Bästa leksaksköket 2024 – Matlagning i fantasifull lek

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Många barn älskar att rusta och fixa i köket och börjar redan vid ett års ålder att sortera plastbyttor och bestick i skåp och lådor. En sådan liten kan ha otroligt stor glädje av ett eget leksakskök att greja i.

Det är något med att röra, hälla, och greja som tilltalar barnen och stimulerar till fantasilek. Att röra om i grytorna, provsmaka, och ta i de låtsasheta kastrullerna med grytlappar utvecklar dessutom motoriken.

Om du lär ditt barn hur micron låter när den är klar eller hur maten låter i stekpannan, så kommer du snart att höra de roliga ljuden när ditt barn är helt fokuserad på leken.

Har du ett barn under fem års ålder kan det vara en idé att placera leksaksköket där du själv vistas mycket, till exempel i köket eller i vardagsrummet.

Barn i den åldern brukar ändå inte vilja leka i sina rum, utan vara där resten av familjen är. Så förbered dig på att ni får stå och laga mat sida vid sida!

Det finns en mängd olika leksakskök på marknaden idag. Från de som är helt realistiska där allt går att skruva på; som kranar och knappar; till de enkla och stilrena som mer eller mindre är ett inredningsföremål.

Knapparna på spisen kan till och med ha det där hacket när man vrider om för en extra autentisk känsla. Gillar ditt barn att dona i köket finns också en säkerhetsaspekt att låta hen ha ett alldeles eget kök.

Heta ugnar och plattor kan vara förenat med stor fara och innan du vet ordet av har det hänt en olycka när du lagat mat och ditt barn är med och donar. Det är inte alltid lätt att vara helt fokuserad på så många saker som man ofta behöver som förälder.

Det är bättre att låta barnet leka med sitt eget leksakskök till vardags och när ni lagar mat tillsammans på riktigt, gör du det som en pedagogisk lek där du har full fokus och inte är mitt i den stressade vardagen.

Dessutom kan du även låna ut köksutrustning till barnets kök, det brukar var populärt. Det finns också en mängd roliga tillbehör att köpa till leksaksköken.

Leksakskök finns i alla upptänkliga storlekar så att man inte skulle hitta ett kök som passar ålderskategorin för ens barn är ingenting man behöver oroa sig över.

Det finns barnsäkra leksakskök för våra allra minsta till mer avancerade kök för de större barnen som gärna vill att köket ska efterlikna ett riktigt kök.

Det finns också leksaker som inte är hela köksinredningar utan exempelvis endast är en kokplatta eller spis. De är perfekta att ta med till mor- och farföräldrar eller till landet.

Ett leksakskök har också fördelen att du kan lära barnet om mat och matlagning. Det kan lägga grunden för en bättre kosthållning och aptit för barnet, om du lite pedagogiskt slår ett slag för lagad mat och grönsaker i era kökslekar.

Det ligger sedan inte långt bort att barnet också får ett intresse av riktig matlagning och du bäddar då för att barnet ska få ett naturligt intresse för mat och våga smaka på olika saker.

Just maten är något som kan bekymra många föräldrar eftersom de flesta barn i någon period  mer eller mindre matvägrar eller inte vill äta. Att ha ett leksakskök för att avdramatisera maten kan vara en väg till att få barnet att äta mer.

Men man ska givetvis komma ihåg att leksaksköket i första hand är något att ha superkul med och leka roliga lekar med! I premiumklassen vann KidKraft Mosaic Magnetic Kök.

Vår favorit i mellankategorin blev Micki Leksakskök. Budgetvinnaren är den fina och klassiska Briospisen. Missa heller inte vår specialare: KidKraft Barnkök Ultimate Play Kitchen heter den!

Premium: KidKraft Mosaic Magnetic Kök

KidKraft Mosaic Magnetic Kök är ett riktigt drömmigt leksakskök som vi faktiskt inte hade tackat nej till att ha som riktigt kök. Det har snygg mosaik i fräscht blått och dessutom får du med en hel del läckra tillbehör. Kvaliteten är hög och det har många roliga funktioner som gör att leksaksköket känns väldigt autentiskt.

Fördelar

 • Lätt att torka av
 • Relativt låg vikt (17,2 kg)

Nackdelar

 • Passar främst i hem med stora ytor

Mellan: Micki Leksakskök

Med Micki Leksakskök får du ett tidlöst leksakskök som kan ärvas av flera generationer då det är både fint och hållbart. Vi gillar estetiken lika mycket som vi gillar att det är praktiskt och lättanvänt. Det passar lika bra i barnrummet som i köket och det bjuder in till roliga lekar då det är inspirerande på alla sätt och vis.

Fördelar

 • Tåligt
 • Klassisk design

Nackdelar

 • Inte så stort och maffigt

Budget: Brio Spis

Brios klassiska leksaker, som många av oss föräldrar även lekt med som barn, är fortfarande stora favoriter bland småbarnsföräldrar.

Den klassiska taxen på små ben i form av hjul, det roliga tåget, och träbrädan som man kan hamra på i evighet, är leksaker som verkar ha ett evigt liv.

Detsamma gäller den fina spisen från Brio som i många år har varit en stor favorit både i privata hem och förskolor.

Det här är en perfekt leksak att ställa i köket intill den riktiga spisen och låta barnet hänga med i matlagningen till vardags på sina egna villkor.

Fördelar

 • Klassiker
 • Priset

Nackdelar

 • Inte lika “flashigt” som många andra leksakskök idag

Special: KidKraft Barnkök Ultimate Play Kitchen

KidKraft Barnkök Ultimate Play Kitchen är ett riktigt spännande leksakskök som passar barn i ålder 3-10 år. Här får du ett leksakskök som verkligen sticker ut som en specialare både tack vare den ovanligt stora och verklighetstrogna designen, och de extra funktionerna. Ett drömkök för vilken unge som helst!

Fördelar

 • Mängder av lekmöjligheter
 • Certifiering EN71-del-1, 2,3

Nackdelar

 • Batterier medföljer ej

Varför ska du lita på oss?

Alla produkter i det här testet har provats ut av de sanna experterna, det vill säga barnen själva. Varje leksakskök har har testats i hemmiljö hos en barnfamilj i ca två veckors tid.

De har gett alla små experter god tid att prova ut och värdera leksaksköket. Vi vuxna har dokumenterat och även kontrollerat sådant som kvalitet, EU-märkningar, och tillverkningsmaterial.

Vem behöver ett leksakskök?

Alla små kockar behöver nog ha ett leksakskök hemma, vågar vi påstå. Och de som inte är intresserade av matlagning kommer garanterat att bli det med ett fint leksakskök hemma hos sig.

Just den här typen av leksaker är underbart stimulerande för fantasin och övar även motoriken hos barnet, så ska man satsa på en enda leksak är ett leksakskök verkligen ett utmärkt alternativ.

Hur kom vi fram till vilka leksakskök vi skulle testa?

Vissa leksakskök är klassiker på marknaden och har glatt generationer med användare genom decennierna.

Dessa var givna att plocka med i undersökningen och utöver detta så har vi utgått från produktrecensioner och andra tester vi hittat på nätet. Våra nio favoriter hamnade i det här testet.

Hur testade vi leksaksköken?

Som tidigare nämnts testades de genom att användas i praktiken av barn i passande ålder. Vi vuxna dokumenterade användningen och på så vis kunde vi få en rättvis bild av vilka leksakskök som var populärast och som stimulerar fantasin på bästa sätt.

Givetvis dokumenterades även kvalitet och prisbild och jämfördes sinsemellan. Inför testet hämtades leksaksköken hem från onlinebutikerna lekmer.se, babyland.se, och babyshop.se.

Våra favoriter

Premium: KidKraft Mosaic Magnetic Kök

KidKraft Mosaic Magnetic Kök är en riktig hit om du är redo att betala lite extra för ett läckert leksakskök. Vi gillar särskilt att det finns så mycket att göra - öppna upp kylen, ta ut små kakor från ugnen och fixa is från ismaskinen i ett enda nafs! 

KidKraft Mosaic Magnetic Kök är utrustat med micro, diskho, två spisplattor, ugn, kylskåp, frysfack och en ismaskin. Dessutom får du med diverse praktiska tillbehör som gör att det går att laga mat. Allting matchar på ett gulligt sätt och då det har snygg design med bland annat vackra trädetaljer är köket en lättplacerad leksak

Designen är inte bara fin, utan man har även tagit ut svängarna för att locka fram kreativiteten hos kidsen. Detta är ett leksakskök som bjuder in till både bak, matlagning och skratt. Då alla dörrar går att öppna blir det extra roligt. Har du barn som tycker att det är kul att hänga med dig i köket ska du satsa på det här köket. Det är nämligen så nära ett “riktigt” kök du kommer. 

Leksaksköket är ett rejält stort kök. Det innebär att det går snabbt och enkelt att leka flera barn samtidigt utan att det blir bråk om utrymmet. Då det finns många olika funktioner så kan ett barn exempelvis steka hamburgare medan ett annat barn står bredvid och diskar och ett tredje tar ut något från frysfacket.

De redskap som medföljer har sina platser i hyllorna och köket. Detta gör att det är lätt att få iordning köket efter avslutad lek. Vill du ha ett extra set med köksleksaker bestående av både grönsaker och andra livsmedel hittar du ett underbart sådant från KidKraft här.

Fördelar

 • Lätt att torka av
 • Relativt låg vikt (17,2 kg)

Nackdelar

 • Passar främst i hem med stora ytor

Mellan: Micki Leksakskök

Micki Leksakskök är först och främst väldigt snyggt designat. Micki har med detta leksakskök lyckats med att förena en snygg och stilren design med den typen av detaljer som barn gillar. Det blir det ett stort plus för. 

Köket kan flyttas ut under sommaren, då det alltid är kul för barnen att vara utomhus och leka. Du kan placera leksaksköket bredvid grillen eller dylikt, för då känner sig barnet delaktig och det är alltid positivt. 

Leksaksköket har en modern touch och är i vitt med knappar i blått, rosa och gult - det kan knappast bli mer läckert! Micki Leksakskök kommer med två spisplattor, ugn, kran, diskho och tre knappar som har klickljud. Dessutom finns det roliga illustrationer på sidorna av köket, vilket är både fint och lekfullt. 

Det är ett enkelt och funktionellt leksakskök som verkligen bjuder in till härlig lekglädje och då det är “rent” i sin design är det enkelt för ditt barn att sätta sin egen prägel på köket. Det är bara att köpa till passande tillbehör utifrån vad just ditt barn tycker är kul. Kanske blir det tema frukt och grönt? Kanske blir det snabbmat? Bakgrejer?

Det finns bra med plats för valfria tillbehör i det skåp som är bredvid ugnsluckan, så det får plats både mat, kastruller, stekspadar och annat som hör köket till. Att detta kök har vad som krävs för att uppmuntra kreativitet och sociala färdigheter är det alltså ingen tvekan om.

Fördelar

 • Tåligt
 • Klassisk design

Nackdelar

 • Inte så stort och maffigt

Budget: Brio Spis

Nog blir man alldeles varm i hjärtat av den klassiska briospisen! Många är vi som själva som barn stått framför den här spisen och lagat mat antingen på förskolan eller hemma.

Spisen är stilrent och enkelt designad, men man ska inte missta detta för att den skulle vara tråkig, för det är den verkligen långt ifrån!

Det är en jätterolig spis som stimulerar till mycket fantasi och knapparna ser autentiska ut och det är roligt att ställa in värmetemperaturen på spisen med det speciella reglaget. Det finns en uppsjö med utrustning att välja bland i både plast och trä.

Hos nästan alla leksakshandlare på webben kan du hitta kastruller, bestick, tallrikar, skålar, och även naturtrogna livsmedel som frukt, grönsaker, potatis, ägg, pizzabitar, och köttbullar som barnet kan laga mat med.

Kollar du runt på webben kommer du att hitta en massa tillbehör till förmånliga priser. Företaget Brio har varit verksam sedan slutet på 1800-talet och deras utveckling och innovation inom leksaksindustrin har varit tongivande på många sätt.

Och det är väl inte en enda människa i Sverige som inte har hört talas om Brio eller lekt med en av deras fantastiska leksaker? Den har också ett riktigt kanonpris!

Fördelar

 • Klassiker
 • Priset

Nackdelar

 • Inte lika “flashigt” som många andra leksakskök idag

Special: KidKraft Barnkök Ultimate Play Kitchen

Med KidKraft Barnkök Ultimate Play Kitchen kan barn som är mat- och bakintresserade utan tvekan lära upp sig. Köket är fullt utrustat med allt som behövs och lite till. Det är just det där med att köket bjuder på det lilla extra som gör att detta är ett så makalöst roligt leksakskök. 

Till detta kök medföljer en ismaskin med ljud och ljus, klickande knappar, öppnings- och stängbara luckor i hela köket och en spis som lyser upp när knapparna vrids på. Dessutom har du både tvättmaskin, micro, stor kyl och frys samt en lagom stor ugn. Spisen har plats för flera olika små projekt då det finns fler än en spisplatta. 

Vi är väldigt förtjusta i själva designen då detta köks färger går i fräscha grå, beige och vita  toner. Ett kök som passar in i de flesta hem, med andra ord.

Då köket är så stort som det är finns det massor av plats för flera barn att leka. Det gör att det får ett extra pluspoäng. Måtten är B107,9 x H93,3 x D82,5 cm.

KidKraft Ultimate Play Kitchen bjuder in till spännande och realistisk lek. En kul detalj är att det har en unik hörn-design som ger det några extra plus. Vi tycker också att utrymmena som finns för förvaring är riktigt bra. Här får det plats med mycket grejer både vad gäller leksaksmat och tillbehör som exempelvis kastruller och stekspadar.

Fördelar

 • Mängder av lekmöjligheter
 • Certifiering EN71-del-1, 2,3

Nackdelar

 • Batterier medföljer ej

Våra utmanare

Kids Concept Leksakskök

För dig som gillar stilrena pedagogiska träleksaker är det här något som kommer att göra både dig och barnet nöjda och glada. Färgmässigt går köket i skalan grått, vitt, och naturträ.

Perfekt att placera i köket och matcha din egen inredning med. Den ger en stimulerande och rolig lek för barnet och innehåller kastrull, slevar, samt diskho och en ugn som går att öppna.

Fördelar

 • Trevlig design
 • Lättplacerat

Nackdelar

 • En aning dyrt

Sebra Kök

Med Sebra Kök Vit får du ett grymt designat leksakskök som gör sig väldigt snyggt i ett vanligt modernt kök. Det är helt enkelt ett leksakskök som faktiskt lyfter den vanliga köksinredningen och det tillhör knappast vanligheterna. Måtten är L58 x B38 x H50 cm. 

Köket är utrustat med en ugn, två spisplattor och en diskho. Diskhon är avtagbar och resten av köket är tillverkat i trä. Det kommer utan tillbehör, men du kan bland annat köpa till grönsaker i trä, om du vill ha det.

Detta kök finns även i en varm grå färg. Du hittar det här. Om du vill ha en matchande verktygsbänk finns det en jättefin variant från Sebra här.

Fördelar

 • Passar från 1 år
 • Lagom utrymme för tillbehör

Nackdelar

 • Priset

Ferm Living Toro Lek Kök

Detta kök är väldigt modernt och ligger helt rätt i tiden. Med minimalistiskt formspråk är det både snyggt och lätt att matcha. Till detaljerna i köket har man använt tonat bokträ, vilket gör att de sticker ut på ett snyggt sätt.

Ferm Living Toro Lek Kök är tillverkat i plywood och massivt bokträ och det har allt ett litet leksakskök ska ha. Du köper tillbehör själv, så du och ditt barn kan välja ut exakt vilken typ av mat och redskap som ska finnas i det lilla köket.

Fördelar

 • Tre praktiska och snygga krokar
 • Robust

Nackdelar

 • Dyrt

KidKraft Barnkök Large Pastel Kitchen 

Detta är en underbar pastelldröm till leksakskök, så har du ett barn som gillar rosa, babyblått och ljusgult är detta rätt val. KidKraft Barnkök Large Pastel Kitchen har både kylskåp och frys, mikro och klickande knoppar. Dessutom kan alla dörrar öppnas och stängas. 

Det är väldigt stort jämfört med många andra leksakskök, så det känns lite extra “verkligt” samtidigt som det möjliggör för många barn att leka samtidigt. Att det även finns praktisk förvaring både under och över diskbänken gör att det blir roligare och enklare att laga mat och fixa i det lilla köket.

Här finns ett matchande baking set från samma märke som kan vara kul att köpa samtidigt.

Fördelar

 • Passar för barn i åldern 3-10 år
 • Hög höjd (109 cm)

Nackdelar

 • Väger 40 kilo

PAP Kök med Ljus och Ljud

PAP Kök med Ljus och Ljud sticker ut i mängden både vad gäller design och tillbehör. Ugnen ger ifrån sig ett litet pling när maten är redo, och även knapparna ger ifrån sig ljud när de vrids på. Spisplattorna lyser alltid när de används.

Detta leksakskök kommer med massor av roliga tillbehör, som exempelvis stekspade, pastaslev, stekpanna, lite mat och annat kul. Det medföljer till och med en kaffemaskin och det är lite utöver det vanliga. Köket rekommenderas från 3 år och uppåt.

Fördelar

 • Finns massor av extra tillbehör att köpa till
 • Bra pris

Nackdelar

 • Känns lite “plastigt”

JaBaDaBaDo Kök med Tillbehör

Med detta leksakskök har man verkligen lagt lite extra tid på designen och det tycker vi är väldigt kul. Det är urgulligt och färgerna är ganska typiska för ett svensk kök då man valt grått och vitt. Måtten är 55 x 30 x 80 cm.

Förutom att köket har både vask, spishäll och ugn får du också med en massa roliga tillbehör som en kastrull och träredskap. Det går naturligtvis att köpa till fler redskap och andra tillbehör som passar fint tillsammans med köket. Du kan bland annat köpa en mixer från samma märke som passar fint in med de andra sakerna.

Fördelar

 • Har en klocka på väggen
 • Prickiga detaljer

Nackdelar

 • Lite svårt att hålla rent då det är så ljusa färger

Alice & Fox Leksakskök

Alice & Fox Leksakskök är en riktig dröm när det kommer till design - det är ett supergulligt kök som kommer i olika färger, men den rosa färgen är verkligen perfekt. Vi gillar också att det är designat lite rundat.

Ugnen är öppningsbar, spisknapparna är vridbara och diskhon är i metall. Med köket medföljer både slevar, en fin gryta, salt- och pepparkvarn med mera. Det har lagom storlek med måtten H82 x B53,5 x D36 cm.

Fördelar

 • Fina detaljer
 • Välgjort

Nackdelar

 • Det ingår inte många tillbehör

Stoy Kök med Ljud och Ljus

Stoy Kök med Ljud och Ljus är det leksakskök i detta test som faktiskt ser ut som en “riktig” spis och ugn. Leksaksköket är perfekt för barn som gillar leksaker som inte är så “gulliga”, så det passar helt klart kids som är små mästerkockar. Det är otroligt prisvärt och superspännande att använda då det har både ljus och ljud.

Stoy Kök med Ljud och Ljus är tillverkat av plast. Mer exakt är det tillverkat av polystyren + polypropylen (PS/PP). Det drivs av två stycken AA-batterier och passar barn från 3 år och uppåt.

Fördelar

 • Genomskinlig ugnslucka
 • Väldigt verklighetstrogen design

Nackdelar

 • Montering krävs

Produkter som utgått

Wood Little Stort Kök

Återigen ett kök från Wood Little. Det här är ett kök i större storlek och med mer utrustning. Här finns både kyl, frys, och öppningsbar ugn att laga god mat i.

Gardinen kan man föra åt sidan så att det går att titta ut genom fönstret medan du lagar mat. Diskhon har vridbar kran och med i köpet får du även gryta, stekspade, stekpanna, och slevar.

Det här är verkligen en jättefin leksak som nästan är designad som ett helt kök i miniatyr. Måtten landar på 83 x 95 x 31 cm, vilket gör den här lämplig för barn från tre år och uppåt.


Wood Little Litet Vikbart Kök

Wood Little är ett svenskt företag som tillverkar roliga leksaker för våra allra minsta. Företaget samarbetar också med Barncancerfonden och skänker en del av vinsten till dem. Produkten monteras ihop vid leverans, men är inte svår att få ihop.

På baksidan finns en blackboard där barnet kan skriva upp viktiga saker, som kom-ihåg-listor till matlagningen och så vidare. Både klockan och knapparna är vridbara och med i köpet får du förutom köket en stekpanna och en trägaffel.

Storleken är smidig på 30 x 26,5 x 23 cm och kan med fördel tas med till landet eller på besök hos släkt och vänner.


Stoy Stort Kök med Ljud och Ljus

Stoy har tagit fram ett jätteroligt leksakskök som är snyggt i vitt och silver till designen och är helt komplett med ugn, spis, och mikrovågsugn.

Med i köpet får du ett set med 22 delar av rolig utrustning som bestick, kniv, skärbräda, tallrikar, soppslev, kastruller, och till och med paket med popcorn och potatismospulver!

Den har roliga ljus- och ljudeffekter och kräver därmed två stycken AA-batterier som man köper enskilt. Detta roliga leksaksköket kostar mycket prisvärda cirka 800 kronor.


Brio Miniatyrkök

För dig som vill ha något extra och älskar Brios fina leksaker och kanske vill ha en lite mer avancerad variant på det klassiska leksaksspisen, är det här underbara miniatyrköket med spis, kylskåp, och diskho en perfekt pedagogisk leksak i både klassisk och modern design.

Stilmässigt passar den in överallt. Den är utrustad med en digital display och knapparna är naturligtvis vridbara på ett naturligt sätt. Varm- och kallvattenkranarna i diskhon är även vridbara. Kompletteras med batterier.


Step2 Grand Luxe Kitchen Leksakskök

Här har vi verkligen ett leksakskök i ordets rätta bemärkelse! Det här är ett leksakskök med extra allt, med allt vad det innebär.

Amerikanska Step2 kan det här med att tillverka fantasieggande och spännande leksaker och även om det kan verka relativt dyrt i jämförelse med andra leksakskök, blir det billig om man tänker vad man får för pengarna.

Det här är en engångsinvestering, sedan kommer du aldrig mer att behöva köpa köksgrejer i leksaksformat till något av dina barn!

I köpet får du ett kök som inkluderar ugn, spis, kylskåp, köksskåp, diskbänk, och en massa annat. Den är fullproppad med roliga tillbehör, såsom komplett köksutrustning med skålar, skedar, knivar, gafflar, och muggar.

Utöver det ingår även livsmedel i form av morötter, ägg, paprikor, tomater, vindruvor, och vattenmelonskivor. Som om det inte räckte finns även salt och pepparkar, glasskålar, korgar, durkslag, och mixer.

Det är verkligen en mäktig syn att se alla grönsakerna i lådor i de fina kylskåpet med glasdörr, som också är utrustad med belysning.

Den elektriskt drivna spisen har många roliga ljus- och ljudeffekter och det är verkligen en känsla av att man lagar mat “på riktigt”. Det är ett leksakskök som även passar mindre barn och den är säker att använda från 3 år och uppåt.

Priset ligger på ungefär 5000 kronor, vilket kan verka saftigt, men här kan man tänka på vad man egentligen lägger ner på leksaker per år och hur mycket av det som är skräp och hur mycket som är verkligt bra och användbart.

Om man tittar på den totala summan, så kommer man kanske fram till att kostnaden för Step2 leksakskök inte är så stor i alla fall.


Step2 Little Baker's Kitchen Leksakskök

Ett kök för den lilla hembagaren som gillar att fixa och trixa i köket och även laga en del mat vid sidan av muffinstillverkningen.

Det här är också ett kök från Step2 som dock är lite mindre extravagant än premiumvinnaren, men som innehåller alla de elementära egenskaperna som ett roligt köksskåp ska ha.

Den här tilltalar garanterad alla barn som gillar att leka matlagning och kök. Spisen är delvis elektrisk och stekpannan och kastrullen aktiverar ett stek- samt kokljud på spisen och som definitivt triggar fantasileken!

På kanten kan ni placera en barnstol där dockan kan sitta och titta på allt som händer medan maten lagas och bullarna bakas.

I köpet ingår många olika roliga tillbehör och du får muggar, tallrikar, skålar, knivar, gafflar, saltkar, och mycket mer. Muffinsbricka och leksaksmuffins ingår också. På webben kan du hitta den här för ungefär 2200 kronor.


Nic Stort Kök

Det underbara leksaksköket från Nic är inget mindre än ett riktigt konstverk och den organiska formen på spisen gör att den pryder sin plats som ett eget inredningsföremål.

Trämaterialet är certifierat och är producerad enligt europeisk, ekologisk standard. Den är helt och hållet målad i giftfri lack och behandlad med vegetabilisk oljefärg.

Limmet den är monterad med är formaldehydfritt, så möbeln är också perfekt för alla barn som är överkänsliga och har kontaktallergier. Spis och ugn har vridbara knappar, samt en liten diskho.

Spisen är helt tillverkad i Europa och går därmed även under en etisk produktion. Det tyska företaget Nic har tillverkat kreativa och högkvalitativa leksaker i naturmaterial i mer än 25 år.

Fokuset ligger på ett barn ska stimuleras till egen fantasilek och utveckla den motoriska förmågan hos barnet. Eftersom spisen är robust och stadig är det här en leksak som håller i flera generationer.

Den är lämplig för barn från 3 år och uppåt. Du väljer själv vilka redskap köket ska inredas med, eftersom dessa köpes separat.


Frågor och svar

Kan leksakskök vara farliga för små barn?

Alla leksakskök som säljs på den Europeiska marknaden idag är EU-märkta och är alltså helt barnsäkra att använda. Dubbelkolla alltid det här om du inte handlar från en svensk leksaksbutik, eller om det är ett märke som är totalt okänt för dig.

Du ska också kolla efter åldersrekommendationen och noggrant följa den. En ettåring får aldrig leka med en leksak som är anpassad för treåringar eftersom det betyder att leksaken kan innehålla smådelar som är direkt farliga för de yngre barnet.

Har ditt barn kontaktallergier och är känslig för till exempel plaster måste du anpassa inköpet av leksaksköket till det.

Med i det här testet har vi ett ekologiskt tillverkat träkök som är mycket skonsamt behandlat med lukt- och giftfritt lim och oljor. Leksaksköket är perfekt för allergiska och överkänsliga barn.

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals