Bästa graviditetstestet 2024 – Säkerhet på högsta nivå

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Försöker du bli gravid? Då tycker jag att du ska investera i ett graviditetstest för hemmabruk! De är så smidiga att ha hemma så man kan testa efter ägglossningen.

Det finns dock en del saker man ska komma ihåg och tänka på och en av de viktigaste sakerna är att ett graviditetstest aldrig är 100% säkert, tyvärr. Följer man instruktionerna och gör allting rätt kan man ändå få ett felaktigt resultat, trots att det är väldigt ovanligt.

Kom också ihåg att inte testa för tidigt efter ägglossningen eftersom gravidhormonet hCG inte produceras till ungefär 8-12 dagar efter befruktning - mer om detta kan du läsa här.

Vi har en premiumvinnare i Clearblue Graviditetstest Digital som följdes av vinnaren Apoteket Graviditetstest Självtest i mellanklassen. Graviditetskollen Graviditetstest Stav blev vår budgetvinnare.

En specialare har vi i form av Graviditetskollen Graviditetstest + Ägglossningstest Stav. Missa inte den och alla andra alternativen i din jakt på graviditetstestet för just dig!

Premium: Clearblue Graviditetstest Digital

Det digitala graviditetstestet från Clearblue är ett pålitligt test som har testats världen över av många kvinnor och det är superenkelt att använda och att läsa av.

I testet får man inte heller bara veta om man är gravid eller inte, man får också reda på hur länge man varit gravid, eller när själva befruktningen inträffades, vilket kan vara skönt eller roligt för många.

Fördelar

 • Känns väldigt säkert och tryggt att använda
 • Kan användas 4 dagar innan väntad mens
 • Veckoindikator som visar vilken vecka du är gravid i (92% säkert)

Nackdelar

 • Dyrt
 • Kan upplevas som något klumpigt

Mellan: Apoteket Graviditetstest Självtest

Apotekets graviditetstest är till för hemmabruk och är jätteenkelt att använda och att tyda. Resultaten framgår i form av streck och har en säkerhet på upp till 99%.

Testet kan användas från den dag din mens har uteblivit och ska användas direkt på morgonen med det första urinet för att få ett så säkert resultat som möjligt.

Fördelar

 • Ska användas samma dag som du väntar din mens
 • Enkelt att följa instruktioner och läsa resultatet
 • 2 st test i en förpackning

Nackdelar

 • Något dyr
 • Testet tar något lång tid att utföra

Budget: Graviditetskollen Graviditetstest Stav

Detta test må vara billigare än de andra, men inte är det dåligt eller opålitligt för det. Resultatet visas i form av två ränder som uppstår i två zoner om du är gravid och endast en rad visas i en zon om du inte är gravid.

Testet har en säkerhet på upp till hela 99,6% och är väldigt känsligt, så det kan tillochmed visa resultat redan 7 dagar efter ett ägg har blivit befruktat.

Fördelar

 • Har en säkerhet på 99,6%
 •  Hög känslighet - testet kan ge svar på om du är gravid 7 dagar efter befruktning
 • Ger svar inom 5 minuter

Nackdelar

 • Testet kan kännas något klumpigt
 • Något svår att avläsa svaret, strecken kan vara förvirrande

Special: Graviditetskollen Graviditetstest + Ägglossningstest Stav

Vår specialare är lite av ett kit som är bra att ha hemma om eller när ni försöker bli gravida. Det innehåller nämligen både ovanstående graviditetstest i budgetklassen, men även ägglossningstest.

Testet för graviditet ger ett resultat som är säkert upp till 99,6% medan ägglossningstestet ger en 99% säkerhet. Allt som allt är det bra och pålitliga stavar att ha hemma!

Fördelar

 • Innehåller ett graviditetstest och ett ägglossningstest
 • Säkra test av hög kvalité
 • Många test för pengarna

Nackdelar

 • Kan kännas något klumpiga
 • Något svårt att avläsa resultatet

Köpguide - Graviditetstest

Vad är ett graviditetstest?

Som namnet rätt så tydligt förmedlar så är ett graviditetstest ett test för att se om du är gravid. 

Misstänker du att du är gravid, eller om du och din partner försöker att bli gravida är det supersmidigt att ha ett graviditetstest för hemmabruk liggandes i badrumsskåpet. Då kan du få reda på om du är gravid eller inte i bekvämligheten av ditt egna hem. 

Eftersom det kan ta ett tag att få en tid hos en barnmorska kan det vara skönt att ha ett till hands om tiden skulle vara kommen. Framförallt om du vill veta resultatet så snart som möjligt, då är det väldigt smidigt att kunna testa hemma.

Kom ihåg att om du har fått ett positivt resultat bör du boka tid hos en tid barnmorskan för vidare beslut och tillvägagångssätt. 

Hur vet jag att jag borde ta ett graviditetstest?

Det finns ett flertal tecken på att du är gravid, som beroende på person kan visa sig antingen tidigt eller sent under graviditeten. Sen är det inte alltid säkert att signalerna innebär att du är gravid, men det skadar ju inte att ta ett test för att slippa funderingarna. 

Trots att det finns många tecken som kan tyda på en graviditet är det som sagt inte alltid hundra att det just är en graviditet som orsakat symptomen. Ibland spökar kroppen och beter sig onormalt, vilket ofta kan sätta igång tankar och funderingar hos tjejer i alla åldrar. 

Upplever du många symptom som kan vara tecken på graviditet bör du dock inte tveka på att ta ett graviditetstest, även om du inte misstänker graviditet i första laget. Visst kostar det lite att köpa ett, men det är det absolut värt oavsett vad resultatet kommer att visa. 

Det första och tydligaste tecknet på att du blivit gravid är utebliven mens. Vet du om att du ska få din mens och den är några dagar sen, ja då kan det vara dags. Andra symptom är illamående, framförallt på morgonen, och humörsvängningar.  

Vill du inte ta ett graviditetstest hemma, eller om du vill vara helt säker på att det ens är nödvändigt kan du rådfråga personal på vårdcentral eller ungdomsmottagning. Men som sagt, tveka inte att testa dig om misstankarna finns där – det är alltid bättre att vara på den säkra sidan, oavsett vilket resultat du hoppas på!  

Hur använder jag ett graviditetstest?

Att använda ett graviditetstest är inte svårare än att du följer bruksanvisningen som medföljer i paketet. Dock är det vanligast att du ska kissa direkt på en sticka av plast eller papper, eller också att du kissar i en kopp och sätter ner den markerade delen av stickan däri.

Efter kissningen brukar du bli instruerad om att testet ska få vila och liksom dra åt sig av kisset, för att på så sätt kunna analysera situationen. Stickan ska då ligga på ett platt underlag så länge som det står på bruksanvisningen. 

Ofta tar det inte mer än 1-3 minuter för att du ska få resultatet. Det må kanske inte låta som så länge, men de minuterna känns ofta som de längsta någonsin. När resultatet visas på skärmen får du helt enkelt utgå ifrån hur situationen visar sig, och gå vidare därifrån.

 Visade testet negativt behöver det inte alltid betyda att du inte är gravid; ibland gör du fel på någon liten detalj eller så har ”produktionen” helt enkelt inte kommit igång tillräckligt än. Alltså kan det vara smart att ta ett till graviditetstest en tid senare, speciellt om du försöker bli gravid eller om du misstänker att något är på gång att hända. 

Om testet däremot visade positivt bör du kontakta en barnmorska för att bestämma hur ni ska ta er vidare. Det kan vara bra att boka tid för besök redan i det tidiga skedet då det ofta är brist på platser och tider. 

När kan jag använda graviditetstestet?

Du kan egentligen använda testet när som helst, oavsett om du misstänker att du är gravid eller om du bara vill göra en säkerhetskoll. Så bara för att tydliggöra; det finns absolut inga krav på att du måste ha misstankar om att du är gravid för att du ska kunna ta ett graviditetstest.

Det är heller absolut inte farligt att ta ett graviditetstest utan att vara gravid, om någon skulle oroa sig för det. Däremot det finns några saker du bör tänka på, speciellt om du försöker bli gravid. 

Det kan ta tid

En viktig aspekt är att komma ihåg att det tar ett tag för gravidhormonet HCG att byggas upp, även om det skulle visa sig att du blivit befruktad. 

Du kanske håller koll på din ägglossning och vill testa bara några dagar efter att du haft ägglossningen, just för att du är så förhoppningsfull. Då är det viktigt att komma ihåg att du kanske kommer få fel resultat eftersom ägget inte har börjar producera hormonet än. 

Det finns en hög chans, ungefär 85 %, att ägget blir befruktat 8-10 dagar efter ägglossning. Alltså borde du vänta minst 8 dagar efter ägglossningen innan du tar testet, för att slippa behöva ta ett till. 

Utebliven mens är ett säkrare tecken
Det bästa är såklart att vänta tills din nästa mens och se om den har uteblivit eller inte. Men vill eller orkar du inte vänta så länge rekommenderas det att du väntar 8-12 dagar efter ägglossning, för att få ett mer säkert resultat.

Finns det olika typer av graviditetstest?

När det kommer till graviditetstest finns det en del olika sorter att välja mellan. Vilken som är den bästa sorten för just dig är ju helt ditt avgörande, något som beror på hur pass mån du är om svaret och möjliga detaljer. 

Det finns tester som ger ett tydligare resultat, där du kan få veta hur många veckor du varit gravid. Andra tester kan ge snabbare resultat för dig som är otålig. 

Sen finns det ju också olika utföranden på testerna, alltså när det gäller design, material, form, teknik och brukstyp. Vanliga sorter är teststickor, digitala graviditetstest och graviditetstest-stavar, som alla är mycket smidiga att använda hemma.

Oavsett vilken variant du väljer, och vilken du känner passar dig bäst, så kommer resultatet att stämma överens till 99 %. Att det inte stämmer till 100% beror på att ett graviditetstest faktiskt inte är helt säkert, då provtagningen kan gå fel eller vara missvisande om du till exempel testar dig för tidigt. 

Det som också är så bra är att oavsett vilket test du väljer att använda så får du svaret inom bara några minuter. Samtliga graviditetstest verkar genom att de mäter mängden hCG som finns i din urin, vilket är vad som då avslöjar om du blivit befruktad eller inte. 

Hur fungerar ett graviditetstest?

Ett graviditetstest fungerar på så sätt att det liksom söker efter hur stor mängd hCG-hormon som finns i din urin, vilket är anledningen till att du måste kissa på testet. hCG-hormonet börjar skickas ut i kroppen efter att ägget blivit befruktat och moderkakan har bildats. 

Ju mer tid som går efter befruktningen desto mer ökar mängden hormon. När du når nästa menscykel, alltså den efter befruktningen, har moderkakan hunnit bildas. Denna håller inne livmoderfodret, vilket är det som gör att mensen uteblir. 

Vid det stadiet har en så stor mängd av hCG-hormonet producerats att det kan mätas i din urin, vilket gör att du istället för att få mens kommer se ett plus på graviditetstestet. 

Det är också här som graviditetstest kan vika sig, då det krävs att det bildats en viss mängd hormon i kroppen för att det ska kunna läsas av i urinet. 

Med andra ord kan resultatet visa fel på bara några dagar, så det är absolut värt att vänta någon eller några dagar extra för att vara helt säker på att resultatet visar rätt! Ju längre tid som går desto mer hormon hinner bildas, och ju mer hormon desto tydligare svar. 

Vad är egentligen gravidhormonet hCG?

hCG står för ‘hudu chorionic gonadotropin’, och det är just detta hormon ett graviditetstest detekterar i urinet. Hormonet uppstår när ägget har blivit befruktat i takt med att placentan då börjar producera hormonet.

Hormonnivån stiger och corpus luteum (en del i livmodern) producerar mer progesteron. Progesteronet gör så att livmoderfodret stödjer embryons tillväxt, istället för att du tappar det och får mens.

Alla kvinnor har redan hCG-hormonet i sig, men såklart inte i lika stor utsträckning. För att hormonet ska öka måste du helt enkelt bli gravid, i och med att det krävs att placentan börjar producera mer av det.

Varför ska du ta graviditetstestet på morgonen? 

Eftersom du mäter hCG-hormonet i kisset kan du nästan säga att du mäter självaste graviditeten i urinet, eftersom det är det som avgör om resultatet blir plus eller minus. 

Alltså är det viktigt att urinet är så koncentrerat som möjligt för att testet lättare ska känna av mängden hormon. När du vaknar på morgonen är urinet inte lika utspätt som det är resten av dagen, då du blandat ut det med olika vätskor och även kissat ut en del. 

Det betyder då att det finns mer av hCG-hormonet i urinet på morgonen, och därför rekommenderas det att du ska göra testet på morgonen i samband med att du utsöndrar dagens första urin. Det ger helt enkelt ett säkrare resultat, i alla fall i de flesta fall. 

Om du får ett osäkert resultat, eller om det visar negativt men du nästan är säker på att du är gravid, så kan du testa igen efter 48 timmar. Om du skulle vara gravid har kroppen då hunnit producera mer hCG-hormon, vilket gör att hormonet blivit mer koncentrerat vilket då kommer ge tydligare svar.  

Hur säkra är graviditetstest?

Inget test annonserar en 100 % säkerhet. Det är för att graviditetstest helt enkelt inte är säkert till 100 %.

Trots att du kommit långt med teknologin kan många faktorer spela in, som in sin tur visar ett felaktigt resultat.

Bland annat kan du ha tagit testet för tidigt, innan placentan har hunnit producera gravidhormonet, eller så kan du ha utfört testet fel. Det är viktigt att följa instruktionerna 

Kan du återanvända graviditetstest?

Nej! Det är bäst att köpa graviditetstest i flerpack så du har några stycken. För oavsett vilket resultat du får är det alltid säkrast att ta fler än ett test. 

Kan jag få mens även om jag är gravid?

Du kan blöda under en graviditet, vilket kan likna mens. Orsakerna kan vara allt ifrån att du haft samlag eller att ägget fäster, till att det blöder från livmoderslemhinnan eller att du drabbats av en liten infektion i slidan.

En mindre rolig orsak till att det helt plötsligt uppstår en blödning är att du drabbats av missfall. En sådan blödning uppstår ofta under det tidigare skedet, och då kan det kännas som att du fått kraftig mensvärk.

Däremot är blödningarna som kan uppstå under graviditeten inte regelbundna och inte lika kraftiga som vanlig mens, så trots att det kan se likadant ut är symptomen inte helt samma. 

Misstänker du något är det bäst att du gör ett graviditetstest för att vara säker, oavsett om du försöker bli gravid eller inte. Upplever du obehag eller komplikationer på grund av blödningar bör du kontakta en barnmorska eller vårdcentral.


Våra favoriter

Premium: Clearblue Graviditetstest Digital

Det är faktiskt inte konstigt att Clearblue hamnar högt upp på listan av graviditetstest då de är väletablerade och har använts av många kvinnor världen över.

Detta test kan du använda hela 4 dagar innan du väntar din mens. Så om du exempelvis tror eller hoppas att du är gravid behöver du alltså inte vänta och se om mensen kommer eller inte, det är bara att ta detta test!

Det har en 99% säkerhet, men man ska även komma ihåg att man kan utföra testet fel och att denna säkerhet även endast gäller om man utför testet på dagen man väntar mens.

Det roliga med detta test är också att det finns en veckoindikator som upp till 92% säkerhet kan tala om vilken vecka du är gravid i, så att du direkt kan veta när du blev befruktad.

Eftersom det är ett digitalt test kommer du kunna läsa av staven med de tydliga orden ‘Gravid’ eller ‘Inte Gravid’ och sedan siffror som ‘1-2, 2-3’ o.s.v. för att se när befruktningen inträffade.

Nästan alla graviditetstest rekommenderar att man använder det direkt på morgonen när man inte har har hunnit dricka så mycket vatten. Anledningen är för att gravidhormonet hCG (human chorionic gonadotropin) frigörs i urinet när ett ägg befruktas.

Kom ihåg detta om du vill testa upp till 4 dagar innan du får din väntande mens. Om du använder testet på dagen då du väntar mens kan du göra det när som helst under dagen.

När det är dags för testet ska du använda det genast efter att du tagit bort hylsan och folien och du håller bara den färgskiftande toppen nedåt under din urinstråle i ungefär 5 sekunder.

Tycker du att det är lite krångligt kan du även samla ditt urin i en behållare - den måste vara ren och fräsch och du måste använda det direkt. Då stoppar du toppen i hållaren i ungefär 20 sekunder.

Sätt på hylsan på toppen igen och lägg testet på ett platt underlag. Ett timglas på skärmen indikerar att testet fungerar och då är det bara att vänta i 3 minuter på resultatet. I just denna förpackning ingår det 2 stycken test.

Fördelar

 • Känns väldigt säkert och tryggt att använda
 • Kan användas 4 dagar innan väntad mens
 • Veckoindikator som visar vilken vecka du är gravid i (92% säkert)

Nackdelar

 • Dyrt
 • Kan upplevas som något klumpigt

Mellan: Apoteket Graviditetstest Självtest

Apotekets graviditetstest för hemmabruk är minst lika bra som ovanstående test och eftersom det är Apotekets egna vara vet man också att det har genomgått den kvalitetskontroll Apoteket genomför på de flesta varor de säljer.

Även här får man ett test som har en säkerhet på 99% och används på den dagen du väntar din mens, men den har uteblivit. Du kan utföra testet när du vill under dagen, men det rekommenderas att utföra det på morgonen för säkrast resultat.

Testet genomförs likadant som testet från Clearblue, men det rekommenderas att man håller testet under urinens stråle i minst 10 sekunder. Läs även noga på bruksanvisningen eftersom det kan skilja från test till test hur man ska göra.

Ett positivt resultat indikeras utav 2 teststreck (det finns teststreck och kontrollstreck) medan om det inte blir några streck (men fortfarande ett kontrollstreck) om du inte är gravid. Finns det inget kontrollstreck är testet misslyckat och du får prova igen.

Får du upp streck men med en väldigt svag färg rekommenderar de att man gör ett nytt test efter att det gått 48 timmar. Även om du får ett negativt resultat men inte har fått din mens kan du prova att göra ett nytt test. Men kom ihåg att vänta i några dagar i det fallet.

Fördelar

 • Ska användas samma dag som du väntar din mens
 • Enkelt att följa instruktioner och läsa resultatet
 • 2 st test i en förpackning

Nackdelar

 • Något dyr
 • Testet tar något lång tid att utföra

Budget: Graviditetskollen Graviditetstest Stav

Graviditetskollen är som man kan förstå av namnet inriktade på graviditeter och har några olika graviditetstest i form av både stavar och stickor som kommer med olika antal i förpackningarna. Du kan exempelvis få 100 test om du vill.

Just dessa test är stavar som har en säkerhet på 99,6%. Det har även en hög känslighet vilket betyder att du kan få reda på om du är gravid redan 7 dagar efter eventuell befruktning - det är inte dåligt!

Så även denna stav håller du under din urinstråle i minst 10 sekunder och se verkligen till att den absorberande delen är våt och att det inte kommer urin på resten av staven - detta gäller med alla test!

Det finns två zoner och detta test läses av genom att det kommer upp 2 rosa linjer inom både testzonen och kontrollzonen om du är gravid medan det endast kommer upp en rosa linje i kontrollzonen om du inte är gravid.

Kom ihåg att testet borde läsas av inom 5 minuter från det att du kissat på den eftersom det annars kan vara för osäkert. Två stycken test ingår i förpackningen.

Fördelar

 • Har en säkerhet på 99,6%
 •  Hög känslighet - testet kan ge svar på om du är gravid 7 dagar efter befruktning
 • Ger svar inom 5 minuter

Nackdelar

 • Testet kan kännas något klumpigt
 • Något svår att avläsa svaret, strecken kan vara förvirrande

Special: Graviditetskollen Graviditetstest + Ägglossningstest Stav

Som vår specialare har vi ett litet kit med både graviditetstest och ägglossningstest. Graviditetstestet är samma som vår budgetvinnare och har alltså en säkerhet på 99,6%.

Testet kan även upptäcka om du är gravid redan 7 dagar efter att ett ägg har befruktats. I kitet ingår hela 10 stycken graviditetstest, så du har en hel del om ni exempelvis försöker att bli gravida.

Ägglossningstestet är även det minst lika bra med en säkerhet på 99% och i förpackningen ingår hela 28 stycken stavar, vilket återigen är superbra att ha när ni försöker bli gravida eftersom ni då kan pricka in helt rätt tid.

Det känns skönt att båda tester är sådana som används av gynekologer och barnmorskor - då vet man att de håller en hög kvalité!

Fördelar

 • Innehåller ett graviditetstest och ett ägglossningstest
 • Säkra test av hög kvalité
 • Många test för pengarna

Nackdelar

 • Kan kännas något klumpiga
 • Något svårt att avläsa resultatet

Våra utmanare

Natural Cycles Graviditetstest

Det här graviditetstestet från Natural Cycles är väldigt enkelt att använda själv hemma, och du får ett tydligt svar redan inom 3 minuter. Faktum är att svaret som ges är 99% säkert tack vare att testet registrerar den mängd hCG som finns i din urin. Det är alltså så säkert som det bara kan bli. 

Det som vi fastnade för lite extra hos Natural Cycles Graviditetstest var det faktum att du får hela 10 st test i en förpackning, vilket innebär att det är otroligt prisvärt om du jämför med många andra test på marknaden. 

Trots det generösa priset är det ett bra och pålitligt test. Skulle det visa sig att du får ett missvisande resultat eller om du känner dig orolig och inte riktigt litar på svaret finns det alla möjligheter att ta ett till test redan nästa dag. 

Fördelar

 • Hela 10st test i en förpackning
 • Riktigt prisvärt
 • Ger 99% säkra svar inom 3 minuter

Nackdelar

 • Något svårt att tyda svaret

Clearblue Graviditetstest Early

Vi har med ett till test från Clearblue som även denna används för hemmabruk, men den är speciellt framtagen för att kunna användas flera dagar innan misstänkt utlämnad mens. Den här kan du alltså använda redan 6 dagar innan du ska få mens.

Även denna har en 99% säkerhet och har tydliga linjer att läsa av - 2 stycken linjer betyder att du är gravid och en linje betyder att du inte är det, lätt som en plätt, helt enkelt!

Fördelar

 • Lätt att använda för hemmabruk
 • Kan användas redan 6 dagar innan väntad mens
 • Ger tydliga svar

Nackdelar

 • Något klumpigt
 • Dyr (endast ett test)

RFSU Digitalt Graviditetstest 2-Pack

RFSU har även de tagit fram pålitliga graviditetstest och även här hittar vi en säkerhet på 99%. Du kan använda testet på den dag du skulle ha fått mens, men då den har uteblivit. Såklart kan du också använda testet dagarna efter.

Det digitala testet gör det enkelt att läsa av resultatet och det bästa med denna förpackning är att man får 2 stycken test med, så du kan prova två gånger om du är osäker eller bara vill vara säker.

Fördelar

 • Pålitliga
 • Säkerhet på 99%
 • 2 st test

Nackdelar

 • Dyr

Clearblue Graviditetstest

Vi har ytterligare ett test med från Clearblue, denna gång är det en enklare stav som visar symboler som resultat, men det är väldigt säkert för det - upp till 99% för att vara exakt.

Detta test kan du använda 5 dagar innan väntad mens om du misstänker att du är gravid. Kom ihåg att testa med morgonurin för att få ett så säkert resultat som möjligt. 2 stycken test som ingår i förpackningen.

Fördelar

 • Symboler visar resultatet, lätt att läsa av
 • Kan användas redan 5 dagar innan väntad mens
 • Känns säkert och tryggt

Nackdelar

 • Dyr, bara ett test i förpackningen

RFSU Graviditetstest

Den här förpackningen ska du köpa om du vill ha några tester att ha hemma, exempelvis om ni försöker bli gravida. Testet kan du använda på dagen du skulle ha fått mens, men om den uteblev.

Jag tycker det är jättebra att ha ett större pack hemma med flera test så att man har om man försöker bli gravid så man inte behöver gå och köpa kontinuerligt. Förpackningen innehåller 8 stycken test.

Fördelar

 • Innehåller 8st test i en förpackning
 • Ger snabba svar inom några minuter
 • Lätt att använda

Nackdelar

 • Något otydliga resultat

Gravidkollen Graviditetstest Sticka

Graviditetskollen har utvecklat effektiva och pålitliga stickor också som, precis som deras stavar, har en säkerhet på 99,6% och som även kan upptäcka en graviditet redan 7 dagar efter att du blivit befruktad.

Köper du många stickor eller du kanske inte använder alla kan du använda stickan upp till ett år efter bäst före datum förutsatt att den enskilda stickans förpackning inte har öppnats.

Fördelar

 • Kan visa att du är gravid redan 7 dagar efter befruktning
 • 2 st test i en förpackning
 • Bra instruktioner

Nackdelar

 • Något svårt att avläsa resultat

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals