Bästa simringen 2024 – Det säkra sättet för ditt barn att bada

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Sommaren är en härlig årstid och om du verkligen är en badperson är det trevligt att ta med barnen till stranden eller poolen under de varma sommarmånaderna.

En simring kan vara ett bra verktyg för ditt barn att använda eftersom de kan lära sig att flyta med den. Mina barn har använt simringar och jag tycker att det har gått hur bra som helst och de älskar verkligen att bada nu. Vi vill dock förtydliga att du aldrig ska lämna ett barn oövervakad i vatten, oavsett ålder!

I det här inlägget ska vi gå igenom de bästa simringarna som finns på marknaden just nu, allt för att du ska få ett lättare val och mer tid att spendera med dina barn. Jag och min testpanel har kommit fram till tre favoriter och en special.

I premiumklassen hittar vi Zoggs Trainer Seat Simstol för de allra minsta, den har en sits man sätter barnet i så det kan vara i vattnet och leka. I mellanklassen hittar vi Bestway CoolerZ Badfåtölj som passar alla från 3 år och upp till 90 kg.

Budgetklassens vinnare blev Badring Donut som blir en färglad rolig vän i badet. 

Med vår specialare blir du en haj i vattnet. Swimfin Simdyna är perfekt för er som gillar annorlunda med skojiga prylar. Läs vidare för recensioner om alla simringar vi testade.

Premium: Zoggs Trainer Seat Simstol

Zoggs Trainer fick bli vår premiumfavorit för att den känns otroligt trygg och säker, samtidigt som den ändå är rolig att flyta runt i. Trots att det är en premiumprodukt så kommer den till ett bra pris, och med den här till hands kan vi garantera att både stor och liten får en trevlig vistelse vid vattnet!

Det som gjorde att vi fastnade för just den här badringen var inte bara det faktum att den kommer till ett bra pris men ändå är en premiumprodukt, utan vi gillar också att den har en väldigt söt design med starka färger som syns tydligt i vatten. Ett praktist stöd för huvud och nacke gör den extra bra. 

Fördelar

 • Bekväm badstol utvecklad för mindre barn
 • Säkert ryggstöd för stabil känsla

 • Hög maxvikt

Nackdelar

 • Dyr
 • Designen ser billig ut


Mellan: Bestway CoolerZ Badfåtölj

Bestway CoolerZ Badfåtölj kan verkligen gå hem hos barnen under de varma sommarmånaderna! Mellanfavoriten håller en hög kvalité, inte bara vad gäller material och utformning utan även när det kommer till design och känsla. 

Formad likt en behaglig och avkopplande fåtölj kan vi garantera att ditt barn kommer att njuta fullt ut. Föräldrar kan också känna sig trygga med att barnet får ett bra och stadigt stöd. Verkligen en väldigt bra produkt till ett relativt bra pris!

Fördelar

 • Kan användas av de som väger upp till 90kg
 • Behagligt bottenmaterial i mesh

 • Ryggstöd och handtag för säkert stöd

Nackdelar

 • Bör inte användas av barn under 3 år

Budget: Badring Donut

Här har vi en lekfull simring i motiv av en donut. Den är enkel men ändå skön att flyta runt med, och med tanke på att den passar barn från omkring 4 år så är den även rolig att leka med. 

Slitstark, lätt att blåsa upp, generös storlek och stadig, till ett riktigt bra pris!

Fördelar

 • Enkel att blåsa upp
 • Slitstarkt material som tål mycket

 • Riktigt prisvärd (billig)

Nackdelar

 • Något simpel

Special: Swimfin Simdyna

Simdynan från Swimfin tog hem platsen som specialare i det här testet, just med tanke på att det inte är en vanlig simring. Swimfin är enkel att använda; det enda som krävs är att du fäster remmarna på barnets rygg.

Det här är alltså ett flythjälpmedel som ger stöd utefter barnets egen förmåga att flyta och simma runt i vattnet. Om barnet sjunker så håller swimfin det uppe vid ytan, och om barnet kan simma bra på egen hand finns den bara där som extra stadga. Perfekt vid simträning för att ge barnet mer frihet.

Det vi gillade lite extra med simdynan är att den liknar en busig hajfena. Något vi dock upptäckte är att den tar stor plats eftersom den inte kan fällas ihop, och att den inte känns så säker om barnet inte redan lärt sig flyta någorlunda bra. Annars gillar vi den!

Fördelar

 • Simdyna som underlättar simträningen
 • Ger barnet frihet

 • Fästs enkelt med remmar på ryggen

Nackdelar

 • Tar stor plats (går ej att fälla ihop)
 • Något osäker för barn som inte kan flyta

 • DyrKöpguide – Bästa simringen

Vad är en simring?

Det hörs ju rätt så tydligt på namnet, men för att ni inte ska bli förvirrade kring alla olika varianter av flythjälpmedel för barn så tänkte vi bara förklara lite snabbt vad just simringar är. 

En simring är en form av flythjälpmedel där hela barnet får stöd av en ring, som sitter fast runt dess midja för att hålla barnets överkropp ovanför ytan. Med en simring kan barn få en trygg invänjning till kontakt med vatten, där både barn och förälder kan känna sig bekväma och säkra i situationen. 

När det första steget är taget kan simringen även användas för att lära barnet simma och flyta, samt för att bara kunna njuta av det guppande blå tillsammans – ibland måste alla få slappna av utan att behöva simma som en galning, eller hur? 

Med andra ord så är simringen ett väldigt praktiskt hjälpmedel för barn i alla åldrar, oavsett om de kan eller inte kan simma. Såklart måste du anpassa simringen efter barnets ålder och storlek, men funktionen och syftet i sin helhet funkar på alla. 

Främst är de ju dock tänkta att användas som ett hjälpmedel vid flyt- och simträning, där barnet ska få en behaglig känsla av att ringen håller upp det samtidigt som hen lär sig att vara och röra sig i vattnet. 

Flyt- eller simträningen kan också kombineras med andra verktyg så som armringar, simfötter eller simglasögon

Vem behöver köpa en simring?

Egentligen kan alla föräldrar få användning för en simring, oavsett vilken ålder och storlek barnet är i. Idag är marknaden väldigt välutvecklad för just sådana produkter för barn, så det finns en simring som funkar för alla. 

Vi kan garantera att ni enkelt kan hitta en simring som passar just ert barn, både vad gäller behov, storlek, ålder, färg och form, samt komfort. Och det är också detta vi hoppas att vår köpguide kan hjälpa er med, då det kan vara svårt att veta vad du ska välja bland allt som finns.

Simringen kan även komma till nytta om du har ett barn som gillar att vara i vattnet, både om det redan kan eller inte kan simma eller flyta. Ja, egentligen kan vilket barn som helst få nytta av en simring, men vissa kommer verkligen få mer hjälp av den medan andra kan få mer kul. 

Det finns såklart olika modeller som är anpassade för olika åldrar, som vi nämnde tidigare. Detta för att du ska kunna anpassa simringen utefter barnets behov för bästa möjliga passform, komfort och trygghet. 

För de allra minsta finns det simringar som kommer med en sits, så att barnet kan sitta stadigt och bra samtidigt som det lätt och smidigt kan bekanta sig med vattnet utan att det blir för mycket på en gång.  

När barnet har blivit lite större, runt 3-4 år, och inte längre behöver en sits så finns det vanliga simringar som ditt barn kan använda för att flyta runt med i vattnet, både i pool och öppna hav.

Kom som vanligt ihåg att du alltid bör ha uppsyn över ditt barn även om det använder en simring, framförallt under tiden tills att barnet lärt sig simma helt och är stor nog för att klara sig lite mer på egen hand. Simringen är endast till för att de ska kunna vara i vattnet på ett säkert sätt tillsammans med dig, eller om de vill lära sig flyta och simma.

Tänk också på att barnet ska vara på den sidan av poolen där hen bottnar, eller om det gäller i ett hav eller sjö så bör du se till att barnet håller sig på det grunda området. Du kan även då lära ditt barn hur du tar simtag och sparkar med fötterna så att de kan lära sig att ta sig fram.

När kan mitt barn börja använda en vanlig badring (simring utan stol)?

Detta varierar såklart i ålder beroende på vilket barn du pratar om, men generellt brukar 3-årsstrecket vara lagom. När barnet är mellan 1-3 år kan du använda en simring med stol, och alternativt också använda armpuffar i kombination med simringen. 

Detta ger ett optimalt flytstöd för barnet, så att du sen kan introducera den vanliga simringen när du märker att barnet är redo. Det kan ta olika lång tid beroende på vilket barn det handlar om, så var tålmodig och låt barnet vänja sig vid rörelsen i vattnet innan ni går vidare på en mer avancerad och självständig nivå. 

Hur lång tid det tar för ditt barn att lära sig både flyta och simma varierar ju också såklart beroende på hur aktiv och konsekvent du är med inlärningen. Men ett bra tips är att börja med en simring med sittstol, även i kombination med armpuffar om behov eller önskan finns. 

När barnet sen har vant sig vid vattnet och diverse flythjälpmedel kan du gå in på vanliga simringar för att lära barnet att flyta och simma ännu bättre. Till slut kommer de kunna ta sig runt och flyta i vattnet på egen hand, och då kan du successivt minska användandet av simring och diverse andra hjälpmedel när rätt tillfälle ges.

När ska/kan mitt barn lära sig simma?

Detta är individuellt från barn till barn, och också från familj till familj. Hur snabbt ett barn ska lära sig simma är en fråga om princip och preferenser, och hur snabbt ett barn lär sig att simma beror på hur aktiva föräldrarna är i att dem ska lära sig. 

Om föräldrarna är aktiva och anser att simningen är något som du ska lära sig tidigt, ja då kommer troligen barnet lära sig att simma i rätt så tidig ålder. Simskolor finns för barn i alla åldrar, och är ett utmärkt alternativ där barn lär sig simma under uppsikt och med bra metoder.

Finns det någon risk med att använda en simring på sitt barn?

Att använda vanliga simringar, alltså de klassiska varianterna med ett hål genom en ring, finns det sällan någon risk med så länge du har uppsyn över barnet under tiden som ringen används. Det gäller också att den är anpassad för barnets ålder och storlek, annars finns det risk för drunkning eller kvävning.

Sen kan du själv prova sig fram om vad som funkar för just dig och ditt barn, och så länge du tycker att en simring funkar bra för er och att det känns tryggt och stabilt så kan ni borde köra på det. Kom ihåg att storlek och design är avgörande för säkerheten i det hela.


Våra favoriter

Premium: Zoggs Trainer Seat Simstol

Den här simstolen från Zoggs är framtagen som ett säkert och stabilt flythjälpmedel för barn mellan 12-18 månader. Det vi gillade med den här var främst att den har ett skönt och stöttande ryggstöd, men också att färgen är väldigt stark så att du snabbt ser vart barnet och den medföljande föräldern är.

Här måste du dock komma ihåg att barnet aldrig bör lämnas på egen hand. Det är ju inte en simring där du fäster barnet i ett hål och så sitter det där, utan det här är som en flytande stol. Ett bra hjälpmedel för barn som inte simmar själv, men det krävs konstant uppsikt och att du håller i barnet.

Annars tycker vi att det är ett välgjort och stabilt flythjälpmedel som underlättar för en badsugen bebis. Den tål en maxvikt på 18 kg och har en rätt generös storlek för att öka komforten. Något dyr, men annars bra. Det finns även i en variant för barn mellan 0-12 månader.

Fördelar

 • Bekväm badstol utvecklad för mindre barn
 • Säkert ryggstöd för stabil känsla

 • Hög maxvikt

Nackdelar

 • Dyr
 • Designen ser billig ut


Mellan: Bestway CoolerZ Badfåtölj

Här har vi en badring från Bestway som har blivit en favorit hos många plaskande barn där ute, inte minst för dess snygga design och sköna form. Den här är nämligen formad som en badfåtölj, med ett behagligt ryggstöd, säkert handtag och en svalkande botten i mesh som gör att ni kan känna vattnet och svalka trots att barnet flyter ovanpå.

Dessutom har den en smart dryckeshållare ifall ni känner ett behov av att ta med dryck eller något. Med andra ord är det här en väldigt prisvärd, välgjord och bekväm simring som många kan glädjas av. 

Rekommenderas att använda för barn över 3 år, men kan sen användas av de som väger upp till 90 kg. Alltså kan flera barn flyta på den samtidigt, och även vuxna kan använda den för att flyta runt och njuta. Kompakt när den är tömd på luft, och stor som uppblåst! 

Fördelar

 • Kan användas av de som väger upp till 90kg
 • Behagligt bottenmaterial i mesh

 • Ryggstöd och handtag för säkert stöd

Nackdelar

 • Bör inte användas av barn under 3 år

Budget: Badring Donut

Den här simringen ser ut som en donut, vilket vi tycker känns roligt och lekfullt!

Den är perfekt att använda för barn över 4 år då den är väldigt generös i sin storlek, tålig och bekväm att flyta runt på. Vid behov kan den agera likt ett flyt- eller simhjälpmedel, men den är främst tänkt för att leka med för äldre barn.

Vad gäller form och funktion så är den okomplicerad och enkel att blåsa upp. Det vi fastnade för var dess starka och slittåliga material, som gör att simringen tål mycket och kan ändå hålla länge.

Kort och gott är det här en klassisk badring som är till för att leka, plaska och flyta runt med. Den känns stabil och bekväm oavsett om ni använder den i poolen eller havet.

Fördelar

 • Enkel att blåsa upp
 • Slitstarkt material som tål mycket

 • Riktigt prisvärd (billig)

Nackdelar

 • Något simpel

Special: Swimfin Simdyna

Här har vi en specialare från Swimfin, nämligen en simdyna som liknar en hajfena! Den här varianten funkar inte riktigt på samma sätt som en vanlig sim- eller badring med tanke på att den fästs på barnets rygg för att underlätta då barnet ska lära sig flyta. Därför fick den bli vår specialare.

Den är perfekt att använda på barn som ska lära sig simma då den anpassar sig efter barnets förmåga och ger det stöd som behövs. Dock bör den inte användas på barn som ännu inte lärt sig att flyta.

Då barnet ligger i rätt läge och simmar på egen hand ger den inte så mycket stöd, men så fort barnet sjunker ner eller inte simmar själv uppe vid ytan så griper Swimfin in och håller barnet uppe. På så sätt känns den både trygg och säker samtidigt som barnet får känna friheten att klara sig själv, med armarna fria. 

Det är smidigt att Swimfin inte måste blåsas upp eller träs på över huvud eller armar. Det är otroligt enkelt att bara spänna remmarna - dessvärre tar den plats i väskan. 

En annan detalj som vi däremot uppskattar är att simdynan tål väldigt mycket, både när det kommer till slitage och vikt på användaren. Rekommenderad ålder är från 3 år, men därifrån kan nästintill vem som helst använda den som flythjälp. Den här varianten finns i flera färger beroende på vad ni gillar. 

Ett tips för att dynan ska hålla längre är att ni sköljer av den och remmarna i kallt vatten efter användning.

Fördelar

 • Simdyna som underlättar simträningen
 • Ger barnet frihet

 • Fästs enkelt med remmar på ryggen

Nackdelar

 • Tar stor plats (går ej att fälla ihop)
 • Något osäker för barn som inte kan flyta

 • Dyr


Våra utmanare

Bestway Swim Safe Badstol Steg A

Vinnaren i mellanklassen liknar premiumklassens vinnare med en sits i blöjform men denna modell är rund. Den är dock även den gul med flera luftkuddar i olika storlekar så att de blir till en enda stor simring.

Även med denna sätter man bara ner barnet i sitsen och de kan leka i vattnet genom att sparka sig fram eller bara flyta lugnt i stolen och bli bekant med vattnet. Denna har också ett litet huvudstöd man kan luta huvudet emot.

Simringen är dock lite mindre är premiumklassens så den passar ditt barn redan från 0 års ålder tills man är 1 år eller väger 11 kilo.

Självklart ska föräldrarna alltid vara med och ha uppsyn över barnet när de leker i simringen. Föräldrarna kan ju även putta omkring simringen så barnet får lite alternativ.

Testpanelen verkligen älskade denna simring. Som tur var kom den och premiumklassens vinnare i olika prisklasser då de är väldigt lika varandra så att vi kunde utse båda till vinnare.

Vi tyckte att den var otroligt säker och det var nog ingen i testet som oroade sig över att barnet skulle ramla ut då den flöt otroligt bra.

Vi trodde inte heller att den skulle vara enkel att blåsa upp eftersom den är av den större storleken på en simring, men det var inga som helst problem att blåsa upp den. Om man har en bra pump rekommenderas dock det.

Den är verkligen värd sitt pris och du får mycket simring och säkerhetsfunktioner för pengarna.

Fördelar

 • Blöjformad sits för extra stadga
 • Flera luftkuddar i olika storlekar

 • Generös simring som flyter bra

Nackdelar

 • Något plastig
 • Kan vara lite svårt att lyfta ur barnet 


Thermobaby Aquababy Badring

Här har vi en badring från thermobaby som är speciellt anpassad för de allra minsta. Dess speciella utformning är tänkt att efterlikna en stol, just för att de minsta barnen ska få ordentligt med stöd och sitta säkert i vattnet. 

Enligt oss är det ett perfekt hjälpmedel då du vill introducera bebisen för vatten på ett tryggt och säkert sätt. Däremot vill vi bara förtydliga att den här badringen inte ska användas i djupa pooler eller andra vatten, utan den är gjord för att användas i exempelvis badbaljan eller badkaret där vattenytan är låg och kontrollerad.

Vid användning fungerar den genom att du fäster sitsen i bottnen med hjälp av de 4 sugkopparna på undersidan, för att stolen ska hållas på plats då barnet ska badas. Antiglid-ytan förhindra barnet från att glida runt eller tappa greppet. 

Med andra ord är det här ungefär som en barnstol som fästs i botten av badkaret, duschen eller babypoolen. Tack vare det generösa ryggstödet kan du som förälder känna dig säker på att barnet sitter upprätt och stabilt men ändå bekvämt och ergonomiskt. Perfekt för er som har stort badkar och vill slippa hålla i bebisen när ni badar tillsammans!

De roliga knapparna/leksakerna på framsidan gör att barnet kan underhålla sig. När sitsen ska tas loss görs det enkelt med hjälp av löstagningsremmarna. Ett plus för den fina designen och det generösa priset. 

Fördelar

 • Stadig sits som enkel fästs med sugkoppar i bottnen
 • Roliga leksaker på framsidan

 • Underlättar badet och håller bebisen på plats

Nackdelar

 • Funkar bara för små barn
 • Något plastig 

 • Kan inte användas som flythjälpmedel


Greta Gris Simring

Den här simringen med Greta Gris är ett roligt och underhållande flyt- och simhjälpmedel. Den färgglada designen och det fina motivet med Greta Gris gör att den kan vara speciellt rolig för barn som kollar på det programmet, men självklart för andra barn också som vill ut på egna äventyr i vattnet.

Vi gillar att badringen har en relativt stor storlek som innebär att den kan användas av de lite större barnen från runt 3 år, och tack vare det hållbara materialet så kan den göra sig bra många år framåt. 

En annan sak som imponerade med den här simringen var dess otroligt generösa pris. Här får du alltså en väldigt fin, rolig, underhållande och tålig badring till ett toppenpris, vilket i sig gör den värd en investering. Vi är verkligen nöjda och tror att barnen kommer bli ännu nöjdare!

Fördelar

 • Bra storlek som gör att den kan användas länge
 • Fint motiv och tåligt material

 • Underhållande men samtidigt trygg och stadig

Nackdelar

 • Något simpel

Big Eyes Badring 61 cm

Denna simring från Bestway är rekommenderad för barn som har fyllt 3 år. Du och dina barn kan välja mellan många olika färgglada färger och den är sedan enkel att blåsa upp.

Det är annars en helt vanlig simring som inte har några speciella funktioner, förutom sina roliga ögon och att den såklart hjälper ditt barn att flyta.

Den är tillverkad i materialet vinyl och tål alltså att slitas. När testet var över provade vi detta genom att utsätta den för extra mycket slit och vi kan meddela att den verkligen håller måttet och kommer inte att slitas ut på ett bra tag.

Om vi måste hitta något att klaga på så är det att priset kan tyckas lite mycket då den inte har några roliga eller praktiska funktioner, men den är samtidigt testad och godkänd av de säkerhetskraven som behövs. Färgerna är även väldigt fina.

Fördelar

 • Bra budgetköp
 • Glada färger
 • Håller länge

Nackdelar

 • Kan inte användas innan 3 år

Ananas Badring

En stor favorit eftersom den kommer i form av en ananas, eller man kanske kan säga att det är en stor ananas med ett hål eftersom den fortfarande är ringformad. Hur som helst kommer denna garanterat bli en stor hit.

Simringen är tillverkad i tåligt vinyl och mäter 179 x 117 centimeter och har ett innermått på 48 centimeter, så du kan kanske förstå att den simring inte är för den minsta.

Har du också tonåringar som är äldre än 14 år hur det hur bra som helst att använda denna; den har en maxvikt på hela 90 kilo.

Fördelar

 • Snygg och rolig design
 • Passar äldre barn
 • Maxvikt på 90 kg

Nackdelar

 • Något dyr
 • Bör inte användas av mindre barn på grund av storleken


Mumin Simring Rand

Den här simringen från Mumin är ett perfekt alternativ till badring. Det som gör den här simringen så bra är att den har en perfekt storlek som möjliggör trygg men rolig användning för både mindre (från 3 års ålder) och större barn. Med andra ord kan den användas av flera barn under flera år framöver!

Vi fastnade för Mumin Simring just för att den har ett så sött motiv, något som ofta går hem hos barnen. Även hos de vuxna kan det väcka roliga barndomsminnen som gör att den känns lite extra rolig att använda. En helt vanlig simring men där man får Mumin och Snorkfröken till flythjälp och vilket barn vill inte det? Lätt att blåsa upp är den dessutom, och så kommer den till ett väldigt bra pris! 

Vi älskar att den är helt fri från Ftalater som kan vara så skadlig för små barn - och vuxna också såklart.

Fördelar

 • Lagom stor och kan användas av både mindre och större barn
 • Riktigt bra pris för en praktisk och användbar simring

 • Lätt att hantera och ta med överallt

Nackdelar

 • Simpel, inget extra

Produkter som utgått

Intex Babybadring Deluxe

Om du vill att ditt barn ska lära sig att simma tidigt kan det vara smart att låta det bekanta sig med vattnet även när den inte har åldern inne att lära sig simma. Denna simring från Intex är ett perfekt verktyg för dig och ditt barn.

Det är en stor fyrkantig flytring i gul färg så det kommer alltid vara enkelt att se den. Den har en sits som ser ut som en blöja så barnet kan sitta i den och plaska runt i vattnet. Som stöd har den hela fyra stycken luftkuddar så att den ska flyta bättre och på så sätt har den mer säkerhet.

Det går bra att använda den medan ditt barn är mellan 1 och 2 år eller när de väger mellan 11 och 15 kilo. Du ska självklart alltid ha uppsikt över barnet när han eller hon använder flytringen.

Testpanelen tyckte det här var en säker och praktisk simring som har allt man kan önska sig. Man sätter bara ner barnet i sitsen och låter han eller hon leka av sig i vattnet på ett säkert sätt.

Man behöver inte alls oroa sig för att barnet ska ramla eller svänga åt sidan tack vare den stora ringen med fyra luftkuddar. 

Det finns även ett litet huvudstöd som kan vara skönt för barnet att luta sig mot när man har längden inne. Barnet kan sparka sig fram i vattnet och plaska så mycket den vill och föräldrarna kan enkelt se till att allting går rätt till.

Priset är ett riktigt kap för en så säker och smidig simring. Ditt barn kommer ha superkul och vara bekväm med vatten under sin uppväxt med denna flytring.

Fördelar

 • Fördelar
 • Blöjformad sits för extra stadga

 • Flyter riktigt bra

 • Kan användas upp till 15 kg

Nackdelar

 • Kan vara lite svårt att lyfta ur barnet 

Disney Frozen Simring

Älskar ditt barn Frozen? Då är detta simringen för er! Med ett fint motiv av Anna, Elsa, och Olaf och med filmens fina färgtema kan ditt barn säkert vistas i vattnet och även lära sig att flyta.

En simring med favoritkaraktärerna är ju alltid en stor hit och det finns tillochmed en simring med Hitta Doris-motiv om man har barn som inte gillar Frost (är det någon som har det ens, haha?).

Cirkapriset på endast femtiolappen är ett bra kap och den kan användas av barn som har fyllt 3 år tills de är runt 10 år. Håller även en bra kvalité och kommer räcka ett tag.

Fördelar

 • Roligt motiv från filmen frozen
 • Inspirerar barnet till att vilja lära sig flyta/ simma i vattnet

 • Riktigt prisvärd (billig!)

Nackdelar

 • Känns något billig

Bestway Badring Elefant

Här har vi en skojig badring med inte bara ett motiv. Denna har en vanlig ring men med ett elefanthuvud som sticker ut från ringen - superskoj! Denna är för dig som gillar roliga prylar.

Den är uppblåsbar och trots att den är lite större än en vanlig simring är den inte svår att blåsa upp. Simringen mäter 61 x 61 centimeter.

Den kommer även i en snygg blå färg och för cirkapriset hundralappen får man faktiskt mycket roligt för pengarna, trots att den inte har så många funktioner.


Intex Cars Pool Cruiser

Hur coolt är det inte att ha sin egen bil i poolen när man lär sig simma? Och det är inte vilken bil som helt, det är nämligen Blixten McQueen från filmen Bilar!

Vi tycker att den är ett säkert och pålitligt flythjälpmedel, men det är säkert många barn som kommer vilja leka med den, så tänk bara på säkerheten först och håll alltid uppsikt.

För att använda simringen måste barnet vara minst 3 år och sedan passar ringen även barn som är runt 6 år eller för dem som har en maxvikt på 27 kilo.

Flytringen mäter 109 x 71 centimeter så man kanske kan tro att den är ganska stor och tar mycket plats i vattnet, men vi tyckte att den hade en alldeles lagom storlek.

Denna kommer ditt barn har verkligt roligt med samtidigt som du kan känna dig säker när den är i användning. Denna coola bil kostar ungefär 200 kronor på nätet.


Bestway Speedway Friends Simring

Detta är ännu en simring från Bestway som rekommenderas för barn som är mellan 3 och 6 år. Den är uppblåsbar och kan användas av ditt barn som ett hjälpmedel när de vill lära sig att flyta.

Om du endast är på jakt efter en helt vanlig simring för ditt barn och inte vill betala alls mycket är detta verkligen simringen för dig - cirkapriset ligger nämligen på futtiga 20 kronor!

Trots att den kommer för en billig prispeng kan du vara säker när ditt barn använder den då den klarade vårt säkerhetstest och den håller ett bra tag.


Tiimari Simring/Badring

Det fanns många billiga och säkra simringar att välja mellan i budgetklassen, men denna simring från Tiimari vann på grund av sin fina design. 

Färgglada fiskar och gula bubblor kommer som motiv och underdelen är i en fin blå färg som kommer matcha vattnet utmärkt.

Denna simring är dock för de lite äldre barnen - den är rekommenderad från 4 års ålder. Föräldrarna ska såklart fortfarande ha uppsikt över barnet när han eller hon använder simringen.

Just in den här åldern kan det vara bra för ditt barn att använda en simring, eller flytring som de också kallas, för att lära sig flyta.

Visserligen kommer de nog lära sig detta i simskolan men om man ofta åker på solsemester eller vill att sitt barn ska vara bekant med vattnet från tidig ålder är detta ett jättebra verktyg som hjälper en att flyta.

Cirkapriset på 60 kronor är mer än överkomligt och om du har flera barn i nära ålder är det ju ett ypperligt tillfälle att investera i två stycken. Vi tyckte att denna simring fungerade bra för våra barn och de tyckte att den var rolig att använda.


Intex Cars Badring

Denna simring från Intex har ett roligt motiv med karaktärerna från filmen Bilar. Bland de är såklart Blixten McQueen med. Ditt barn kan använda denna när han eller hon har fyllt 3 år.

Vi tyckte att det var en väldigt bra simring med tanke på att det inte finns några speciella funktioner med den och om ditt barn älskar filmen Bilar är den verkligen ett måste. Då den kommer för cirkapriset 40 kronor är priset heller ingenting att bråka om.


FUN Swim Kid Baby Seat Badring Barn

Märket FUN har även en utmärkt simring för de allra, allra minsta och passar när ditt barn är 0 till 1 år gammal. Med en diameter på 66 cm är själva ringen ganska stor, vilket är bra så barnet får mycket med stöd.

Den lilla sitsen är dessutom bekväm och barnet sitter stadigt. Den gula färgen bidrar även med extra säkerhet och synlighet. Cirkapriset 130 kronor är överkomligt.


Bestway Badring Munk

Vem vill inte ha en badring med ett roligt motiv? Denna simring från Bestway kommer i form av en munk och du kan välja själv om du vill ha en rosa eller en brun munk. Den är dock rekommenderad för barn som har fyllt 5 år.

Den uppblåsbara simringen blev lite av en favorit bland barnen då den hade en rolig munk som motiv men då cirkapriset på 130 kronor inte kommer med några praktiska funktioner och den stora storleken blev den tyvärr inte en vinnare i dess prisklass.

Annars var det en rolig simring att använda och den är stor nog för till och med vuxna att använda. Alltså en bra sak eftersom den då kan användas av hela familjen!


FUN Sea Fish Swim Ring

En fin gul badring - superbra för att synas i det blåa vattnet - med snyggt motiv på havsvarelser och -växter. Den är av en lite större barnstorlek och passar för de äldre barnen.

Man blåser enkelt upp den tack vare en ventil och den hjälper även till med reglering av luft om det skulle behövas. De cirka 50 kronor man får lägga ut är ett riktigt kap.

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals