Bästa barnpoolen 2024 – Lek och stoj varma sommardagar

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Vad sägs om att ladda upp med en uppblåsbar barnpool eller kanske till och med skaffa en familjepool inför sommarsäsongen?

Det finns många typer av pooler på marknaden och när det gäller de mindre babypoolerna är det enda du behöver fokusera på att poolen är lämplig för ditt barns ålder.

Ska du däremot investera i en större familjepool måste du kolla igenom vilka förutsättningar din trädgård har. En familjepool är ett bra alternativ för den som inte har råd att installera eller bygga en riktig swimmingpool i trädgården.

Familjepoolen är mycket snällare mot plånboken, men du får alla de fördelar som poolen har i alla fall. Bassängen ska kunna placeras ut på en mjuk och jämn del av en gräsmatta och det ska också finnas utrymme runtom poolen från alla håll.

För att få plats behöver du ett par meter fritt utrymme på varje sida. Undvik alltid att placera en pool så att grenar hänger över den eftersom det då blir mycket jobbigare att hålla den ren. Nedfallande grenar utgör också en säkerhetsrisk.

Du behöver också ha tillgång till en jordad utomhuskontakt för filterpumpen. Du behöver också ha möjlighet att tömma poolen, det vill säga ha tillgång till ett avlopp någonstans.

För de allra minsta barnen i cirka ettårsåldern är en babypool eller plaskdamm det lämpliga valet. Ska den vara utomhus i stark sol finns det babypooler med ett enkelt men funktionellt tak som blir ett effektivt solskydd.

Kompletterar du med UV-badkläder för ditt barn har du ett effektivt skydd mot solens starka strålar. Kom ihåg att alltid tömma ut den efter dagens slut för att undvika att den blir ofräsch.

Utrustning du behöver till din pool beror förstås på vilken storlek den är i. Har du en större familjepool behöver du ett överdrag som du kan kan dra på när ni inte använder poolen och på så vis håller sig vattnet fräschare mycket längre.

När det gäller barnpooler har vi ett hett tips: Varför inte låta den bli ett bollhav under vintersäsongen? Bollar finns att köpa i större, välsorterade leksaksaffärer och efter att du rengjort den ordentligt och tagit in den kan du helt enkelt fylla den och göra den till ett bollhav, vilket blir en garanterad succé!

Vår premiumvinnare i det här testet, Poolteam Pool Azuro 406, är en verklig baddare och här har vi familjepoolen nummer ett som gör att både du och dina barn kan ta ett skönt, svalkande dopp i trädgården.

I mellanklassen har vi en nästan lika rolig, fast mycket mindre barnpool, i form av en självlysande minibassäng från Bestway.

Budgetvarianten från Intex är något för dig som vill ha en lite anspråkslösare variant och passar också dig som har har mindre utrymme, till exempel på en balkong.

Missa inte specialaren, Bestway Barnpool, för här bygger vi upp en hel liten undervattensvärld med hjälp av uppblåsbara tillbehör. Vi har såklart även några utmanare med som kanske passar dig och din familj bättre, så glöm inte att kolla in dom också!

Premium: Poolteam Pool Azuro 406

En azurblå pool á la Medelhavet mitt i trädgården, vad sägs om det? Den här poolen blir garanterat en hit för hela familjen och passar alla familjer som vill ha något trevligt i trädgården att svalka sig i.

Den passar perfekt perioden innan semestern har börjat eller den del av semestern när ni fortfarande ska vara hemma. Barnen kommer att ha hur kul som helst med att leka i vattnet i sommarvärmen.

Den är också perfekt varma höstdagar och kvällar så att barnen kan ta ett dopp hemmavid och ni slipper åka iväg någonstans. Såklart kommer den göra succé med familjens alla kompisar!


Mellan: Bestway Självlysande Pool

Mellanvinnaren i dagens test är inget mindre än en självlysande pool! För ca 400 kronor får du en rolig bassäng där dina barn kan rita med självlysande doodle-pennor på bassängbotten medan den är vattenfylld.

Det här är också perfekt för dig med mindre barn som vill lära barnet vattenvana. Notera att det här är en pool för de minsta barnen och just därför får du aldrig lämna barnen utan uppsikt när de vistas i poolen.


Budget: Intex Fishbowl Plaskdammsset

Här får man verkligen mycket för pengarna och Intex Fishbowl plaskdamm inkluderar också både en badboll och en badring som gör att det blir extra lek och skoj.

Du kan dessutom ta med badbollen och badringen till stranden. Det roliga mönstret tilltalar barnen och även att studera de färggranna fiskarna är ett äventyr.


Special: Bestway Barnpool med Uppblåsbara Badleksaker

Barnpoolen från Bestway är en specialare i ordets rätta bemärkelse! Du får en riktigt rolig barnpool med tillhörande uppblåsbara leksaker samt en rutschkana som du även vid behov kan välja att plocka bort.

Här har dina barn många roliga stunder av sysselsättning och kan svalka av sig under heta sommardagar. En helt klart stor succé!

Varför ska du lita på oss?

Alla mindre pooler i det här testet har vi provat ut själva och den största familjepoolen har vi valt ut genom produktrecensioner och omdömen på nätet.

Men vår omfattande research har enligt vår åsikt gett oss en väldigt bra grund att stå på när det gäller valet av familjepool.

Vem behöver en barnpool?

Har du en trädgård är det perfekt att sätta upp en barnpool som ett ställe att svalka sig på om sommaren. Har du en balkong kan du också ha en liten babypool med en mindre mängd vatten bara du är noggrann och har koll så att ingen olycka kan hända och vattnet kan rinna ner på grannen.

Hur kom vi fram till vilka barnpooler vi skulle testa?

Innan vi beställde hem barnpoolerna som vi ville testa gjorde vi en urvalsmetod genom att leta efter recensioner på nätet, fråga personal i leksaksaffärer, samt fråga oss runt på föräldraforum på nätet.

Det här gav oss många bra tips och även önskemål från forumen att testa vissa populära produkter. Barnpoolerna hämtades hem från bamba.se babyland.se och cdon.se.

Hur testade vi barnpoolerna?

Barnpoolerna testades genom ett intensivt och ihärdigt badande under mycket skratt och stoj en varm sommarmånad. En familj hade ansvar för en barnpool och sammanställde för- och nackdelar med den provade poolen.

Våra favoriter

Premium: Poolteam Pool Azuro 406

Det här är en pool som är väldigt populär bland användarna idag och här får hela familjen ett svalkande dopp och barnen får många timmars rolig sysselsättning heta sommardagar.

Poolen är rund och 6,4 meter i diameter och 120 cm djup, vilket gör att den också fungerar jättebra att simma i och är tillräckligt djup för att även vuxna ska kunna njuta av ett dopp och ta några simtag i hettan.

En sådan här pool är perfekt om ni inte har närhet till en insjö eller badstrand och det gör att ni föräldrar kanske kan koppla av och ta det lugnt hemma några extra dagar istället för att åka iväg och bada.

Det passar ju givetvis lika bra i villaträdgården som på sommarstället. Poolens insida är azurblå, vilket ger ett härligt medelhavsaktigt utseende. Du får såklart lägga ut en hel del för en sådan här pool: ungefär 10.700 kronor kostar den.


Mellan: Bestway Självlysande Pool

Den här självlysande poolen är en underbar plaskdamm som gör att det inte bara blir en rolig lekplats på dagen utan den är även jättemysig att bada i efter mörkrets inbrott.

Barnen kan måla poolens botten med doodleglow-pennorna och stencilen. Det här är en pool som tilltalar även de minsta barnen och därför är det väldigt viktigt att du alltid har dem under uppsikt när de leker i Bestways självlysande pool.

Den är lämplig från cirka 3 års ålder och barn under det bör alltså inte vistas i den om inte du själv sitter med i bassängen. Måtten är på cirka 280 x 46 x 157 cm.

Den roliga formen på poolen inbjuder också till lek och den har en mjuk och härlig kant som dessutom är väldigt sittvänlig tack vare det gummerade materialet längs poolkanten. Priset på cirka 400 kronor är en väl värd investering för mycket lek både dag och kväll i trädgården.


Budget: Intex Fishbowl Plaskdammsset

Fishbowl plaskdammset är en rolig bassäng för de allra minsta med tillhörande badboll och badring. Badringen passar för de äldre barnen i familjen. Perfekt för varma och lediga sommardagar.

I köpet medföljer ett reparationsset, vilket gör att du kan förlänga livslängden på poolen även om den skulle gå sönder mitt i lek och bus.

Intex är ett företag som fokuserar på badkläder och utrustning av allehanda slag och de producerar mycket badleksaker och tillbehör för barn.

Det fina mönstret med färggranna fiskar och slingrande undervattensväxter gör dammen extra inspirerande att vara i.


Special: Bestway Barnpool med Uppblåsbara Badleksaker

Här blir det garanterat glam och stoj för hela familjen. Med barnbassängen följer också ett gäng roliga leksaker som är uppblåsbara och som barnen kan sysselsätta sig med länge. Den passar för barn från 3 år och uppåt.

Du får clownfiskar, en delfin, och en bläckfisk med på köpet. Du kan koppla in vattenslangen till den uppblåsbara palmen och få ett vattensprutande träd vid poolkanten. 

Med i köpet följer också en uppblåsbar rutschkana som du fäster separat vid poolen med sugkoppar. Har du mindre barn eller tycker att det blir för stojigt i bassängen är det alltså bara att lämna bort dem för tillfället.

Genom en smart tömningsventil är det enkelt att tömma poolen och du får även en lapp med i leveransen. Poolen rymmer 308 liter vatten, vilket gör den rejält stor och måtten ligger på 86 x 260 x 239 cm.

Våra utmanare

Intex Pool med Solskydd, Rutschkana, och Leksaker

Formgivarna på Intex har verkligen ingen brist på fantasi och här får du en väldigt rolig och fantasieggande barnpool för de minsta.

Poolen har ett solskydd där barnen kan söka skugga och den är även utrustad med rutschkana och olika leksaker. I köpet ingår en vattensprutande krokodil, två stycken fiskar, en simring, och en hink.

Bassängen rymmer 180 liter och storleken ligger på 89 x 173 x 203 cm. Fungerar för barn från 3 år, men då måste vuxen alltid vara med.


Bestway Barnpool Sunnyland Splash Play Pool

En humoristisk pool som passar alla coola små strandkillar och tjejer som vill bada i trädgården bland palmer och rutschkanor. I botten på poolen finns en glad sol med solglasögon på sig och den färggranna designen tilltalar barn i alla åldrar.

Storleken är generös och den är 237 x 201 x 104 cm i omkrets med palm och rutschkana inkluderad.


Intex Watermelon Pool

Här är en perfekt bassäng för de lite större barnen. Måtten på 168 x 38 cm tar 581 liter och passar som plaskdamm för barn från 2 år och uppåt.

Den gulliga vattenmelonsdesignen gör den här lilla plaskdammen otroligt söt och passar alla designintresserade vuxna. Priset ligger på cirka 240 kronor.


Produkter som utgått

Intex Babypool med Tak Svamp

Även här har vi en till pool för de allra minsta och polen rymmer 45 liter vatten och måtten är 102 x 89 cm. Eftersom babypoolen är utrustad med ett soltak blir den ett perfekt solskydd för de riktigt heta sommardagarna.

Kom ihåg att alltid skydda era barn mot solen så mycket det går och badkläder med solskydd är också att rekommendera för de allra minsta barnen. Poolen kan användas till barn från 1 års ålder om ni vuxna har noggrann koll på barnet under tiden.

Priset ligger på blygsamma cirka 200 kronor och här får man mycket för pengarna med tanke på att den också innehåller ett soltak. Kom ihåg att det kan vara skönt att ha en elektrisk pump eftersom den kan vara rätt jobbig att blåsa upp trots sin lilla storlek.


Bestway Barnpool 946 Liter

Bestway har en härlig pool med genomskinliga sidor som är utsmyckad med snygga undervattensmotiv. Här är det givet att plocka på cyklopen eller simglasögonen och göra sig redo för spännande undervattenssim.

Höjden på poolkanten är 38 cm och storleken är 183 cm i diameter. Barnpoolen är uppblåsbar och med i köpet får du en rejäl lagningslapp. Barnpoolen kostar endast cirka 150 kronor.

Frågor och svar

Är barnpooler säkra?

Barnpooler som är CE-märkta är säkra så länge du som vuxen gör din del noggrant och håller barnet under uppsikt hela den tiden som barnet vistas i barnpoolen. De flesta tillbud med barn och vatten sker i den nära omgivningen.

Det är i poolen, i badkar, i trädgårdsdammen, och på stränder; det händer tillbud när man lämnar barnen ensamma vid vattnet, om så bara för en kort stund.

Om du måste lämna vattnet ska du alltid ta med sig barnet, hur höga protester det än blir. Låt heller aldrig äldre syskon vakta yngre eftersom de inte är mogna för ett sådant ansvar. Det är alltid du som måste se till att barnen är säkra.

För de flesta föräldrar är det en självklarhet att övervaka barnen vid vatten, men trots detta visar statistiken att bristande övervakning är det som gör att olyckor händer för barn nära vatten.

Sådant som armpuffar, leksaker, och uppblåsbara luftmadrasser kan ge en falsk känsla av trygghet och att barnet har sådana på sig är inte en tillräckligt anledning för att du ska kunna lämna barnet ensamt vid poolen om ens för en kort stund. Om du följer de här råden noggrant är det säkert och tryggt.

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals