Bästa väggstickers 2024 – Snygg och enkel dekoration för barnrummet

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Vare sig man är förälder eller barn kan det ju vara roligt att piffa upp barnrummet lite. En del föräldrar vill verkligen ha det senaste inom designtrender, men de flesta barn vill nog ha någonting de känner igen eller tycker om från boken eller filmen.

När det gäller väggar kan det vara svårt att veta hur man ska dekorera. Vill man endast sätta upp fina tavlor går ju det bra, men ibland vill ha man en rolig tapet eller något annat snyggt som inte alltid går att ändra om man inte äger huset eller lägenheten.

Då kan det vara tur för barnen att det finns smidiga väggstickers. Med sådana kan man enkelt fästa sitt valda motiv på väggen och sedan även ta bort de lätt om man inte vill ha kvar de eller om man exempelvis flyttar utan att de lämnar några märken.

Detta test har alltså gått ut på att testa väggstickers, eller dekaler som de också kallas, för att ge dig olika alternativ och inspiration så du enklare kan välja vilken som kommer passa i ditt barns rum.

Vår premiumwallsticker och absoluta favorit blev That’s Mine Wallstickers Rainbow som bara kan beskrivas som vacker. Det bästa är även att det finns många olika utföranden att välja mellan.

Mellanfavoriten Walltastic Väggdekor har också många olika val av motiv och karaktärer och du kommer garanterat hitta någonting ditt barn älskar. En skojig budgetfavorit har vi med Bloomingville Affisch BOO! som kommer passa i alla barnrum.

Vår specialare kan användas på två olika sätt tack vare ett riktigt djurhuvud man kan köpa till och sätta dit. Brigbys Roomfriends Väggdekal Elefant kommer verkligen få uppmärksamhet av gäster. Läs vidare för att hitta familjens nya väggstickers.

Premium: That’s Mine Wallstickers Rainbow

Vill du satsa på en riktigt lyxig väggsticker så är detta rätt val! That’s Mine Wallsticker Rainbow passar i alla typer av barnrum och den kommer tveklöst att ta plats som rummets coolaste detalj. Att den känns och är så lyxig gör att den blir vår premiumvinnare, men vi gillar även att den är lättmonterad och att den är enkel att flytta omkring.

Fördelar

 • Väldigt bra kvalitet
 • Lätt att sätta fast

Nackdelar

 • Högt pris

Mellan: Walltastic Väggdekor Äventyr i Dinosauriernas Värld

Walltastic Väggdekor Äventyr i Dinosauriernas Värld är ett klockrent val som mellanvinnare. Vill du satsa på en kul väggsticker och gillar dinosaurier så kommer du att älska denna produkt. Väggdekoren en både prisvärd, rolig och lätt att använda. Dessutom är den ett kap då den kan återanvändas.

Fördelar

 • 80 stycken dekaler
 • Skapar wow-känsla

Nackdelar

 • Endast för dig som gillar dinosaurier
 • Lite dyr

Budget: Bloomingville Affisch BOO!

Ett roligt monster som försöker skrämma en med sin utsträckta tunga kommer nog ingen förvänta sig i vännens eller syskonbarnets rum, men den kommer vara en garanterad hit.

Det finns några andra utföranden att välja mellan om barnet inte gillar monster och det är inte ett dåligt pris de kommer för inte, tvärtom!

Fördelar

 • Passar bra med eller utan ram
 • Kul tema

Nackdelar

 • Kan vara lite läskig för vissa barn

Special: Brigbys Roomfriends Väggdekal

En rolig specialare med Brigbys Roomfriends, just denna kommer i form av en elefant. Man får en vanlig väggdekal att sätta upp, men man kan även fästa dit ett huvud som hänger ut från väggen.

Om man endast vill ha dekalen går det superbra det med, det blir verkligen ett lyckat tillägg i vilket barnrum som helst.

Fördelar

 • Kul att leka med (om du fäster huvudet på elefanten)
 • Lyxig

Nackdelar

 • Lite otymplig

Varför ska du lita på oss?

Sammanlagt har vi varit fjorton familjer som tillsammans har mer än dubbelt så många barn. Barnen har varit en stor del av testet och tillsammans med oss föräldrar har de agerat jurymedlemmar.

Barnen har haft en stor åldersräckvidd så vi har fått synpunkter från mindre barn och de som precis har fyllt tonåring. Detta var viktigt eftersom vi på så sätt har kunna göra ett mer utförligt test.

Vem behöver köpa väggstickers?

Väggdekor faller inte alla i smaken och är såklart ingenting man måste köpa, men det kan vara ett bra sätt för ett barn att piffa upp sitt rum.

Om man även har stickers på sina favoritkaraktärer kan det bringa tröst om man är rädd på natten och inspirera till kreativ lek på dagen.

De flesta stickersena vi har haft med i testet kan man dessutom ta bort utan att de lämnar några fula eller skarpa märken och det är då ingen fara att man förstör väggen.

Hur kom vi fram till vilka väggstickers vi skulle testa?

Här har vi dammsugit internet och diverse webbutiker för att hitta ett stort urval av väggstickers. Under denna process har våra barn spelat en stor roll och de har i princip valt ut vilka de ville testa.

Det var fjorton barn som fick välja ut en sticker var. Dessa hämtade vi hem från butiker som miniroom.se, lekmer.se, confidentliving.se, bamba.se, och babyland.se.

Hur testade vi väggdekoren?

De som har testat de få som har varit permanenta stickers har såklart endast fått testa dem och vi andra har testat de andra. Vi utförde testet under två veckors tid så att alla fick ha stickersena uppe under 24 timmar.

På det sättet kunde vi se om de höll bra under natten och hur bra de satt på olika underlag. Det var viktigt att alla hade olika sorters väggar så vi kunde se om de faktiskt satt bättre på jämna och släta väggar.

Barnen fick även leda här genom att visa var och hur de ville ha dekoren uppsatt och föräldrarna fick sedan fästa och ta bort dem.

Vi förde anteckningar och noterade ner poäng enligt ett kategorisystem som sedan sammanställdes för att få fram våra vinnare.

Våra favoriter

Premium: That’s Mine Wallstickers Rainbow

Wallsticker Rainbow föreställer en härlig regnbåge som är lätt att bli glad av, och det är ju exakt den typen av små inredningsdetaljer som är kul i barnens rum, eller hur? 

Eftersom det är ett väggklistermärke så är det lätt att fästa och lätt att flytta omkring i rummet. Det enda som behövs är att ta loss och flytta det till ett nytt ställe, när du tycker att det är dags för lite uppfräschning. 

Med That’s Mine Wallsticker Rainbow får du en väggsticker som är tillverkad i högkvalitativt material. Vi gillar även måtten på detta klistermärke då det är alldeles lagom för att ge en kul effekt. Det är ganska stort så det blir en rolig detalj i inredningen. 

Det lämnar inte några som helst spår efter sig på väggen, så även om du fäster det på en nymålad/tapetserad vägg så kommer inte väggen att skadas.

Fördelar

 • Väldigt bra kvalitet
 • Lätt att sätta fast

Nackdelar

 • Högt pris

Mellan: Walltastic Väggdekor Äventyr i Dinosauriernas Värld

Vi föll pladask för Walltastic Väggdekor Äventyr i Dinosauriernas Värld. Det är alltid lika roligt med just dinosaurier i barnrum. Med detta tema kan barnen lära sig de olika dinosauriernas namn tillsammans med oss vuxna. Denna wallsticker blir med andra ord en bildande inredningsdetalj - extra plus för det! 

Walltastic Väggdekor Äventyr i Dinosauriernas Värld är självhäftande och det går mycket snabbt att sätta upp den på väggen. Här kan du ha tummen mitt i handen och ändå få ett fint barnrum. Perfekt för oss som inte är särskilt händiga. Det enda som krävs vid montering är att fästa väggstickern på en ren, fast och slät yta. Torka av ytan ordentligt först. 

Detta är den typ av wallsticker som blockerar väggens färg från att lysa igenom. Detta gör att motiven behåller sina klara färger och det spelar ingen roll vilken typ av vägg du har under stickern - den ser likadana ut oavsett. 

Produkten är återvinningsbar och innehåller varken gifter eller miljöfarliga ämnen. Den är även tillverkad inom EU. Den lämnar inga märken och den tål både fukt och avtorkning.

Om du vill ha väggstickers med dinosaurier men inte gillar just vårt val kan du kolla på andra varianter bland annat här och här.

Fördelar

 • 80 stycken dekaler
 • Skapar wow-känsla

Nackdelar

 • Endast för dig som gillar dinosaurier
 • Lite dyr

Budget: Bloomingville Affisch BOO!

För dig som vill inreda barnrummet på en budget har vi hittat detta roliga monster från Bloomingville. Men var inte orolig, det är ett ganska gulligt monster. Det är också en affisch så den blir lättare att fästa på väggen.

Just detta monster står och håller upp händerna och sträcker ut tungan för att säga BU! och våra barn tyckte att den var mer rolig än skrämmande. Den mäter 30 x 40 centimeter och är enkel att fästa och ta bort från väggen.

Den är otroligt prisvärd då den kommer för ett cirkapris på 90 kronor och kommer verkligen liva upp barnrummet. Man kan till och med passa på att köpa flera stycken!

Fördelar

 • Passar bra med eller utan ram
 • Kul tema

Nackdelar

 • Kan vara lite läskig för vissa barn

Special: Brigbys Roomfriends Väggdekal Elefant

Detta är verkligen en specialare eftersom man kan använda den på två olika sätt. Just den vi provade har ett motiv på en elefant och det roliga är att man kan sätta dit ett huvud som hänger från väggen.

Själva kroppen är en riktig wallsticker (och även huvudet), men man kan alltså hänga upp ett alternativt huvud om man vill. Välj mellan elefanten, flamingon, och lejonet som även de har separata huvuden man kan köpa.

En rolig twist på väggdekalen, tycker vi, och våra barn älskade den också. Denna kan man dock inte ta bort och fästa igen. Endast väggdekalen mäter 55 x 60 centimeter och kostar dock en liten slant: cirka 600 kronor får du lägga ut.

Fördelar

 • Kul att leka med (om du fäster huvudet på elefanten)
 • Lyxig

Nackdelar

 • Lite otymplig

Bra att tänka på innan du köper en wallsticker

Om du bor i ett hus eller lägenhet som du inte äger ska du verkligen se till att man enkelt kan ta bort dekoren och att de inte lämnar några märken när man gör det. 

Du vill inte få fula märken och kanske behöva betala för det när du flyttar ut bara för att man ville inreda barnrummet. Som jag har varit inne på är en del även permanenta så fråga tillverkaren om du är osäker.

Kolla även upp vad för sorts vägg du har och vilken sorts vägg det rekommenderas att dekoren sätts upp på. Stickersena har olika kvalité och ibland fästs de inte så bra på exempelvis rollade (målade) underlag eller väggar med ojämn yta.

Våra utmanare

Studioloco XL Captain Cat Väggklistermärke

Här har vi en jätterolig väggsticker som är härligt designad och som har en bra storlek på 70 x 50 cm. Den tar plats och ger rummet karaktär samtidigt som den inte tar över helt - perfekt! 

Studioloco XL Captain Cat Väggklistermärke Svart är tillverkad i Belgien och den är tillverkad av genomskinlig vinyl. Detta innebär att väggens färg/tapet kan komma igenom efter det att du har satt upp den på väggen.

Då det är en väggsticker är den naturligtvis självhäftande. Detta gör att det är mycket lätt att sätta på och ta av den. Kanske är det så att ditt barn tröttnar på katten? Då är det bara att ta bort den och flytta den till ett annat rum. Vill du kolla in mer från Studioloco kan du göra det här.

Fördelar

 • Rengörs enkelt med fuktig trasa
 • Passar även i andra rum

Nackdelar

 • Priset

Roommates Väggdekal Glow in the Dark, Sweet Dreams

En skojig twist på väggstickersen är väl när de kan lysa i mörkret. Använd dessa 44 olika delar bestående av stjärnor, månar, och texten sweet dreams på rena, jämna, och helst ljusa ytor för att få ett så bra resultat som möjligt.

Perfekt för den mörkrädde som vill ha lite tröst under natten plus att det blir så himla fint och gosigt att sova under stjärnhimlen.

Fördelar

 • Lämnar inga klisterrester
 • Innehåller inga farliga ämnen

Nackdelar

 • “Glow in the dark” passar inte alla

Väggdekoration Tucan

Med Väggdekal Tucan får du en rejäl väggdekoration i form av en Tucan. Den är både lite kitschig och passande för ett barnrum. Den är 50 x 45 cm stor och du fäster den enkelt på väggen. Att det går snabbt och enkelt att fästa dekorationen är ett stort plus i sig - alla kan hänga upp den utan ett uns av irritation.

Detta är ett bra val för dig som vill satsa på något annat än de klassiska pastellfärgade dekorationerna för barnrum - med denna fågel blir barnrummet lätt grannskapets läckraste!

Det är kul att få in lite exotisk stil och varför inte ha denna väggdekoration som utgångspunkt när du inreder barnets rum? Med en Tucan att starta med så blir det säkerligen en fierce knodd och ett häftigt rum!

Fördelar

 • Bra pris
 • Lätt att fästa på väggen

Nackdelar

 • Stor i storleken

Ferm Living Mini Triangles Väggklistermärken

Denna stilrena väggsticker har det lilla extra och dess stilrena design passar det moderna hemmet. Visst är det kul att ha lite annat än endast gulliga djur, rosa, blått och annat som brukar ingå i ett klassiskt barnrum? Att mixa upp med detaljer som denna väggsticker gör rummet lite mer “sofistikerat”, vilket är kul.

Med Ferm Living Mini Triangles Väggklistermärke Grå får du ett set med 72 trianglar och måtten på klistermärket är 21 x 29,7 cm. En perfekt storlek som passar bra i ett barnrum. Klistermärket är tillverkat i vinyl. Här hittar du mer från danska Ferm Living, om du vill ha fler coola produkter i barnrummet.

Fördelar

 • Kul design
 • Kan fästas på alla jämna ytor

Nackdelar

 • Inget för dig som vill åt den klassiska ”barnrumskänslan”

RoomMates Wallsticker Världskarta

En världskarta borde finnas i alla barnrum och denna är perfekt då den är i form av en väggsticker. Du kan enkelt fästa den på väggen och flytta runt den. Dessutom är den lätt att torka av och rengöra. Du behöver endast en fuktad trasa + handtvål och sedan är den som ny igen!

RoomMates Wallsticker Världskarta lämnar inga spår efter sig och dessutom håller den bra, även om du flyttar runt den flera gånger om. Den är tillverkad i vinyl, vilket innebär bra kvalitet. Dessutom är den väldigt prisvänlig sett till hur mycket du kan göra med den.

RoomMates har flera andra roliga wallstickers här, så om du hellre vill ha ett annat tema kan du hitta det utan problem.

Fördelar

 • Alltid bra med inredning som kan lära barnen något
 • Kan skrivas på med medföljande Whiteboard-penna

Nackdelar

 • Passar främst de lite äldre barnen

Stickstay Wallsticker

Här har vi en väggsticker av hög kvalité och de olika alternativen på motiv är ingenting annat än vackert. Enkelt kanske, men vackert. Det finns bland annat en gullig panda, en söt elefant, eller en hel bunt med bondgårdsdjur.

Andra motiv är moln i olika storlekar, texter, stjärnor, ballonger som alla kommer förgylla vilket barnrum som helst. Man omplacera stickersen om man vill, man kanske flyttar exempelvis, och den kan även fästas på väggar som är målade eller har tjockare tapet. Det bästa är att de inte lämnar något märke efter sig.

Fördelar

 • Billig
 • Håller bra även när de flyttas omkring mycket

Nackdelar

 • Inget för dig som inte gillar ljusrosa

Bloomingville Väggdekaler LOVE

De perfekta väggdekalerna för den som snart är tonåring. Istället för motiv kommer de med tre ord som säger OMG, BFF, och LOVE som blir roligt att sprida ut över rummet.

Uttrycken mäter 30 x 26 centimeter och kommer i snygg, stark svart text. Ett väldigt överkomligt cirkapris på 70 kronor.

Fördelar

 • Bra storlek
 • Lättplacerad

Nackdelar

 • Funkar bäst för lite större barn

Produkter som utgått

Roommates Väggdekal Träd och Djur

Roommates har skapat ännu en snygg väggdekal, denna gång i form av ett träd med vackra blommor och grenar som det sitter fina ugglor på. På marken finns även en igelkott, en ekorre, och så flyger det omkring några fåglar.

Av alla väggstickers vi testade var det dessa dekaler som lossnade snabbast och enklast från väggen och beroende på vad för vägg man hade satt de inte alls bra eller under lång tid.

Men om man hade en jämn och slät vägg, helst med ljus bakgrund satt de bättre. Men cirkapriset 600 kronor kommer nog dock inte vara värt det för alla.


Sebra Väggdekor Geometrisk

Denna väggsticker kommer i form av geometriska skepnader som kan pusslas ihop till en söt liten fågel eller så får man låta fantasin flöda och skapa sin egna kreation. Härliga pastellfärger i blå toner kommer förgylla rummet vilket som.

Som med många andra wallstickers är den enkelt att fästa på väggen men även superlätt att ta bort från den. Ett väldigt bra cirkapris på 170 kronor.


Love Mae Wallsticker Mini Drömfångare

Ännu en underbar wallsticker från Love Mae som håller hög kvalité och är så otroligt detaljrik. Denna gång är det motiv på drömfångare och fjädrar som kommer förgylla barnrummet.

Den har så otroligt fina färger och mönster och denna kommer passa bra in i ett ljust och härligt rum. Den har ett mer överkomligt pris än vår premiumfavorit: cirka 160 kronor får du betala för dekalerna man enkelt kan omplacera om man önskar.


Kids Concept Väggdekoration Fairy

Kids Concept gör alltid snygga inredningsprylar och deras väggstickers är inget undantag. Ett fint motiv på en skog och en stad i bakgrunden och är till för att skapa djup i barnrummet.

Den kommer i två olika färger och passar utmärkt som sänggavel. Cirkapris på 200 kronor, vilket är helt okej för sammanhanget.


Sebra Väggdekaler Bondgård

Ännu fler snygga väggdekaler från Sebra, denna gång föreställande motiv från en bondgård. Det finns bland annat en flygande drake, blommor, och ett regnmoln med regndroppar. Den kommer även i en snygg blå färg med traktormotiv.

Du får alla dekaler på två olika pappersark som mäter 90 x 60 centimeter. Dessa väggstickers är väldigt prisvärda då de kommer för ett cirkapris på 200 kronor, plus att de kommer lysa upp alla barnrum med deras underbara färgton.


Littlephant Väggdekor Ballonger Multi

Dessa dekaler tyckte vi om, inte bara för att de har ett härligt motiv på färgglada ballonger som verkligen blev barnens favorit, vi vuxna uppskattade också att de är gjorda av matt vinyl som är 100% återvinningsbart.

Man kan fästa och omplacera dem hur enkelt som helst. Matcha med Littlephants andra dekaler eller väggdekor för ultimat mysfaktor. Man får dock lägga ut cirka 400 kronor för dem, vilket kan tyckas mycket för en del.


Love Mae Wallsticker

Vår absoluta favorit, eller jag kanske ska säga barnens absoluta favorit, var verkligen denna wallsticker från Love Mae. Den är otroligt detaljerad och man kan inte annat än bli imponerad och älska den.

Trots att alla barn kanske inte gillar svanar var de alla överens om att denna höll bäst kvalité och att de gärna skulle ha haft ett av de andra många utföranden uppe i sitt rum.

Bland de andra motiven finns det en superfin tiger, en hel skogsfamilj av karaktärer, eller vad sägs om en ljuvlig elefantpromenad? Det finns definitivt någonting som passar ditt barn.

Den mäter 64,5 x 43 centimeter och sätts enkelt upp på väggen, eller vart man nu föredrar att ha den, och när man vill ta bort den lämnar den inga märken alls. Perfekt!

Cirkapriset 750 kronor kan tyckas mycket för en wallsticker, men denna är verkligen av hög standard och kommer göra att barnrummet ser ut som att det är taget direkt från ett modemagasin.


Walltastic Väggdekaler

Här har vi säkert den ultimata wallstickersen för de flesta. Inte nog med att just denna kommer med ett fint motiv på Disneys prinsessor, det finns även många andra utföranden att välja mellan, så det finns någonting för alla.

Denna är såklart optimal för Disney-älskaren och man får hela 77 stycken olika delar man kan sätta upp hur man vill (notera att andra utföranden har olika många delar). Det är även enkelt att fästa dem men det är ingenting att ha nära en spjälsäng.

I paketet får man tre pappersark som mäter 46 x 34 centimeter som innehåller alla olika delar. Sätt alla på samma ställe eller sprid ut dem i rummet eller i hela huset. För att de ska fästa ordentligt behövs en jämn och slät yta.

Ungefär 350 kronor får du lägga ut för dessa, men det är det verkligen värt. Barnet kommer bli överlycklig över att alltid kunna leka med sina favoritkaraktärer.


Sebra Väggdekaler Bokstäver

Sebra har några stycken väggdekaler på vår lista och det är inte svårt att förstå varför. Med deras snygga stil och design är det enkelt att piffa upp väggen i barnrummet - man kanske vill skriva barnens namn eller ett härligt budskap?

Man får 158 stickers i form av bokstäver och tecken och de går hur bra som helst att fästa och ta bort igen.


Frågor och svar

Vad är väggstickers?

Det är klistermärken som man fäster på väggen för dekoration. De är ofta enkla att få upp och kan tas ned utan att förstöra väggen. Därför är de ett bra alternativ till sådant som måste spikas upp.

Hur använder man väggstickers?

Det varierar mellan olika sorter. Man ska dock gärna torka av väggen först, så att väggstickersen fäster bättre. Ofta är den bara att sätta upp den, men det är som sagt olika för olika sorter så läs igenom beskrivningen innan du sätter upp väggstickers.

Till vilken ålder passar väggstickers?

Man kan sätta upp väggstickers redan i bebisen rum även om det kanske dröjer ett tag innan det uppskattas. Det är ju trots allt dekoration och gör rummet mysigt oavsett hur gammalt barnet är.

Är barnet äldre så är fördelen att barnet själv kan bestämma vilket motiv som ska väljas och sedan tycka om dekorationen i rummet, vilket kan glädja barnet vilket alltid roligt.

Vad kostar väggstickers?

Det beror på storlek och motiv, men från under hundralappen och uppåt.

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals