Bästa febertermometern 2024 – Snabb mätning med korrekta resultat

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Att ha en febertermometer hemma är ett enkelt och bra hjälpmedel att mäta eventuell feber på barnet med. Alldeles särskilt när barnen är riktigt små är det svårt att veta hur sjukt barnet är, då det inte kan kommunicera med dig.

På marknaden finns ett otroligt brett utbud av febertermometrar idag. De kan ha många egenskaper och olika finesser. Hur man använder dem varierar med modellerna - med vissa mäter man i munnen, andra i örat, på pannan, eller i armhålan.

Se alltid till att du skaffar en termometer som är så lätt att använda som möjligt. Det gäller särskilt dig som har en bebis. Är den snabb är det naturligtvis bra, men den måste också ha hög tillförlitlighet.

Det man också kan titta på är vilka detaljer termometern har i form av knappar och annat. Gummi tål till exempel inte så mycket handsprit och torkar med tiden ut och spricker.

Att sprita en termometer kanske inte är så vanligt i hemmet som inom sjukvården, men det är verkligen en viktig aspekt för att kunna rengöra en termometer ordentligt.

Du vill ju inte att själva termometern ska smitta om du har fler barn, till exempel. Sjukdomar i ett hushåll går ofta runt, det kommer du att märka om du inte redan har syskon till din bebis. Då är naturligtvis hygienaspekten väldigt viktig.

Följer det med ett hygienskydd till termometern är det jättebra. Den består av ett plasthölje där du kan använda knapparna medan höljet är på.

Det är ett effektivt sätt att hålla termometern fräsch om den används av flera personer och det är också effektivt för att hålla sensorer fria från smuts eller från att skadas.

Den allra största skillnaden mellan olika termometrar är mätteknikerna. Alla mättekniker vi nämnde ovan kan ge ett bra och tillförlitligt resultat.

Det som i första hand skiljer teknikerna åt är tiden. Snabbast att mäta går det för de termometrar som mäter i öron och på panna. Det tar längre tid i armhålan och munnen.

Panntermometrar var en gång i tiden utsatta för hård kritik eftersom man ansåg att de mätte temperaturen endast ytligt. Men man har kommit fram till på senare år att panntermometrarna kan mäta sig med de andra termometrarna hur bra som helst.

En ny trend på marknaden är napptermometrar. De är avsedda för de allra minsta och är en muntermometer i form av en napp.

Det kan förenkla processen en hel del om det är så att ditt barn gillar att suga eller använder napp. Dock tar den här mättekniken längre att utföra eftersom barnet behöver ha nappen i munnen i flera minuter.

Det gäller att du övervakar barnet under hela den tid du använder en sådan här produkt eftersom termometernappen inte alls håller samma säkerhetsstandard som en vanlig napp gör.

Vilken termometer som är enkel att använda varierar givetvis från användare till användare och är nödvändigtvis inte samma sak för alla. Det beror på olika behov och framförallt bebisens ålder och kanske hur många barn du har.

Gemensamt för alla är dock att det ska vara korrekt och lätt att läsa av. Många displayer är upplysta, vilket gör att det är lättare att läsa av dem i mörker.

Många termometrar har också en inställning, som går att sätta på ljudlöst, vilket gör det lättare att mäta feber på ett sovande barn. Det gäller alltså att fundera på sina egna behov innan man skaffar en termometer och därefter göra köpet.

Premiumvinnare blev den fantastiska Medisana Bluetooth Termometer TM735. I mellanklassen vann Braun Thermoscan 7 Örontermometer och behöver du ett budgetalternativ har vi det alldeles utmärkta ANL Digital Febertermometer.

Så får du givetvis inte missa vår specialare som heter Tommee Tippee Closer to Nature Healthcare Kit. Vi garanterar att du kommer hitta febertermometern för just dig och din familj i detta test, så låt oss köra igång!

Premium: Medisana Bluetooth Termometer TM735

Medisana Bluetooth Termometer TM735 är en väldigt modern och cool produkt som innebär att du kan övervaka barnets kroppstemperatur i realtid. Med andra ord är det här lite av en speciell variant när det kommer till termometer, och eftersom du slipper trycka ner en sticka i örat eller munnen är den också väldigt smidig att använda.

Det bästa med just den här produkten är att du alltid kan hålla koll på barnets temperatur utan att hela tiden behöva mäta på barnet, vilket kan vara en trygghet om barnet är väldigt sjuk eller om kroppstemperaturen ofta pendlar upp och ner. Dessutom har du möjlighet att ställa in ett larm om temperaturen överstiger en viss grad!

Fördelar

 • Övervakande
 • Smidig användning, allt kontrolleras i tillhörande app
 • Trygg, säker, och bekväm

Nackdelar

 • Kan vara lite svårt att få till rätt fästning i armhålan
 • Dyr

Mellan: Braun Thermoscan 7 Örontermometer

Som mellanfavorit i vårt test har vi rätt höga krav på att produkterna ska leva upp till en viss standard och att de ska hålla en viss prisklass. Med tanke på att Braun Thermoscan 7 håller sig på en riktigt hög mellanklassnivå så fick den bli vår favorit!

Det vi verkligen gillar med den här är att displayen är färgkodad och anpassningsbar efter barnets ålder, vilket i sig innebär att termometern kan användas på hela familjen om det skulle behövas. Tack vare färgerna är det också lätt att se om temperaturen är bra eller hög, och den mäter även väldigt snabbt!

Fördelar

 • Används i örat, behagligt och smidigt för alla barn
 • Snabba resultat som både piper, visar exakt temperatur och färg
 • Kan användas av både barn och vuxna utan problem

Nackdelar

 • Något stor och klumpig
 • Går lätt sönder om ett barn får tag på den

Budget: ANL Digital Febertermometer

I budgetkategorin har vi en jättebra termometer där du får oerhört mycket för pengarna. Det här är en väldigt populär termometer och det är dessutom en termometer som alla hushåll har råd att köpa.

Den har otroligt kort mättid och du får ett resultat på endast 10 sekunder. Det bästa är att tippen på termometern går att böja, vilket kan komma väl till hands när man små barn, tro mig!

Fördelar

 • Prisvärd
 • Snabbt och effektivt resultat
 • Böjbar tipp

Nackdelar

 • Alla kanske inte gillar designen, men det finns verkligen inte många nackdelar

Special: Tommee Tippee Closer to Nature Healthcare Kit

Tommee Tippee Closer to Nature Healthcare Kit är, precis som ni kan höra på namnet, en typ av sjukvårdskit som är speciellt utformat för barn. Just av den anledningen så fick den här produkten bli vår specialare i testet, eftersom kitet innehåller mycket annat än bara en termometer.

Faktum är att du får med en digital oraltermometer, en nässug, en tandborste, en kam, en hårborste, en sax, en nagelklippare och 2 nagelfilar. Med andra ord är du fullt utrustad, och det bästa är att den är väldigt smidig att ta med sig på resan! Termometern funkar också bra, och kittet är perfekt organiserat för enkel hantering.

Fördelar

 • Ett komplett kit med många olika hälso- och skötselprodukter till ett bra pris
 • Samlat i en praktisk liten väska som är organiserad och enkel att ta med sig
 • Perfekt på resan, att ha i bilen eller lägga ner i väskan för direkt åtkomst

Nackdelar

 • Inte så bra kvalité
 • Termometern är hård

Varför ska du lita på oss?

Inför detta test har vi gjort en grundlig research genom att studera seriösa tester på nätet samt genom att ställa frågor till sjukvårdspersonal och barnmorskor.

Eftersom det skulle bli alltför komplicerat för oss att prova produkterna själva den här gången, så förlitade vi oss på den fantastiska expertis som finns hos yrkespersoner samt den rigorösa och generösa informationskälla som finns på nätet.

Vem behöver en febertermometer?

Att ha köpt en riktigt bra febertermometer redan innan barnet har kommit är jättebra. Hur fint allting har gått under graviditet och förlossning och hur friskt barnet än är, så kommer det att få feber och bli sjukt förr eller senare.

Små dagisbarn kan vara otroligt sjuka i långa perioder och att ha ordentlig utrustning som underlättar vardagen hemma är guld värt. Så av egen erfarenhet vill jag bara säga: skaffa er en riktigt bra febertermometer!

Hur kom vi fram till vilka febertermometrar vi skulle testa?

Efter att vi samlade in all data och all information kring febertermometrar kunde vi enkelt fastställa vilka som var lämpligast att ha med i det här testet.

Hur testade vi febertermometrarna?

Som nämndes ovan var termometrarna i detta test så att säga redan färdigtestade. Vi utgick från den enormt rika faktabas som fanns på nätet och bland yrkespersoner som till vardags använder sig av febertermometrar.

På så sätt fick vi en massiv mängd jättebra information som hjälpte oss att avgöra vilka febertermometrar vi skulle ha med i det här testet.

Våra favoriter

Premium: Medisana Bluetooth Termometer TM735

Att den här produkten fick komma att bli vår premiumvinnare i det här testet var nästan en självklarhet för oss, inte minst med tanke på det lyxiga pris som produkten har. Med tanke på att det inte riktigt är en vanlig termometer som du exempelvis mäter med i örat så är den här lite speciell, vilket gör att vi tycker extra mycket om den.

Till att börja med så är det här en övervakande termometer som gör att du hela tiden kan hålla koll på barnets temperatur utan att behöva ta tempen. Du kan alltså förlita dig på den här som en övervakare, där du själv kan välja att ställa in den temperatur som är normalt och sen få ett larm om barnets kropp stiger över det.

För att kunna mäta med den här produkten är det enda du behöver göra att spänna fast en vanlig febertermometer i barnets armhåla. Det bästa är att det är enkelt att fästa den i armhålan med plåstren som medföljer, och det gör heller inte ont eller känns obehagligt för barnet.

När du sen vill se temperaturen så kopplar du upp dig till deras ThermoApp, där kan du hålla koll och kontrollera så allt står rätt till. Något som däremot kan vara lite krångligt är att få den på rätt plats i armhålan, speciellt om barnet rör sig. Men med lite övning och invänjning kommer det gå vägen!

Självklart kan den här produkten också användas för att mäta temperaturen på vuxna, vilket även där kan vara riktigt bra. Övervakningen är konsekvent och pålitlig så länge termometern sitter i armhålan!

Vi gillar att de har gjort en trådlös anslutning mellan termometern och själva monitorn, vilket förenklar och gör det mer bekvämt och smidigt. Vid köp får du med hela 10 plåster som ska användas för att fästa tempen, som du sen också kan köpa till fler av om det skulle behövas.

Utan att överdriva så tycker vi att det här är en väldigt cool, smart och praktisk produkt som gör att du alltid kan känna dig säker på att dina nära och kära mår bra. Det bästa är att den når upp till hela 10 meter mellan monitorn och termometern.

Priset är väldigt lyxigt, men å andra sidan är det en fantastisk uppfinning som möjliggör att ni kan känna er i trygga. Den är väldigt säker och kvalitativ, och dessutom rätt snygg att ha i rummet. Absolut värt en investering om feber eller svajiga kroppstemperaturer är något ni ofta genomgår i familjen!

Fördelar

 • Övervakande
 • Smidig användning, allt kontrolleras i tillhörande app
 • Trygg, säker, och bekväm

Nackdelar

 • Kan vara lite svårt att få till rätt fästning i armhålan
 • Dyr

Mellan: Braun Thermoscan 7 Örontermometer

Braun Thermoscan 7 är en digital termometer för barn som är perfekt att använda om du upplever att barnet är varmt. Just Braun Thermoscan funkar som en örontermomter, det vill säga att du slipper krånglet med att försöka få in den obehagliga hårda pinnen i barnets mun.

Bara den funktionen är något som höjer kvalitén på den här! Termometern i sig verkar som en färgindikator, där den i takt med att den mäter temperaturen kommer uppvisa en färg baserat på om barnet har feber eller om temperaturen är bra.

Lyser termometern grönt så betyder det att barnet har en normal temperatur och ingen feber, lyser den gul så visar den låg feber, och lyser den rött har barnet hög temperatur. 

Självklart visas också en exakt siffra på barnets temperatur så att du kan få ett exakt svar, och samtidigt piper den så att du vet när mätningen är färdig.

Termometern är alltså otroligt lätt att avläsa, och kombinerat med en mättid på 3 sekunder gör att hela processen går väldigt snabbt och att ni direkt kan få ett svar på hur barnet mår.

Utöver snabb avläsning och in princip direkta svar så har termometern genomgått apotekets kvalitetskontroll, vilket innebär att den är säker att använda och att du som förälder kan känna dig trygg.

Vi gillar också att ålderregleringen innebär att du kan kolla temperaturen även på en vuxen, så att hela familjen kan ta del av produkten. Med andra ord är det en investering som verkligen kan vara värt pengarna, och trots att den kommer till ett lite högre pris kommer den funka riktigt bra för er alla. Vi är så nöjda!

Fördelar

 • Används i örat, behagligt och smidigt för alla barn
 • Snabba resultat som både piper, visar exakt temperatur och färg
 • Kan användas av både barn och vuxna utan problem

Nackdelar

 • Något stor och klumpig
 • Går lätt sönder om ett barn får tag på den

Budget: ANL Digital Febertermometer

ANL är en väldigt fin febertermometer med en mättid på endast 10 sekunder. Termometern har en tipp som du kan böja i 45 grader, vilket underlättar när du skall mäta i armhålan exempelvis.

Febertermometern kan även användas oralt och rektalt. Den är vattentät och har en tydlig och bra display med digitala siffror. Formen är ergonomisk så att den sitter bekvämt under armhålan.

Efter avslutad mättid får du en kort pipsignal som indikerar detta. På batteriet kan du göra cirka 4000 mätningar och batteriet är dessutom utbytbart.

ANL febertermometer har gjort fantastiskt bra ifrån sig i testar och du får verkligen mycket termometer för pengarna och detta är verkligen febertermometern för dig som är på en budget.

En rolig detalj är också att den finns i flera färger, till exempel i blått som denna, men även i lime och en snygg turkos nyans.

Fördelar

 • Prisvärd
 • Snabbt och effektivt resultat
 • Böjbar tipp

Nackdelar

 • Alla kanske inte gillar designen, men det finns verkligen inte många nackdelar

Special: Tommee Tippee Closer to Nature Healthcare Kit

Här har vi en specialare från Tommee Tippee, nämligen ett hälso- och skötselvårdskit för barn. Det som gjorde att vi fastnade lite extra för just det här kitet, och även anledningen till att det fick bli vår specialare, var att du får med en termometer och ett flertal andra produkter som kan komma att behövas. Perfekt startkit för nyblivna föräldrar, eller som resekit!

Om du har det här lilla kittet med dig så kan du vara säker på att du har allt som ni kan behöva nästan var ni än befinner er. Ni får nämligen både en termometer för oral användning, en nässug, en tandborste, en kam och en hårborste, en sax, en nagelklippare och så två nagelfilar.

Det vi gillar lite extra mycket med kittet är att det kommer i en väldigt söt liten väska som du kan ha med dig var som helst och överallt, oavsett om ni ska resa, åka bil, ta en promenad, besöka någon, eller bara vara hemma.

Tack vare att väskan är organiserad och har separata hållare för varje produkt är det också väldigt enkelt att hålla koll och se till att allt är med när ni ska någonstans. Storleken är också väldigt praktisk, och den får absolut plats i din väska, i vagnen eller att bara lägga i bilen.

Något som vi däremot skulle önska se en liten förbättring är just kvalitén på produkterna. De funkar absolut bra och kitet är praktiskt att ha med sig, men vi har sett andra produkter som verkar bättre och håller längre.

Termometern funkar och ger bra indikationer på barnets temperatur, och den är relativt behaglig att använda. Men i och med att den är en hård variant med spets så kan det vara svårt att få barnet att vilja använda den i och med att den kan skava och kännas obehaglig.

Överlag en bra produkt för dig som vill ha ett komplett kit med många olika hälso- och skötselprodukter till ett bra pris. Men är du ute efter en termometer så skulle vi nog rekommendera att du kollar på någon annan av våra produkter. Praktisk specialare men inte när det kommer till kvalité och användning!

Fördelar

 • Ett komplett kit med många olika hälso- och skötselprodukter till ett bra pris
 • Samlat i en praktisk liten väska som är organiserad och enkel att ta med sig
 • Perfekt på resan, att ha i bilen eller lägga ner i väskan för direkt åtkomst

Nackdelar

 • Inte så bra kvalité
 • Termometern är hård

Våra utmanare

NUK Febertermometer 2-i-1

Här har vi en jättefin liten febertermometer som ger ett snabbt resultat genom att du mäter antingen i örat eller på tinningen. Termometern har en väldigt liten topp, vilket gör att den mäter exakt och är lättanvänd.

LCD-displayen är upplyst av ett LED-ljus som visar rött vid hög temperatur och grönt vid normal temperatur. Du kan även mäta andra saker med denna, till exempel rumstemperatur, livsmedel, och badvatten.

Produkten har ett lock som ger en hygienisk förvaring och du får med en ställning i köpet som gör att den kan stå rakt upp när du inte använder den.

Det är mycket bättre ur hygiensynpunkt än om den ligger. NUK febertermometer är batteridriven och det är enkelt och smidigt att byta batteri på den.

Fördelar

 • Liten och smidig
 • Enkel att använda direkt i örat eller på tinningen
 • Exakt mätning

Nackdelar

 • Drivs av batteri
 • Något dyr

Motorola MBP69SN Febertermometer

Motorola febertermometer har även den ett inbyggt feberlarm. Det är en väldigt bra funktion som gör att du enkelt kan få reda på när barnet har för hög temperatur. Du får ett meddelande när det är dags för batteribyte. En väldigt smart funktion.

Det är nämligen alltid något man får oroa sig för när det gäller batteridrivna produkter, att batterierna ska ta slut. Men det slipper du alltså här!

Fördelar

 • Snabba svar och exakt mätning
 • Kan anslutas till tillhörande app
 • Larmfunktion

Nackdelar

 • Något dyr
 • Lite stor och klumpig

Microlife Non Contact Termometer NC150

Microlife har tagit fram en enklare variant av en non-touch termometer. Men observera att den har gjort bra ifrån sig på tester och fungerar väl på så vis att den mäter rätt temperatur även om den tar längre tid på sig.

Se bara till att du är noga med kalibreringen och hur länge du mäter, så fungerar den här alldeles utmärkt. Priset ligger på 360 kronor ungefär, vilket får ses som ett väldigt bra pris med tanke på att det är en no touch termometer.

Fördelar

 • Mäter temperaturer på avstånd (3-5 cm)
 • Enkel och smidig att använda
 • Varnar om temperaturen är över 37,5 grader

Nackdelar

 • Lång svarstid

Kaxholmen Digital Febertermometer

Den här digitala febertermometern från Kaxholmen har blivit en stor favorit hos många föräldrar och barn, vilket i verkligen kan förstå. Till att börja med så kommer den till ett riktigt bra pris, och dessutom så håller den hög kvalité.

Det vi gillar med den här febertermometern för barn är att spetsen är lätt att komma åt med och behaglig att använda tack vare dess böjliga form. Det vill säga, trots att den är spetsig och lite läskig för barnen vid första anblick så kommer det inte kännas så obehagligt eller jobbigt som de kan tro. Istället är det enkelt och bekvämt, och så går det snabbt!

En annan sak som är väldigt bra här är att de har gjort en stor och tydlig display. Alltså är det väldigt enkelt att läsa av vilken kroppstemperatur barnet har när du får det avlästa resultatet, vilket i sig inte tar längre än 10 sekunder. När temperaturen är mätt får du en indikation via ett pip.

Det bästa med den här febertermometern är att den kan användas både i munnen, rektalt och i örat. Det gör också att termometern kan användas under flera år, det vill säga under alla perioder som barnet går igenom när det växer.

Som pricken över i:et är termometern 100% vattentät och kan användas var ni än är. Perfekt att ha med sig på resan, i väskan, i bilen eller att bara ha hemma i badrumsskåpet. Vi är verkligen nöjda - precis så här ska en febertermometer för barn fungera!

Fördelar

 • Snabba resultat
 • Smidig och böjlig spets
 • Kan användas både rektalt, oralt och axillärt

Nackdelar

 • Kan upplevas som något plastig

Tommee Tippee Digital No Touch Febertermometer

Tommee Tippee Digital febertermometer är en typ av termometer som påminner mycket om premiumvinnaren. Skillnaden här är att du har en minnesfunktion som lagrar de 25 sista mätningarna.

Temperaturen visas på en LCD-skärm och mätningen tar cirka 2 sekunder. Scannern hålls 4 centimeter från pannan och du trycker igång den med en startknapp.

Febertermometern går på AAA-batterier som medföljer vid köpet. Termometern är ergonomisk, lätt, och smidig att hålla i handen.

Tommee Tippee är ett företag grundat i Wales i England och det är detta företag som bland annat tagit fram den suveräna blöjhinken Sangenic.

De har gjort ett fantastiskt jobb på olika sätt för att göra livet lättare för småbarnsföräldrar och deras febertermometer är definitivt en av dessa saker.


Technimed VisioFocus Kontaktfri Febertermometer

Något revolutionerande har hänt på marknaden för febertermometrar; febertermometern som förut sålts till sjukhus och kliniker finns nu även att köpa för privatpersoner!

Det här är ett väldigt enkelt och hygieniskt sätt att ta tempen på. Du startar enkelt mätningen genom att rikta termometern mot barnets panna.

En inbyggd lysdiod vägleder dig så att du får rätt avstånd, vilket är avgörande för mätarens korrekthet. Temperaturen visas direkt i lysdioden och återspeglas på barnets panna.

Du kan alltså mäta temperaturen väldigt snabbt och med stor precision utan att du behöver väcka eller störa den du ska mäta på. Och hygienfaktorn är på topp, förstår du säkert själv - tänk att termometern aldrig behöver röra barnet!

Och på grund av att det är den superenkel att använda till annat också! Du kan enkelt mäta temperaturen på olika föremål såsom mat, badvatten, och vätskor. Hur perfekt är inte detta för en småbarnsfamilj, egentligen?

Febertermometern har en avancerad kalibrering som utgår från rumstemperaturen. Detta gör att den snabbt kan kalibreras för rätt mätning. Den har en extremt snabb mätning på mindre än en sekund.

Det är av den orsaken den är så otroligt populär inom sjukvården där den här är ett effektivt redskap till exempel vid pandemier och så vidare.

Men även idrottsläkare som är standby på sportevent och dylikt älskar den här termometern. Så med tanke på detta anser vi att priset inte alls är särskilt högt. Strax under 900 kronor kostar den här fina termometern.


Produkter som utgått

Beurer FT058 Febertermometer

Med denna febertermometer medföljer en smart liten hållare som gör att termometern kan stå upprätt. Mätinstrumentet har också ett avtagbart plasthölje som skyddar den mot smuts och damm.

Du mäter i barnets öra och termometern har ett inbyggt feberlarm som gör att du får en signal när temperaturen blivit för hög. Termometern talar om när du behöver byta batteri och den är mycket enkel att rengöra.


Chicco Termometer Easy Touch Infraröd

Chiccos termometer Easy Touch är en jättesmart termometer som även den mäter febern från tinningens temperatur, även om det tar lite längre tid för den här termometern än för premiumvinnaren.

Termometern piper lätt när mätningen är klar. Du lägger helt enkelt termometern mot tinningen och låter den sitta några sekunder och du vet att den mätt klart när du hör det lilla pipet.

Har du ett barn som tycker väldigt illa om att ta tempen, men ofta är sjuk är det här ett perfekt redskap att låta barnet själv hantera mätningen av temperaturen.

Har du ett barn som tycker väldigt illa om att ta tempen, men ofta är sjuk är det här ett perfekt redskap att låta barnet själv hantera mätningen av temperaturen.

Termometern kan lagra upp till 25 mätningar, vilket gör att du kan spara dem under en period när ditt barn är sjukt och på så vis enkelt göra jämförelser över tid för att kontrollera hur barnets feber har förändrats.

En fantastiskt bra funktion, tyckte panelen! Produkten har ett litiumbatteri med fem års hållbarhet.


Frågor och svar

Ska man lägga till grader på febertermometern?

På dagens moderna termometrar ska man inte behöva göra det. Det går enkelt att kalibrera den med ett knapptryck och därefter ska man kunna mäta exakt.

Du kan mäta febern på fler ställen på kroppen om du vill, till exempel i munnen och i armhålan. Skulle detta mot förmodan visa mer än en halv grad temperaturskillnad, så kan du mäta rektalt för att få den mest exakta mätningen.

Det är viktigt att både termometern och barnet har vistats i rumstemperatur minst en halvtimme innan du mäter. Du bör alltså inte mäta barnets temperatur om ni kommer direkt utifrån när det är kyligt ute.

Är en febertermometer i munnen bättre än under armen?

Munnen och armhålan ger likvärdiga måttangivelser. Läs instruktionerna på din nya termometer noggrant och följ dem i exakthet, så kommer du att få en korrekt mätning.

Mäter verkligen en febertermometer i örat korrekt?

Örat är ett mycket bra ställe att mäta på om barnet tolererar detta. Nuförtiden finns det flera jättefina termometrar som bara tar några sekunder att mäta i örat med.

De är prisvärda och kalibrerar du din febertermometer som du ska, så har du ett tillförlitligt mätinstrument; så länge ditt barn tillåter det såklart!

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals