Bästa toasitsen 2024 – Redskapet för barnet som ska gå på den stora toaletten

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Det finns inte mycket i livet som är mer vanligt och kontinuerligt än toalettbesök. Att uträtta sina behov är någonting vi alla gör, även kändisarna, haha.

Det är konstigt att det inte är lika äckligt med barnavföring och kiss som det är när man blir lite äldre. Alla föräldrar är medvetna om detta men utstår alltid blöjbyte efter blöjbyte. Hurra för oss!

När blöjan sedan inte behövs ska man ju lära barnen att gå på pottan eller toaletten. En del väljer att skippa pottan och då kanske du tänker ‘Hur gör man då?’. Jo, en toasits såklart!

Vår absoluta favorit blev BabyBjörn Toasits där alla olika moment verkligen har designats grundligt och vi verkligen älskar att man kan återvinna den när den inte behövs längre. Bumbo Toilet Trainer blev mellanklassens favorit.

Beemoo Care Halkfri Toasits vann i budgetkategorin och vi har en värdig specialare med Thermobaby Kiddyloo Toalett som du bara inte får missa. Läs vidare för utförliga recensioner av våra tio toasitsar för att hitta den som kommer hjälpa ditt barn att gå på toaletten helt själv.

Premium: BabyBjörn Toasits

En premiumtoasits som heter duga! Här finns det många bra egenskaper - bland annat har den en ergonomisk design som gör att man sitter rätt och därmed bekvämt.

Den är utrustad med ett stänkskydd och en gummilist så att den inte ska glida runt på toaletten. Det bästa är helhetstänket som har använts i tillverkningen och designen - den är nämligen återvinningsbar.

Fördelar

 • Barnet sitter ergonomiskt och bekvämt
 • Passformen kan justeras
 • Enkel att rengöra

Nackdelar

 • Dyr

Mellan: Bumbo Toilet Trainer

Den här toasitsen från Bumbo har blivit en favorit bland många föräldrar och barn där ute, och vi förstår varför. Dess kvalité är väldigt prisvärd, och sen är den också riktigt bekväm och skön att sitta på.

Den placeras smidigt på den befintliga ringen, vilket gör den här toasitsen enkel och praktisk att använda. Något som verkligen kan underlätta i livet som småbarnsförälder! Designen är kanske inte den roligaste, och den kan kännas lite plastig, men annars finns inget att klaga på. Ett plus för att den är enkel att rengöra! 

Fördelar

 • Material i mjukplast
 • Lätt att rengöra
 • Sitter stabilt och säkert

Nackdelar

 • Något plastig
 • Tråkig design

Budget: Beemoo Care Halkfri Toasits

Beemoo Care toasits var ett självklart alternativ att ta med i detta test. Vi har hört väldigt mycket gott om denna, och direkt när vi gick in och läste på lite mer insåg vi att det var en given budgetvinnare!

Precis som mellanfavoriten, Bumbo Toliet Trainer, är denna toasits utformad på ett väldigt praktisk sätt där den placeras ovanpå den befintliga toasitsen, och tack vare den halkfria ytan får både sitsen och barnet ett bra grepp.

Smart stänkskydd, ett bekvämt ryggstöd, hög maxvikt och söt design, till en riktigt bra peng dessutom. Vid behov kan du även köpa en matchande pall så barnet kan klättra upp på egen hand. Otroligt genomtänkt!

Fördelar

 • Anti-halk funktion för extra stabilitet
 • Stänkskydd
 • Ergonomiskt ryggstöd

Nackdelar

 • Tråkig design

Special: Thermobaby Kiddyloo Toalett

En värdig specialare har vi med denna gång med Kiddyloo Toalett från Thermobaby. Det är nämligen en hel stage man får med så att barnet kan klättra upp helt själv.

Men det bästa är såklart att det finns handtag så man kan hålla i sig och att man kan stödja fötterna på steget, vilket är bra eftersom en del toaletter kan vara för höga för en vanlig pall.

Fördelar

 • Toasits med tillhörande stege
 • Lätt för barnet att klättra upp på egen hand
 • Handtag på sidorna för extra stabilitet

Nackdelar

 • Något dyr
 • Känns lite plastig
 • Långt att nå ner till fotsteget

Köpguide – bästa toasitsen

Vad är en toasits för barn?

En toasits för barn är ett hjälpmedel som innebär att barnet enkelt kan öva på att sitta på den riktiga toaletten för att utföra sina behov. Det är alltså som en lite mindre toalettsits som är anpassad efter barnets storlek, för att barnet ska kunna sitta bekvämt och stabilt på toan utan att riskera att trilla ner i det stora hålet. 

En toasits för barn har vanligtvis även praktiska handtag som barnet kan hålla sig i, och så kommer de ofta i fina och roliga mönster för att barnet ska se det hela som en lekfull övning. Toasitsar för barn är specifikt anpassade för att vara ergonomiska och bekväma för barnet att sitta på, så att det snabbare kan vänja sig vid att sitta på den faktiska toalettstolen. 

Efter sinom tid kommer barnet vänja sig vid att sitta uppe på den höga höjden, vilket är ett perfekt tillfälle för att även gå igenom vardagliga toalettrutiner, såsom att ta sig upp på stolen, att sitta stabilt, att torka sig, att spola, och att tvätta händerna.

Med en barnvänlig toasits är det väldigt enkelt att introducera första toalettbesöket för barnet, då du omvandlar den möjliga oron och skräcken till något roligt och säkert. Det är helt enkelt ett perfekt hjälpmedel för den tiden då barnet är redo att ta steget från blöja till toalett, oavsett om du börjar med pottan eller går direkt in på toasitsen.

Vem behöver köpa en toasits?

Att potträna kan betyda att du låter barnet öva på att använda pottan, och det är ofta vad du syftar på vid benämningen potträning. Men, att potträna kan också betyda att du ska börja lära sitt barn att sitta på en toasits för barn.

Denna toasits fäster du antingen genom att bara låta den ligga på toalettringen, eller så finns det små knäppen som liksom ska spännas fast undertill. Oavsett teknik så är det väldigt enkelt att klara av, och de flesta toasitsar passar på alla toalettringar. Med toasitsen kan barnet sitta stabilt samtidigt som det lär sig att kissa och bajsa direkt i toaletten. 

Att potträna i potta och att potträna direkt på toaletten skiljer sig lite ifrån varandra vad gäller teknik och utmaning, men de båda två går lika bra att utföra. Vad du väljer att göra beror helt enkelt på vad som visar sig passa bäst för just er, och vad ert barn visar sig vara redo för. 

Om ditt barn visar intresse för att direkt gå på den stora toaletten, vilket lätt kan hända om barnet ser föräldrarna eller syskonen göra det, så ska du utan problem låta hen göra det. Då är det helt enkelt bara att ni köper en toasits och börjar öva. Och tvärtom så kan det vara bra att börja med pottan om barnet inte verkar så intresserad av den stora toaletten, för att senare kunna övergå till den när träningen på pottan är klar.

Inlärning till toasitsen med barnet

Till en början måste du som förälder såklart vara med och visa hur du gör, oavsett om du tränar med potta eller toasits. Då får du lära barnet att sätta sig på pottan eller komma upp på toalettstolen, du får hjälpa till att torka, visa hur du gör det på egen hand, och också hur du tvättar händerna efteråt. 

Ju tidigare ni börjar lära barnet detta desto snabbare kommer det gå tills det helt kan klara det på egen hand. Övning ger färdighet, men ofta kan även åldern ha en påverkan på hur pass bra träningen går.  

När barnet sen blir lite äldre kommer toalettbesöket att vara någonting som hen kan göra helt på egen hand tack vare den händiga toasitsen. Hur lång tid det tar för barnet att lära sig beror helt på det specifika barnet i fråga, hur snabbt det utvecklas och hur konsekventa ni är med övningen – sätt ingen onödig press på barnet, utan det kommer när det är dags. 

Oavsett om ni börjar med pottan eller om ni går direkt på att öva med den smidiga toasitsen så bör du låta barnet vänja sig vid att sitta på den riktiga toaletten med det praktiska hjälpmedlet, alltså innan du sen låter det sitta direkt på den stora, riktiga toalettstolen.

Hur fäster du en toasits på toaletten?

Hur toasitsen ska fästas på toaletten kan bero på vilken modell ni köper. Som tidigare nämnt så finns det varianter som bara placeras liggande på toalettringen, men vanligast är att den ska spännas fast med någon typ av fäste. 

Antingen ska den då fästas direkt på plastringen med hjälp av fästen undertill, eller så ska den spännas fast mellan porslinsringen och plastringen. De båda varianterna är mycket bra då de ser till att ringen sitter ordentligt på plats, så att den inte börjar halka omkring eller glida ner när barnet sitter där på. 

Ofta måste barnen hålla i sig i ringen för att få extra stöd och stabilitet, i alla fall när de ska lära sig att sitta där på egen hand utan att föräldrarna håller i, och då är det extra viktigt att den sitter fast ordentligt. Annars får barnet inget stöd, och då kan hela upplevelsen kännas obehaglig och läskig. 

Såklart kan det ju kännas extra säkert om toasitsen både har antiglid- material och någon typ av spännen, men oavsett vilken variant du väljer så är de gjorda för att ge barnet en trygg, säker och stabil upplevelse av toalettbesöket. Antiglid-materialet verkar för att hålla sitsen på dess rätta plats, medan spännena ser till att den inte tappar fästet och åker av stolen.

Vad är en toasits för barn gjord av?

Även här kan svaret variera beroende på vilken toasits du köper, vilket märke den kommer ifrån och hur den är konstruerad. Däremot är de flesta toasitsar tillverkade av vanlig och hederlig plast, som det ju finns en hel del delade meningar kring. 

Somliga menar att plast är bra då det är lätt, behagligt att sitta på, och det är lätt att rengöra. Sen finns den en den andra som anser att plast inte är bra, just på grund av att de har diskuterats mångt och mycket om olika typer av dåliga ämne som kan finnas i det. Och så är det ju inte heller särskilt bra för miljön.

Oavsett om just du tror eller inte tror att plast innehåller sådana dåliga ämnen så behöver du sällan oroa dig när du köper en toasits för barn, speciellt om du köper en variant av högre kvalité. 

De flesta tillverkarna och märkena är idag väldigt medvetna om osäkerheten kring detta ämne, och därför tillverkar de produkter i en sorts plast som är fri från olika ämnen som skulle vara farliga eller skadliga för barnet, så som BPA, PVC och ftalater.

Det kan finnas toasitsar för barn i andra material än just plast, men det är inte sådär jätteofta som de är tillverkade i till exempel porslin, som våra vanliga toasitsar ofta är gjorda av. Så plast är vanligast, eller möjligtvis om det är en blandning av olika material som liknar plast.

Kan ni använda toasits istället för potta?

Det är upp till varje familj att själva bestämma om du vill använda potta när du tränar sitt barn till att lära sig använda toaletten, eller om du vill gå in på att vänja barnet vid att sitta på toaletten med en toasits direkt. Huruvida du ska gå vidare efter blöjan är individuellt från barn till barn, och från familj till familj.

Olika tekniker och olika processer

Börjar du vänja barnet vid att använda pottan först så kan det kännas lite mindre läskigt för barnet när det sen ska ta steget upp till den riktiga toaletten, samtidigt som det också kan göra att processen tar lite längre tid. 

Börjar du med att låta barnet sitta på en toasits, alltså utan att använda pottan, så kan inlärningsprocessen tills att barnet blir helt självständigt på toaletten kortas ner, samtidigt som det i början kan vara lite svårare då barnet måste lära sig allt från början; att komma upp på toaletten, balansen, att hålla i sig, nå pappret, torka sig, och så vidare.

Då krävs det alltså att föräldrarna är mer stöttande och behjälpliga i början, medan det efter en tid av träning ofta går snabbare för barnet att bli ”fullärd”. En del föräldrar låter till och med barnet kissa och bajsa i den stora toaletten redan från början, alltså utan att använda varken potta eller toasits.

De håller då i barnet så att de sitter i en grodposition, som du gör när barnet till exempel ska kissa i skogen, till dess att barnet blivit tillräckligt stort för att själva sitta på toasitsen. Alternativt att du gör detta några gånger så att barnet vänjer sig vid känslan och positionen, för att sen börja träna med pottan eller toasitsen.

Våra favoriter

Premium: BabyBjörn Toasits

Här har vi verkligen en toasits för alla! Trots att den är lite dyrare än de flesta andra i detta test är den verkligen värd att investera i. Visst har den en snygg design, men den har också många bra egenskaper.

Det vi gillar bäst är att den är ergonomisk så att man vet att barnet kommer sitta stadigt och bra från att hen är runt 2 år. När det är dags för användning justerar man toasitsen så att passformen blir bra, men detta behöver bara göras första gången.

Sedan är det hur enkelt som helst för barnet att lägga dit och använda sitsen själv. Det blir en väldigt bra självständighetsövning när man kan göra hela ‘gå-på-toaletten-själv’-momentet just helt själv.

Den ergonomiska designen bidrar sedan även med att man sitter korrekt och därmed att man sitter bekvämt. Undertill finns en gummilist som förhindrar att sitsen glider runt på toaletten.

Det vi älskar med denna sits är att den är helt återvinningsbar och helt fri från omdiskuterade ämnen som PVC, Ftalater, Bisfenol A, m.m. Sådana egenskaper ligger högt upp på vår lista och det är något vi vill se mer av.

Dessutom är den enkel att rengöra; det är bara att skölja av den i vatten eller använda en fuktig trasa. Sedan finns det en praktisk krok som bidrar till smart förvaring tack vare att man kan hänga upp den.

Toasitsen mäter 29 x 9 x 36 centimeter och väger 400 gram. Välj mellan olika färger.

Fördelar

 • Barnet sitter ergonomiskt och bekvämt
 • Passformen kan justeras
 • Enkel att rengöra

Nackdelar

 • Dyr

Mellan: Bumbo Toilet Trainer

Här har vi en skön och praktisk toasits från Bumbo, som för många blivit en hit hemma i badrummen. Inte nog med att den är otroligt bekväm och mjuk för barnet att sitta på. Den är också praktisk utformad då den enkelt placeras ovanpå den befintliga toastolen. 

Med andra ord krävs ingen montering, inga krångliga instruktioner, inga fästen eller knappar för att denna toasits ska sitta på plats. Men trots att den ”saknar” montering sitter den stadigt och bra.

En annan mycket praktisk, och uppskattad, detalj är att materialet är väldigt lätt att rengöra. Materialet är av mjuk skumplast, så den kan sköljas eller torkas av vid behov. 

Däremot kan vi uppleva att plastmaterialet kan vara lite tråkigt, och ja - lite plastigt. Men utöver det är vi väldigt nöjda. 

Toasitsen håller formen, barnet sitter bekvämt och säkert, den är lätt att rengöra, och enkel att använda. Storleken är också generös, utan att vara för stor, så att barnet ska kunna använda den från 2 år och under tiden när det växer. 

Fördelar

 • Material i mjukplast
 • Lätt att rengöra
 • Sitter stabilt och säkert

Nackdelar

 • Något plastig
 • Tråkig design

Budget: Beemoo Care Halkfri Toasits

Här har vi en otroligt prisvärd budgetvinnare från Beemoo. Deras toasits Beemoo Care Halkfri är riktigt imponerade, inte minst då den är så billig men ändå så genomtänkt. Den mäter sig utan tvekan med flera av de dyrare varianterna på marknaden, både när det kommer till kvalité och utformning.

Med andra ord är denna toasits en självklar favorit. För det första så har Beemoo varit så smarta och skapat en tillhörande pall som du kan köpa till vid behov, vilket innebär att det blir ännu smidigare då barnet ska försöka sig på att klättra upp på toaletten på egen hand. 

För det andra har sitsen en smart anti-halkegenskap, som innebär att den både sitter ordentligt fast på toaletten och att barnet får ett bra grepp. Då riskerar inte barnet att glida av, vilket underlättar både för föräldrar och barn. 

Beemoo har varit så smarta att den tillhörande pallen också fått denna anti-halk funktion, för att hela processen då barnet ska klättra upp kan göras på ett tryggt, säkert och stabilt sätt. Pallen kan också användas vid andra tillfällen när barnet har svårt att nå upp, som i köket eller vid handfatet. 

För det tredje har denna smarta toasits ett praktiskt stänkskydd framtill, samt ett stöttande ryggstöd som gör att barnet kan sitta extra stadigt, bekvämt och ergonomiskt genom hela besöket. 

Den här sitsen är utformad för att kunna användas på nästan alla vanliga toalettstolar. Detta är en bra investering som kan användas från att barnet är 2 år och uppåt. Färgen i sig är inte så rolig, men de söta prickarna är en fin detalj som gör det hela lite roligare.

Fördelar

 • Anti-halk funktion för extra stabilitet
 • Stänkskydd
 • Ergonomiskt ryggstöd

Nackdelar

 • Tråkig design

Special: Thermobaby Kiddyloo Toalett

Här har vi en specialare verkligen värd sitt namn. Förutom att få en väldigt bra toasits får man med en hel stege så att barnet kan klättra upp och sätta sig på toaletten själv.

Visserligen kan man använda en vanlig barnpall till detta, vilket ofta behövs eftersom barnen fortfarande är för korta att nå ner till golvet, men vi tycker att detta kändes stadigare och helt enkelt bättre.

Toasitsen har dessutom en hög rygg så man kan sitta bekvämt, handtag på sidorna så man kan hålla i sig ordentligt när man klättrar upp och ner, och stegen är väldigt bra för att uppnå normal höjd för fötterna när man sitter.

Denna kan även användas på de flesta toaletter och det är bra att man kan använda den i många år om man exempelvis planerar att skaffa fler barn.

Fördelar

 • Toasits med tillhörande stege
 • Lätt för barnet att klättra upp på egen hand
 • Handtag på sidorna för extra stabilitet

Nackdelar

 • Något dyr
 • Känns lite plastig
 • Långt att nå ner till fotsteget

Våra utmanare

Disney Halkfri Toasits

Denna halkfria toasits med Disneymotiv är ett bra alternativ för er som vill att barnen ska känna att det är roligt att lära sig gå på toaletten. Sitsen finns med en del andra motiv också, så att barnet själv kan välja vilken disneykaraktär som den tycker mest om!

Toalettsitsen i sig är praktiskt utformad och enkel att använda. Det enda du behöver göra är att placera sitsen ovanpå den befintliga toaletten. Denna funktion har många av de toasitsar som vi tagit med här i testet, och vi tycker att det är den absolut smidigaste användningen när det kommer till toasitsar för barn. 

Tack vare att den här sitsen också är halkfri så sitter den stadigt på sin plats, samtidigt som den greppande ytan ser till så att barnet sitter bekvämt och säkert. Det underlättar då barnet ska klättra upp på egen hand, och även när barnet väl sitter på toaletten. 

Utöver det finns det ett stänkskydd och ett bekvämt ryggstöd som gör att barnet sitter extra bra och ergonomiskt. För denna riktigt fina och inspirerande toasits behöver du inte heller betala allt för mycket. Materialet i plast kan upplevas som hårt och plastigt ibland, men annars är det en bra toasits. 

Fördelar

 • Halkfri yta
 • Bekvämt och ergonomiskt ryggstöd
 • Stänkskydd

Nackdelar

 • Kan kännas något plastig och hård

Disney Toalettsits

Här har vi en toasits som är utrustad med både stänkskydd och antiglid-material för hög säkerhet och enkel rengöring. Barnet sitter såklart bekvämt under toalettbesöket också på den 30 x 40 x 15 centimeter stora sitsen.

Just denna kommer med ett sött motiv från Frost, men det finns även en med Nalle Puh-motiv.

Fördelar

 • Stänkskydd
 • Anti-glid material för extra säkerhet
 • Enkel att rengöra

Nackdelar

 • Kännas enkel och plastig
 • Något djup 

OK Baby Toasits Ducka

En roligt utformad toasits som kan rekommenderas till er som har ett barn som ofta behöver roliga motiv eller spexiga former för att lära sig något nytt - som att gå på den stora toaletten. Den är utformad som en anka och man kan hålla i sig i dess fötter.

Dessutom har den en mjuk fyllning så sittstunden blir bekväm och antislip-materialet bidrar till säker användning. Toasitsen kommer i två färgalternativ.

Fördelar

 • Rolig design som kan inspirera barnet till att lära sig
 • Praktiska handtag som ankfötter
 • Halkfritt material för extra bra grepp

Nackdelar

 • Dyr
 • Kan kännas lite plastig 

Produkter som utgått

Weekee Toalettsits

Här har vi en ny variant av toasits för barn! Denna toalettsits från Weekee är nämligen en uppblåsbar variant som är hur smidig som helst att ta med sig, var som helst och när som helst. 

Den kan tas med till badhuset eller på resan då den enkelt töms på luft och får plats i vilken väska som helst. När den ska användas skruvas korken på undersidan upp, och så blåser den automatiskt upp sig själv. 

Tack vare att undersidan är knottrig sitter toasitsen stadigt på toaletten, vilket minskar risken att den eller barnet ska trilla av vid användning. Den sitter inte riktigt lika stadigt som en ”vanlig” toasits för barn, men absolut bra för att vara resevänlig. I och med att den är fylld med PU-skum känns den också mjuk och formbar för att ge maximal komfort.

En annan detalj som uppskattas är att det medföljer en praktisk förvaringspåse så att du alltid håller koll på var den är. En annan fördel är priset. I förhållande till andra varianter och dess kvalité är priset inte i närheten av högt. Extra plus för en snygg design.

Fördelar

 • Uppblåsbar toasits
 • Enkel att förvara och ta med sig
 • Knottrig undersida för bra fäste

Nackdelar

 • Kan kännas något ostabil
 • Rätt stor


Clas Ohlsson Toalettsits familj (soft close)

Här har vi en liten specialare när det kommer till toasitsar. Denna variant från Clas Ohlsson är nämligen gjord som en vanlig toasits för vuxna, fast med den praktiska detaljen att det finns en liten barnsits mellan locket och vuxensitsen. Det är alltså en stor och liten toasits i ett, där det snabbt och smidigt kan växlas mellan de olika storlekarna.

En annan behaglig detalj är att denna toasits har ”soft close”, vilket innebär att den stängs mjukt och långsamt. Detta minskar risken för klämolyckor, samtidigt som det också är behagligt att slippa det smällande ljudet. 

Däremot har denna toasits fått en del kritik när det kommer till montering och instruktioner. Detta är nämligen en toasits som måste fästas runt toastolen. En del påstår att den är hur lätt som helst att fästa, medan andra haft problem.

På grund av det höga priset känns det lite ogenomtänkt, trots att idén är smart. Somliga upplevde också att den liksom lossade lite och började glida runt efter ett tag.

Har du en toalett som passar storleken kommer den troligtvis vara enkel att fästa, då den vid ”rätt läge” sluter sig runt och sitter på plats. Då är den även enkel att knäppa loss för rengöring och sätta dig igen.

Denna toasits från Clas Ohlsson gör alltså ett bra jobb för de som lyckas fästa den ordentligt, men vi anser tyvärr inte att den riktigt är prisvärd med tanke på svårigheterna och de upplevda problemen hos en del användare. 

Som sagt så är idén smart, och när den väl funkar så är den praktisk och smidig att använda. Tänk på att kanten för barnsitsen blir längre än vanligt eftersom den stora sitsen alltid är i vägen, vilket innebär att det blir svårare för barnet att böja på benen och kissa rakt ner. Praktisk men kanske inte helt genomtänkt.

Fördelar

 • Smidigt med två storlekar i en sits
 • Lätt att byta mellan stor och liten
 • Lätt att rengöra

Nackdelar

 • Kan vara svår att montera
 • Tjock kant som gör att små barn inte kan böja benen
 • Kan lossna och glida runt efter ett tag

Babydan Toasits Tiger/Coco

En toasits med en väldigt bra form som passar alla toaletter och den sitter verkligen på plats med sina mjuka kanter. Tiger från Nalle Puh pryder även framsidan så här har man alltid en kompis med sig vid toalettbesöket.

Sitsens form är även utvecklad på ett sätt som ser till att barnet sitter bra ergonomiskt, vilket alltid är att föredra.


Bebe-Jou Lucky Quotes Toasits

Jag är ett stort fan av ergonomiska designer - speciellt när det gäller föräldraspecifika saker - och Bebe-Jous toalettsits är precis designad på det viset. Nu gäller det ju våra barn, vilket såklart också är superbra!

De mjuka kanterna gör det även mycket bekvämt för barnet att sitta på den, speciellt om man behöver sitta en lite längre stund. Sitsen är tillverkad av plast, men som är BPA-fri.

Den mäter 36 x 30,5 x 8,5 centimeter och har en maxvikt på 30 kilo, vilket är mer än vad som behövs för de flesta barn, åtminstone tills de är stora nog och inte behöver sitsen längre. Den är tillräckligt enkel att använda och även våra barn kan lätt sätta på den själv efter några visningar.

En fördel är också att den är kompatibel med alla sorters toaletter så där kommer du inte ha några problem.


Kaxholmen Toasits

Är du på jakt efter en billigare variant ska du kolla in toasitsen från Kaxholmen. Den kanske inte har lika många finesser och egenskaper som ovanstående favoriter, men den fungerar hur bra som helst för den lille att lära sig gå på toaletten med.

Toasitsen har en stilren, vit design med en liten stjärna på den höga ryggen. Det blir enkelt för barnet att veta vad som är fram och bak.

Sedan fäster man denna sits mellan själva porslinsringen och plastringen så att den sitter säkert. En del personer i testpanelen var lite skeptiska till detta tillvägagångssätt, men det visade sig fungerar hur bra som helst.

Sitsen finns i tre olika färgalternativ för ett cirkapris på 90 kronor, vilket vi tycker är ett bra fynd för en toasits som kan användas länge och som gör det den ska.


Ubbi Toasits

En väldigt snygg och stilren toasits från Ubbi som kommer passa i alla badrum - och alla toaletter. Formen är mjuk vilket bidrar till att den sitter på plats, att barnet sitter bekvämt, och att den är enkel att rengöra.

Den är tillverkad av plast, men den innehåller inga ftalater, BPA, eller PVC. Man kan även reglera storleken för bästa passform.


GB Ergo Toalettsits

Här har vi en toasits med en väldigt hög rygg, vilket vi gillar som gör att toalettbesöket kan vara lite längre om så behövs utan att man sitter obekvämt. Formen passar på alla sorters toaletter.

Stänkskydd finns på plats för optimal användning och rengöring. Den finns i hela fyra färger.


OK Baby Toalettsits Pinguo Soft

Om en toalettsits namn innehåller ordet ‘soft’ måste den ju bara vara mjuk och bekväm att sitta på. Och det kan vi meddela att den är. Det är skumplasten som bidrar till detta och dessutom har sidorna två praktiska handtag att hålla i sig med. Sitsen mäter 44 x 9 x 43 centimeter och är enkel att placera på toalettringen.

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals