Bästa barnryggsäckarna 2024 – Smarta och snygga ryggsäckar

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Är ditt barn i dagis- eller skolåldern är det hög tid att investera i en bra barnryggsäck så att ditt barn kan bära med sig allt hen behöver, som gosedjur, pennor, och andra nödvändiga saker.

En bra ryggsäck underlättar dessutom när ditt barn ska bära med sig mellanmålet på utflykten eller när ni ska ut och resa.

På dagens marknad finns ett enormt utbud av olika barnryggsäckar i olika utföranden och med olika typer av finesser. Därför kan det ofta upplevas som svårt att välja rätt.

Men nu behöver du inte leta längre. För att du ska kunna välja den som passar just ditt barn bäst har vi testat de bästa barnryggsäckarna som finns på dagens marknad.

Efter att provat ryggsäckarna på våra egna barn samt låtit andra som köpt dem svara på en rad frågor har vi nu kommit fram till tre vinnare: en i budgetklassen, en i mellanklassen, och en i premiumklassen.

I budgetklassen vann Pippi Långstrump Ryggsäck, en självklar barnfavorit till bra pris. I mellanklassen kom Skip Hop Zoo Pack Ryggsäck med sina fina djurmotiv.

En riktigt bekväm ryggsäck i fina mönster hittar du i vår premiumvinnare Elodie Details BackPack Mini. Som specialare utsåg vi den klassiska Kånken men i miniformat! Läs vidare för att ta del av alla recensioner, vinnare som utmanare. Lycka till!

Premium: Elodie Details BackPack Mini

En praktisk och söt väska som kommer att gillas av både barn och föräldrar. Väskan har ett sittunderlag och även ett termoficka inne i väskan som kan hålla barnens dryck varm eller kall på utflykter.

Vadderade axelremmar och ett magnetfäste för bröstremmen gör väskan både bekväm och säker att använda.

Den är även enkel för små barn att öppna tack vare den dubbla dragkedjan från topp till botten. Ett stort plus är att den kommer i olika mönster så barnet själv kan välja vilken han eller hon vill ha.

Fördelar

 • Användarvänlig
 • Termoficka

Nackdelar

 • “Vuxen” design

Mellan: Skip Hop Zoo Pack Ryggsäck

Zoo Pack från det trendiga New York-baserade företaget Skip Hop är verkligen en jättefin liten ryggsäck som finns i mängder av olika utföranden.

Ryggsäcken är dekorerad med fina olika djurmotiv – allt från igelkott, apa, bi, och enhörning till fjäril, nyckelpiga, och uggla.

Det stora urvalet gjorde det enkelt att hitta en ryggsäck som både våra barn och vi som föräldrar blev lite extra förtjusta i.

Fördelar

 • Gullig design
 • Finns i många olika utföranden

Nackdelar

 • Blir lätt sliten

Budget: Pippi Långstrump Ryggsäck

En otroligt fin ryggsäck som som kommer bli allas barns favorit tack vare det snygga Pippi-motivet. På Pippis axel sitter apan Herr Nilsson som kommer förgylla barnets dag ännu mer.

Den är såklart praktisk med ett stort och ett mindre ytterfack samt sidofickor där det finns gott om plats för skoltillbehör eller dryck och annat gott på utflykter.

Fördelar

 • Klassisk design
 • Många fack

Nackdelar

 • Inte så rolig om man inte gillar Pippi

Special: Fjällräven Kånken Mini

Här har vi en riktig klassiker som passar de mindre barnen. Det är kul att alla i familjen kan använda Fjällräven Kånken, så att det inte bara är de äldre och de vuxna som har en snygg och praktisk ryggsäck.

Vår specialare tog vi med oberoende av priset, det kändes helt enkelt som en självklarhet att ta med en Fjällräven ryggsäck i testet!

Detta är en mycket bekväm ryggsäck som är tillverkad för att förebygga ryggproblem och den är dessutom smart designad, otroligt tålig och en riktig klassiker. Ett klockrent val, med andra ord.

Fördelar

 • Klassiker
 • Håller i all evighet
 • Många olika färger att välja mellan

Nackdelar

 • Priset

Varför ska du lita på oss?

Efter att ha testat dessa barnryggsäckar under sammanlagt två månaders tid och därefter analyserat resultatet har vi kommit fram till vilka barnryggsäckar som är absolut bäst bland det stora utbudet som finns på dagens marknad.

Vid urvalet av barnryggsäckarna tog vi hjälp av flera barnpedagoger plus att vi även ställde en rad frågor till de olika företagens kundtjänst.

Förutom att vi själva lät våra egna barn prova de olika barnryggsäckarna lät vi även andra föräldrar som köpt någon av dessa ryggsäckar svara på en enkät med frågor.

De vinnande barnryggsäckarna i vårt test var de som fick absolut högst betyg. En vinnare korades i varje prisklass.

Men många av de andra av barnryggsäckarna i vårt test kom inte långt efter. Det här är helt enkelt de allra bästa barnryggsäckarna som finns att köpa idag.

Vem bör köpa en barnryggsäck?

Från och med att ditt barn är så stort att det börjar på dagis, eller förskola som det nu heter, kommer du snabbt att märka att en bra barnryggsäck är ett måste.

Glöm väskor som är svåra att bära med sig saker i. Det mest bekväma och mest skonsamma sättet att bära på för mindre barn är helt enkelt i en ryggsäck som sitter bra och bekvämt på ryggen.

I ryggsäcken kan ditt barn ta med sig allt från gosedjur och pennor till frukt och andra saker som behövs varje dag. Flera av de barnryggsäckar vi testat har även plats för vattenflaska. Ska ni ut och resa är det även roligt för barnet med en egen väska.

I vårt test har vi med mängder av barnryggsäckar som passar för barn från cirka tre år, men där finns även ryggsäckar som passar bra för lite större skolbarn på upp till nio år. Här kommer du helt enkelt garanterat att hitta en barnryggsäck som passar utmärkt för just ditt barn.

Hur kom vi fram till vilka barnryggsäckar vi skulle testa?

När vi skulle välja ut de olika barnryggsäckarna tittade vi först på vilka ryggsäckar som fått högst betyg på olika sidor på nätet, som babyland.se och amazon.com.

Därefter pratade vi med flera olika återförsäljare och deras kundtjänst. De berättade för oss vilka barnryggsäckar som är mest populära bland deras kunder och som kunderna varit mest nöjda med. Vi läste även noga igenom de olika ryggsäckarnas produktbeskrivningar.

Hur testade vi barnryggsäckarna?

Totalt var vi 13 olika föräldrar som lät våra egna barn prova de olika barnryggsäckarna. Vi lät även våra barn prova varandras ryggsäckar. 

Samtidigt lät vi även 50 andra kunder som köpt någon av ryggsäckarna svara på en enkät med både öppna och slutna frågor.

När vi undersökte barnryggsäckarna tittade vi både på design och funktionalitet. Det var till exempel viktigt att ryggsäckarna skulle vara bekväma och säkra för barnen. Många av barnryggsäckarna i vårt test hade även andra praktiska finesser.

De vinnande barnryggsäckarna i vårt test fick flest poäng i vår undersökning. Men de andra ryggsäckarna kom, som sagt, inte långt efter.

Bra att tänka på när man köper barnryggsäck

Tänk på att det är viktigt att ryggsäcken sitter bra mot ryggen. En barnryggsäck bör inte vara bredare än axlarna och inte gå längre ner än till ländryggen på barnet. Väskan bör helt enkelt inte vara för stor.

Det är viktigt att väskan sitter tätt mot ryggen och att den inte hänger ner nedanför ryggslutet. Tänk även på att små barn inte bör bära för tungt. Den rekommenderade maxvikten som ett barn bör bära är 20% av sin egen kroppsvikt.

Våra favoriter

Premium: Elodie Details BackPack Mini

Vill du att ditt barn ska ha en mycket praktisk och fin liten ryggsäck som passar för små äventyr bör du välja en Elodie Details BackPack Mini; de finns nämligen i massor olika utföranden.

Det här är en ryggsäck som har många välarbetade detaljer i äkta läder och en mängd smarta funktioner som vi alla uppskattade.

Till exempel inkluderar ryggsäcken ett bekvämt sittunderlag som lätt kunde tas fram. Vad som var extra bra tyckte vi alla var termofickan på insidan som förutom att hålla flaskorna upprätta även höll dem kalla eller varma efter behov.

Tillverkarna har även tänkt på bekvämligheten. Ryggsäckens axelremmar är vadderade och bröstremmen har ett magnetfäste som gjorde ryggsäcken säker att använda.

Den dubbla dragkedjan som löper från topp till botten gjorde även att ryggsäcken gick både snabbt och enkelt för barnen att öppna den.

Några av oss tyckte att ryggsäckens material luktade lite konstigt, men i sammanhanget var detta en lite petitess. Ryggsäcken mäter 28 cm x 27 cm och är 7 liter djup.

Priset kanske kan verka något dyrt, men för det får ditt barn verkligen en ryggsäck av hög kvalitet som kommer att hålla i många år.

Fördelar

 • Användarvänlig
 • Termoficka

Nackdelar

 • “Vuxen” design

Mellan: Skip Hop Zoo Pack Ryggsäck

Den här fina barnryggsäcken mäter 25,4 cm x 28 cm och är 10,2 cm djup. Här får man därför plats med lite mindre saker, vilket är perfekt när ditt barn till exempel ska på utflykt. Men ryggsäcken passar även utmärkt som skolväska för de lite mindre barnen.

Ett extra plus får ryggsäcken för den praktiska och isolerande förvaringsfickan som finns på utsidan, där man lätt får plats med exempelvis matsäcken. På sidan finns även ett stabilt nätfack som är avsett för förvaring av dryck.

Axelremmarna är vadderade för att det ska vara så bekvämt som möjligt för barnet att bära ryggsäcken. Detta uppskattade vi alla vars barn provade den.

Förutom dessa praktiska och bekväma detaljer så märktes det även att materialet var av god kvalitet. Ryggsäcken höll nämligen för mycket bus och lek. Det kändes tryggt att veta att ryggsäcken är helt fri från både PVC och Ftalater.

Här får du en både bekväm och praktisk ryggsäck som passar för barn från 3 år. Välj även mellan massvis av olika skojiga utföranden.

Fördelar

 • Gullig design
 • Finns i många olika utföranden

Nackdelar

 • Blir lätt sliten

Budget: Pippi Långstrump Ryggsäck

Gillar ditt barn den starkaste flickan i världen är det en härligt gul eller rosa Pippi Långstrump barnryggsäck du bör köpa. Det finns även massa andra utföranden.

Pippi själv och apan Herr Nilsson är nämligen motivet som finns på det stora och praktiska ytterfacket. På ryggsäcken finns även en fin och avtagbar Pippi-detalj som ditt barn kan leka med.

Förutom ett bra och väl tilltaget ytterfacket är det stora facket i ryggsäcken även av bra storlek. På sidorna finns även två smarta sidofickor där ditt barn kan förvara dryck eller andra saker.

Ett extra plus får ryggsäcken för bröstremmen som höll ryggsäcken på plats under hela tiden som våra barn bar den. När våra barn i stället ville bära den i handen fanns dessutom praktiska bärhandtag som gjorde detta möjligt.

Fördelar

 • Klassisk design
 • Många fack

Nackdelar

 • Inte så rolig om man inte gillar Pippi

Special: Fjällräven Kånken Mini

Om det är en ryggsäck som de flesta av oss gillar så är det Fjällräven Kånken - det är en klassiker som aldrig går ur tiden. Detta är, enligt oss, anledning nog att investera i en sådan här ryggsäck.

Utöver det faktum att detta är en riktig fullträff vad gäller att ta vara på fin och praktisk design när den är som allra bäst, så håller en ryggsäck från Fjällräven otroligt länge jämfört med andra märken.

Du kan såklart välja den färg som faller just dig i smaken, vilket är en av de roligaste sakerna med dessa ryggsäckar - det finns alltid en för alla smaker.

Med en Fjällräven Mini får du följande:

 • Ficka med dragkedja - på framsida
 • Logga som är reflex
 • Två fickor med dragkedjor - på sidan
 • Handtag
 • Sittdyna
 • Bra och fina axelremmar
 • Rymmer 7 liter

Fördelar

 • Klassiker
 • Håller i all evighet
 • Många olika färger att välja mellan

Nackdelar

 • Priset

Våra utmanare

Blafre Ryggsäck

Även detta är en väldigt fin ryggsäck som finns i många härliga färger och som passar för barn på 3 till 5 år. Designen är enkel och stilren, samtidigt som den känns lite retro – och detta tyckte både vi föräldrar och våra barn om.

På utsidan finns en liten ficka som stängs med en tryckknapp och den stora behållaren på ryggsäcken stängs med en stor rem.

Vad vi tyckte extra mycket om var de breda axelbanden som var vadderade för maximal bekvämlighet för barnet. Även det avtagbara bröstbandet var vadderat, vilket var ett extra plus. Det kändes även säkert att bältet hade magnetlås.

Att tillverkaren tänkt på kvalitén var någonting som vi alla tyckte märktes. Till exempel är ryggsäckens bälte tillverkat i äkta läder.

För den som tänker lite extra på miljön är även denna barnryggsäck bra. Ryggsäcken innehåller nämligen inga farliga toxiner – detta tyckte vi alla var tryggt att veta.

Här får du en praktisk och bekväm barnryggsäck som rymmer 6 liter och som både du och ditt barn kommer tycka om.

Fördelar

 • Fin design
 • Extra liten ficka framtill

Nackdelar

 • Ingen “barndesign”

Disney Frozen Ryggsäck

Om ditt barn gillar Disneys film Frozen är det absolut en härligt glansig och glittrande fin Disney Frozen barnryggsäck du bör köpa.

Trycket på den här barnryggsäcken föreställer de två systrarna Elsa och Anna – men hela ryggsäcken är full av andra fina detaljer.

Barnryggsäcken har ett rymligt och bra fack och ett mindre ytterfack som gjorde att våra barn fick plats med många saker. Det mindre facket var perfekt för pennor och andra saker som barnen behövde ha med sig till förskolan eller skolan. Det tyckte vi alla var positivt.

Vi uppskattade även ryggsäckens dragkedjor som våra barn enkelt kunde öppna och stänga själva. Förutom att vara jättefin är den här ryggsäcken även bekväm och praktisk.

Vi upplevde till exempel alla att de justerbara axelremmarna gjorde att ryggsäcken satt bekvämt på våra barn. På vardera sida sitter även en flaskhållare som verkligen underlättade när vi skulle ut på utflykt.

Tack vare bärhandtaget kunde ryggsäcken enkelt bäras i handen. Här får ditt barn en bra ryggsäck som är full av spännande detaljer. Ryggsäcken passar för barn mellan 5 och 7 år. 

Fördelar

 • Designad för att passa barn
 • Enkla dragkedjor

Nackdelar

 • Passar bara Frozen-fans

Franck & Fischer Filur

Detta är en praktisk ryggsäck från danska Franck & Fischer som är väldigt fint utformad. I stället för att ha ett tryck på ytterfacket är locket till facket utformat som en gullig tiger. Detta blev en hit hos alla våra barn som testade den.

Som vanligt har Franck & Fischer även tänkt på bekvämlighet och säkerhet. De justerbara axel- och bröstbanden garanterade att ryggsäcken verkligen satt där den skulle.

Miljötänket ingår även i denna ryggsäck. Materialet som den är tillverkad av är 35% bomull och 65% polyester och ryggsäcken är garanterat fri från farliga gifter. Spännet är dessutom gjort i 100% ftalatfri plast.

Ett extra plus fick barnryggsäcken också eftersom det stora facket var så lätt att stänga. Det dras nämligen lätt ihop med ett praktiskt dragskoband.

Cirkapriset är något högre än för Franck & Fischers andra ryggsäckar: men för det får du en barnryggsäck som håller länge och som är av mycket hög kvalitet. 

Fördelar

 • Cool design
 • Hållbar

Nackdelar

 • Priset

Pick & Pack Ryggsäck

Om ditt barn gillar djur är det här barnryggsäcken som du ska köpa. Pick & Pack har många olika utföranden av denna ryggsäck, många med djurmotiv. Hos många av våra barn blev denna ryggsäck därför en storfavorit.

Ryggsäcken har ett stort och praktiskt större fack som dessutom är vadderat mot ryggen och ett lite mindre ytterfack där man lätt fick plats med småprylar. Båda facken stängs enkelt med dragkedja – och detta kunde barnen enkelt klara själva.

Även bekvämligheten var på topp. Förutom den vadderade ryggen gjorde även de justerbara axelremmarna nämligen att ryggsäcken var väldigt bekväm för våra barn. Dessutom finns ett praktiskt bärhandtag om ditt barn hellre vill bära ryggsäcken i handen.

Ett extra plus får ryggsäcken för att den hade många reflexer runtom. Därför behövde vi aldrig oroa oss för att våra barn inte skulle synas i trafiken.

Ryggsäcken finns i några olika storlekar, och klassas efter hur många liter de rymmer. Här får du en säkert utformad och mycket bekväm barnryggsäck som vi garanterar att både du och ditt barn kommer att uppskatta.

Fördelar

 • Söt design
 • Rymlig

Nackdelar

 • Inte den bästa kvalitén

Star Wars Ryggsäck

Är ditt barn ett fan av Star Wars, precis som en del av våra barn är, får du inte missa den här barnryggsäcken från Disney som är utformad som en stormtrooper. Trycket på ryggsäcken ger dessutom en häftig tredimensionell känsla som våra barn älskade.

Den här barnryggsäcken stimulerade verkligen våra barn till mycket äventyrlig och kreativ lek – och detta uppskattade även vi föräldrar. Men förutom att vara både cool och rolig var den även bekväm.

Vi upplevde till exempel alla att de två axelremmarna passade fint på våra barn. Ibland ville barnen bära ryggsäcken i handen – och då fanns ett praktiskt handtag för det. I det stora och rymliga facket fick även mycket saker, såsom till exempel skolböcker, plats.

Ryggsäcken passar för barn från 3 års ålder, men även de lite större barnen på upp till 9 år tyckte mycket om den.

Fördelar

 • Passar barn i alla åldrar
 • Bra handtag upptill

Nackdelar

 • Endast för Star Wars-fans

Smallstuff Ryggsäck

För dig som vill ha en extra slitstark barnryggsäck i mellanklassen är det en ryggsäck från danska Smallstuff i canvas som du bör köpa. Att den tålde mycket lek var något som både vi och våra barn uppskattade.

Ett extra plus var att materialet både är smuts- och vattenavstötande, vilket passar när busiga barn ska ha ryggsäcken med sig på utflykten eller på vägen till förskolan. Den kunde därför även användas i alla väder.

Ryggsäcken finns i tre olika färger och har dessutom en tuff stjärna i läder på ytterfacket. Att ytterfacket, som stängs med dragkedja, är så pass stort tyckte vi alla var väldigt bra. Ryggsäcken mäter 23 cm x 30 cm.

Fördelar

 • Smuts- och vattenavstötande
 • Slitstark

Nackdelar

 • Lite trist design

Ticket to Heaven Ryggsäck

Det här är en barnryggsäck med många fina finesser. Förutom invändiga fack och sidofack där ditt barn kan förvara dryck så är det stora huvudfacket även mycket rymligt. Detta uppskattades stort av både oss och våra barn.

Vad som är lite extra bra är att Ticket to Heaven även har tänkt på att skapa maximal bekvämlighet. Ryggen på ryggsäcken är nämligen väldigt ergonomiskt utformad, vilket gör att ryggsäcken alltid sitter bra och bekvämt. Dessutom är både bröstbandet och axelbanden justerbara.

Extra positivt kändes det att barnryggsäcken är utrustad med en mängd reflexer samt att den även är vattenavvisande. Här får du helt enkelt en tufft utformad ryggsäck där tillverkaren tänkt på alla detaljer. 

Fördelar

 • Många bra fack
 • Många reflexer

Nackdelar

 • Inte så många olika färger

Snobben Little Friends Ryggsäck 8L

Detta är en ryggsäck som vi ville ha med som budgetvinnare av många olika anledningar. Dels tycker vi att det är en ryggsäck som är mycket praktiskt och dels gillar vi designen. Den är inte bara söt och rolig, utan det finns även en liten “twist” i designen. Den har nämligen både rosa och grå detaljer plus att den har en snygg logga nere i ena hörnet.

Snobben Little Friends Ryggsäck 8L Peach är bra för alla typer av utflykter som ditt barn ska ut på. Vare sig det är ett litet handbagage inför resan, eller om det är för skolan, som övernattningsväska, eller något annat så funkar den perfekt. Den är varken för liten eller för stor, utan den har en alldeles lagom storlek.

Ryggsäcken har ett stort huvudfack och ett lite mindre ytterfack. Dessa stängs smidigt igen med hjälp av dragkedjor. På så vis är de saker som förvaras i väskan i tryggt förvar. Det är ju inte helt ovanligt med spring i benen även om en ryggsäck är på, och då är det viktigt att sakerna inte hoppar ut.

Vad gäller passformen är den mycket bekväm. Axelremmarna är justerbara och det gör att den får optimal passform. Det ger ditt barn högsta komfort medan ryggsäcken är på.

Fördelar

 • Kan användas till allt
 • Rejäl design

Nackdelar

 • Banden på dragkedjan kan lätt slitas

JaBaDaBaDo Ryggsäck

Vill du ha en barnryggsäck som är både billig och bra bör du välja en JaBaDaBaDo. Denna svensktillverkade ryggsäck är alldeles perfekt att ha med sig till dagis eller på utflykten.

Ryggsäcken finns i fler fina färger och med många olika motiv som föreställer allt från krokodiler och bilar till fjärilar och blommor. Detta stora urval gillade både vi och våra barn skarpt.

Barnryggsäcken är dessutom designad för att vara så praktisk som möjligt. Den har till exempel två fack i väl tilltagen storlek där barnen kunde bära med sig det som det behövdes för dagen.

På sidorna finns även två mindre nät där man kunde förvara dryck. Tack vare den smarta plastfickan där du kan skriva ditt barns namn så fanns det heller ingen risk för att barnen tappade bort ryggsäcken.

Barnryggsäcken mäter 34 cm x 25 cm och är 8 cm djup. Den är tillverkad i 100 % polyester och är även CE-märkt och testad enligt EN71, vilket kändes tryggt.

Cirkapriset för denna fina lilla ryggsäck, som är alldeles lagom för en 5-åring, tyckte vi alla var som hittat.

Fördelar

 • Bra barnvänlig design
 • Priset

Nackdelar

 • Inte så hållbar

Produkter som utgått

Ninja Turtles 3D Ryggsäck Half Shell Heroes

En cool ryggsäck i snygg grön och lila färg med motiv på sköldpaddorna från Ninja Turtles. Men den är inte bara cool, den är praktisk också.

Det stora facket är väldigt rymligt så det är lätt att få plats med vad än ditt barn behöver ha med sig och det går även att enkelt öppna och stänga väskan tack vare de smidiga dragkedjorna.

De vadderade axelremmarna kan justeras så den blir så bekväm som möjligt för ditt barn. Det bästa är att den kommer för ett dunderpris på cirka 150 kr (vi hittade också ett billigare pris). Med denna ryggsäck kommer ditt barn lätt vara den coolaste katten i stan.


Paw Patrol – Måla Din Egen Ryggsäck

Förutom att vara både rolig och kreativt utformad så är även bekvämligheten på topp när det gäller Paw Patrols modell “Måla din egen ryggsäck”. Barnryggsäcken har nämligen två justerbara axelremmar som gjorde att den satt bekvämt på våra barn.

Att ryggsäcken dessutom uppfyller kraven i EN 71, det vill säga den europeiska säkerhetsstandarden för leksaker känns extra tryggt. Dessutom kan ryggsäcken återvinnas, vilket är extra bra för miljön.

För cirkapriset på strax under 130 kr får du en barnryggsäck med en mycket innovativ design som garanterat kommer att gå hem hos ditt barn. Det gjorde den hos våra.

Ryggsäcken mäter 22 cm x 26 cm och är 9 cm djup. Tänk på att den passar för barn från 5 år och uppåt.


Franck & Fischer Kalle

Även detta är en ryggsäck för barn som gillar djurmotiv. Denna praktiska ryggsäck i rött från danska Franck & Fischer har nämligen ett gulligt motiv med en apa på ytterfacket som vi är helt säkra på att ditt barn kommer tycka om.

Förutom det fina motivet så tyckte vi alla att ryggsäcken kändes mycket stabil och säker. Den har nämligen både justerbara axelband och ett justerbart bröstband som gjorde att den verkligen höll sig på plats när det gick vilt till i leken.

Förutom det stora innerfacket finns ett stort ytterfack – båda stängs med dragkedja. På sidan av ryggsäcken fanns även ett praktiskt fack där barnen kunde förvara sin vattenflaska.

Tillverkaren har även tänkt på miljön. Ryggsäcken som är tillverkad i 35 % bomull och 65 % polyester innehåller nämligen bara miljövänliga färgämnen. Spännena är även de giftfria – de är nämligen tillverkade i ftalatfri plast. Detta kändes också tryggt att veta.

För cirkapriset på strax under 300 kr får du både en stabil och fin barnryggsäck som passar för barn från 3  år.


Franck & Fischer Herbert

Även Herbert från Franck & Fischer är en barnryggsäck som är gjord med omsorg och med tanke på barnets bästa. Precis som barnryggsäcken Kalle så är detta en stabil ryggsäck där bekvämligheten för ditt barn är på topp.

Både vi och våra barn uppskattade till exempel de stabila axel- och bröstbanden som verkligen höll ryggsäcken på plats. Att både axelbanden och bröstbanden var justerbara var ett extra plus. Dessutom var dragkedjan väldigt enkel att öppna och stänga för barnen själva.

Denna fina blå ryggsäck har ett jättegulligt hundmotiv på ytterfacket, som både vi och våra barn blev lite extra förtjusta i. Att barnryggsäcken dessutom inte innehåller några farliga färgämnen var ett extra plus.

För cirkapriset på strax under 300 kr får du en slitstark ryggsäck som är tillverkad i 35% bomull och i 65% polyester och som ditt barn garanterat kommer ha mycket roligt med. 


Disney Minnie Mouse Ryggsäck

Det här är ryggsäcken från Disney som passar för alla barn som gillar Mimmi Pigg. Den här söta barnryggsäcken i rosa med vita prickar har nämligen ett supergulligt Mimmi Pigg-tryck i relief på den stora ytterfickan. Motivet skapar därmed en spännande tredimensionell känsla som våra barn tyckte var tuff.

Vad vi tyckte extra mycket om var även att ryggsäcken var så flexibel. Förutom de två axelremmarna har den här barnryggsäcken nämligen ett praktiskt handtag som gjorde att barnen även kunde bära ryggsäcken i handen.

För det mycket överkomliga cirkapriset på strax under 180 kr får ditt barn en ryggsäck som det lätt kan ta med sig när det är på språng eller ska på utflykt. 


Oops All I Need Owl Ryggsäck

Vill du ha en både söt och slitstark ryggsäck till ditt barn bör du välja en barnryggsäck från Oops. Ryggsäcken finns i flera härliga utformningar med gulliga djurmotiv – allt från uggla, hund, och igelkott till björn, katt, snigel, sköldpadda, och många fler.

Vi garanterar att ditt barn kommer hitta sin favorit bland detta stora utbud – det gjorde i alla fall flera av våra barn.

Extra bra är att barnryggsäcken är så slitstark, vilket gjorde att den tålde mycket bus och lek. Den är även vattentät och kunde därför användas i alla väder. Skulle ryggsäcken bli smutsig går det alldeles utmärkt att tvätta den i maskinen.

Oops har även tänkt på bekvämligheten. Förutom att vara lättviktig är axelremmarna justerbara, vilket gjorde att den kunde anpassas för att passa alla barn.

Det några av oss tyckte var synd är att ryggsäcken saknade hållare för exempelvis dryck, men med så många andra positiva egenskaper vägde ändå fördelarna helt klart upp detta.

För cirkapriset på strax under 300 kr får du en barnryggsäck i perfekt storlek som mäter 20 cm x 25 cm och som är 16 cm djup.


Superman Ryggsäck

Den här Superman-ryggsäcken är för alla barn som drömmer om att vara små superhjältar eller -hjältinnor och den inspirerar verkligen till mycket rolig lek.

Ryggsäcken är precis lika blå som Supermans dräkt och har även ett tufft Superman-märke på ryggen som gjorde ryggsäcken ännu coolare. Våra barn uppskattade speciellt den häftiga tredimensionella känslan som skapades av att märket inte är helt slätt.

Förutom att vara fin var ryggsäcken även bekväm och rymlig. Vi upplevde till exempel alla att axelremmarna satt fint på våra barn. Dessutom var ryggsäcken lätt att bära.

För cirkapriset på strax under endast 150 kr (vi hittade den även för ett ännu billigare pris) får ditt barn en ryggsäck som garanterat kommer uppskattas. Ryggsäcken passar för alla barn mellan 3 och 7 år.


Kuling Trend Ryggsäck

Den här barnryggsäcken från det nya och spännande företaget Kuling Trend är för dig som vill ha en klassisk och stilren ryggsäck i snygg design till ditt barn. Ryggsäcken finns även i en fin gul färg. Den har även fina detaljer i fuskskinn.

Förutom bra design har Kuling Trend även tänkt på bekvämligheten för barnet. De vadderade axelremmarna gjorde nämligen att ryggsäcken satt både skönt och bekvämt på ryggen på våra barn.

Ryggsäcken har en väl tilltagen ytterficka som är 24 cm hög och har även ett stort innerfack där det fanns bra plats för förvaring.

Facken försluts med dragkedja och vi upplevde alla att våra barn enkelt kunde öppna och stänga ryggsäcken själva. Dock måste man vara lite försiktig så att dragkedjan inte går sönder.

Ryggsäcken passar för barn från 3 år och uppåt och mäter 26 cm x 34 cm x 10 cm. Cirkapriset för den här fina barnryggsäcken, som även kan återvinnas, är dessutom mycket prisvärt.


Frågor och svar

När behöver man en barnryggsäck?

En ryggsäck passar bra vid såväl utflykter som vid resor. Även mindre barn kan tycka att det är roligt att få packa lite själv och bära sin ryggsäck.

Det är även praktiskt om barnet ska sova borta någon natt och inte behöver så mycket packning. Vid längre resor kan man använda barnryggsäcken till en del av packningen, som leksaker eller liknande.

Hur tvättar man en ryggsäck?

Oftast går det bra att tvätta dem i tvättmaskinen, på 40 eller 60 grader. Kolla upp vad som gäller för den ryggsäck du köper.

Vad kostar en barnryggsäck?

Från någon hundralapp och upp till många hundra. En enkel ryggsäck kan man hitta väldigt billigt, medan en från ett välkänt märke kan kosta närmare en tusenlapp.

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals