Bästa barnvagnsregnskydden 2022 – Torra promenader i regn och rusk

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Ett regnskydd är ett viktigt tillbehör för dig med barnvagn och det är nog givet för de flesta att ha ett till hands när det behövs. Regnskydd tillverkas ofta av barnvagnstillverkarna och brukar ingå i köpet av en ny barnvagn.

Det går ofta sönder eller tappas bort, men det är inget problem eftersom det finns regnskydd till barnvagnar med universalform som passar de flesta barnvagnsmodeller.

Ett bra regnskydd bör ha några specifika egenskaper för att göra det till det praktiska tillbehör som det ska vara. Det bör givetvis hålla tätt, vilket kan verka självklart. Men observera att det absolut inte är alla regnskydd som gör det.

Regnskyddet ska också täcka hela vagnen, även i liggläget. De bör ha ett tillhörande fodral med kardborrefästen, så att du enkelt kan förvara det på vagnen.

Det ska smidigt gå att ta ut och sätta tillbaka i fodralet. Regnskyddet ska också ha en öppning mitt på, så att du enkelt kan ta i och ur barnet.

Det roliga är att det finns så många fina mönstrade regnskydd nu för tiden. Ett regnskydd behöver alltså inte vara svart eller grått utan du kan hitta alla möjliga roliga varianter.

Universala regnskydd finns numera i ett utbud av många modeller och mönster. Så du kan verkligen mixa och matcha som du vill. Många regnskydd har också reflexband, vilket är bra för det ruskiga höstvädret när du kanske är ute och promenerar i mörker.

Vädrets makter går som bekant inte att påverka och det gäller att vara rätt utrustad varje gång du går ut, så du vet att du klarar dig om vädret snabbt skulle skifta.

På väg till dagis eller till mataffären kan regnet plötsligt slå till och då är det otroligt skönt att kunna ta fram ett regnskydd snabbt och smidigt och placera det på vagnen.

Därför ska du också alltid ha det väl tillgängligt och där kommer det lilla fodralet in i bilden. Det finns också regnskydd till bilbarnstolar och till cykelsitsar. Men för enkelhetens skull har vi i det här testet koncentrerat oss på regnskydd till barnvagn.

Oftast har också handlarna av barnvagnar separata regnskydd i samma märke som barnvagnen om du trots allt vill ha det, om du exempelvis råkat tappa bort regnskyddet.

Vilket regnskydd än väljer kan du hitta riktigt bra priser på regnskydd till barnvagn på nätet. Vissa saker kanske du kan tycka är svåra att handla på nätet, men just regnskydd är inga problem.

Antingen vet du märke och modell på din barnvagn eller så köper du universalregnskydd som passar till alla vagnar. Bara att beställa hem och vänta tills de kommer i postlådan. Hur enkelt som helst!

I det här testet fick Elodie Details premiumplatsen för bästa regnskydd. I mellanklassen föll vi för Tullsa Regnskydd och budgetalternativet är fina Tiny Travel Regnskydd Barnvagn Sittdel.

För dig med syskonvagn har vi en superfin specialare i Tullsas Regnskydd för tvillingvagnar. Läs vidare för att upptäcka fler alternativ och hitta regnskydden till barnvagn som just du vill ha!

Premium: Elodie Details Regnskydd till Barnvagn

Är du mamman eller pappan som gillar och uppskattar mönster eller iögonfallande färger? Spana då in Elodie Details regnskydd! Den är jättefin och håller dessutom mycket hög kvalitet.

Elodie Details är ett märke med barnvagnsprylar där man förutom kvalitet också har satsat mycket på rolig design och utformning. Och med det här regnskyddet får de alla rätt och högsta poäng!

Fördelar

 • Fina färger
 • Väldigt praktisk och lättanvänd
 • Hög kvalité

Nackdelar

 • Finns inga nackdelar

Mellan: Tullsa Regnskydd för Liggvagn Reflex

Bor du på landet och rör dig mycket ute på landsväg? Eller gillar du att promenera tidiga morgnar när det ännu inte ljusnat ute? Då behöver du mycket reflexer och det får du med detta regnskydd.

Faktum är att hela regnskyddet är en enda stor reflex, så du kommer garanterat att synas i mörkret! En suverän funktion tyckte vi och det är roligt med produkter som sätter säkerheten allra först.

Fördelar

 • Hela skyddet är av reflexmaterial
 • Enkel att använda
 • Generös öppning

Nackdelar

 • Passa endast för liggdelar
 • Något prassligt

Budget: Tiny Travel Regnskydd Barnvagn Sittdel

Så får vi såg det här barnvagnsregnskyddet från Tiny Travel insåg vi att det skulle bli en favorit. Här får du ett mycket prisvärt men samtidigt väldigt smidigt och lätthanterligt skydd. Modellen är universell och passar för joggers och sulkys med sufflett. Skyddande material som klarar av det mesta!

Fördelar

 • Hög kvalité på ett prisvärt alternativ
 • Passar extra bra för större vagnar
 • Smidigt

Nackdelar

 • Kan upplevas som något instängt

Special: Tullsa Regnskydd för Tvilling/Syskonvagn med 2 Sittdelar

Specialaren vi tar med idag är för dig som har tvillingar eller syskon och därmed går omkring med en dubbelvagn. För dig kan det vara svårt att hitta universalregnskydd som passar de flesta barnvagnsmodeller.

Men Tullsa har här alltså tagit fram ett som har jättebra justeringar och gör att du kan fästa det på i stort sett vilken vagn som helst. Perfekt, helt enkelt!

Fördelar

 • Speciellt anpassat för syskonvagnar
 • Reflexdetaljer
 • Passar de flesta vagnar

Nackdelar

 • Passar bara sittdelarna

Varför ska du lita på oss?

Vi som suttit i panelen för det här testet är alla småbarnsföräldrar och har dragit omkring på vagnar i många år. Det har blivit många regnskydd som förbrukats och märkesintresserade som vi alla är har vi stor erfarenhet av barnvagnsmarknaden.

Vem behöver ett regnskydd till barnvagn?

Det behöver alla med bebis i barnvagn. Givetvis behöver du hålla barnet torrt när det ösregnar och det är oundvikligt att det aldrig skulle hända under tiden du har småbarn hemma.

Så hör det inte till skydd i barnvagnsköpet ser du till att köpa ett, så att du har. Vi kan garantera att det är inget köp man ångrar - tvärtom!

Hur kom vi fram till vilka regnskydd till barnvagn vi skulle testa?

Vi har kollat in rätt många onlinebutiker på nätet och börjat med att titta på det som varit populärast bland köparna. Vi har också frågat personal i butiken med barnprylar och så har vi givetvis använt oss av vår egen erfarenhet av de här produkterna.

På så vis kunde vi komma fram till vilka regnskydd som platsar i det här testet. Regnskydden till barnvagn hämtades sedan hem från babyland.se, babyshop.se, och lekmer.se.

Hur testade vi regnskydden till barnvagn?

Varje familj hade ett regnskydd hemma hos sig i en månad och ansvarig testare provade den på barnvagnen, kontrollerade passformen, hur vattenavvisande den var, prisbilden, med mera. All information betyg- och poängsattes.

Våra favoriter

Premium: Elodie Details Regnskydd till Barnvagn

Om inte detta är ett underbart regnskydd så vet jag inte vad som är det! Elodie Details regnskydd passar på alla liggvagnar, sittvagnar, och sulkys.

Den levereras med en väska som smidigt kan fästas på vagnen med en kardborreknäppning. Även väskan är väldigt gullig och kommer definitivt att pryda sin plats på vagnen.

Den här modellen har ett zebramönster, men de har också många andra fina mönster i sitt sortiment. Regnskyddet är tillverkad i PU-impregnerad polyester och är garanterat vattenavvisande.

Detta testades grundligt av oss. Regnskyddet kan också tvättas i maskintvätt på 30 grader och torkar därefter väldigt snabbt.

Fördelar

 • Fina färger
 • Väldigt praktisk och lättanvänd
 • Hög kvalité

Nackdelar

 • Finns inga nackdelar

Mellan: Tullsa Regnskydd för Liggvagn Reflex

Tullsa är ett annat välkänt märke för barnprylar av olika slag. Om du till exempel bor ute på landet eller går ut med ditt barn under senhösten när det är mörkt i regnet och rusket vill du kanske ha ett regnskydd med mycket reflex.

Här kan du gå all in och få ett regnskydd som helt och hållet har ett reflekterande material. Med det här blir du en självlysande glob och syns definitivt på vägarna.

Regnskyddet är av universalmodell och passar de flesta enkelvagnar och även det med liggdel. Regnskyddet kan tvättas i skonprogrammet i 30 grader och sedan lufttorkas.

Den har en generös öppning och det är enkelt att plocka upp och lägga in barnet genom hålet i regnskyddet.

Fördelar

 • Hela skyddet är av reflexmaterial
 • Enkel att använda
 • Generös öppning

Nackdelar

 • Passa endast för liggdelar
 • Något prassligt

Budget: Tiny Travel Regnskydd Barnvagn Sittdel

Det här regnskyddet för barnvagnar har inte bara kommit att bli en favorit hos oss, utan även hos väldigt många andra! Det beror inte minst på att det är ett väldigt prisvärt barnvagnsskydd som kan användas för väldigt många barnvagnsmodeller. 

Skyddet är även utformat för att passa extra bra för lite större vagnar. Det kan verkligen underlätta för dig som ofta är på språng med mycket saker. Optimalt är det dock för joggers och sulkys med sufflett. 

Skyddet i sig är också skyddande för olika väder och vindar. Materialet är smuts- och vattenavvisande vilket gör det extra enkelt att hantera. Det går lika snabbt och smidigt att sätta på det som det gör att ta av. Dess praktiska utformning gör det också lätt att ta med. 

Vi är verkligen nöjda med det här! Barnvagnsregnskyddet är även utformad med trygga reflexränder, och så får du med en smart förvaringsväska.

Fördelar

 • Hög kvalité på ett prisvärt alternativ
 • Passar extra bra för större vagnar
 • Smidigt

Nackdelar

 • Kan upplevas som något instängt

Special: Tullsa Regnskydd för Tvilling/Syskonvagn med 2 Sittdelar

För dig med syskonvagn behövs det såklart också bra regnskydd. Tullsa har utvecklat ett universalskydd för tvillingvagnar som passar de flesta modeller.

För bästa passform finns kardborreförslutning som du själv kan justera och regnskyddet är anpassat för två sittdelar. Materialet är ytbehandlat polyester och du får givetvis med en praktisk förvaringsväska som du kan fästa på vagnen.

Regnskyddet är svart och har väl synliga och stora reflexband över hela tyget. Det gör att du kan gå ut och gå med vagnen i mörkret även när det är mörkt.

Det här är skyddet är mycket prisvärt och kostar inte mer än cirka 300 kronor, vilket är billigt för ett regnskydd till en syskonvagn. Regnskyddet finns även i ett annat utförande om du har en vagn med en liggdel.

Fördelar

 • Speciellt anpassat för syskonvagnar
 • Reflexdetaljer
 • Passar de flesta vagnar

Nackdelar

 • Passar bara sittdelarna

Våra utmanare

Tullsa Regnskydd Liggvagn Chevron

Vi blev störtkära i det här regnskyddet från Tullsa! Mönstret i underbar retrodesign blir definitivt en showstopper när du är ute och går med barnvagnen.

Dessutom passar regnskyddet i stort sett alla modeller av sulkyer och vagnar, är superlätt att använda, och blir som en perfekt accessoar till din vagn.

Fördelar

 • Universalt regnskydd
 • Fina mönster
 • Enkel att använda

Nackdelar

 • Passar bara liggdelar

Carena Plaskvik Regnskydd

Carenas modell av regnskydd är ett universalskydd som även det passar de flesta barnvagnsmodeller. Det passar utmärkt att använda på liggvagnar, sittvagnar, paraplysulkys, med mera.

De har en smart universallösning för detta som består av tryckknappar, dragkedjor, och kardborrefästen. På så vis kan du använda det här regnskyddet på din vagn hur den än ser ut. Den har också en finurligt liten plastskärm ovantill som skyddar barnet från att få regn på sig.

En praktisk och fin förvaringsväska medföljer där du kan ha regnskyddet när det inte är i användning. Materialet är mjuk och följsam polyester och är 100% vattenavvisande.

Fördelar

 • Smarta fästningar som kan anpassas efter vagnen
 • Skyddande skärm
 • Mjukt material

Nackdelar

 • Väldigt dyrt

Dooky Barnvagnsskydd

Här har vi en otroligt praktisk och genomtänkt specialare, nämligen Dooky Barnvagnsskydd. Det må låta som vilket skydd som helst. Men, det här är en unik modell på marknaden! Det här är den snabbaste och smidigaste lösningen för alla barnvagnar som du vill ge extra skydd åt. 

Barnvagnsskyddet fästs likt en rullgardin på barnvagnens sufflett och skyddar sedan mot regn, vind, snö och sol. Den fästs med de fem medföljande plastringarna, vilket både är en behändig och skadefri lösning. 

Höjden är justerbar och kan anpassas efter din barnvagn. Vill du inte att skyddet ska fladdra finns det snören du kan fästa det med. Överlag är skyddet både hållbart och kan komma till stor användning i många år. 

Det är supersmidigt att ta med sig, och dessutom är det snyggt! Materialet skyddar barnet samtidigt som det ger god ventilation och säkert mörker. Det kan även tvättas vid behov. 

En specialare som alla bör investera i, helt enkelt! Tänk bara på att det här inte skyddar hela vagnen, utan ger bara skydd för barnet i vagnen.

Fördelar

 • Passar alla vagnar
 • Praktisk ”rullgardin” som fästs med ringar och snören
 • Snabbt, smidigt och enkelt

Nackdelar

 • Kan vara krångligt att få till första gångerna
 • Skyddar inte hela vagnen

Tiny Travel Regnskydd Barnvagn Twin

Precis som vår budgetvinnare är det här ett väldigt bra alternativ när det kommer till regnskydd för barnvagnar. Tiny Travel Twin Regnskydd är speciellt utformat för att användas på större och bredare vagnar, det vill säga syskon- eller tvillingvagnar med två delar. 

Tack vare dess universella form kan den användas på de flesta barnvagnsmodeller av den större storleken. Det är också slittåligt, hållbart och ser till att hålla båda barnet skyddade i alla väder. 

Vi gillar också att materialet både är smuts- och vattenavvisande, samt att det är smidigt att sätta på och ta av. Skyddet har även reflexer och kommer med en smidig förvaringsväska!

Fördelar

 • Anpassad för dubbelvagnar
 • Smidig att använda
 • Kommer med en praktisk förvaringsväska

Nackdelar

 • Kan bli något stort och prassligt
 • Tråkig design

ABC Design Regnskydd Avito/Okini/Ping/Limbo

Barnvagnsregnskyddet från ABC är ett mycket praktiskt sådant som kan komma till stor användning. Precis som dess namn utlovar så passar skyddet för ABC Designs egna barnvagnar. Närmare bestämt passar den för modellerna Avito, Okini, Ping och Limbo.

Har du en av de vagnarna kan vi varmt rekommendera det här. Det är stort och rymligt och ger plats för både vagn och väskor. Skyddet ser även till att både vagn och barn är skyddade mot regn och rusk. 

Det bästa är att regnskyddet är helt fritt från farliga kemikalier. Dessutom kommer det till en väldigt snygg och stilren design. Dess genomskinliga material gör att barnet också kan se ut trots att skyddet är på! Riktigt bra och prisvärt.

Fördelar

 • Genomskinligt
 • Stort och rymligt
 • Fritt från farliga kemikalier

Nackdelar

 • Endast anpassad för vissa vagnar

Beemoo Reflex Regnskydd Barnvagn

Det här regnskyddet från Beemoo är utformad för att passa de flesta barnvagnar och olika storlekar. 

Vi gillar det här skyddet lite extra då vi anser att det är väldigt smidigt. Det tack vare dess praktiska blixtlås som gör att skyddet kan öppnas helt på ena sidan. Men det bästa är ju såklart att hela skyddet är gjort i reflexmaterial. Du behöver inte längre oroa dig för att inte synas i mörkret!

Andra smarta detaljer är att du får med en smidig ficka där du kan förvara skyddet. Trots att det kommer till ett någorlunda högt pris så är det enligt oss så värt det – hög säkerhet, praktisk användning och snygg design!

Fördelar

 • Hela skyddet är i reflex
 • Passar de flesta barnvagnar
 • Blixtlås som underlättar hantering

Nackdelar

 • Något dyrt

Petite Chérie Regnskydd Barnvagn Stor

Petite Chérie Regnskydd för barnvagn kan göra sig riktigt bra för dig som vill kunna skydda en större del av barnvagnen. Skyddet är stort och rymligt och kan användas för såväl sitt- som liggdel.

Har du en vändbar sits kan den även funka där. Överlag ett väldigt fint och skyddande regnskydd med bra passform. Materialet är smuts- och vattenavvisande, har tydliga reflexer och är enkelt att använda. Vid köp får du också en smidig förvaringsväska i matchande mönster.

Fördelar

 • Stort och rymligt skydd
 • Fin design och ger bra skydd
 • Smuts- och vattenavvisande

Nackdelar

 • Rätt dyrt

Crescent Regnskydd Universellt

Är du på jakt efter ett enkelt men mycket skyddande barnvagnsregnskydd? Då kan det här från Crescent komma att bli en favorit! Här får du nämligen ett skydd i en väldigt minimalistisk och simpel design.

Däremot är regnskyddet välgjort och ser till att hålla både vagn och barn i säkert förvar när skyn väljer att öppna sig. Skyddet passar perfekt för alla Crescents barnvagnar, både sitt- och liggdelar. Det är lätt att använda och håller bra.

Fördelar

 • Simpelt men skyddande
 • Lätt att använda
 • Passar på alla barnvagnar från Crescent

Nackdelar

 • Endast gjort för barnvagnar från Crescent
 • Tråkig design

Britax GO Regnskydd Universal

Ytterligare ett universellt regnskydd för barnvagnar, men den här gången från välkända Britax. Britax GO regnskydd kan användas på alla barnvagnar från Britax GO, och de sitter perfekt oavsett om du har sittdel eller liggdel.

Dessvärre kan den inte användas med alla barnvagnar från alla märken. Men, trots det är det här ett bra val för dig som har en passande barnvagn. Skyddet är gjort i ett mycket slitstarkt material som står emot de flesta väder. Det är samtidigt mjukt och ger ett bra skydd för barnet. 

Dess genomskinliga material gör också att barnet kan se ut även med skyddet på. Och att du kan se barnet! Vi gillar också att det är lätt att fästa, smidigt att rengöra, samt att det har reflexer. Vi köp får du med en praktisk väska för förvaring.

Fördelar

 • Genomskinligt
 • Slitstarkt och skyddande
 • Lätt att fästa och rengöra

Nackdelar

 • Dyrt
 • Kan endast användas på Britax Go vagnar

Vanliga frågor om regnskydd till barnvagnar

Hur tvättar jag ett regnskydd till barnvagn?

I normalfallet följer det med tvättinstruktioner och då är det bara att följa dem. Men gör det inte det, så kan du alltid tvätta regnskyddet i skonprogrammet i tvättmaskinen på 30 grader. Undvik att torktumla, lufttorka alltid.

Är regnskydd till barnvagn säkert att använda?

Ja, absolut! Det är säkert om du använder det så som det är tänkt och inte har det för tätt åtsittande, så att det inte släpper igenom luft eller liknande. Men sitter det rätt är det helt säkert att använda ett bra regnskydd när det regnar.

Kan jag göra mitt eget regnskydd till barnvagn?

Allt går om man vill, brukar jag säga! Har du bara rätt, vattenavvisande textil, så visst går det i teorin att göra ett eget regnskydd. Hur enkelt det sedan är i praktiken, vågar jag inte kommentera i någon större utsträckning.

Med viss erfarenhet av sömnad vet jag iallafall att det kräver ganska mycket kunskaper om mönsterritning och ett stort tålamod för att klara av en sådan uppgift. Men lycka till!

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

2 reaktioner på ”Bästa barnvagnsregnskydden 2022 – Torra promenader i regn och rusk”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals