Bästa barnpallen 2024 – Bättre räckvidd för barnet som kan själv

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

När barnen växer är det alltid roligt att se vad de gör och hur de upptäcker och upplever världen. De börjar bli mer självständiga och de kan göra saker på egen hand, exempelvis gå på toaletten, utan att man behöver assistera.

Men en sak som tar lite tid är ju att få in längden så att man når upp till allting. Handfat och köksbänk är vanliga saker barn inte når upp till, vilket är lite irriterande för dem kan jag tänka mig när det är så enkelt att tvätta händerna annars.

Vilken tur för våra barn att det finns pallar! En sådan enkel uppfinning med som gör livet mycket enklare för dem - och för oss, haha!

Med en pall kan de små enkelt nå upp till handfatet efter toalettbesöket eller vara med och knåda degen under bakningen samtidigt som de står på en säker yta.

Detta test har som ni kan förstå gått ut på att testa barnpallar. Vi har fokuserat på badrumspallar här eftersom vi tycker att de är pallarna som har bäst konstruktion när det kommer till säkerhet. Nästan alla badrumspallar har halkskydd, vilket nästan är ett måste.

Premiumfavoriten blev barnpallen från BabyBjörn som är stadig som en sten och kommer hålla i många år. En annan stadig pall - den klarar hela 100 kilo (!) - är vår mellanklassvinnare Disney Badrumspall.

Är man ute efter en mer vanlig pall till ett förmånligt pris som fortfarande är säker är vår budgetfavorit Piso Pall pallen för dig. En liten specialare har vi med Kidkraft Förvaringspall. Läs vidare för att hitta pallen till ditt barn.

Premium: BabyBjörn Barnpall

Denna stadiga, och snygga, pall gick verkligen hem i våra hjärtan, både hos föräldrarna och barnen. Barnen älskade den lilla björnen och de fina färgerna och dessutom att den var så mjuk att stå på.

Vi föräldrar älskade såklart den välbyggda konstruktionen och gummifötterna som inte glider. Och att den är så mjuk att stå på är tack vare den trygga och halkfria gummimattan!


Mellan: Disney Badrumspall

En söt pall med fint Nalle Puh-motiv där Nalle Puh och Tiger hjälper ditt barn att nå upp till handfatet eller när de ska besöka toaletten. Gummifötter och gummiprickar finns på plats för säker användning.

Även vuxna kan ha nytta av denna pall då den har en maxvikt på 100 kilo, vilket vi kan konstatera stämmer. En väldigt bra pall som kan rekommenderas till alla.


Budget: Piso Pall

En helt vanlig pall som ändå är trygg att använda tack vare att den står stadigt på golvet och för att den har halkskydd ovanpå och bra, stabil rektangulär form.

Den har ett roligt motiv på knasiga fiskar och kommer för strax över hundralappen, men är minst lika bra som de lite dyrare varianterna.


Special: Kidkraft Förvaringspall

Här har vi ju då, som namnet förmedlar, en praktisk förvaringspall. Denna kan användas i badrummet som i barnrummet eller köket.

Det som är lite speciellt är såklart att den har två trappsteg där det översta steget går att öppna och man kan förvara saker i pallen. Det är såklart också en säker pall att använda när barnet vill nå upp till saker.

Varför ska du lita på oss?

Här har jag anlitat familjer som har barn mellan 3-6 år så att vi får ett litet omfång gällande ålder för att se om det är lika lätt för en treåring som en sexåring att hantera pallen.

Alla familjer har såklart använt pallar förut och vet helt enkelt vad som är bra och dåligt med en pall. De har undersökts grundligt och vi har inte varit skonsamma i vårt bedömande. Det är ju ändå våra barns säkerhet som gäller.

Vem behöver köpa en barnpall?

Detta är någonting för alla småbarnsfamiljer att investera i. En pall gör så att barnet själv når upp till handfatet och exempelvis kan tvätta händerna efter toalettbesöket.

Visserligen kan du alltid assistera och lyfta barnet eller låta barnet skippa handtvättandet, men det är inte så ergonomiskt eller hygieniskt. Nej, en barnpall är ett måste i hemmet när barnet är så pass självständig att hen kan tvätta händerna.

Hur kom vi fram till vilka barnpallar vi skulle testa?

Här diskuterade vi först om vilka barnpallar vi har testat förut och vilka pallar vi har hört mycket gott om. Oftast behåller man en pall i flera år eftersom de är så pass hållbara, så även när det kommer ut nya på marknaden är det inte alltid man behöver köpa en ny.

Sedan kollade vi på internet för att se vad det fanns för utbud och läste noga igenom produktbeskrivningar och kundrecensioner för att se om de faktiskt verkar vara bra i verkligheten.

Vi såg såklart till att ta med pallar med olika pris och material. Barnpallarna beställdes sedan hem från webbutikerna lekmer.se, babyland.se, och bamba.se.

Hur testade vi barnpallarna?

Alla familjer fick använda en pall i en vecka och sedan roterades de tills alla hade provat alla pallar. Alla barn som var i rätt ålder fick prova dem och förmedla vad de tyckte om dem.

Vi vuxna har såklart undersökt och testat dem grundligt och med de pallar som har lite högre maxvikt har vi självklart också provat om de faktiskt håller det.

Alla har testat de olika halkskydden, hur enkla de är att transportera och förvara, och om de är enkla att rengöra. Vi har sammanställt våra undersökningar och åsikter för att presentera vårt resultat här.

Våra favoriter

Premium: BabyBjörn Barnpall

Baby Björn är ett märke vi gillar, dels för den hållbara och kvalitativa strukturen av deras produkter och också för den fina designen. Deras barnpall faller exakt i denna kategori.

Den har stadiga gummifötter som verkligen gör att den står på plats utan att glida runt eller vaja. Men det som är allra bäst är att pallen har en hel matta av gummi ovanpå så att man inte halkar när man står på pallen.

Gummimattan är även mjuk så man kan stå där länge om det behövs. Hela konstruktionen känns stadig och här var det inga nervösa föräldrar som var oroliga över att pallen skulle vackla.

Pallen mäter 35 x 24 x 15 centimeter och kommer i många olika färgkombinationer för ett cirkapris på 230 kronor, vilket inte är så mycket för en sådan bra pall, tycker vi.


Mellan: Disney Badrumspall

En oerhört söt pall med så fina färger att den kommer förgylla vilket badrum som helst. Såklart är den även praktisk och väldigt trygg att använda.

Den har fyra utsvängande gummifötter som gör att den står säkert på golvet när den är i användning. Både fötterna och ovansidan har gummiprickar, vilket bidrar till att man inte glider runt när man står på den.

Föräldrarna eller storasyskonen kan även använda denna pall då den har en maxvikt på hela 100 kilo! Det ni! Det kallar jag en stadig pall. Och det är såklart att vi provade detta. Den höll verkligen maxvikten, kan vi meddela.

Pallen mäter 40 x 28 x 14 centimeter och kommer med fina Disneymotiv - Nalle Puh, Frost, eller Bilar. Cirkapriset ligger på 130 kronor, vilket definitivt är värt det.


Budget: Piso Pall

För dig som vill ha en helt vanlig pall för en billig peng utan så många krusiduller är det verkligen den här du ska satsa på. Trots sitt vanliga utförande är den väldigt säker att använda.

Den rektangulära formen är mer än lagom bred för små fötter att stå på med halkskydd på ovansidan för säker användning. Det är heller inga problem att komma upp på den.

Ditt barn kommer enkelt att nå upp till handfatet eller toalettsitsen. Cirkapriset landar på 120 kronor, vilket vi tycker är ett bra fynd.


Special: Kidkraft Förvaringspall

En liten specialare har vi med denna förvaringspall som kan passa lite varstans i hemmet. Om du inte vill ha den i badrummet passar den superbra att ha i barnrummet.

Den består av två trappsteg där det översta steget är ett lock och man kan då förvara saker i pallen. Väldigt smidigt. Det enda negativa är att det inte har ett halkskydd ovanpå, men vi tycker att trämaterialet inte är lika halt som plast.

På grund av detta föredrog de flesta att ha den i barnrummet eller i köket där den kanske inte används lika mycket som i badrummet. Men den fungerar lika bra där. Den mäter 36 x 32 x 25 centimeter.

Det är dock en rolig och innovativ design eftersom man kombinerar smart förvaring med att barnet enkelt kan nå upp till saker. Kostar cirka 500 kronor, vilket kan tyckas mycket, men oj så länge man kan ha den.

Våra utmanare

OK Baby Herbie Pall

Denna pall är helt gjord i gummi med ett bra och pålitligt halkskydd på ovansidan. Fötterna är även de effektiva med att skydda mot att den halkar runt eller inte står stadigt när den är i användning.

Pallen mäter 44,5 x 17 x 31 centimeter och finns i några olika färgalternativ. En väldigt bra pall som tål mycket för ett cirkapris på 250 kronor.


Produkter som utgått

Ubbi Pall

Detta är en pålitlig pall från Ubbi som har ett fint gummimönster ovanpå som är halkfritt. Den är 20 centimeter hög och är säker att använda av de mindre barnen. Den runda pallen har dessutom en gummikant nedtill så den står säkert på golvet.

Den har en maxvikt på hela 70 kilo, så den kan även användas av en del vuxna. Vi gillar även att den är fri från BPA, PVC, och ftalater. Barnpallen kommer i tre fina färger för ett cirkapris på 230 kronor.


CarloBaby Pall Top Trend Transparent

Ännu en väldigt fin pall, denna gång från CarloBaby. Den kommer i tre fina färger och även i en större storlek. Pallen har två steg varav det högsta är 18 centimeter.

Det lägsta trappsteget har halkskydd i form av prickar längs kanten och det översta har ett mer komplett halkskydd över hela steget. Allt som allt en väldigt säker pall för ditt barn att använda. Kostar cirka 200 kronor.


Thermobaby Pall

Denna glada pall - det halkfria materialet på ovansidan har ett motiv på ett ansikte som ler, vilket var populärt bland barnen som provade - har en maxvikt på 50 kilo och mäter 30 x 19,5 x 14 centimeter.

De utsvängda gummifötterna bidrar till att pallen klarar just så mycket i vikt och det tycker vi alltid om eftersom man kan vara säkrare på att det är en stadig pall. Priset på cirka 120 kronor är perfekt!


CarloBaby Bumbo Pall

En lite häftig pall som kommer i form av en elefantfot i svarta och vita färger vilket kommer bidra till ett stilrent intryck i badrummet om man är ute efter det. Den är 17 centimeter hög.

Nedtill finns det utsvängda gummiskydd och en halkfri gummimatta ovanpå. Den klarar av max 50 kilo, vilket vi tycker känns tryggt. Pallen kostar ungefär 230 kronor.


Luma Pall

Denna färgglada pall (den har en ljuvlig rosa färg) mäter 31 x 29 x 13 centimeter och har en rund form. Hela pallen är tillverkad i antihalk-material så man kan lita på att den står stadigt samtidigt som man inte själv halkar när man står på den.

På ena sidan finns det ett litet handtag som gör transportering enkel, även för det lilla barnet som ska använda pallen. Den kostar cirka 130 kronor, vilket vi tycker är ett helt lagom pris.

Frågor och svar

Vad är barnpallar tillverkade av?

När det kommer till badrumspallar är de oftast tillverkade av gummi och plast så att det ska klara av vikten den utsätts för samtidigt som den inte halkar runt på golvet.

Det finns dock många pallar på marknaden idag som är tillverkade av plast men som inte innehåller alla omdiskuterade ämnen som ofta medföljer.

Om detta är någonting du är orolig över ska du såklart kolla med tillverkaren att dessa plaster inte har använts. De flesta barnpallarna är även EU-godkända.

Är det enkelt att rengöra en barnpall?

Detta är en enkel uppgift med tanke på att de oftast är gjorda av plast. Det går jättebra att bara skölja rent den med vatten och skrubba om det behövs.

Det enda som kan vara lite krångligt är gummit eller det halkfria materialet som inte släpper smuts så bra. Men det är en liten petitess och med idogt rengöring blir det bra.

Hur länge håller en barnpall?

Detta beror såklart på vilken pall du köper, men de flesta räcker i många år. Ett föräldrapar i testet har en pall från deras första barn som är sju år nu och de tror att den kommer räcka lika långt till. Minst!

När vi gick igenom produktrecensioner i jakten på vilka pallar vi skulle prova var det även många som prisade en del av de pallar vi har provat på grund av dess livslängd.

Det är många pallar som håller över tio år! Så en barnpall av hög kvalité är inte en så dålig investering med tanke på att de dyraste kostar runt 200-250 kronor.

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals