Recension: BeSafe iZi Go X1 – Känn att ditt barn sitter säkert under bilturen

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

8/10
PRIS
9/10
LIVSLÄNGD
9/10
DESIGN
9/10
KVALITET

Köpguide

BeSafe Easy Go X1 är ett babyskydd för våra allra minsta småttingar. Den passar spädbarn upp till ca 1-årsåldern eller 13 kg. BeSafe iZi Go X1 är ett av de absolut lättaste babyskyddet på marknaden med sina 3,9 kg. Det gör den här perfekt att kombinera med en barnvagn om du vill använda ett babyskydd tillsammans med barnvagnschassit.

Att Easy Go kan användas för våra allra minsta barn beror på att produkten har ett medföljande spädbarnsinlägg som gör att även den lilla nyfödda kan få en bekväm åktur och framförallt en bilstol med absolut högsta säkerhet. Det lilla barnet kan inte glida omkring i stolen, utan sitter stadigt och bra tack vare det här spädbarnsinlägget. När barnet vuxit till sig något kilo tar du helt enkelt bort det här spädbarnsinlägget.

Montering

Babyskyddet är väldigt enkelt att montera i bilen med hjälp av trepunktsbältet i sätet. Babyskyddet från BeSafe har dessutom gummerade belägg som gör att bältet alltid hålls spänt under hela åkturen. Speciella magnethållare finns i babyskyddet, så selen i babyskyddet inte är i vägen när du skall lyfta i och ur barnet eftersom magnetknapparna ser till att de är ur vägen. Du kan också kombinera det här babyskyddet med en ISOFIX-bas som du köper separat. Du kan då använda stolen med bilens Isofix-lösning.

BeSafe iZi Go X1
BeSafe iZi Go X1

Designen

Designmässigt är BeSafe en fröjd för ögat och den smidiga vikten återspeglas också i den nätta storleken. Men här har man inte gjort avkall på säkerheten på minsta vis. När BeSafe tog fram Easy Go X1 hade man naturen som inspirationskälla: det är ägget, som är lätt och starkt, som har utgjort utgångspunkten när industridesigners har tagit fram modellen. Man har strävat efter att ta fram ett praktiskt, robust, och lättviktigt babyskydd som är särskilt anpassat för att passa den moderna föräldern som ofta är på språng. Du kan också välja mellan fyra snygga färger på tyget och även textilöverdraget som du köper separat.

BeSafe iZi Go X1

Som tillbehör kan du också köpa ett regnskydd som är avsett att använda när du använder babyskyddet utanför bilen. Det är en praktisk sak att investera i om du ofta använder babyskyddet tillsammans med ett chassi. Vädermässigt är barnet ganska utsatt i babyskyddet och ett regnskydd gör att du kan vara säker på att barnet slipper bli blöt om det börjar regna när du är ute på promenad eller på ärenden.

Klädseln

Tyget i babyskyddet är mjukt och lätt och har en andningsfunktion som hjälper till att hålla barnet svalare under varma dagar. Alla som har en bil vet hur hett det kan bli i en bil en varm sommardag och att vara noga med att barnet inte blir överhettat är jätteviktigt. Tyget är trots sin mjukhet slitstarkt och bleks inte i solen. Det kan även maskintvättas vid behov i 30 grader.

Garanti och säkerhetstester

BeSafe vill även erbjuda dig som kund utökad service efter köp och därför har de bildat BeSafe VIP Club. Där kan du registrera dig gratis efter ditt köp och på så vis få en förlängd garantitid med ett år, vilket ger en total garantitid på tre år. Du får också tillgång till BeSafes egen kundtjänst och en massa andra bra förmåner.

BeSafe iZi Go X1 har vunnit en rad utmärkelser genom åren. Testresultaten som tidningarna Motorsport och Auto gjorde på bilbarnstolar visade att stolen presterade lika bra med ett trepunktsbilbälte som konkurrenternas stolar som var monterade med en ISOFIX-lösning. Det säger en hel del om standarden på den här babyskyddet. I de här testerna testades också stolarna i frontalkollision och även krockar bakifrån med hjälp av mätinstrument och krockdockor. De var noggrant utförda i de här oberoende testerna och resultaten är mycket tillförlitliga.

BeSafe iZi Go X1 med resesystem

När du köper din första barnvagn så satsar du kanske på en där du kan utöka till ett så kallat resesystem. Det betyder att du kan använda chassit på barnvagnen tillsammans med ett babyskydd. Detta innebär att när du är ute och kör bil med ditt spädbarn och ska göra någon form av ärenden eller du kanske ska till BVC, så kan du plocka ur babyskyddet med barnet i och sedan klicka fast babyskyddet på chassit. Du har då en liten och smidig extravagn att köra runt med.

BeSafe iZi Go X1

Det här är en otroligt smart lösning och något som är en jättebra investering för alla bilburna småbarnsföräldrar. För att kunna använda Baby Safe iZi Go X1 tillsammans med ett chassi finns det adaptrar att köpa till separat. Det här babyskyddet kan kombineras med Hammerhead & Classic, Mountain Buggy Swift, Prestige & Mistral S, Crescent Diva, & Comfort; Phil & Teds Vibe; Bugaboo Cameleon, Bee+, & Donkey; EasyWalker Qtro, Duo & Sky; Teutonia Spirit, Cosmo, Explorer.

Vid köp av ditt första babyskydd

När du köper ditt första babyskydd är det alltid några saker som det är bra att tänka några extra varv kring. Förutom att du måste kontrollera att babyskyddet är godkänt enligt EU:s säkerhetsstandard måste du också vara säker på att babyskyddet är anpassat för barnet och att bebisen sitter helt säkert däri. De godkända babyskydden är rigoröst testade både av tillverkaren och ofta också i oberoende tester utöver detta.

Det finns i och med det ofta mycket bra information på nätet att läsa om det babyskydd du är intresserad av. Med ett bra babyskydd ska det inte finnas några klämrisker för fingrar och tår på spädbarnet. Produktens alla märkningar och säkerhetsvarningar ska finnas på babyskyddet och i produktens bruksanvisning.

När babyskyddet står på golvet, alltså på en plan yta (alltså inte fastspänd i bilen), ska babyskyddet stå stabilt och inte riskera tippa varken åt sidan, framåt, eller bakåt. När du försäkrat dig om att så är fallet, antingen genom att läsa tester och recensioner på nätet eller genom att kontrollera det här själv i butiken, så är du rustad att fatta ett bra beslut om vilket babyskydd som kommer att passa dig och din familj allra bäst.

Om företaget BeSafe

Norska BeSafe är en av marknadens främsta tillverkare av barnsäkerhetsprodukter. De har en stor bredd av produkter med allt från bilbarnstolar till barnvagnar. Såväl design som funktion och säkerhet är det som sätts i absolut första rummet när de tillverkar sina produkter. Förutom detta utmärker de sig genom sina häftiga och innovativa designer och för den kräsne och designintresserade har BeSafe blivit ett välkänt varumärke. Våra minsta ska kunna transporteras med stil och samtidigt få den bästa möjliga säkerheten, det är företagets filosofi.

BeSafe iZi Go X1
BeSafe iZi Go X1

Förutom babyskyddet och bilbarnstolarna har de även gjort sig kända för sitt speciella gravidbälte som är skapat för att skydda både foster och mamma vid en eventuell bilkrock. Det här bältet avleder krockkraften bort från magen och är väldigt bekvämt att använda för den som kör mycket bil dagligen. Det här är en otroligt spännande produkt som säger mycket om företagets innovativa inställning och nyfikenhet på hur man kan förbättra vardagen för föräldrar och blivande föräldrar. Så går du just nu i väntans tider och detta är orsaken till att du tittar på ett babyskydd, så kan vi också varmt rekommendera att du tar en titt på deras gravidbälte.

Selen

Fempunktsselen i stolen justerar du med ett enkelt enhandsgrepp. Den är lätt att spänna fast genom att du först placerar ihop de två delarna som sitter på axelbanden och låser fast dessa två med hjälp av den del som sitter fast i grenens band. Magneter finns som håller bältet åt sidorna när du ska placera barnet i stolen.

BeSafe iZi Go X1

Handtag

BeSafe iZi Go X1 har ett ergonomiskt bärhandtag som också har ett integrerat solskydd. När du bär barnet i babyskyddet så gör handtaget att barnet ligger i en perfekt bakåtlutad vinkel för bästa komfort.

Sufflett

Suffletten på BeSafe iZi Go X1 är extra lång och det är verkligen suveränt praktiskt. Barnet blir lätt utsatt för solens starka och bländande strålar vid bilkörning och du kan alltså fälla ner suffletten extra långt och får ett mycket bättre skydd för barnet. Dessutom är tyget utrustat med en solskyddsfaktor på 50+ och har en ventilationsfunktion så att luft kan strömma genom suffletten. Du kan också välja att fälla in suffletten helt bakåt, om du vill det.

BeSafe iZi Go X1

Nackdelar

BeSafe har verkligen tillverkat ett babyskydd som är något utöver det vanliga. Den generösa suffletten gör att barnet får ett jättebra skydd mot solen i bilen. Det är något som är ganska ovanligt för en sådan här stol. Dessutom är den faktiskt väldigt snygg för den som bryr sig om estetiken på ett babyskydd. Barnet sitter bekvämt och det kommer säkert att bli många sköna tupplurar för din bebis i det här babyskyddet.

Produktfakta

  • Mått: 70 x 36 x 43 cm 
  • Vikt: 3,9 kg
  • Vikt på barn: 0-13 kg
  • Riktning: Bakåtvänd
  • Godkänd enligt: ECE R44-04

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals