Bästa overallen 2024 – Håll ditt barn varm och bekväm i vinter

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Under vinterhalvåret får man stå ut med mycket. Som vuxen är det inte alla som gillar mörkret och kylan, men det finns nog inget barn som inte älskar snön.

När de första snöflingorna faller vill nog de flesta barnen bara springa ut och leka, bygga snögubbar, och åka pulka eller snowracer. Då är det tur för både föräldrar och barn att det finns något så praktiskt - och mysigt - som overaller.

Alla har vi säkerligen någon gång använt en overall när vi var mindre och det är inte så konstigt att just den designen aldrig förlorar sin popularitet eftersom den är helt enkelt genialisk.

Vår absoluta favorit blev vinnaren i premiumklassen Didriksons Vinteroverall Rasne som är praktisk med många bra egenskaper. Dessutom är den hur söt som helst.

Inte långt efter kom mellanklassens Name It Vinteroverall Storm som tätt följdes av det söta budgetalternativet Kuling Val D’Isere Overall.

Vi har en spännande bubblare med Elodie Details Overall Petite. Läs vidare för att ta reda på vad som är så speciellt med den och för att hitta ditt barns nya overall.

Premium: Didriksons Vinteroverall Rasne

En av de mest praktiska overallerna i testet som samtidigt är snygg med hur många bra egenskaper som helst att jag knappt vet vart jag ska börja, men vi tar några stycken.

Vad sägs om PFC-fria material, 5000 vattenpelare i vattentäthet, möjlighet att förlänga ärmar och ben, fothällor, praktiskt dragkedja för enklare på- och avklädning, och reflexer? Och det är bara för att nämna några.


Mellan: Name It Vinteroverall Storm

En snygg overall med rävmönster som är vind- och vattentät tack vare de tejpade sömmarna och 8000 vattenpelare. Den har även en otroligt bra andningskapacitet.

Smått och gott som reflexdetaljer, avtagbar huva, fothällor, resår i midjan, och extra halsskydd gör denna overallen till ett måste för dig som har ett aktivt barn som gillar att leka i snön.


Budget: Kuling Val D’Isere Overall

En väldigt smidig och söt babyoverall som kommer hålla ditt barn varm och bekväm under vintern. Overallen är tillverkad av Polyamid som har en vattentät impregnering som står emot nästan allt.

Samtidigt andas plagget väldigt bra och barnet kommer verkligen inte bli överhettad. Sedan hittar vi en avtagbar huva, smidiga och långa dragkedjor, och gummistoppar man kan ta bort. Väldigt prisvärd!


Special: Elodie Details Åkpåse/Overall

Uppstickaren denna gång blev verkligen en stor favorit eftersom det är en åkpåse och overall i ett och samma plagg! 

Genom en smart dragkedja vid åkpåsens botten kan du enkelt förvandla påsen till en komplett overall. Tack vare två dragkedjor framtill är på- och avklädning superlätt. 

Köpguide – bästa overallen

En bra overall är nödvändigt på vintern

Kort och gott är en overall är det optimala plagget för att undvika att snö, vind och smuts letar sig in under kläderna, samt att det hjälper till att hålla barnet varmt under utomhusaktiviteter i även de kyligaste temperaturerna. 

Med overallen slipper du krånglet med att klä på både under- och överdel, du slipper flera dragkedjor, och du slipper som sagt risken om att väta eller smuts tar sig innanför kläderna och förstör utomhusaktiviteterna. 

Det finns otroligt många varianter att välja mellan, så att varje familj och barn ska kunna hitta en som passar just dem. Detta gäller såväl funktioner och användarvänlighet som design och storlek.

Dessutom kan de flesta overaller tvättas i tvättmaskin, samtidigt som de har otroligt bra egenskaper som kommer hålla ditt barn varmt och komfortabelt när de vistas utomhus.

Overall eller tvådelat sett, vad är bäst?

En vanligt förekommande fråga, framförallt bland nyblivna föräldrar, är om du ska välja att köpa en overall eller ett tvådelat sett; vilket är egentligen bäst? Och ja, även svaret på denna fråga kommer att variera beroende på hur just er situation ser ut och vad ni har för behov. 

Däremot skulle vi verkligen rekommendera overall framför ett tvådelat sett om barnet gillar att vara ute och leka, både mycket och livligt, oavsett väder och vind. 

Om det till exempel snöat, eller om det snöar för den delen, så är det lätt hänt att det smiter in både snö och smuts mellan de två ytterplaggen – något som inte kan hända om barnet har en overall.

Med en overall kan du alltså vara säker på att vädret stannat utanför kläderna, rätt så direkt talat. En overall är framförallt också väldigt praktiskt om du har ett mindre barn eller spädbarn, där kläderna lätt kan glida av eller glida isär trots att det kanske inte rör sig så mycket. 

Det sammansatta plagget är både varmt och gosigt, det håller väder och vind utanför, och det sitter där det ska oavsett vad barnet gör.

Vid vilken ålder börjar barn använda overall?

Det finns overaller som är anpassade för de allra minsta bebisarna, som då kan användas från och med att barnet är nyfött. Och såklart finns det overaller för alla åldrar från och med att du gått förbi ”stadiet som nyfödd”.

Så skulle du vilja finns det möjlighet att klä på barnet en overall under hela dess uppväxt, och då menar vi verkligen hela uppväxten (från nyfödd till tonåring) då de finns från storlek 50.

Hur länge använder barn overall?

Vissa barn föredrar att använda overall tills att de är runt 8 eller 10 år, medan andra vill byta redan i 4-årsåldern. Somliga föredrar att använda tvådelade sett redan från början, medan andra föredrar overaller oavsett ålder.

Om möjligheten finns så är det bäst att anpassa klädvalet efter vad barnet föredrar, eller vad pedagogerna på förskolan eller skolan rekommenderar. 

Det finns overaller för barn i alla åldrar, från att de är nyfödda tills att de kommer upp i de ”stora” åldrarna, och det finns till och med vuxenoveraller om det visar sig att du blir så fast.

Vad kostar en overall?

Beroende på vilken overall du köper så kan priset variera väldigt – det finns overaller som kostar från några hundralappar, till varianter som kostar ett par tusen.

Däremot vill vi bara vara tydliga med att du absolut inte måste köpa de allra dyraste modellerna för att overallen ska vara bra, något som gäller oavsett vilken ålder barnet är i. 

Men, de som kostar runt tusenlappen brukar ofta ha en hel del funktioner och egenskaper som kan saknas i de lite billigare varianterna, så det kan vara bra att veta om. 

En billig variant håller ofta heller inte lika länge som en som kostar några hundralappar extra, så i grund och botten är det bättre att köpa en lite dyrare overall – både på grund av att den håller längre och att den funkar bättre.

Tips att tänka på inför köp av overall

Här har ni våra bästa tips på vad du bör tänka på innan ni köper en overall till barnet:

Materialet

En av de viktigare funktionerna hos en overall är, enligt oss, att materialet ska vara bra. Med bra menar vi dels att det ska vara giftfritt och säkert att klä sitt barn i, men också att det ska vara slitstarkt och ordentligt vattentätt. 

Trots allt så är ju tanken att overallen ska användas i samband med aktivitet och rörelse i lite kyligare väder, vilket ofta innebär någon form av nederbörd. Att overallen då är både slitstark och vattentät kan vara avgörande för hur barnet mår när det väl vistas utomhus med overallen på. 

För mindre barn är det kanske inte avgörande om overallen är väldigt slittålig, men för lite större barn som rör sig lite livligare är det viktigt.

Prisklass

Som vi tidigare nämnt så kan prisklassen på overallen vara avgörande för dess kvalité, trots att det idag finns många billigare varianter som håller en mycket hög standard. Alltså är inte priset lika avgörande för kvalitén idag som det var förut. 

Men, det är också viktigt att du utgår från vilken budget du har, för att overallen inte ska kännas som en börda bara för att den kostar mer än vad du egentligen vill. 

En lite dyrare overall håller med all säkerhet i för flera barn, och kan ärvas av syskon i många år.

Kolla in andrahandsmarknaden

Detta har egentligen inte något med overallens funktion eller prestanda i sig att göra, utan det här är mer ett tips som både kan spara in på er ekonomi och miljön. 

Något som många ofta glömmer bort är att det idag finns ett fantastiskt utbud av alla möjliga produkter på andrahandsmarknaden, däribland overaller för barn. Många är väldigt aktiva med att sälja saker som du inte längre har användning för, vilket ju är ett ypperligt tillfälle för dig.

Det skadar ju i alla fall inte att kika, kanske hittar du en overall för ditt barn som är helt perfekt, men istället för att du köper helt ny till ett mycket dyrare pris så får du den för en rimlig summa.

Leta efter rätt beteckningar

Det finns även en hel del beteckningar som du bör leta efter när du tittar på barnoveraller – dessa är ofta väldigt viktiga för hur pass bra overallen kommer funka.

Det du bör kolla på vad gäller specifika beteckningar är vattenpelare, vilket hänger ihop med det vi tidigare nämnde om vattentäthet, om sömmarna är tejpade, andningsförmåga och hur materialet är tillverkat. 

I märkningen står det ofta vilken vattenpelare plagget har, vilket är ett mått på hur högt vattentryck det klarar av - ett högre mått innebär att plagget är mer vattentåligt. För att ett plagg ska anses som ordentligt vattentätt bör vattenpelaren ligga på minst 10.000 mm, och då ska det alltså klara ett kraftigt spöregn. 

Sen finns det plagg där vattenpelaren kan sträcka sig upp till så mycket som 45.000 mm, och också ner till 2000 mm.

Något som också avgör plaggets vattentäthet, och alltså inte vattentåligheten i sig, är om sömmarna är tejpade. Bra och ordentliga barnoveraller har ofta tejpade eller svetsade sömmar, men det finns såklart vissa modeller där sömmarna endast är ihopsydda. 

Detta ger inte samma garanti på att overallen håller tätt om regn eller snö hamnar vid sömmarna, medan tejpade eller svetsade sådana gör att du kan känna dig betydligt tryggare vid alla typer av nederbörd och kyla.

Sen har vi det här med andningsförmågan, vilket ofta märks med exempelvis 5000g/m2/24h. Detta är då ett mått på hur mycket fukt overallen kan släppa ut inom loppet av 24 timmar, ungefär.

Det kan vara bra att veta om att när det gäller vattentäthet och andningsförmåga så kan du ofta behöva kompromissa – det kan vara svårt att hitta en overall som både har en hög vattenpelare, tejpade sömmar och en riktigt god andningsförmåga. 

Ett riktigt vattentätt plagg andas oftast inte så bra, och tvärtom. Detta är helt enkelt något du bara får acceptera, och istället fundera över vilken av de två du är i störst behov av. Här är även material och tillverkning avgörande, då till exempel ett oeko-tex certifierat material kan ha vissa specifika egenskaper. 

Innerfodret

Något som påverkar plaggets andningsförmåga är hur innerfodret är utformat, och om overallen ens har något innerfoder överhuvudtaget. Material som är bra på att transportera fukt är fleece, ull, polyester och polyamid, vilka då ser till att fukten tränger ut genom plagget och håller barnet torrt. 

Bomull är ett exempel på ett material som inte särskilt bra på att leda bort fukten, utan istället suger det upp fukten. När plagget suger upp fukten leder det till nerkylning, vilket i sin tur gör att barnet kyls ner. Detta är ju precis vad du vill undvika, då plagget ska verka för att hålla barnet varmt och torrt.

Ska overallen användas i ett klimat där temperaturerna sträcker sig neråt mot flera minusgrader så är det extra viktigt med ett heltäckande och värmande innerfoder, medan en lite tunnare overall med bättre andningsförmåga kanske passar bättre för mildare temperaturer.

Vill ni vara riktigt ”high-tech” och ha en overall som funkar oavsett klimat, väder och vind så ska ni satsa på en variant som har ett urtagbart foder. Det innebär, precis som det låter, att innerfodret kan tas ut vid behov.

På så sätt finns det inget väder eller temperaturer som inte ”passar” overallen. Sådana varianter är ofta lite dyrare.

Förstärkta partier

Om barnet ofta sitter ner på marken, såsom när det leker i en blöt sandlåda eller i snön, så kan det vara bra om overallen har förstärkta partier. Det innebär att vissa delar av overallen har lite tjockare och tåligare material, till exempel knän, rumpa och armbågar. 

Förstärkningarna är då en given sak för att plagget ska hålla när de är ute och leker och kravlar runt, speciellt på baken och knäna. 

Praktiska detaljer

De sista sakerna som kan vara bra att tänka på innan ni köper en overall till ert barn är de små, men ack så viktiga detaljerna som kan finnas på en overall. Detta inkluderar saker som huva, fickor, reflexer, fothällor, dragkedja, vindslå, justeringsmöjligheter, och så vidare.

När det gäller huvan så är det bra om en sådan existerar, för det första. Nu är det inte sådär jättevanligt att en overall inte har någon huva, men skulle ni stöta på det så skulle vi rekommendera er att välja en med huva istället.

Däremot är det då viktigt att tänka på hur huvan fungerar och hur den sitter fast på overallen. För att inte riskera att barnet utsätts för fara eller skada så bör huvan vara avtagbar med tryckknappar, och alltså inte sitta fast helt.

Detta ifall barnet skulle råka fastna någonstans med huvan och då inte komma loss på grund av att den sitter fast. Med tryckknapparna dras huvan lätt av och minskar då risken för att barnet skadas.

En avtagbar huva är också väldigt praktiskt om barnet helt plötsligt inte vill ha på huvan på overallen. Det samma gäller för fothällor, hur de sitter fast, och om de kan tas av eller inte. När barnen är små är fothällorna extra användbara - de har en tendens att tappa sina skor, eller att byxorna helt plötsligt glider upp.

Sen kommer vi till det här med fickor, något som absolut inte finns på alla overaller. Att ha fickor på overallen är mycket praktiskt då det nästan alltid är något som ska med.

Vidare till reflexer, vilket vi anser är något utav det viktigaste på hela overallen. Reflexer är dock något du bör ha på alla sina ytterplagg, oavsett om det rör ett barn eller en vuxen. Kontrollera var de är placerade och hur många de är, hur tydligt de syns, och att de funkar ordentligt.

Självklart kan du sätta dit egna reflexer runt armar, på mössan, på skorna, och så vidare, men det är alltid bättre att hela overallen är försedd med stora och tydliga sådana för att du sen lägger till några extra. 

Nästan lika viktigt som reflexerna är dragkedjorna och hur de är utformade. Det bästa och smidigaste är att dragkedjan går hela vägen ner på overallen, speciellt när barnet är litet och inte kan göra så mycket själv. En annan smidig version är om dragkedjan är dubbel, vilket gör både på- och avklädnad så mycket enklare.

Ska overallen användas i riktigt kyliga och bitande väder kan det även vara nödvändigt om den har en skyddande vindslå utanpå. Dragkedjan är faktiskt ett ställe där vind och nederbörd kan lägga in, så att ha ett extra lager utanpå den kan göra stor skillnad.

Sist men inte minst har vi detaljen som rör overallens passform och storlek, det vill säga om den går att justeras. Det finns overaller som går att justera både i midja och i ben- och armslut, vilket faktiskt kan innebära att overallen kan bli en storlek större och att barnet kan växa bättre tillsammans med overallen.

Våra favoriter

Premium: Didriksons Vinteroverall Rasne

De flesta i testpanelen blev inte förvånade över att Didriksons blev vinnare i premiumkategorin eftersom de är helt enkelt oslagbara. Och denna overall har många fina egenskaper som kommer komma väl till hands.

Overallen är ett bra val av många anledningar och här kommer en del av dem: vattentätt material, avtagbar luva, reflexer, fickor, och extra slittåligt material på knäna.

Den tvådelade overallen har även en ‘Extended Seam’-egenskap. Det betyder att du enkelt kan sprätta bort några sömmar på armar och ben och få en längre overall - perfekt om ditt barn växer som tusan eller om ett andra barn ska använda den när den första har växt ur den.

Andra fördelar är att den är gjord av polyamid-material, är PFC-fri, och kommer i två färgalternativ.


Mellan: Name It Vinteroverall Storm

Denna overall från Name It har ett snyggt rävmönster, som inte är så lätt att se på bilden. Den håller tätt mot vatten och vind på hela 8000 vattenpelare och förstärker även detta med sina tejpade sömmar.

Även detta material andas väldigt bra och vi märkte att våra barn inte blev överhettade. Som ovanstående favorit finns det en bekväm huva som är avtagbar och så hittar vi också den populära dragkedjan som går ända ner på ena benet. 

Resår och fothällor skapar bekväm passform och hjälper även till att hålla skorna på plats. Halsen skyddas även lite extra så man inte ska få snö eller för mycket vind nerför overallen den vägen.

Reflexdetaljer finns naturligtvis på plats och även denna overall kan tvättas i 30 grader, men det rekommenderas att inte använda sköljmedel eller torktumla efteråt.

Den kommer även i ett mer färgglatt alternativ. Allt som allt är detta en klar favorit eftersom den har allt som en overall ska ha och lite mer.


Budget: Kuling Val D’Isere Overall

Här har Kuling tillverkat en väldigt söt overall i Polyamid som är vattentät upp till 15000 mm vattenpelare. Vi hittar långa dragkedjor som går från bröstet till benen på vardera sidor, vilket bidrar till enkel på- och avklädning.

Overallen har en ‘Eco by Rudolf’-impregnering som är vattenavstötande, man kan alltså vistas i slaskig snö hur mycket som helst, samtidigt som den har bra andningsförmågor.

Gummistoppar finns vid benslutet, men de är även avtagbara. Det finns en ficka på bröstet som kan komma väl till hand och overallen har dessutom reflexdetaljer - det är nästan ett måste på dessa plagg.

Den innehåller ingen PFC eller Ftalater, vilket känns skönt att veta. Plagget kommer i tre färgalternativ.


Special: Elodie Details Åkpåse/Overall

Denna specialare från Elodie Details är så himla söta och praktisk att jag inte riktigt vet vart jag ska börja. Det är nämligen en åkpåse och overall i ett!

Den är såklart till för de allra minsta - den rekommenderas från 0 till 6 månader - och är alltså, till en början, en åkpåse. Tack vare den smarta dragkedjan vid fotänden kan du förvandla den till en overall. 

Detta är så praktiskt om man exempelvis vill ha både en åkpåse och en overall men kanske inte har råd med båda, och den kan såklart användas både i vagnen och i bilen. 

Två stycken dragkedjor finns även framtill för enkel på- och avklädning och den bekväma huvan är utrustad med en varm fuskpäls. 

Priset kan tyckas mycket, men tänk då på att du får två produkter i ett, vilket är perfekt eftersom barn växer ur kläder så snabbt.

Våra utmanare

Wheat Snowsuit Nickie 

Vår premiumfavorit och absoluta vinnare blev Snowsuit Nickie från Wheat. Den var en av de sötaste overallerna vi hade med i testet, men det var såklart dess fantastiska egenskaper som gjorde att den tog hem vinsten.

Till och börja med är det Oeko Tex-certifierat nylon och polyester overallen är gjord av, vilket alltid är ett extra plus. Sedan är den även vattentät med hela 10.000 vattenpelare, vilket är att föredra för ett barn som eventuellt kommer sitta mycket på blöta underlag.

Overallen är dessutom smuts- och vattenavvisande samtidigt som materialen andas något helt otroligt. På- och avklädning blir även enkelt tack vare den långa dragkedja som går ända ner till benet.

En varm och skön huva i fuskpäls går även att ta bort under de varmare dagarna. Overallens baksida, ärm- och benslut har alla resår för bättre passform. Fothällor finns på plats så overallen inte glider upp utan sitter bekvämt.

Det vi tyckte bäst om är att den kan användas ända ner till -25 grader Celsius och de mindre detaljerna som att det finns en adressetikett på overallens insida och reflexdetaljer så att barnet alltid syns.

Det går även bra att tvätta den i 30 grader och det finns några olika färgalternativ och storlekar. Visserligen får man lägga ut en hel del, men det du får är verkligen hög kvalité.


Bergans Lilletind Vinteroverall

Bergans är det norska märket där man producerar slitstarka ytterkläder som tål både snö, kyla, och regn på yppersta sätt. Företagets filosofi är att producera funktionella kläder för aktiva barn som ändå har en stilfull och snygg design.

Bergans vinteroverall är en vind- och vattentät sådan som dessutom har en god andningsförmåga. Overallen har en avtagbar huva och väl synliga reflexdetaljer på ärmar och ben.

Bergans har själva tagit fram ett värmeisolerande material och det är detta som används i overallen. Barnoverallen har en stor härlig bröstficka och även förstärkning vid knän och armbågar.

Det finns resårband vid benslut samt ärmarna och en snodd att ha under stöveln som är justerbart, vilket ger de bästa förutsättningarna för en perfekt passform. Vattenpelaren är 10.000 mm och materialet är polyamid och polyester.


Didrikson Ale Kids Overall

Didriksons modell är en slitstark overall som har extra väv på de särskilt utsatta områdena. Materialet är vatten- och vindavvisande, men andas ändå.

Tejpade sömmar gör att ditt barn kan plaska i väta hur mycket som helst. Overallen har tre generösa förvaringsfickor framtill och även i armen finns en ficka med dragsko.

Väl synliga reflexer i alla riktningar är fastsydda på overallen. Även en avtagbar huva med tryckknappar finns på den. Huvan kan också justeras med kardborreband för att få bra passform.

En fin sak med modellen är att den kan förlängas i upp till en storlek i ben och ärmar med den speciella extended-size-funktionen. Ditt barn har också gott om utrymme att växa i den.

Dragkedjan framtill har ett skyddande vindslå ovanpå, vilket gör den vind- och vattentät även där. Kragen på overallen är högre än vanligt och har knäppning. Det vattenavvisande materialet på produkten är PFC-fri, alltså giftfri.


Reima Reimatec Vinteroverall Stavanger

Reima är det suveräna varumärket från vårt grannland Finland. Här kombinerar man exklusiv design med absolut toppkvalitet. Visst, priset är därefter, men det är produkter som håller måttet i alla lägen.

Denna overall är vindtät, vatten- och smutsavvisande och är tillverkad i ett tyg som andas. Polyesterfodret transporterar ut fukten från kroppen och håller barnet varmt och torrt.

Overallen har resår i både ärm och benslut som gör passformen extra bra. Luvan är avtagbar och har syntetpäls som även det går att plocka bort om man vill det.

På framsida lår finns det två stora fickor med blixtlås. Fothällorna i väldigt stark silikon är även de avtagbara. Reima har producerat barnkläder sedan 1944 och är ett väletablerat märke världen över.

Fokusen i utvecklingen ligger på att ta fram barnkläder som tillåter lek och rörelse som samtidigt håller yttersta kvalitet. Finsk design är världskänd och Reima är ett av landets internationella storheter.

Deras plagg är alltid genomtänkta och snygga. När man köper ett Reimaplagg behöver man aldrig vara orolig för kvaliteten. De håller hur länge som helst, vare sig det är för kommande syskon eller om du vill sälja vidare plaggen i andra hand.

Du har även några olika färger att välja mellan, så man hittar definitivt det man vill ha.


Color Kids Overall Rimah

Color Kids har en supersöt overall med små björnar på. Tyget är oerhört snyggt och genomtänkt. Overallen är tillverkad i en textil med så kallad bionic finish, vilket ger bra andningsförmåga.

De tejpade sömmarna utgör även de ett extra skydd mot vind och väta. Den har ett smart halkskydd som motverkar skav från dragkedjan mot hakan och finns även i flera färger.

En avtagbar huva finns och en elastisk midja ger en jättebra passform. Plagget har även justerbara fotremmar och ärmmuddar.


Mini A Ture Wisti M Snowsuit

Denna supersöta overall från Mini A Ture liknar premiumfavoriten iochmed att den är gjord i nylon och polyester och har en vattentäthet på hela 10.000 vattenpelare. Designen är även ganska snarlik.

Denna är dock vindtät, har en Thermolite-isolering, och är andningsbar så att barnet inte ska bli överhettad under fartfylld lek. Den kommer även med resår i ärmar och ben, fothällor, och tejpade sömmar. Overallen finns i många olika - och snygga - färger.


Reima Mjosa Softshell Overall

Denna Reimaoverall föll vi pladask för så den fick således plats här bland våra utmanare trots att det inte är en vinteroverall. Overallen är perfekt för de yngre barnen, såväl som i sandlådan som för att sova i vagnen med.

Overallen har en löstagbar huva och du har en dragkedja med hakskydd. Kalla dragkedjor kan vara en styggelse mot det lilla barnets haka.

Den här barnoverallen är mer avsedd för att användas under vår och höst än vinter, men har ett skönt foder i Softshell.


Ver De Terre Baby Vinteroverall

Här har vi ännu en overall som är till för de allra minsta och är den dyraste overallen vi hade med i testet. Down-material gör den lättvikt samtidigt som den ger komfort och framförallt värme till ditt lilla busfrö.

Den kommer utrustad med en dubbeldragkedja framtill och huvan går även att ta bort. Ärm- och benslut går att stängas för att undvika kylan helt. Går att tvätta i 30 grader.


Lindberg Duved Baby Overall

Denna overall är tillverkad i polyestermaterial med ett bomullsfoder. Resår för bättre passform, fothällor, reflexdetaljer, och en huva som kan tas bort finns på plats.

Tack vare de två dragkedjor på vardera sida framtill kan barnet enkelt klä på och av sig overallen själv.


Produkter som utgått

Neomondo Torpo Insulated Coverall

Förutom budgetfavoriten är Neomondos overall den billigaste varianten vi hade med i testet men är lika bra som ovanstående produkter för det. Den har en vatten- och vindtäthet på 10.000 vattenpelare och de tejpade sömmarna förstärker det ytterligare.

Gjord av polyamid och polyester - båda med PU-membran - är den, precis som overallen från Kattnakken, bättre anpassad för de lite mildare vinterdagarna.

Som vanligt finns det praktiska och användningsbara detaljer som reflexer, resår, och avtagbar huva.


Kuling Newborn Teddyoverall med Öron

Detta var definitivt den sötaste overallen vi hade med i testet och är tänkt för de allra minsta av barn. Den kommer i ett mysigt teddyfleece-material (polyester) komplett med små söta öron på huvan.

Även på denna overall går knäppningen ända ner på ena benet så att det ska gå snabbt och enkelt att klä på din bebis. Om barnet tycker det är för kallt när ni exempelvis är ute och går är ben- och ärmsluten smart designade och kan vikas ner för maximal värme.

Insidan kommer med ett härligt bomullsmaterial och har även ett fint motiv på djur. Priset är ett riktigt kap när det kommer till en fantastisk babyoverall.


Hummel Chano Overall

Hummels overall är tillverkad i vattenavvisande tyg och har det där som sitter åt och skyddar från att vind och kyla kommer in. Detta är en overall för det yngre barnet och lämpar sig jättebra för lek i sandlådan och för sovstunderna i barnvagnen.

Den lätta vadderingen gör att overallen är mjuk och skön samtidigt som den uppfyller kraven på att hålla barnet varmt också. Den snygga Hummelloggan är synlig på bröstet och du kan välja mellan två färgalternativ.

Det lila yttertyget är i polyester och fodret är i bomullsjersey. Dragkedjan går över hela overallen ända ner till mudden, vilket gör den extra lätt att ta på och av.


Kattnakken Lion Rainsuit with Lining

Detta är definitivt den coolaste overallen vi hade med i testet med ett snyggt motiv som påminner om solrosor som står tätt intill varandra. Den kommer även i några olika färgutföranden.

Till att börja med vill jag nämna att denna overall inte är skapad för att ha under de allra kallaste dagarna på vinterhalvåret och passar bättre på början av vintern när den första snön har lagt sig.

Trots det har den väldigt bra egenskaper som att den är vind- och vattentät, quiltat foder för att hålla värmen, reflexdetaljer, juster- och avtagbar huva, och resår i midja, ärmar, och ben. Den går att tvätta i 40 grader och är tillverkad i Polyuretan.


Lindberg Brighton Overall

Lindbergs vinterfodrade overall är tillverkad i Softshell och polyester och är en lätt och smidig overall som passar perfekt att ha på dagis där det är högt slitage på kläderna. Den har ett extra fleecefoder för rumpa och rygg och är i övrigt nylonfodrad.

Tejpade sömmar gör den helt vattentät och midjan går att justera för perfekt passform. Även knä och bak är förstärkt med extra slitstarkt material som ger slitstyrka. Vattentätheten är 15.000 mm och andningsfunktionen är väldigt hög den också.


Ticket To Heaven Snowsuit with Detachable Hood

Här har du en overall med en vattentäthet på 8000 vattenpelare och som dessutom är vindtät med tejpade sömmar. Nylon och polyester-materialen har andningsbara egenskaper. 

Fodralet och den avtagbara huvan har skönt fleecefoder och dragkedjan framtill förvandlar på- och avklädning till en snabb och enkel process. 

Även denna kan tvättas i 40 grader i din tvättmaskin och kommer i många snygga färgalternativ.


Lindberg Wengen Baby Overall

Lindberg har en overall för våra allra minsta. Den är mönstrad i svart och blått zebramönster och är alldeles bedårande i designen. Dragkedjor och insida huva är knallorange, vilket ger ett lekfullt intryck.

Overallen har dubbla dragkedjor och är därför extra lätta att sätta på och ta av. Denna är fodrad, men har ett extra lager mjuk fleece som är lite luddigt och ger en lammullsliknande finish som värmer och känns mjuk och skön.

För händer och fötter finns ett övervik, vilket gör att den också passar för de barn som bara ligger i barnvagn än så länge. Den får då helt enkelt funktionen av en åkpåse.


Ticket To Heaven Copra Baby Overall

Här är Ticket to Heavens overall för de allra minsta. Här blir det varmt och gosigt på barnvagnspromenaden. Materialet är vattenavvisande och den har den fantastiska friktionståligheten på mer än 20.000 gnuggningar.

Den är alltså oerhört slittålig och kommer kunna räcka till syskonen också så småningom. Yttertyget är tillverkat i 100% polyester och innertyget är polyamid och polyester. Overallen kan tvättas i maskin tvätt i 40 grader.

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals