Appar för små barn

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Att teknologin har oss i ett stadigt grepp är det ingen som säger emot, utan snarare tvärtom. Idag är vi ju faktiskt beroende av både datorer och mobiltelefoner för att kunna sköta saker och ting i vår vardag.

Är detta en negativ utveckling? Jag tycker verkligen inte det, vilket innebär att jag sållar mig till majoriteten. Jag tycker att det är både bra och kul med allt detta nya som underlättar för oss alla.

En sak som är extra kul är att det finns så väldigt mycket för små barn inom den nya teknologin och här tänkte jag främst tala om appar för små barn.

De är både räddare i nöden och utvecklande för barnen. Att det dessutom är någonting som de tycker är roligt är bara ett extra plus!

Peka och lär!

Som de flesta av er har sett de senaste åren är det så att väldigt små barn har full koll på hur en pekskärm fungerar. Det lär de sig snabbt eftersom de flesta föräldrar idag låter dem använda mobiltelefoner.

Det är inte endast en trist och dålig barnvakt som man använder när man är trött, utan det är tvärtom en sådan sak som faktiskt kan hjälpa till i barnets utveckling.

Appar for sma barn

Att de små barnen kan lära sig en massa saker endast genom att peka på en skärm kanske känns lite väl ”framtid” ibland, men om man hänger med i utvecklingen blir man snabbt tacksam för apparna.

Det är inte så att man behöver oroa sig över dåligt innehåll heller för man kan både förlita sig på tillverkarna och sedan kan man alltid spana in apparna själv först.

Användning av appar är bra!

Som jag var inne på är det viktigt att komma ihåg att appar inte är dåliga för barnen, utan att de är ett bra sätt för dem att utvecklas.

Kanske är det så att man, om man är gammalmodig, känner att barnen borde lära sig på andra sätt, men när man ser resultaten ändras nog åsikten, tror jag.

Jag har själv sett både mina egna barn och andras barn lära sig både skriva och räkna väldigt tidigt med hjälp av appar och det anser jag vara endast bra.

Detta är inte allt, utan de lär sig även en massa annat som gör att de utvecklas snabbare än barn i tidigare generationer.

Paddan + utomhuslek = sant

Jag vet inte om ni håller med mig om allt ovanstående och jag vet inte heller om ni håller med mig om att surfplattor, eller paddor, är en extraordinär liten skola som barnen får på köpet medan de har roligt idag.

Vissa av er håller säkert med medan andra istället tycker att det här med surfplattor inte känns helt hundra.

Är det så att man inte kan få ut barnen för lek, utan att de endast sitter inne framför en skärm är det såklart inte bra, men den typen av kritik känns inte helt rimlig.

Appar for sma barn

Det är samma kritik som vi hörde när VHS och tv-spel kom ut på marknaden. Bara för att man gillar att använda sig av olika appar på en padda betyder ju inte det att man inte också gillar att vara ute och leka!

Då barnen lär sig så mycket utan att ens vara medvetna om att det är något annat än lek är det ju lite av en ultimat leksak, eller vad säger ni? Jag tycker i alla fall att det är toppen!

Mina barn har inte slutat att vara ute och leka, utan de är både inne och ute. Vissa dagar är det så att de använder sina favoriter bland apparna och andra dagar är de inte intresserade av det alls.

Som ni kan se så är det alltså inte nödvändigtvis beroendeframkallande. Var inte rädda för att låta era barn använda sig av en surfplatta med lämpliga appar på, utan se det, som nämnt ovan, istället som en extra skola.

Att leka med bokstäver och siffror

Som ni har förstått är jag extra förtjust i appar där man lär sig något och favoriterna är den typen av appar som har bokstäver och siffror. Om man har lite koll på bokstäver och siffror innan man börjar skolan är det bara positivt.

Det är så många barn som har bra koll redan innan idag, på grund av just bra appar, så tillåter man inte barnen att använda det kan det faktiskt bli så att de hamnar efter.

Förutom appar gillar jag den typ av magneter som är bokstäver eller siffror eftersom det gör så att barnen kan skapa ord och räkna medan man själv lagar mat i köket. En praktisk lösning på alla sätt och vis! Om ni inte redan har sådana hemma rekommenderar jag det varmt!

Tid för lek också

Om man endast ska använda sig av appar som lär ut kanske det blir lite väl intensivt, det är därför bättre att blanda upp det lite med sådana appar som bara är skoj.

Det finns mängder av roliga appar! Det bästa är att vi lever i en tid där det finns mycket fokus och kunskap inom områden som inte fanns förr. Idag hittar vi appar för alla.

Det är inte endast en massa kläd- och sminkappar och gulliga hästar vs aningen mer våldsamma saker. Idag har vi istället många som hamnar i mitten där det kan vara både lite gulligt och lite tufft så att alla barn kan välja precis vad de vill.

Appar for sma barn

Då vi alla vill att våra barn ska få bra förebilder kan vi vara tacksamma för att det finns många bra appar. Tänk om det hade funnits appar på 50-talet! Då hade man inte kunnat använda dem om man inte ville ha dockor och soldater till barn!

Det är alltså bara att vara glad över vad vi har idag, så att gnälla över att det är för mycket teknologi i vårt samhälle är, enligt mig, att vara en bakåtsträvare. Det är ju inte särskilt kul.

Jag är säker på att vi kommer få en massa nya och roliga appar för varje år, så för varje nytt barn i familjen kommer det att bli allt bättre!

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals