Bästa barncykeln 2024 – Stort test för alla åldrar

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Visst är det härligt när sommaren kommer och det är dags att ta fram cyklarna igen! Jag älskar att vara ute och cykla med barnen.

Men vilken cykel ska man välja till sitt barn? Det finns massor av varianter att välja mellan och jag vet hur svårt det kan vara att välja rätt modell. Ska man satsa på hög kvalitet och betala lite mer eller ska man välja någon budgetmodell?

Eftersom urvalet är så stort och det är svårt att hitta de bästa modellerna har jag undersökt ett antal barncyklar på marknaden och kommit fram till att nedanstående cyklar var de mest omtyckta. 

STOY Classic  är vinnaren i premiumklassen. Mellanklassens vinnare blev Disney Frozen Cykel och budgetalternativet Pinepeak Springcykel Komfort 10 tum.

Vi har även en rolig specialcykel med Stiga Runracer Springcykel. Läs vidare för utförliga recensioner av alla barncyklar och hitta din - och ditt barns - favorit!

Premium: STOY Classic Cykel

Det här är en cykel för barnen som vill (och kan) cykla på mer utmanande underlag. Hjulen är 12 tum och slitbara och en styrningsmekanism gör att styret inte vrids för mycket. 

Den har bromsar vid både händer och fötter, samt reflexer och en ringklocka. De vadderade handtagen är praktiska av säkerhetsskäl.

Fördelar

 • Bra för varierad och tuffare terräng

 • Styrbegränsning för ökad säkerhet

 • Reflexer och ringklocka

Nackdelar

 • Dyr
 • Något tung


Mellan: Disney Frozen Cykel

Med avtagbara stödhjul är detta en perfekt första cykel för ditt barn som de senare kan använda som en riktig cykel. 

Med reflexer, handbroms, och stänkskydd blir det en väldigt säker och smidig cykel att köra och dessutom finns det en liten korg framtill att förvara saker i. Den är väldigt fin och väl värd vartenda öre.

Fördelar

 • Medföljer stödhjul som kan tas av

 • Handbroms

 • Fina vita luftdäck

Nackdelar

 • Dyr

Budget: Pinepeak Springcykel Komfort 10 tum

När vi såg den här söta springcykeln så kunde vi bara inte hålla oss för att ta med den i vårt test. Med tanke på dess fina design, praktiska utformning och låga pris blev den en självklar vinnare i vår budgetklass!

Kort och gott håller den här springcykeln för barn vad den utlovar. Den är bekväm att använda, smidig, konstruktionen känns tålig men ändå behändig, och den är säker. Ett perfekt alternativ då barnet ska lära sig cykla eller öva balansen. Hjulen är också stadiga, och handtagen greppvänliga.

Fördelar

 • Perfekt övningscykel då barnet ska lära sig cykla

 • Greppvänliga och glidsäkra handtag 

 • Stadiga hjul

Nackdelar

 • Kan inte användas så länge
 • Saknar fotstöd


Special: Stiga Runracer Springcykel

Detta är en väldigt praktisk balanscykel, eller springcykel, då den inte har några trampor - barnet sitter på sadeln och springer helt enkelt för att komma någon vart.

När han eller hon har fått upp farten tar de upp fötterna och balanserar. Den är gjord av stål med vadderade handtag och justerbar sadel och passar utmärkt som en första cykel.

Fördelar

 • Stadig konstruktion av stål

 • Justerbar sadel

 • Bra och tåliga hjul

Nackdelar

 • Något klumpiga hjul
 • Stänkskärmen är något kort

Bästa barncyklar 2021: årets cyklar för alla åldrar

Välkommen till vårt stora bäst i test om barncyklar! I vår köpguide har vi efter noggranna efterforskningar valt ut de bästa barncyklarna och hoppas att det ger en bra plattform för alla föräldrar som ska köpa en cykel till sitt barn. 

Att lära sig cykla är en viktig del i barns utveckling och något som är bra att uppmuntra. Det ger träning av balans, motorik och fysisk kontroll. Att cykla är inte minst ett praktiskt sätt att ta sig fram.

Det är en svår konst att lära sig att cykla, men när det väl sitter kommer barnet att kunna det för resten av livet. Det är en stor frihet, en nyttig motionsform och dessutom ett miljövänligt transportmedel.

Vad ska jag tänka på innan jag köper en barncykel?

Innan du köper en cykel, finns det några aspekter att ta i beaktande. I den här texten kommer att vi att gå igenom olika kategorier såsom fotbroms, handbroms, stödhjul, ledstång och cykelns tyngd.

Det absolut mest grundläggande är att cykeln ska vara i rätt storlek och anpassad för ditt barns utvecklingsnivå. Så låt oss därmed gå in mer i detalj på vad du bör tänka på, när du väljer cykel till ditt barn.

Bör barncykeln ha fotbroms eller handbroms?

Fotbromsen har fram tills nu varit standard på barncyklar. Men numer finns det flera varianter att välja mellan. Det finns för- och nackdelar med båda bromstyper, men de flesta är överens om att det kan vara bättre att introducera handbromsen i ett tidigare skede, om det inte till och med görs med en gång. 

Fotbromsen har fördelen att det inte krävs någon särskilt bra koordinationsförmåga för att kunna använda den. Handbromsen är däremot svårare att använda och tar tid att lära sig hantera. 

Fördelen med handbromsen är att den reagerar snabbare än fotbromsen. Att introducera den tidigt för barnet, gör att det blir lättare att lära sig använda den korrekt, än om den tas i bruk först när barnet är äldre. 

Många föräldrar väljer att börja med cyklar med antingen bara fotbroms, eller både fotbroms och handbroms. Det här gäller förstås inte de pedallösa springcyklarna som används till de allra yngsta barnen.

Är det bättre med en lättare eller tyngre cykel?

Det som ofta glöms bort bland alla andra detaljer som ska beaktas vid ett cykelköp, är tyngden på cykeln. En alldeles för tung cykel blir svår att manövrera och gör att den lätt kan välta, när är det dags att svänga eller runda ett hörn. Mellan tumme och pekfinger kan sägas att om cykeln väger mer än 60 % av barnens egen vikt, blir den sannolikt för tung.

Behöver mitt barn stödhjul?

Kan barnet hålla balansen på cykeln, behövs naturligtvis inga stödhjul. Annars är det ett smidigt sätt att låta på barnet fokusera på det mest grundläggande, det vill säga att styra, svänga och reglera fart. 

Med stödhjul slipper barnet koncentrera sig på att hålla balansen under tiden. Däremot är det viktigt att ta bort stödhjulen, så fort barnet har lärt sig att hantera cykeln. 

Det finns en viss debatt i ämnet idag om huruvida stödhjul är ett bra sätt att lära barnet cykla på eller inte. Vårt råd här, är att helt enkelt använda den metod som ni är bekväma med. 

Barnet kommer garanterat att lära sig cykla även om stödhjul används. Det finns knappast några barn i 10-årsåldern som fortfarande cyklar med stödhjul, trots att det var så de lärde sig cykla. 

Det finns också ledstänger för barncyklar. De består helt enkelt av ett långt skaft med handtag som monteras under sitsen eller på ramen baktill. Då kan en vuxen hjälpa till att hålla balansen, medan barnet lär sig cykla.

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

Vårt urval av bäst i test-cyklar är i första hand baserat på användarnas egna erfarenheter. Vi har läst en stor mängd kundrecensioner, omdömen och tester som sedan utgjort grundbulten för våra val. Vi har också tittat på olika funktioner på cyklarna och hur tillverkaren konstruerat dem. 

Det finns gott om information att hitta på nätet i kategorin och därför är vi trygga med att vi har gjort ett bra urval av barncyklar.

Vilken storlek på cykel ska jag köpa till mitt barn?

Det är individuellt när barn kan börja cykla. Generellt brukar två till tre års ålder vara en bra period att börja med en springcykel eller en vanlig cykel med trampor och stödhjul eller ledstång. 

Lämpliga storlekar på cykel för olika åldrar:

 • Barn under fyra år: en springcykel eller en cykel i storlek upp till 12 tum
 • Åldrarna 4-6 (105 - 115 cm): 16 tum
 • Åldrarna 7-10 (115-125 cm): 20 tum
 • Åldrarna 10-13 (125-140 cm): 24 tum
 • Tonåringar: 26-28 tum

Så lär du ett barn att cykla

Kort och gott, med tålamod! När du valt vilken metod du vill använda dig av, är det bra att börja vistas på platser som är lämpliga och trygga för er att öva på. Parker eller en otrafikerad vändplan i villaområdet, brukar exempelvis vara bra platser. 

Det är också nyttigt att lära barnet att cykla på olika underlag. Träna därför ibland på att köra på grus eller annan lätt terräng, då och då. Tränar ni en stund varje dag, kommer barnet snabbt att lära sig cykla.

Barncyklarna Bäst i Test 2024 - Barnlandets favoriter

Premium: STOY Classic Cykel

STOY Speed är en 12 tums cykel med en riktigt stadig stålram. Det här är en rejäl cykel som tål tuffa tag. Perfekt om man vill köra i lite mer varierad terräng. 

Konstruktörerna av denna cykel har också tänkt på säkerheten. Tack vare en styrbegräningsfunktion vrids inte styret för mycket så att barnet ramlar. 

Cykeln har också reflexer, en ringklocka, och så väl fotbroms som handbroms. Reflexerna är monterade på ekrarna och dessutom finns en reflex strax under styret och en bakåtriktad under sadeln. 

Barncykeln har rejäla gummihandtag. Ett bra val för dig som tänker extra mycket på barnets säkerhet. En annan bra sak med den här barncykeln är att den är enkel att montera. 

Den ljusrosa färgen bidrar till att cykeln ser fin och elegant ut. Ett populärt val bland många yngre tjejer. Denna modell kan vara lite svårare att hitta men finns hos en del webbutiker. Annars finns det ett stort urval av färger som är minst lika fina.

Fördelar

 • Bra för varierad och tuffare terräng

 • Styrbegränsning för ökad säkerhet

 • Reflexer och ringklocka

Nackdelar

 • Dyr
 • Något tung


Mellan: Disney Frozen Cykel

Disney Frozen är en fantastiskt fin cykel på 10 tum som passar perfekt till tjejen som precis har lärt sig cykla eller ska lära sig cykla. Modellen finns också i ett Spiderman-utförande om man har ett barn som föredrar det.

Motivet på barncykeln kommer från filmen Frost och föreställer Elsa och Anna och de andra karaktärerna. Cykeln har avtagbara stödhjul, handbroms, stänkskydd, och vita luftdäck. 

Cykeln håller hög kvalitet och känns rejäl. Reflexerna på styret sitter mycket väl placerade, de är inte i vägen för barnet men reflekterar ändå ljus på ett effektivt sätt.

Barncykeln har också reflexer monterade i ekrarna. Det följer med en liten korg som kan fästas på styret, perfekt om barnet vill ta med sig någon mindre leksak eller ett klädesplagg.

Fördelar

 • Medföljer stödhjul som kan tas av

 • Handbroms

 • Fina vita luftdäck

Nackdelar

 • Dyr

Budget: Pinepeak Springcykel Komfort 10 tum

Det var en självklarhet att den här springcykeln från Pinepeak skulle få bli vår budgetvinnare, inte minst med tanke på det otroligt generösa priset för en riktigt bra cykel! Vi har med många barncyklar från Pinepeak, och det beror helt enkelt på att de gör så otroligt bra prylar.

Till att börja med så är designen och färgerna på de här springcyklarna riktigt fina. Sen är den också utformad för att ge hög komfort till barnet då det ska lära sig cykla, och den finns liksom där för att ge support då barnet ska öva sin balans. 

Med andra ord är det ett riktigt bra komplement som första-cykel för barn som vill lära sig att cykla på egen hand. Cykeln har ju inga trampor, så dessvärre kan den bara användas som en bra övningscykel där barnet själv får öva sin balans och springa fram tills det är dags att byta upp sig. 

Dock är priset så överkomligt att den verkligen är värd sin investering i år, och den kan absolut gå i arv till syskon eller andra kompisar. Den tåliga konstruktionen med stålram håller i många år. 

Andra praktiska och säkra detaljer är de glidsäkra handtagen och de stadiga hjulen, som gör att barnet kan springa fram nästan överallt. Sadeln är stadig och bekväm, och hela cykeln känns välgjord. Trots det är den relativt lätt och smidig för barnet att hantera på egen hand. Vi är så nöjda!

Fördelar

 • Perfekt övningscykel då barnet ska lära sig cykla

 • Greppvänliga och glidsäkra handtag 

 • Stadiga hjul

Nackdelar

 • Kan inte användas så länge
 • Saknar fotstöd


Special: Stiga Runracer Springcykel

Stiga Runracer är en populär så kallad "springcykel" eller "balanscykel". Dessa cyklar har inga trampor utan barnet sitter på sadeln och för cykeln framåt (eller bakåt) genom att springa. När barnet lyfter fötterna från marken kan barnet öva på att balansera.

Detta är en perfekt cykel för det lite mindre barnet som inte lärt sig cykla på en vanlig cykel. Faktum är att det är ett bra sätt att börja öva inför att så småningom gå över till en cykel med trampor. 

Har man tränat med en springcykel har man mycket gratis när man väl börjar cykla med en cykel med trampor, tack vare att man övat balansförmågan.

Cykeln är tillverkad av stål och har en justerbar sadel. Den är lämplig för barn från 3 år och maxvikten är 50 kg.

Den är även lätt att skruva ihop och sadeln går att justera från 37 cm till 43,5 cm. Handtagen är vadderade. 

Stänkskärmarna är möjligtvis något för korta men de fungerar. Det är faktiskt ovanligt att springcyklar har stänkskärmar överhuvudtaget. 

Hjulen är helt underhållsfria. Stiga har lång erfarenhet av att tillverka leksaker och cyklar vilket borgar för hög kvalitet.

Fördelar

 • Stadig konstruktion av stål

 • Justerbar sadel

 • Bra och tåliga hjul

Nackdelar

 • Något klumpiga hjul
 • Stänkskärmen är något kort

Barncyklarna som utmanar 2024 - Barnlandet gillar

Pinepeak Cykel 12 tum

Den här cykeln från Pinepeak är en lite lyxigare barncykel. Vi gillar hur den här cykeln är utformad, och anser att den fina designen gör den värd sitt höga pris. Färgerna är härliga, den har inspirerande mönster och detaljer, och kvalitén känns hög överlag.

Cykeln är utrustad med kedjeskydd som minskar risken för att barnet eller skadar sig, samt en säker handbroms på framhjulen som reagerar snabbt. Se bara till att ditt barn vet hur den används!

Vi gillar också att cykeln har ett skyddande stänkskydd och att den känns både bekväm och trygg att cykla på. Vid behov kan ni fästa de stödhjul som medföljer vid köpet, om barnet lärt sig cykla på egen hand. När de sedan inte behövs är det inte svårt att ta av dem.

Den här cykeln kan alltså användas då barnet ska lära sig att cykla på egen hand. Den passar bra för åldrarna 2-4 år, och med dess stabila 12-tumshjul upplevs den som tålig på alla underlag. 

Något vi däremot saknar är ett fotstöd, samt att den kan upplevas som något tung. Annars är vi nöjda, och tycker att den här kan göra sig riktigt bra för barn som är på väg in i cykelvärlden! 

Ett plus för att materialet är fritt från ftalater och PAH, och att du får med säkra reflexer som du kan klistra på där du själv vill. Den här cykeln finns även med 16-tumshjul för större barn.

Fördelar

 • Stadig konstruktion

 • Kedjeskydd och stänkskydd

 • Handbroms på framhjul 

Nackdelar

 • Tung
 • Dyr


Pinepeak Springcykel 12 tum

Återigen kommer vi med en barncykel från Pinepeak, och som vi tidigare nämnt så beror det på att vi och många andra är så otroligt nöjda med deras konstruktioner. Det är helt enkelt värt att ta med ett flertal av deras barncykelmodeller, just av den anledningen att de håller hög kvalité, har bra priser och att de är varierande i sina funktioner. 

Just den här modellen är gjord för de barn som ska lära sig cykla och som vill öva på sin balans. Det här är alltså, som namnet utlovar, en springcykel som saknar trampor, just för att barnet ska kunna trappa upp inlärningen genom att börja lite smått för att få in cykelkänslan.

Det vi gillar lite extra med den här är att den har ett rätt rymligt mellanrum mellan sadel och handtag, vilket gör att barnet kan vila fötterna på plattan om en förälder puttar på eller om det vill sparka med en fot i taget. Dessutom är designen snygg och stilren!

En annan detalj som känns genomtänkt är de stora och stadiga hjulen som ger extra support och stadga på de flesta underlag. Handtagen känns också stadiga och är lätta att greppa, vilket gör att ditt barn kan ta sig säkert fram på egen hand. Med en maxvikt på 20 kg funkar den bra för barn från 2 år.

För en sådan här stabil och användarvänlig springcykel för barn behöver ni inte heller betala så mycket, utan den här kommer till ett riktigt bra pris. Den är lätt för barnet att hantera på egen hand, och så underlättar det även för föräldern då den är lätt att montera. Ett riktigt bra köp som första-cykel, helt enkelt.

Fördelar

 • Springcykel för att öva balans och cykelkänsla
 • Stora stadiga hjul 

 • Lätt att hantera både för stor och liten

Nackdelar

 • Kan inte användas så länge

Nordic Hoj Springcykel Bamse 10 tum

Här har vi ännu en prisvärd och praktisk cykel, fast den här gången från Nordic Hoj. Det här är en springcykel, och likt många andra i vårt test håller den här hög kvalité trots sitt generösa pris. Vi fastnade först och främst för dess söta Bamsemotiv, som både bamsefan och icke bamsefan kan få glädje av. 

Det söta motivet och den gulliga designen kan få vilket barn som helst att vilja testa på cykellivet, och då är det ju jättebra att den här är gjord för att barnet ska kunna öva innan det tar steget till en riktigt cykel. När barnet själv ska försöka öva upp sin balans och vänja sig vid själva känslan finns cykeln där som en stabil stötta.

Med andra ord kan barnet känna sig trygg och säker på cykeln, samtidigt som den är bekväm och stabil att åka på. Vi gillar också att styret går att justera. 

Det finns även justeringsmöjligheter på sadeln, där du kan ändra från 32-42 cm beroende på barnets storlek. Alltså finns det möjligheter för barnet att växa med cykeln, eller om ni vill att flera barn ska turas om. Den kan användas från 2 år, fram till dess att den känns för liten. Hjulen är kullagrade och av massiv plast, vilket innebär att de går tyst fram.

Kort och gott är vi imponerade över hur bra den här verkar, för att vara så lätt och kännas så enkel. Dock kan den kännas lite plastig, men å andra sidan lätt för barnet att hantera själv. Vid köp får du med ett ark dekorationsklistermärken, så att barnet själv kan få designa sin cykel.

Fördelar

 • Lätt att hantera, även för barnet

 • Justerbart styre och sadel

 • Kan användas länge

Nackdelar

 • Något plastig

STOY Barncykel Motocross 12 tum

STOY är ett välkänt och omtalat svenskt märke som är kända för sina högkvalitativa och fina barnprylar. Det här deras ”STOY Barncykel Motocross”, som är en barncykel med 12”hjul som rullar bra och stabilt på de flesta underlag. Det vi gillar lite extra med just den här är att den känns väldigt sportig men ändå praktisk och bekväm, vilket gör den till en cykel som de flesta barn kan få nöje av.

Inte bara är den rolig att ta sig fram på, utan den kommer med extra stödhjul som kan kopplas på för barn som inte lärt sig att cykla på egen hand. De är enkla att ta bort när barnet är redo att cykla själv. Dessutom har den styrbegränsning som gör att styret inte kan vridas för mycket.

Med andra ord är det här en barncykel som är tålig, vilket gör att barn i olika åldrar kan använda den under dess livstid. Den är även utformad med handbroms och fotbroms, för extra säkerhet och hantering. Det finns en ringklocka på styret, och reflexer som syns tydligt. 

Om ditt barn är redo för en fartfylld och spännande cykel som både är stadig och bekväm så är den här varianten från STOY ett bra alternativ. Priset är inte överdrivet, och designen är verkligen riktigt läcker!

Fördelar

 • Kan användas rätt länge

 • Styrbegränsning

 • Fot- och handbroms

Nackdelar

 • Något tung

Disney Cars Barncykel 12 tum Dubbla Handbromsar

En annan riktigt fin cykel är Disney Cars 3 Cykel. Den passar nog bättre till en pojke då motivet är hämtat från Disney-filmen Cars med favoriten Blixten McQueen!

Den har avtagbara stödhjul, luftdäck, stänkskydd, kullagersystem, kedjeskydd, och hand- och fotbroms. Styret kan justeras och det finns även en vattenflaskhållare bak på cykeln. 

Även denna cykel känns mycket rejäl och välbyggd. Perfekt för en liten kille som gillar att cykla! Styret har rejäla gummihandtag som gör att barnet lätt får ett rejält och stadigt grepp om styret. Till denna cykel följer det inte med någon korg till styret.

Fördelar

 • Stabila luftdäck som enkelt tar sig fram

 • Kedjeskydd som minskar risken för att barnet fastnar

 • Justerbar sadel och styre 

Nackdelar

 • Dyr
 • Kan inte användas så länge


Stoy Cruiser 16” Cykel

Det blir ännu en cykel från Stoy, vilket inte är så konstigt då de tillverkar högkvalitativa barncyklar. Denna cruiser är verkligen snygg, men också väldigt robust och säker tack vare bland annat en stålram och styrbegränsning.

Den kommer med stödhjul, men dessa är enkla att ta bort när det behövs. Både fot- och handbroms finns på plats, samt ringklocka, reflexer, och justerbar sadel.

Fördelar

 • Känns robust och tålig med stålram och praktisk

  konstruktion

 • Styrbegränsning

 • Justerbar sadel

Nackdelar

 • Dyr
 •  

  Tung

Produkter som utgått

NOST Kanzone Hero Barncykel

Den här barncykeln är gjord för de lite mindre barnen och är designad för att vara ditt barns första träningscykel och du kan använda den från att de är 3 år.

Den har stödhjul som går att ta bort när ditt barn känner sig redo och blir då en utmärkt balanscykel för ditt barn att cykla med.

Hjulen är 12 tum och stadiga. Den har även ett kedje- och stänkskydd för en smidigare åktur.

Vi märkte att det var en väldigt smidig och framförallt pålitlig cykel som vi gärna lät våra barn cykla på utan att känna oss oroliga över att den inte skulle vara säker nog för små barn. Eftersom du kan ha den kvar ett bra tag kan du justera sitsen upp och ner.


Dino Bikes Barncykel MTB R88

Denna coola cykel rekommenderas för barn som är mellan 4-6 år. Tack vare sin stålkonstruktion är den väldigt stadig och säker och ditt barn cyklar enkelt på den.

Den har en hjulstorlek på 16 tum (40 cm). Kom ihåg att denna cykel inte är till att använda i trafikerade områden, även om du är med och cyklar med ditt barn.


Bikestar Barncykel 12”

Detta är en supersnygg cykel från Bikestar som kommer i många snygga färger för alla tjejer och killar. Här kan man justera både sadeln och styret, vilket är ett måste när man investerar i en barncykel.

Konstruktionen är av en stålram, så det är väldigt robust och säkert att cykla på denna cykel. Man bromsar med en bakbroms.


White XC 120 Lite Ane 17

XC 120 Lite Ane 17 från White är en ovanligt smidig och lätt cykel för barn. Den väger betydligt mindre än andra 12-tums cyklar vilket gör att den är lättare att hantera för barn i åldern 2 till 4 år.

Det blir enklare att lära sig cykla med en så smidig och lätt cykel. Denna cykel rekommenderas varmt!


DBS Ida 140 12

Detta är en väldigt fin cykel med stödhjul som ditt barn kan använda från att han eller hon är 2 år. Den har stora och säkra däck som tål att slitas och framhjulen har en fälgbroms medan bakdäcken har en en pedalbroms. 

En söt korg finns framtill på cykeln som gör det enkelt att ta med leksaker. Barncykeln uppfyller även de internationella säkerhetskraven. Den finns även i en större modell, men notera att den kostar mer.


Puky Barncykel ZLX 16 Alu

Detta är en säker och pålitlig cykel från Puky som passar barn från att de är 4 år eller som har kommit upp till 110 cm i längden. Den är gjord av aluminium och har slitstarka hjul som är 18 tum.

Den kommer i två färgalternativ och den är en perfekt cykel för ditt barn som inte bara vill lära sig att hantera en cykel bättre utan är också bra för balansträning och motion.


Pinepeak Barncykel Cruise 16 tum

Här har vi ytterligare en barncykel från Pinepeak som är gjord för de lite större barnen som vill åka bekväm och stadigt. Den här är nämligen gjord för att kännas extra ombonad och behaglig att cykla på, därav namnet Cruise. Och som namnet utlovar är hjulen 16 tum, vilket innebär att de är stora och stabila på de flesta underlag.

Om ditt barn är mellan 4-7 år är det här en väldigt bra investering. Tack vare att det medföljer stödhjul kan cykeln användas både vid inlärning av cyklandet och när barnet lärt sig att cykla på egen hand. De är smidiga att sätta dit och ta av, så att cykeln kan användas vid flera tillfällen, vid olika behov och av flera barn. 

Dessutom är den också utrustad med både hand- och fotbroms, så att barnet själv kan välja hur det vill bromsa och vad som känns säkrast. Bromsarna är snabba och verkar effektivt vid behov. Ramen av stål känns otroligt stadig och tålig, och vi kan garantera dig att den här cykeln kan gå i arv.

Med en maxvikt på hela 50 kg kan även lite äldre barn använda den, och alltså funkar den utmärkt som både en första och andra cykel oavsett cykelvana. Sadeln går att justera så att barnet sitter bekvämt. 

Kort och gott en praktisk och användarvänlig cykel som kan komma väl till pass i de flesta familjer. Snygg design och ett bra pris på en kvalitativ konstruktion! Dock är den något tung, men å andra sidan gör det att den känns extra stadig på marken.

Fördelar

 • Kan användas länge och av flera barn

 • Stora och stabila hjul

 • Hand- och fotbroms 

Nackdelar

 • Tung

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals