Bästa Walkie-Talkie 2024 – Kul lek för alla små agenter och poliser

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

En fungerande walkie-talkie är många barns önskedröm. I den här köpguiden går vi igenom ett antal modeller och dess för- och nackdelar. Du kommer att få lära dig vilka som passar bäst för just ditt barn, utifrån intresse och ålder.

I vår första huvudkategori - premiumklassen - vann den roliga Dickie Toys Walkie Talkie. I mellanklassen valde vi ut Fippla Kon-Tiki Walkie Talkie Set till vinnare.

En alldeles utmärkt budgetprodukt hittade vi också. Den heter Star Wars Walkie Talkie och den har dessutom en tillhörande klicka med i setet. Till sist har vi en riktigt spännande specialare! Alla hemliga agenter där ute bör inte missa SpyX Walkie Talkie Secret Agent.

Premium: Dickie Toys Walkie Talkie Röstförvrängare

Premiumvinnaren är en stor favorit hos många användare. Den ser proffsig ut med digitala siffror och dessutom har den en räckvidd på hela 250 meter. Den är lämplig även för de lite större barnen som vill ha naturtrogna leksaker. Här får den lille detektiven verkligen en utrustning som fungerar och känns proffsig.

Fördelar

 • Gedigen
 • Naturtroget utseende

Nackdelar

 • För avancerad för de minsta

Mellan: Fippla Walkie Talkie Set

Fippla Walkie Talkie Set har en bred räckvidd. Dessutom kan du ställa in den på tre olika kanaler, vilket ökar har möjligheten för en bra mottagning eftersom du har flera alternativ att välja mellan. 

Walkie-talkien är också väl utrustad med ett spänne, så att den går att hänga i byxlinningen eller i bältet. Den har dessutom en LED lampa som lyser i mörkret.

Fördelar

 • 3 kanaler
 • Inbyggd lampa
 • Bältesclip

Nackdelar

 • Batterier är inte inkluderade
 • Lämpligare för äldre barn

Budget: Star Wars Walkie-Talkie och Klocka

Detta är definitivt walkie-talkiesarna för de riktiga Star Wars-nördarna. Här har du en räckvidd på 50 meter. Dessutom får man även med en cool klocka med Star Wars-temat!

Fördelar

 • Rolig design
 • Enkel att manövrera

Nackdelar

 • Kort räckvidd
 • Antennerna kan vara i vägen

Special: SpyX Walkie Talkie Secret Agent

SpyX Walkie Talkie Secret Agent är en otroligt spännande walkie-talkie som är för avsedd för alla agenter på äventyr! Här har du en avsändare i form av en armbandsklocka och meddelanden tar du emot i en öronsnäcka. Dessa är kopplade till en liten apparat med enkel på- och avknapp, som användaren förvarar i sin ficka.

Fördelar

 • Öronsnäcka
 • Klocka som mikrofon

Nackdelar

 • Ingen bälteshållare
 • Sladdar som kan glappa

Walkie-talkie - rolig lek för alla åldrar

En walkie-talkie är en en rolig leksak som kan användas i flera olika lekar. Poliser, detektiver och specialagenten behöver naturligtvis ett par walkie-talkies för att kunna utföra sina uppdrag. Har du några barn som gillar att leka den här typen av lekar, är är en walkie-talkie en present som säkert kommer att göra succé.

Trots att du kanske tror att det är avancerad utrustning, finns det många bra och billiga walkie-talkies på marknaden. 

Större barn tycker sannolikt det är roligt med fler och mer avancerade funktioner. Medan yngre barn bör ha en så lätthanterlig och enkel walkie-talkie som möjligt.

Vill du köpa walkie-talkie till riktigt små barn, är det viktigt att du kollar ålderslämplighet på produkterna och kontrollerar att de inte innehåller några lösa knappar eller detaljer, som barnet kan pilla av. Enkla walkie-talkies av den här modellen brukar ha roliga detaljer, såsom speciella ljud med mera.

Det viktigaste med en walkie-talkie är naturligtvis att du kan prata mellan två olika enheter. Räckvidden för walkie-talkies för barn brukar sällan vara mer än cirka 100 meter. Det här räcker gott och väl för små barn att leka med. Notera dock att det finns ett par walkie-talkies i den här guiden som har längre räckvidd än då.

Olika typer av walkie-talkies

Många barn har sina favoritfigurer från böcker, TV och filmer. Det är inte omöjligt att det finns en walkie-talkie som har det temat. Det finns flera walkie-talkies med Disney figurer exempelvis. Walkie-talkies med Star Wars-tema finns och för de allra minsta kan du hitta en walkie-talkie med tema Byggare Bob!

Räckvidd på en walkie-talkie

Som tidigare nämnts har många walkie-talkies för barn en räckvidd på ungefär 100 meter. För de lite äldre barnen finns det också modeller med längre räckvidd på upp till 250 meter. Det är helt rimligt eftersom större barn också har behov av att utforska sin omgivning mer.

Vad är egentligen en walkie-talkie?

En walkie-talkie har också ett svenskt namn; komradio eller kommunikationsradio. Komradio kan vara allt från en walkie-talkie för barn, till en sofistikerad variant som yrkesmilitär använder. 

Vad alla komradion har gemensamt är att de både kan sända och ta emot ljud. En komradio fungerar med radiovågor. För att kunna kommunicera, kan båda inte prata samtidigt, utan du behöver trycka på en knapp för att kunna säga något. Det gör att kommunikationen automatiskt hålls enkel och kortfattad.

Våra favoriter

På basen av ett stort antal recensioner och tester har vi valt ut en vinnare i varje huvudkategori. Bland dessa hittar du walkie-talkies i olika prisklasser och med olika funktion. Gemensamt för dem är att de var populärast bland köparna i sin respektive kategori.

Premium: Dickie Toys Walkie Talkie Röstförvrängare

Dickie Toys Walkie Talkie är en walkie-talkie i snygg och professionell design. Den är inte knuten till någon speciell sagofigur. Dickie Toys är ett ett tyskt leksaksföretag som grundades i början på 70-talet. De framställer leksaker för lekar med med fart och fläkt. Där ingår också walkie-talkies för alla små äventyrare.

Dickie Toys walkie-talkie set består av en uppsättning av två telefoner som kommunicerar på en frekvens på 433 MHz. Med i köpet ingår två uppsättningar batterier. Sker kommunikationen utomhus och det inte finns väggar i vägen, är räckvidden upp till 250 meter.

Dickie Toys walkie-talkie har en inbyggd ljuddämpning, som gör att ljudkvaliteten blir betydligt bättre än många andra walkie-talkies för barn. Modellen är avsedd för barn på 4 år och uppåt.

Fördelar

 • Gedigen
 • Naturtroget utseende

Nackdelar

 • För avancerad för de minsta

Mellan: Fippla Walkie Talkie Set

Fippla Walkie Talkie är perfekt för ett seriöst spionarbete. Walkie-talkien är också relativt avancerad och har kan ta upp frekvenser på tre olika kanaler. Den har en inbyggd led-lampa som kan användas när det är mörkt och ett bältesspänne som gör att du kan ha den i bältet eller byxlinningen.

Enligt tillverkarna har den här en smått sensationell räckvidd på 3 km, men då ska det vara ett absolut öppet landskap och det är i stort sett omöjligt i praktiken. Walkie-talkien är rekommenderad från 5 år uppåt.

Fördelar

 • 3 kanaler
 • Inbyggd lampa
 • Bältesclip

Nackdelar

 • Batterier är inte inkluderade
 • Lämpligare för äldre barn

Budget: Star Wars Walkie-Talkie och Klocka

Walkie-talkien med temat Star Wars är ett kit med två mottagare och en superhäftig klocka. Det här är en produkt som våra allra minsta med fördel kan använda (från 5 år och uppåt). Det är en helt perfekt present eller julklapp till alla Star Wars fans och äventyrare. 

Räckvidden är på 50 meter och är väldigt enkel att manövrera. Klockans armbandslängd är 20,5 cm, med ett spänne som kan justeras. 

Både walkie-talkien och klockan ser verkligen häftiga ut i svart och röd design, och de båda mottagarna har varsin lång antenn som gör att den ser extra spännande ut. Dock kräver dessa en viss försiktighet, eftersom de lätt går av om leken blir alltför vild.

Fördelar

 • Rolig design
 • Enkel att manövrera

Nackdelar

 • Kort räckvidd
 • Antennerna kan vara i vägen

Special: SpyX Walkie Talkie Secret Agent

Vilken riktigt häftig walkie-talkie! Det här är för alla de hemliga agenter, som behöver utföra topphemliga uppdrag. Här kan du kommunicera som en riktig agent, med en öronsnäcka som mottagare. När din partner pratar med dig i walkie-talkien, är det alltså bara du som hör meddelandet.

När du själv pratar kan du göra det genom en klocka på handleden, för extra stor diskretion. Räckvidden är 15 meter inomhus och utomhus är räckvidden cirka 30 meter. Mottagaren är ansluten med en sladd till mikrofonen och öronsnäckan likaså. 

Mottagaren kan enkelt placeras i fickan på kläderna. Det här är en proffsig walkie-talkie som säkert kommer att imponera på alla användare, oavsett ålder. Enkel att manövrera och är lämplig från 5 år och uppåt. Får ej användas över huvud taget av barn under 3 år, på grund av att den innehåller delar som kan lossna. 

När det gäller sladdar, står vi alltid inför det faktum att de kan börja glappa efter ett tag. Det är alltså någonting att tänka på och låta barnen hantera sladdarna med försiktighet.

Fördelar

 • Öronsnäcka
 • Klocka som mikrofon

Nackdelar

 • Ingen bälteshållare
 • Sladdar som kan glappa

Våra utmanare

Förutom våra vinnare, vill vi också presentera några andra walkie-talkies som vi tycker är värda att nämna. De är främst avsedda för våra yngre användare och kan vara riktigt kul att använda hemma eller i trädgården.

SIMBA Byggare Bob, Walkie Talkie

Här har vi en Byggare Bob walkie-talkie, som är perfekt för alla yngre Byggare Bob-fans. Modellen är lämplig för våra allra minsta användare och passar från 3 år och uppåt. Räckvidden ligger på ca 250 meter. 

Trots att modellen är enkel, har den ändå brusreducering och ett rätt så hyfsat ljud. Walkie-talkien är 15 cm hög och passar således även riktigt små händer.

Fördelar

 • Passar de allra minsta
 • Rolig för Byggare Bob-fans

Nackdelar

 • Drar mycket batteri

Marvel Spider-Man Walkie Talkie

Marvel Spider-Man Walkie Talkie är en enkel modell med två knappar. Den har en som du håller inne medan du pratar och släpper efter när du lyssnar på ett meddelande. Den andra knappen är helt enkelt en av- och på knapp. Mottagarna drivs av två stycken niovolts batterier som köps separat. 

Instruktioner finns på engelska men tyvärr inte på svenska. Spider-Man Walkie Talkie har en räckvidd på hela 100 meter om inga väggar är i vägen. Den är lämplig från 3 år och uppåt. Det här är alltså ett set som är väl lämpat för våra allra minst användare!

Fördelar

 • Välgjort Spiderman-tema
 • Enkel att manövrera

Nackdelar

 • Långa antenner som kan fastna
 • Ingen svensk bruksanvisning

Infinifun Walkie Talkie

Infinifun Walkie Talkie är för våra allra minsta familjemedlemmar. Till utseendet är den designad som en mobiltelefon. Den går på radiovågor som en komradio och kan därför användas utan något abonnemang. Trycker användaren på den gröna knappen, rings den andra enheten upp. Det flesta kan säkert föreställa sig att det här kan bli en väldigt rolig lek! 

Den kan också ge ifrån sig olika roliga ljud, när du trycker på bilderna. Räckvidden är ca 90 meter och den fungerar bra att använda inomhus. En rolig pryl att leka med för barn ett- till treårsåldern. 

En nackdel är att att den kan ha dålig räckvidd, om det är flera tjocka väggar mellan enheterna. Från rum till rum fungerar den dock utmärkt!

Fördelar

 • Lämplig för 1-3 år
 • Enkel och rolig design

Nackdelar

 • Kan ha dålig räckvidd inomhus

Paw Patrol Walkie Talkie

Det här är en rolig walkie-talkie för våra allra minsta och den är lämplig från 3 år och uppåt. Räckvidden på antennerna är hela 2 kilometer, så här har man ändå ganska mycket rum för lek, men kom ihåg att det är under förhållanden då det inte finns saker emellan, alltså fungerar det endast utomhus.

En rolig detalj är att man kan skicka kodade meddelanden, eller morsekod, till varandra. Man kan även sätta fast walkie-talkien på sitt bälte om man har, så blir det mer på riktigt. Det är det bara att ta sin walkie-talkie och ge sig ut på uppdraget!

Fördelar

 • Räckvidd på 2 km (utomhus)
 • Passar flera ålderskategorier
 • Kan skicka kodade meddelanden

Nackdelar

 • Lite dyr

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals