Bästa vitaminerna och kosttillskotten för gravida 2024 – Ha en trygg graviditet med mycket näring

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Under graviditeten är det mycket jobb och förberedelser. Då är det inte det lättaste att se till att ens kost alltid är på topp varje dag och att man får i sig alla ämnen man ska få i sig under en graviditet.

Det är därför otroligt viktigt att se till att man inte glömmer bort att ta sin dagliga tablett eller dryck av de essentiella ämnena eftersom de gör mer än att bara låta dig må bra under graviditeten, de är också till för fostrets utveckling.

Eftersom alla kvinnor är olika och det finns lika många olika graviditeter som gravida är det såklart viktigt att du rådfrågar din läkare om vilka mineraler och kosttillskott du behöver ta innan du inhandlar dem.

Simris Algae Omega-3 for Mothers blev premiumfavoriten som tätt följdes av Pharbio Omega-3 Gravid i mellanklassen. Budgetalternativet har vi med Apoteket Gravid.

Specialaren blev ingen mindre än Maria Åkerberg Lovely Mother Body Oil. Alla dessa och våra utmanare är bra val. Läs vidare för att hitta vitaminerna och kosttillskotten för gravida för dig!

Premium: Simris Algae Omega-3 for Mothers

Ett kosttillskott som är rik på essentiella DHA Omega-3 fettsyror som är viktiga för fostrets utveckling av ögon och hjärna. De kan tas under graviditeten och amning.

Det bästa är också att de inte bidrar till utfiskning över världens hav då syrorna kommer från odlade alger som växer i slutna system. Perfekt!

Fördelar

 • Specifikt utvecklad för gravida och ammande
 • Smidiga kapslar som är rika på DHA
 • Hälsosamt för ögon och hjärta, både för mamma och barn

Nackdelar

 • Något dyr
 • Finns bara att köpa online

Mellan: Pharbio Omega-3 Gravid

En rekommendation till er som behöver Omega-3 fettsyrorna DHA och EPA, Vitamin D, och Folsyra. Det sistnämnda är viktigt för celldelningen hos fostret.

Kapslarna är även behandlade med en ‘anti-reflux coating’ som minimerar uppstötningar då den upplöses i tarmen istället för magen.

Fördelar

 • Bra innehåll av nödvändiga näringsämnen för gravida
 • Innehåller både DHA och EPA
 • Hög koncentration av folsyra, fiskolja och vitamin D

Nackdelar

 • Något svåra/ obehagliga att svälja

Budget: Apoteket Gravid

Detta är ett kosttillskott för dig som kanske inte behöver så mycket extra utan kanske lite av allt istället. De innehåller hela 7 mineraler och 10 vitaminer.

Bland näringsämnena finns bland annat Vitamin A, B, C, D, och E, järn, kalcium, och folsyra. En bra mix av essentiella ämnen helt enkelt.

Fördelar

 • Bra kombination av näringsämnen
 • Höga halter av B- vitamin, järn, zink, folsyra, jod och kalcium
 • Vårdande och stärkande för både barn och mamma

Nackdelar

 • Något svåra att svälja

Special: Maria Åkerberg Lovely Mother Body Oil

Som gravid är det viktigt att du vårdar kroppens insida, men det kan också vara viktigt att du vårdar kroppens utsida och hud. Det innebär att du bör få i dig tillräckligt med vitaminer genom att ta de kosttillskott som är nödvändiga, samtidigt som det kan vara bra att ge huden lite extra kärlek. 

Vi tycker att den här kroppsoljan från Maria Åkerberg är en toppenprodukt för de gånger då du vill vårda huden och visa lite extra omsorg till den. Därför gör den sig riktigt bra som en specialare i det här testet!

Vi valde just den här kroppsoljan för att vi både hört och läst mycket gott om den, inte minst på grund av dess vitamin- och näringsrika innehåll med bland annat mandarin, citron, jojobaolja och geranium. Ordentligt vårdande och fuktbevarande som bidrar till ökad elasticitet, minskar bristningar och stärker hudens naturliga skydd!

Fördelar

 • Vitamin- och näringsrik kroppsolja som vårdar huden utifrån
 • Huden blir mer elastisk och får en fin lyster
 • Återuppbygger hudens egen skyddsbarriär

Nackdelar

 • Kan upplevas som rinnig

Varför ska jag ta vitaminer och kosttillskott när jag är gravid?

Många kanske inte tänker på det, eller ens vet om det överhuvudtaget, men under en graviditet är du i extra stort behov av vitaminer och mineraler. 

Tänker du efter är detta inte så konstigt; istället för att du själva får all näring från den mat du stoppar i din kropp så är det en till individ som ska ta del av detta, alltså barnet i magen. Det innebär alltså att behovet av vitaminer och mineraler ökar.

Graviditeten tar på krafterna

Såklart kan barnet i magen inte ta en sådär jättestor del av ditt intag, men i alla fall en liten del. Sen är det ju också krävande och ansträngande för kroppen att vara gravid, och det går åt mycket näring och energi för att bara hålla igång allt under tiden att barnet utvecklas. 

Med andra ord är det viktigt att du under graviditeten är extra noggrann med vad du stoppar i dig, och att du får i sig tillräckligt av det som går åt lite mer än vanligt. Detta gör du naturligt genom att äta mat som innehåller mycket vitaminer och mineraler, men det är inte alltid det räcker till. 

Det är där vitaminerna och kosttillskotten kommer in i bilden, då de underlättar hela processen om att du ska få i sig tillräckligt. Det är lättare att svälja en tablett som är fylld med ett koncentrerat ämne än att du till exempel ska äta en fiskbit som innehåller rätt lite av ämnet i förhållande. 

Såklart ska du inte överdriva varken det ena eller andra, men en måttlig kombination av både det naturliga och det ”onaturliga” näringsintaget är ofta mycket bra. Rådgör med en läkare eller barnmorska hur just du ska gå tillväga, vilka risker det finns, och vad som passar dig bäst.

Vem behöver vitaminer och kosttillskott?

Svaret på denna fråga varierar från person till person, och som med nästintill allt annat är det absolut bästa att utgå från sig själv och vad ens egen kropp är i behov av. Att du som gravid är i behov av kosttillskott är något som oftast stämmer, men det är inte säkert att just du behöver det. 

För att du ska må så bra som möjligt och för att det inte ska uppstå några komplikationer bör du alltid kolla med din läkare vilka ämnen du har brist på, eftersom du inte heller ska ha överskott på ämnena. Detta gäller då oavsett om du är gravid eller inte!

Viktigt att balansera bristen

Men låt säga att du har brist på ett ämne, exempelvis järn eller Omega 3, då är det viktigt att du ser till att alltid ha ditt förråd av kosttillskott. Detta gäller framförallt om bristen uppstår i samband med graviditet (vilket det ofta gör) eftersom tillskotten även är till för barnets utveckling och hälsa.

Din hälsa påverkar barnet

Faktum är att brist på en viss vitamin eller mineral, såsom folsyra, kan innebära att barnet inte utvecklas som det ska, vilket i sin tur påverkar dess hälsa och framtid negativt – något som såklart också påverkar den som är gravid.

Vilka kosttillskott behöver du som gravid?

När det gäller just vilka kosttillskott du behöver som gravid så är det något som varierar från person till person. Trots att en graviditet innebär samma sak, att du ”bakar” en bebis i magen, så är allas behov olika – somliga får hög brist på flertalet ämnen, medan andra inte alls drabbas lika hårt. 

För att veta vilka kosttillskott just du bör ta som gravid är det inte svårare än att du utgår ifrån vad just du behöver och vad din kropp har brist på. Detta är som sagt något du bör rådfråga sin läkare eller barnmorska om.

Däremot är multivitaminer något nästan alla kan ta, oavsett om du har brist på något eller inte. Multivitamintabletter innehåller bara den rekommenderade dagliga dosen av ett flertal vitaminer och mineraler, så alltså finns det ingen risk om att få ett överskott trots att du egentligen inte har brist på just detta.

Andra kosttillskott som ofta rekommenderas till gravida är folsyra, vilket också kallas för folat eller vitamin B9. Detta är en vitamin som är nödvändig för att fostret ska utvecklas på rätt sätt, något som främst har en påverkan under första delen av ens graviditet.

Blodprov för att kontrollera hälsan

Det bästa är om du då och då tar blodprov för att se om du har någon brist och om det är något som du då bör åtgärda. Ibland räcker det med att du ökar intaget av en viss råvara, medan det i andra fall kan krävas ett visst kosttillskott. 

Ligger någonting på gränsen till brist så kan du även ta en låg dos av det, just för att undvika risken om att få brist på det.

Vilka vitaminer behöver du som gravid?

Som vi redan klargjort så är alla dessa frågor om vitaminer och kosttillskott under graviditeten individuellt. Det vi skriver här är endast rekommendationer på vad som kan vara bra utifrån vad som är vanligt att du som gravid får brist på. 

Nedan har vi satt ihop en liten lista på just vilka vitaminer som du som gravid ofta får brist på, och som du då kan behöva få i dig lite extra av. Men som sagt, rådfråga med din läkare innan du börjar äta ett visst kosttillskott för att se om det verkligen behövs för dig. 

 • Vitamin D

Som gravid är det vanligt att du får brist på just D-vitamin. Detta kan du hitta naturligt i flertalet råvaror, så som ägg, kantareller, kyckling, fisk och vissa mejeriprodukter. Har du tillräcklig dos av Vitamin D i din kropp kan det göra att du håller dig friskare och att du blir gladare. 

 • Omega 3

Omega 3 är ett annat ämne som du lätt får brist på som gravid. För att få i sig Omega 3 på ett naturligt sätt kan du äta fisk, såsom lax och sill. Egentligen finns Omega 3 i de flesta fiskar, men som gravid ska du ju inte äta allt, så där kan det vara lite svårt i just denna fråga. 

Andra källor för Omega 3 är nötter, vissa grönsaker, samt olika typer av oljor och frön. Ofta märker du att en produkt innehåller nyttig omega 3 genom att den känns fet och oljig. 

 • Järn

Järn är ytterligare ett exempel på ett ämne som du behöver lite extra av som gravid. Järn finns i många köttprodukter så som leverpastej och blodpudding. Det finns även gott om järn i ärtor, bönor, gröna bladgrönsaker, nötter, linser, och så vidare. Järn är speciellt bra för återhämtningen och för att vi ska känna oss starka och pigga! 

 • Folat

Ett fjärde ämne som kan vara bra att få i sig är folat, även kallat folsyra. Detta finns naturligt i grönsaker, bönor, frukt, bär och linser. Folat är bra för fostrets utveckling och hälsa.

Detta är som sagt bara några exempel på vitaminer som du som gravid kan må lite extra bra av att ta, framförallt järn och folat/folsyra. Det finns ingen garanti för att dessa funkar på alla, utan du får helt enkelt utgå från dina behov.

När börjar du med kosttillskotten?

Detta är också individuellt. Dels beror det på kroppens behov och när de börjar märkas av, och sen beror det också på vilken typ av vitaminer eller kosttillskott du ska ta. Somliga är bra att börja med redan innan graviditeten, medan andra ska tas under själva graviditeten.

Vart köper du kosttillskott och vitaminer?

Idag är det här med vitaminer och kosttillskott så pass välkänt att du kan hitta det i väldigt många butiker. De säljs på apotek, i hälsokostaffärer, på vissa matbutiker, och så kan du hitta det online på en del e-handlare. 

Om du har frågor kring ämnet, eller om du behöver hjälp och råd med att välja sort så är det bäst att köpa kosttillskottet i en fysisk butik där det finns fysiska personer att fråga.

Vad kostar kosttillskott och vitaminer för gravida?

Detta beror förstås på vilka vitaminer och kosttillskott du ska köpa, dess innehåll, vilket märke det är, och hur mycket förpackningen innehåller. Det finns inget som säger att en viss vitamin alltid kostar si eller så, utan det varierar.

Priset varierar

Det beror förstås på vad du köper. Men till exempel så kan du hitta bra multivitaminer för gravida som finns att köpa för en hundralapp, och ibland till och med mindre än så. Såklart finns det varianter som kostar flera hundra kronor, men då innehåller de troligtvis något extraordinärt som drar upp priset.

Köper du kosttillskott på burk så är det oftast 60 eller 100 tabletter per enhet, och eftersom du ska ta en eller två tabletter per dag räcker en sån burk i ungefär 2 månader. Med andra ord är det en prisvärd och hållbar investering för både din egen och barnets hälsa, om de tas i samband med en graviditet såklart.

Finns det en risk med att ta kosttillskott som gravid?

Just denna fråga finns det lite delade åsikter kring, där vissa anser att du bör vara väldigt försiktig med vad du stoppar i dig som gravid, medan andra pekar på att samtliga tillskott kan tas utan problem.

Om du däremot köper kosttillskott och vitaminer från kända och omtalade märken och butiker så brukar det inte vara någon fara, så länge du är säker på att du är i behov av tillskottet och att det inte finns en risk för ett överskott. 

För att vara helt säker på om ett visst tillskott är okej att använda som gravid, och okej för just dig, så bör du först diskutera saken med din barnmorska eller din läkare. De har koll på läget och skulle aldrig rekommendera något som innebär en risk varken för dig eller barnet.

Undvik risk för överskottsintag

Detta är även viktigt i fråga om hur tillskotten ska tas och om det finns en risk för att det istället blir till ett överskott.

Kosttillskott innehåller ofta väldigt höga och koncentrerade doser av ett ämne, vilket ju hör till dess syfte. Men, detta högt koncentrerade ämne innebär också att de faktiskt kan medföra risker. Så se alltid till att du köper kosttillskott från välkända märken, att du alltid utgår från dig själv och dina behov, och att du rådfrågar med en läkare eller barnmorska.

Vad ska man tänka på när man använder kosttillskott?

Det absolut viktigaste du måste komma ihåg är att kosttillskott inte är ett substitut för en riktig måltid och du ska alltid följa den rekommenderade dagliga dosen och inte överskrida den om du känner att de inte fungerar.

Gå hellre till din läkare igen för att se vad problemet kan vara. En del tabletter ska intagas i samband med mat och en del innan måltid så var noga med att veta vilka tabletter man ska göra vad med.

Sedan är det även bra att inte ta tabletter eller dryck i samband med kaffe eller te (eller andra saker bruksanvisningen rekommenderar) eftersom de kan minska kroppens upptag av ämnena.

Våra favoriter

Premium: Simris Algae Omega-3 for Mothers

Med ett namn som Omega-3 for Mothers tycker man ju att detta kosttillskott inte borde vara annat än bra och definitivt utvecklat för mödrar och gravida. Jag kan meddela att våra testpersoner blev glatt överraskade av dessa kapslar.

Kapslarna är rika på just typen DHA av Omega-3 och är väldigt bra för dig som kanske inte tycker om eller äter mycket fisk och skaldjur. Då kroppen inte kan skapa dessa goda fettsyror själv är det essentiellt för kroppen att inta dem på annat sätt.

DHA är bland annat  bra för ögon och hjärna och dess utveckling och om fostret i magen har brist på dessa syror kan det leda till skador på just de organen. Man kan även fortsätta att ta dessa kapslar under amningstiden.

För dig som inte vill bidra till utfiskning i världens alla hav kan även denna burk rekommenderas eftersom den är växtbaserad till 100% och får sina DHA Omega-3 från planterade alger som kultiveras i ett slutet system.

2 kapslar ska man ta om dagen och i burken ingår 60 stycken kapslar. Våra testpersoner tyckte de var enkla att svälja och att de bidrog till en tryggare graviditet och amning. Burken finns endast tillgängligt online.

Fördelar

 • Specifikt utvecklad för gravida och ammande
 • Smidiga kapslar som är rika på DHA
 • Hälsosamt för ögon och hjärta, både för mamma och barn

Nackdelar

 • Något dyr
 • Finns bara att köpa online

Mellan: Pharbio Omega-3 Gravid

Dessa kosttillskott har mer av ett hopkok av alla möjliga bra saker man behöver när man är gravid eller vill bli och försöker.

Precis som ovanstående kapslar innehåller dessa DHA Omega-3 men även EPA fettsyror. Dessutom hittar vi koncentrerad fiskolja, folsyra, och vitamin D.

Folsyra är en typ av B-vitamin som är vattenlösligt och vi kan därför inte förvara det i kroppen. Det är därför viktigt att få i sig folsyra på annat sätt eftersom det bidrar till celldelningen hos fostret och det centrala nervsystemet.

Det våra testare tyckte bäst om är att kapslarna har en ‘anti-reflux coating’, vilket betyder att man enklare undviker uppstötningar eftersom de inte upplöses i magen, utan i tarmen.

Även med dessa ska man ta 2 kapslar om dagen när man äter mat. En stor rekommendation från våra gravida testare då de älskade att de innehöll de flesta näringsämnena man behöver få i sig.

Fördelar

 • Bra innehåll av nödvändiga näringsämnen för gravida
 • Innehåller både DHA och EPA
 • Hög koncentration av folsyra, fiskolja och vitamin D

Nackdelar

 • Något svåra/ obehagliga att svälja

Budget: Apoteket Gravid

Även här har vi en mix av underbara näringsämnen som vitaminer och mineraler som alla gravida och ammande behöver få i sig. Dessutom kommer de också till ett billigare pris.

Här hittar vi bland annat Vitamin A, C, D, E, olika typer av B-vitamin, järn, zink, folsyra, jod, och kalcium. Järn är som de flesta vet viktigt för blodbildning, detta gäller för både foster och mamma.

Som med så många andra mineraler och vitaminer vi måste få i oss när vi är gravida kan det vara svårt att få tillräckligt mycket järn från endast mat och tabletter är då att rekommendera.

I burken får du hela 100 tabletter och du behöver bara ta en om dagen. Ett bra cirkapris på 105 kronor har de också. Ett bra kap om du inte behöver massa olika kosttillskott.

Fördelar

 • Bra kombination av näringsämnen
 • Höga halter av B- vitamin, järn, zink, folsyra, jod och kalcium
 • Vårdande och stärkande för både barn och mamma

Nackdelar

 • Något svåra att svälja

Special: Maria Åkerberg Lovely Mother Body Oil

Den här vårdande och närande kroppsoljan från Maria Åkerberg tyckte vi passade bra som en liten specialare här. Som du redan vet är det viktigt att du som gravid även vårdar kroppens utsidan lite extra. Huden tänjs och stretchas ut i takt med att bebisen växer, och då kan det vara skönt att ge huden lite mer omsorg. 

Din uttänjda hud kan må väldigt bra av att få lite extra omsorg då barnet växer. Den här kroppsoljan från Maria Åkerberg har fått väldigt bra betyg från olika håll, inte minst för att den minskar klåda och obehag.

Trots att oljan inte är ett kosttillskott eller en vitamin så tror vi att många gravida har stor nytta av en kroppsolja som faktiskt vårdar huden utifrån med vitaminer och näring. 

Till att börja med så är den här produkten tillverkad i Sverige, och speciellt framtagen för gravida och ammande.

För det andra så är kroppsoljan från Maria Åkerberg riktigt bra på att tränga djupt ner i huden för att bevara och kapsla in fukt. När magen växer och huden tänjs ut blir behovet av fukt och mjukgörande ämnen större, och då kan det vara väldigt skönt att applicera en olja som håller huden mjuk.

Tack vare att oljan innehåller såväl mandarin och citrus som geranium och olika oljor får huden en vitamin- och näringsboost som hjälper till att förebygga och minska hudbristningar och sprickor. Oljan är otroligt behaglig att applicera och massera kroppen med!

Vid användning kan ni riktigt känna hur återfuktande och mjukgörande den är, vilket i sin tur gör huden mer elastisk. Och så doftar den väldigt gott! Det bästa är att oljans sammansättning av ingredienser bidrar till att hudens egen skyddsbarriär stärks på sikt. 

Kort och gott är det här en kroppsolja som fyller väldigt många funktioner och som gör otroligt gott för huden! Den kan upplevas som något rinnig, men annars super.

Fördelar

 • Vitamin- och näringsrik kroppsolja som vårdar huden utifrån
 • Huden blir mer elastisk och får en fin lyster
 • Återuppbygger hudens egen skyddsbarriär

Nackdelar

 • Kan upplevas som rinnig

Våra utmanare

Natalben Gravid

Dessa kapslar är speciellt utvecklade för dig som är gravid och bär på ett foster. Det betyder att här finns det mycket folsyra, Vitamin D, jod, järn, och Omega-3.

Sammanlagt blir det 7 mineraler och 11 vitaminer man får i sig. Med dessa får man dock endast 30 stycken tabletter för ett cirkapris på 200 kronor.

Fördelar

 • Speciellt bra för dig som är gravid och ammar
 • Innehåller en hög halt av folsyra, vitamin D, jod, järn och Omega 3
 • Bidrar till ett stärkt immunförsvar

Nackdelar

 • Snål mängd tabletter

Pharbio Omega 3 Svartvinbär

Detta är samma märke som mellanprisklassen och har liknande egenskaper och kan rekommenderas lika mycket som dess kusin. Här har vi fiskolja och EPA och DHA som bidrar till hjärtats utveckling och funktion.

Notera att du ska ta två kapslar om dagen om du är gravid, men dessa kan även användas av personer som inte är gravida. Har en god smak av svartvinbär och kostar cirka 200 kronor för 90 kapslar.

Fördelar

 • Högt innehåll av fiskolja, EPA och DHA
 • Bra för hjärtat och dess utveckling
 • Verkar gott för både mamma och barn

Nackdelar

 • Något svåra att svälja

Apoteket Folsyra

Här har vi då den viktiga folsyran i mängder. Detta kan rekommenderas till dig som behöver mycket tillskott av just denna B-vitamin eller som endast behöver denna vitamin.

Som sagt är den bra för celldelningen och även effektiv för gravidas vävnadstillväxt. Här får man 100 stycken tabletter för ungefär 70 kronor, vilket vi tycker är ett kanonpris.

Fördelar

 • Koncentrerat innehåll av folsyra
 • Bra för dig som är i behov av vitamin B
 • Bra för graviditeten

Nackdelar

 • Verkar endast med en vitamin/för ett syfte

Blutsaft Tabletter

Klassikern Blutsaft är väl kanske det enda kosttillskottet alla svenskar känner till och det är inte så konstigt då det har använts i över 60 år. Här är järn huvudingrediensen som gör att man känner sig mindre trött.

Men vi hittar även folsyra och Vitamin C varav det sistnämnda bidrar till upptaget av just järn. Med dessa ska man ta 1 tablett under två olika tillfällen under dagen, men det finns såklart även flytande Blutsaft.

Fördelar

 • Hög koncentration av järn
 • Innehåller även folsyra och vitamin C
 • Finns även i flytande form

Nackdelar

 • En burk räcker inte en hel månad
 • Något dyr
 • Smakar konstigt

Apoteket Järn Flytande

Även här har vi järn, denna gång i flytande form, och med C-vitamin som underlättar upptaget. Här finns det även olika typer av Vitamin B.

Innan måltid ska man dricka 20 ml, vilket är den dagliga dosen. Ett bra alternativ till er som inte gillar tabletter.

Fördelar

 • Hög dos av järn
 • Lätt att ta in tack vare dess flytande form
 • Minskar trötthet och utmattning

Nackdelar

 • Stor dos varje gång
 • En burk räcker inte en månad

Apoteket Järn Brustabletter

Järn och Vitamin C igen, denna gång som brustabletter. Dessa är bra för immunsystemet och minskar din utmattning och trötthet.

Smakar gott av svartvinbär och endast en tablett behövs dagligen. Man får 20 stycken brustabletter för ungefär 60 kronor.

Fördelar

 • Kombination av vitamin C och järn
 • Lätt att ta in tack vare brustabletterna
 • Stärker immunsystemet och minskar trötthet

Nackdelar

 • Krävs att man späder ut med vatten - mycket att svälja

Nestle Resorb Boost Vätskeersättning

Om du har ett aktivt jobb, eller liv i allmänhet, och fortsätter i samma takt när du är gravid kan det vara en bra idé att inta vätskeersättning. Resorb Boost är rik på magnesium som minskar utmattning och trötthet.

Tillsammans med Vitamin C och olika typer av Vitamin B hjälper de dig med bättre vattenupptag när du är fysiskt aktiv. De löses upp i vatten, har en god smak av citrus.

Fördelar

 • Återställer vätskebalansen
 • Rik på magnesium
 • Innehåller även vitamin C och B

Nackdelar

 • En förpackning innehåller bara 10 st
 • Räcker inte länge

Apoteket Kvinna Tabletter

Dessa tabletter är till för kvinnor i allmänhet och kan rekommenderas att ta om du vet att du snart vill bli gravid. De innehåller hela 10 mineraler och 12 vitaminer.

Förutom de viktiga vitaminerna finns här också folsyra, järn, zink, selen, koppar, och betakaroten bland många andra näringsämnen. 1 tablett om dagen ska man ta.

Fördelar

 • Innehåller 10 mineraler och 12 vitaminer
 • Innehåller även folsyra, järn, zink, selen, koppar och betakaroten
 • Bidrar till ett starkare immunsystem och bättre prestation

Nackdelar

 • Kan bara köpas på Apoteket

Friggs D-vitaminbrus Citrus

Här har vi mineraler i form av brustabletter med en uppfriskande smak av citron. Under det kalla vinterhalvåret får många inte i sig den rekommenderade dosen av Vitamin D och om du dessutom är gravid är det extra viktigt att få i sig det på annat sätt.

Med dessa tabletter kan du enkelt dricka D-Vitamin och ha en trygg graviditet. 1 tablett om dagen rekommenderas som man inte ska överskrida.

Fördelar

 • Hög koncentration av vitamin D
 • Extra bra under vinterhalvåret
 • Stärker immunförsvaret

Nackdelar

 • Måste spädas ut - mycket att dricka
Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals