Bästa pottan 2024 – Potträning gjort enkelt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Potträning är inte alltid det enklaste ett barn går igenom. Inte heller är det enkelt för föräldrarna.

En del barn behöver bara en helt vanlig potta för att göra sin grej medan andra behöver en liten push genom en rolig potta eller en som har ett igenkännande motiv.

En sak som är säker är att alla barn, förr eller senare, måste börja träna på att gå på pottan. Men hur vet man då vilken potta man ska investera i när det finns hur många som helst att välja mellan med ännu fler funktioner?

I premiumklassen kom Bumbo Step Potta på första platsen följt av Babybjörn Pottstol i mellanklassen, och Maltex Lulu Potta i budgetklassen. 

Vi har även tagit med en specialare med Disney Nalle Puh Potta eftersom den är väldigt söt och praktisk och var många barns favorit.

Premium: Bumbo Step Potta

Detta är en potta som kniper platsen som premiumvinnare då den har allt en bra potta ska ha! Det vi gillar särskilt mycket med Bumbo Step är att den håller längre än andra pottor. Den kan nämligen användas som potta för att senare användas som toalettsits och pall. Så smart!

Detta är det perfekta valet för en medveten förälder då den står för hållbarhet istället för “slit-och-släng”. Stort plus för det!

Fördelar

 • 3-i-1 produkt
 • Bra att växa i
 • Hög kvalitet

Nackdelar

 • Lite dyr

Mellan: Babybjörn Pottstol

Välkända märket Babybjörn har designat en ergonomisk potta där alla kanter är rundade så att ditt barn inte ska klämma sig eller få sår från vassa kanter. Arm- och ryggstöd tar bekvämligheten till en ny nivå.

Smidigt stänkskydd och en innerpotta gör det enkelt att hålla rent. Smart gummilist undertill gör att den står stadigt på golvet.

Fördelar

 • Bra gummilist undertill
 • BPA-fri plast
 • Ergonomisk stol

Nackdelar

 • Dyr
 • Kan tippas av vilda barn

Budget: Maltex Lulu Potta

Med denna stilrena och klassiska potta får du en perfekt budgetvariant. Maltex Lulu är bekväm, den har ett praktiskt stänkskydd och den har ett mycket bra pris. Vi valde denna som vinnare i budgetklassen även på grund av att den har en lite kul design. Det blir det alltid extra plus för!

Fördelar

 • Snygg design som passar alla hem
 • Kul att det finns en hel produktserie i samma design
 • Halkskydd, ryggstöd, och stänkskydd

Nackdelar

 • Vitt blir snabbt missfärgat

Special: Disney Nalle Puh Potta

En väldigt söt potta med Nalle Puh motiv. Pottan har stadiga gummifötter och står stadigt kvar på golvet. Det smarta stänkskyddet förhindrar onödigt stänk. 

Den kommer även i en fint Frost-motiv, vilket är perfekt för dig som har barn som älskar filmen. Båda pottorna kommer även till ett kanonpris.

Fördelar

 • Gulligt tema
 • Bekvämt ryggstöd

Nackdelar

 • Lite otymplig

Köpguide – bästa pottan

Vem behöver köpa en potta?

Alla som har småbarn bör investera i en potta, så vida ni inte tänkt gå direkt på toaträning – då rekommenderar jag att ni kollar in vår köpguide för toasitsar för barn

Men, vill ni låta ert barn vänja sig ordentligt vid känslan av att gå på toaletten själv, utan att ni behöver krångla med att bära upp och hålla i barnet när det sitter på den ”riktiga” toaletten i början, så är en potta ett mycket bra hjälpmedel. 

Då får barnet tid att vänja sig vid själva känslan samtidigt som det kan få bra stöd på golvet, vilket faktiskt kan göra att det riktiga toabesöket går mycket bättre sen. 

Alla som har småbarn ska ju någon gång lära dem att gå på toaletten på egen hand, men det är ett rätt stort steg att gå från blöja till toalettstol – då är pottan ett bra mellansteg, som en ”uppvärmning” inför det riktiga steget. 

Såklart får ni göra precis som ni vill med detta, och det är ju ni som föräldrar som avgör vad som passar er och ert barn bäst och vad ni anser är enklast. 

Vill ni att barnet vänjer sig vid själva metoden och känslan så är det oftast lättast om de får göra detta på pottan, där de sitter närmre marken för en stabilare position, medan ni kan gå direkt på toasitsen om ni märker att barnet är redo. Vad som passar bäst beror också på i vilken ålder barnet är när ni tänkt börja med denna träning.

Pottan bör vara som ett mellansteg för att alla ska få en så trygg och stabil upplevelse av det hela, alltså både vuxna och barn.

Varför ska vi köpa en potta?

Som sagt så kan en potta göra träningen till en mycket behagligare upplevelse för barnet, vilket i sin tur underlättar även för de vuxna som måste vara med vid inlärningen. Potträning är ett steg som alla barn och föräldrar måste ta sig igenom, på ett eller annat sätt. 

Huruvida ni vill använda sig av en potta, för att vänja barnet vid själva tekniken och känslan, eller om ni går direkt på att använda toaletten med hjälp av en toasits för barn är upp till varje familj att avgöra vad ni tycker är bäst. 

Att sitta och kissa eller bajsa på pottan känns ofta inte lika läskigt eller ”nytt” för barnet, då det inte krävs samma balans och utvecklade teknik för att barnet ska lära sig att klara av det själv. 

Barnet kan slappna av och komma in i tekniken, och efter något (eller några) år på pottan är det helt redo för att gå vidare till toaletten utan problem, tack vare att det fått tid att vänja sig utan att något känns påtvingat eller läskigt.  

Kort och gott finns det ett flertal fördelar med att använda en potta innan barnet ska lära sig att sitta på den riktiga toaletten, där samtliga fördelar är anledningar till att ni ska investera i en. Någon gång ska barnet lära sig att gå på toaletten, och då är pottan den absolut smidigaste övergången mellan blöja och toalett.

Vilken potta ska vi köpa?

Idag finns det otroligt många pottor att välja mellan, vilket ger en hel del valmöjligheter samtidigt som det i sig också kan försvåra valet. Hur vet ni vilken potta ni ska välja? Vilken passar bäst till mitt barn? Vilken är lättast att använda?

Men, trots att det finns så många olika sorters pottor att välja mellan så får ni inte glömma att de alla har samma användningsområde i grund och botten; att det ska bli lättare för barnet att vänja sig vid att gå på toaletten. Så egentligen spelar det inte någon större roll vilken potta du köper, så länge den passar ditt barn i storlek.

Vissa föredrar en potta med inbyggt ryggstöd, just för att det ska bli ännu bekvämare och lättare för barnet att sitta på den utan att föräldrarna behöver hålla i. Sen finns det pottor som spelar musik, pottor med handtag, pottor med lock, och till och med pottor som går att spola. 

Vissa varianter är designade för att se ut som ett djur, eller så har de andra roliga motiv, medan andra är enfärgade. Det finns alltså mycket, och alla kan hitta något som passar just er och ert barn! 

Olika smarta funktioner och roliga utseenden kan göra att barnet blir mer intresserad av själva pottan. Det kan i sin tur underlätta när pottan ska introduceras till barnet, och även underlätta inlärningen med den, men det är såklart inte säkert att sådana egenskaper funkar på alla barn.

För somliga är det viktigare att pottan ger bra stöd, att den är mjuk och skön att sitta på, medan det för andra gör under om den är rolig att kolla och sitta på.

Hur rengörs en potta?

Detta kan också vara varierande beroende på vilken potta ni köper, men ofta så har pottan en så kallad insats som går att ta ur. På så sätt behöver ni inte ta med hela pottan när den ska tömmas, vilket i sin tur underlättar rengöringen då ni inte behöver skölja ur hela pottan efter varenda ”toabesök”. 

Köper ni en potta utan den här insatsen så blir både uttömning och rengöring genast en mycket krångligare, och ofräschare, process som ni i många fall gärna undviker. Men, såklart måste pottan tömmas ut efter varje gång, så det kan absolut vara värt att investera i en potta där detta går smidigt. 

Om du dessutom vill ha en lite större modell, med exempelvis ryggstöd eller armstöd, så rekommenderar jag verkligen att du väljer en med insats, för annars måste du ta med hela potten in i duschen för att skölja av den efter varje gång – krångligt, jobbigt och tidskrävande, och för att inte tala om hur mycket vatten som ofta skvätter.

Rengör hela pottan

Dock vill jag bara påpeka att det ändå kan vara bra att rengöra hela potten då och då, alltså trots att du köper en där ni endast behöver tömma och rengöra insatsen. 

För trots att det på sådana egentligen bara är insatsen som måste rengöras så är det fräscht att i alla fall skölja av resterande del ibland, något som ni gör lätt genom att ställa in den i duschen och skölja av med varmt vatten. 

Skulle barnet råka kissa utanför ”hålet” så är det såklart ett måste att skölja av hela pottan efter den olyckan, och då kan det krävas lite mer än vatten för att det ska kännas rent. Men om allt går som det ska och det endast är insatsen som måste rengöras så räcker det med att ni sköljer hela ibland, bara för att det ska kännas rent och fräscht för både barn och vuxna.

När börjar barn att använda potta?

När barnet börjat använda potta är väldigt olika från barn till barn, beroende på vad ni som familj föredrar. Sen varierar det också när barnet ”är redo”, alltså när ni märker att barnet börjar komma upp i den fas då de vill upptäcka nya saker, så som att sitta på potta. 

Egentligen finns det inget som helst rätt eller fel vad gäller att börja med potträning, och ni kan i princip börja när som helst. Det handlar om att känna igen barnets signaler, och att ni som förälder kan se och avgöra när barnet är redo att ta nya steg. 

Vissa väljer att börja potträningen redan på BB, medan andra börjar efter något år. Vanligast är att ni börjar med potträningen när barnet är runt 2-3 år, då det ofta är runt den åldern som barnet börjar bli redo för att kommunicera sina behov och lyssna på sin kropp. 

Om just du anser att det är bättre att börja tidigare eller senare är helt upp till dig, men vi skulle i alla fall rekommendera att du börjar med potträningen inom några år. Har ni bestämt er för att inte använda potta, och istället gå direkt på den riktiga toaletten, så kan ni behöva vänta lite längre tills att barnet kan klara sig lite mer på egen hand.

Vill ni börja med att känna av stämningen, så att säga, så kan ni ställa fram en potta och låta barnet själv ge signaler om när den är redo att börja med den. Tecken som tyder på att barnet är redo är till exempel om det självmant börjar krypa upp på pottan, eller om det börjar kolla och känna på den. 

När barnet visar intresse för att närma sig pottan så kan ni testa med att påbörja träningen, för att sen successivt helt övergå till att använda pottan (och alltså lägga blöjan åt sidan).

Var absolut inte rädd för att testa, det är det enda sättet för att ta reda på om barnet är redo. Men kom ihåg, tvinga aldrig ditt barn till att göra något som det absolut inte vill, allt har sin tid och jag kan lova dig att intresset hos ditt barn kommer någon gång!

Hur länge använder barn potta?

Såklart är det upp till var och en om ni vill använda pottan i några månader eller ett par år, men för att barnet på riktigt ska vänja sig vid tekniken och känslan kan det vara bra att ta det lite lugnt tills ni märker att barnet är redo att gå vidare till det riktiga steget. 

Stressa inte med avvänjningen i onödan bara för att ni känner er stressade för att ert barn ska lära sig använda toaletten, den rätta stunden kommer att komma när ert barn är redo att gå vidare.

Hur ska vi introducera pottan för barnet?

För att barnet ska få chansen att själv visa när det är redo att ta sig an pottan så är det bäst om ni har den ståendes framme, så att barnet själv kan gå fram och utforska den i sin egen takt. 

På så sätt kan ni se när barnet verkar redo för att använda den, och därmed undvika ”risken” för att börja för tidigt. 

Man kan till exempel ställa fram pottan i badrummet, så kanske barnet vill testa den när det ser att mamma eller pappa sitter på toaletten. Eller så kan ni ställa fram den i barnrummet eller sovrummet så att barnet får se vad det är, för att också kunna klämma och känna på den utan känslan av att det är påtvingat. 

Det finns många olika sätt att introducera pottan för barnet, och ni får helt enkelt experimentera och testa sig fram för att hitta just det som fungerar bäst för ert barn. Kom bara ihåg att barnet inte behöver pressas, utan hen kommer lista ut det på egen hand så småningom.

När det sker så är det viktigt att ni som föräldrar finns där för att vara till hjälp och för att ge stöd, så att barnet känner sig tryggt när det ska testa på denna nya teknik för att uträtta sina behov. Kanske märker ni att barnet är mer intresserad av att gå direkt på toaletten, och då finns det inget, eller ingen, som säger att det är fel.

Vad kostar en potta?

Priset på en potta kan variera väldigt mellan olika modeller och märken. Storlek, märke, funktioner, material och design är faktorer som är avgörande för pottans pris, så det kan vara bra att ha i åtanke om ni har en specifik budget att följa. 

Ni kan absolut hitta en enkel potta för ett pris som ligger långt under hundralappen, framförallt om ni köper en sån där enkel plastvariant. Sådana varianter, alltså de allra mest basic och billigaste, har ju de grundläggande funktionerna som krävs för att barnet ska kunna uträtta sina behov, men inte så mycket mer än så. 

Sen finns det andra pottor som kostar flera hundralappar, som är betydligt mer avancerade. För som med allt annat är priset såklart avgörande för vilken typ av produkt ni får, både när det gäller kvalité, känsla och funktionalitet – vilket också gäller för pottor. 

Även här får ni alltså utgå ifrån vad som passar just er bäst, vad ni känner att det är värt att lägga på en potta, och vilka behov ni har. Tycker ni att det är viktigt att pottan är i ett skönt material, att den är behagligt att sitta på, och att den till exempel har ett ergonomiskt ryggstöd eller handtag så får ni ofta betala lite mer än för en som bara är ”helt vanlig”.

Våra favoriter

Premium: Bumbo Step Potta

Att köpa produkter från svenska Bumbo är att satsa på bra kvalitet till ett bra pris. Det är alltid positivt med svenska märken när det kommer till både pottor, kläder och annat till barnen. Redan här blir det ett stort plus från vår sida då vi gillar att gynna svenska märken.

Visst är det så att deras pottor kostar en extra slant jämfört med många andra märken, men det är det värt sett till kvaliteten. Med Bumbo Step Potta får du dessutom hela tre produkter i en - du får nämligen både en potta, en toalettsits och en pall. Detta gör att priset känns betydligt mer värt det då det är flera funktioner i ett.

Att den kan användas under flera år är ytterligare en anledning till att den knep platsen som premiumvinnare. Det är fantastiskt att kunna ha en enda produkt som både potta, toalettsits och som pall istället för att köpa dessa tre produkter separat. Inte bara är det bra ur ett konsumtionsperspektiv, det är också bra för ekonomin.

Ytterligare en fördel med att ha samma produkt under flera år är att barnet “lär känna” pottan och det gör det lättare för hen att träna på att utföra sina toalettbehov. Det är också skönt att slippa tänka på att köpa pall och toalettsits. Det är fixat direkt när pottan köps!

Du behöver knappast vara ett ingenjörs-geni för att fixa denna potta -  den är nämligen otroligt enkel att ha att göra med. Det är bara att ta loss de olika delarna och “bygga om” den efter behov och ålder. Att den har rejäl och bra undersida i gummi gör att den står kvar på sin plats.

Den passar barn i åldern 18 månader till 3 år och har en maxvikt på hela 50 kg. Dess innermått på sitsen är 30 x 23 cm. Bumbo har även andra pottor, toasitsar med mera. Du kan hitta deras andra produkter här.

Fördelar

 • 3-i-1 produkt
 • Bra att växa i
 • Hög kvalitet

Nackdelar

 • Lite dyr

Mellan: Babybjörn Pottstol

En potta från Babybjörn kommer definitivt vara en snygg potta (vad nu det spelar för roll) och det är verkligen denna med.

Men den har även smarta och praktiska funktioner och det är därför den har kammat hem första platsen i mellanprisklassen. 

Till att börja med är den ergonomiskt (!) designad för de stunder ditt barn kan behöva lite mer tid på pottan. De mjuka formerna gör att ditt barn har ett bekvämt besök.

Sedan finns det inte bara ett skönt ryggstöd, utan även armstöd man kan stödja sig på. Undertill finns en gummilist som gör det enkelt för pottan att stå kvar på golvet.

Den har även ett stänkskydd så innehållet inte skvätter över till badrumsgolvet och när du vill tömma innehållet är det bara att lyfta ur innerpottan. Det var även smidigt när man ville rengöra pottan.

Man ser att tillverkarna har tänkt på designen då alla ytor är släta och man behöver inte oroa sig för att barnet ska få sitt skinn nypt eller liknande. 

Den verkade även vara en favorit bland barnen då det är en stor björn på framsidan men mest för att den är stadig och skön att sitta på. Du kan även välja mellan flera färger.

Fördelar

 • Bra gummilist undertill
 • BPA-fri plast
 • Ergonomisk stol

Nackdelar

 • Dyr
 • Kan tippas av vilda barn

Budget: Maltex Lulu Potta

Det finns mycket att gilla med Maltex Lulu Potta. Först och främst har den en design där ryggstödet är extra högt och det gör att det är stadigt och tryggt för ditt barn att använda den.

Stadig sittkomfort är såklart en av de viktigaste sakerna med en potta, men här får vi också ett rejält halkskydd som håller pottan på plats. Dessutom har Maltex Lulu ett bra stänkskydd framtill och detta gör att det är den perfekta pottan även för lite mer vilda toalettbesök.

Med denna potta får ditt barn bästa möjliga hjälp när det kommer till det viktiga steget att gå från blöja till potta. Att slippa olyckor på golvet gör att du som förälder blir lugn och det är en viktig förutsättning för att det inte ska bli en stressigt. Om du är lugn under tiden ditt barn pottränar så är det lättare för ditt barn att vara lugn.

Det finns även badstöd, toalettsits, pall och badbalja i samma serie. Dessa produkter hittar du här.

Fördelar

 • Snygg design som passar alla hem
 • Kul att det finns en hel produktserie i samma design
 • Halkskydd, ryggstöd, och stänkskydd

Nackdelar

 • Vitt blir snabbt missfärgat

Special: Disney Nalle Puh Potta

Detta är en söt liten potta med motiv på Nalle Puh och Tiger. Det är verkligen en fin design samtidigt som den är praktisk!

Pottan har fyra fötter gjorda av gummi för att enklare hålla pottan på plats. Sitsen är bekväm och det finns ett smart stänkskydd så att det ska vara lättare att hålla rent i badrummet. 

Pottan mäter 38 x 27 x 24 centimeter och man kan även köpa till två olika badrumspallar och en toalettsits så man får ett helt komplett paket.

Fördelar

 • Gulligt tema
 • Bekvämt ryggstöd

Nackdelar

 • Lite otymplig

Våra utmanare

Big, Potta med Ratt

Denna godbit till potta har en rolig ratt som gör att det blir extra kul att använda den. Det är alltid roligt med den typen av påhitt. Det finns även en tuta, så det är flera roliga ”effekter”. Perfekt för barn som har svårt att sitta still!

Ryggen på denna potta är hög och stänkskyddet är lätt att rengöra. Den är gjord i högkvalitativ plast, så det är inte bara rolig design, utan det är också en bra produkt med lång livslängd. Passar barn i åldern 0-2 år.

Fördelar

 • Barnvänlig design
 • Rolig att använda

Nackdelar

 • Inte superpraktisk

Disney Pixar Cars Potta Deluxe

En röd, frän potta med motiv på Blixten McQueen från filmen Bilar. Den hålls stadigt på plats av fyra utsvängande fötter av gummi.

Pottan har ett praktiskt stänkskydd och en bekväm sits. Väl värd att köpa om du endast söker en helt vanligt potta med roligt motiv ditt barn tycker om.

Fördelar

 • Roligt motiv för barnet som gillar filmen Bilar
 • Hög rygg
 • Gummifötter så att den inte halkar runt på golvet

Nackdelar

 • Inga nackdelar om du vill ha en helt vanlig potta

OK Baby Pasha Potta

Denna potta har en väldigt hög rygg som gör det stadigt och bekvämt för ditt barn under besöket. Ett stänkskydd ingår och när du vill tömma eller göra rent är det bara att ta ur innerpottan.

Detta var en av de stadigaste pottorna vi testade då alla barn kunde sitta länge utan att dra sig fram eller vinkla från sida till sida.

Fördelar

 • Hög rygg
 • Har en innerpotta för enkel tömning
 • Ergonomisk

Nackdelar

 • Relativt stor

My Carry Potty Bärbar Potta

Här har vi en lyxig och rolig potta som barnen i vårt test verkligen gillade! Att detta är en prisbelönt potta känns knappast som en överraskning, utan det är en självklarhet – den saknar ingenting.

Att kunna ta med sig pottan lite vart som helst är naturligtvis ett stort plus. Grejen med att ta med sig pottan gör att många barn känner att det är deras grej och därför blir det roligare att använda den.

Den har ett lock som gör att den kan bäras med överallt vare sig den är tom eller inte. Det finns en gummilist på locket som gör att innehållet stannar på sin plats.

Pottan är tillverkad av 94 % återvinningsbart material och det behövs inga engångspåsar. Detta gör att det är ett mycket miljövänligt alternativ. Denna potta finns även som nyckelpiga och humla.

Fördelar

 • Kan bäras med överallt
 • Rolig design

Nackdelar

 • En aning osmidig
 • Lite svårt att rengöra

Carlo Baby Potta Val

Denna potta kommer i flera olika färger och ser ut som en val – det blir knappast gulligare än såhär. Utöver att vara galet söt så är denna potta också väldigt bekväm. Både sits och ryggstöd är utformade så att barnet ska sitta skönt.

Pottan har ett lock och dessutom är den enkel att rengöra. Den är rekommenderad från 9 månader och uppåt. Denna potta finns i en rosa, i en grå, och i en blå variant.

Fördelar

 • Så söt så vi spricker!
 • Medföljande lock

Nackdelar

 • Lite dyr

BabyBjörn Smart Potty Potta

Detta är en klassiker från Babybjörn som är både enkel att använda och fin rent designmässigt. Den är också smidig att flytta runt i hemmet, vilket är bra då det möjliggör att potträningen sker i det rum barnet råkar befinna sig.

Det finns en praktisk gummilist på undersidan och sedan är det hög komfort som gäller i största allmänhet. De rundade kanterna på innerpottan gör så att klämrisken är noll och dessutom finns det ett stänkskydd. En riktigt bra potta, helt enkelt. Du hittar den i många olika fina färger här. Den finns bland annat i grått, vitt och rosa.

Fördelar

 • BPA-fri plast
 • Praktisk gummilist

Nackdelar

 • Lite för stilren design för att vara kul för kidsen
 • Liten i storleken - blir lätt stänk

Fisher-Price Potta Pingvin

Den här pottan var vi bara tvungna att ha med bland utmanarna. Den är så otroligt fin i sin design att vi blev glada av att bara titta på den! Är detta då bara en söt grej, eller är den också praktisk? Du får faktiskt både och, så det är ett bra val.

När det är Fisher-Price som är med i leken så är det en garanti från första stund att det är en bra produkt och det märks tydligt här – en högkvalitativ potta som fyller alla funktioner den ska. Den är lätt att rengöra och det blir det såklart ett stort plus för.

Fördelar

 • Känns lyxig
 • Ursöt design

Nackdelar

 • En aning stor

Produkter som utgått

Orthex Potta

Detta är en helt vanlig potta som kommer för under 80 kr. Det är en enkel vit design vilket också gör den tidlös.

Om du är ute efter en klassisk potta är detta pottan för dig. Vi tyckte att den fungerade bra för syftet och den var även lätt att rengöra.


Fisher-Price Ducky Fun 3-i-1 Potta

Som namnet förklarar är detta en smart och praktisk 3-i-1 produkt. Inte nog med att du får en potta med roligt motiv (vilket ibland kanske kan hjälpa barnen att vilja gå på pottan), får du även en toalettsits för träning och en badrumspall.

En liten rolig detalj är att under besöket spelas fyra melodier tack vare sensorer som känner av när någonting har hänt. 

Stänkskyddet som ingår går att fälla upp och ryggstödet har ett ankansikte men det är hur bekvämt som helst.

När du vill tömma eller göra rent pottan tar du helt enkelt bort behållaren. Den kan sedan smidigt monteras ihop till en pall så ditt barn kan nå upp till handfatet och tvätta sina händer. 

När det är dags att träna på den riktiga toaletten kan pottan förvandlas till en toalettsits - att köra på samma motiv kan ibland vara lättare för barn eftersom det är någonting de känner igen. 

Ditt barn kan använda den från 2 års ålder och då man får med väldigt mycket i köpet tyckte vi att den var värd pengarna. 

De flesta barnen som provade den tyckte väldigt mycket om ankmotivet och att den var skön att sitta på. 


Baby Potta Basic Anka

Eftersom det här är en helt vanlig potta finns det inte så mycket att säga förutom att den fungerar utmärkt till ett ännu bättre pris!

Sitsen är av perfekt storlek och bekväm och den står stadigt på golvet tack vare att hörnfötterna pekar utåt. 

Ryggstödet som är bekvämt och ger tillräckligt stöd har en söt liten anka på det. Det finns ett praktiskt stänkskydd, vilket är super för oss föräldrar.

Denna potta får du för under 80 kr och vi tyckte att det var ett bra pris för en bra potta. Du kan även välja mellan den söta rosa färgen eller den fina vita färgen.

Visserligen kommer den inte med många funktioner eller med en pall, men till potträningen behöver man ju endast en sak: en potta.

Om du inte behöver eller bryr dig om att få fler funktioner med pottan är detta produkten för dig.

Den är billig med en fin design och den kommer definitivt hjälpa ditt barn att lära sig att gå på pottan som många barn gjorde enkelt under vårt test.


Rotho Pottstol, Top Xtra

Rotho har designat en ergonomisk potta med en hög rygg så ditt barn kan sitta säkert på pottan. Pottstolen smalnas även av framtill så de kan ha bekvämt med plats för sina ben.

När barnet är klar med besöket finns det en smart innerdel som enkelt avlägsnas och töms. Detta var ett stort plus för hela testpanelen då det går väldigt snabbt och smidigt att rengöra alla pottdelar.

Cirkapriset 280 kr kan tyckas lite mycket för en potta men denna är verkligen bra designad och väl värd pengarna då ditt barn kommer att sitta bekvämt. 


Ubbi 3-i-1 Potta

Detta är ännu en 3-i-1 potta där du inte bara får en potta utan även en toalettsits och en badrumspall. 

Den har flera smarta funktioner som ett stänkskydd, en innerpotta du tar ut för rengöring, och ergonomisk design som handtag och en bekväm sits.

Den är säker att sitta på då den har ett halkskydd undertill och underdelen kan även förvandlas till en badrumspall. Ett stort plus är att den är fri från BPA, PVC, och ftalater.


Bébé Jou Potta Dinkey World

Detta är en väldigt fin och stadig potta med zebramotiv framtill. Den är tillverkad av barnvänligt material och är PVC-fri.

Vid ryggen är kanten upphöjd för mer stöd under besöket. Det söta motivet och den fina blåa färgen motiverar dock inte priset.


Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals