Bästa barnvagnsreflexen 2022 – Var säker på att du syns i mörkret

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Alla har nog fått höra en eller annan gång att man måste använda reflexer på vintern eller på natten. Som tonåring kanske man inte brydde sig så mycket, men ju äldre man blir inser man hur viktigt det faktiskt är (förhoppningsvis) med reflexer.

Det är såklart viktigt att man gör allt man kan för att skydda sin lilla bebis på en promenad och när vinterhalvåret rullar fram är det extra väsentligt att alltid se till att man syns i mörkret, inte bara en själv, utan även själva barnvagnen.

Eftersom barnvagnen är relativt stor kan den exempelvis dölja eventuella reflexer du har på dig, kanske runt armarna, och de gör då ingen nytta. Men sätter man reflexer på barnvagnen är man säker på att man syns överallt.

Vi har då alltså, väldigt passande, testat barnvagnsreflexer för att se vilka som är bäst. Det finns inte ett så väldans stort utbud, men vi har hittat några verkliga pärlor.

En reflex vi tycker att alla borde införskaffa är premiumklassens vinnare Pogu Hjulreflexer som reflekteras i 360 grader och använder den världsberömda tekniken 3M. Mellanvinnaren blev den söta Carena Hållö Säkerhetsrem till Barnvagn med Reflex.

Budgetalternativet blev Pogu Barnvagnsreflexer som är diskreta men effektiva och vår specialare är ett helt paket med reflexer för er som behöver många: Tiny Travel Barnvagnsreflexer Paket. Läs vidare för att hitta dina nya reflexer.

Premium: Pogu Hjulreflexer

Dessa reflexer borde verkligen införskaffas av alla eftersom de täcker båda sidorna av barnvagnen, men också för att de använder en teknik som är populär världen över: 3M.

Denna teknik låter reflexerna hålla samma standard även i regn och har en reflektionsförmåga i hela 360 grader. Här kommer man definitivt synas i mörkret.

Fördelar

 • Fina och praktiska reflexer för barnvagnens hjul
 • Syns på hela 200 meters avstånd
 • Tål slitage och oväder

Nackdelar

 • Passar inte för alla barnvagnar
 • Något dyrt pris

Mellan: Carena Hållö Säkerhetsrem till Barnvagn med Reflex

Carena Hållö Säkerhetsrem är ett riktigt tryggt alternativ för dig som vill ha en reflex på barnvagnen. Tack vare dess praktiska utformning som ett band fyller den ett syfte samtidigt som den är smidig att använda. Bandet fästs enkelt på styret och runt handleden för ökad trygghet även i mörkret. Passar de flesta barnvagnar!

Fördelar

 • Praktisk och lättanvända säkerhetsrem med reflex
 • Passar de flesta barnvagnar
 • Kan viras runt handleden för extra trygghet

Nackdelar

 • Inte så hållbart material

Budget: Pogu Barnvagnsreflexer

Detta är barnvagnsreflexerna som kan komplettera mellanklassens hjulreflexer iochmed att de är självhäftande och kan sättas på ramen på barnvagnen, så man verkligen syns överallt.

Även dessa har en reflektionsförmåga på ungefär 200 meters avstånd och du får ett helt paket med reflexer i olika former och storlekar.

Fördelar

 • Självhäftande reflexer
 • Flera olika storlekar och former
 • Kan fästas var du vill och håller bra

Nackdelar

 • Något dyra
 • Tråkig design

Special: Tiny Travel Barnvagnsreflexer Paket

Ett suveränt paket om man behöver många reflexer. Här får man hela fem stycken paket varav ett paket innehåller 8 stycken reflexer i avlånga och runda formar i olika storlekar.

De är självhäftande och fästs enkelt på barnvagnen och är väldigt slittåliga och kan alltså användas i vilket regn och rusk som helst utan att de sliter på kvalitén.

Fördelar

 • Praktiskt självhäftande reflexer som tål slit och släng
 • 8 olika storlekar
 • Kit med 5 stycken paket i ett

Nackdelar

 • Tråkig design
 • Klistret kan nötas med tiden

Varför ska du lita på oss?

Som vanligt har jag sett till att ha en superb jury som tillsammans med mig har testet barnvagnsreflexerna. De har alla barn i olika åldrar men som fortfarande använder en barnvagn.

Vi har testat reflexerna på vanliga promenader, men också tagit det säkra före det osäkra och testet reflexerna utan barn i barnvagnarna och till och med utan vagnar ibland för att kunna göra det säkert hemma.

Vem behöver köpa barnvagnsreflexer?

Svaret på denna fråga är enkel: alla som har barn och fortfarande använder en barnvagn måste använda reflexer.

På sommaren är det såklart inte lika viktigt eftersom man ofta inte är ute med barnvagnen på natten, och det är ändå inte så mörkt då.

Jag har dock alltid reflexer på min barnvagn året om och det rekommenderar jag att man har. Under vinterhalvåret blir det ju så himla mörkt och även om du endast går på promenader eller ärenden på säkra gator måste man ha reflexer.

Det är helt enkelt en säkerhetsåtgärd och med tanke på det billiga priset, speciellt självhäftande reflexer kostar inte alls mycket, är det också värt det.

Hur kom vi fram till vilka barnvagnsreflexer vi skulle testa?

Här har vi dammsugit internet och olika webbutiker för att se vad det finns för utbud. Som jag nämnde tidigare finns det inte ett jättestort utbud på marknaden idag, iallafall i Sverige, men vi fick ändå sålla bort några som inte höll måttet.

Vi har alla använt barnvagnsreflexer förut och vet alltså vad för sorts reflexer och vad för egenskaper vi vill ha i dem. Detta är faktiskt viktigt eftersom en del reflexer använder modern teknik och är helt enkelt bättre än andra på att reflektera ljus.

När vi väl hade bestämt oss för vilka vi ville ha med i testet hämtade vi hem dessa från webbutiker som bamba.se, babyland.se, lekmer.se, och jollyroom.se.

Hur testade vi barnvagnsreflexerna?

Som sagt har vi såklart testat dem på barnvagnar på vanliga promenader, men vi har också gjort lite egna tester i säkerheten av våra egna trädgårdar för att vara på den säkra sidan.

Det har såklart inte varit några svårigheter att testa hur bra reflexerna är i mörkret eftersom vi bor i Sverige och det är vinter och de reflexer som vi testat har verkligen hållit bra kvalité.

Vi har sett till att testa dem på olika avstånd för att se om de verkligen håller det avstånd tillverkaren lovar, och även testat dem i regn och snö och slitit lite extra på dem för att säkerställa kvaliteten.

Våra favoriter

Premium: Pogu Hjulreflexer

Pogu är ett populärt märke i Sverige och det var det enda märke som fanns överallt där vi kollade och gjorde research så det var nästan givet att de skulle vara med på prispallen.

Just dessa i premiumklassen är speciella reflexer man sätter på barnvagnshjulen, vilket vi tycker är en heeelt underbar uppfinning. Förutom att vara en reflex av större storlek har man ju alltid reflexerna på båda sidor av vagnen.

Dessa reflexer har även en teknik som heter 3M som är väldigt populärt över hela världen och användas exempelvis av räddningstjänster. Det är inte så konstigt eftersom de syns på hela 200 meters avstånd. Superbra!

Det bästa är att de även håller den standarden till och med när det är regn eller fuktigt ute. Det är lite roligt att de kommer med olika motiv också: katter, rävar, ugglor, eller stjärnor kan du välja mellan.

Notera dock att de inte passar för alla barnvagnar, men de är kompatibla med de flesta. Det räcker inte heller att bara använda dessa reflexer på barnvagnen eftersom de är så långt ner och kanske inte syns för alla.

De kommer i 4-pack - en reflex för varje hjul - så cirkapriset 180 kronor blir även värt det. Tänk på att kanske införskaffa två paket om du har två olika vagnar.

Fördelar

 • Fina och praktiska reflexer för barnvagnens hjul
 • Syns på hela 200 meters avstånd
 • Tål slitage och oväder

Nackdelar

 • Passar inte för alla barnvagnar
 • Något dyrt pris

Mellan: Carena Hållö Säkerhetsrem till Barnvagn med Reflex

Om du vill öka tryggheten för både dig och barnet i mörkret ska du kolla in den här säkerhetsremmen från Carena. Med denna fäst på vagnen syns ni tydligare i mörkret och kan motverka såväl olyckor som oro.

Det bästa är att du enkelt bara fäster den direkt på styret. Sen kan du ha den som en reflex som den är, eller vira den runt handleden för att inte riskera att barnvagnen rullar iväg. Med andra ord tar säkerhetsremmen två flugor i en smäll. 

Vi är verkligen imponerade över hur det svenska märket Carena har lyckats skapa en så praktisk men samtidigt så trygg rem. Oavsett vilken barnvagn du har kommer den passa bra och bli till en snygg detalj. Bra pris också!

Fördelar

 • Praktisk och lättanvända säkerhetsrem med reflex
 • Passar de flesta barnvagnar
 • Kan viras runt handleden för extra trygghet

Nackdelar

 • Inte så hållbart material

Budget: Pogu Barnvagnsreflexer

Även budgetalternativet kommer från Pogu, men denna gång är det reflexer som är självhäftande. Detta är extremt bra eftersom du kan välja vart du vill sätta dem och de kommer i ett pack med några olika storlekar och former.

Reflexerna är 100 gånger mer synliga i mörkret än om du inte skulle ha några reflexer alls och med dom på barnvagnen kan du synas på 200 meters håll. Det kan verkligen undvika att olyckor händer.

I dagsljuset syns de dock inte lika bra, vilket är super då de inte kommer i vägen för vagnens andra praktikaliteter eller utseende. De finns i två olika färger för ett cirkapris på hundralappen.

Fördelar

 • Självhäftande reflexer
 • Flera olika storlekar och former
 • Kan fästas var du vill och håller bra

Nackdelar

 • Något dyra
 • Tråkig design

Special: Tiny Travel Barnvagnsreflexer Paket

Tiny Travels barnvagnsreflexer liknar vårt budgetalternativ iochmed att de är självhäftande och kommer i olika storlekar och former.

Det finns åtta olika reflexer i ett paket, men med detta specialerbjudande får man hela 5 stycken paket. Det blir mycket reflexer det, men det är ju utmärkt eftersom du då kan dela upp dem på olika vagnar om du har flera eller en större vagn.

Man fäster dem enkelt på barnvagnen vart man vill och de tål att slitas på och kan alltså stå emot regn och smuts.

Fördelar

 • Praktiskt självhäftande reflexer som tål slit och släng
 • 8 olika storlekar
 • Kit med 5 stycken paket i ett

Nackdelar

 • Tråkig design
 • Klistret kan nötas med tiden

Våra utmanare

Tinkafu Reflexband Till Barnvagn

Tinkafus reflexband är ett smart alternativ till vårt budgetfavorit om man inte gillar de självhäftande reflexerna. Som namnet förmedlar är detta ett band och det fiffiga är att man virar det runt hela barnvagnen.

Man kan justera den från den minsta storleken som är 80 centimeter till den största som är hela 3 meter lång. Med denna behöver du inte oroa dig över att inte synas eftersom den täcker barnvagnen från alla håll.

Fördelar

 • Reflexband som viras runt barnvagnens handtag
 • Justerbar storlek från 0,8-3m
 • Riktigt bra pris

Nackdelar

 • Något dåligt material
 • Spänne i plast

Pogu Självhäftande Textilreflexer

Dessa reflexer är precis som budgetalternativet - de är även från samma märke - men som man kan gissa från namnet är de menade att fästas på textiler. Detta är superbra för exempelvis barnvagnssuffletten. De kan dock fästas på hårda ytor också.

När de fästs är de semi-permanenta och kan dras bort, men då får man tänka på att vara försiktig och långsam. Ett alldeles utmärkt val eftersom man kan fästa de olika reflexstorlekarna på många olika ytor.

Fördelar

 • Utformade för att fästas på textilier
 • Kan även användas på hårda ytor av andra material
 • Snygg detalj som ökar synligheten i mörkret

Nackdelar

 • Semi-häftande tejp som inte håller så bra

Babyflex Barnvagnsreflex

Det här är en form av reflextejp speciellt utformad för användning på barnvagnar. Denna specialtejp är otroligt trygg att fästa på barnvagnen för att öka synligheten i mörkret. 

Tejpen ökar synligheten i mörkret med minst 125 meter, vilket i kombination med dess vita reflektion gör att alla kommer se er klart och tydligt. Det bästa är att tejpen kan fästas i princip överallt på vagnen där du känner att det passar och syns bra. 

Däremot behöver du inte oroa dig för att tejpen ska se ful ut då det är ljus ute – den är silverfärgad och smälter lätt in. Fäst den på valfri plast- eller metalldel och känn dig extra säker alla timmar om dygnet! 

Dess smidiga fäste innebär också att Babyflex barnvagnsreflex kan användas på alla barnvagnar. Självklart kan den även fästas på andra barnprylar, som hjälmar, barnstolar och liknande. 

Och vi kan lova dig att den fäster bra! Vid köp får du med hela 1 meter tejp som kan klippas direkt med sax för att få önskad form och längd. Väldigt lätt och smidig att hantera. Ett litet minus är att skyddsplasten på klistersidan kan vara svår att pilla bort. Annars är vi nöjda.

Fördelar

 • Kan fästas riktigt bra direkt på alla vagnar
 • Ökar synligheten i mörkret med minst 125 m
 • Silverfärgad och smälter in i vagnen i dagsljus

Nackdelar

 • Något svårt att få bort skyddsplast på klistersidan

Tinkafu Reflex

Tinkafu reflex ger dig ett set med praktiska svarta klisterreflexer som du direkt klistrar på barnvagnen. Dessa reflexer är riktigt smidiga att använda och lätta att hantera oavsett var de ska fästas. 

I och med att de fäster så pass bra så kan de även användas på andra saker utöver barnvagnen, som hjälmen eller cykeln. Oavsett kan du själv välja att anpassa reflexerna efter behov. 

Det vi gillar lite extra med just de här reflexerna är att de har en svart färg som enkelt smälter in i barnvagnen. På så sätt ser det snyggt och stilrent ut samtidigt som det gör att du syns mycket mer. Det reflekterande ljuset syns åt alla håll och ökar din synlighet med fem gånger i mörkret. Kort och gott en bra, användbar och trygg produkt.

Fördelar

 • Svarta reflexer som smälter in
 • Ökar synligheten i mörkret med 5 gånger
 • Kan fästas på barnvagn, cykelhjälm, cykel och så vidare

Nackdelar

 • Något dyra
 • Kan tappa fäste efter ett tag

Barncancerfonden Led-Reflex

Vill du investera i en säker produkt och samtidigt göra en god gärning? Då kan vi verkligen rekommendera dig att investera i den här reflexen från Barncancerfonden. 

Dess smidiga utformning med metallfäste gör att den kan fästas var du vill – på barnvagnen, på din väska, på jackan eller på något annat som du vill ska synas i mörkret. Trots det syns den bra i mörkret och ökar tryggheten både för dig och din lilla.

Det bästa med den här produkten är att den är gjord med LED, vilket innebär att den drivs av ett praktiskt batteri. Vid köp inkluderas ett batteri som håller länge och är enkelt att byta ut vid behov. Priset är riktigt bra för en produkt som gör gott för fler i samhället!

Fördelar

 • Hängreflex med smidigt metallfäste
 • Drivs av hållbart batteri som kan bytas ut
 • Pengar skänks till Barncancerfonden

Nackdelar

 • Inte överdrivet stark reflex
 • Batteridriven och tar slut efter en tid

Tullsa Regnskydd för Liggvagn Reflex

Precis som vår andra utmanare från Tullsa så är det här ett behändigt regnskydd för liggdelen till barnvagnen, helt i reflexmaterial. Regnskyddet är utformat i en universell design för att passa de flesta enkelvagnar med liggdel. 

På så sätt kan alla barnvagnsanvändare få stor nytta och glädje av produkten. Tack vare att skyddet är helt gjort i reflex kommer både du och vagnen synas väldigt bra i mörkret, även på håll. Regnskyddet i sig ser till att barnet och barnvagn hålls skyddat mot regn och oväder. 

Det är lätt att använda och smidigt att förvara. Kort och gott en allsidig produkt som utan tvekan kan underlätta föräldralivet och öka tryggheten i vardagen.

Fördelar

 • Barnvagnsskydd helt i reflex
 • Passar de flesta barnvagnar
 • Både barn och vagn hålls säkert skyddat

Nackdelar

 • Dyrt
 • Tunt och prassligt material

Tullsa Reflexhuva för Barnvagn

Detta är barnvagnsreflexernas värsting och med denna reflexhuva är man verkligen säker på att man syns i mörkret. Den passar de flesta barnvagnar men kan kanske vara lite tajt att få på beroende på vilken barnvagn du har.

Visserligen syns den väldigt bra i mörkret och kan rekommenderas, men den hade kommit upp på prispallen om den hade haft flera reflexer och speciellt uppe på huvan. Det är dock ett väldigt bra väl och priset är överkomligt.

Fördelar

 • Reflexhuva som passar de flesta barnvagnar
 • Syns bra och tydligt i mörkret
 • Lätt att fästa över vagnen

Nackdelar

 • Tråkig design
 • Inte allt för många reflexer på tyget

Vanliga frågor om barnvagnsreflexer

Hur använder man en barnvagnsreflex?

Det är olika beroende på vilken sort man köper, men många av dem klistras på barnvagnen. Det finns både reflexer för hjulen och för själva ramen, men också reflexer som man fäster på andra sätt och på andra ställen.

När ska man använda barnvagnsreflex?

När vintern närmar sig och det börjar bli mörkt ute. Reflexerna syns sällan så man kan låta dem sitta kvar på vagnen även när vintern är över, så är de redan på plats till nästa höst.

Vad kostar barnvagnsreflexer?

Det beror på vilken sort man väljer, men från någon hundralapp.

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals