Recension: Baby Jogger City Select Syskonvagn – Från singel- till syskonvagn i ett kick

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

7/10
PRIS
8/10
LIVSLÄNGD
9/10
DESIGN
8/10
KVALITET

Baby Jogger City Select Syskonvagn är en otroligt spännande syskonvagn som är perfekt om du har ett eller två barn. Det är en jättefin singelvagn att använda för det första barnet, men går sedan att bygga på när det är dags för syskon.

Du kan kombinera den med en liggdel och på så sätt enkelt få plats för båda barnen i vagnen. Modellen är en så kallad stockholmsmodell, vilket innebär att barnen sitter på rad och inte intill varandra.

Den bakre insatsen sitter lite högre än den främre. Det gör att du kommer in i dörröppningen som vanligt och vagnen tar utrymme på längden istället för på bredden. Sitsarna är därför breda och generösa och väldigt sköna att sitta i för barnet.

Den kan användas från ca 6 månader och tar upp till 15 kg. Du kan variera delarna och kombinera delarna precis hur du vill. Sittdelen har fullt liggläge och fotstödet är justerbart, vilket gör att även de större barnen kan ta sköna tupplurar i den här vagnen. Vagnen är försedd med handbroms, vilket gör att du har en snabb och flexibel kontroll på vagnen och dessutom kan du använda handbromsen i nedförsbackar för att minska farten.

Baby Jogger City Select Syskonvagn

Bromsen sitter på sidorna på teleskophandtaget. Handbromsen är praktisk eftersom du slipper manövrera bromsen med fötterna, vilket inte är snällt mot skorna och du har bättre kontroll på en inbromsning med en handbroms och det tar endast en liten stund att vänja sig, om det här med handbroms är något nytt för dig. Bakom ryggstödet finns det en praktisk ficka där du kan förvara mobiltelefoner och småprylar.

Hjulen

Baby Jogger City Select Syskonvagn är utrustad med hjul i stark EVA-plast och det är däck av en typ som det inte fastnar stenar i, vilket är något som brukar vara ett bekymmer när det gäller plasthjul. Hjulen har även en inbyggd luftkanal och det gör att du får bättre stunts i körningen och körkomforten ökar betydligt.

Baby Jogger City Select Syskonvagn

Framhjulen är svängbara, men kan låsas vid behov för stadigare körning i svårare terräng. Den här funktionen gör att du kan köra på skogsvägar eller i snömodd. En syskonvagn som det här är kanske ingen vagn att ta med ut i joggingspåret, men den fungerar alldeles utmärkt ute på skogspromenader och så vidare.

Ett komplett resesystem

En bilstolsadapter finns att köpa till, vilket gör att du kan placera ett babyskydd på vagnen. Något som är helt suveränt att använda sig av om du ofta kör bil med barnet och sedan smidigt vill lyfta ur babyskyddet med barnet i. Då är det ju bara att koppla på det på chassit. Jättepraktiskt när man till exempel ska till BVC eller utföra andra snabba ärenden där man behöver ta bilen.

Baby Jogger City Select Syskonvagn

Ihopfällning

Det går relativt enkelt att fälla ihop vagnen och den ryms i bagageutrymmet på de flesta normalstora och stora bilar. Eftersom det är en syskonvagn är den givetvis inte lika smidig att fälla ihop som en vanlig vagn, men alldeles tillräckligt för att det ska kännas enkelt att fälla ihop den.

Efter hopfällningen låser du den manuellt och slipper på så vis klämma dig och riskera att den plötsligt fälls upp om du till exempel lyfter in den i bagageutrymmet på en bil. Vagnen är relativt lätt, så det är inga problem att lyfta den.

Designen

Det här är en avancerad vagn med många delar. Baby Jogger har verkligen lyckats utmärkt med designen. Det här är en vagn som känns elegant och lätt och det är verkligen en vagn som fungerar perfekt även för den designintresserade. Man har lyckats kombinera design och ergonomi på bästa sätt och teleskophandtaget ger flexibilitet till vagnen och gör så att hela familjen kan köra den oavsett längd.

Baby Jogger City Select Syskonvagn

Vagnen finns att köpa i flera snygga tyger. Materialet är av en slitstark canvas och du kan vara trygg med att det kommer att hålla länge utan att bli solblekt. Den klarar slitage från väder och vind bra överhuvudtaget. Baby Joggers City Select är en prisvinnande vagn tack vare det stora antalet kombinationer som vagnen kan åstadkomma. Det har blivit en verklig ‘go to’-vagn för personer med höga krav och vagnen har verkligen många fans och trogna användare som rekommenderar den varmt.

Ligginsats

Ligginsatsen som används passar till flera av Baby Joggers modeller och är vadderad och ombonat för spädbarnet att ligga i. Ligginsatsen har också ett handtag på vardera sidan, så att det är lätt att lyfta i och ur medan barnet ligger i vagnen i liggdelen. På så vis behöver man inte väcka barnet om det sover.

Baby Jogger City Select Syskonvagn

Handtaget

Handtaget är av teleskopmodell och går alltså att justera i höjd. Det är alltid en väldigt smidig funktion eftersom de oftast är fler än en som kommer att köra vagnen. Handtaget har ett greppvänligt överdrag som gör att det är skönt att hålla i och du blir inte kall om händerna på vintern.

Sele

Baby Jogger City Select har en fempunktssele med vadderade band och den är justerbar både på längden och bredden. Fästena är enkla att justera och det går snabbt att göra.

Sufflett och regnskydd

Suffletten är stor och generös. Den har en tredelad panel och skyddar garanterat ditt barn från solens strålar eller hårda vindar. Suffletten har också en ett stort tittfönster som har en magnetisk stängning. Den här stängningsfunktionen är tyst och väldigt smidig och det går alldeles utmärkt att kika in på barnet utan att riskera att väcka lillen med knäppande ljud när du öppnar och stänger tittluckan. Regnskydd köper du till separat.

Baby Jogger City Select Syskonvagn
Baby Jogger City Select Syskonvagn

Korg under vagnen

Korgen under vagnen är jättestor och tar hela 10 kilo. Textilsidorna på korgen är av stadig canvas och är höga, så du kan lasta i en storhandling här utan minsta problem.

Nackdelar

Teleskophandtag är inte den absolut bästa handtagskonstruktionen som finns. Vi föredrar knäledsvarianten som inte bara justerar höjden utan som också gör att vagnen tar mindre plats vid behov. Men ett teleskophandtag är ändå en alldeles utmärkt funktion som gör det ergonomiskt och bekvämt för dig och de andra vuxna i din familj att köra vagnen.

Produktfakta

  • Mått uppfälld: 113 x 60 x 108 cm 
  • Mått ihopfälld: 77,5 x 54,5 x25,5 cm
  • Vikt: 14 kg
  • Maxvikt barn: 15 kg per del
  • Maxvikt varukorg: 7 kg

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals