Bästa förvaringen för barnrum 2024 – Sortering och rolig lek för de minsta

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Alla vi småbarnsföräldrar vet mycket väl vad det innebär att städa barnrum. Vi vet att det i stort sett är omöjligt! När vi är klara är det bara att börja om igen. Och om och om igen.

Att städa ett barnrum i fullständigt kaos kan vara ett uttröttande och frustrerande arbete. Men tro det eller ej, det finns en hel del man kan göra för att låta den här processen bli mycket lättare och även göra barnen mer delaktiga i att hålla ordning i barnrummet.

Ett sådant tips är till en början att utgå från barnets egen höjd. Föreställ dig var barnen har sin ögonhöjd och hur högt barnet kan nå. Ställ fram spelen och pusslen i barnens höjd som ligger högt upp på en hylla dit ingen når, så ska du se att de kommer till användning.

Bjud in till lek genom att ställa fram dockor och nallar på roliga sätt, så ska du se att du snart har en son eller dotter som förlorar sig i en fantasifull docklek.

Placera också böckerna väl synlig och på barnens egen höjd, så kan barnet själv välja godnattsaga till exempel. Eller bara ta fram en bok och läsa i nu och då.

Det kan resultera i långa stunder av fantasilekar i lugn och ro och vips, så får du en stund för dig själv med kaffekoppen. Ett annat bra tips är att sortera, och att sortera lite till.

Att sortera in små grejer i lådor är ett smart sätt att ta vara på en massa små prylar som gör ont att trampa på, så att det dessutom blir lätt för barnen att själva städa upp efter dagens slut.

Dessutom kan en låda med små prylar som legat halvt i glömska en dag plötsligt blir jätteintressant igen. Sortera också på tema i lådorna. Dockor i en, nallar i en, bilar i en, och så vidare. Det gör också det hela roligare och lättare att botanisera bland.

Ta för vana att städa en stund varje kväll. Gör det till en gemensam rolig och mysig stund tillsammans och som belöning blir det sedan godnattsaga.

Har du äldre barn, till exempel en tweenie eller en trulig tonåring som dräller kläder och annat omkring sig, se till att det finns tillgång till snygg och praktisk förvaring, så att det underlättar för barnet att städa själv.

Tonåringens rum är också stället där hen ska kunna fokusera på läxläsning och då är det viktigt att inte ha alltför rörigt omkring sig.

Med en snygg förvaring i form av en bänk eller byrå kan barnet själv lägga fram de saker som den tycker är snygga och de andra sakerna kan vikas ihop eller läggas i lådorna.

Det här kan verka som små enkla tips, men följ knepen och kolla vad det sammanlagt kan leda till. Du kan säkerligen spara in upp till två timmar på städningen i veckan om du organiserar era barnrum ordentligt.

I premiumkategorin vann Kids Concept Kista Star. I mellanklassen vann JaBaDaBaDo Förvaringsbänk. Vår självklara budgetvinnare heter Play & Go Lekmatta och Förvaring.

En specialare har vi givetvis med som vanligt: Dinosaurs Kids’ Storage heter den och älskas garanterat av alla dinosaurie-entusiaster. Läs vidare för att hitta förvaringen för barnrum för just er!

Premium: Kids Concept Kista Star

Här har vi Kids Concepts kista som även kan agera en liten soffa om man tillsätter en skön dyna och kuddar. De har framställt en kista som dessutom är perfekt att krypa upp i och koppla av med en bok.

En bedårande kista som passar i alla barnrum och som dessutom är en perfekt födelsedagspresent eller doppresent. Här får man plats med mycket förvaring.


Mellan: JaBaDaBaDo Förvaringsbänk

Det är alltid lika roligt att göra den här typen av tester eftersom man får bekanta sig med så bedårande produkter som detta!

Här har Jabadabado tagit fram en jättefin liten förvaringsbänk som är perfekt att krypa upp i för en lekstund och tillika ha den som snillrik och smart förvaring.


Budget: Play & Go Lekmatta och Förvaring

Lekmatta och förvaring i ett, vad sägs om det? Här har vi en underbar påse att bära iväg och förvara leksakerna i, men samtidigt också kunna fälla ut den och ha en härlig lekmatta till förfogande.

Den är perfekt att ha i barnrummet, men den är också jättebra att ta med på resan eller till vistelsen hos mor- eller farföräldrarna.


Special: Dinosaurs Kids’ Storage

Här har vi är riktig specialförvaring för alla barn som är dinosauriefantaster! Snygg förvaring och massor med lådor, kan det bli bättre?

Här är en förvaring som uppmuntrar både till lek, sortering, och struktur. Dessutom ett plus att lådorna är tillverkade i tyg vilket gör dem stöttåliga och samtidigt mjuka för ditt barn att använda.

Varför ska du lita på oss?

Testet har gjorts i samverkan med duktiga innehavare av leksaksaffärer och butiker med barnprylar. De har guidat oss i djungeln av förvaring för barnrum och inför det här testet gett oss av sina bästa råd.

Detta både när det gäller produkter och generella råd om förvaring och sortering av småbarnsprylar och leksaker, så detta är verkligen ett experttest.

Vem behöver förvaring för barnrum?

Så fort barnet blir lite äldre och kan leka, krypa, sitta, gå, och stå kommer de också att vilja använda mycket prylar till lek och aktivitet.

Att redan då ha en klar struktur för hur du sorterar grejerna kommer att underlätta hela barnets uppväxt, både för dig och barnet.

Särskilt i storstadsregionerna där småbarnsfamiljer ofta bor trängre och har mindre yta är förvaring en jätteviktig aspekt för hemmets trivsel och komfort.

Hur kom vi fram till vilka förvaringar vi skulle testa?

Genom att som sagt konsultera dem som i åratal har ägnat sig åt att köpa in produkter av det här slaget och även ständigt är uppdaterade på vad föräldrar och användare av dem tycker om olika sorters barnmöbler och förvaringar.

Vi har alltså tagit hjälp av kunnig personal i olika butiker med barnprylar, både små butiker och de större kedjorna och sedan sammanställt vad de tycker och tänker om de 10 olika förvaringarna som blev med i testet.

Hur testade vi förvaringarna?

Vi gick här på experternas kunskapsråd och har sammanställt testet utifrån deras tips och åsikter om förvaringen för barnrum.

Våra favoriter

Premium: Kids Concept Kista Star

Kids Concept har tagit fram en underbar design med den här fina lilla kistan som samtidigt är en soffa att sitta på när man läser. Lägg till en mjuk dyna bara så blir det skönt och bekvämt för barnet.

Den är i precis lagom höjd för det mindre barnet och här ryms allt från leksaksbilar till mjukisdjur och man kan stå inriden och bläddra i en bok eller också krypa upp och sätta sig på den.

Måtten är 38 x 30, materialet är trä, och kistan är vit med en stjärna, men finns i en till färg. Du betalar cirka 900 kronor för den här kistan som är perfekt till förvaringen för barnrum.


Mellan: JaBaDaBaDo Förvaringsbänk

Här har vi en jättegullig liten förvaringsbänk som du kan använda både för klädförvaring likväl som för kryddförvaring. Den kan också fungera alldeles utmärkt i hallen för att till exempel stuva ytterkläder i.

Den är oerhört snygg och håller definitivt som inredningsdetalj i alla sammanhang. Måtten på 55,5 x 33 x 46,5 gör att den passar även de minsta knattarna. Men tack vare designen finns utrymme för barnet att växa med möbeln under några år.

Förvaringsbänken är vit och har ett ribbat ryggstöd i trä som för tankarna till den klassiska köksbänken man kan se i äldre hem. Cirka 700 kronor betalar du för Jabadabado-bänken.


Budget: Play & Go Lekmatta och Förvaring

En så himla himla rolig förvaring som är helt perfekt att ha hemma i barnrummet. Eller varför inte ta med den på resan? Förutom att vara en otroligt gullig och rolig förvaringspåse är den också en lekmatta när man fäller ut påsen.

Perfekt när du ska till grannarna på middag eller när ni ska att leka hos farmor. Bara att öppna upp säcken och vips! så har du alla leksaker där. Så knyter du ihop säcken när besöket är klart med grejerna i och så är det bara att ge sig hem igen.

Lekmattan med förvaringspåse finns i många roliga och snygga mönster, men vi föll för den här med ett snyggt motiv av flamingos.

Diametern är 140 cm, så den är verkligen rymlig och materialet är i 100% bomull.


Special: Dinosaurs Kids’ Storage

Här har vi definitivt en förvaringsmöbel som kommer att uppmuntra ditt barn plocka och sortera efter att dagen är slut.

Dinosaurie-temat ser roligt och lekfullt ut och du har sex stycken förvaringslådor i tyg där det går att sortera leksakerna på bästa sätt.

Anpassad för barn från 18 månader upp till 5 år. Måtten är på 63,5 x 60 x 30 centimeter. Materialet är målat MDF samt tyg.

Våra utmanare

Jox Storage Förvaring med Hjul

Jox har tillverkat en smart låda på hjul som dessutom har handtag. Här kan barnet själv enkelt samla ihop leksakerna. Det här är en typ av förvaring som underlättar betydligt för att hålla ordning och reda i barnrummet.

Den kan läggas in under skrivbordet när den inte är i användning och det är också lätt att rulla undan den när det ska städas. Förvaringen för barnrum finns också i några fina färgalternativ.

På hjulen finns det även lås så att lådan står stadigt vid behov. Måtten är 40 x 24 x 30 cm och materialet är målad MDF-skiva.


LEGO Inredning Förvaring 8

Är ditt barn en omättlig Legoentusiast? Då kommer nog barnet att bli glatt överraskad när du kommer hem med de här förvaringsboxarna! Snyggt, praktiskt, stapelbart, och piffar upp vilket rum som helst!

Måtten är på 18 x 25 x 50 cm. För den här lådan betalar du cirka 350 kronor och modellen finns i många storlekar och färger att kombinera med. Jätteroligt och innovativ förvaring!


Kids Concept Pappboxar 3-pack

Supersöt förvaring i set om tre pappboxar med olika motiv. De finns också i olika färger, så man kan hitta någonting för alla barn.

Lådor och askar av olika slag är en jättebra förvaringslösning för barnrummet och här har du boxar som ser både dekorativa ut och som fyller en praktisk funktion. Storleken på höjd och diameter är 28 x 14, 26 x 13, samt 24 x 12.


Elodie Details StoreMyStuff Korg

StoreMyStuff är en stadig och rymlig korg i canvas. Den är styv och hålls upprätt även när korgen är tom. Den kan fyllas med en massa saker - allt från böcker till leksaker. Små barn brukar vilja vara där de vuxna är och är sannolikt inte i barnrummet och leker.

Då är det här en jättebra korg att kunna bära med sig när barnet vill vara hos mamma eller pappa som stökar i köket. Korgen mäter 45 cm på höjden och 40 cm i diameter och kommer för ett cirkapris på 500 kronor och finns i flera mönster och färger.


Produkter som utgått

My Little Pony Juniorsäng med Förvaring

Kanske tittar du på en större möbel för förvaring? Varför inte välja en i kombination säng och förvaring? För de barn som älskar My Little Pony finns här en oslagbar säng som dessutom har rymlig förvaring undertill.

Där kan allt från kläder till leksaker förvaras. Sängen är som ett sagoäventyr i sig och har en härlig liten gavel/sänghimmel upptill som gör att den känns mysig och ombonad.


Förvaringsboxar 3 St

Jättefint set med tre förvaringsboxar i rosa med fjärilsmotiv och passar perfekt i barnrummet! En vacker ask som det går att förvara allt från Lego till mjukisdjur i.

Och materialet är tillverkat av återvunnen kartong, ett plus för detta givetvis! Diametern är 20 cm, 25 cm, och 130 cm. Boxarna kostar cirka 400 kronor för tre stycken och kommer i några olika utföranden.

Frågor och svar

Hur ska jag planera förvaringen för barnrum på bästa sätt?

Det äldre barnet behöver själv lära sig struktur och ordning och du bidrar genom att skaffa smart och praktisk förvaring. Lär också barnet att själv planera in veckans aktiviteter, läxläsning, och också städning för att göra arbetet kontinuerligt.

Numera finns det jättesmarta block att köpa där man använder en sida per vecka och enkelt kan anteckna vad som ska göras.

För det mindre barnet gäller det att ha ett rum med tillräckligt med lådor och förvaring, så att man kan sortera, plocka, och fylla den varje kväll när lekandet är klart.

När barnet blir lite äldre och börjar tycka om att rita och måla är ett litet skrivbord med en tillhörande hurts ett väldigt bra sätt att hålla koll på papper, pennor, penslar, och färger.

Likaså underlättar det att ha snygga och roliga burkar på skrivbordet som gör det inbjudande och roligt att sortera upp pennor, saxar, och liknande.

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals