Bästa radiostyrda bilen 2024 – Fartfylld lek på fyra hjul

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Det är väldigt många barn som drömmer om en radiostyrd bil och i den här köpguiden ska du få lära dig allt om dem! Har du ett barn hemma som önskar sig en radiostyrd bil till julklapp eller födelsedagspresent, kommer du lättare att kunna välja ut en lämplig modell till barnet efter att ha läst artikeln. 

Vi kommer att presentera både tekniska fakta och hur de är i design och körupplevelse. Vi har också tagit med ålderslämplighet på varje bil, eftersom om det lätt blir för svårt för våra minsta förare att hantera de snabbaste bilarna. Är det för komplicerat kan barnet lätt förlora intresset och också i värsta fall av misstag ha sönder den. 

I premium kategorin vann Elitetoys Radiostyrd Bil - S-track S820 Pro. Vår mellanklassvinnare blev Volvo XC90 Radiostyrd Bil och vi har också med en budgetvariant för den som söker något lite enklare. Alex's Garage Radiostyrd Polisbil Sverige heter den. En exklusiv specialare har vi också med, missa inte Monster Jam Radiostyrd Bil Mega Grave Digger!

Premium: Elitetoys Radiostyrd Bil - S-track S820 Pro

Elitetoys Radiostyrd Bil - S-track S820 Pro Carter tar alla små barn på ett spännande äventyr. Här har vi en uppladdningsbar radiostyrd bil, som även klarar tuff terräng. Den passar för sexåringar och uppåt i åldrarna. Det här är en snabb bil med mycket fart, som kommer att kunna bidra med många fartfyllda stunder för hela familjen.

Fördelar

 • Snabb
 • Uppladdningsbar
 • Lätt att manövrera

Nackdelar

 • Kort körtid på en laddning
 • Passar inte förskolebarn

Mellan: Volvo XC90 Radiostyrd Bil

Volvo XC90 Radiostyrd Bil är en väldigt naturtrogen kopia av originalet. Den är också producerad av företaget själv. Passar för bra för användare som behöver en lite långsammare bil, som inte accelererar alltför snabbt. 

Den otroligt fin i sitt detaljerade utförande och liknar verkligen en exakt kopia av sina föregångare. Fjärrkontrollen är i form en ratt, som gör att det går att leva sig in i körningen på riktigt.

Fördelar

 • Från 3 år
 • Naturtrogen

Nackdelar

 • Lång antenn
 • Drar mycket batteri

Budget: Alex's Garage Radiostyrd Polisbil Sverige

Den som vill prova sig fram med att köra radiostyrd bil, kan med fördel börja med en billigare variant som Alex's Garage Radiostyrd Polisbil. Det är särskilt bra om barnet heller inte är så gammalt.

Att köpa en dyr bil till ett litet barn är alldeles onödigt, eftersom bilen då inte kan manövreras ordentligt och risken att barnet tappar intresset är väldigt stort. 

Det är bra att börja med en enklare inomhusbil, för att kanske sedan köpa en mer avancerad bil. Då är den här perfekt att börja med.

Fördelar

 • Naturtrogen

 • Lättmanövrerad

 • Från 3 år

Nackdelar

 • Lång, tunn antenn

 • Dåliga lampor


Special: Monster Jam Radiostyrd Bil Mega Grave Digger 1:6

Monster Jam Radiostyrd Bil Mega Grave Digger är nog den häftigaste radiostyrda bil som någonsin skådats! Den är en minikopia av den populära Mega Grave Digger från Monster Jam-showerna. Inte nog med det, den är enorm i storlek också. Bilen har en skala på 1:6 och är hela 60 x 76 centimeter. En riktig bjässe alltså!

Fördelar

 • Kraftfull
 • Stor
 • Laddningsbar

Nackdelar

 • Snabb accelerering
 • Dyr

Köpguide

Uppfyll drömmen om en radiostyrd bil

En radiostyrd bil är en dröm för många, både stora och små. Radiostyrda bilar är en rolig och hobby, eftersom den passar både vuxna och barn. Det finns många olika radiostyrda bilar i alla prisklasser. Det är en anledning till att det är en hobby som passar både vuxna och barn så bra. 

Radiostyrda bilar finns både för inomhus- och utomhuskörning. Det finns också radiostyrda bilar som är avsedda att köra på bana eller i svår terräng. 

Det är en speciell känsla att köra och styra en radiostyrd bil. Att öva sig på att kontrollera den och få den att att köra dit du vill, är en rolig utmaning. Det brukar vara svårt att sluta med, när du en gång börjat.

Så här fungerar en radiostyrd bil

På en radiostyrd bil finns det en radiomottagare monterad. Mottagaren tar emot signaler från den handstyrda radiosändaren. Radiosignalerna går vidare från mottagaren i bilen till servostyrningen i motorn. Där utför den de kommandon som kommer från handkontrollen. 

En radiostyrd bil brukar ha två servon; en för att köra framåt och bakåt med och en för att svänga hjulen till vänster och höger med. Radiostyrda bilar kan vara två- eller fyrhjulsdrivna. Är bilarna avsedda att köra i terräng, är de i allmänhet fyrhjulsdrivna.

Elektrisk och bränsledriven radiostyrd bil

De allra flesta radiostyrda bilar har elektriska motorer som går på batterier. De flesta enklaste modeller använder sig av vanliga batterier. Det finns också radiostyrda bilar som har inbyggda, uppladdningsbara batterier. 

De mer avancerade radiostyrda bilarna drivs med borstlös motor. Dessa kan köra fortare och har en kraftfullare motor. De bränsledrivna bilarna går på bensin eller metanol. De allra kraftfullaste radiostyrda bilarna kan köra i 100 kilometer i timmen!

Modell på en radiostyrd bil

Många radiostyrda bilar har siffror i namnet. Dessa siffror anger vanligtvis skalan på bilen i förhållande till en motsvarande bil i naturlig storlek. Det ger en fingervisning om hur stor bilen är. Vanliga skalor på radiostyrda bilar är 1:8, 1:10, 1:16 och 1:3. Ju högre siffra efter kolonnen, desto mindre är bilen.

Att köra radiobil

Det är väldigt lätt att komma igång med sin nya radiobil. Det enda du behöver göra är att köpa batterier till bilen och sändaren och börja köra. Så ska vi förstås komma ihåg att det också kräver en del övning innan du behärskar din bil. Men de brukar vara väldigt roligt att också lära sig hantera den och det blir en stund av mycket spänning och många skratt.

En radiostyrd bil är verkligen ett jättebra sätt för föräldrar och barn att tillsammans kunna upptäcka teknikens värld. Dessutom på ett underhållande och kul sätt.

Sköta om en radiostyrd bil

En radiostyrd bil är en rätt så känslig leksak, som ganska lätt kan gå sönder om du hanterar den alltför oförsiktigt. Vill du ha radiostyrd bil till dina riktigt små barn i förskoleåldern, bör du skaffa en åldersanpassad variant som är robust.

Det som först brukar gå sönder på en radiostyrd bil är antennen. Ett tips vi kan ge till den som precis köpt sin nya radiostyrda bil, är att tejpa fast antennen på biltaket. Räckvidden blir lite kortare, men oftast räcker den i alla fall, särskilt om du kör inomhus. 

Tänk igenom vilken modell du ska köpa och skaffa inte en för dyr och fin bil till ett litet barn, som kan få svårt att hantera den. En enkel nybörjarbil av bra kvalitet är perfekt.

Att köpa en radiostyrd bil

En radiostyrd bil för barn är färdigt monterad och bara att börja använda när du fått hem den. Förstås måste du också införskaffa teorier, om det inte ingår i köpet. Spara gärna kartongen och frigoliten som den radiostyrda bilen levereras i. Den blir ett perfekt garage att förvara den radiostyrda bilen i när den inte är i användning. 

En radiostyrd bil kan bli liggande ett tag efter en intensiv period av användning. Men är den omsorgsfullt förvarad är det bara att plocka fram den och börja köra direkt. Att ha den liggande i leksakslådan med andra grejer är ingen bra idé, eftersom den där lätt går sönder.

Radiostyrd bil Bäst i Test 2024 - Barnlandets favoriter

För att komma fram till vilka radiostyrda bilar vi ville rekommendera i den här köpguiden har vi läst flera tester och recensioner på nätet. Vi har samlat en gedigen mängd information och på basen av det har vi placerat produkterna i våra huvudkategorier. Här kan du läsa i detalj om dem.

Premium: Elitetoys Radiostyrd Bil - S-track S820 Pro

Elitetoys Radiostyrd Bil - S-track S820 Pro är en radiostyrd bil i gult och grönt, som trots sin lilla storlek är kraftfull. Motorn drivs av ett 7.2V Li-Po batteri och fjärrkontrollen ska användas med fyra stycken AA-batterier. Dessa ingår inte i köpet utan ska handlas separat. Bilen är uppladdningsbar och en laddning räcker ca tjugo minuter.

Bilen har en bra körkvalitet och klarar upp till 20 kilometer i timmen. En rejäl fart. Trots att den är så pass avancerad, är den lätt att lära sig och fjärrkontrollen är okomplicerad att hantera för barn. Svårast är att lära sig att manövrera bilen i högre fart. 

Bilen klarar av ett avstånd på ca 50-60 meter mellan kontroll och bil. Den passar först och främst barn från 6 års ålder och uppåt, eftersom den kan ha för hög acceleration för att ett förskolebarn ska klara av att hantera den.

Specifikationer: 

 • Maxhastighet 20 km/h
 • Elektrisk luftkyld motor
 • Körtid 20 min/laddning
 • Storlek 36 x 27 cm
 • Ålder: 6 år och uppåt

Fördelar

 • Snabb
 • Uppladdningsbar
 • Lätt att manövrera

Nackdelar

 • Kort körtid på en laddning
 • Passar inte förskolebarn

Mellan: Volvo XC90 Radiostyrd Bil

Sugen på att köra Volvo? Här har vi en radiostyrd Volvobil som passar våra yngre familjemedlemmar. Den är lämplig från tre år och uppåt och går på batterier. Det här är en bil som är perfekt att köra inomhus med. Det är också en bil som inte får så hög fart, att den blir svår att köra.

Fjärrkontrollen drivs med ett 9 volts batteri och bilen drivs på 5 AA-batterier. Det här är alltså inte en bil som är uppladdningsbar. Bilen är väldigt fin och naturtrogen och är en modell av en Volvo XC90 i skala 1:14. 

Volvon har bra fjädring och tar sig galant över trösklar och mattkanter. Den har belysning både fram och bak. Bilen är verkligt roligt att studera den i detalj, eftersom det är en så bra kopia.

Specifikationer: 

 • Material: plast
 • Mått: 35 x 15
 • Batterikrav: 5 st AA batterier och 1 st 9V batteri
 • Skala: 1:14

Fördelar

 • Från 3 år
 • Naturtrogen

Nackdelar

 • Lång antenn
 • Drar mycket batteri

Budget: Alex's Garage Radiostyrd Polisbil Sverige

Vad sägs om en riktigt cool polisbil som är designad som dom svenska polisbilarna? Här kan den lilla polisen verkligen ta ut svängarna och dra igång en riktig polisjakt. Den är avsedd för både inomhus- och utomhusbruk och kan användas av barn från ca tre års ålder och uppåt.

Fjärrkontrollen är av klassisk modell, som du styr med tummarna. Den är enkel och lättmanövrerad med två spakar. Ett plus för den här maskinen är att antennen på bilen visserligen är lång, men mycket tjock och stadig. Det gör att bilen klarar relativt oöm behandling. 

Antennen på handkontrollen är däremot lång och här får du vara lite försiktig om det är ett litet barn som ska använda den radiostyrda polisbilen. Ett klart plus för att den är välgjord och detaljerad i sitt utförande.

Specifikationer:

 • Material: plast
 • Ålder: 3 år och uppåt
 • Mått: 7,5 (H) x 23 (L) x 10,2 (B)
 • Vikt: 0,42

Fördelar

 • Naturtrogen

 • Lättmanövrerad

 • Från 3 år

Nackdelar

 • Lång, tunn antenn

 • Dåliga lampor


Special: Monster Jam Radiostyrd Bil Mega Grave Digger 1:6

Monster Jam Radiostyrd Bil Mega Grave Digger placeras i specialkategorin helt enkelt för att den är exceptionell! Det här är en kraftfull radiostyrd bil, som dessutom är dubbelt så stor som de andra. 

Det är en replika av den populära monstertrucken från Monster Jams shower och den har en skala på 1:6. För ett Monster Jam-fan är det här helt enkelt den perfekta presenten!

Den är uppladdningsbar och kräver alltså inga extra batterier, förutom till fjärrkontrollen. Detta är sannerligen en häftig bil! Den klarar både hinder och många olika underlag. Den kan köras utomhus i terräng. Bilen har kraftfull accelerering och sätter av i full fart i skogen om ni är ute på äventyr. 

Yngre chaufförer behöver nog med sig en assistent vid första körningen, för den kan vara verkligt svårmanövrerad för nybörjare.

Specifikationer: 

 • Mått: 60 x 76
 • Batterier i fjärrkontrollen: 2 st AAA-batterier
 • Skala: 1:6
 • Material: Plast, metall

Fördelar

 • Kraftfull
 • Stor
 • Laddningsbar

Nackdelar

 • Snabb accelerering
 • Dyr

De radiostyrda bilarna som utmanar 2024 - Barnlandet gillar

Som ni märker vid det här laget så har vi plockat ut några riktigt häftiga bilar i våra huvudkategorier. Men det fanns också några bilar som inte fick plats bland favoriterna, men som vi tycker är värda att titta lite närmare på. Har du inte hittat någon som klockrent passar dig i huvudkategorierna ovan, kan du ta och kika på bilen här nedan.

Wall Rally Radiostyrd Bil

Wall Rally är en bil som som passar för de yngre barnen, även om den är riktigt kraftfull. Som namnet antyder, kan den faktiskt köra på väggar också! Wall Rally kan köra på alla typer av med släta ytor, oavsett om det är speglar, fönster, garderober eller golv. Den blir garanterat en rolig julklapp eller födelsedagspresent! 

Hjulen är framställda med en speciell sorts vakuumteknik och därför kan den köra på väggarna. 

Bilen kan också snurra i 360 grader, oavsett om den kör framåt eller bakåt. Bilen har ett inbyggt, laddningsbart batteri som klarar körning i upp till 30 minuter, innan den behöver laddas på nytt.

Fördelar

 • Laddningsbar

 • USB-sladd ingår

 • Avancerad

Nackdelar

 • Svårmanövrerad

 • Kort fjärrstyrning


Techtoys Radiostyrd Bil Gallop Beast Die-Cast

Techtoys att tagit fram en rolig radiostyrd bil, som passar för de lite yngre, alternativt mer försiktiga chaufförerna. Den här går i en bra promenadtakt på 10 kilometer i timmen och är en utmärkt nybörjarbil för den som bara ska köra inomhus.

Bilen har en längd på 23 centimeter, kan köra framåt och bakåt samt svänga till höger och vänster. Den är väldigt robust i sitt utförande och har dessutom ingen antenn på bilen, som kan vara i vägen eller gå sönder. Den har inte så lång fjärrstyrning, men inomhus från rum till rum fungerar den utmärkt.

Fördelar

 • Lättkörd

 • Från 5 år och uppåt

 • Går inte så snabbt

Nackdelar

 • Ej uppladdningsbar

 • Kräver många batterier


Gear4Play Radiostyrd Bil Dancing Rock Crawler

Vad sägs om en dansande, radiostyrd bil? Gear4Play har tagit fram en bil som kan köra åt alla möjliga håll. Eftersom den har ett uppladdningsbart batteri, behöver du inte köpa några extra batterier till den, förutom till fjärrkontrollen. 

Handkontrollen är annorlunda konstruerad om vi jämför med andra modeller och används med en hand. Den här ser ut som en slags pistol. 

Den passar bra för barn från sex år och uppåt, som snabbt kan lära sig använda den, tack vare den enkla kontrollen. Det som kan göra den lite knepig att köra med, är att den är väldigt liten storlek och lätt kan fastna under soffor med mera.

Fördelar

 • Många funktioner

 • Stadig och tjock antenn på fjärrkontrollen

Nackdelar

 • Liten i storlek

 • Kostar mer än genomsnittet


Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals