Bästa lära gå skorna 2024 – Se till att ditt barns första steg blir ett nöje

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Ett barns första steg är något helt otroligt och ett av de första tecknen på att han eller hon växer och börjar utvecklas.

Då är det bra att ha ett par lära gå skor. De är inte bara ett par skor för barnet att ha på sig när ni går ut på en promenad eller ska besöka vänner och släkt utan är designade för att ge bra stöd och stabilitet när de tar de där första stegen. 

Lära gå skor är ofta tillverkade av slittåliga och bekväma material med en sula som greppar vilket underlag som helst och ser till att barnet står stadigt.

Vi har därför gått loss på dessa modeller av skor och har testat 12 modeller med syftet att hitta den som är bäst överlag. 

Vår premiumfavorit blev En Fant Nybörjarskor Läder Velcro som är en komfortabel sko med bra material som ditt barn kommer ha mycket nytta av.

Mellanfavoriten Kavat Lära-Gå Skor Edsbro XC är en klassiker och både denna och premiumfavoriten är bra val och vi kunde inte bestämma vilken av dem som är den absoluta favoriten.

Vi har såklart ett budgetalternativ med Pax Vespa Lära-Gå-Sko som är en enkel sko att trä på och av.

Vår specialare hittar vi med den söta Easy Peasy Blumoo Crib Shoes. Läs vidare för utförliga recensioner av alla skor för att hitta ditt barns första skor!

Premium: En Fant Nybörjarskor Läder Velcro

En riktigt snygg lära-gå-sko i kvalitativt läder från En Fant, ett märke som tillverkar bra och användarvänliga barnskor. De här lära-gå-skorna kommer utan tvekan göra ditt barns promenad till ett nöje, dessutom med ett fäste som är kanon!

Det slittåliga och formbara materialet bidrar till att barnet får bra och stadig balans. Tillsammans med den förstärkta hälen och en mjuk hälkappa är barnet komfortabelt i alla lägen. Inte de bästa skorna för att hoppa i vattenpölar eller promenera i skogen, men för att öva på mildare marker är de perfekta!

Fördelar

 • Bra stöd
 • Ger bra fäste, stadig sula som greppar
 • Sitter bekvämt och bra runt foten

Nackdelar

 • Dyr

Mellan: Kavat Lära-gå Skor Edsbro XC

En klassiker när det kommer till lära gå skor som föll många i smaken då de är av slittåligt skinn med ett skal som är smuts- och fuktavvisande.

De är även förstärkta i häl och tå och har en stötdämpande mikrofiberinnersula och du kan lita på att barnet kommer vara bekväm samtidigt som man får maximalt med stöd. 

Fördelar

 • Ytterskal som är smuts- och fuktavvisande
 • Högre modell som ger extra bra stöd
 • Väldigt bra kvalité, smarta funktioner och fina detaljer

Nackdelar

 • Dyr
 • Snörning

Budget: Pax Vespa Lära-Gå-Sko

Som ni kanske märkt så är Pax lite av en favorit när det kommer till lära-gå-skor, och det av en anledning. De tillverkar högkvalitativa men ändå prisvärda skor som alla barn kan lära sig gå i. Det uppskattar vi, och många andra, väldigt mycket! 

Dessutom kommer de i söta modeller och fina färger, så att det alltid finns några olika att välja mellan beroende på tycke och smak. Den här skon ger ett tryggt stöd, yttersulan har bra grepp som gör att barnet står stadigt, och innersulan är mjuk och formbar. De är också mycket slittåliga!

Fördelar

 • Otroligt fina och välgjorda detaljer
 • Bra pris för hög kvalité
 • Stadig, stöttande och stötdämpande sula

Nackdelar

 • Stängning med snöre, osmidigt

Special: Easy Peasy Blumoo Crib Shoes

Vi har en specialare med denna innesko från Easy Peasy som har ett sött motiv och som är enkel att trä på. Den är tillverkad av ekologiskt skinn med en sula som består av rågummi. Den finns även i många olika - och söta - utföranden.

Fördelar

 • Mjuk och gosig innesko/toffel
 • Bra material av hög kvalité
 • Finns i flera färger och mönster

Nackdelar

 • Ska inte användas utomhus
 • Väldigt mjuka och ”sladdriga”

Varför ska du lita på oss?

Med två små barn har jag och min man verkligen fått erfarenhet av barnskor och inte minst sagt lära gå skor. Med båda barnen var det såklart en väldigt spännande sak och vi har lärt oss väldigt mycket under åren.

De familjer som har varit med i testet denna gång är alla föräldrar för andra (eller tredje) gången förutom en familj, så här finns det väldigt mycket erfarenhet av barnskor. Vi ville även ha med en första gången familj för att få synpunkter ur det perspektivet.

Vem behöver köpa lära gå skor?

Alla mammor och pappor som har ett litet barn som snart kommer ta sina första steg och lära sig gå borde investera i ett par bra lära gå skor.

Som jag nämnde tidigare är de designade att vara det optimala redskapet för barn som lär sig gå iochmed att de är stabila, har bra grepp, och är tillverkade i bra material med en design som fokuserar på barnets utveckling.

Hur kom vi fram till vilka lära gå skor vi skulle testa?

Som vanligt har jag gjort massvis med efterforskningar och jag och en till i testpanelen har gått till olika barnbutiker för att se vad utbudet har att erbjuda.

Vi har rådfrågat expertispersonal om vad man ska tänka på när man köper barnskor och vilka lära gå skor som är populärast. Vi har sedan hämtat dessa skor från webbutiker som lekmer.se, bamba.se, och babyland.se.

Hur testade vi lära gå skorna?

Det är såklart optimalt att ha små barn som håller på att lära sig gå som testpersoner när man testar lära gå skor och det är precis det som har hänt i detta test. 

Då mina barn redan har gått igenom denna process var jag och min familj tyvärr inte med i testet, men jag lyckades samla ihop några riktiga bra familjer, 6 stycken för att vara exakt. 

De har alla små barn i rätt ålder och det var såklart många som redan hade tagit sina första steg och kunde då verkligen testa skorna utförligt. 

En familj fick två par skor var att prova i en vecka. De använde skorna på samma sätt och på samma underlag för att enklare kunna jämföra de olika egenskaperna. Sedan roterade vi runt tills alla hade provat alla skor. 

Vi inser att även de minsta av fötter inte kommer passa i samma par skor så om storleken var lite för liten eller för stor gjorde man det bästa av situationen och föräldrarna fick verkligen undersöka skorna på egen hand i det fallet. 

Jag har besökt varje familj ett antal gånger för att hålla mig uppdaterad och se hur skorna upplevdes. Alla familjer har följt ett kategori- och poängsystem och alla har fått föra sin talan om varför de tyckte si och så när testperioden var över.

En enkät med öppna och slutna frågor har även skickats ut till privatpersoner som köpt något par av skorna vi har haft med. Detta har sedan sammanställts med vår egna undersökning för att få ett så komplett test som möjligt. 

Bra att tänka på innan du köper lära gå skor

Som vanligt när det gäller skor kan storlek och passform vara krångligt. Speciellt när man har ett litet barn som kanske inte riktigt kan uttrycka vad hen känner. 

För att få fram ditt barns rätta skostorlek bör du mäta barnets fot eftersom en skostorlek fastställs av skons innermått. 

Som en tumregel kan du tänka på att välja ett par skor som är 10-20 millimeter större - beroende på vad för sorts skor du ska köpa - för att ge plats för diverse strumpor eller inlägg. 

Våra favoriter

Premium: En Fant Nybörjarskor Läder Velcro

Här har vi verkligen en premiummodell när det kommer till lära gå skor. Enfant har skapat en sko helt i läder, vilket gör att skon kommer ge det stöd och komfort en liten fot som inte är van vid att gå behöver.

Dessutom har den extra förstärkning i hälen med en hälkappa som är mjuk för komfort samtidigt som den är stadig. 

Yttersulan består av TPR-material, vilket betyder att ditt barn kommer få bra fäste vilket underlag de än går på. Dessa skor kan användas inomhus men är designade att användas utomhus.

Det vi tyckte mest om med dessa skor är att de har kardborreband. Det var hur lätt som helst att hitta den bästa passformen och kardborren gör det även enkelt och smidigt att ta av och på skorna. 

Vi upplevde att det var en sko som verkligen sitter bra på foten och våra små busfrön verkade trivas med att ha dem på sig. Här var det inget som skavs eller överhettade. 

Lära gå skorna finns såklart i många fina färger och olika storlekar att välja mellan. Cirkapriset kan kanske tyckas mycket, men det du får är en kvalitativ lära gå sko som ditt barn kommer ha mycket nytta av.

Fördelar

 • Bra stöd
 • Ger bra fäste, stadig sula som greppar
 • Sitter bekvämt och bra runt foten

Nackdelar

 • Dyr

Mellan: Kavat Lära-gå Skor Edsbro XC

Aah, Kavat! Det är nog många som faller tillbaka på dessa pålitliga skor då de är väldans populära i barnvärlden. Och det förstod vi mycket väl.

Även dessa små lära gå skor är gjorda av skinn, men dessa har ett praktiskt ‘ytterskal’ som är smuts- och fuktavvisande, vilket verkligen uppskattades av alla föräldrar i testet. 

Dessa yttersulor har bra fäste då de är gjorda av högkvalitativt gummi och häl och tå är extra förstärkta så att du kan lita på att skorna kommer hålla vad ditt lilla busfrö än tar sig an. 

Sedan har vi ett innerfoder av skinn och en innersula av mikrofiber-material som även är stötdämpande för högsta komfort. Skorna är även ankelhöga så man får riktigt mycket stöd.

Modellen har en söt snörning som gör att man enkelt kan anpassa formen och även om snörning ofta rekommenderas för bättre passform hade de flesta familjer föredragit om de hade haft kardborreband istället. 

Men detta är skor av hög standard och de kommer även i många olika färgalternativ, så här kommer man titta någonting man gillar. Cirkapriset 500 kronor är överkomligt för sådana här bra skor.

Fördelar

 • Ytterskal som är smuts- och fuktavvisande
 • Högre modell som ger extra bra stöd
 • Väldigt bra kvalité, smarta funktioner och fina detaljer

Nackdelar

 • Dyr
 • Snörning

Budget: Pax Vespa Lära-Gå-Sko

Ytterligare en variant av lära-gå-sko från Pax, men den här gången i deras modell Pax Vespa. Den här varianten levererar hög kvalité till ett riktigt bra pris, och med dessa på barnets fötter kan du försäkra dig om att den första gå- upplevelsen både känns behaglig och trygg.

Vid en första anblick är det skornas design som drar till sig ögat lite extra, inte minst med tanke på det fina detaljarbetet och det kvalitativa materialet. Även formen är praktiskt gjord, och den ger både stötta och hjälp i olika underlag. 

Sulan är något som utmärker sig lite extra, där just den här skon har en stötdämpande sådan för extra komfort och stöd för fötterna. Skons yttermaterial i slitstarkt naturgummi bidrar till ett par slitstarka och tåliga skor som funkar i alla lägen, oavsett om ni vistas ute eller inne. 

Den stilrena designen gör sig också väldigt bra på alla små fötter, och det finns ingen tvekan om att skorna kan användas i flera år framöver. En annan detalj som vi fastnade lite extra för är innermaterialet i skon, som är i ett mjukt och flexibelt läder som formar sig runt barnets fot. Komforten är på topp och stödet lika så! 

Det är inte underdrift att de här lära-gå-skorna från Pax verkligen föll oss i smaken direkt, vilket inte är så konstigt då du får ett par praktiska, tåliga och hållbara skor för ett generöst pris. 

Dock skulle vi gärna se någon annan form av knäppning. Trots att de är jättesöta med sina små snören så föredrar vi kardborre. Utöver den lilla detaljen får den här högsta betyg. Ett plus för att materialet är fritt från PVC, teflon och PTFE, bland annat.

Fördelar

 • Otroligt fina och välgjorda detaljer
 • Bra pris för hög kvalité
 • Stadig, stöttande och stötdämpande sula

Nackdelar

 • Stängning med snöre, osmidigt

Special: Easy Peasy Blumoo Crib Shoes

Denna underbart söta sko är designad att ha som innesko eller toffla och är en perfekt sko att ha på sig i hemmet eller när ni åker på besök.

Skorna är tillverkade i ekologiskt skinn och yttersulan är gjord av rågummi. En lite rolig grej är att den kommer i en ekologisk tygpåse som man sedan kan använda som en handdocka - två produkter i en helt enkelt!

Sedan tycker vi att det är en fördel att vattenlösligt lim har använts i tillverkandet av skorna eftersom barnet då inte löper någon risk att svälja farliga ämnen om de skulle ta av sig skon och stoppa den i munnen (som så ofta händer i den åldern).

Modellen kommer även i flera färg- och mönsteralternativ och även i andra utföranden, exempelvis med söta vingar på sidorna, men tänk på att de då varierar i pris.

Fördelar

 • Mjuk och gosig innesko/toffel
 • Bra material av hög kvalité
 • Finns i flera färger och mönster

Nackdelar

 • Ska inte användas utomhus
 • Väldigt mjuka och ”sladdriga”

Våra utmanare

Kavat Sneakers Fiskeby XC

Även denna sko från Kavat är en väldans bra investering då de är gjorda av behandlat skinn och skorna är helt fria från teflon, PVC, och PTFE. Dessutom är denna modell med blommor på superläckra!

Ett smuts- och fuktavvisande skal gör det enkelt att hålla skorna rena och de kommer inte kyla ner fötterna om det exempelvis skulle regna. Tå-partiet kommer utrustad med ett skrapskydd och skon har även förstärkta partier i tå och häl.

Kardborreband gör att skon har utmärkt passform. Modellen kommer även i några olika färgalternativ, men notera att de kan variera i pris.

Fördelar

 • Kvalitativt och giftfritt material
 • Enkel rengöring
 • Bra passform som både sitter ordentligt och bekvämt

Nackdelar

 • Dyra

Superfit Promenadsko Ulli

Även dessa skor från Superfit är vattentäta tack vare ett Gore-Tex-membran som dessutom hjälper skon att andas då den är tillverkad av skinn. Skon håller även värmen med ett fleecefoder. 

Det finns en innersula som kan tas bort och yttersulan har ett bra fäste. Två mindre kardborreband gör på- och avklädning enkelt och bidrar till en optimal passform. 

Den kommer i olika färger och storlekar men notera att de kan variera i pris. Cirkapriset för denna modell är faktiskt är värt det.

Fördelar

 • Vattentäta skinnkängor
 • Riktigt bra passform
 • Värmande fleecefoder

Nackdelar

 • Smala i storlekarna

Superfit Ulli GTX Sneaker

Här har vi en riktigt lyxig lära-gå-sko från Superfit, en GORE-TEX modell som både är behaglig och stöttande på samma gång. Det bästa med just den här skon är att de är otroligt tåliga och stabila, vilket innebär att de in princip kan användas i alla väder.

Tack vare GORE-TEX håller sig skorna bekväma oavsett underlag, och vi överdriver inte när vi säger att GORE-TEX in princip är det bästa materialet just på sådana praktiska skor. Materialet andas och ventilerar bra samtidigt det verkar vattentätt och håller länge.

Som sagt så är skorna också väldigt stabila, något som verkligen är användbart för barnen som ska lära sig gå och stå på egna ben. 

Vi gillar också det faktum att den här klassiska skinnkängan kan användas som vanliga barnskor även när barnet lärt sig gå, och även då är de väldigt praktiska och bekväma på alla sätt och vis. Med innerfodret i fleece hålls fötterna varma vid behov. 

Även den ordentliga sulan och de förstärkta hål- och tåpartiet bidrar till bra support och bra grepp. Trots att den här lära-gå-skon kostar lite mer än många andra modeller på marknaden så anser vi att dess robusta utformningen och höga kvalité verkligen kan göra det till en värdig investering.

Utöver alla dessa smarta och praktiska detaljer så är det en ytterligare detalj som sätter pricken över i:et och gör att skorna är väldigt enkla att hantera med kardborrespänning. Det är alltså lätt att ta av och på dem, samt att justera passformen vid behov.

Fördelar

 • Hög kvalité
 • Stabila och stöttande
 • GORE-TEX som andas, är vattentätt, och slittåligt

Nackdelar

 • Dyra
 • Något smala i storlekarna
 • Inte så fin design

Bisgaard Beginner Shoe

Bisgaard Beginner Shoe har fått många goda omdömen på flera håll och kanter från olika föräldrar och barnfamiljer.

Vad gäller funktion och användning så anser vi att de har tänkt på det mesta. Skorna har bra passform, greppvänliga och halkfria sulor i slitstarkt material, vid tå för bra utrymme och tillväxtmöjlighet, samt en fin design. 

Trots att du får ge ett något högre pris för de här lära-gå-skorna så kan de verkligen vara värda det. Faktum är att designen och utformningen är så snygg och stilren att de här garanterat kan bli barnets första finskor. 

Som lära-gå-sko får du ett bra grepp, bra passform, bra stadga och bra känsla, medan barnet vid ”finare tillfällen” kommer se så otroligt cool och snygg ut i sina små skor. Dessutom är de bekväma för barnet att ha på sig, och skon hjälper till att främja barnets naturliga fotrörelser i sin egen takt. 

Däremot vill vi även här bara poängtera att lära-gå-skorna har en knytsnörning fram på skon, vilket som sagt inte är så praktiskt. Visst är det en snygg detalj som sätter pricken på det hela, men vad gäller på- och avtagning samt justering av storlek är snörning inte det smidigaste. Vi är verkligen nöjda ändå, dessa är bara så fina och osar kvalité!

Fördelar

 • Väldigt fin och stilren design
 • Greppvänliga och halkfria sulor för bra stöd
 • Bra passform som formas efter foten

Nackdelar

 • Dyra
 • Snörning, något krångligt

Kavat Ulvshyttan

Kavat är ett välkänt märke som har fått höga betyg och positiva omdömen under lång tid, framförallt för dess förmåga att skapa kvalitativa och hållbara barnprylar till bra priser. Dessa lära-gå-skor är inte ett undantag, utan här kan du få ett par bekväma och stöttande skor för en generös peng.

Vi gillar verkligen det faktum att den här modellen också är lite högre, vilket ger extra bra stöd och komfort då barnet ska ta sina första steg.

Vi alla vet om att barn är lite vingliga och ostadiga i början innan de lärt sig gå ordentligt, något du faktiskt kan underlätta rätt rejält genom att sätta på barnet de här skorna. 

Kavat Ulvshyttan har dessutom i en väldigt söt och mysig modell som liknar ett par tofflor, där den mjuka och behagliga ullblandningen inte bara gör dem väldigt sköna att ha på sig utan det gör även att de värmer och mjukar upp barnets fötter. 

Designen är så söt och gosig, och de är perfekta att använda inomhus då det är lite kallare ute. Vi gillar också att dessa skor kan användas i andra situationer än där barnet just ska lära sig gå, som under bilturen, i vagnen, under promenaden, eller när barnet bara myser i din famn.

Kort och gott ett par lära-gå-skor som fyller många syften. När de ska användas för att lära barnet att gå ger de ordentligt med stöd trots den mjuka formen, och vid behov är de också värmande och gosiga. Detaljen om stängning med kardborreband blir pricken över i:et!

Fördelar

 • Väldigt mysiga
 • Stadiga och bra support
 • Riktigt bra pris för en välgjord barnsko

Nackdelar

 • Kan bli något varma
 • Inte optimala för utomhusbruk

Bisgaard lära-gå-sko

Det danska märket Bisgaard ett populärt märke som fått stor uppskattning av föräldrar i hela Norden. 

För oss var det en självklarhet att även dessa skor skulle få vara med i vårt test av lära-gå-skor, inte bara på grund av det faktum att de är så otroligt stabila och bekväma att ha på sig. Låt oss börja med att gå in lite mer i detalj på hur stöttande de faktiskt är, då det är den punkt som vi tycker är absolut viktigast när det kommer till lära-gå-skor.

Skons material är av 100% läder och de är fodrade med lammull. Det innebär att formen anpassar sig efter barnets fot samtidigt som det ger bra och gosigt stöd. Den stadiga kanten ser till att både ben och fötter får lite mer stabilitet, medan den kraftiga och greppande sulan håller barnet upprätt oavsett underlag. 

Dessutom är yttersulan i halkfritt rågummi, vilket också innebär att den är väldigt slittålig och hållbara i olika väder. Kombinationen av en stabil sula och ett formbart men slittåligt material är otroligt bra. Läder har också en fördel i att det andas och ventilerar bra vid behov, som i sin tur ökar komforten och användarvänligheten.

Tack vare den enkla men ordentliga snörningen kan du se till att skorna sitter bra men bekvämt runt barnets fötter. Snörning är vanligtvis inte något vi gillar sådär särskilt mycket, men just här funkar det bra och påverkar inte hantering eller smidigheten i skon överlag. 

Vi är medvetna om att Bisgaard Lära-gå-sko kommer till ett rätt så saftigt pris jämfört med många andra modeller på marknaden. Men, med tanke på dess höga kvalité, väldigt söta design och stabila form så kan det absolut vara en värdig investering. 

Bestämmer ni er för att köpa dessa lära-gå-skor behöver ni alltså inte tveka på om ni gjort en bra investering, för vi kan lova dig att de här skorna håller i flera år framöver. Det är också roligt att de finns i flera olika färger och utföranden, där du också kan välja en variant med kardborrestängning. Lära-gå-skorna kommer göra sig perfekt på barnets fötter!

Fördelar

 • Väldigt fin design och fina detaljer, hög kvalité
 • Finns i flera fina färger, modeller och utföranden efter behov
 • Ger bra stöd men är samtidigt formbara och behagliga runt foten

Nackdelar

 • Dyra
 • Snörning

Produkter som utgått

Bisgaard Lära-Gå Skor

Dessa skor från danska Bisgaard är tillverkade i äkta läder, vilket gör att de har en optimal andningsförmåga och en enkel snörning bidrar till maximal passform. Modellen finns också i några olika färgalternativ.

Lära gå skorna har en vid tå som gör det bekvämt för barnet när hen tar sina första steg och en flexibel gummisula med antihalk-egenskaper ger bra grepp.


Superfit Sneaker Mel+Vios

En enkel sko av skinn som följer fotens form samtidigt som den är stabil och en smart kardborreband framtill bidrar till ännu bättre passform.

Den kommer i några olika färger för ett cirkapris på 800 kronor. Om man jämför med andra skor i detta test i samma prisklass är de inte värda pengarna.


Enfant Lära-gå Skor

Det blev ännu en Enfant-sko som tog hem första platsen i budgetkategorin - det bevisar bara hur kvalitativa skor de gör helt enkelt. Det var dessutom relativt svårt att hitta en bra budgetsko eftersom de flesta skor kommer för liknande priser.

Denna otroligt söta sko är mer tänkt som innersko, men vi tycker de skulle passa perfekt att ha utomhus på sommaren också!

Precis som skon i premiumklassen har dessa en yttersula i TPR som kommer utrustad med en antihalk-funktion och har ett väldigt bra grepp, vilket är super när man håller på att lära sig gå.

De är dessutom gjorda av slittåligt skinn och har ett stort kardborreband som ser till att skon sitter på plats. De är verkligen superenkla att ta av och på.

Den kommer dessutom i en söt marinblå färg och cirkapriset 350 kronor är verkligen ett kap när det kommer till en lära gå sko som är snygg och håller en hög standard.


Enfant Lära-Gå Sko Nova Lace

Ännu en sko från Enfant som är väldigt lik premiumvinnaren iochmed att den är tillverkad av skinn och har en sula av TPR. Detta betyder såklart att den har ett överlägset grepp på alla sorters underlag. 

Även här hittar vi den mjuka hälkappan som har förstärkts lite extra. Dessa skor kommer dock med en snörning och om du föredrar det istället för kardborreband är det dessa du ska satsa på. Vi märkte att detta gav en väldigt bra passform. 

Precis som premiummodellen kommer dessa till ett lite högre pris, nämligen cirka 550 kronor, vilket är värt det eftersom de håller en sådan hög standard. 


Bobux Lära-Gå Skor Xplorer City

Detta är ett par tygskor från Bobux som du enkelt trär på ditt barn och tack vare kardborrebandet kan du se till att de sitter perfekt på foten. 

Yttersulan är tillverkad av TPR och tål att slitas. Skon känns säker och stabil trots att den är gjord av textil. Cirkapriset 500 kronor är överkomligt.


Gulliver Lära-Gå Sko

Ett till par skinnskor, denna gång från Gulliver. Skorna har fördelen att de är vattentäta och sulan är tillverkad i ett greppvänligt material. 

Snörningen gör även att de får bra passform och den höga lästen bidrar till stabilitet. De kommer även i en snygg svart färg till cirkapriset 500 kronor.


Pax Lära Gå Sko Gram

Ännu en snygg skinnsko med en ankelhög fotläst som bidrar till stabilitet så att barnet kan lära sig bra balans. Snörningen förstärker detta ännu mer eftersom du kan få en bra passform.

Yttersulan är tillverkad av gummi och barnet kommer därför få ett bra fäste. Den kommer även i en snygg vit färg för cirkapriset 550 kronor. 

Frågor och svar

Vad är lära gå skor?

Lära gå skor är helt enkelt de skor man använder i början när barnet håller på att lära sig gå. De är lite stabilare än andra skor och lättare att gå i. De ger ett bra stöd och är mjuka och sköna för små fötter.

När börjar man med lära gå skor?

Om barnet har börjat försöka gå och man vill testa utomhus så kan man börja med lära gå skor. Oftast finns de dock bara från storlek 18 eller 19.

Hur länge använder barnet lära gå skor?

Man kan fortsätta använda skorna även efter att barnet har lärt sig att gå, men om inte annat så kan man använda lära gå skorna tills att barnet går stadigt.

Vilken storlek ska man välja?

Den storlek som passar, helt enkelt. Det finns tabeller som visar vilken storlek som passar, så man får helt enkelt mäta barnets fötter – och gärna lägga till 1,5 cm.

Allra bäst är det såklart att testa skorna i butik för att vara helt säker eftersom storleken kan skilja sig mellan olika tillverkare. Skorna bör vara lite längre än foten, men inte alldeles för stora.

Varför ska man använda lära gå skor?

För att det hjälper barnet att lära sig gå, helt enkelt. När barn ska lära sig gå är de ofta ivriga och då kan det vara bra med skor som ger extra stöd för att underlätta processen. Om man vill prova på att gå utomhus är det såklart viktigt med skor på ojämna underlag.

Måste man använda lära gå skor?

Nej, självklart inte. Barnet kommer att lära sig att gå i vilket fall som helst, men lära gå skor kan vara till hjälp och är bekvämare och stadigare än andra skor om barnet går utomhus.

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals