Bästa bitleksaken 2024 – Ge lindring åt din bebis när tänderna kommer

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

När ens bebis är några månader gammal, kanske ett halvår eller så (och ibland tidigare eller senare såklart), börjar tänderna så sakteliga komma.

Det kliar och irriterar och barnet kan under den här perioden vara rätt så stingslig och irriterad. Ibland kan barnet få feber.

Det hela brukar börja med att bebisen dreglar mycket. Det kan vara ett rejält dreglande den här perioden och det gäller att ha små scarves och haklappar till hands för det krävs att man byter ofta.

Och så är vi igång med tuggandet! Allt ska in i munnen; filtar, blöjor, till och med fötter och händer. Det beror förstår på att det kliar evinnerligt och dessutom kan smärta rejält.

Som förälder är det bara att härda ut och hitta så bra metoder som möjligt att hjälpa bebisen på. Bitleksaker av olika slag är det effektivaste botemedlet för det här, om än bara för en stund.

De måste givetvis kontinuerligt tvättas och sätter man dem dessutom i frysen en stund blir det extra skönt för barnet.

Så därför har jag satt ihop ett test med bitleksaker som jag hoppas kommer kunna hjälpa några föräldrar att fatta bra beslut och få hjälp i djungeln av bitleksaker.

Det finns massor, massor i handeln, men alla är naturligtvis inte lika bra och alla är inte ens säkra att använda. Så det gäller verkligen att ha koll här, det gäller ju din bebis hälsa.

Vinnaren i testen vi gjorde i premiumklassen föll på PlayGro Aktivitetsleksak Giraffe Activity Rattle. I mellanklassen fick vi fram en jättebra produkt i Hevea Star Ball Naturgummi.

En väldigt bra budgetprodukt hittade vi åt er också i form av Teddykompaniet Diinglisar Bitleksak/Vagnhänge. En spännande specialare klämde vi in också! Meiya & Alvin Presentset, spana in den!

Premium: PlayGro Aktivitetsleksak Giraffe Activity Rattle

Den här söta och fina leksaken från PlayGro är ett perfekt hjälpmedel för barnet då tänderna kliar, eller om barnet är uttråkat. Designen är av en rolig giraff, vilket gör att barnet kan bli lite extra intresserad av leksaken och den fina figuren. Giraffen är dessutom mjuk och behaglig att krama om. Alltså är den också passande då barnet ska sova eller vila.

Det vi gillade lite extra hos denna variant är att den både fungerar som en skallra och bitleksak, två leksaker i en! Textilierna är i olika textur och mönster för att den ska vara lite extra rolig att bita och hålla i, för att både stimulera barnets syn och känsel. Den är lätt att greppa i, och kan användas redan från 3 månader.

Fördelar

 • Olika texturer och mönster
 • Kombinerad skallra och bitleksak
 • Lätt att greppa

Nackdelar

 • Dyr

Mellan: Hevea Star Ball Naturgummi

Det är så spännande med alla nya, annorlunda produkter vi får se på marknaden nuförtiden! Här har vi en helt miljövänlig naturprodukt som är väldigt rolig för bebisen att utforska samtidigt som den kan tugga på den.

Levereras i en söt förpackning vilket gör att den även passar alldeles utmärkt som doppresent eller något annat.

Fördelar

 • Bitleksak i form av en boll
 • Kantig och behaglig att bita på
 • Fri från PVC, BPA och ftalater

Nackdelar

 • Något dyr
 • Träet kan mörkna med tiden
 • Lite stor

Budget: Teddykompaniet Diinglisar Bitleksak/Vagnhänge

Den här kombinerade bitleksaken från Teddykompaniet är en riktigt smart och användbar grej som verkligen kan underlätta livet som småbarnsförälder. Från och med att barnet är nyfödd kan den här användas då barnet vill bita eller underhålla sig själv, superpraktiskt! 

Det bästa är att denna kan hängas som en gullig hängleksak på vagnen. Den supersöta designen kan verkligen liva upp vilken vagn som helst! Leksaken finns i flera olika motiv och färger för att du själv ska kunna välja den som passar bäst, eller varför inte välja fler! Prisvärd är den dessutom.

Fördelar

 • Mjuk och mysig att hålla i
 • Bitring och vagnhänge i ett
 • Kan tvättas i maskin

Nackdelar

 • Inte så stor bitring

Special: Meiya & Alvin Presentset

En miljövänlig produkt som förutom bitleksaken innehåller en mjuk leksakselefant som även den passar de allra minsta.

Väldigt gulliga i designen och också perfekta för barnet att få lindring när tänderna börjar röra på sig i käken. Roliga att utforska med händerna också!

Fördelar

 • Paket med bitleksak och docka
 • Omväxlande underhållning för barnet
 • Skönt lindrande för kliande tänder

Nackdelar

 • Något dyr

Varför ska du lita på oss?

Vi har testat varenda en av de här produkterna på de sanna experterna, nämligen bebisarna! Vi har studerat deras reaktioner och själva läst på om produkten i övrigt.

Vem behöver en bitleksak?

Alla som har bebisar som börjar få tänder! Det kan vara från tre månade eller sex månader, det är väldigt individuellt från bebis till bebis.

Du märker det när barnet börjar dregla mycket och för händerna till munnen. Då är det dags med bitleksaker för att lindra kliandet och smärtan för barnet.

Hur kom vi fram till vilka bitleksaker vi skulle testa?

Ja, det finns hundratals, kanske tusentals bitleksaker på marknaden. Här dammsög vi nätet och läste tester. Kompetent personal fick ge oss råd i babybutikerna om vilka varumärken som uttalat jobbar med giftfria material.

Efter den samlade informationen var vi redo att sätta igång! Alla bitleksakerna hämtades sedan hem från babyland.se, babyshop.se, och lekmer.se.

Hur testade vi produkterna?

Vid mina barns dagis och mitt, vid det här laget, ganska stora kontaktnät hittade jag 10 föräldrapar med spädbarn i rätt ålder.

De blev alla tilldelade varsin bitleksak från listan och fick ha den hemma i två veckor för att testa den. På basen av deras erfarenheter och anteckningar kom vi fram till resultaten som vi anser är väldigt korrekta!

Våra favoriter

Premium: PlayGro Aktivitetsleksak Giraffe Activity Rattle

Här har vi en riktigt rolig och underhållande bitleksak från PlayGro. Som vår premiumvinnare hade vi riktigt höga förväntningar på den här, och vi kan säga att de absolut överträffades. De har gjort ett riktigt bra jobb med att kombinera olika material, texturer, mönster och färger! 

Med andra ord kommer bitleksaken att locka till sig barnets uppmärksamhet snabbt. Dessutom kommer den utformad som en söt giraff, vilket kan kännas lite extra roligt och lekfullt. 

En annan fördel med bitleksaken är att den är gjord som en kombinerad skallra och bitleksak. Alltså kommer den att underhålla barnet och dess flera sinnen, samtidigt som det ger barnet möjligheten att utforska Vi gillar att den är ordentligt stor utan att den känns krånglig att bära med sig.

Utan att överdriva så är det här en leksak som alla föräldrar borde investera i. Från det att barnet är nyfött tills det att det börjar närma sig ett två-tre år finns det gott om möjligheter att använda den på olika sätt beroende på barnets mognad. 

Oavsett vad är det alltid praktiskt att ha med sig lättillgänglig underhållning då barnet ska med på färd. Perfekt då barnet blir uttråkat, om det kliar i tänderna, eller om du helt enkelt vill låta barnet utforska på egen hand. Vi är mer än nöjda!

Fördelar

 • Olika texturer och mönster
 • Kombinerad skallra och bitleksak
 • Lätt att greppa

Nackdelar

 • Dyr

Mellan: Hevea Star Ball Naturgummi

Den här bitleksaken från Rätt Start är formad som en boll. Den har utstansade stjärnor vilket gör den lite kantig och bitvänlig.

Den är väldigt greppvänlig och bebisen som provade den i det här testet hade väldigt roligt och utforskade den med både händer och mun! Den gav en skön lindring åt bebisen som var väldigt nöjd med den.

Den här bitleksaken är tillverkad i rent naturgummi. Den är då också helt fri från PVC, BPA, och ftalater, vilket vi alltid föredrar när det kommer till saker våra barn stoppar i munnen.

Det du måste komma ihåg är att inte bli förskräckt då bitringen mörknar med tiden. Det är helt naturligt och beror på att den inte innehåller några konserveringsmedel.

Måttet på den är 15 centimeter så den är ganska stor, vilket var spännande för bebisen. Men den är trots det lätt och det är inga problem att hålla den.

Bitringen kostar ungefär 200 kronor. Ett billigt pris för en giftfri produkt av ett företag som sätter ditt barns hälsa i första rummet!

Fördelar

 • Bitleksak i form av en boll
 • Kantig och behaglig att bita på
 • Fri från PVC, BPA och ftalater

Nackdelar

 • Något dyr
 • Träet kan mörkna med tiden
 • Lite stor

Budget: Teddykompaniet Diinglisar Bitleksak/Vagnhänge

Så fort vi såg den här bitleksaken från Teddykompaniet insåg vi att det var en perfekt vinnare i vår budgetkategori. Den kommer till ett väldigt generöst pris, men samtidigt så håller den hög kvalité och har praktiska funktioner. 

Teddykompaniet är ett märke som överlag tillverkar riktigt bra och användarvänliga produkter för barn i olika åldrar. Det bästa med just den här bitringen är att det inte bara är en vanlig bitring. Här får du nämligen en kombinerad bitleksak och vagnhänge, vilket gör att den också är smidig att ha med sig överallt. 

Som småbarnsförälder är det inte ovanligt att det finns 1000 saker som ska tänkas på eller som ska tas med, och då är det verkligen så praktiskt att den här bara kan hängas direkt på vagnen utan problem. Oavsett var du är eller var du gör kan du se till att barnet har underhållning. 

När barnet använder och leker med den här kan det utforska och känna sig för med både synen, hörsel, känsel och munnen. 

Själva figuren är också väldigt mjuk och mysig att hålla om. Dessutom är formen av en söt liten mus otroligt gullig och passar verkligen för små barn. Oavsett om ni vill ha ett litet gosedjur för vilostunden eller en bitring för lektimmen kan den här komma väl till pass. 

Priset på den här kombinerade produkten är inte heller så farligt. Faktum är att priset är väldigt bra, och just av den anledningen fastnade den som budgetfavorit. Alla kan få stor glädje av den här! Kan tvättas i maskin vid behov.

Fördelar

 • Mjuk och mysig att hålla i
 • Bitring och vagnhänge i ett
 • Kan tvättas i maskin

Nackdelar

 • Inte så stor bitring

Special: Meiya & Alvin Presentset

Ett supergulligt litet paket med bitleksak och docka i ett. Ibland kan det vara skönt att gnugga tänderna mot tyg också och för den lilla bebisen som kräver mycket omväxling för att vara nöjd är det här ett väldigt bra kit.

Dockan är säker och kan ges till de andra minsta utan oro för lösa delar. Bitleksaken har många bra vinklar och vrår som gör det skönt att tugga på för bebisen.

Ringen är dessutom lätt att tvätta. Det är bara att använda tvål och vatten och torka av den sedan. Dockan tål maskintvätt, det finns detaljerade instruktioner på paketet.

Meiya & Alvin är en kollektion med barnleksaker där musen Meiya och elefanten Alvin har huvudrollerna. Produkterna är tillverkade i naturmaterial och man satsar på minimal miljöpåverkan i företaget.

2015 vann dessutom företaget priset “Dr. Toy’s Best Children’s Products Awards” i kategorin “Best green”. En ärofull titel och för oss att kunna visa er konsumenter miljövänliga alternativ är viktigt. Inte minst för våra bebisars egen hälsa!

Setet kommer i två olika färger, rosa och blå, och kostar ungefär 270 kronor att köpa, vilket vi ändå tycker är värt det. Varför inte ge bort en i doppresent?

Fördelar

 • Paket med bitleksak och docka
 • Omväxlande underhållning för barnet
 • Skönt lindrande för kliande tänder

Nackdelar

 • Något dyr

Våra utmanare

LullaLove Mr B Träbitis

För den som har kliande små tänder är det här en produkt som kommer till glädje och nytta. Märket LullaLove har utvecklat den här giftfria och naturliga bitleksaken. Huvudet och kroppen är tillverkade i naturligt, miljöcertifierat trä.

Den här kan användas från start och när du börjar märka av att bebisen har klåda i munnen, kanske genom att det dreglar mycket och sätter fingrarna i munnen, kan du ta den här i användning.

Det man ska komma ihåg är att trä inte är så väldigt effektivt att kyla ner, men i  övrigt var den här jättebra och väldigt populär hos bebisen. Kostar ungefär 170 kronor och kommer i några olika utföranden.

Fördelar

 • Behagligt material i trä
 • Underhållande för både tänder och händer
 • Fin design

Nackdelar

 • Något dyr
 • Kan inte kylas
 • Träet kan bli mörkt

Sophie The Giraffe Multi Textured Rattle

Skallra och bitring i ett, en riktigt rolig kombo! Den här har många färger vilket påkallar uppmärksamheten. Bitleksaken har också många färger, vilket gör den väldigt intressant att upptäcka världen med. Och så låter den!

Bitleksaken har flera material, vilket gör det intressant att bita på den. Man kan sätta den här i  frysen en stund också, det gillade vår bebis! Den var enkel att hålla i för barnet tack vare den runda formen.

Fördelar

 • Kombinerad skallra och bitring
 • Praktisk och användbar
 • Fina färger och olika mönster

Nackdelar

 • Något dyr

Manhattan Toys Zoo Winkel

En underbart rolig och klurig bitleksak. Den var rolig för barnet att hålla på med de smala ringarna. Perfekt att kyla ner och gnaga på. Vi trodde inte den här skulle vara populär eftersom den sist och slutligen hade så lite bityta men den var väldigt omtyckt!

Priset ligger på 240 kronor. Kan verka dyrt men man ska komma ihåg att det här är en stor leksak, cirka 16,5 centimeter på höjden.

Fördelar

 • Många fina färger som fångar barnets uppmärksamhet
 • Rolig och användbar
 • Kan kylas ner

Nackdelar

 • Dyr
 • Något liten yta för att bita på

PlayGro Click And Twist Bitring

Här har vi en riktigt mångsidig bitring från PlayGro. Precis som namnet lyder så är denna utformad för att barnet både ska kunna klicka och vrida, där de olika delarna i olika material och texturer blir extra roliga och intressanta för barnet.

Med andra ord är detta ett perfekt alternativ för att underhålla barnet, och även bra då det kliar eller irriterar i munnen. 

Och inte nog med att den går att vrida och klicka, utan barnet kan också vända och böja på den. Barnet kan alltså både minska irritationen i tänderna, öva styrka och underhålla sig själv samtidigt. 

Vi fastnade lite extra för dess fina färg, och de fina mönstren i olika varianter. Väldigt bra på många sätt, och dessutom prisvärd.

Fördelar

 • Fina färger och mönster
 • Olika texturer och delar
 • Kan vridas, böjas och vändas

Nackdelar

 • Något trög att vända och vrida

Nibbling Geo Napphållare med Adapter

Här har vi lite av en specialare, med en riktigt praktisk utformning och funktion. Faktum är att denna variant är en kombinerad napphållare och bitleksak. Så praktiskt och användbart!

Inte nog med att det är väldigt smidigt då napphållaren håller koll på var nappen är, utan barnet kan bita på de fina och mjuka silikonkulorna när tänderna kliar eller då det vill underhålla sig själv. 

Med andra ord är det en praktisk och smidig napphållare som fyller fler syften. Denna kan också tvättas i diskmaskinen eller för hand. Vid behov går den att steriliseras med ånga! Ett plus för att materialet är fritt från BPA. 

Något dyr, men för den fina designen och den mångsidiga funktionen anser vi att den är värd det. Den kan ju användas från att barnet börjar bita och använda napp till dess att nappen inte längre används, vilket kan vara ett bra tag. Säker och hållbar, helt enkelt.

Fördelar

 • Kombinerad napphållare och bitleksak
 • Lätt att hålla koll på nappen
 • Mjuka silikonkulor som är sköna att bita på

Nackdelar

 • Dyr
 • Napp ingår ej

Tikiri Lejon Bitring

Den här bitringen från Tikiri kan bli en riktig favorit under den perioden då ditt barn är i behov av att bita på saker. Den här kommer i formen av ett sött litet lejon. Det bästa är att Tikiri har mängder av liknande bitringar i flera olika färger och former, så att du själv kan välja det djur som ditt barn tycker om. 

Den här bitleksaken i naturgummi har en praktisk form som gör att den är lätt att greppa. Perfekt då barnet är uttråkat eller om du märker att tänderna kliar.  

En smart detalj är att bitleksaken från Tikiri även har en inbyggd bjällra som låter då du skakar på ringen. På så sätt kan barnet också utforska andra sinnen med hjälp av den här bitringen, alltså utöver att bita och känna sig fram. Materialet i gummi är lätt att hålla rent, och så är det helt fritt från BPA och ftalat. Priset är lite högt, men vi är ändå nöjda.

Fördelar

 • Lätthanterlig bitring i naturgummi med inbyggd bjällra
 • Söt design som finns i flera olika modeller
 • Rolig för barnet att utforska på egen hand

Nackdelar

 • Något dyr

PlayGro Aktivitetsleksak A Day At The Farm

Är du på jakt efter att hitta en underhållande och användbar bitleksak till ditt barn? Då kan den här varianten från PlayGro vara ett bra alternativ. Det här är dock inte vanlig bitleksak, utan här får du nämligen en härlig kombination av tygbok och bitleksak i ett. 

Det som gjorde att vi fastnade lite extra för just den här produkten var inte bara det faktum att du får två produkter i ett. Vi gillade även den här lite extra just på grund av att den har så fina färger och så många olika texturer. Kort och gott har barnet hur mycket som helst att upptäcka här. 

Efter en tid och barnet växer till sig så är det dags att gå ifrån bitringen och istället börja utforska andra delen av produkten, det vill säga tygboken med de fina blädderbilderna. Även här finns det många roliga texturerar att utforska och lära sig, samt många roliga bilder att både se och peka på. 

Ett perfekt sätt att låta barnet lära sig mer. Tygboken och dess bilder funkar också när barnet ska lära sig prata. Trots att den här kombinerade bitleksaken kommer till ett lite högre pris tycker vi att den är värd det, utan tvekan. Dessutom är den rätt nätt, och så kan du fästa den i bilen eller vagnen på ett smidigt sätt vid behov.

Fördelar

 • Kombinerad bitleksak och tygbok med bilder
 • Kan användas i flera år
 • Rolig design med fina färger och underhållande bilder

Nackdelar

 • Något dyr
 • Bitleksaken är rätt liten

Sophie The Giraffe Ring Teether

Giraffen Sophie vill vi ha med i en variant till. Det här är en form av en klassisk bitring, men även giraffen är bitvänligt också. Giftfritt gummi och målad med giftfria färger.

Var skön att ha i munnen för bebisen, men kanske inte den allra intressantaste att undersöka och leka med. Finns även som kit.

Fördelar

 • Fin och söt design
 • Lätt att hålla och greppa tag i
 • Klassisk bitring som är behaglig att bita i

Nackdelar

 • Inte överdrivet underhållande

Produkter som utgått

VaniMeli Naturgummi Docka

Designen på denna var bedårande! En gullig hjort med brallor och pikétröja, inte blir det gulligare än så, eller hur! Helt fri från ftalater, PVC, och nitrosaminer.

Den här kom verkligen åt i munnen där det kan vara svårt för bebisen att nå. Greppvänlig. Ungefär 200 kronor betalar du för den här, då kan man välja mellan två olika utföranden.


LullaLove Haklapp med Gummibitis

Det här är en jackpott i sammanhanget! En helt underbart finurlig uppfinning! En dregelhaklapp och bitring i ett. Det är bara att ha ett lager hemma och tvätta dem när de är smutsiga.

Produkten innehåller endast naturliga, ekologiska material. Träbitringen är faktiskt tillverkad av trä, det kan verka ovanligt med tanke på att många sådana här produkter brukar vara av gummi.

Men trä fungerar alldeles utmärkt, många gånger kanske bättre! Produkten är också tillverkad i Europa och är därmed certifierad och godkänd.

All mängd vätska som rinner ner på bebisens bröst kan ställa till en del problem. Huden där kan bli irriterad och röd.

Så blir bröstet också kallt, vilket kan vara väldigt obehagligt men också göra bebisen förkyld. Här kan man enkelt förebygga det samtidigt som bebisen kan tugga på en härlig bitleksak.

Du kan enkelt knäppa loss bitringen så att bebisen kan tugga fritt på den. Själva bitleksaken har en oregelbunden form och är kantig, vilket känns skönt för barnet att tugga på.

Att ha de där små kanterna att gnaga på just där det kliar ger skön lindring. Den lilla personen som testade den här gillade den extra mycket om den fick vara i frysen en stund.

Haklappen är tillverkad i mjuk frotté och kan tvättas i 60 grader. Det här är en väldigt prisvärd produkt tycker vi, den kostar ungefär 250 kronor i handeln. Den kommer även i olika utföranden och färger.


Sassy Flutterby Bitring

En amerikansk produkt, men vi har kontrollerat den noga och vet att den är fri från BPA och ftalater. För en sak kan du vara säker på, det är att du behöver en arsenal av bitleksaker av allehanda slag under den här perioden!

Den lilla fjärilen är vattenfylld och alltså perfekt att sätta i frysen en stund. Då blir den kall och har en skönt lindrande effekt på bebisen.

Du kan använda den här från bebisens ålder på cirka 3 månader, alltså när det kan börja klia för många. Fördelen med den här produkten är att den tål maskindisk.

Men eftersom studier visat att bestick och annat som diskas i maskin fortfarande har spår av diskmedel kvar på sig kan det vara värt att skölja av den ordentligt efter en disk.

Det fungerar för övrigt också alldeles utmärkt att tvätta den med lite handdiskmedel under kranen och lufttorka dem efteråt. Och det bästa av allt, den kostar bara runt 80 kronor på nätet!


Dr. Brown Transition Teether Orthees Bitring

En ergonomisk bitring som masserar tandköttet och de kliande områdena effektivt. Det intressanta med denna är att den är utvecklad av en barntandläkare. Den har olika mönster som bildar en textur som känns skön mot gommen.

Här har bebisen att göra en lång stund med att tugga, suga, och känna på. Vår bebis som testade ville inte ens släppa den! Dr. Brown har några olika bitringar att välja mellan. Priset ligger på 80 kronor, en väldigt prisvärd produkt med andra ord.

Frågor och svar

Vad är en bitleksak gjord av?

En bitring ska vara gjord av miljövänligt gummi eller giftfria plaster, inga ftalater, PVC, eller PBA får förekomma. Kontrollera alltid att den har EU-märkning för godkända barnleksaker på förpackningen!

Vad är det för vätska i en bitleksak?

Förekommer det vätska i en bitring ska det vara destillerat vatten. Det ska alltid stå på förpackningen.

Produkterna är vanligtvis testade om de håller EU-standard, men jag tycker att det inte skadar att själv känna efter att produkten håller och inte kan gå sönder någonstans. Det kan ju vara ett måndagsexemplar också!

Men utöver det är det säkert att använda bitleksaker med vatten i. Det är dessutom de bästa att kyla ner, det gillar bebisarna som behöver hjälp mot kliande tänder.

Kan en bitleksak vara farlig?

Nej, inte om de håller den kvalitetsstandard som vi har här i Sverige. Att barnet får tugga och gnugga tandköttet mot något är enbart lindrande och absolut inget farligt eller något  som kan skada barnet.

När ska man börja ge sin baby en bitleksak?

Så fort bebisen börjar dregla, det är mitt råd! Se till att du har fler att byta med, så att du kan tvätta dem och kyla ner dem och på så sätt alltid ha dem i beredskap.

Vad ska man göra när bebisen har väldigt ont i munnen vid tandsprickning?

Att se till att frysa bitleksakerna är det mest grundläggande tipset som brukar vara skönt för barnet. Att ständigt ha kalla bitleksaker till hands kan ge stor lindring till barnet.

Men blir det riktigt svårt och barnet har uppenbart ont och inte kan koncentrera sig på bitleksaken kan man också applicera lite flytande barn-alvedon direkt på området som är ömt i munnen.

Det är naturligtvis inget man gör i någon överdriven utsträckning, men som tillfällig lindring kan det vara skönt och barnet får en stunds vila från irritationen.

Att förströ barnet med något som verkligen påkallar dess uppmärksamhet är också bra. Man ska inte uppmuntra små bebisar att glo på TV, men faktum är att sätta på en film med glada färger och roliga figurer, typ Teletubbies, kan vara bättre än att ta värkmediciner.

Ge en iskall bitleksak för barnet att ha i munnen och den kanske kan koppla av en stund i din famn medan den kollar på film. Så ha inte dåligt samvete för det. Får barnet lindring och tänker på något annat en stund är det ju bara bra!

Man får också vara beredd på ett antal sömnlösa nätter. Det är bara att hålla huvudet ovanför vattenytan och tänka på att det är övergående.

Att turas om att vila en stund på dagen när din partner är hemma är också bra. Man måste helt enkelt försöka planera in sin vila. Och framför allt acceptera att vara trött. Det är helt enkelt så nu en period! Och det gör ingenting. Det går över.

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals