Bästa nappen 2024 – Stor tröst i liten form

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

En napp är för många barn en extra källa till trygghet och lugn. Först kommer så klart alltid mamma eller pappas trygga, varma famn, men sedan är en napp verkligen ett bra komplement.

När barnet ändå vill snutta trots att matstunden är över kan en napp vara lösningen som ger både förälder och barn lugn och ro.

Mina barn har båda haft napp, något jag har tyckt varit skönt och praktiskt. Ofta har jag märkt att de lättare kommit till ro när de fått snutta på nappen när de blivit ledsna eller trötta. Man kan helt enkelt säga att nappen, eller napparna, blir kära vänner under uppväxten.

Bland många pärlor av nappar har vi valt ut tre favoriter - en i varje prisklass. Vår absoluta favorit och även vinnaren i premiumklassen är ingen mindre än Bjällra of Sweden Napp.

Inte långt efter kom Tommee Tippee CTN Sugnapp Any Time i mellanklassen och budgetalternativet blev Chicco Gomotto Relaxnapp.

Vi har även en specialare med Dr Brown Loveys (Kanin)Läs vidare för att ta reda på vilka våra favoriter andra favoriter var och utförliga recensioner av alla nappar. 

Premium: Bjällra of Sweden Napp

För den som vill glamma till det med en extra lyxig napp är denna napp från Bjällra of Sweden helt rätt. Inte nog med att den är fin, den verkar även vara väldigt uppskattad av barnen.

Den anatomiska sugdelen gör nappen mycket bekväm att snutta på och att tänderna skyddas från felaktigt bett.

Fördelar

  • Anatomisk sugdel för hög komfort
  • Barnets bett skadas inte
  • BPA-fri 

Nackdelar

  • Dyr
  • Känns något plastig (fokus på design snarare än funktion)

Mellan: Tommee Tippee CTN Sugnapp Any Time

Här har vi ett 2-pack med nappar som kommer i underbara färger och utföranden så det blir dessutom roligt för barnet att upptäcka och hen får chansen att utveckla sina sinnen. De är tillverkade i silikon och är ett stort kap!

Fördelar

  • Ortodontisk form som är bra för barnets tänder
  • Sitter bra och behagligt i munnen
  • Generösa ventilationshål

Nackdelar

  • Känns något plastig

Budget: Chicco Gomotto Relaxnapp

Denna helgjutna napp i silikon är både mjuk och hållbar. Dessutom har den ett tilltalande utseende och finns i hela tre snygga färgställningar.

Vi gillar helgjutna nappar eftersom de känns så hygieniska och säkra. Dessutom verkar de vara barnens favoriter.

Fördelar

  • Helgjuten napp
  • Finns i flera färgalternativ och storlekar när barnet utvecklas
  • Hygienisk och lätt att rengöra

Nackdelar

  • Känns något slimig
  • Dålig ventilering/hål för luftström

Special: Dr Brown Loveys (Kanin)

Här har vi en specialare när det kommer till barnnappar. Det som gör denna till vår självklara specialfavorit är att du får ett mysigt gosedjur och en bra napp i ett. Den söta kaninen håller i nappen så att barnet kan ägna sig åt dem båda samtidigt, där du också kan välja att fästa en bitring i andra öglan för extra stimulans. 

Tanken med den här nappen är att dess komfortabla utformning i silikon ska underlätta vid övergången mellan tröstnapp och flaskmatning, för att det helt enkelt inte ska bli en lika stor förändring för barnet att sluta med napp. Riktigt smart tycker vi, och dessutom är den riktigt prisvärd!

Fördelar

  • Smart design som underlättar övergång från napp till flaska
  • Utformad som ett stycke för enkel hantering och rengöring
  • Fri från BPA

Nackdelar

  • Specifikt anpassad för övergång till Dr Browns flaskor
  • Något små hål för luftflöde

Vad är en napp?

En napp består av två huvudsakliga delar: en knopp tillverkad i latex eller silikon som barnet suger på och en sköld som hindrar barnet från att få nappen i halsen. Förr i tiden tillverkades sugdelen i naturgummi, men nuförtiden är det vanligast med latex eller silikon, även om det finns nappar i naturgummi att köpa.

Hur vet jag om min bebis vill ha en napp?

Det brukar fungera ganska intuitivt och det är generellt inte svårt att få en känsla för huruvida din lilla bebis skulle behöva en napp eller inte. Vissa barn har större sugbehov än andra och kanske inte blir nöjda även om mamman har tillräckligt med mjölk för att amma ordentligt eller ger modersmjölksersättning helt och hållet.

Nappen utgör då ett bra komplement till bröstet eller nappflaskan, erbjuder trygghet för barnet och har en rogivande effekt. Vissa föräldrar vänjer bebisar med napp från tidig ålder även om barnet inte har haft ett uppenbart behov av det, endast av den anledningen att de vill dra nytta av nappens fördelar längre fram. 

Om du ser att bebisen har sugteknik och kan behålla nappen i munnen, men ändå väljer att spotta ut den, är hen sannolikt inte så intresserad av att ha napp, i alla fall inte än så länge.

Vid vilken ålder kan ett barn börja använda napp?

Det finns ingen specifik ålder när du kan börja använda napp, det handlar istället om när barnet har blivit mogen för det och att amningen eller flaskmatningen fungerar. Du kan börja vänja barnet med napp när hen äter bra och har förmåga att suga på bröstet eller ta nappflaskan. 

Det är alltid viktigt att förvissa dig om att det här fungerar först, innan du vänjer barnet med napp. Annars kan det i värsta fall leda till att bebisen är nöjd med nappen, trots att barnet bör äta. I sådana lägen kan nappen vara orsaken att barnet inte får i sig tillräckligt med näring. 

Det här är ingen skillnad när det gäller flaskmatning eller amning, utan samma principer tillämpas i båda fallen.

Att vänja ditt barn vid nappen

När matningen fungerar bra, vanligtvis efter några dagar, ett par veckor, eller något mer än så, kan det vara dags att introducera nappen. 

När du ger din bebis napp för första gången är det inte alls säkert att hen är intresserad av den. Det brukar inte vara svårt att se om barnet har ett stort behov av att suga. Du ser att bebisen gör sugrörelser utan att ha något i munnen och verkar leta efter något att suga på.

Däremot kan det ta ett tag innan barnet får rätt sugteknik. Att nappen åker ut betyder inte att din bebis inte vill ha nappen. En napp kräver mer teknik och sugträning än vad bröstet eller en flaska gör, eftersom vi hjälper till med att hålla den på plats framför bebisen. 

Så är det också med napp och här får föräldrarna ha tålamod och låta det ta sin tid. Ibland kan det löna sig att prova olika former och material på nappen, för att se om du kan hitta något som passar bebisen bättre.

Hur ofta ska en napp bytas ut?

Nappar blir slitna efter ett tag och måste bytas ut. Kontrollera ofta hur nappen ser ut, inte minst efter att barnet har fått tänder. Många barn börjar tugga på sina nappar då och det är inte ovanligt att det blir bitmärken på sugdelen. Det försvagar nappen och kan dessutom bli grogrund för bakterier. 

För att säkerställa god hygien och högsta säkerhet, är det bra att byta ut nappen med två månaders mellanrum, eller när du upptäcker en skada på den. 

Provdra alltid nappens kondition varje gång innan du ger den till ditt barn. En skadad sugdel som löper risk att lossna, är en väldigt stor säkerhetsrisk och det här bör du vara noggrann med. 

Det kan du enkelt testa genom att hålla i skölden, samtidigt som du drar i sugdelen. Naturligtvis ska du också vara noggrann med hygienen och se till att du har rena händer, innan du gör det här.

Tecken på att ditt barns napp behöver bytas ut:

  • Sugdelen har hål eller har spruckit
  • Nappen har gått sönder
  • Den börjar bli för liten och behöver bytas till en större storlek

Så rengör du napparna

Sterilisera alltid nappen före den första användningen, genom att koka den i vatten i 5 minuter. Vissa nappar säljs tillsammans med särskilda steriliseringsaskar som gör att du kan sterilisera nappen i micron. Därefter rengör du den innan användning under rinnande varmt vatten, utan diskmedel eller annat rengöringsmedel.

Bästa napparna: olika typer du kan köpa

Det finns en mängd olika modeller och typer av nappar. Vissa är till mer glädje för föräldrarna, än att de skulle ha en specifikt bra funktion för barnet. 

De flesta nappmodeller består av minst två olika material, men det finns det också nappar i en enda, helgjuten del. Dessa är tillverkade i gummi eller latex. Modellerna är mjukare än vanliga nappar och kan vara ett bra alternativ för dem som har barn som inte gärna tar napp eller har extra känslig hud.

Olika typer av napp:

  • Napp med gosedjur eller snuttefilt. Ett alternativ som kan vara riktigt mysigt att ha vid sänggåendet för äldre barn, men som naturligtvis inte passar spädbarn på grund av kvävningsrisken.
  • Unika och annorlunda nappar. Det finns gott om nappar som sticker ut i mängden. Flera napptillverkare har exempelvis haft samarbeten med influencers eller designers som skapat egna, unika nappar i samarbete med napptillverkaren.
  • Nappar som lyser i mörkret. Med en sådan här napp blir risken mindre att du måste leta efter en borttappad napp, mitt i natten. En kul lösning, där du laddar upp nappen i dagsljus, vilket sedan gör att den blir självlysande i mörker.

Du behöver inte oroa dig för BPA eller ftalater

Köper du nappar i den svenska handeln, behöver du inte oroa dig för att napparna ska innehålla ohälsosamma och hormonstörande ämnen. Köp dock aldrig nappar från okända sajter som inte kan garantera att napparna är certifierade enligt säkerhetsstandarden EN-1400.

Nappsäkerhet - Dos and don'ts

Kontrollera att nappen fyller säkerhetskraven enligt säkerhetsstandarden EN-1400. Information om detta finns på förpackningen. Kontrollera också att den är i rätt storlek för barnets ålder. 

För större bebisar är det här fortfarande viktigt, eftersom skölden måste vara tillräckligt stor för att inte kunna hamna i munnen på barnet. Det bästa är om det finns ventilationshål i flödet i skölden, så att det inte blir för fuktigt och varmt under den, vilket kan ge utslag och hudirritation. 

Häng aldrig en napp runt halsen på barnet i egna band eller snören. Det kan vara förenat med livsfara om barnet fastnar i den. Om du vill fästa nappen i kläderna på barnet, ska du använda en särskilt avsedd napphållare. Dessa kan du börja använda när barnet är ca 6 månader gammalt. Bandet på en napphållare får aldrig vara längre än 22 cm. 

Vidare bör du aldrig preparera nappen med några smaker och allra minst socker. Småbarn ska för det första ha ett mycket begränsat intag av socker och spädbarn inte alls. Preparerar du nappen med något sött för att barnet ska suga på den, kan det dessutom resultera i att hen inte vill ha nappen om du inte har preparerat den först. 

Så undvik alltid detta!

Vi tror också att det är bra att undvika många av kategorin skämt-nappar, eftersom dessa sällan är särskilt ergonomiska och en napp utrustad med vampyrtänder eller mustasch, kan ha vassa kanter och är något som barnet kan skada sig på.

Orsakar nappar tandproblem?

Nappar kan påverka tändernas position i munnen och även påverka talet hos barnet. Det är därför bra att sluta eller åtminstone minska ner användningen av nappen, när hen börjar prata och försöka uttala ord. 

Används napp frekvent efter att de permanenta tänderna kommit, kan det förflytta tänderna så pass mycket att det behövs tandställning när barnet blir äldre. Men detta är något som tandläkaren kommer att påpeka vid barnets treårsbesök, och tänderna rättar sig allt som oftast av sig själva, utan att tandställning behövs.

Våra favoriter

Premium: Bjällra of Sweden Napp

Även om nappen främst ska fylla en funktion som tröstare och trygghet kunde vi inte låta bli att falla för den lyxiga designen på denna. Den är som tur är inte heller bara snygg på ytan, det visade sig även att funktionen var mycket bra. 

Med hjälp av en anatomisk sugdel som ligger bra i munnen behöver man inte oroa sig för att barnets bett ska skadas. Att nappen är BPA-fri är också ett stort plus. 

Vi uppskattar även de två generösa hålen på nappskölden. Det hjälper till att förhindra att fukt samlas och skapar irritationer på huden eller att vakuum bildas kring munnen. 

Det bästa är att du kan välja mellan flera olika storlekar och färger.

Är du ute efter en napp med det där lilla extra till det käraste du har är detta både ett snyggt och tryggt val.

Fördelar

  • Anatomisk sugdel för hög komfort
  • Barnets bett skadas inte
  • BPA-fri 

Nackdelar

  • Dyr
  • Känns något plastig (fokus på design snarare än funktion)

Mellan: Tommee Tippee CTN Sugnapp Any Time

2-packet från Tommee Tippee är hederliga silikonnappar och har någonting så spännande som en ortodontisk form, vilket är bra för barnets tänder.

Formen är också symmetrisk och vändbar, vilket gör att den sitter bra i bebisens mun. De färgglada napparna blir även roliga att utforska och upptäcka - det är ju inte direkt så att barn aldrig pillar med napparna.

Napparna finns i massvis med färger och utföranden så här kommer man enkelt hitta de man vill ha och det blir enkelt att införskaffa många alternativ att byta med. En riktigt bra napp till ett bra pris!

Fördelar

  • Ortodontisk form som är bra för barnets tänder
  • Sitter bra och behagligt i munnen
  • Generösa ventilationshål

Nackdelar

  • Känns något plastig

Budget: Chicco Gomotto Relaxnapp

Gillar du tanken på en helgjuten napp men har en för liten plånbok för naturgummi är Chicco Gomotto Relaxnapp ett riktigt bra alternativ.

Testpanelen föll för både funktion och utseende på denna snygga napp som kan fås i hela tre olika färgställningar.

En stor fördel är dessutom att nappen finns i flera olika storlekar som naturligt följer barnets utveckling. Våra små testare verkade gilla denna mjuka och smidiga napp och snuttade gärna och länge på den.

En helgjuten napp är också väldigt hygienisk eftersom inga oönskade bakterier kan frodas och växa i fogarna. Denna napp är ett riktigt kap för alla plånböcker!

Fördelar

  • Helgjuten napp
  • Finns i flera färgalternativ och storlekar när barnet utvecklas
  • Hygienisk och lätt att rengöra

Nackdelar

  • Känns något slimig
  • Dålig ventilering/hål för luftström

Special: Dr Brown Loveys (Kanin)

Om du befinner dig i den perioden där din bebis ska försöka övergå från napp och bröst till matning via flaska så kan denna specialare vara en riktigt bra investering. 

Nappen i sig är gjord i silikon för att ge ett behagligt grepp och för att ge bättre passform i barnets mun, vilket i sin tur gör att övergången känns mer naturlig. Hela processen kan bli smidigare om barnet får chansen att successivt vänja sig vid denna form innan man helt övergår till flaskan. 

Sen är den här nappen också väldigt praktisk på det sättet att den är gjord i ett enda material, och även en enda form (stycke) för att den ska vara så lätt att hantera och göra rent som möjligt. Den tål även diskmaskinen vid behov, och den är smidig att sterilisera.

Något extra bra med just den här varianten är det faktum att nappen sitter fast i en väldigt söt och gosig kanin, som barnet då kan ha som gosedjur eller kompis. Kaninen har två öglor där du kan fästa nappen eller andra leksaker, så som en bitring. 

På så sätt kan barnet leka med kaninen och samtidigt suga på nappen, vilket i sig kan underlätta avvänjningen då barnet ska gå från bröst till flaska. Överlag en praktisk napp som både är användbar och mysig, och till ett bra pris!  

Fördelar

  • Smart design som underlättar övergång från napp till flaska
  • Utformad som ett stycke för enkel hantering och rengöring
  • Fri från BPA

Nackdelar

  • Specifikt anpassad för övergång till Dr Browns flaskor
  • Något små hål för luftflöde

Våra andra favoriter

Nappar finns i mängder, men det visade sig ändå att vi lyckats välja ut riktiga vinnare till vårt test. Även om de tre övriga napparna inte nådde prispallen är även de riktiga bra val. 

Man får också komma ihåg att alla barn gillar olika nappar, därför är kanske några av dessa just din vinnare.

Hevea Sugnapp Flower

Denna napp i helgjuten naturgummi från Hevea blev en riktig favorit bland många av våra testare - både stora och små. Den helgjutna formen gör nappen extra hygienisk.

Dessutom är själva designen mycket söt. Själva nappskölden är formad som en fjäril och smyckas av små hål i olika former. 

Nappen passar från barn på 0 till 3 månader och rengörs enkelt genom att doppas i kokande vatten. Välj mellan många olika former och färger.

Fördelar

  • Helgjuten i naturgummi
  • Hygienisk och lätt att hålla ren genom att doppa i kokande vatten
  • Passar från 0-3 år

Nackdelar

  • Något dyr 
  • Små ventilationshål

Philips Avent Ultra Air 18 månader (2-pack)

Denna napp från Philips har blivit en stor favorit bland många användare just för att den är så bra anpassad för barnets känsliga hud runt munnen. Det innebär att den har extra stora lufthål runt omkring den smarta knoppen som ger ett bra grepp. Avent Ultra Air är alltså både bekväm, säker, ergonomisk och lätt att använda. 

Dock omsluter den inte munnen på samma sätt som många andra nappar. Det vi gillade lite extra med just dessa var att de hade en fin design som tilltalar barnet och lockar till sig dess uppmärksamhet. 

Nappen är extra fast för att vara behaglig för både tänder och tandkött. Tänderna kan klia och det kan irritera, och då är det extra skönt med något fast att bita i. Kort och gott en riktigt bra napp som känns trygg och bekväm för både stor och liten. 

Fördelar

  • Anpassad för barnets känsliga hud runt munnen
  • Behaglig för både mun, tänder och tandkött
  • Ingår nappfodral/sterilisator vid köp

Nackdelar

  • Något stor

Elodie Newborn Napp

Här har vi en napp från Elodie som passar bra då barnet behöver tröst. Den är inte bara väldigt fin i sin design och form, utan den är även väldigt behaglig för barnet att använda tack vare den ortodoniska sugdelen. Det innebär att utvecklingen av barnets tänder inte störs.

Dessutom är materialet fritt från BPA för att vara så säker som möjligt. Vi uppskattar också att märket är svenskt, och känner oss stolta när vi ser att de levererar så hög kvalité. En annan omtyckt detalj är de söta designerna som kommer i olika variationer för att alla ska kunna hitta något som passar. 

Kort och gott är detta en väldigt bra napp som passar alla bebisar upp till 3 månader. Materialet i silikon är behagligt och mjukt men ändå stadigt, samtidigt som den är säker och praktisk. Nappen är något dyr, men verkligen värd det! 

Fördelar

  • Behaglig att använda och bita i 
  • Ortodonisk sugdel som inte stör barnets tänder
  • BPA-fritt material

Nackdelar

  • Dyr

Philips Avent klassiska napp 6-18 mån (2-pack)

Denna napp från Philips är, precis som deras andra variant Philips Avent Air, en riktigt populär produkt på marknaden av barnprylar. Denna klassiska modell har fått mycket uppskattning då den både är ortodontisk, hopfällbar och symmetrisk. Med andra ord är den behaglig samtidigt som den är praktisk och lätt att använda!

Tack vare att den är anpassad för att följa barnets naturliga utveckling av såväl gom och tandkött som tänder och sugteknik finns det ingen risk för att den stör utvecklingen på något sätt. 

En detalj som vi verkligen fastnade för är att denna napp är smak- och luktfri. Det behagliga silikonmaterialet av bra kvalité känns säkert för både stor och liten. Det finns också ett hygieniskt lock som enkelt kan stängas vi behov. Ett extra plus för den fina designen i flera olika varianter.

Fördelar

  • Ortodontisk för att inte störa tändernas och munnens utveckling
  • Symmetrisk utformad för ökat komfort
  • Slitstark och håller länge

Nackdelar

  • Kan upplevas som lite stor

MAM Napp + Steriliseringsbox

I detta paket ingår inte bara två nappar till ett väldigt bra pris, du får även en smart steriliseringsbox som underlättar rengöringen av napparna.

Vi gillade speciellt napparnas tilltalande yttre, den anatomiskt utformade sugdelen, och att de är utrustade med en liten knopp som gör dem enkla att greppa, även för små fingrar.

Själva sugdelen är tillverkad av silikon och nappskölden är gjord av polypropen och har en knottrig insida som minskar risken för irritation av huden. 

Nappen är även utrustad med generösa lufthål som gör att det inte blir för varmt kring munnen. Söker du stabila nappar till ett bra pris är dessa ett utmärkt val.

Här har du även många modeller och designs att välja mellan.

Fördelar

  • Steriliseringsbox för enkel rengöring
  • Anatomisk sugdel
  • Generösa lufthål för god luftström

Nackdelar

  • Något liten

NUK Space Napp 6-18 mån

Ännu en riktigt bra napp från NUK. Denna modell är utvecklad för att passa bra mellan 6-18 månader, vilket är då den första utvecklingen av barnets tänder sätter igång.

Alltså är det viktigt med en napp som både är säker att bita i och suga på, samtidigt som den inte heller får vara i vägen för tänderna eller riskera att missforma dem. Tack vare att denna modell är ortodontisk utformad finns det ingen risk att tändernas utveckling störs.

Dessutom är denna napp utformad med generösa lufthål som ser till att ventilationen fungerar som den ska, vilket i sin tur minskar risken för att barnets känsliga hy irriteras i samband med användningen. 

Sugdelen är också riktigt bra; mjuk, platt, smal och len, för att den ska efterlikna mammans bröstvårta så gott som möjligt. På så sätt blir det lättare för barnet att ta nappen. Den är flexibel och lätt att använda, helt enkelt. 

Fördelar

  • Ortodontisk form för att inte störa tändernas utveckling
  • Formad för att efterlikna bröstvårtan; flexibel, len och mjuk
  • Bra att bita i

Nackdelar

  • Dyr

NUK Freestyle 0-6 mån (2-pack)

Det här är en behaglig och praktisk silikonnapp från NUK, som passar alla bebisar fram tills att de är runt 6 månader. Den här varianten är utvecklad för att vara extra skonsam mot barnets hud och växande mun. Det innebär också att de är ventilerande och ser till att luften flödar bra mellan nappen och barnets hud runt munnen. 

Dess utformning, alltså den platta formen på framsidan, ser även till att nappen inte kommer i så stor kontakt med barnets hud, för att den ska kännas extra säker och bra. Med andra ord har de lyckats bra när det kommer till form och användning.

Med tanke på att nappen passar nyfödda barn till dess att de är runt 6 månader krävs det att den är säker, bekväm och enkel att använda, vilket vi anser att de har lyckats med här. Den är inte i vägen för tändernas naturliga utveckling, vilket i sig är en viktig faktor. Vid köp får ni två nappar för ett bra pris!

Fördelar

  • Material av mjukt men behagligt silikon
  • Platt design som minskar kontakt mot barnets hud
  • Stör inte tändernas utveckling

Nackdelar

  • Något stor knapp för grepp

Produkter som utgått

NUK Napp Happy Kids

Denna napp säljs i tvåpack och har trots sitt låga pris en rad smarta funktioner. Sugdelen är tillverkad i slitstark latex som tål bett av små och sylvassa tänder.

Nappen är även ortodontisk, det vill säga utformad på ett sätt som gör att risken för bettfel minskas. Nappen är också fri från skadliga ämnen såsom ftalater, PVC, och bisfenoler. 

I testgruppen gillade vi också nappens söta design och att den har ett mer klassiskt utseende med ögla, något som många nappar saknar idag men som vi faktiskt har saknat lite.


Elodie Details Sugnapp Ugly Duckling

Även om funktion som sagt är det viktigaste var det väldigt svårt att dra ögonen från denna vackra napp från Elodie Details. 

Den ingår i en serie med flera andra designernappar som är tänkta att förgylla småbarnslivet lite extra. Det är dock inte bara utseendet som gör att vi gillar den här nappen.

Den visade sig även bli älskad av många av barnen. Den ortodontiska sugdelen i silikon verkar ligga skönt i munnen på de små och de två generösa lufthålen förhindrar vakuum och hudirritation på grund av fukt.

Ett stort plus är att den även är BPA-fri, något som gör att vi gärna låter barnen använda denna napp länge.


Natursutten Napp

På senare tid har vi sett allt fler nappar i naturgummi. Den här varianten från Natursutten gillade vi speciellt mycket eftersom den känns både rejäl och säker.

Eftersom nappen är helgjuten finns det ingen risk för att bakterier och smuts letar sig ned i fogar och skåror.

Barnen verkar även tycka om att hela nappen är mjuk och smidig. Lufthålen i nappskölden gör också att huden skyddas mot fukt. När fukt uppstår under nappen kan annars hudinfektioner bildas.

Eftersom nappen finns i hela tre storlekar och många olika färger och former kan den följa ditt barn i många år. På köpet slipper du utsätta ditt barn för otrevliga ämnen såsom färgämnen, parabener, och ftalater.

Försöker du hänga med i den nya trenden med plastbantning är denna napp verkligen ett riktigt bra val.


Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals