Bästa bältesstolen 2024 – Säkraste transporten för ditt barn

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Letar du efter en bältesstol? Vill du att den ska vara säker med smarta funktioner men samtidigt praktisk att transportera? 

Då har du kommit till rätt plats; vi har nämligen testat bältesstolar och korat en vinnare i tre olika prisklasser - premium, mellan och budget.

Vi vet hur svårt det kan vara att hitta den optimala produkten när det kommer till våra barn. 

Som tvåbarnsmamma vet jag också att det inte är lättare andra gången eftersom produkter ändras och uppdateras och nya funktioner eller teknologier kommer ut på marknaden. 

Priser ändras också hela tiden och vad är egentligen ett rimligt pris att betala för en bältesstol?

Även om man kan tycka att man kan betala vad som helst för sitt barns säkerhet finns det hur många andra barnprodukter som helst man måste investera i som förälder och man måste ofta ha en budget för sitt inköp.

Det är precis därför vi finns här och har testat dessa stolar så att du ska veta vad du får - från riktiga föräldrar som har provat i första hand.

Efter att ha tänkt på allt och ställt stol mot stol har vi korat en absolut vinnare som blev den i premiumklassen: BeSafe iZi Flex FIX i-Size.

Strax därefter i mellanprisklassen kom Maxi-Cosi Rodifix AirProtect Bältesstol, och i budgetklassen hittar vi Carena Fejan bältesstol.

Vi vill även lyfta fram specialaren Joie Every Stage som kombinerar bältesstol och babyskydd.

Här hittar ni vår stora bilstolguide om hur ni väljer rätt bältesstol.

Premium: BeSafe iZi Flex FIX i-Size

Här har vi en riktigt påkostad och smidig bältesstol från BeSafe! På grund av den höga kvalitén och dess smarta funktioner är BeSafe iZi Flex vår givna premiumfavorit. Priset, som ni kanske förstår, är väldigt lyxigt, men det är det verkligen värt.

Låt oss säga såhär, den här bältesstolen har in princip allt du kan tänka dig. Den är otroligt anpassningsbar efter barnets kroppsform och storlek, den är säker och stabil och utrustad med krockskydd, materialet är behagligt, barnet sitter bekvämt och ordentligt, och den är rymlig. Väldigt många smarta, bekväma och säkra funktioner i ett, helt enkelt! 

Fördelar

 • 3 olika kollisionsskydd

 • Anpassningsbar efter barnet och dess storlek

 • Viloläge

 • Kan installeras med eller utan ISO-fix

Nackdelar

 • Väldigt dyr
 • Tung

 • Kan vara lite svårt att få till vissa funktioner/ inställningar


Mellan: Maxi-Cosi Rodifix AirProtect Bältesstol

Den här bältesstolen från Maxi-Cosi är ett riktigt prisvärt och säkert alternativ. Stolen är ergonomiskt utformad för att bidra med högsta möjliga komfort för barnet, samtidigt som den känns trygg och bekväm att använda.

Stolen kan också växa med barnet för långsiktig användning. Otroligt stadig och skön att både sitta i och hantera. Så bra!

Fördelar

 • Bra pris

 • Säkert sidokrocksskydd

 • Kan justeras i storlek för lång användning

Nackdelar

 • Kan upplevas som något bred 


Budget: Carena Fejan Bältesstol

Denna stol fungerar också lite som en 2-i-1 produkt då du inte bara kan justera ryggstödet i takt med att ditt barn växer, utan du kan även ta bort ryggstödet helt för att få en vanlig bälteskudde. De finns röda anmärkningar på stolen så att du enkelt ska kunna se hur du drar bältet.

Under sitsen finns även mugghållare som kan sättas fast på vardera sidan av stolen och du kan ta bort klädseln och tvätta den om någonting spills.

Trots att den kommer till ett billigt pris är den väldigt säker och det går hur bra som helst att transportera den mellan bilar då den är av lätt vikt.

Fördelar

 • Justerbart ryggstöd som växer med barnet
 • Ryggstödet kan tas bort helt

 • Inbyggda mugghållare

Nackdelar

 • Kan bara tvättas för hand

Special: Joie Every Stage

Här har vi en liten specialare från Joie, nämligen en kombinerad bältesstol och babyskydd som kan användas av barn i alla olika åldrar. Just den här konstruktionen anser vi är en riktigt smart kombination som vi inte har sett så mycket av tidigare, och därför fick den bli vår specialare. 

I och med att den kan användas som både babyskydd och bältesstol kan den användas av nyfödda barn tills att de är runt 12 år, vilket i sig är värt investeringen. Dessutom är den väldigt trygg och säker i både utförandet, och den upplevs som rymlig och bekväm. Vi gillar också att klädseln är ventilerande, och att den är enkel att montera i bilen!

Fördelar

 • Kombinerat babyskydd och bältesstol
 • Säker och stabil

 • Kan användas från nyfödd till 36 kg

Nackdelar

 • Något dyr
 • Väldigt tung, osmidig att flytta

 • Babyskydd kan ej användas i barnvagn


Varför ska du lita på oss?

Jag har samlat ihop en testpanel på 10 andra familjer som alla ville testa en bältesstol. Vi är alla föräldrar med barn i olika åldrar, med olika bilar, och som bor i olika områden.

Vi har framförallt kollat på säkerheten, men även om det finns några speciella funktioner och bekvämligheter.

Vi har alla testat en bältesstol i en vecka och då många av oss använder två olika bilar har vi transporterat dem fram och tillbaka och vi har kommit fram till att de flesta är kompatibla med de flesta bilar. 

Vi har även pratat med kundtjänst och sett till att alla stolar har undergått och fått ett godkänt test.

Vem behöver köpa en bältesstol?

Alla som har barn över 4 år behöver köpa en bältesstol så att de små barnen kommer upp i bälteshöjd. De kan oftas användas tills barnen är runt 12 år eller väger 36 kilo.

Det är för barnets säkerhet som en bältesstol behövs, då de inte bara kan placera bältet ordentligt över sin kropp utan får mer skydd vid en eventuell krock.

De är oerhört skickligt designade med smarta skydd för huvud, nacke, och inre organ, och kan enkelt användas i de flesta bilar. 

Om ditt barn är yngre än 4 år eller börjar bli ganska lång kan man använda ett babyskydd, en bilbarnstol, eller en bälteskudde.

Hur kom vi fram till vilka bältesstolar vi skulle testa?

Innan vi valde vilka bältesstolar vi skulle testa pratade vi ihop oss om vad vi ville att bältesstolarna skulle ha för funktioner. Vi kollade sedan i affärer och på webbsidor och de vi valde ut var antingen bästsäljande eller den bästsäljande av just det märket. Vi jämförde även de olika designerna stolarna kom i innan vi valde så att vi fick med ett brett utbud av priser, design, och funktioner.


Våra favoriter

Premium: BeSafe iZi Flex FIX i-Size

Med den här bältesstolen från BeSafe får du otroligt mycket för det lyxiga priset, och den är väldigt smidig att använda tack vare att den är så anpassningsbar.

Det som gjorde att vi föll lite extra för just den här var att den är utrustad med 3 lager av sidokollisionsskydd, vilket innebär att barnet sitter riktigt bra och säkert även om det skulle ske en olycka. Den har både skydd vid nacken och huvudet, ett annat skydd med stötdämpande bumpers, och en tredje funktion med sidoskyddet.

Tack vare höftbältesguiden kan du också känna dig säker på att bältet placeras korrekt över barnet varje gång. Med den guiden kan du se till att bältet inte glider upp över magen utan att det sitter fast över låret, så som det ska göra. Bältet är också extra mjukt och behagligt, och du spänner enkelt fast det med en öppnings- och stängningsbar magnet. 

Den här guiden medföljer även för axelbältet, så att samma bekvämlighet och säkra fastspänning kan garanteras över barnets överdel. Utöver det så är bältesstolen väldigt enkel att anpassa efter barnets storlek, vilket innebär att den kan användas länge. I och med att ryggstödet är justerbart i höjd kan ni lätt anpassa längd efter barnet. 

Vid behov är det också väldigt smidigt att justera sittvinkeln, även för barnet själv under bilresans gång. 

Vi uppskattar det faktum att stolen kan installeras med ISOfix, men att det också går att installera den ”på det vanliga sättet” om det inte finns tillgängligt i er bil. Alltså kan den användas i de allra flesta bilar utan problem, och oavsett fästsystem så sitter den säkert och bra. 

Dock kan den upplevas som något tung, och vissa funktioner kan vara lite svåra att få till i början. Efter ett tag så vänjer du dig, och då ska du se att det känns så bra som det kan kännas med bältesstolar. Barnet har det bra i den rymliga stolen, och den är relativt smidig att hantera även för dig!

Fördelar

 • 3 olika kollisionsskydd

 • Anpassningsbar efter barnet och dess storlek

 • Viloläge

 • Kan installeras med eller utan ISO-fix

Nackdelar

 • Väldigt dyr
 • Tung

 • Kan vara lite svårt att få till vissa funktioner/ inställningar


Mellan: Maxi-Cosi Rodifix AirProtect Bältesstol

Maxi- Cosi Rodfix AirProtect Bältesstol är utan tvekan en av de bästa bältesstolarna vi har stött på, och detta är det väldigt många som håller med om. En betydande del för dess höga betyg och goda recensioner är att du får en riktigt säker, smidig och trygg bältesstol till ett mycket förmånligt pris.

Kort och gott finns det inget som saknas på den här bältesstolen. Du har ett smart isofix system som möjliggör säker användning. Ni kan självklart fästa den endast med bilens eget bälte också.

Barnets huvud och axlar skyddas väldigt bra, och hela systemet gör att du kan känna dig säker under bilturen. Utöver det kan ryggstödet även justeras både i höjd och i bredd. Det gör att den kan användas länge då barnet har möjlighet att växa i stolen. Stolen har gott om vaddering, kan lutas i flera lägen, och klädseln kan tas av för tvätt.

Till sist är stolen väldigt stabil och bekväm att sitta i. Tack vare att den har en rätt öppen och vid design kan barnet utan problem sätta sig i den på egen hand. Vid köp får du med en bältesguide för hur du använder det optimerade bältesdragningssystemet. Allt detta till ett superbra pris!

Fördelar

 • Bra pris

 • Säkert sidokrocksskydd

 • Kan justeras i storlek för lång användning

Nackdelar

 • Kan upplevas som något bred 


Budget: Carena Fejan Bältesstol

Detta är en supersmidig bältesstol från Carena som blev vår favorit i budgetklassen - och ni kommer förstå varför. Du kan använda denna stol när ditt barn är mellan 4 och 10 år eller då han eller hon väger mellan 15 och 36 kilo.

Det fiffiga med den är att ryggstödet inte bara är justerbart så att du kan ändra position medan ditt barn växer, du kan även ta bort ryggstödet helt och stolen kan användas som bilkudde.

De röda märkena på stolen är smarta anvisningar till hur och vart du ska fästa bilbältet. Under sitsen finns även praktiska mugghållare du kan sätta fast på vilken sida av stolen - smidigt som tusan för de långa resorna eller på de varma sommardagarna.

Det bästa är också att du kan ta av klädseln hur enkelt som helst om det spills någonting på dem och tvätta; de kan dock endast tvättas för hand.

Den är även vadderad och de flesta av våra barn som provade tyckte att den var väldigt bekväm. En annan grej vi i testpanelen tyckte var bra med stolen var att den är väldigt lätt att bära, vilket är bra för transport mellan olika bilar.

Den kommer för ett hejdundrande pris och den kommer växa med ditt barn, så den är definitivt ett riktigt kap!

Fördelar

 • Justerbart ryggstöd som växer med barnet
 • Ryggstödet kan tas bort helt

 • Inbyggda mugghållare

Nackdelar

 • Kan bara tvättas för hand

Special: Joie Every Stage

Det här är en kombination av en bältesstol och ett babyskydd, vilket är en riktigt smart konstruktion som innebär att stolen kan användas av såväl stora som små barn. Närmare bestämt så kan den här kombinerade stolen och babyskyddet användas redan från det att barnet är nyfött till dess att det är runt 12 år, och alltså får du värde för pengarna redan där.

Babyskyddet kan användas för nyfödda barn fram tills att de blir tillräckligt stora för att kunna sitta framåtvänt, vilket brukar vara runt 4 år. Till dess bör barnet sitta bakåtvänd och fastspänt med fempunktsselen. 

När barnet passerat 4 år, runt 18 kg, ska du vända stolen framåt. Då tar du loss babyskyddet och använder den som en bältesstol istället, i det framåtvända läget med bilens eget bälte. Som mest tål den 36 kg. Det bästa är att den är så smidig och enkel att montera i bilen när den väl är på plats, trots kombinationen av flera produkter i ett.

Du behöver varken några ISOfix system eller andra kompletterande inställningar, utan det enda du behöver är ett bilbälte och ett rymlig säte så ska du se att det går hur smidigt som helst. Det säkra inbyggda fempunktsbältet i babyskyddet används då barnet sitter bakvänt, och sen går du bara över till att använda bilens eget bälte då stolen vänds framåt.

Vi tycker verkligen att den här konstruktionen underlättar föräldralivet, inte minst då den gör att du slipper köpa både ett babyskydd och en bältesstol som kan växa med barnet. Den här checkar av allt på listan, och den går att justera precis som ni önskar. Nackstödet går att ställa in i flera olika lägen beroende på barnets storlek, och då följer också sidovingarna med. 

Tack vare sidoskydden sitter barnet extra säkert i båda stolarna. Andra smarta funktioner är det behagliga materialet som har god andningsförmåga och ventilation för ökad komfort, och de praktiska förvaringsfickorna för smidig förvaring. 

Priset är som sagt rätt lyxigt, men den känns verkligen värd det. I och med kombinationen av babyskydd och bältesstol är den dock rätt tung, och alltså är den inte riktigt den smidigaste när det kommer till hantering och flytt. Men, den är riktigt rymlig och bekväm för barnet, så sitter den väl på plats kommer det kännas så bra. 

Fördelar

 • Kombinerat babyskydd och bältesstol
 • Säker och stabil

 • Kan användas från nyfödd till 36 kg

Nackdelar

 • Något dyr
 • Väldigt tung, osmidig att flytta

 • Babyskydd kan ej användas i barnvagn


Bra att tänka på innan du köper en bältesstol

Förutom din budget ska du tänka på vilken typ av bältesstol du behöver - bältesstol eller bälteskudde.

En bälteskudde är bra för de äldre barnen, runt 8 och uppåt, då de är ganska långa redan och kanske inte behöver en hel stol för att komma upp i bälteshöjden. De är ofta mycket billigare, men kommer då såklart inte med lika mycket skydd. 

En bältesstol har du när ditt barn är 4 år, eller väger 15 kilo, så att de kan sitta säkert och bekvämt i bilen.

Om det är en bältesstol du behöver ska du kolla vilka säkerhetsfunktioner som finns - till exempel sidokrockskydd, huvud- och nackstöd, och om skydden skyddar mot de inre organen. 

Sedan finns det även andra funktioner som kan vara praktiska att ha i en stol som mugghållare, avtagbart ryggstöd, och förvaring.

Om du måste flytta stolen mellan bilar kan det även vara bra att kolla efter en stol i lättvikt med ett smart handtag som gör den lätt att bära.

Det viktigaste att kolla efter är att den har varit krocktestad och blivit godkänd. Om detta inte står på produktbeskrivningen är det smart att ringa till deras kundtjänst.


Våra utmanare

Axkid Bigkid ISOFIX Bältesstol

Det här är även det en bältesstol med ett smart isofix system som möjliggör smidig och enkel användning. Tack vare systemet är det väldigt enkelt att sätta in stolen i bilen, det går snabbt och smidigt, och du behöver inte oroa dig för att den ska sättas fel. 

Utöver denna smarta funktion kan stolen justeras i 7 olika lägen för lutning. På så sätt kan du anpassa passform och längd efter barnets för att få optimal komfort och bästa möjliga skydd. 

Vi gillar också att såväl nackstöd som sittkudde och ryggstöd har generöst med vaddering. Barnet kommer utan tvekan sitta både bekvämt och stadigt. 

Som ett extra plus har bältesstolen en integrerad mugghållare, och klädseln kan tvättas vid behov. En riktigt bra stol till ett generöst pris!

Fördelar

 • Justerbar i 7 lägen
 • Generöst med vaddering
 • Mugghållare

Nackdelar

 • Något stor

Beemoo Bältesstol ISOFIX

Beemoo Bältesstol med isofix är en riktigt prisvärd stol som verkligen kan passa alla budgetar. Trots sitt väldigt låga pris är stolen säker, bekväm och smidig att använda. Det inte minst tack vare isofix som förenklar installation i bilen – det går snabbt, smidigt och enkelt varje gång. 

Utöver det kan du justera huvudstödet i höjd efter behov. Något som vi blev mycket imponerade över är att hela konstruktion känns stadig och rejäl. Sidoskyddet är också väldigt bra, något som ökar säkerheten lite extra. 

Överlag en väldigt enkel men samtidigt riktigt bra bältesstol som kan passa de flesta. Billig, liten och smidig, passar bra i bilen, och känns säker att använda.

Fördelar

 • Riktigt billig
 • Smidigt isofix
 • Justerbart huvudstöd

Nackdelar

 • Något dåliga bälteshållare 

Graco Bältesstol Affix

Denna bältesstol är lite speciell då den kommer med ett system som heter Izi-Latch, vilket är Amerikas svar på det Europeiska isofix. Men det fungerar lika bra för det, och en del tycker till och med att det är bättre än isofix.

Med detta system fäster du först bältesstolen på ena sidan med minilås som sitter på band och gör sedan samma sak med andra sidan.

Fördelen en del familjer kan ha med detta är att detta system kan vara enklare att använda i de bilar med ett dolt isofix-fäste.

Bältesstolen har även ett sidokrockskydd, reglerbart nackstöd, och stort ryggstöd som tillåter barnet att ha mycket plats i och med att han eller hon växer. 

Om detta inte vore nog har den även mugghållare och en smart förvaringsbox. Rekommenderas från 4 till 12 år eller mellan vikterna 15 och 36 kilo.

Testpanelen tyckte att priset verkligen var värt pengarna då man får en underbart bra bältesstol.

Fördelar

 • Generöst ryggstöd och justerbart nackstöd
 • Mugghållare och förvaringsbox undertill

Nackdelar

 • Plastig design

Britax Römer Bältestol Adventure

Britax är ett känt och pålitligt varumärke när det kommer till barnrelaterade produkter och denna bältesstol är inget undantag. 

Den kommer med ett sidokrockskydd samt att hela stolen är vadderad. Du kan även ta av klädseln för en smidig tvätt.

Huvudstödet går att justera och det finns även mugg- och snacksbehållare. Perfekt för när barnen är lite äldre.

När vi ändå talar om ålder kan jag nämna att denna stol passar barn mellan 4 och 12 år, eller när de väger 15 upp till 36 kilo. 

Den passar på alla bilar på vilken plats som helst förutom på de platser där det finns en airbag. Den väger endast 3,9 kilo så den är enkel att flytta mellan bilar. 

Priset är verkligen som hittat trots att Britax inte har slösat på säkerheten eller bekväma och praktiska funktioner.

Fördelar

 • Vadderad och skyddad
 • Kan användas länge
 • Lätt att flytta och hantera

Nackdelar

 • Något för lätt och lite ”ranglig”

Cybex Solution Z i-Fix Plus Bältesstol

Detta är en väldigt säker bältesstol från Cybex. Ett unikt säkerhetssystem gör så att ditt barns huvud ej faller framåt när han eller hon sover tack vare nackstödet som är fällbart. Ditt barn får ännu mera skydd med de säkra sidokrocksskuddarna.

Nackstödet är även justerbart så att du kan använda stolen under många år medan ditt barn växer. Stolen har även ett ISOFIX system och det passar bra med alla bilar.

Om du ofta behöver åka långa sträckor och ditt barn då somnar kan detta vara ett utmärkt val för dig tack vare stödet huvudet får när de sover. 

Den väger dock 7 kilo och vi som testade märkte att den inte var den smidigaste bältesstolen att transportera mellan olika bilar. 

Vill man ha den yttersta bekvämligheten och säkerheten för sitt barn är denna ett bra val. 

Fördelar

 • Säkert system då barnet sover
 • Kan fästas i alla bilar
 • Hög komfort och säkerhet

Nackdelar

 • Dyr
 • Tung

BeSafe iZi Up X3 Bältesstol

Detta visade sig vara en säker och pålitlig bältesstol från BeSafe. Den har ett EPS sidokrockskydd placerat vid huvud- och nackstödet. 

Huvudstödet tillsammans med ryggstödet går även att justeras i takt med att ditt barn växer. Den kan användas när ditt barn är 4 år och upp till att de är 12 år.

Klara instruktioner om hur du ska placera bältet rätt kommer med och fungerade utmärkt för att veta att barnet skulle sitta bekvämt också. Kommer i många fina färger så det finns någonting för alla.

BeSafe är det ett pålitligt märke och det är en säker bältesstol som kan växa med barnet!

Fördelar

 • Sidokrockssystem för ökad trygghet
 • Kan växa med barnet
 • Smidig att installera

Nackdelar

 • Dyr

Disney Pixar Cars Bältesstol

Det här är stolen för dig som har ett barn som älskar filmen Bilar. Den kommer nämligen med ett snyggt motiv av huvudkaraktären Blixten McQueen. 

Den är även godkänd enligt standarden ECE R44.04, vilket är skönt för föräldrarna att veta. Bältesstolen mäter 43 x 43 x 67 centimeter och väger endast 3 kilo.

Den kommer inte med så många funktioner men stolens klädsel är avtagbar och kan tvättas i din tvättmaskin i 30 grader. Stolen är värd sina pengar och den är även bekväm nog att åka långa sträckor i.

Fördelar

 • Snygg design i roligt motiv
 • Nätt och smidig
 • Prisvärd

Nackdelar

 • Kan inte justeras

Produkter som utgått

JOIE Duallo Bältesstol

Den här krocktestade bältesstolen från JOIE kommer med en del fiffiga funktioner. Bland annat finns ett automatiskt justeringssystem vilket betyder att sidoskydden ändras i höjd när du höjer nackskyddet i och med att ditt barn växer.

Sidoskyddet har även ett ‘Guard Surround Safety’-system som ger uppbackat stöd vid en eventuell krock.

Om din bil har ISOfix-fäste kan stolen enkelt monteras med hjälp av den, annars fungerar ett trepunktsbälte hur bra som helst. Du kan även flytta stolen mellan bilar på ett lätt och smidigt sätt tack vare ett inbyggt handtag.

Om du skulle råka tappa stolen mellan transporter eller om ditt barn spiller någonting på den kan klädseln enkelt tas av och tvättas i maskin. 

Priset ligger på strax under 2000 kronor och med tanke på vad du får för det tyckte vi i panelen att den är värd att investera i. Barnen tyckte också att den var bekväm, speciellt för längre resor.

Det går bra att använda stolen medan ditt barn är mellan 4 och 12 år eller när han eller hon väger mellan 15 och 36 kilo.

Fördelar

 • Krocktestad
 • Automatiskt justeringssystem

 • Sidoskydd och nackskydd kan ändras i höjd

Nackdelar

 • Något dyr
 • Tråkig design


Concord Transformer XT ISOfix

Det här är bältesstolen för dig som är ute efter skydd, skydd, och mera skydd för ditt barn. Jag kan varmt rekommendera den till er som bor i storstäder med mycket och snabb trafik eller där det är vanligt med bilolyckor.

Den är krocktestad och har även sidokrockskydd som är pålitliga då de inre organen på barnet skyddas mer än vanliga skydd. Även huvudskyddet ger optimalt skydd då det är format runt barnets huvud.

Bältesstolen är gjord med ISOfix så den passar alla bilar med sådana fästen, men fungerar även utmärkt med bilar som inte har det. Det finns ett smart lutningssystem som enkelt justeras fram och tillbaka med en enda knapptryckning. 

Du kan justera huvudstödet i takt med att ditt barn växer och när du gör det växer även ryggen i bredden. Stolen är säker att använda för barn mellan 4 och 12 år eller medan de väger mellan 15 och 36 kilo.

Alla vi som provade denna bältesstol tyckte att den var supersmidig och säker. Visserligen är den ganska stor vilket inte gör den praktisk för att transportera mellan olika bilar, men det är definitivt den stol i vårt test som har mest skydd för ditt barn.

Då den även växer med barnet och stolens inre skal (som är stabilt) gör att man kan ha den länge utan att vara rädd för att den slits ut eller inte är säker längre. 


Recaro Milano Bältesstol

En pålitligt bältesstol i snygg design från Recaro. Ryggstödet kan justeras på 3 olika sätt och hela klädseln är väl ventilerad. 

Den är designad med ASP - Advanced Side Protection. Ett anpassat handtag gör den enkel att transportera. 

Vi tyckte att den var väldigt säker och barnen rapporterade att den var bekväm. Den passar från barn mellan 4 år och tills de väger 36 kilo.

En pålitlig och säker stol men då den inte kommer med några smarta funktioner är den inget speciellt, men cirkapriset 1800 kr är inte så mycket och den blir då värd pengarna.


Frågor och svar

Vad är en bältesstol?

En bältesstol är lite som en bälteskudde men med ryggstöd och som sätts fast med bilens bälte. Det är en enklare variant av bilbarnstol som man använder när barnet vuxit ur bilbarnstolen.

Vilken bältesstol ska man välja?

Det beror på vad man vill ha. Använder man den ofta kanske man vill ha en lite bättre stol som är bekväm för barnet att sitta i och har extra hög säkerhet, medan en billig duger om man bara använder den någon gång ibland. 

Hur sätter man fast bältesstolen?

De sätts fast med bilens säkerhetsbälten. Exakt hur man fäster den skiljer sig något mellan olika sorter, men det ska alltid finnas en beskrivning som förklarar hur stolen ska sättas fast.

Hur länge använder man bältesstol?

Det är olika, men de kan användas länge. Barn under 135 cm ska enligt lag sitta antingen i bilbarnstol, bältesstol, eller på bälteskudde.

När blir en bältesstol för gammal?

Precis som bilbarnstolar kan bältesstolar användas i 10 år. Kolla datummärkning om du köper en begagnad stol och se till att inte använda stolen längre än 10 år från tillverkningen.

Vad kostar en bältesstol?

Det finns billigare sorter som bara kostar några hundra och dyrare modeller som kostar flera tusen.

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals