Recension: Crescent Comfort – En kombivagn för alla tänkbara scenarion

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

8/10
PRIS
9/10
LIVSLÄNGD
9/10
DESIGN
9/10
KVALITET

Köpguide

Crescent Comfort är en multifunktionell barnvagn som ger dig möjlighet att kombinera din vagn precis så som du vill ha den. Vagnen har mjuk fjädring och gör den väldigt bekväm att köra i allehanda terräng och är särskilt anpassad för att passa aktiva föräldrar som har mycket extra aktiviteter och ofta är på språng.

Den specialgjorda liggdelen är bottenventilerad och ger maximal komfort för spädbarnet i och med att fukt transporteras bort så att barnet ligger torrt och varmt i sin liggdel. Tillsammans med sittdelen har du en smidig kombivagn som verkligen är en stor vagn i litet format.

Över ett sekel har svenska Crescent varit en ledande cykeltillverkare, men numera är märket också framstående när det gäller barnvagnar. Deras prisbelönta barnvagnar är smidiga, lätta, och samtidigt robusta och väl anpassade för svenska väderförhållanden med snö, minusgrader, och regn. Crescent tar fram sina produkter i samarbete med ingenjörer från Kungliga Tekniska Högskolan och är både designade, utvecklade, och testade här hemma i Sverige. Det gör att vagnen garanterat uppfyller Crescents mycket höga krav på säkerhet och kvalitet. Crescent Comfort är en klassisk vagn för allroundbehov och en av deras flaggskeppsmodeller.

Crescent Comfort
Crescent Comfort

Tvättbar

Klädseln är tillverkad i robust canvas och även avtagbar, så att du kan tvätta den i maskintvätt. Det brukar vara en omtyckt funktion på alla barnvagnar. De har nämligen en tendens att snabbt bli väldigt smutsiga av mat och leriga skor. Att smidigt och enkelt kunna dra av tyget när man är på väg in från barnvagnspromenaden är väldigt praktiskt. Du kan tvätta det och låta det torka över natten och dra på det på vagnen nästa dag innan ni ska iväg.

Hjulen

Crescent Comfort är en fyrhjuling och är utrustad med lufthjul. Vagnen är en produkt av Crescents rigorösa och ambitiösa utveckling av vagnar och hjul och resultatet är i det närmaste överlägset. Visst betalar du en extra slant för den, men du får också en barnvagn som du kan använda till alla dina barn om du planerar fler efter att ditt första barn vuxit ur vagnen. Det går bra att kombinera med en ståbräda, så att det större barnet kan åka med när det blir för trött för att gå.

Crescent Comfort

Designen

Skandinavisk design är världskänt och du får en barnvagn som är något utöver det vanliga rent utseendemässigt. Den är otroligt snygg i sin design och ger ett lätt och slimmat intryck samtidigt som den är mycket stabil och stadig. Crescent har flera färgval på vagnen, så att du kan få en i din egen personliga smak. I och med att den också fungerar med babyskydd har du ett komplett travelsystem om du vill det.

Crescent Comfort

Chassit har en fjädring som gör att barnet åker bekvämt utan att färden blir skakig även på mer krävande underlag. Vagnen kan användas från det att barnet är nyfött upp till ca 4 års ålder. Du kan köpa till speciella adaptrar till vagnen som gör att du kan koppla på babyskydd från flera kända märken på chassit. Crescent adapter fungerar med babyskydd från BeSafe, Maxi Cosi, med flera.

Crescent Comfort

Kompakt ihopfällning

Barnvagnen är verkligen så smidig att den går att ha som resevagn om du skulle föredra det. Hopfälld är den mycket kompakt och går bra att checka in på flyget, tåget, eller på bussen. Formatet gör också att den utan problem passar in i bagageutrymmet på de flesta personbilar.

Du fäller ihop vagnen med ett snabbt och enkelt tvåhandsgrepp och vagnen har ett automatiskt lås som slår igång när du fällt ihop den. Har du behov av att göra vagnen ännu mer kompakt är det enkelt att klicka loss hjulen så att vagnen tar ännu mindre plats. Vagnen är utrustad med fotbroms.

Ligginsats

I och med att vagnen är utrustad med en liggdel kan du använda den från det att barnet är nyfött. Liggdelen har tvättbara textilier, så att du vet att barnet alltid ligger i en ren och fräsch miljö. Liggdelen är enkel att montera och det gör du genom att placera den och montera fast den i sittdelen. Ligginsatsen är en hårdlift som ger skön stadga och är även utrustad med handtag som är perfekt placerat, så att barnet ligger i vågrät linje när du bär liggdelen.

Crescent Comfort

Handtaget

Handtaget har en knäledsfunktion för justering av höjden. Handtaget är i snyggt brunt som ger ett sobert intryck och en illusion av läder. Det här gör att hela vagnen känns exklusiv och lyxig. Knäledshandtaget fungerar så att du trycker in en knapp på vardera sida om handtaget och därefter justerar du handtaget uppåt eller neråt.

Sele

Vagnen har en vadderad fempunktssele med justerbara axelband och även midjebandet är justerbart och eftersom måtten är generösa har även det stora barnet plats att sitta fastspänt. Om du har ett barn som inte trivs med axelband går det att ta loss så att du enbart kan använda midjebandet.

Sufflett och regnskydd

Crescent har verkligen inte snålat på suffletten som är otroligt generös. En kupad form ger en känsla av att vara inbäddad i en kokong för barnet och det blir ett riktigt ombonat utrymme på insidan. Suffletten är perfekt när barnet ska sova och fälls ner helt tyst, så du behöver inte riskera att väcka ett sovande barn. Regnskydd köper du separat.

Crescent Comfort

Korg under vagnen

Korgen är generös och tar cirka 4 kg. Sidorna är tillverkade i tyg och du kan ställa in en hel del i vagnen utan att sakerna trillar ut. Du kan komma åt grejerna från alla håll på vagnen utan problem.

Nackdelar

Vi har verkligt svårt att hitta nackdelar med den här vagnen. Du får en vagn med lång garantitid som dessutom är producerad av ett märke med en lång tradition av att tillverka högkvalitativa barnvagnar och andra produkter. Det är inte sannolikt att du ångrar dig om du investerar i en Crescent-barnvagn och modellen Comfort gör livet för dig som förälder mycket enklare.

Produktfakta

  • Mått uppfälld: 78 x 59 x 104 cm 
  • Mått ihopfälld: 78 x 59 x 49 cm
  • Vikt: 18 kg
  • Maxvikt barn: 18 kg
  • Maxvikt varukorg: 4 kg

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals