Bästa elbilen för barn 2024 – Fart och fläkt i lagom takt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

För våra minsta motorentusiaster behöver vi inte längre erbjuda endast trampbilar utan på marknaden idag finns det många fina fordon för barn och inte då minst elbilar.

Många barn älskar fartfyllda lekar och i elbilen har vi verkligen en leksak som tilltalar alla våra små fartälskande förare. Körglädjen sitter i även hos våra minsta!

Generellt så har en eldriven bil en körtid på ca en timme och därefter får man ladda den igen. På vissa elbilar finns det även två sitsar så att en kompis kan få plats.

Andra elbilar kan också fjärrstyras av en vuxen, vilket kan vara en trygghet för dig med mindre barn. Men de flesta barn vill nog gärna köra själva i något skede och då gäller det att ha ett bra elfordon till ert förfogande som är tryggt och säkert att köra.

Men en elbil för barn är inte bara en lyxig förströelse utan har även ett pedagogiskt syfte. Ett barn som kör en liten elbil får träna simultankapacitet, känselsinnen, och motorik.

Att svänga en elbil kräver att man har tungan rätt i munnen och ska man dessutom tuta och gasa så kräver det ännu mer koncentration.

Elbilar kan ha roliga finesser där de har speciella ljud som gör att körupplevelsen blir än roligare och mer spännande. Dessutom kan de vara mycket verklighetstrogna och det gör det givetvis spännande för våra små chaufförer.

Andra kan vara inspirerade av någon sagofigur eller disneykaraktär i designen, vilket också kan vara en dröm för ett barn att få köra. Möjligheterna är som sagt många och de flesta hittar sina drömmars elbil bland sortimentet idag.

Bilens säten kan vara i hårdplast eller klädda i riktig textil eller läder. När du väljer en passande elbil för ditt barn är det en idé att titta på hur många motorer fordonet har. En elbil med dubbla motorer ger en bättre och jämnare körupplevelse.

Ett starkt batteri i kombination med en bra eller dubbel motor innebär att den inte behöver arbeta lika hårt och körningen varar längre innan det är dags att ladda upp batteriet igen.

I detta test kommer du att hitta elbilar för barn från kända märken likväl som av mindre kända märken. Kanske vill du satsa på en bättre kvalitetsbil till ditt barn, men om du vill ha någon mindre och anspråkslösare variant finns det flera fina elbilar som är av enklare modell.

En elbil för barn får givetvis endast köras på egen tomt eller i trädgården. Man får inte använda en elbil i trafiken eller ens på cykelbanor. Elbil Barn Ford Ranger Monster Truck blev vinnaren i premiumklassen.

Alex’s Garage Elbil Jeep tog hem vinsten i mellanprisklassen. VidaXL Elbil för Barn Mercedes Benz blev vårt fina budgetalternativ och så har vi en specialare med Play Fun Elbil till barn BMW 507 Oldtimer 12V.

Premium: Hecht Elbil Barn Ford Ranger Monster Truck

Det är mycket svårt att ogilla Elbil Barn Ford Ranger Monstertruck - det är nämligen en magnifik monstertruck som garanterat gör kidsen glada. Den bjuder på alla möjliga härligheter som exempelvis 4 x 12V motor, urcool design, tre framväxlar och en bakväxel. Vill du ha ett lyxåk så har du det här!

Fördelar

 • Sits i konstläder
 • Indikator för batteri

Nackdelar

 • Högt pris

Mellan: Azeno Leggodt Mercedes GLC Couple

Här har vi vår mellanvinnare som är en liten läckerbit i rosa till ett rimligt pris och som dessutom är säker att använda. Azeno Leggodt Mercedes GLC Couple har bland annat fjärrkontroll, kul belysning och sidospeglar. Dessutom har den coolt lädersäte, säkerhetsbälte och LCD-display, bara för att nämna några saker som hänger med när bilen köps.

Fördelar

 • Bra maxhastighet (5-6 km/h)
 • Volymkontroll

Nackdelar

 • Finns endast i rosa

Budget: Alex’s Garage Elbil Jeep

Alex’s Garage Elbil Jeep Svart är precis lika häftig som det låter som - en ursnygg jeep som gör att man själv blir sugen på en åktur! Förutom att vara snygg och tuff är detta en elbil som bjuder på trygghet för barnet samtidigt som den tuffar på i rask takt. Sätet är i en cool orange färg och den är dessutom härligt högblank.

Fördelar

 • Tuta på ratten
 • Hastigheten väljs med växelspaken
 • Högblank och snygg

Nackdelar

 • Många smådelar att montera

Special: Play Fun Elbil till Barn BMW 507 Oldtimer 12V

Play Fun Elbil till barn BMW 507 Oldtimer 12V är definitivt något utöver det vanliga. Det är främst retrodesignen som sticker ut, men den har även en bra toppfart på 6 km/h, möjlighet för föräldern att styra bilen, coola lampor och snygga färgval. Dessutom kommer den till ett mycket bra pris med tanke på att detta är en elbil för barn som är licensierad av BMW.

Fördelar

 • Låg vikt
 • Däck av mjukt EVA gummi
 • Fantastisk retrodesign

Nackdelar

 • Ratten kunde haft en roligare färg

Varför ska du lita på oss?

Testet av elbilar för barn är en sammanställning av elfordon som är baserat på ett stort antal recensioner och tester som vi letat fram. All information har sedan sorterats och poängsatts för att ge elbils-modellerna sin placering i det här testet.

Vem behöver en elbil för barn?

Vilka leksaker man väljer att skaffa till sina barn är sist och slutligen upp till var och en. Men håller man själv på med bilar och motorer kan en elbil vara en rolig sak att ge sitt barn eftersom det är lätt hänt att barnet plockar upp ditt egna bilintresse.

För övrigt älskar många barn fartfyllda leksaker och det gäller allt från gungor till fyrhjulingar och för ett sådant barn är förstås en elbil en uppskattad leksak.

Hur kom vi fram till vilka elbilar för barn vi skulle testa?

Vi har rangordnat elbilarna här i testet helt utifrån vilka recensioner och omdömen de fått av konsumenterna. Det finns fler elbilar på marknaden, men dessa anses av köparna själva vara de bästa.

Hur testade vi elbilarna för barn?

Vi har inte testat elbilarna själva i detta test utan baserat informationen på fakta, tester, och omdömen av ägarna till bilarna.

Våra favoriter

Premium: Hecht Elbil Barn Ford Ranger Monster Truck

Vill du skämma bort barnen med en elbil som garanterat är coolare än din egen? Då har du helt klart din vinnare här - Elbil Barn Ford Ranger Monstertruck 2x12v 4WD har nämligen allt som kan önskas av en rolig barnbil både vad gäller det estetiska och funktioner. 

Självklart har bilen öppningsbara dörrar och baklucka, men den kommer även med en fjärrkontroll med frekvens 2,4 GHz. Det innebär att du själv kan styra bilen och det är såklart bra då barnen är lite yngre. Den kan användas från 3 år och uppåt och bilen har fyrhjulsdrift och stötdämpare

Elbil Barn Ford Ranger Monstertruck 2x12v 4WD har en helt okej vikt på 40 kg. Då den har så många funktioner är det rimligt med en relativt hög vikt. Alla specialgrejer gör nämligen att den är värt vartenda kilo man får bära om/när det behövs. Vad gäller maxvikt för användning är det 35 kg som gäller. 

Med läckra och realistiska ljus- och ljudfunktioner blir leken spännande och rolig från start. Vi gillar särskilt att det finns plats för 2 barn då det gör att det blir ännu roligare att ta sig en sväng. 

Det tar mellan 8-10 timmar att ladda bilen och sedan kan den användas i 30-90 minuter, beroende av hur snabbt ni låter bilen åka. Måtten är L134 x B106 x H95 cm.

Den kommer med både Bluetooth, FM-radio, AUX, USB, MP3 och SD-kort, så det är verkligen lyx som gäller! 

Fördelar

 • Sits i konstläder
 • Indikator för batteri

Nackdelar

 • Högt pris

Mellan: Azeno Leggodt Mercedes GLC Couple

Azeno Leggodt Mercedes GLC Couple Rosa är en dröm för alla kids som tycker om rosa. Att den är så läcker gör att den ser ut som en stor Barbie-bil som barnet kan sitta i själv. Vi gillar att Azeno vågat ta ut svängarna gällande färgen här. Det är kul när inte allt ser likadant ut. 

Elbilen har en fjärrkontroll så att du kan styra medan barnet sitter i bilen. När hen blir lite större går det bra att styra runt på egen hand, men det kan ju vara kul att testa lite innan dess. Du kan bestämma om bilen ska styras av fjärrkontroll eller inte genom ett enkelt knapptryck. Bilen rekommenderas för barn över 3 år. 

Azeno Leggodt Mercedes GLC Couple Rosa är en riktigt sportig bil som är utrustad med ljus- och ljudfunktion där du kan ansluta till MP3-format via antingen USB eller SD-kort. Bilen har två växlar framåt och en bakväxel. 

För enkelhetens skull finns det en LCD-display som visar batteriets laddning. Om det är så att det uppladdningsbara batteriet inte använts på ett tag kan det vara så att du behöver underhållsladda det. På så vis behåller batteriet sin kvalitet och prestanda. 

Maxvikten är 30 kg, så se till att inte överskrida den. Måtten för bilen är H73 x L115 x B54 cm. Bilen har en låg vikt på endast 18,5 kg, vilket är praktiskt för dig som förälder.

Andra coola elbilar för barn från Azeno hittar du här.

Fördelar

 • Bra maxhastighet (5-6 km/h)
 • Volymkontroll

Nackdelar

 • Finns endast i rosa

Budget: Alex’s Garage Elbil Jeep

Alex’s Garage Elbil Jeep Svart har läckra detaljer i både silver och orange. Detta gör att den sticker ut lite och det är alltid kul. Den känns väldigt verklighetstrogen och den är mycket lätt att kicka igång. Det är bara att trycka på startknappen och sedan är det full fart framåt som gäller. 

För att bromsa denna budgetvänliga elbil är det bara att släppa gaspedalen. Då bromsar bilen automatiskt. Det går också väldigt enkelt för barnet att själv välja hastighet med växelspaken, vilket såklart gör att det blir en mer dynamisk och spännande åkupplevelse. Med växelspaken väljer barnet också på egen hand om det är bakåt eller framåt hen vill åka. 

Det finns även baklyktor och framlyktor, öppningsbara dörrar och säkerhetsbälte. Bilen väger 20 kg, måtten är H63 x L110 x B61 cm.

Precis som på många andra elbilar för barn finns det möjlighet att lyssna på valfri musik då Alex’s Garage Elbil Jeep Svart har en MP3-ingång. Det uppskattas av kidsen då de själva kan välja exakt vad de ska lyssna på medan de glider runt i denna häftiga jeep.

Fördelar

 • Tuta på ratten
 • Hastigheten väljs med växelspaken
 • Högblank och snygg

Nackdelar

 • Många smådelar att montera

Special: Play Fun Elbil till Barn BMW 507 Oldtimer 12V

Om du har ett barn som tycker mycket om bilar är det kul att välja just Play Fun Elbil till barn BMW 507 Oldtimer 12V. Visst är det kul med elbilar till barn som har en modern touch, men den här typen av barnbil hittar vi inte ofta. En såhär cool elbil gör att det blir snäppet roligare både för dig och för ditt barn och det bästa är att den verkligen osar av lyx

Sätet är inte bara i fräckt konstläder, det är även i läppstiftsrött som är en äkta retrofärg. De röda detaljerna syns även bakifrån. Bilen har coola lampor i matchande design och bilen kommer med LED-lampor både baktill och framtill. Dörrarna kan enkelt öppnas och färgen på bilen är en snygg vit färg som känns old school. 

Bilen har ett uppladdningsbart batteri och batteriladdaren medföljer. Körtiden efter en laddning är cirka 90 minuter och laddningstiden är 10-12 timmar. Fjärrkontrollen som du som förälder kan använda har en räckvidd på 15 meter.

Vad gäller hastigheten för elbilen finns det tre olika att välja mellan. Oavsett hastighet så glider bilen härligt lätt vare sig den körs framåt eller bakåt. 

Play Fun Elbil till barn BMW 507 Oldtimer 12V kommer naturligtvis med ett säkerhetsbälte och stötdämpare, en fotpedal så att ditt barn kan gasa och olika typer av ljud- och ljusfunktioner. Du kan koppla in antingen MP3-spelare, USB eller SD-kort så att barnet kan ösa på med den musik hen gillar. Det går att höja och sänka ljudet efter tillfälle.

Om du är sugen på andra leksaker med retrokänsla kan du kolla exempelvis här eller här.

Fördelar

 • Låg vikt
 • Däck av mjukt EVA gummi
 • Fantastisk retrodesign

Nackdelar

 • Ratten kunde haft en roligare färg

Våra utmanare

Azeno Polisbil Elbil

Har du en liten polis i familjen? Då är det en jättebra idé att skaffa en sådan här fin polisbil till hen! Den har sirenljud med blinkande ljus och till och med en inbyggd megafon!

Bilen kan både backa och köra framåt. Den har ett retroutseende och påminner om de amerikanska, äldre polisbilarna. I köpet ingår en laddare.

Fördelar

 • Bra pris
 • Kan styras på avstånd

Nackdelar

 • Endast för kids som gillar att leka polis

Feber Buggy Elbil

Med Feber Buggy Elbil får du en riktigt läcker elbil som är spännande att köra omkring i. Den har kul röda detaljer på däcken, vilket är en kul detalj. Designen i övrigt lämnar inte heller någon oberörd - detta är en roligt designad bil för barn där man valt att lägga det stilrena åt sidan och istället valt att fokusera på vad barn tycker är kul. Plusbetyg för det! 

Det finns plats för två barn, vilket alltid är roligare än bilar med plats för endast ett barn. Då maxvikten är hög i bilen så är det inga som helst problem för två lite äldre barn att åka tillsammans. Sätena kan justeras i två lägen för att det ska vara lätt att anpassa platsen efter barnets längd.

Bilen är rolig att köra oavsett om det handlar om att svänga runt, köra framåt eller att köra bakåt. Hastigheten ligger på 5 km/h och måtten är H99 x L117 x B97,5 cm.

Fördelar

 • Batteri ingår
 • Hög maxvikt (60 kg)

Nackdelar

 • Endast plast som material

Jamara Elbil Kids Ride-On Traktor 6V Strong Bull

Jamara Elbil Kids Ride-On Traktor 6V Strong Bull är en rolig eltraktor som passar de barn som gillar den här typen av fordon mer än “vanliga” bilar. Vi gillar att den är röd som en klassisk traktor och vi gillar även att den kommer med rejäla traktordäck

Det går alldeles utmärkt att köra med denna traktor på exempelvis åker och skogsväg. Det gör att den sticker ut lite bland andra elbilar som främst passar för asfalt.

Traktorn har en laddningstid på ca 10-15 timmar och det går att köra med den i cirka 60-90 minuter när den är fullt laddad. Både startnycklar och nyckelkedja medföljer och det finns även en rolig tuta. Självklart går det att köra både bakåt och framåt och då den saknar växlar är det bara att gasa och köra på. Bromsen är automatisk, vilket känns tryggt och säkert.

Fördelar

 • Instrumentbräda med roliga mätare
 • Stor jämfört med många andra elbilar för barn

Nackdelar

 • Kunde haft lite högre topphastighet

Azeno Leggodt McLaren 720S

Detta är en sportbil i vitt som tilltalar de flesta barn då den är så sportig och cool. Då den har dubbla motorer som gör att bakhjulen driver på ger bilen mycket bra framkomlighet på de flesta underlag. 

Att Azeno Leggodt McLaren 720S Vit har uppåtsvängande dörrar ger en extra cool touch till bilen och det ger även bilen en realistisk känsla. Självklart har den ljuseffekter och ljudeffekter som gör att det blir spännande att använda den.

Bilen har stötdämpare, däck av skumplast, sidospeglar, två växlar framåt, en bakväxel och en AUX-ingång. Den har även en fjärrkontroll som du kan styra färden med samt bestämma hastighet och nödstoppa vid behov.

Fördelar

 • Passar från 1 år och uppåt
 • Digital fjärrkontroll med upp till 20 meters räckvidd

Nackdelar

 • Ganska kort körtid

BMW X6M Elbil 

Med BMW X6M Elbil får du en röd läckerbit som är designad exakt som en BMW X6M. Bilen är rejäl och stabil, vilket gör att den känns trygg och säker som en leksak. Det är enkelt och kul att använda den då den har ett fint glid vare sig bilen körs bakåt eller framåt. Det går att välja mellan två olika hastigheter och den har säkerhetsbälte för att göra den mer realistisk.

Det finns MP3-ingång och det finns USB-port. Det är alltså enkelt att spela loss favoritlåtarna medan barnet glider runt i sin lilla lyxbil. Utöver att det går att spela musik så har bilen även andra ljudfunktioner som gör att det känns som en riktig bil. Den kommer även med ljusfunktioner och en fjärrkontroll för föräldern. 

Fördelar

 • Bra pris
 • Realistisk design

Nackdelar

 • Rekommenderas främst för fast mark

Jamara Elbil Kids Ride-On Bentley GTC

En Bentley i miniformat är knappast något vi tackar nej till. Jamara Elbil Kids Ride-On Bentley GTC Vit har bland annat en belyst instrumentbräda, ultra-grip gummering på hjulen, ljus både bak och fram, tuta och ljud på ratten. Det medföljer en nyckel för att starta igång bilen och den har mycket låg vikt (12,7 kg).

Körtiden är 60-90 minuter och det tar 8-12 timmar att ladda den. Detta är en aningen kortare laddningstid än för många andra elbilar och det är såklart positivt. Den har ett starkt batteri som möjliggör lång körtid. Måtten är 120 x 66 x 47,4 cm och den passar barn i åldern 3-6 år.

Fördelar

 • Stark motor
 • Officiellt licensierad

Nackdelar

 • Lite tråkig design för barn

Rull Elbil Ford Ranger Fyrhjulsdrift

Detta är en riktig drömbil om du gillar rosa och lila då den fullständigt glänser i dessa härliga färger! Det är en replika av den riktiga bilen, så mer verklighetstroget än såhär kan det knappast bli. Den har till och med lyxiga säten för två barn i konstläder!

Den har en motoreffekt om 180W, så det är en riktigt stark elbil. Med fyrhjulsdrivning blir det inte bara en extra stark bil, det är också lättare med framkomligheten. Rull Elbil Ford Ranger Fyrhjulsdrift Rosa Deluxe har strålkastare med LED-belysning, luckan till flaket och motorhuven är, likt de andra dörrarna, öppningsbara och den är försedd med mjukstart och mjukstopp.

Du får även en bilstereo med inbyggd musik. Du kan dessutom ansluta egen enhet via Bluetooth, USB, AUX och SD-kort. Medföljer gör även en digital fjärrkontroll, stötdämpning, däck av EVA och realistiska ljudeffekter.

Fördelar

 • Riktiga startnycklar från Ford
 • Voltmätare på kontrollpanelen

Nackdelar

 • Väldigt färgstark

Produkter som utgått

Outdoor Adventures GT Super Speed JC888 4x4 Barnbil

En riktig Batmobile i ett utförande som ser väldigt häftig ut i sin svarta färg. Däcken är tillverkade i så kallad EVA-gummi som är extra slitstarka och ger överlägsen körkomfort.

Bilen har tuta, motorljud, MP3-spelare, och en ljudmodul som har 6 st tuffa billjud. Efter att föraren lättar på gasen så slår bromsen automatiskt, successivt på och förhindrar därmed att bilen okontrollerat åker iväg. Ungefär 4500 kronor får du betala för den här.


Elite Toys Ford Ranger Elbil

Hur skulle det vara att ge ditt barn en Ford Ranger för att ge sig ut på riktiga äventyr med? Den styrs antingen med fjärrstyrning eller med fjärrkontroll och den kan även backa.

Bilen har en sittplats och två dörrar som går att öppna. Den har 2 växlar för mjuk och följsam körning. Priset landar på ungefär 4600 kronor.


Outdoor Adventures Ford Ranger 4x4 2-sits 2018

Vi vill avsluta det här testet med en snarlik bil som den ovan, men i form av en Ford Ranger i knallrosa för alla killar och tjejer som älskar den färgen.

En annan skillnad är också att det här är en bil för två personer så en kompis eller ett syskon kan hänga med på bilfärden. Även den här bilen är utrustad med fjärrstyrning för ökad trygghet.

Maxhastigheten ligger på 3-6 km per timme och motorn går med två batterier på 12 volt och 7 ampere. Körtiden på ett batteri är 1-1.5 timmar, vilket är länge eftersom många batterier inte räcker längre än 30 minuter till 1 timme.

Bilen avger ett häftigt motorljud vid start för en autentisk upplevelse, vilket barnen garanterat kommer att älska. Priset landar på cirka 7000 kronor.


Azeno Elbil Jungle Racer

Azenos elbil är av typen som både går att styra med fjärrkontroll av en vuxen närvarande person eller av barnet själv. Den vuxna ställer in bilens funktion och om den styrs med fjärrkontrollen så går ratt och gas inte att manövrera från förarplatsen.

Det här är ett utmärkt sätt att börja på om barnet aldrig kört en elbil förut. När barnet blivit van med fordonet, att bromsa och hålla i ratten, kan man stänga av funktionen med fjärrkontrollen och låta barnet själv få köra.

Bilen har två sitsar så här kan hen ha med en kompis om så önskas. Bilen har anslutning för bluetooth och en mp3-spelare, vilket gör att det går att lyssna på sin favoritmusik om hen känner för.

Den har till och med en FM-radio och volymknapp! För tyst och bekväm körning är elbilen också utrustad med gummidäck. Ungefär 3800 kronor får du betala för Azeno Elbil Jungle Racer.


Azeno Elbil Buffalo 12V

Vår mellanvinnare är även den en Azeno och detta är en bil med 12 volts motor som är utrustad med två växlar samt back. Precis som premiumvinnaren har den här modellen gummidäck för bra komfort och varselljus vid backning, samt reflexer och flera ljudeffekter.

Är ditt barn ovan med att köra kan du först låta barnet sitta i bilen medan du kör för att sedan låta barnet själv ta över lärandet. Den är en mindre modell än premiumvinnaren och har en maxkapacitet på 30 kg.

Bilen är utrustad med bilbälte i båda sätena och det ingår även en laddare till batteriet. Med tutan kan ditt barn känna sig stor och tuta på låtsas-gångtrafikanter som är i vägen.

Det här är verkligen en bil som inbjuder våra allra minsta chaufförer till många härliga körupplevelser. Den passar för barn från tre års ålder.


VidaXL Elbil för Barn Mercedes Benz ML350

Elbilen i modell Mercedes är för de som drömmer om en riktig sportbil. Den är mycket småbarnsvänlig och har barnsäkra lösningar som fjärrstyrning och en hög front som skyddar barnet.

Den har en lastningskapacitet på 20 kg så det här är alltså en bil för våra minsta. Materialet är röd plast och den är en riktig pärla i sin färgprakt och kommer nog att göra de flesta små förare lyckliga att få köra.

Laddningstiden för batteriet är mellan 8-12 timmar och körhastigheten med fulladdat batteri är ca 3 km i timmen, så det finns ingen risk att farten blir för hög för de minsta.

Vikten på bilen är 10 kg och måtten på den är 95 x 60 x 52 cm. Ej lämplig för barn under 3 år. För denna lyxbil får du endast betala cirka 1750 kronor.


Outdoor Adventures Ford Ranger Monster Truck 4x4 2-sits 2018

En truck av det mer avancerade slaget som är utrustad med fyrhjulsdrift. Det här är en bil för den som vill att ens juniorer så småningom ska kunna köra fyrhjulingar eller mer avancerade motorer för till exempel tävling.

Den är utrustad med en lyxig pekskärm för kommandon och drivs med hela fyra motorer. För föräldern är den utrustad med fjärrkontroll som har nödstoppsfunktion och andra viktiga funktioner för säkerhet och kontroll.

Däcken är av gummi och mycket slitstarka i så kallad EVA-plast. Sätena är i skinnimitation och ger ett elegant och coolt intryck.

Det här är helt enkelt en fyrhjuling av det tuffaste laget och de stora hjulen och den kvalitativa konstruktion ger associationer till en riktig monstertruck. Priset ligger på cirka 6500 kronor.


Elite Toys VW Beetle Dune Elbil

Detta är en VW Beetle med täckt tak som får barnet att känna sig som ett riktigt proffs och den ger en oerhört realistisk känsla för den lilla chaufför som sitter i den. Den kan både köra framåt samt backa.

Bilen har gummidäck för bekväm körning och med batterimätaren i bilen kan ditt barn hålla koll på hur mycket ‘bensin’ det finns kvar med hjälp av en LCD-skärm. Motorn är tvåväxlad.

Den har även en musikspelare med MP3-uppspelning för alla musikälskare som vill spela favoritlåten under bilturen. Bilen har till och med en fm-radiospelare!

Den har billyktor och även häftiga ljudfunktioner. I köpet ingår en laddare till batteriet.


Frågor och svar

Vad ska man tänka på vid köp av en elbil för barn?

Det finns flera faktorer att ta i beaktande när det är dags att köpa en elbil. Säkerheten är en väldigt viktig aspekt. Den ska leva upp till alla gällande säkerhetskrav och ha en CE-märkning.

Ett säkerhetsbälte bör bilen vara utrustad med och finns det en medföljande fjärrstyrning med i köpet för föräldrar att hantera den med är det en stor fördel.

Att den är byggd med materialval som är högkvalitativa är a och o och köper man en bil av en stor och välkänd återförsäljare ökar det chanserna att du får en bil som har hög kvalitetsstandard.

Prestandan spelar också roll för komforten av körningen och användningen. Ju längre bilens batteri fungerar, desto bättre även om det sällan går att få tag på batterier som går mer än en timme.

En elbil för barn ska man inte köra med i backar och i terräng utan endast på den egna tomten, men klarar den en liten backe är det naturligtvis trevligt om det är en backig tomt eller trädgård ni har. Däremot är det också viktigt att man har en bil som aktiverar bromsarna när gasen lättas på.

Finns det speciella lagar och bestämmelser om elbilar för barn?

Vid inköp av en CE-märkt bil har du fått en garanti av tillverkaren att den endast innehåller godkända produkter. Elsäkerheten är viktig eftersom det inte ska finnas risk för bränder eller att man får en stöt av elektriska delar i bilen.

Den ska ha elektromagnetisk kompatibilitet med andra produkter, så att de inte slår ut varandra. Du får aldrig framföra en elbil för barn på allmän väg.

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals