Bästa julklapparna 4-6 år 2024 – Ge bort lärorika och skojiga leksaker

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

När man är runt 4-6 år är det mycket man vill ha i julklapp. När det gäller presenter tycker jag alltid att det är roligt att ge bort sådana saker barnen kan ha kul med samtidigt som de utvecklar sina sinnen och liknande.

Det kan vara enkelt att ge bort exempelvis filmer och videospel, men med dagens utbud av leksaker och annat skoj finns det mycket att välja mellan och det är inte svårt att hitta någon som är lärorikt.

Vi har valt ut tolv stycken julklappar så att du enklare ska kunna dra inspiration och få egna idéer om vad som passar just ditt barn. Som sagt har vi fokuserat på leksaker som är antingen fysiskt aktiva eller som ger lite hjärngympa.

Vår absoluta vinnare blev Art Park Målarset 118 Delar där hela familjen kan ha roligt med målarredskapen. Det bidrar med massvis med kreativitet. En annan rolig julklapp har vi med premiumfavoriten Kids Concept Kök.

Många barn tycker det är roligt att pyssla och rita, och det blir ännu roligare när man kan sudda ut och göra om om man upptäcker att man gjort fel. Med vårt budgetalternativ Julpyssel - Rita, Sudda, Rita på Nytt kan man göra just det.

Vår specialare är ett aktivt spel med Bamse och hans vänner: Bamses Gympaspel. Läs vidare för utförliga recensioner om alla produkter för att hitta dina julklappar.

Mellan: Art Park Målarset 118 Delar

Ett skojigt målarset för alla i familjen och en perfekt julklapp till vår målgrupp. Med hela 118 delar bestående av bland annat färgpennor, vattenfärger, och kritor kan man uppnå kreativitet på bästa sätt.

Eftersom kitet är så pass stort kan hela familjen dra nytta av det och ha en mysig familjestund. Den praktiska väskan gör den superenkel att bära med sig.


Premium: Kids Concept Kök

Ett väldigt gulligt leksakskök som har det mesta man behöver för att laga en riktigt god måltid. Slevar och spadar, grytor och pannor, en ugn, och till och med en diskho ingår.

Låt ditt barn dra nytta av det roliga och kreativa med denna leksak samtidigt som du kan lära dem goda matvanor, som att alltid ställa disken i diskhon när maten är klar och att diska när man ätit upp den.


Budget: Julpyssel - Rita, Sudda, Rita på Nytt

En annorlunda pysselbok där man kan sudda ut sina misstag eller om man bara vill göra om då pennan innehåller ett speciellt bläck som tillåter detta.

Barnen får vara observanta och kreativa och de får tänka till lite samtidigt som de har roligt. Ett bra budgetalternativ där man kombinerar skoj och lärande.


Special: Bamses Gympaspel

Ett roligt spel där man kombinerar familjeskoj med gymparörelser. Bamse och de andra figurerna visar vad för rörelser man ska göra för att samla på de kort man behöver.

Här får man verkligen ett aktivt spel där alla barn, så länge man är 4 år, kan ha kul och lära sig koordination. En superbra julklapp helt enkelt!

Vem behöver köpa julklappar?

Att ge bort julklappar på julafton är ju en tradition och är såklart ingenting som måste göras, men det är ju alltid trevligt. Om man ger bort sätt sorts klappar, som vi fokuserat på i detta test, banar det är vägen för bra traditioner för dina barn.

Hur kom vi fram till vilka julklappar vi skulle testa?

Vi fick alla skriva ner saker vi visste att våra barn redan var intresserade av och sedan sammanställde vi våra listor; det blev en hel del saker, kan jag säga.

Sedan gick vi runt till barnbutiker för att se vad det fanns för utbud och rådfrågade även personalen där vad som skulle vara rimliga och praktiska julklappar för våran målgrupp.

Dessa klappar hämtade vi sedan hem från webbutiker som lekmer.se, bamba.se, babyland.se, miniroom.se, och bokus.se.

Hur testade vi julklapparna?

Varje familj fick ta hem två produkter var och testa dem i en vecka. Sedan roterades de tills alla familjer hade testat alla eventuella julklappar.

Det var såklart mestadels upp till barnen och de fick säga vilka leksaker de tyckte om mest, men föräldrarna var också väldigt aktiva och vi såg såklart till att säkerhetsställa att allt var säkert för barnen att använda.

Vi noterade vad barnen tyckte, hur prisvärd produkterna var, och om det var enkelt för barnen att förstå vad man skulle göra. Detta beror ju såklart på person till person men för det mesta var det inga problem med förståelse.

Våra anteckningar sammanställdes och vi har kommit fram till ett enhälligt resultat där våra barn har varit de viktigaste jurymedlemmarna.

Våra favoriter

Premium: Art Park Målarset 118 Delar

Detta blev den absoluta vinnaren i kategorin bästa julklapparna 4-6 år eftersom den blev en favorit hos alla i familjen - alla föräldrar och deras andra, ofta äldre, barn som inte var i målgruppen älskade detta målarset lika mycket som de mindre barnen.

Som namnet förmedlar är detta en målarälskares dröm med hela 118 delar i setet som bland annat inkluderar kritor, färgpennor, vattenfärger, pennvässare, och pensel. Allt detta kommer i en praktisk, platt väska som kan bäras med överallt.

Det bästa är att det verkligen finns hur många färger som helst att välja mellan och detta bidrar mycket till kreativitet och barnen får utlopp för sin fantasi.

Det enda vi kan anmärka på är att knappen man öppnar lådan med lossnade väldigt lätt och det är andra konsumenter som har märkt detta innan. Detta blir dock en liten petitess när man ser det på det stora hela.

Vi tycker att detta är en så bra julklapp eftersom de flesta gillar att rita och måla i just denna ålder och med detta stora kit kan alla barn måla, även när det kommer kompisar på besök.


Mellan: Kids Concept Kök

Alla barn tycker nog om att leka vuxen och det finns knappt något bättre redskap för det än att ha sitt egna kök. Denna premiumvinnare har allt som den framtida kocken behöver.

Barnen som testade denna blev verkligen förälskade och tyckte att det var roligt med alla tillbehör som kom med. Även vi föräldrar tyckte att det var ett leksakskök av hög standard.

Bland annat kan man laga mat med en stekpanna och gryta med tillhörande slevar och stekspadar, laga mat i ugnen, sätta tid på maten, och sedan diska alla saker i diskhon.

Den kommer i ljusa naturfärger och kommer passa i alla hem och barnrum, eller vart man nu vill ställa det. Visst måste man tänka till om man har råd med den och rum för den, men annars är den en superbra julklapp för vår målgrupp som bidrar till aktiv och kreativ lek.

Priset kan anses något högt men är detta någonting ditt barn kommer att älska är den definitivt värt det. Den kan användas i många år framöver och är kanske en bra investering om du har yngre barn också.


Budget: Julpyssel - Rita, Sudda, Rita på Nytt

Detta är både en lärorik och rolig pysselbok från Kirsteen Robson där man inte bara kan fylla i sina svar en gång - som namnet förmedlar kan man även sudda om man märkt att man gjort fel och fylla i det rätt.

Detta går att göra tack vare en speciell bläckpenna där bläcket går att torka bort. Supersmidigt! Detta märkte vi var väldigt praktiskt eftersom barnen själva kan upptäcka om de har gjort något fel och sedan gå tillbaka och rätta till det.

Med en vanlig bläckpenna går ju inte det och då blir det oftast bara att barnen går vidare. Här lär de sig att observera och det finns många pyssel och övningar som stimulerar kreativitet och tankeförmåga.

Detta är sådan bra julklapp där barnen får ha skoj samtidigt som de lär sig en hel del. Kirsteen Robson har även författat andra liknande barnböcker där man får lösa klurigheter och tänka till. Välj exempelvis om du vill vara på en bondgård eller djurpark.

En skojig julklapp som gynnar ditt barns utveckling för billig slant, det kallar vi ett riktigt kap! Passa på att köpa fler så räcker böckerna ett tag.


Special: Bamses Gympaspel

Vad är bättre att ge bort i julklapp till sitt barn än ett roligt spel som dessutom får hela familjen att röra på sig? Inte mycket, kan jag säga och detta spel blev en stor favorit hos många.

Bamse är ju en älskad figur och kommer vara en hit hos många barn. Med hans gympaspel får man träna på bland annat balans och koordination, samtidigt som man har skojigt med familjen eller kompisarna.

Spelet går ut på att man ska samla kort, men för att få dem måste man utföra de rörelser som visas på kortet. Bamse och de andra karaktärerna visar hur man ska göra.

Spelet är enkelt att förstå för vem som helst och är rekommenderat från 4 år.

Våra utmanare

Stoy Springcykel

En sparkcykel kan vara en bra julklapp eftersom det kombinerar skojig och aktiv lek med balansövning. Denna sparkcykel är säker att använda då den har en stålram, ett justerbart handtag, och bromsar för säkerheten.

Den kan fällas ihop för enkel transport eller förvaring. Notera att den rekommenderas från 5 års ålder. Den finns i flertalet färger.


Tactic Vi Lär Oss Siffror

Om ditt barn har indikerat att de vill lära sig om siffror, eller om du själv vill att de ska lära sig det, är det detta spelet från Tictac du ska satsa på att ge som julklapp. Här lär man sig siffrorna 1-12 och även elementära räknetal.

Man får lösa uppgifter och måste placera brickor på rätt ställe på spelplanen för att bilda en bild på getingen Tico - då har man löst uppgiften rätt. Ett roligt spel för de mindre att lära sig räkna med.


Kids Concept Lektält Star

Ett stilrent och snyggt tält som kommer bidra till massvis med aktiv och kreativ lek för barnen. Det har många funktioner och kan användas som vanligt lektält där man får låta fantasin flöda eller man kanske vill ha en myskoja för att läsa eller lösa pyssel.

Tack vare de vikbara pinnarna kan man enkelt montera upp och ta ner det och det kan vikas ihop kompakt för enkel transport.


Den Klassiska Sagan Snögubben

I denna klassiker får vi följa pojken som bygger en snögubbe som vid tolvslaget samma natt väcks till liv. En magisk resa målas ut blad efter blad då vi får följa pojken och snögubben på deras äventyr.

Den originella bilderboken innehåller ingen text, men denna nyutgåva inkluderar text för barnen att läsa. Denna spännande resa kommer stimulera tankar om en magisk scarf och är ett måste för alla barn.


Produkter som utgått

Ingela P. Arrhenius Balanslek Val

En rolig träleksak i form av en val där man ska stapla så många små fiskar som möjligt på valen, men balansera dem rätt så att de inte ramlar av. Skojig balanslek med många stimulerande glada färger.

Det finns även en liten träkloss de mindre barnen kan ställa under valen för bättre balans. Här utvecklas bland annat barnets fingerfärdighet. Kostar cirka 240 kronor.


Build A Bear Nallefabrik Spotted Pup

Denna Amerikanska storfavorit har under åren spridit sig över hela världen och nu kan hur många barn som helst bygga sin egna björnkompis, detta gäller såklart även barnen i Sverige. Just denna blir en blåfärgad hund, men det finns några utföranden att välja mellan.

Barnet får helt enkelt bygga sitt egna mjukisdjur och det medföljer till och med ett hjärta man kan sätta i figuren. Det blir ett roligt uppdrag för barnet och man får sedan en belöning i form av en ny bästa vän när man är klar.


Art & Fun Magisk Rittavla

En sån här rolig rittavla har nog många ritat på som barn även fast man kanske inte hade en själv. Det är en riktig klassiker och låt dina egna barn ta del av detta roliga ritredskap.

Tavlan är magnetisk och det ingår såklart en speciell penna, men även 4 stämplar. Man kan rita vad som helst men enkelt sudda ut det när man vill rita något annat. Denna julklapp kommer passa vilket barn som helst. Kommer för ett cirkapris på 250 kronor.


LEGO Classic Fantasibygglåda

Återigen har vi Lego med på vår lista över de bästa julklapparna eftersom Lego helt enkelt är till för alla och med denna fantasiupplaga får man vanliga legobitar i regnbågens alla färger plus många speciella tillbehör.

Barnen kan bygga hela själva från sin fantasi eller ta hjälp från en inspirationsguide. Det bästa är ju att man kan använda legot i flera år framöver. Det finns ett paket med bara klossar om man vill ha mer och även andra utföranden.

Frågor och svar

Vad köper man i julklapp till ett barn i 4- 6-årsåldern?

Det beror såklart på vad barnet gillar. Målarböcker och pysselböcker brukar många barn i den åldern tycka om och såklart pysselset och pärlor. Pussel och spel tycker också många är roligt. Böcker, filmer, Lego, cykel, pulka – listan kan göras lång.

Hur många julklappar köper man till sitt barn?

Det bestämmer man själv och det beror väl också på hur dyra saker man köper. Man kan till exempel köpa en lite dyrare julklapp och eventuellt en eller två billigare.

Hur mycket pengar är lagom att spendera på julklappar till barn?

Det är också något man avgör själv, men oavsett hur mycket man kan och vill spendera så går det att hitta bra julklappar – i alla prisklasser.

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals