Hur är Mini Rodini i storlek?

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Babyshop.se

Mini Rodini är ett svenskt klädmärke för barn som lyckats med konststycket att etablera sig på en väldigt konkurrensutsatt marknad med kläder som inte är i lågbudgetklass utan som tvärtom ligger i ett segment där kvalitet är i fokus framför andra aspekter.

Klädstorlekar på barn skiljer sig från märke till märke även om mätsystemet är detsamma. Barn växer på helt olika sätt och har olika längd på ben och armar eller är olika breda, även om de på totalen är lika långa. Märken skiljer sig också i hur rymliga eller smala de är.

Men ska man till exempel handla åt någon annans barn eller vill handla kläder på nätet, alternativt är gravid och vill handla till sin bebis man har på gång, så är det bra att veta ungefär hur respektive klädmärke ligger till och Mini Rodini har naturligtvis sin specifika stil när det gäller storlekar.

Vi har därför sammanställt en guide här som gör att du får ett bättre hum om hur Mini Rodini tänker när det gäller storlekar och hur man kan veta på ett ungefär vilken storlek som passar ens eget barn bäst.

Hur ar Mini Rodini i storlek

Hos oss i Sverige anges alla barnstorlekar i måttet centilång som helt enkelt motsvarar barnets längd i centimeter. Måttenheten introducerades redan 1956 i Sverige och finns först och främst i barnstorlekar, men förekommer även upp till 190 cm i vissa sammanhang.

I det kan det också ingå en ålderstabell i kombination med centimetrarna hos återförsäljarna, men det här måste man komma ihåg är väldigt generellt eftersom barn i samma ålder naturligtvis kan skilja sig väldigt mycket i storlek.

Det lite äldre barnet kan man själv mäta med en mätsticka på väggen, men det går naturligtvis inte med den mindre bebisen. Det kan man enklast mäta ut genom att lägga bebisen på ett måttband och få en uppfattning hur långt barnet är.

I början gör man ju också regelbundna mätningar på BVC, vilket ger en vägledning om vilken storlek du ska välja. Sedan gör det inte så jättemycket om ett par klädesplagg för den mindre bebisen är något stora, de växer ändå i dom snart nog.

Mini Rodini storlekar

Om man utgår från ett absolut genomsnitt på barnklädesmärken i Europa så skulle man nog kunna säga att Mini Rodini ligger i vad vi skulle kalla normalstorlek och till och med aningen större i storlek, om man jämför med sydeuropeiska märken som till exempel Zara.

Mini Rodini är dock i sin tur i praktiken aningen mindre än till exempel Kappahl och H&M-barnkläder i samma storlek.

Ett exempel på Mini Rodinis passform

Om vi utgår från ett väldigt populärt plagg i deras kollektion att resonera utifrån så kan vi ta deras overall som exempel. När det gäller längden är den helt normal och kanske något av det större slaget.

Med det menar vi då att om ditt barn är 110 cm långt och du väljer 110 i storlek så kommer barnet att ha utrymme att växa i overallen på längden ett bra tag till. Däremot är overallen inte så särskilt bred utan rätt slank och smidig i modellen.

Hur ar Mini Rodini i storlek

Anledningen till det här är att man velat ta fram en overall som inte är bylsig och i vägen för barnet som leker utan som anpassar sig efter barnets kropp samtidigt som den ändå håller värmen.

Har du ett barn som har grov benstomme eller som är har speciella krav rent anatomiskt, till exempel på grund av ett handikapp, är det allra bäst om du först provar overallen i butik innan du köper den på nätet, där du ofta kan få bättre pris.

Overallens smidiga passform beror på att den i grunden är helt rak i modellen och går att justera i midjan exakt så att den passar ditt barn. En jättesmart funktion på Mini Rodini är att de har böjda byxben.

Det här är en fantastisk funktion som alltså gör att overallen inte spänner åt när barnet sitter på knäna eller på huk för att leka.

Den är därmed verkligen optimal för utomhuslek och här uppstår inga obekväma veck eller byxben som dras upp så där obekvämt som de kan göra ibland.

Om Mini Rodini

Mini Rodini är det svenska barnklädesmärket som skapades 2006 av en konstnär och illustratör vid namn Cassandra Rhodin. Klädmärkets signum är framförallt mönstren i plaggen och som är en hyllning till barnens fantasi, kreativitet, och lekfullhet.

Hur ar Mini Rodini i storlek

Modellerna på plaggen är ofta enkla, funktionella, och inte sällan i stretchtyg, vilket också gör att passformen är enklare att avgöra och få att passa bra i storlek på barnet.

Det lekfulla och färgglada mönstret tilltalar verkligen barnen i allra högsta grad, men det som spelar en lika stor roll för Minis Rodinis grundare är att kläderna är tillverkade på ett skonsamt och hållbart sätt för miljön och alla de människor som jobbar för att ta fram produkterna.

Mini Rodinis vision har från början varit att få föräldrar att köpa bättre kläder till sina barn, både med tanke på miljön och utgående från design och passform för barnet.

Konceptet var uppenbarligen väldigt framgångsrikt för saker och ting hände snabbt när det en gång började hända och det som började med en verksamhet i en liten södermalmslägenhet blev snabbt en egen butik.

Hur ar Mini Rodini i storlek

Idag har Mini Rodini nått internationella framgångar och har flera butiker. De finns representerade på några av världens mest prestigefyllda varuhus, från Selfridge och Barney’s i London till Little Fashion Gallery New York.

Mini Rodini har över 500 noggrant utvalda återförsäljare runt om i världen och hela tre egna butiker i Stockholm, en i Malmö, en i Göteborg, samt en webbshop med kunder från hela världen.

Stor second hand marknad

För den som inte hittar sitt Mini Rodini-favoritplagg i rätt storlek i butiken har goda möjligheter att hitta plagget begagnat.

Det här beror på att många kommit underfund med att kläderna ökar enormt i värde så fort de lämnar butiken eftersom de helt enkelt är väldigt eftertraktade och utgångna mönster faktiskt kan kosta flera tusen kronor.

Hur ar Mini Rodini i storlek

Det här är ett vanligt fenomen när det gäller de stora kedjornas samarbeten med kända designers eller popstjärnor, men är alltså också ett utbrett fenomen när det gäller Mini Rodinis kläder från äldre säsonger.

Så här ska du tänka när du väljer Mini Rodini plagg

Du ska alltså i stora drag utgå från längden när du köper ett Mini Rodini-plagg och barnet inte är med för att prova själv eller du köper plagget på nätet. Är barnet mitt emellan två storlekar väljer du den storlek som ligger närmast.

Är det exakt i mitten väljer du med fördel den storleken som är lite större. Det är alltid bäst att gå efter storlek och inte efter åldersanvisningarna. Vill du ha koll på ditt barns klädstorlek hemmavid så finns det många fina måttstockar som man kan hänga upp på väggen i barnrummet.

De ekologiska materialen är certifierade ända från frö till färdig produkt, så väljer du Mini Rodini vet du att du också får ett plagg som är väldigt snällt mot miljön.

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals