Recension: Stokke Sleepi – En spjälsäng och barnsäng i ett!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

6/10
PRIS
9/10
LIVSLÄNGD
8/10
DESIGN
9/10
KVALITET

Stokke Sleepi Säng

Ett av de första inköpen till bebisen brukar ofta vara en spjälsäng. Hur mycket bebisen sedan sover i den är en annan femma – och självklart väldigt individuellt. Men oavsett hur man planerar att göra och oavsett hur det blir i slutändan, så vill man ju ändå ha en spjälsäng.

Men precis som med allting man köper till sin bebis så finns det många olika märken och modeller att välja mellan – så hur ska man egentligen veta vilken man ska välja? Vad ska man utgå ifrån?

Just eftersom man inte på förhand vet hur mycket spjälsängen kommer att användas, och det dessutom är ett ganska dyrt inköp som inte används överdrivet länge, så vill man gärna ha något mer än bara en spjälsäng.

Kanske en som har bra funktioner, en som smidigt kan flyttas mellan olika rum och inte tar överdrivet mycket plats? Eller en som faktiskt kan användas längre tid?

Stokke Sleepi

Stokke Sleepi bockar faktiskt av båda ovanstående punkter. Den har låsbara hjul och kan därför enkelt flyttas runt i rummet eller i hemmet, och man kan dessutom köpa till ett ombyggnadskit som gör att sängen kan användas mycket längre.

Dessutom är den ganska smidig och snygg med sin annorlunda form. Och inte minst – den håller en hög kvalitet. Är Stokke Sleepi dock så bra som den verkar? Och är den värd sitt relativt höga pris? Det har vi tagit reda på.

Vi har kollat närmare på denna spjälsäng, hur den används, vad som är bra med den – och vad som är mindre bra. Så om du har övervägt att köpa just denna spjälsäng, eller bara är vilse i djungeln av spjälsängar, så är detta den perfekta guiden för dig.

Köpguide

Stokke Sleepi är en spjälsäng med många fördelar. Allra mest gillar vi att den håller en hög kvalitet, och att den håller länge.

På så sätt känns den som ett säkert val – det är ingen spjälsäng som kommer att gå sönder innan barnet ens har vuxit ur den (om man inte råkar få ett måndagsexemplar vill säga). Tvärtom så kan den med lätthet användas av småsyskon när den äldre har vuxit ur sängen.

Men ”problemet” här är att barnet faktiskt inte behöver växa ur sängen. För någon tusenlapp kan man nämligen köpa ett ombyggnadskit, och förvandla spjälsängen till en barnsäng.

Stokke Sleepi
Stokke Sleepi

Då kan den användas många år till – tills barnet är 10, närmare bestämt. Man kan nämligen få en lång användningstid, och slipper köpa en ny säng när barnet blivit för stor för spjälsängen.

Även detta gör förstås Stokke Sleepi till ett bra val, och minst sagt prisvärd. Det är ju den enda säng ni kommer att behöva köpa till barnet under de första 10 åren. Det är knappast vanligt att en och samma säng kan användas från nyfödd och upp till 10-årsåldern.

Om vi istället ska kolla på nackdelar så finns det inte så många. Men en nackdel är att den inte går att ha intill sin egen säng, åtminstone inte på samma sätt som många andra spjälsängar.

Stokke Sleepi
Stokke Sleepi

Självklart kan du ställa sängen intill din egen, men det går inte att dra ned eller ta bort ena långsidan och ha bebisen på bekvämt avstånd.

Huruvida detta är viktigt eller inte är förstås individuellt – för en del är det helt oviktigt och för andra är det ett måste. Man får helt enkelt ställa sig frågan om detta är en funktion man kan leva utan, eller om den är högst nödvändig.

Viktigt att tänka på

När man ska köpa en spjälsäng är det viktigt att tänka på tre saker, framför allt. För det första, är sängen säker? Självklart är de allra flesta spjälsängar som säljs i Sverige säkra, men det finns alltid undantag.

Läs om sängen innan och kolla gärna vad andra tycker om just den modellen. Var extra försiktig om du köper en begagnad spjälsäng. Då kan det vara svårt att veta om det ens är ett tryggt märke, och dessutom är det inte alltid lätt att se om sängen är i gott skick.

Stokke Sleepi

För det andra, satsa på hög kvalitet. Även om ni bara tänkt använda den till ett barn, och kanske bara en kortare tid, så är det alltid värt att satsa på kvalitet.

Dessutom hänger även detta ihop med föregående punkt – säkerhet. En spjälsäng av dålig kvalitet kan gå sönder och därmed är den osäker för ditt barn. Och säkerheten går förstås alltid först!

Och slutligen, för det tredje, utgå från era behov och önskemål. Påverkas inte allt för mycket av vad andra säger, oavsett om det är familj och vänner eller en försäljare.

Självklart är det bra att ta emot tips och dessa kan man ha i åtanke när man gör sitt val, men sätt inte dina egna preferenser åt sidan.

Om du väldigt gärna vill ha en viss spjälsäng eller en spjälsäng med en specifik funktion, då är risken stor att du inte blir nöjd och ångrar dig om du köper en annan.

Stokke Sleepi

En bra idé kan vara att göra en lista över sådant man tycker är viktigt. Är det ett måste med hjul, eller med möjligheten att ta bort en långsida? Vill du ha en vit säng, eller kanske en svart? Föredrar du en oval spjälsäng?

Skriv upp allting som är viktigt för er, och leta sedan efter en spjälsäng som uppfyller alla era önskemål. Det är mycket lättare att hitta det man söker, om man vet exakt vad man söker.

Vem passar Stokke Sleepi för?

Stokke Sleepi passar framför allt för den som faktiskt vill använda sängen en längre tid, och har för avsikt att köpa ombyggnadskitet. Eftersom det inte är någon billig spjälsäng så är den inte överdrivet prisvärd om man enbart använder den som spjälsäng.

Det är också viktigt att man inte behöver, eller vill ha, möjligheten att dra ned eller ta bort en långsida – eftersom den möjligheten helt enkelt inte finns.

Stokke Sleepi

Kan man klara sig utan denna funktion så är det mycket troligt att detta är den spjälsäng man söker – speciellt om man gillar ovala spjälsängar.

Fördelar

 • Otroligt lång användningstid om man köper till ombyggnadskiten.
 • Avtagbara sidor, perfekt när barnet ska ta sig i och ur sängen själv.
 • Praktiska hjul gör det enkelt att flytta sängen mellan olika rum.
 • Hållbar och av mycket hög kvalitet.

Nackdelar

 • Betydligt dyrare än många andra spjälsängar.
 • Det går inte att ta bort eller dra ned en långsida.

Produktfakta

 • Tillverkare: Stokke 
 • Produktnamn: Stokke Sleepi Spjälsäng 
 • Bredd: 74 cm 
 • Längd: 127 cm
 • Höjd: 86 cm
 • Finns i färgerna: Vit, grå, brun, grön, körsbär, valnöt, wenge, trä/natur
 • Funktioner: Avtagbar sida, hjul, höj- och sänkbar botten

Sammanfattning

Stokke Sleepi är en lite annorlunda spjälsäng. Den har en snygg oval form och blir som en tjusig inredningsdetalj i hemmet – samtidigt som den är en smidig och praktisk spjälsäng. Den har låsbara hjul och kan enkelt flyttas runt i rummet, eller i hemmet.

Dessutom kan den byggas om till en vanlig barnsäng och användas tills barnet är 10 år. Dessutom håller den en hög kvalitet och kommer med lätthet att kunna användas dessa 10 år – om man väljer att bygga om den. Och har vi nämnt att den är ganska snygg också?

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals