Bästa springcykeln 2024 – Den optimala balansövningen för ditt barn

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Välkommen till vår guide över säsongens bästa springcyklar. Här ger vi er både en massa matnyttig info, en topplista bestående av våra favoriter samt ett gäng utmanare. Allt du kan tänkas behöva, alltså!

Att cykla är inte alltid den lättaste uppgiften att lära sig som barn. Då är det tur att det finns springcyklar, även kallade balanscyklar.

Med en springcykel kan ditt barn träna upp sin balans - innan de är redo att testa en riktig cykel - eftersom det inte finns några trampor på cykeln. Barnet sparkar sig fram och tar upp fötterna för att hålla balansen när det fått lite fart. Smidigt!

Den absoluta vinnaren hittar vi i premiumklassen med Micro G-Bike Chopper Deluxe Balans Cykel. Inte långt därefter kommer mellanklassens vinnare – Chillafish Fixie Springcykel. Stoy Springcykel vinner i budgetklassen.

Vi hittade också en kul bubblare i
Nordic Hoj Springcykel Babblarna. Roligt med ett tema som barnen verkligen gillar, eller hur? Läs vidare för fullständiga recensioner om alla springcyklar som var med i testet.

Premium: Micro G-Bike Chopper Deluxe Balans Cykel

Här har vi en cykel med ett coolt namn, men inte nog med det - den är också väldigt häftig. Garanterat en balanscykel som är värd varenda krona sett både till design och funktion! 

Att Micro G-Bike Chopper Deluxe Balans Cykel Rosa blev vår vinnare i premiumklassen handlar både om att den är lyxig vad gäller funktion och design och om att den är pålitlig och trygg att använda. Den är rolig för ditt barn att använda och du kan slappna av medan hen cyklar omkring. Allt i ett! 

Fördelar

 • Lång livslängd
 • Låg vikt

Nackdelar

 • Finns inte i jättemånga olika färger

Mellan: Chillafish Fixie Springcykel

Här kommer en riktig höjdare som är lätt att rekommendera. Chillafish har verkligen lyckats med denna springcykel och den kommer att bli en självklar favorit hos kidsen! 

Vi gillar särskilt att denna cykel är väldesignad – du kommer känna att det är en trygg balanscykel som du utan oro kan låta ditt barn använda.

Fördelar

 • Punkteringsfria gummidäck
 • Väger endast 1 kg

Nackdelar

 • Kan kännas lite ”plastig” i designen

Budget: STOY Springcykel

Springcykeln från STOY blev en klar favorit i budgetklassen, mest på grund av dess styrbegränsningsfunktion som gör att styret inte vrids för mycket så att barnet ramlar av. Du kan justera sadeln i höjd och 10-tums hjulen och pålitliga. Den är enkel att montera ihop.

Fördelar

 • Snygg design
 • Prisvänlig

Nackdelar

 • Just denna design finns endast i vitt

Special: Nordic Hoj Springcykel Babblarna

Denna springcykel har ett populärt tema och det är alltid lite extra kul, och Babblarna är garanterat uppskattat av barnen. Den är både säker och rolig att använda, så här får du allt i ett. 

Balanscykeln är läckert röd och ditt barn väljer själv hur och var hen vill placera klistermärkena med Babblarna-motiv.

Fördelar

 • Motiv av Babblarna
 • Massiva däck

Nackdelar

 • Ingen hit om/när ditt barn tröttnar på Babblarna

Köpguide - bästa springcykeln

Att tänka på innan du köper en springcykel

En springcykel är ett jättebra sätt för småbarn att börja träna cykling på. Det är enkelt att komma igång och barnet har möjlighet att tidigt träna på det som är det svåraste med cyklandet: att hålla balansen. Det kommer då att bli lättare för barnet att lära sig cykelns grundläggande funktioner, såsom broms, pedaltramp och styrning. 

Det viktigaste är att välja rätt storlek på barncykeln. En bra utgångspunkt är att välja en cykel som har en sadel-maxhöjd på minst 5 cm mer, än längden på benets insida. Då kommer ni förmodligen att kunna använda balanscykeln tills det är dags att övergå till en vanlig cykel.  

När det gäller priset finns stora variationer. En springcykel kan kosta uppemot 2 000 kronor, och du kan också hitta en springcykel för några hundralappar. Här gäller det alltså att hitta en cykel av bra kvalitet, som uppfyller säkerhetsbehoven och som håller sig inom familjens budgetramar.

Hur valde vi springcyklarna som vi rekommenderar här?

Som de flesta produkter i barnkategorin, finns det många dedikerade föräldrar som gärna delar med sig av sina erfarenheter om olika produkter. Den informationen har varit vår utgångspunkt i valet av springcyklar. Vi har samlat in och utvärderat en stor mängd recensioner och omdömen som vi använt oss av.  

Det finns också ett antal redan publicerade tester och även dessa har vi utgått från i våra val. Aspekter vi tagit i beaktande inför valet av vinnare, har bland annat varit:

 • Pris
 • Typ av hjul
 • Livslängt
 • Material
 • Ergonomi

För- och nackdelar med springcykel

Det finns flera fördelar med att välja en springcykel. Det är ett sätt att låta barnet tidigt börja öva på att cykla och lära sig att hålla balansen. Det finns tvååringar som är väldigt duktiga på att cykla med en springcykel. De flesta barn tycker att det är väldigt roligt också, så det är även en utmärkt aktivitet att ägna sig åt. 

En av nackdelarna kan definitivt vara att det kan gå rätt fort med en springcykel, även för de minsta barnen. I nedförsbackar gäller det att ha god koll på situationen, så att det inte börjar gå för fort och bli farligt. Det är med andra ord viktigt att lägga ner en del tid på att lära barnet att kontrollera cykeln ordentligt. 

Sedan gäller det att fundera på om en springcykel med eller utan broms, är det mest lämpliga. Ju mindre barnet är, desto mer komplicerat är det att koordinera fotbalans och handrörelser. 

Det är i de flesta fall bättre att vänta med med handbromsen ett tag och då skaffa en handbroms som aktiveras på bakhjulen, så att ingen risk för att cykeln ska tippa över uppstår. 

Innan det är dags för handbroms får du dessutom vara beredd på att springcyklar sliter mycket på skorna, eftersom det är med fötterna som barnet bromsar. Särskilt om det är en flitig liten cyklist familjen har!

När kan barnet börja använda springcykeln?

Det finns stora, individuella skillnader när ett barn kan börja med springcykel. Vissa barn börjar så tidigt som strax efter att de fyllt två. Det allra vanligaste brukar ändå snarare vara vid tre års ålder. Innan dess är en trehjuling en bra cykel att använda sig av. Den genomsnittliga åldern för att sedan gå över till en vanlig cykel, är i allmänhet fyraårsåldern.

Det är viktigt att barnets fötter kan ligga plant mot marken, när hen sitter på cykelsadeln.  Annars sitter barnet för högt. När barnet når i marken endast med tårna, minskar förmågan att kontrollera cykeln.

Slutligen: 4 vanliga frågor och svar om springcyklar

Sammanfattningsvis är dessa funderingar viktigt att ha koll på inför köpet av en springcykel: 

1. Vad kostar en springcykel?

En springcykel kostar mellan cirka 700-1 500 kr. 

2. När kan mitt barn börja använda en springcykel?

Vilken ålder som är lämplig varierar och det finns stora individuella skillnader. Genomsnittsåldern ligger på ungefär på tre år. 

3. Hur bromsar barnet med en springcykel?

En springcykel bromsas i första hand med fötterna. Det finns också springcyklar med handbroms som passar bra för de lite äldre barnen. Det kan vara bättre att använda fötterna för inbromsning den första tiden, särskilt om barnet är litet och inte utvecklat sin koordinationsförmåga än. 

4. Vilken storlek ska springcykeln ha?

De vanligaste storlekarna på springcyklar är mellan 10-12 tum. Om barnets längd på innerbenet är mellan 25-35 cm, är en 10 tums cykel lagom. Med en benlängd på 35-45 cm, är 12 tum en bättre storlek på springcykeln.


Våra favoriter

Efter många timmars research, där vi tagit reda på allt som finns att lära om sparkcyklar, läst en mängd användarrecensioner och flertalet experttester, så har vi kommit fram till våra favoriter.  

Dessa egenskaper och funktioner har varit viktiga i vårt val av vinnare:

 • Säkerhet
 • Rörlighet
 • Vikt
 • Estetik och färg
 • Stadga
 • Pris
 •  Förväntad livslängd

Premium: Micro G-Bike Chopper Deluxe Balans Cykel

Micro G-Bike Chopper Deluxe Balans Cykel passar för barn från 2 år och uppåt och den är särskilt bra för just mindre barn, eftersom den har två medföljande stödhjul. Dessa gör att G-Bike kan stå upprätt på ett smidigt sätt, vilket inte bara gör det lättare för de mindre barnen, utan det gör också att det är lätt för oss vuxna. 

Maxvikten på denna cykel är 20 kg. Sitsen kan justeras mellan 35 - 46.5 cm och höjden på styret är 60 cm. Detta är, som du kan se, en mycket lättmanövrerad springcykel. Att den dessutom har flera trevliga färgalternativ att välja mellan gör att den är ett självklart val för er som vill ha en springcykel av toppkvalitet till ett lite högre pris. 

Med två rejäla stötdämpare framtill blir färden trevlig och behaglig oavsett underlag och det är naturligtvis ett stort plus. Det är alltid trevligt att kunna känna sig fri att ta med barnen på äventyr, även om det är ojämnt underlag. 

Micro G-Bike Chopper Deluxe Balans Cykel är även en tålig springcykel och det innebär att den blir väldigt prisvärd då den kan användas av yngre syskon vid senare tillfällen. 

Vi gillar alltid den typen av produkter som tydligt är framtagna för att hålla snarare än ha kort livslängd. Hellre betala lite mer och ha en springcykel som kan användas av flera i familjen, eller ges bort/säljas, än att ha en cykel som har kort livslängd, eller hur? 

Om du hellre vill ha en annan färg än just rosa hittar du en blå variant här. Andra roliga produkter från Micro hittar du här. Passa på att ta dig en titt på vår artikel om bästa cykelhjälm när du ändå är i farten!

Fördelar

 • Lång livslängd
 • Låg vikt

Nackdelar

 • Finns inte i jättemånga olika färger

Mellan: Chillafish Fixie Springcykel

Fixie Springcykel från Chillafish är en favorit av flera olika anledningar. Om du söker efter en balanscykel till ditt barn som kan förbättra balans och motorik så kommer detta snabbt att bli en favorit. 

Cykeln är rolig och den passar barn från 2 år och uppåt. Cykeln klarar en maxvikt på 24.9 kg, och det är bättre att gå efter vikt än efter åldern. Olika barn växer ju olika snabbt. 

Balanscykeln har ett integrerat fotstöd och en fotbroms. Både sadel och styre går att justera efter eget behov och egna önskemål. Det behövs inte ens verktyg för att höja och sänka sadeln, så det är väldigt enkelt. 

Den finns i olika färger så att barnet själv kan välja en omtyckt färg. Det är ett stort plus då det här med färger är viktigt för många barn. 

Olika färger på Chillafish balanscykel hittar du bland annat här och här.

Fördelar

 • Punkteringsfria gummidäck
 • Väger endast 1 kg

Nackdelar

 • Kan kännas lite ”plastig” i designen

Budget: STOY Springcykel

STOY har verkligen blivit ett välkänt namn i barncykelvärlden och då är det inte så konstigt att de kammade hem förstaplatsen i vår budgetkategori. Med en helfärgad design är den också väldigt snygg.

STOYs springcykel utmärker sig med att vara den ledande cykeln när det kommer till säkerhet. Den bästa funktionen med cykeln är att den har en styrbegränsning som gör att man inte kan vrida styret för mycket så man ramlar.

Detta är nästan det lugnaste som finns för en förälder när man sätter sin tvååring på en cykel utan stödhjul! Man är såklart alltid med och håller uppsikt men ändå.

Sadeln är bekväm och kan justeras i höjd mellan 37 till 43 cm. Två stycken 10-tums hjul håller cykeln stadig och det finns sköna gummihandtag att styra cykeln med.

Det är värt att notera att vi märkte att just denna cykel verkade vara lite stor för de flesta tvååringar som testade den trots att den är rekommenderad från två års ålder.

Om man som förälder är med och hjälper till fungerar den bra annars kan man vänta tills barnet har blivit längre och då är denna springcykel perfekt för att träna balansen med.

Om du är på jakt efter en fin och säker springcykel till ditt barn som inte kostar skjortan är denna cykel för dig.

Priset kommer inte vara tungt för plånboken samtidigt som den kommer lära ditt barn att hålla balansen innan han eller hon provar sin första riktiga cykel.

Fördelar

 • Snygg design
 • Prisvänlig

Nackdelar

 • Just denna design finns endast i vitt

Special: Nordic Hoj Springcykel Babblarna

Här har Nordic Hoj verkligen lyckats bra – du får en härlighet i rött och du får också med ett gäng klistermärken med Babblarna. En riktigt kul cykel där barnen får dekorera själva med klistermärken. Det kan ju knappast bli bättre! 

Nordic Hoj rekommenderas från 2 år och uppåt och maxvikten ligger på 25 kg. Det är viktigt att hålla sig inom ramarna för maxvikt och liknande. Det finns en anledning till att den här typen av saker anges - barnens säkerhet. 

Cykeln har en sadel som är justerbar mellan 32-42 cm. Även styret är justerbart och dessutom kommer den med massiva däck i EVA. Det är helt enkelt en springcykel som har allt det som en springcykel ska ha + lite till! 

Mer om Nordic Hoj kan du läsa här.

Fördelar

 • Motiv av Babblarna
 • Massiva däck

Nackdelar

 • Ingen hit om/när ditt barn tröttnar på Babblarna

Våra utmanare - fler bra balanscyklar:

Vi har även tagit med ett gäng bra springcyklar som utmanare. Det finns helt enkelt för många bra varianter för att begränsa sig till en topplista med endast fyra produkter. Nedan får du ta del av ytterligare några bra cyklar. 

Pinepeak Springcykel Komfort

Pinepeak Springcykel Komfort är inte bara en cool balanscykel för de små, vuxna kommer också falla för den här godingen. Den har mycket att bjuda på då den både är fin att titta på, rolig att använda och säker.

Detta är en sådan cykel som är stadig och pålitlig. Du behöver alltså inte oroa dig över att något ska gå snett när ditt barn använder den. Balanscykeln är dessutom smidig samtidigt som den är tålig, så den är perfekt för balansträning och utelek. 

Du kan själv välja om du vill ha denna produkt i 10 tum, eller i 12 tum. Den finns i färgerna svart, ljusrosa, ljusblå eller vit.

Fördelar

 • Finns i flera olika färger
 • Finns både i 10 tum och 12 tum 

Nackdelar

 • Plastigt material

Stiga Runracer Springcykel

Stiga är ett välkänt kvalitetsmärke. Det är alltid ett säkert kort och så även i detta fall – denna springcykel är nämligen kanon!

Runracer balanscykel har helt enkelt mycket att stoltsera med, som en justerbar sadel som kan anpassas mellan 37-43.5 cm, till exempel.

Springcykeln från Stiga passar barn i åldern 3 år och uppåt då den funkar för upp till 50 kg. Om du vill spana in mer från deras utbud så hittar du det här.

Fördelar

 • Cool design
 • Hög kvalitet

Nackdelar

 • Borde finnas i fler färger

Kids Concept Springcykel Neo

Ännu en springcykel i trä - eller för att vara mer specifik är ramen gjord av plywood. Sadeln kan du justera mellan 30 till 36 cm. Ditt barn kommer sitta stadigt tack vare de stora gummihjulen och vadderade handtag finns för bekvämlighetens skull.

Priset kan tyckas lite väl mycket, men man kan använda den både inom- och utomhus. Då den kommer omålad är den kanske inte den roligaste springcykeln, men den utför verkligen sin funktion.

Fördelar

 • Stadig och lätt att använda
 • Gummihjulen behöver inte pumpas

Nackdelar

 • Kanske inte den roligaste designen för ett barn som gillar färg
 • Fungerar bäst inomhus alternativt på släta underlag ute

Banwood Springcykel First Go

Det här är en praktisk springcykel från Banwood som kan användas redan när ditt barn är två och ett halvt år. Ramen har en fin blå färg medan hjulen är vita som matchar den ljusbruna sadeln.

Styret kan justeras från 50 cm upp till 59 cm så i och med att ditt barn växer (vilket de gör snabbt i den åldern) kan man fortfarande använda cykeln ett tag.

Den har även en flätad korg framtill som visade sig komma väldigt bra till hands. En liten klocka sitter på styret för säkerhetens skull.

Det är inte bara en väldigt fin cykel, det gick hur bra som helst för barnen i testet att balansera på den. Vi märkte att däcken var väldigt stabila och det gick bra att använda den på en mindre grusväg.

Barnen tyckte om den på grund av korgen som kommer med men också för att den var stabil nog att köra snabbt med säkert. Sedan kan man välja mellan olika färgalternativ.

Springcykeln kan rekommenderas till er som vill ha en säker cykel som kan användas länge och av flera barn. Det är verkligen en bra balanscykel då barnen kan lära sig att balansera stadigt när de väl fått kläm på det.

Visserligen ligger något högre än de andra utmanarna men vi tyckte verkligen att den var värd det!

Fördelar

 • Fin design
 • Flätad korg och ringklocka
 • Ergonomisk sits
 • CE-Certifierad

Nackdelar

 • Priset är högre än många andra utmanare

Puky Pukylino My First Puky Springcykel

Det här är verkligen en söt liten springcykel från Puky och som namnet antyder faktiskt passar bra som ditt barns första springcykel. Ditt barn kan använda den redan vid ett års ålder.

Med denna cykel är det då mer att de ska kunna sitta själva på cykel och hålla sin balans och när de blir äldre kan de sedan börja sparka sig fram.

Det bästa är sedan att de kan ha den fram till de är 3 år. Vid det läget har de säkert lärt sig hålla balansen jättebra. Med plasthjul och en ergonomisk designad sadel kommer ditt barn älska denna springcykel.

Det finns till och med en säkerhetsåtgärd i och med ett styrlås. Den fungerar lika bra att använda inomhus som utomhus.

Fördelar

 • Välgjord och passar de minsta
 • Håller sig fin även till eventuella syskon
 • Väger endast 2,5 kg

Nackdelar

 • Modellen känns inte så utmanande längre när barnet blir runt 2,5 år

Produkter som utgått

JaBaDaBaDo Balanscykel

Denna springcykel från JaBaDaBaDo kommer i träform med ett roligt, prickigt mönster på ramen. Hjulen är dock av plast, så det går hur bra som helst att få upp farten och börja balansera. Sadeln går att justera i höjd från 33 till 37 cm.

Den kan användas från att ditt barn är 3 år tills de väger 30 kilo. Vi tyckte det var en alldeles utmärkt balanscykel, men tyvärr kanske den inte är den säkraste springcykeln då den är gjord av trä.

Fördelar

 • Söt och lekfull design
 • Kan användas länge

Nackdelar

 • Något ömtåligare och osäkrare då den är gjord i trä

Berg Biky Springcykel

En snygg och väldigt bra springcykel från Berg levereras här med en maxvikt på hela 40 kg. Den funkar från 3 år och uppåt med sin justerbara sadel och justerbara styre – en cykel att växa tillsammans med, helt enkelt. 

Barnet kan sätta upp fötterna på ramen baktill. Detta erbjuder extra bra träning för balansen vilket ger många pluspoäng. 

Berg Biky balanscykel är mycket prisvärd, så spana in den ordentligt för att se om den blir din favorit!

Fördelar

 • Extra bra för balansträning
 • Stabil 

Nackdelar

 • Ingen stilren design (om du är ute efter det)
 • Väger 6 kg 

Summertime Springcykel MC

Detta är en lite rolig variant av en springcykel i form av en motorcykel. Den passar barn från 3 år och sadelhöjden är 34 cm.

Eftersom den inte går att justera känns den mer som en leksak, men syftet gick fortfarande fram - barnen balanserade väldigt bra på denna motorcykel! 


Puky Springcykel LR 1L

Här har vi något för dig som vill ha en lämplig springcykel innan det är dags att ta det stora steget och skaffa en riktig cykel till ditt barn. Den finns i flera olika färgkombinationer så att ditt barn kan hitta sin favorit. 

Puky Springcykel LR 1L har justerbar sadel och justerbart styre – allt för att det ska bli så enkelt som möjligt att anpassa den när barnen växer. Den passar barn från 3 år och uppåt.

Puky har många andra roliga cyklar. Du hittar fler produkter från Puky bland annat här

Fördelar

 • Kul färgkombinationer
 • Fotbräda

Nackdelar

 • Slitage syns tydligt på grund av starka färger

Nordic Hoj Batman Springcykel/Balanscykel

Detta är en liten bubblare från Nordic Hoj med Batmanmotiv. Vi ville ha med den som ett alternativ till vinnarna i de olika kategorierna, inte bara för den coola designen (frän svart färg med Batmans logga på!), utan också för att den kommer med många praktiska och säkra funktioner.

Även denna springcykel har ett styrlås så man inte ska kunna vrida cykelns styre för mycket åt höger eller vänster så man ramlar av. Styret kan sedan även justeras i höjd i och med att ditt barn växer. Ännu en grej som kan justeras är sadeln mellan 37 till 45 cm.

Springcykeln kommer med stabila EVA-däck och det går lika bra att köra i snigelfart för de mindre barnen som precis lär sig att balansera som det går att köra lite fortare om man har kontroll över cykeln och har övat upp balansen.

Lägg märke till att denna cykel rekommenderas från 3 år. Vi märkte att den fungerade bra för vem som helst så länge man har längden inne så man når ner till marken.

Den rekommenderas självklart till Batmanfans men även också om man bara vill ha den coolaste cykeln på marknaden. Springcykeln kommer även i ett tufft Superman-utförande.


Chicco Springcykel

Här har vi en väldigt snygg springcykel från märket Chicco som har dragit inspiration från den bäst sålda motorcykeln i Italien, vilket bådar gott för både säkerhet och kvalité.

Trots den lätta vikten - den är tillverkad av metall i lättvikt - är den stadig och kommer inte välta omkull eller kännas flimsig för ditt barn utan denna står stabilt och känns robust.

Både sadeln och styret kan justeras vilket gör att den blir lämplig för barnet att använda när hen är mellan 2 och 5 år - det är alltså en väldans bra investering.

Styret är utrustad med gummihandtag så att det ska vara bekvämt att hålla i handtagen och den kommer i två olika färgalternativ.


Puky Springcykel LR M

Den här springcykeln från Puky blev en klar favorit i mellanklassen och det är lätt att se varför. Den har verkligen allt en springcykel ska ha. 

Det roligaste med den var att den har en smidig fotbräda som man kan sätta upp fötterna på när man har tagit tillräckligt med fart. Vi märkte att det var speciellt smidigt i början för en del barn eftersom det blir enklare att balansera då.

Cykeln hade även många andra praktiska funktioner. Sadeln är designad speciellt för lärocyklar och förutom styret kan även hjulen justeras i höjd.

Detta är supersmidigt om man har barn i flera åldrar eller om ditt barn fortfarande vill använda cykeln när han eller hon har växt lite.

Säkerhetsfunktioner som stadiga hjul av skum och gummihandtag finns på plats och det märks tydligt när cykeln är i rörelse att det är en pålitligt och stadig cykel för mindre barn. Den går bra att använda för barn som är 2 år tills de blir runt 85 cm långa.


Jetson GBS03 Springcykel

Denna cykel från Jetson är supersöt och har dessutom bredare däck än normalt för maximalt säkerhet. Med ett justerbart säte och styre kan den även växa med ditt barn, vilket kan behövas i den åldern de börjar cykla.

Styret kan bli hela 28 centimeter högt. Då springcykeln är en lättvikt aluminiumkonstruktion som väger endast 3,5 kilo är den enkel att ta med överallt och blir inte för tung för föräldrarna att bära om det skulle behövas.

Trots sin lätta vikt klara cykeln av hela 34 kilo och kan användas ett bra tag av den lilla. Den rekommenderas för de som har fyllt 2 år upp tills man är runt 4 år. Den får ett extra plus för att den har ett års garanti.


Puky Springcykel LR2 Light

Puky har lång erfarenhet av design och produktion av cyklar för barn. De har arbetat tillsammans med både barnläkare, förskolor och skolor för att vara säkra på att deras cyklar är av högsta kvalitet. Läs mer om det här.  

Det är svårt att ogilla deras springcyklar, både när det gäller säkerhet, design och funktionalitet. Den här balanscykeln får därför full pott.

Puky Springcykel LR2 Light rekommenderas från 3 år och uppåt. Minsta längd för att kunna använda cykeln är 95 cm. Benlängden på ditt barn bör vara mellan 35-38 cm och maxvikten är 25 kg. Du kan själv justera sadeln. 

Detta är en springcykel med lång livslängd, så om du tycker att priset känns en aning saftigt ska du tänka på att den kan användas av flera generationer.

Fördelar

 • Fina färger
 • Enkel att balansera med

Nackdelar

 • Priset är något högt

PJ Masks Springcykel

Pyjamashjältarna är populära i de flesta hem, och mångar barn kommer säkerligen att uppskatta den här balanscykeln med PJ Masks motiv – den är superfin! 

Till skillnad från cykeln med Babblarna är det inga klistermärken till denna cykel. Här får du istället ett kul motiv målat på cykeln. 

Du kan justera sadeln mellan 39-44 cm, vilket gör att den kan användas under en längre period.

Fördelar

 • Kul design
 • Bra på att öva upp balans

Nackdelar

 • Inte den mest tåliga springcykel vi sett

STOY Springcykel med handbroms

Med en springcykel från STOY kan du vara säker på att barnen kommer att vara nöjda. Denna cykel är både säker och enkel att använda. Det är alltid viktigt att cyklar känns rejäla och pålitliga och det gör denna utan tvekan. 

Sadeln kan justeras i höjd mellan 41-46 cm och gummidäcken är underhållsfria. Den har även styrbegränsning, vilket innebär att styret hindras från att vridas så att ditt barn ramlar. 

STOY springcykel passar för barn från 3 år och uppåt då detta är en variant av springcykel där hjulen är 12 tum. 

Denna balanscykel finns även utan handbroms i färger som ljusrosa, ljusblå med flera. 

Fördelar

 • Lätt att montera
 • Styrbegränsning

Nackdelar

 • ”Vuxen” design som inte tilltalar alla barn
Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals