Bästa armringarna 2024 – Det optimala verktyget för ditt barns vattenlek

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Det finns inget härligare än att se sitt barn utvecklas och lära sig saker - speciellt när de lär sig något som kan vara så otäckt som att lära sig simma eller leka i vatten.

Det är inte alla barn som trivs som fisken i vattnet och för en del är det väldigt skrämmande att ta sina första simtag. Hur ska man kunna flyta bekvämt när det finns en risk att man kan svälja vatten?

Då är det bra att man kan förlita sig på armringar. Med dessa supersmarta verktyg kan dina barn känna sig hur trygga som helst i vattnet (och vi föräldrar också).

Då de själva kan röra sig och lära sig hur man tar simtag utan att behöva anstränga sig för att flyta blir det oftast enklare att vistas i vattnet.

Det är dock inte alltid så enkelt att veta vilka simpuffar man ska välja eftersom det finns ett så stort utbud på marknaden idag.

Som tur är har jag samlat ihop en testpanel på åtta olika familjer som tillsammans med mig och min familj har testat nio olika armpuffar.

Som alltid har vi testat armringar i olika prisklasser och vinnaren i premiumklassen blev Skruttenringen Armringar följt av Bestway Swim Safe Armringar i mellanklassen. För dig som vill ha ett budgetalternativ finns vinnaren Swimpy Armringar i den prisklassen.

Vi ville även ta fram en specialutformad produkt med Swimpy Swimpdyna som kan kallas för ett simbälte och är väldigt praktiskt för er som vill ha optimal säkerhet för ert barn. Läs vidare för utförliga recensioner om alla nio armringar.

Premium: Skruttenringen Armringar

Ett par armringar av bästa kvalité hittar du med Skruttenringens armringar. Den är helt fri från ftalater och innehållet är gjort av stabiliserad gummi.

De är väldigt bekväma för barnen då utsidan är av mjukt material och inga hårda eller vassa skarvar finns. Rekommenderas för barn mellan 1 och 6 år.

Fördelar

 • Passar barn i olika ålder (1-6 år)
 • CE-märkta

Nackdelar

 • Vissa upplever att de är lite besvärliga att blåsa upp

Mellan: Bestway Swim Safe Armringar

Här har du ett par pålitliga och stabila armringar från Bestway som enkelt går att blåsa upp när det är dags för vattenlek eller när ditt barn ska lära sig simma. De är i steg C-klassen och passar för barn som är mellan 3 och 6 år.

Fördelar

 • Stabila
 • Bra pris

Nackdelar

 • Designen

Budget: Swimpy Armringar

Dessa simringar kommer i en större storlek som passar barn mellan 2 och 6 år, men som även har en modell för 0-2 år.

Ditt barn får ökad säkerhet med dubbla luftkammare och luftläckage förhindras tack vare smarta säkerhetsventiler. Väldigt bekväma simringar utan hårda skarvar för ett hejdundrande pris.

Fördelar

 • Dubbla luftkammare för ökad säkerhet
 • Hög komfort

Nackdelar

 • Designen

Special: Swimpy Swimpdyna

Detta är en liten specialare från Swimpy då det är ett så kallat simbälte. En stor flytdyna har lagts till i denna smarta design till två vanliga armpuffar så det blir ett stort härligt simbälte.

Den fästs baktill med en justerbar rem vilket är perfekt då den passar för olika storlekar. Barnet rör sig fritt och bekvämt då hela dynan är gjord av mjukt material. Passar åldrarna 2 och 3 år.

Fördelar

 • Smart design
 • Bra rörelsefrihet

Nackdelar

 • Kan kännas lite klumpig

Varför ska du lita på oss?

Tillsammans med min familj har åtta andra barnfamiljer testat dessa armpuffar. Vi har alla barn i många olika åldrar och i detta test har barn från 6 månaders ålder upp till 12 års ålder varit med. Innan testet började kom vi fram till några krav som de olika simpuffarna skulle uppnå för att få poäng.

Vi har sedan gått igenom alla kraven och gjort utförliga tester i både badhuset och på stranden - allt under föräldrarnas uppsikt såklart - för att se om de passar lika bra på de olika ställena.

Vi har låtit våra barn få säga till om vad de tyckte var bra eller mindre bra med armringarna eftersom det är de som har använt dem. Vi har dock själva noterat om de exempelvis har varit enkla att blåsa upp, transportera, och om de har suttit fast bra på barnens armar.

Vem behöver köpa armpuffar?

Om du och din familj ofta åker till badhuset eller till stranden är det väldigt smart att investera i armringar. De är väldigt prisvärda och kan användas i många år.

De är ett perfekt verktyg för ditt barn att använda när han eller hon vistas i vattnet - vare sig det är för att lära sig simma eller om det endast är för att leka och lära sig vara bekväm i vattnet.

Eftersom de är uppblåsbara är de enkla att använda och de fästs på barnets armar så när de exempelvis vill ta några simtag eller lära sig att flyta kan de göra det hur enkelt som helst utan att varken de eller föräldrarna behöver oroa sig för att de ska sjunka under vattnet.

Armringar är även bra att använda i samband med en simring eftersom man enklare kan lära sig att flyta med en sådan.

Om man sedan har armringarna på sig gör det inget om man slutar använda simringen eftersom man enkelt hålls uppe över vattenytan ändå. Dessutom är det roligt att leka med simringen. Allt detta ska såklart hållas under uppsyn av en vuxen. 

Hur kom vi fram till vilka armringar vi skulle testa?

Efter att ha gjort en utförlig undersökning då vi kollat igenom sidor som babyland.se, lekmer.se, och babmba.se hittade vi våra armringar. Vi såg till att få med olika modeller och märken i olika prisklasser.

När vi valde ut de armpuffar vi skulle testa fick även några av våra barn vara med och välja ut dem eftersom det var ju ändå de som skulle använda dem.

Hur testade vi armringarna?

Vi har testat armringarna under en total period på nio veckor då vi har testat ett par armringar i en vecka var. Eftersom vi har testat dem under sommarmånaderna har det inte varit några problem med att testa dem både i badhuset som på stranden.

Först och främst har vi sett till att alla armringar har sett säkra ut innan våra barn har fått använda dem. Till exempel har vi blåst upp dem och testat så att de flyter bra i vattnet och för att se så att det inte finns något hål eller liknande så att det läcker ut luft.

Sedan har barnen fått testa armpuffarna medan de har varit i vattnet och de har efteråt fått meddela vad de tyckte om dem. Speciellt viktigt för oss var det att veta om de var bekväma och om barnen kände att de flöt bra när ringarna användes.

Våra favoriter

Premium: Skruttenringen Armringar

Vill du ha ett par pålitliga men praktiska armringar som inte är otympliga för ditt barn? Då ska du definitivt kolla in dessa armringar från Skruttenringen. Inuti finns det stabiliserad skumplast och man kan enkelt blåsa upp dem när det är dags för simturen.

När barnet har dem på sig är det även väldigt bekvämt då det inte finns några hårda eller vassa skarvar och materialet som har använts är fritt från ftalater - det känns alltid tryggt att veta.

Vi upplevde att de passade alla barn som var i den rekommenderade åldern 1 till 6 år eller när man väger mellan 11 till 30 kilo. Som sagt är det inga som helst problem med att blåsa upp dem och de satt fast som berget på allas armar.

Det var väldigt smidigt att man får med en förvaringsväska som dessutom har ett smart handtag så det blir enkelt att transportera simpuffarna.

För cirkapriset 300 kr får du ett par pålitliga armringar som alla barn kommer ha nytta av - och dessutom älska då de är lätta och bekväma att använda.

Fördelar

 • Passar barn i olika ålder (1-6 år)
 • CE-märkta

Nackdelar

 • Vissa upplever att de är lite besvärliga att blåsa upp

Mellan: Bestway Swim Safe Armringar

Dessa armringar är endast till för barn som är mellan 3 och 6 år men de är hur bra som helst för det. De är i steg C-klassen och kommer från Bestway och är det perfekta verktyget när ditt barn ska lära sig att simma.

Det är enkelt att ta med dem till stranden eller poolen då man enkelt blåser upp dem och sedan har man rektangulära armpuffar som hjälper barnet att flyta - hur praktiskt som helst.

Alla i testpanelen upplevde att detta verkligen var ett par utmärkta armringar och när man hade blåst upp dem kändes de väldigt stadiga och luften höll väldigt länge. De passade också perfekt för den rekommenderade åldern.

Cirkapriset 130 kr är mer än överkomligt då man vet att ens barn kommer att vara i trygga händer i vattnet. Du ska självklart alltid ha uppsikt över dem men det är skönt att man kan lita på barnets armringar. 

Fördelar

 • Stabila
 • Bra pris

Nackdelar

 • Designen

Budget: Swimpy Armringar

Dessa armringar från Swimpy är vinnare i budgetklassen eftersom de kommer till ett bra pris men som också har många funktioner. De är av den större storleken då de har dubbla luftkammare. Detta för att det ska vara säkrare för barnet att vistas i vattnet.

De har även smarta säkerhetsventiler så att luft inte läcker ut och de kommer hjälpa ditt barn att hålla sig i en upprätt position när han eller hon leker i vattnet. Även dessa simpuffar är gjorda i mjukt material med bekväma sömmar som inte är hårda mot barnets hud.

Just de som vi provade passar för barn som är mellan 2 och 6 år men de kommer även i en mindre storlek som passar barn mellan 0 och 2 år.

Cirkapriset 100 kr är ingenting att bråka om när det kommer till ens barn säkerhet i vattnet  - och dessa är verkligen säkra och väl värd pengarna. 

Fördelar

 • Dubbla luftkammare för ökad säkerhet
 • Hög komfort

Nackdelar

 • Designen

Special: Swimpy Swimpdyna

Vanliga armpuffar är väldigt bra att investera i, men om du känner dig osäker på ditt barns förmåga i vattnet och inte tycker att ett par armpuffar är nog kan du ta en närmare titt på detta simbälte från Swimpy.

Det är i princip två simringar som kommer samman med en tredje större flytdyna som har fästs mellan armringarna och som sedan fästs med en justerbar rem i ryggen.

Detta är alltså mer eller mindre perfekt när ditt barn ska lära sig att simma men som kanske är lite rädd för vattnet. Tillverkaren har även tänkt till när det gäller komfort och rörelsefrihet då den är speciellt utformad för det.

Det finns exempelvis inga hårda eller vassa sömmar som gör ont mot barnets hud. Ringarna är gjorda av 100% polyester medan ringarnas fyllning kommer i skumplast.

De kan användas av barn som antingen väger mellan 15 och 20 kilo eller som är mellan 2 och 3 år. Cirkapriset 300 kronor kan kanske tyckas lite mycket för ett par armpuffar men tänk på att du får mycket mer än så.

Med tillägget av den tredje större puffen kommer ditt barns vistelse i vattnet vara mycket säkrare och de kommer att lära sig simma eller känna sig trygga i vattnet på nolltid.  

Fördelar

 • Smart design
 • Bra rörelsefrihet

Nackdelar

 • Kan kännas lite klumpig

Bra att tänka på innan du köper armringar

De flesta armpuffar passar för flera olika åldrar men en del kanske bara passar för ett års tidsperiod. Om ditt barn är runt 1 till 2 år ska du speciellt se till att armpuffarna kan användas för den åldern.

Det kan även vara bra att se till att armringarna är gjorda i godkända material och att de är fria från ftalater.

Om ditt barn även är allergisk mot något speciellt material ska du självklart kolla så det inte har använts. Om det inte står tydligt på produktbeskrivningen kan du ringa till tillverkaren eller webbutikens kundtjänst.

Våra utmanare

Aquarapid Armringar för Barn

Detta är ett par pålitliga armringar från Aquarapid som passar perfekt för barn som har fyllt 6 månader tills de väger 30 kilo. Ett par uppblåsbara simringar med ett hål i mitten som enkelt träs på barnets arm.

De är speciellt utformade för att hjälpa barnets motorik när de vistas i vattnet och följer barnets kroppsposition - barnet har det alltså väldigt bekvämt.

Välj mellan två fina färger - grön och röd - för cirkapriset 200 kr. För det får du ett par stadiga armpuffar dina barn kommer ha mycket kul med. 

Fördelar

 • Enkla att använda
 • Finns i flera olika färger

Nackdelar

 • Kan inte lämnas ute i direkt solljus

Intex Armringar

Är ditt barn överlycklig när du ofta besöker stranden på sommaren så han eller hon leker mycket både på land och i vattnet? Då ska du införskaffa dig dessa armpuffar från Intex eftersom de har en färgglad kulör i rött och det blir enkelt att se barnet.

De är uppblåsbara och passar barn mellan 1 till 3 år, men de finns även i andra storlekar och utföranden. För cirkapriset 40 kronor (!) får du en klassisk modell av armringar som är väldigt pålitliga och kan användas länge. Verkligen värd pengarna!

Fördelar

 • Lågt pris
 • Färgglada

Nackdelar

 • Ingen kul design

Armringar Bamse

Dessa är de ultimata armpuffarna för dig som vill att ditt barn ska ha den optimala säkerheten i vattnet och som har ett barn som älskar Bamse. De är nämligen gula armringar med karaktärer från Bamse som motiv.

De är även praktiska simringar som har dubbla luftkammare för ökad säkerhet och även säkerhetsventiler för minskat luftläckage. Materialet är bekvämt med mjuka skarvar så det inte gör ont när barnet har dem på sig.

Det går bra att använda dem medan ditt barn är mellan 2 och 6 år. Cirkapriset 100 kronor är ett bra kap eftersom du får stabila och säkra armringar som ditt barn kommer kunna använda ett bra tag i vattnet.

Fördelar

 • Kul med Bamse
 • Hög säkerhet

Nackdelar

 • Endast för Bamse-fantaster

Disney Frozen Armpuffar

Ett par härliga armpuffar med motiv på karaktärerna från Frozen. De är väldigt färgglada med sin lila, blå, och vit ton så de kommer definitivt att synas i vattnet.

Dessa rekommenderas från att man är 3 år tills att man har fyllt 6 år. De finns även i ett Stas Wars-utförande. Cirkapriset 50 kronor är ingenting att snacka om.

Fördelar

 • Kul motiv
 • Bra pris

Nackdelar

 • Endast för Frozen-fantaster

Bestway Barbie Armringar

Här har vi ett par armringar som är superroliga för alla som gillar Barbie - du får till och med Barbies hund med som motiv!

Den rekommenderade åldern för dessa är 3-6 år och måtten är 23x15 cm - ett par armringar som är lagom stora och som kan användas i flera år, med andra ord. Det blir det plusbetyg för.

Vi har valt att ha med dessa armringar för att de både har ett roligt motiv som passar barn och att de är säkra att använda. Vi har även sett till priset när vi valt just dessa då de har ett mycket bra pris.

Dessa armringar har mycket att bjuda på, så det är utan tvekan ett bra val för alla som gillar Barbie! Bestway erbjuder även andra spännande saker till ditt barn - du hittar fler produkter ur deras sortiment bland annat här.

Fördelar

 • Läckert motiv
 • Bra pris

Nackdelar

 • Endast för Barbie-fantaster

Swimpy Armringar Babblarna

Babblarna är ett populärt gäng bland barnen och därför är det kul för oss att kunna presentera dessa armringar! Att det var just detta tema låg mycket till grund för varför vi valt att ha med just denna produkt.

Vi har även valt just dessa armringar för att de har bra pris och för att de är säkra att använda. De består av plast som är fem gånger starkare än liknande produkter och bara det är såklart en viktig del av vårt val.

Armringarna är anpassade efter barn i åldern 0-2 år och har en maxvikt på 15 kg. Var noga med att inte använda dem efter det att ditt barn är äldre/tyngre då det påverkar säkerheten negativt.

Det är bara att köpa andra armringar efter det att ditt barn blir äldre/tyngre. Välj exempelvis andra armringar från vårt test som är för äldre barn för att vara säker på att de är säkra och bra.

De har flera luftfack och säkerhetsventiler, vilket gör dem till ett kanonbra val. Här hittar du Swimpy armringar för barn i åldern 2-6 år.

Fördelar

 • Babblarna är poppis bland kidsen
 • Bra pris
 • Säkra för de minsta barnen

Nackdelar

 • Passar endast barn upp till 15 kg

Speedo Armbands

Dessa armringar är ett bra val för alla då de finns i fyra olika storlekar. Du kan välja mellan följande storlekar:

 • 0-2 år - upp till 15 kg
 • 2-6 år - upp till 25 kg
 • 6-12 år - upp till 50 kg
 • 12 år -> - 50 kg+

De har ett så bra pris så det blir inte så kostsamt att köpa ett par nya när ditt barn växer. Du kan använda dessa armringar under hela tiden barnet använder sig av armringar om du byter ut dem i takt med att barnet växer.

Armringarna är av mycket bra kvalitet, de är EU-godkända och tillverkade av högkvalitativ PVC med två stycken luftkanaler.

Fördelar

 • Pålitliga
 • Finns i flera olika storlekar
 • Prisvärda

Nackdelar

 • Tråkig design

Produkter som utgått

Paw Patrol Armringar

Om ditt barn ska lära sig att simma och älskar Paw Patrol ska du verkligen investera i dessa simringar. Det är ett par stadiga och pålitliga armringar som kommer med ett gulligt motiv på hundarna i Paw Patrol.

Om de dessutom är lite tvekande till att vistas i vattnet kan ett par armringar med ens favoritmotiv vara precis det som får dem att prova sina första simtag.

Det är en enkel design som lätt går att blåsa upp och när man väl har gjort det är de hur säkra som helst för ditt barn att använda.

Med i köpet kommer även en badboll som också har ett motiv på hundarna i Paw Patrol. Cirkapriset 130 kronor är ett bra kap då man får två roliga och praktiska simverktyg i köpet.


Martinex Mumin Simpuffar

Vill du ha ett par vackra simpuffar med karaktärerna från Mumin? Då är det dessa armringar du ska satsa på. Du kan även lita på att de är säkra.

Du blåser enkelt upp dem när ditt barn som är mellan 3 och 6 år vill leka eller öva på att simma i vattnet. Cirkapriset 60 kronor är heller inget att bråka om då puffarna håller hög kvalité trots det låga priset.

Frågor och svar

Varför ska man använda armringar?

För att det är enklare, roligare, och säkrare för barn som inte kan simma. Barnet kan röra sig mer fritt i vattnet, även om en vuxen förstås alltid ska vara med oavsett.

Barnet kan träna på att simma, främst med benen, och får möjlighet att vänja sig vid vattnet och öva på att simma på ett tryggt sätt.

När börjar man använda armringar?

Det finns armringar för barn under 1 år, de flesta är från 6-8 månader, så det är bara att börja när man själv känner sig redo att låta barnet prova.

Hur väljer man armringar?

De flesta armringar finns för olika viktklasser, så man utgår helt enkelt ifrån barnets vikt. Men det finns förstås flera olika modeller för samma vikt.

Man får helt enkelt välja den sort som passar bäst för barnet och kanske prova sig fram för att hitta en sort som barnet trivs med – armringarna ska såklart vara bekväma att ha på.

Vad kostar armringar?

Det finns armringar som kostar 20 kronor, men också de som kostar flera hundra. Och priset behöver inte nödvändigtvis avgöra hur bra det är, eller hur bra de passar för just ditt barn. Kanske fungerar alla lika bra eller så är det just en sort som funkar för er. Prova er fram!

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals