Bästa trädgårdsmöblerna för barn 2024 – Trädgårdshäng för våra yngsta familjemedlemmar

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Utehäng i trädgården eller på uteplatsen är något som både barn och vuxna brukar uppskatta lika mycket. Att kunna ha en bekväm och inbjudande plats att sitta vid och leka på gör att barnet trivs mycket bättre i trädgården.

Även om du tycker att det är jättemysigt att sitta tillsammans med barnet i soffan i loungemöblemanget för att mysa, äta, och spela spel är det också roligt för barnet att ha ett eget litet möblemang att sitta i.

Det kan också vara välbehövligt ibland eftersom barn i sanningens namn kan bidra med att göra kuddarna i utemöblerna rätt smutsiga.

Att ha ett eget möbelset till barnen utomhus är också trevligt när det vankas kalas eller när grannarna är bjudna över på grillkväll.

Då kan barnen roa sig själva och äta på sin egen plats, vilket brukar vara mycket skojigare än att sitta tillsammans med tråkiga vuxna. För att få det mesta ut av sommaren och sommarmöblerna gäller det att välja rätt sorts trädgårdsmöbler till barnen.

För det första ska de vara av sådant slag att de verkligen är bekväma att använda så att de inte bara står i trädgården utan att användas. Utemöbler finns i många olika typer och det är bra att lägga ner en stunds tankeverksamhet på att få rätt möbler.

En viktig sak att tänka på är för det första komforten. Trädgårdsmöbler för barn ska vara sköna att sitta i och de ska tåla häng i många timmar. En stol ska ge stöd för både rygg och ben, men också vara lagom hög för barnet.

Just höjden spelar väldigt stor roll och ska göra att det blir bekvämt och avslappnande för barnet att sitta i möblerna. Har den armstöd ska det vara på en bekväm höjd för armarna.

Så har vi funktionaliteten. Ta dig tid att gå igenom sortimentet av barnträdgårdsmöbler för idag finns det så otroligt många roliga trädgårdsmöbler för barn som triggar till lek och och kul äventyr utomhus.

Med i det här testet har vi till exempel en hängstol och en hängmatta, vilket brukar vara en oerhört populär trädgårdsutrustning för familjens mindre medlemmar.

Du ska också ta i beaktande hur stort eller litet utrymme du har för ditt barns trädgårdsmöbler. Har du en stor trädgård är det oftast såklart inga problem, men många har också en begränsad yta, till exempel i radhusträdgårdar och på terrasser.

Då är det viktigt att möblerna matchar med dina egna trädgårdsmöbler och passar ihop vad gäller storleken. Stapelbara trädgårdsmöbler för barn finns på marknaden och det kan vara en idé om du har trångt om utrymme utomhus.

Barnhängstolen Amazonas Mini är vår spännande premiumvinnare i vår sammanställning och i mellanklassen har vi ett klassiskt bänkbord i form av Jabos vita bänkbord.

En fin budgetvariant av picknickbordet från Nordic Play är näst på tur och vår specialare är ett jättefint picknickbord kombinerad med sandlåda från Step2. Missa inte den!

Premium: Amazonas Barnhängstol Mini

Amazonas Mini barnhängstol lämnar inget att önska för den trendkänsliga föräldern eller för barnet som vill ha någonting riktigt härligt och kul att sitta i på uteplatsen.

Modellen passar bäst på en övertäckt terrass eller under ett väl tilltaget träd eftersom tyget inte är vattentåligt och alltid bör tas in vid säsongens slut.


Mellan: Jabo Barnbord

Jabos fina, vita barnbord gör sig bra i alla trädgårdar med sitt klassiska utseende. Här har du en verkligt funktionell utemöbel och här kan ditt barn både bjuda dockorna och nallarna på fika, likaväl som grann- och dagiskompisarna.


Budget: Nordic Play Picknickbord Junior 20mm

Ett klassiskt picknickbord, inklusive bänk, för våra juniorer. Nordic Play har designat precis en sådan möbel som barn brukar älska att använda eftersom de har sett vuxna använda likadana. Här kan de leka, pyssla, läsa, och inte minst äta trädgårdsmiddagen vid ett eget barnbord.


Special: Step2 Picknickbord & Sandlåda

Specialaren i det här testet är en härlig kombination av bord och sandlåda och ditt barn får garanterat många, långa sommardagar med det här roliga möblemanget.

Sandlådan rymmer 90 liter sand och är därmed större än vad det ser ut att vara på bilden. Längre ner i artikeln kan du läsa mer om specifika mått och funktioner.

Varför ska du lita på oss?

Vi som sammanställt informationen till det här testet har grundligt dammsugit webben på jakt efter matnyttig information samt recensioner och tester på de presenterade produkterna.

Vem behöver en trädgårdsmöbel för barn?

Att anpassa barnens utevistelse och investera i trädgårdsmöbler för barn utgör ett trevligt tillskott i trädgården som också gör att barnet kan sysselsätta sig och ha roligt långa stunder på egen hand.

Dessutom är det trevligt när man har middagsbjudningar att kunna ha ett enskilt bord för barn. Det brukar vara roligare och trivsammare både för barnen och de vuxna i sällskapet.

Hur kom vi fram till vilka trädgårdsmöbler för barn vi skulle testa?

Vi har helt enkelt gjort en sammanställning av all den gedigna informationen vi samlat på oss och redogör här i testet för de populäraste trädgårdsmöblerna för barn som finns på nätet.

Hur testade vi trädgårdsmöblerna för barn?

Möblerna var alltså den här gången inte testade av oss, utan var redan utprovade av andra och vår uppgift har varit att sammanställa alla omdömen, tankegångar, och tester av produkterna för att ge en samlad bild av de populäraste och bästa trädgårdsmöblerna för barn just nu.

Vi kan rekommendera att man alltid tittar på nätet efter trädgårdsmöbler och annat till trädgården eftersom du här helt klart får de allra mest fördelaktiga priserna.

Våra favoriter

Premium: Amazonas Barnhängstol Mini

Barnhängstolen Mini från Amazonas är en trädgårdsmöbel för barn som kommer att bli en garanterad succé och har du fler barn kan det vara idé att skaffa två, så att barnen inte behöver bråka om den här fina hängstolen.

Den är perfekt att ha utomhus i ett träd eller på en täckt terrass. Var uppmärksam på att den dock inte är vattenbeständig och har du den utomhus ska du plocka in den när den inte är i användning för att undvika att den blir blöt på grund av plötsliga regnskurar.

En taktäckt terrass passar den ypperligt på. Den blir en underbar myshörna för de allra minsta. De minsta barnen kan också få plats två stycken i den, men som sagt, för de äldre barnen kan det behövas en extra om du har fler barn.

Yttertyget är snyggt zebrarandig och inuti har du ett snyggt gräsgrönt foder. Sitsen är mjukt vadderad och hängstolens främre kant är utformad som en gunga med två rep som sitter fast i den, vilket gör att hängstolen också får en gungfunktion.

Det kan vara lite svårt att förklara det här, men som du ser på bilden så förstår du vad vi menar. Fjädringen är barnsäker.


Mellan: Jabo Barnbord

Det fina barnbordet i form av ett bänkbord från Jabo gör att barnen får sin egen bekväma sittgrupp i trädgården eller på terrassen. Perfekt att hänga i med både låtsas- och riktiga kompisar.

Här kan allt från fina middagar till fika servera och bordsgruppen bjuder även in till mysiga pysseldagar. Materialet är i vitlackad furu och därmed mycket hållbar.

Den tål att stå utomhus under sommaren och är impregnerad för att klara regn. Men för att den ska hålla i längden är det bra om du ställer den under tak och kanske under en presenning vintertid.

Jabo utvecklar och säljer ett brett utbud av utomhusprodukter med fokus på kvalitet, funktion, och design. Jabo är ett svenskt varumärke med anor från sextiotalet.

Här fokuserar man på vår nordiska natur och möblerna är perfekta tillsammans med stugorna och bodarna ute i vårt grönskande land.


Budget: Nordic Play Picknickbord Junior 20mm

Nordic Play har verkligen tillverkat ett perfekt picknickbord för barn som tål väder och vind och är utmärkt att ha i trädgården. Du behöver alltså inte ha en övertäckt terrass för att kunna använda möbeln.

Designen är klassisk med bord i kombination med fasta bänkar. Det här gör den enkel att flytta på vid behov. Den är också väldigt funktionell och barnen sitter bekvämt i den och kan pyssla och leka eller sitta ner och äta.

Barn upp till 4 år kan sitta sex stycken vid det här bordet. Trädgårdsbordet med tillhörande bänk består av tryckimpregnerat trä och ramen är 28 mm i tjocklek. Bordsskivan är 20 mm tjock och det gäller också bänkarna.

När du köper möbeln levereras den omonterad, men en pedagogisk monteringsanvisning medföljer och den är mycket lätt att montera. Måtten ligger på 50 7,5 x 91 x 89 cm. Bordet är en mycket väl värd investering.


Special: Step2 Picknickbord & Sandlåda

Step2:s picknickbord med en tillhörande sandlåda har ett inbyggt parasoll och här finns det möjlighet till en massa rolig lek i sandlådan, som kan varvas med trevliga fikastunder. Sandlådan är generös i storlek och rymmer ca 90 kg sand.

Sanden ingår dock inte i köpet utan införskaffas enskilt. Möbeln levereras också med ett lock till sandlådan som gör att sanden håller sig ren och fräsch. Möbelsetet passar för barn på upp till ca 7 år och måtten är 169 x 145 x 178 cm.

De härliga färgerna i brunt, grönt, och blått gör möblemanget extra tilltalande för barn och här blir det en trevlig färgklick i trädgården.

Våra utmanare

Amazonas Barnhängmatta Chico Rainbow

Att ha en hängmatta i trädgården brukar bli en succé och ett jättemysigt ställe för barnen och dess kompisar att hänga i tillsammans.

Chico hängmatta är en stor, generös hängmatta vars material är väderbeständig, men som ändå är lika mjuk och följsam som en hängmatta i bomullsväv. Passar för barn i alla åldrar; både stora och små.


Step2 Picknickbord

Picknickbordet från Step2 är perfekt för barnen att äta, fika, pyssla, och rita tillsammans på. Bordet bildar en alldeles egen plats i trädgården och här finns utrymme för hela sex barn att sitta tillsammans.

Med i köpet får du ett fint, färgglatt parasoll som kan plockas bort om du vill använda möblemanget inomhus eller på en övertäckt terrass.

Maxbelastningen är 166 kilo, så det här är möblemanget som klarar det mesta. Måtten ligger på 183 x 109 x 103,5 cm.


Varax Bänkbord Barn Breikki

Finska Varax har tagit fram ett gulligt bänkbord för barn bestående av pulverlackad stomme i rostfritt stål och trä i betsad furu.

Det här är en identisk kopia från bänkbordet man brukar se i parker och trädgårdar, men här är den anpassad för barnstorlek med en bordshöjd på 60 cm.

Bordets längd är 154 cm och 79,5 cm brett, vilket gör att den är generös i storlek och här kan man både pyssla, leka, och äta middag med kompisarna.

Vikten ligger på cirka 29 kilo, vilket gör att den står stadigt även på ojämnt underlag.

Frågor och svar

Vilket material är det bästa för utemöbler?

Det finns en rad olika material man brukar tillverka utemöbler i och hållbarheten på dem och hur de klarar utomhusplacering varierar. Rottingmöbler är vanligt och ett vackert och dekorativt material att ha trädgårdsmöbler i.

Observera dock att dessa inte tål att blötas ner och måste stå under tak. Numera finns det också konstträ som imiterar träets utseende, men som håller längre och är lättare att underhålla.

Aluminium är också ett populärt material eftersom det är underhållsfritt och även kan lämnas utomhus året runt.

En pulverlackad aluminiummöbel håller ännu bättre mot missfärgningar än vad obehandlat aluminium gör. Aluminium är ett väldigt lätt material och därför enkelt att flytta.

Olika typer av trä är också ett vanligt material och något som vi tycker om här i Skandinavien, där närheten till naturen betyder mycket för oss. Enkla, inoljade ädelträn står högt i kurs och vi investerar gärna i trämöbler.

Plast är ett material där du till ett mycket lågt pris får ett hållbart material och gjutna plaststolar kan ofta vara mycket bekväma och ha hög komfort.

Plasten är extremt tålig och lättvättad, men nackdelen kan vara att de kan blekas ganska fort om det är ett färgat plastmaterial.

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals