Bästa gunghästarna 2024 – Aktiv och kreativ lek på roligaste sättet

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Vill du att ditt barn ska leka på ett aktivt och kreativt sätt så är en gunghäst den perfekta leksaken. Kanske kommer ditt barn att fantisera om att hon eller han då är en tuff cowboy eller om något annat spännande? Här är det bara fantasin som sätter gränserna.

Denna klassiska leksak finns dessutom i en mängd olika moderna och fina utföranden – och många har en rad olika finesser. Därför kan det kanske kännas lite svårt att välja vilken gunghäst man ska köpa i det stora urval som finns idag.

Men nu behöver du inte leta längre! För att hjälpa dig välja rätt gunghäst till ditt barn eller barnbarn har vi undersökt och provat 11 omtyckta gunghästar och därefter valt ut de modeller som är absolut bäst och roligast på dagens marknad.

Efter att ha provat de 11 gunghästarna under två månaders tid och talat med en rad experter har vi korat en vinnande gunghäst i varje prisklass: en i premiumklassen, en i mellanklassen, och en i budgetklassen.

Premiumvinnaren blev Kids Concept Gunghäst Neo Mammut som tätt följdes av Teddykompaniet Diinglisar Gungdjur med Ljud i mellanklassen.

Budgetalternativet Cloudberry Castle Gunghäst med Ljud och Stigbygel är ett superb val om man måste hålla hårt i plånboken. Specialaren blev Little Tikes Tvillinggunga Val. Läs vidare för utförliga recensioner av alla gunghästar för att hitta ditt barns - och din - nya favorit.

Premium: Kids Concept Gunghäst Neo Mammut

Här har vi något av en lyxig gunghäst från Kids Concept. Vi fastnade direkt för den här och ansåg att det skulle vara en perfekt vinnare i vår premiumklass, där barnen både kan ha roligt och gunga säkert i alla lägen!

Fördelar

 • Säker och stabil konstruktion
 • Kan användas länge
 • Fin design och hög kvalité

Nackdelar

 • Dyr
 • Något tung att förflytta

Mellan: Teddykompaniet Diinglisar Gungdjur med Ljud

Älskar dina barn, precis som våra, Diinglisar-figurerna från Teddykompaniet är det ett Diinglisar gungdjur i mellanklassen du ska köpa. I mellanklassen testade vi gunghästar och gungdjur som kostade mellan 550 och 1000 kr.

Även denna gunghäst stimulerade till mycket och rolig lek och hade många fina funktioner. Förutom att gungdjuret var fint designat kändes det även riktigt säkert att leka med, vilket gjorde att det kändes tryggt för oss föräldrar. 

Fördelar

 • Otroligt söt design och fina detaljer
 • Kan både rullas och gungas
 • Säker och stabil

Nackdelar

 • Dyr
 • Inte så hög maxvikt

Budget: Cloudberry Castle Gunghäst med Ljud och Stigbygel

När vi såg den här otroligt fina gunghästen från Cloudberry kunde vi bara inte hålla oss från att ta med den som vår vinnare i budgetkategorin.

Utformad som en riktig häst med sadel, stigbyglar och träns finns det ingen tvekan om att barnet kommer att få en rolig åktur på dess ståtliga rygg. Med den här kan barnet släppa lös sin inre äventyrare och leva sig in i vilda västern med fartfylld galopp. Ett riktigt bra alternativ!

Fördelar

 • Välgjord design
 • Behaglig och säker att sitta på
 • Roliga specialfunktioner

Nackdelar

 • Inte så hög maxvikt
 • Något krånglig montering

Special: Little Tikes Tvillinggunga Val

Här har vi lite av en specialare när det kommer till gunghästar, eller gungdjur som vi får kalla den här. Just den här modellen är nämligen utformad som en tvillinggunga i form av en val, vilket gjorde det till en självklar specialare för oss i och med att det är en variant som vi nästan inte sett tidigare.

Just den här varianten kändes bara sådär roligt udda. Gungan i sig väldigt praktisk och smidig att hantera, och du kan vara säker på att de två barnen kommer att få det väldigt roligt ihop. Vi gillar också att den kan användas både inne och ute, samt att den är slitstarkt och säker!

Fördelar

 • Praktisk tvillinggunga
 • Rolig och underhållande design
 • Lätt att hantera och säker att använda

Nackdelar

 • Något dyr

Varför ska du lita på oss?

Efter att ha testat dessa 11 omtyckta gunghästar i olika utföranden och design har vi kommit fram till vilka gunghästar som är de absolut bästa i varje prisklass på dagens marknad. 

Vid urvalet tog vi hjälp från flera specialister på leksaksdesign. Vi ställde till exempel många frågor om säkerhet eftersom detta är extra viktigt när det gäller leksaker, speciellt om de är avsedda för aktiv lek.

När vi testade gunghästarna lät vi först våra egna barn prova dem. Barnen var i åldrarna från cirka 12 månader och uppåt.

Vi lät även andra föräldrar eller mor- och farföräldrar som köpt någon av gunghästarna svara på en enkät med frågor. Våra favoritgunghästar var även de som fick bäst betyg i varje prisklass. 

Vem bör köpa en gunghäst?

Vill du uppmuntra ditt barn till aktiv och rolig lek? Då är en kul utformad gunghäst det perfekta köpet! En gunghäst stimulerar nämligen både den kreativa förmågan och fantasin.

Idag finns gunghästar i en mängd fantasifulla utföranden – i allt från klassisk design till mer innovativt utformade gungdjur som är riktigt spännande att leka med.

Hur kom vi fram till vilka gunghästar vi skulle testa?

När vi valde ut våra tre favoritgunghästar tittade vi först och främst på vilka gunghästar som fått högst betyg på olika sidor, som till exempel lekmer.se, babyland.se, och bamba.se. Dessa butiker är specialiserade på barn- och babyprodukter.

Därefter pratade vi med andra återförsäljare samt de olika företagens kundtjänst. Då fick vi bland annat veta vilka gunghästar som är mest populära och som kunderna brukar vara mest nöjda med. Vi studerade även de olika gunghästarnas produktbeskrivningar.

Hur testade vi gunghästarna?

Totalt var vi 11 föräldrar som lät våra egna barn testa de olika gunghästarna. Vi lät även våra barn prova varandras gunghästar eller gungdjur.

Därefter lät vi även 30 olika kunder som köpt någon av gunghästarna i vårt test svara på en enkät med både öppna och slutna frågor.

Först och främst tittade vi på säkerheten för de olika gunghästarna eftersom detta är väldigt viktigt när det gäller leksaker. Vi föräldrar ville känna oss trygga när våra barn lekte. Samtidigt tittade vi på hur roligt barnen hade med de olika gunghästarna.

Även designen tyckte vi var viktig. Många gunghästar som våra barn provade hade verkligen en kreativ och fin design – som även den bidrog till att leken blev extra rolig.

Samtidigt var många av gunghästarna riktigt fina i rummet där de placerades. Som inredningsdetalj blev gungdjuren som pricken över i:et i barnrummen.

De tre gunghästarna – en i varje prisklass – blev både våra och våra barns storfavoriter, men de andra vi provade kom inte långt därefter. Det här är helt enkelt de bästa gunghästarna som finns att köpa idag.

Våra favoriter

Premium: Kids Concept Gunghäst Neo Mammut

Kids Concept Gunghäst Neo Mammut är en självklar vinnare för vår premiumklass, där både det lyxiga priset och den kvalitativa designen gjorde att vi fastnade direkt för den. Faktum är att mammuten inte bara är väldigt fin och söt, utan den ser också väldigt äkta ut.

Det vi gillar lite extra med just den här gunghästen är att den är så mjukt och gosigt, där den verklighetstrogna designen och höga komforten gör det hela ännu roligare för barnet. Hela gunghästen känns kvalitativ och lyxig, och när inte barnet använder den för att gunga på så är det en väldigt fin inredningsdetalj oavsett var den placeras.

Vad gäller funktion och användning så gillar vi också att barnet kan gunga säkert och tryggt utan att riskera att trilla av. Det gosiga materialet känns behagligt mot huden, samtidigt som barnet kan hålla i sig ordentligt i de rejäla handtagen. På mammutens bakre del finns det tippsäkra medar som hindrar djuret från att trilla bakåt.

Alltså kan barnet gunga på mammuten hur mycket och hur vilt som helst utan att den kommer tippa över, något som i sig är en trygghet. Du kan vara säker på att barnet både sitter bra, bekvämt och tryggt, helt enkelt.

Kan användas från 18 månader till dess att barnet väger 50 kg, vilket alltså är väldigt länge. Den generösa storleken gör också att den känns rejäl utan att upplevas som alldeles för stor eller klumpig, och barnet kommer verkligen få en rolig upplevelse – nästan som att det rider på ett riktigt djur. Superfin är den!

Fördelar

 • Säker och stabil konstruktion
 • Kan användas länge
 • Fin design och hög kvalité

Nackdelar

 • Dyr
 • Något tung att förflytta

Mellan: Teddykompaniet Diinglisar Gungdjur med Ljud

Det här är en riktigt gullig gunghäst från välkända företaget Teddykompaniet som föreställer en av de älskade Dinglis-figurerna. Den finns som andra utföranden också – och alla varianter var lika fint designade.

Gunghästen hade dessutom dubbla funktioner, vilket gjorde leken mer än dubbelt så rolig. Gunghästen kunde nämligen både rullas och gungas – och detta tyckte vi, vars barn testade den, gjorde att fantasin stimulerades på ett utmärkt sätt.

Svenska Teddykompaniet från Båstad är även kända för sitt säkerhetstänk och denna gunghäst var inget undantag. Den hade både tippsäkra medar och ett stabilt handtag som gjorde att det kändes extra tryggt när våra barn lekte.

Lite extra roligt var det att gunghästen spelade en melodi om man tryckte på högra örat. Den passar för barn från 18 månader och som väger max 30 kg. Sitthöjden är 31 cm och själva gunghästen är 48 cm hög och 60 cm bred.

För cirkapriset på strax under tusenlappen får du en gunghäst med en mängd fiffiga funktioner och som ditt barn kommer ha mycket roligt med.

Fördelar

 • Otroligt söt design och fina detaljer
 • Kan både rullas och gungas
 • Säker och stabil

Nackdelar

 • Dyr
 • Inte så hög maxvikt

Budget: Cloudberry Castle Gunghäst med Ljud och Stigbygel

Cloudberry Castle Gunghäst har fått många höga betyg, goda omdömen, positiva kommentarer och glada hejarop av många föräldrar, så när vi såg den här var det en självklarhet att den skulle få vara med som en vinnare i vårt test.

Trots den relativt låga prislappen får du här en gunghäst av väldigt hög kvalité i en superfin design. Alla barn kommer att falla direkt för gunghästen!

I och med de välgjorda detaljerna i form av sadel, träns och stigbyglar finns ingen tvekan om att barnet kommer att ha väldigt roligt uppe på den stadiga hästen.

Vi uppskattar verkligen att tillverkarna lagt stort fokus på det detaljrika utseendet och de underhållande specialfunktionerna, nämligen att hästen kan gnägga eller ge ifrån sig ett galopperande ljud!

Kombinationen av den fina designen, de verklighetstrogna stigbyglarna och tränset, samt de roliga ljudeffekterna kan barnet nästan rida på riktigt, eller i alla fall leka att det sitter på hästryggen. Vi gillar också att materialet i sig är väldigt mjukt och behagligt, och att det finns säkra handtag som barnet kan hålla sig i.

Kort och gott är vi otroligt imponerade över den här gunghästen. Höjden på 64 cm passar från att barnet är runt 3 år, men sen håller den fram tills att barnet väger runt 30 kg.

Är du intresserad av att köpa den här så finns den i flera olika färger och utföranden, även i en variant som inte har några stigbyglar. Vi kan starkt rekommendera den här till alla familjer, för barnet kommer få det så roligt på dess stadiga rygg.

Fördelar

 • Välgjord design
 • Behaglig och säker att sitta på
 • Roliga specialfunktioner

Nackdelar

 • Inte så hög maxvikt
 • Något krånglig montering

Special: Little Tikes Tvillinggunga Val

När vi såg den här varianten av gunghäst, eller gungdjur, var vi inte sena med att kolla vidare på produkten för att se vad den hade att erbjuda. Vid vidare anblick insåg vi att det skulle bli en perfekt specialare i vårt test.

Den fina designen och den klarblå färgen fick oss att bli på lite extra bra humör. Och det bästa är inte bara att två barn kan gunga samtidigt och att den fina designen sprider glädje, utan den här gungan även kan användas både inne och ute. Materialet i plast är slittåligt samtidigt som det möjliggör för smidig hantering och flytt vid behov.

Barnen sitter stadigt och bra över den generösa sitsen, och tack vare de greppvänliga handtagen och de bekväma fotstöden sitter barnen både bekvämt och säkert på gungan! En annan trygghet är att det finns som ett litet stopp under vardera sida, vilket gör att barnen inte kan gunga hur vilt som helst utan att den tar i marken och stabiliserar det hela.

Du som förälder kan alltså slappna av medan du ser på då barnen leker och har roligt ihop, utan att du ens måste lägga dig i. Barnen och valen sköter det på egen hand, där även den breda och stadiga bottnen håller allt på sin upprätta plats. Generös storlek som ger bra plats för dem båda och passar från 18 månader.

Den här gunghästen från Little Tikes finns i flera färger och utföranden, även som en ”vanlig” gunghäst formad som olika djur. Priset må kännas något högt med tanke på materialet i plast och den något enkla konstruktionen, men med tanke på den glädje gungan kan ge för flera barn samtidigt så anser vi att det är värt det.

Fördelar

 • Praktisk tvillinggunga
 • Rolig och underhållande design
 • Lätt att hantera och säker att använda

Nackdelar

 • Något dyr

Viktigt att tänka på när det gäller gunghästar

Det är viktigt att komma ihåg att alla gunghästar inte passar för de allra minsta, även om vissa passar för så små barn som från 10 månader.

Den rekommenderade åldern ligger i genomsnitt på 18 månader. Läs också noga vilken maxvikt som gunghästen tål för att vara riktigt säker.

Våra utmanare

Nattou Gungdjur

Söker du ett gungdjur som passar även för de minsta barnen är det ett supergulligt gungdjur från Nattou som du bör köpa.

Tack vare det inbyggda säkerhetstänket passade denna fint designade gunghäst nämligen för barn från 10 månader. Gungdjuret hade till exempel ett bra säkerhetsbälte.

Den rekommenderade maxåldern för att leka med djuret är 36 månader. Att gunghästen var säker även för de allra minsta uppskattade vi mycket.

Denna supergulliga gunghäst är dessutom gjord i härligt mjuk polyester och bomull (95% respektive 5%) och därför var den mycket mjuk och skön. Gungdjuret mäter 65 cm x 35 cm x 55 cm.

Man kan välja mellan några utföranden så du kommer definitivt hitta något djur ditt barn tycker om. För cirkapriset på 1500 kr får du ett fint och säkert gungdjur som verkligen är värt pengarna.

Fördelar

 • Passar även för de minsta barnen
 • Väldigt säker och trygg
 • Behagligt material

Nackdelar

 • Väldigt dyr

Kids Concept Gunghäst Svart/Vit

Även detta är en otroligt söt gunghäst från Kids Concept. Den här gunghästen, som var i ett lite mindre format, var utformad som en roligt randig häst. Som vanligt hade Kids Concept tänkt på alla detaljer.

Gunghästens kropp hade nämligen en härligt mjuk stoppning som gjorde att den verkligen kändes mjuk och skön att leka med för våra barn.

Att handtagen och de två medarna i trä kändes så stabila och bra gjorde att gunghästen fick ett extra plus. Säkerheten kändes på topp – och detta uppskattade vi alla.

Gunghästen som mäter 28 cm x 46 cm x 50 cm passar för barn som väger max 50 kg. För det får du en gunghäst som dina barn kommer tycka är både rolig och kreativ att leka med, och som även gör sig fin som prydnad i hemmet.

Fördelar

 • Mjuk och behaglig att sitta på
 • Säker och stabil
 • Fin design, finns i många modeller

Nackdelar

 • Dyr
 • Något liten

Kids Concept Gungvespa

Gillar ditt barn små häftiga vespor är det här gungleksaken du bör köpa. Den var nämligen utformad som en härlig och modern vespa eller moped. Den finns dessutom både i rosa och grått för att passa alla smaker.

Förutom att våra barn tyckte den var jätterolig att leka med gjorde den sig även fint i barnrummet med alla sina snygga detaljer.

Däcken var till exempel målade för att se ut som riktiga däck och även strålkastaren var målade för att se så verklighetstrogen ut som möjligt. På var sida fanns även en fin stjärna och tuffa ränder.

Maxvikten för denna gunghäst är väl tilltagen. Den klarar hela 50 kg och har en sitthöjd på 36 cm. Övriga mått var 24 cm x 53 cm x 70 cm.

Du får en gungleksak som dessutom kändes väldigt stabil. Det gjorde att vi alla kände oss trygga när våra barn lekte med den.

Fördelar

 • Rolig design
 • Bra kvalité till bra pris
 • Perfekt för de lite större barnen

Nackdelar

 • Något hård
 • Kan kännas lite för hög

JaBaDaBaDo Gungdjur Häst

Gillar du fina färger och svensk design är det en färgglad gunghäst från JaBaDaBaDo du bör köpa till ditt barn eller barnbarn. Den finns dessutom i några olika utföranden.

Gunghästen hade en klassisk form av en häst och var gjord i trä – och vi tyckte alla den gjorde sig väldigt fint där vi valde att placera den. Den stimulerade även till mycket rolig lek, samtidigt som barnen uppskattade de fina färgerna.

Extra positivt var att den även passade för de lite yngre barnen, det vill säga från 1 år och uppåt. Dessutom kom den i en extra fin presentförpackning vilket gjorde att den passade utmärkt att ge bort när det var dags för kalas.

Även cirkapriset kändes som hittat. Gunghästen kostade nämligen bara strax under 600 kronor. För det får du en kreativ leksak som håller länge.

Fördelar

 • Fin svensk design, härliga färger och välgjorda detaljer
 • Passar även de mindre barnen
 • Bra kvalité till bra pris

Nackdelar

 • Något hårt material

Teddykompaniet Glimra Gunghäst

Glimra gunghäst från härliga Teddykompaniet är en leksak som stimulerar flera sinnen. Denna gunghäst som var utformad som en fin enhörning med sadel gav nämligen ifrån sig ljud.

Om man tryckte på ena örat gnäggade den precis som en riktig häst. Tryckte man på det andra örat lät det som om hästen galopperade – och dessa ljudeffekter gjorde leken lite extra kul.

Glöm bara inte att köpa batterier. De två AA-batterierna ingick nämligen inte i priset och dessa måste man köpa separat.

Ett stort plus i kanten fick den här söta gunghästen som fanns i både rosa och blått för att den var helt tippsäker – detta tack vare sina stabila medar. De smarta handtagen som var placerade på var sida kändes väldigt säkra.

För cirkapriset på strax under bara 600 kronor får du en gunghäst som passar till barn från 3 år. Den mäter 75 cm x 70 cm x 45 cm och tål en maxvikt på hela 75 kg.

Fördelar

 • Stimulerar flera sinnen för barn i olika åldrar
 • Fin, verklighetstrogen design
 • Roliga ljudeffekter

Nackdelar

 • Batterier ingår inte

Dantoy Gungdjur

Det här är ett stort gungdjur i plast från danska Dantoy där det finns plats för mer än ett barn att leka på en gång, vilket är perfekt om du har flera barn eller när kompisarna är på besök. Gungdjuret var nämligen försett med tre stycken sitsar och två par säkra handtag.

Gungdjuret finns i flera olika utföranden: krokodil, nyckelpiga, och humla. Krokodilen blev våra barns storfavorit. Den hade till exempel målade coola tänder och ögon både fram och bak.

Ett extra plus fick gungdjuret för att det var så tåligt, plus att det även kunde användas utomhus till exempel på gräsmattan. Några av oss använde det även inomhus, men då skyddade vi golvet med en stor matta.

Gungdjuret tål hela 3 x 50 kg, vilket kändes bra och väl tilltaget. Höjden från golv till säte var 23 cm och övriga mått var 101 cm x 38 cm x 40 cm.

Vad som även var bra var det låga cirkapriset, gungdjuret kostade nämligen bara strax under 330 kr. För det får ditt eller dina barn mycket rolig lek och en leksak som kommer att hålla länge. Danska Dantoy är nämligen välkända för sin höga kvalitet.

Fördelar

 • Plats för flera barn samtidigt
 • Rolig design
 • Tålig, kan även användas utomhus

Nackdelar

 • Lite tråkigt med plastsitsar

Teddykompaniet Lammgunga

Som ni säkert redan vet eller känner igen så är Teddykompaniet ett högst uppskattat märke när det kommer till fina och praktiska barnprylar för alla åldrar, och den här gunghästen är sannerligen inget undantag. 

Teddykompaniet har skapat en hel drös av både fina och roliga gunghästar i olika modeller och former, där just den här modellen är utformad som ett sött litet krulligt lamm. Designen är verkligen fin, och det finns ingen tvekan om att barnet kommer få en både rolig och häftig upplevelse då det rider på lammet. 

Vi gillar också det faktum att de har satsat på att skapa en fin design kombinerat med säker användning och praktiska funktioner. Trots att det bara är en gunghäst så kan den alltså ge mycket glädje och skratt, samtidigt som du som förälder kan känna dig trygg. Gunghästen är stabil och står sig bra tack vare dubbelsidiga ben och tippsäkra medar.

I och med dess design i trä är det inte bara en kvalitativ gunghäst som kommer hålla länge, utan träet är också behagligt att greppa tag i och ger en extra tålig grund. Vid behov går själva luddet på lammet att tas av och tvättas, och vips har ni en klassisk gunghäst bara i trä.

Kort och gott är vi väldigt imponerade av den här gunghästen, och alla barn över 3 år upp tills att de väger runt 50 kg kan få stor användning för den här. Priset är något lyxigt för att vara en gunghäst, men med tanke på dess kvalité och fina form så anser vi att den kan vara värd det. Bra storlek också!

Fördelar

 • Högkvalitativt material
 • Säker och stabil, kan inte tippa
 • Kan tvättas

Nackdelar

 • Dyr

Woodlii Gunghäst

Woodlii Gunghäst är en klassisk modell som bara skriker gunghäst rakt igenom, just för att den bara är helt gjord i trä utan några krusiduller. Något som dock livar upp är att den har väldigt fina detaljer i svart som skapar en perfekt kontrast till det vita, där du både får öron, man, tyglar och svans.

Utöver den fina och stilrena designen så känns trähästen faktiskt rätt så bekvämt trots dess hårda material. Sitsen är bred och stadig, och barnet sitter säkert tack vare den lilla upphöjningen längst bak och de greppvänliga handtagen. Dessutom är benen breda och stadiga så att barnet inte ska råka tippa omkull.

Den här gunghästen kommer också till ett bra pris, vilket gör att vi tycker om den ännu mer. Från att barnet är 3 år tills att det väger runt 40 kg kommer den här vara ett perfekt komplement i sovrummet, lekrummet eller vardagsrummet.

Vi är verkligen nöjda med den här och tycker att både den generösa storleken och det fina materialet gör den till ett riktigt bra alternativ. Dessutom en snygg inredningsdetalj som även går att använda efter att barnet vuxit ur den!

Fördelar

 • Fin design och välgjorda detaljer
 • Bra pris för hög kvalité
 • Stadig

Nackdelar

 • Något hård att sitta på

Produkter som utgått

Little Bird Told Me Jasper Gunghäst

Vill du att ditt barn ska ha en riktigt stilren och lyxig gunghäst att leka med och som är en prydnad för varje hem är den en Jasper gunghäst från Little Bird Told Me som du ska köpa.

Den här gunghästen var tillverkad i fint vävt mönster och hade en sadel och matchande träns i konstläder. Detta gjorde att känslan av att det var en riktig häst verkligen förstärktes.

Dessutom hade gunghästen fina stigbyglar samtidigt som både manen och svansen var tillverkade i mjukt och skönt material. Det här företaget har verkligen tänkt på allt.

Det enda negativa var priset. Denna gunghäst i lyxvariant kostade nämligen en slant: strax under 3000 kr. För det får du dock en gunghäst som garanterat håller måttet i många år.

Den mäter 72 cm x 35 cm x 100 cm, har en sitthöjd på 55 cm, och är lämplig för barn från 18 månader och uppåt.


Teddykompaniet Babblarna Gungdjur Tut

Gillar ditt barn, precis som våra gör, det superpopulära programmet Babblarna? Då är det en sådan här gunghäst som du bör köpa. Den föreställer nämligen den roliga bilen Tut.

Fördelen med denna gunghäst, som är gjord i mjukt polyester, är att barnen både kunde leka att de körde bil och åkte häst. Det skapade verkligen många möjligheter till mycket kreativ lek.

Bekvämligheten var även den på topp och det märktes när våra barn lekte. Barnet satt nämligen i en mjuk sittbrunn som dessutom gjorde att leken kändes väldigt säker.

Tack vare det smarta trappsteget på sidan var det även lätt för barnen att ta sig upp på gungdjuret. Bättre kan det nästan inte bli.

Gunghästen mäter 61 cm x 40 cm x 44 cm och den passar för barn från 1 år och upp till max 30 kg. Dess medar är gjorda av trä. Enda nackdelen är kanske priset. Cirkapriset ligger på strax under 1500 kronor, men för det får du en superfin och säker gunghäst.


Kids Concept Gungkanin

Är ditt barn lite extra förtjust i kaniner är en gungkanin från Kids Concept det självklara köpet. Den finns i både ljusrosa och grått och har härliga målade prickar.

Detta är en gunghäst i trä som har ett klassiskt utförande, förutom kanin-formen som våra barn uppskattade lite extra – och det gjorde även vi när vi såg hur roligt barnen hade när de lekte. Tänk att få galoppera iväg på en kanin.

Tänk dock på att denna gunghäst passar för barn från 18 månader och uppåt. Sitthöjden är 30 cm och gungkaninen mäter 68 cm x 27 cm x 56 cm.

Extra positivt var även priset. För endast strax under 600 kronor får dina barn en både stimulerande och fint utformad gunghäst som de garanterat kommer tycka mycket om.

Frågor och svar

Från vilken ålder leker barn med gunghäst?

Det är olika. En del barn tycker att det är kul med gunghäst innan de ens fyllt ett, andra tycker det är roligt först när de är två år eller äldre – eller inte alls.

Hur länge leker barn med gunghäst?

Även det är väldigt olika. En del barn tycker den är rolig tills de är 5 år eller ännu äldre, andra tappar intresset mycket tidigare. Det går helt enkelt inte att säga innan.

Vad kostar en gunghäst?

De kan kosta från ett par hundra kronor och uppåt, beroende på utförande, märke, och så vidare.

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals