen stöder ditt barns höfter och på så sätt kan bebisens höftleder mogna som de ska, även när du har barnet i selen. När du inte använder bärselen är det jättelätt att rulla ihop den. Den tar nästan ingen plats och blir liten och smidig. För de allra minsta spädbarnen från ca 3,5 till 4,5 kg så ska det medföljande benbanden användas. Dessa förhindrar de minsta bebisarna från att glida ur selen.

3D-meshtyg

Det unikt konstruerade 3D-meshtyget är framtaget för att särskilt passa små bebisar. Det innebär att tyget består av tre lager: ett supermjukt nät som ligger närmast barnets hud och ett slitstarkt och stadigt nät som ligger ytterst. Mellan näten finns en speciell fyllning. Den här fyllningen består av ett fiber som ger bärselen stadga, men som samtidigt håller igång luftcirkulationen.

Babybjorn One Air
Babybjorn One Air

Selen håller sig luftig och sval när du bär barnet i den och håller både dig och barnet behagligt tempererat. Alla tyger i Babybjörn Bärsele One Air är av Öko-Tex certifierat tyg och är helt giftfria. Det gör alltså inget om barnet suger eller tuggar på tyget. När du tvättar Babybjörn-selen torkar den väldigt snabbt tack vare det luftiga tyget.

Att bära ditt barn i Babybjörn One Air

När du bära ditt barn i selen finns det ett antal saker man ska tänka på. För att bebisen ska sitta tryggt ska du aldrig dricka varma eller heta drycker när du har barnet i bärselen. Med köpet följer också rekommendationer om hur länge barnet lämpligen ska bäras i Babybjörn One Air. Det är viktigt att du följer de här i instruktionerna eftersom barnets ben annars kan domna och det blir obekvämt. Kom ihåg att aldrig vända barnet framåt innan nacken är stabil och stark nog. När barnet är litet och inte kan stödja sin nacke själv ska du bära barnet i så kallad grodposition. Ryggen ska vara c-formad och benen lätt vinklade uppåt.

Babybjorn One Air
Babybjorn One Air

En Babybjörn One Air bärsele är av sådan kvalitet att den går att använda till flera barn. Den är oerhört slittålig och den håller verkligen i många år. Smidigt nog så kan du tvätta bärselen i tvättmaskinen i 40 grader. En av de smidigaste sakerna med Babybjörn One Air är definitivt att den är så enkel att ta på. Du sätter fast den helt utan krångel och det är väldigt lätt att placera barnet i den.

Nackdelar

Nackdelar finns det egentligen inte med Babybjörn Bärsele. Vill man ha en bärsele till sitt barn, så finns det helt enkelt inget bättre än den här modellen. Den ser till att barnet sitter i en bekväm, ergonomisk position och den avlastar din rygg så mycket det går genom att fördela vikten mellan höfter och axlar.

Produktfakta

  • Ålder: Nyfödd - 3 år 
  • Vikt på barn: 3,5 - 15 kg
  • Användning: På mage och rygg
  • Material: Öko-Tex-certifierat
  • Tvättråd: Maskintvätt 40°C

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals