Bästa nappflaskan 2024 – Mata din bebis säkert och enkelt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Om du av någon anledning inte kan eller vill amma måste man ju ge sitt nyfödda barn mat på något annat sätt. Då behöver man en praktisk och pålitlig nappflaska och det är just det vi har gått igenom i detta test.

Det många oroar sig över med att mata sitt barn med nappflaska är att barnet ska få kolik, vilket har varit väldigt vanligt i just användandet av nappflaskor.

Med dagens teknologi har marknadens ledande barninriktade företag dock utvecklat många bra nappflaskor med funktioner som minimerar barnets intagande av luft och att dinappen dessutom liknar mammans bröst.

Vår premiumvinnare blev ComoTomo Natural Feel Nappflaska medan mellanprisklassens vinnare blev Tommee Tippee Nappflaska. Budgetklassvinsten togs hem av MAM Nappflaska Baby Bottle.

Vi har en rolig specialare med CarloBaby Diskställ Cactus för Nappflaska som kommer hjälpa dig att hålla ordning i köket. Fortsätt läs för att hitta nappflaskan för just dig och ditt lilla mirakel!

Premium: ComoTomo Natural Feel Nappflaska

Att detta blev vår premiumvinnare är inte konstigt -  ComoTomo Natural Feel är alldeles underbar! Formen, materialet, designen, färgvalet, den lyxiga känslan och hur smidig den är för barnet att använda tillför alla något särskilt till att ge den topp-priset!

Fördelar

 • Bred napp för naturligt grepp
 • Mjuk och lätt att hålla i
 • Långsamt flöde och ventil mot kolik

Nackdelar

 • Rätt dyr
 • Rymmer inte så mycket

Mellan: Tommee Tippee Nappflaska

Den här nappflaskan från Tommee Tippee är en riktigt bra modell för dig som vill ha en lite större och bredare flaska till din bebis. Med dess utformning efterliknar den mammans bröst vilket gör att nappflaskan känns mer naturlig. 

Nappen är också töjbar och lätt att dricka ifrån. Tack vare ventil för tryckutjämning minskar risken för kolik. Kan tvättas i maskin vid behov!

Fördelar

 • Rymlig storlek och bred napp
 • Töjbar napp som efterliknar mammans bröst
 • Fri från BPA och med ventil för tryckutjämning

Nackdelar

 • Något stor för vissa barn

Budget: MAM Nappflaska Baby Bottle

Att detta är vår budgetvinnare handlar om att den är otroligt prisvärd - med denna nappflaska får vi nämligen något så trevligt som en kul designad nappflaska som även håller måttet vad gäller funktion. Den är smidig både för barn och förälder och dessutom är den tillverkad i BPA-fri plast. Ett riktigt kap, alltså!

Fördelar

 • Prisvärd flaska som finns i många olika färger och mönster
 • Funktionell design för behagligt grepp
 • Vid hals och spillfritt lock

Nackdelar

 • Plastig design

Special: CarloBaby Diskställ Cactus för Nappflaska

Ibland behövs det lite hjälpmedel som gör att allting mellan matstunderna blir produktiva. Med ett diskställ speciellt utformat för nappflaskor och dinappar torkar de snabbt och effektivt.

Här får man plats för 4 stycken flaskor och 8 dinappar samtidigt som stället inte tar mycket plats. Man har sedan snabbt tillgång till flaska och napp för nästa matstund medan det hålls ordning i köket.

Fördelar

 • Litet och nätt diskställ
 • Plats för både flaskor och nappar
 • Fin design

Nackdelar

 • Rymmer inte överdrivet mycket

Köpguide - Bästa nappflaskan 2024

I kategorin barnprodukter för småbarnsföräldrar växer utbudet ständigt och det gäller även utbudet av nappflaskor, där nya modeller och innovativa lösningar hela tiden utvecklas. Det är förstås något som i grunden är jättebra, men som samtidigt kan blir aningen förvirrade när det är dags att välja en bra nappflaska i det stora utbudet. 

Av den anledningen ville vi själva ta reda på vilka nappflaskor som verkar vara de allra bästa i dagsläget och som kan fylla flera olika behov. Som förälder vill du förstås vara trygg med att det är det bästa valet för just ditt barn och det är det vi hoppas kunna hjälpa dig med i den här köpguiden.

Behöver du nappflaskor?

Om du inte kan eller vill amma bebisen, är svaret ja. Då behöver du definitivt en uppsättning nappflaskor av bra kvalitet. Men du kan också vilja ha flaskor hemma till ditt spädbarn, av andra anledningar. 

Kanske är du borta från barnet längre stunder under amningsperioden och att då på förhand kunna pumpa ut mjölk som någon annan kan ge till barnet, är en mycket praktisk lösning. Modersmjölksersättning går förstås precis lika bra att ge till barnet vid sådana tillfällen och då krävs givetvis nappflaska, även vid det tillfället. 

När barnen blivit större, brukar välling vara ett återkommande inslag på menyn och ofta ges även vällingen i nappflaska, när barnet är större. 

Många spädbarn som slutat amma på nätterna, vaknar ändå och får då en flaska välling av sina föräldrar. Det allra enklaste är att då ha en flaska med välling redo att ta till, under de sena nattimmarna. Så anledningarna att ha en bra nappflaska, kan alltså vara flera.

Modersmjölksersättning i nappflaska

Modersmjölksersättningen är anpassad för att tillföra all näring barn behöver det första halvåret. Efter det finns det speciell tillskottsnäring att använda som kombineras med intaget av fast föda. Under den första perioden när barnet är nyfött, kan det vara enklast att mata barnet med en mindre flaska som rymmer någon deciliter. 

Den här perioden är intensiv och små flaskor som du kan hålla i och enkelt greppa på undersidan av flaskan, kan kännas bekvämare för hand- och handleder. Stegvis börjar barnet äta mer och det blir dags att byta till större modeller eller ha flera små, redo att använda.

Hur många nappflaskor behöver jag?

Hur många du behöver är förstås upp till dig, men det smidigaste är om det finns minst två i hushållet att alternera med. Ofta är det svårt att hinna diska omedelbart efter matningen, så det är bra att ha en uppsättning med flera stycken. Det är också mycket möjligt att du vill kombinera olika modeller och storlekar.

Vilka typer av nappflaskor finns det?

Marknaden är bokstavligen översållad med olika typer nappflaskor. Det finns flaskor som är mjuka eller i hårdplast, och i glas, med eller utan olika typer av ergonomiska handtag. Vissa flaskor har en tryckutjämnande funktion som gör att barnet förhoppningsvis sväljer mindre luft. 

Det finns sugnappar med olika typer av ergonomiska former som ska efterlikna mammans bröstvårta, för att ge en så korrekt och naturlig matning som möjligt. Det finns sugnappar med olika flöde, även det för att anpassa matstunden till barnets individuella behov och ålder. 

Men en sak ska alla nappflaskor ha gemensamt: de ska vara helt giftfria. Plaster kan innehålla många ohälsosamma ämnen och det får inte förekomma i en nappflaska. 

Är nappflaskorna certifierade och godkända inom EU, vet du automatiskt att de inte innehåller farliga kemikalier och hormonstörande ämnen. Därför ska du alltid köpa nappflaskor från svenska onlinebutiker eller fysiska butiker.

Vilken typ av nappflaskor är bäst?

Det korta svaret på frågan är helt enkelt vara att det inte finns en enda typ av nappflaska som är den absolut bästa och som passar alla. Det finns naturligtvis bättre och sämre produkter rent generellt, men eftersom allas behov är individuella, så varierar det ändå från barn till barn, vilken nappflaska som verkligen passa bra.

Hygien

En bra nappflaska skall vara lätt att göra ren. Alla delar skall gå att separera och tvättas i diskmaskinen. Sugnappen kan behöva diskas för hand, beroende på vilket material den är tillverkad i. Det ska inte finnas onödiga kanter, skåror och dekorationer på flaskan som gör att vatten kan bli kvar efter diskning och bilda bakterier.

Anknytning och ergonomi

Små barn knyter an till sina föräldrar genom närhet, hudkontakt och bekräftelse via ögonkontakt och samspel. Har du ersatt amning med flaskmatning, är det särskilt viktigt att du tänker på de här aspekterna. 

Därför är det viktigt att nappflaskan också passar dig bra och och är en modell som du kan hålla bekvämt, medan du har barnet i famnen på ett sätt som imiterar matning med bröstet, så mycket som möjligt. 

Det är därför bra att du också testar flaskorna grundligt, så att den passar dig och den andra föräldern och att ni kan ha ögonkontakt med barnet medan ni ger flaskan.

När behöver du nappflaskor?

Hur länge du behöver använda nappflaska varierar otroligt mycket. Har du fasat ut amningen helt eller delvis med modersmjölksersättning, så kommer du att behöva ha tillgång till nappflaskor i minst ca 6-10 månader, beroende på när du tillvänjer barnet med annan föda. 

Ofta fortsätter användningen av nappflaska även efter det. Många barn gillar att att få en flaska välling vid sänggående, ännu när de har blivit ganska stora. Det här är förstås upp till dig som föräldrar, när du väljer att börja fasa ut flaskan och ersätta den med en mugg istället.

Så valde vi de bästa nappflaskorna

Det har varit ett rätt omfattande researcharbete att plocka fram flaskorna till köpguiden. Informationsmängden är enorm och det har tagit tid för oss att samla ihop och sedan sålla i materialet.

Det finns ett stort antal både svenska och internationella tester och även dessa har vi utgått från i våra val. Till sist har vi förstås också läst tillverkarnas egen information om produkterna. Det har först och främst gällt fakta som tillverkningsmetod, materialval och liknande.

Att tänka på när du köper nappflaska

Tänk på att kontrollera att nappflaskan och att sugnappen är lämplig för spädbarnets ålder. Flaskorna ska alltid vara CE-märkta och följa den Europeiska tillverkningsstandarden EN-1 400. Köp aldrig nappflaskor från okända importsidor, eftersom du inte kan vara 100 % säker på vad materialet i nappflaskan innehåller för ämnen. 

För övrigt är det bara att läsa så mycket fakta som möjligt om olika produkter och sedan prova sig fram.

Våra favoriter

Premium: ComoTomo Natural Feel Nappflaska

En innovation i all sin prakt att sätta på prispallen har vi här - ComoTomo Natural Feel Nappflaska är nämligen en premiumvinnare i alla kategorier! Det finns ingenting att klaga på med denna nappflaska, utan här har de verkligen träffat helt rätt. 

Det är väldigt positivt att den har en bred silikonnapp då det gör det lättare för barnet att känna sig “hemma” med en bredare napp. Det är ju alltid bra när barnet kan hänga med i svängarna, vare sig det handlar om att gå från bröst till flaska, från blöja till potta, eller vad det nu kan vara för steg i utvecklingen som är aktuellt. 

Med ComoTomo Natural Feel får du en mjuk flaska som är lätt att hålla i då den är tillverkad i värmetålig, medicinsk silikon och detta gäller även för nappen. Den kommer med sugnappar som har långsamt flöde (1 hål), vilket gör att den är perfekt just för de mindre barnen mellan 1-3 månader. 

Att nappflaskan har inbyggda ventiler som både motverkar kolik och förhindrar läckage gör att detta är ett bra val även av dessa anledningar. Den breda öppningen gör att det blir lättare att rengöra den och dessutom blir matningen mer hygienisk med denna typ av öppning. Den är fri från BPA, PVC och ftalat och finns även i grönt och i storleken 250 ml (både i grönt och i rosa).

Fördelar

 • Bred napp för naturligt grepp
 • Mjuk och lätt att hålla i
 • Långsamt flöde och ventil mot kolik

Nackdelar

 • Rätt dyr
 • Rymmer inte så mycket

Mellan: Tommee Tippee Nappflaska

Tommee Tippee Nappflaska är en riktigt bra och användarvänlig variant som de flesta barn kan använda sig av. Det bästa med den här är inte bara att den har en stor och bred napp, utan den är även mycket töjbar och behaglig att ta för barnet.

Med andra ord kan den här funka bra att använda även för de barn som har lite svårt att börja med flaska. Perfekt då den efterliknar känslan av mammas bröst. I och med att dinappen är mjuk och töjbar känns den också naturlig. 

Sen finns det också en smart och säker ventil på nappen. På så sätt utjämnas trycket vid matning vilket i sin tur minskar risken för kolik. Flaskan i sig rymmer också mycket, är fri från BPA och tål diskmaskinstvätt. Vid köp får du också med en extra dinapp. Vi är verkligen nöjda och anser att den kommer till ett mycket bra pris!

Fördelar

 • Rymlig storlek och bred napp
 • Töjbar napp som efterliknar mammans bröst
 • Fri från BPA och med ventil för tryckutjämning

Nackdelar

 • Något stor för vissa barn

Budget: MAM Nappflaska Baby Bottle

MAM är ett varumärke som har hängt med länge. De sitter inne med hela 40 års expertis inom babyprodukter, så att det blev en av deras nappflaskor som blev vår budgetvinnare är knappast konstigt! 

MAM Nappflaska Baby Bottle 330 ml finns i många roliga färger och motiv och det är ju alltid kul med en fin nappflaska både för oss vuxna och för barnens skull. Ett tilltalande och roligt motiv är alltid mer attraktivt än en trist design.

Dess funktionella design gör att den blir enkel för ditt barn att hålla i och samtidigt blir den enkel för dig att fylla på och rengöra. Att den dessutom har vid hals gör det ännu smidigare! MAM Nappflaska har även ett spillfritt lock som underlättar vardagen - pluspoäng för det! 

Den napp som medföljer är en dinapp som är anpassad för välling och det är MAM Treat storlek 3. Den passar barn i åldern 4 månader - 3 år. Nappen är i materialet Silk Treat, vilket är mjukt silikon.

Andra bra saker från MAM hittar du bland annat här.

Fördelar

 • Prisvärd flaska som finns i många olika färger och mönster
 • Funktionell design för behagligt grepp
 • Vid hals och spillfritt lock

Nackdelar

 • Plastig design

Special: CarloBaby Diskställ Cactus för Nappflaska

Vår specialare är inte en nappflaska, men ett välbehövligt tillbehör. Under bebisens första år kan det bli väldigt många nappflaskor eller så har man några stycken man roterar mellan.

I vilket fall som helst kan det vara skönt att ha ett separat diskställ för dem eftersom de används så mycket och det kan vara svårt att torka dem korrekt på ett vanligt diskställ. Så här presenterar vi ett nappflask-diskställ från CarloBaby.

Det är ett litet och nätt diskställ, men som kan ge dig mycket ordning på alla flaskor och dinappar, vilket kan behövas under just det första året. Det finns fyra stycken ställ du kan sätta flaskorna på.

Varje ställ har plats för 2 dinappar så sammanlagt kan du alltså tvätta och torka 8 dinappar. Jag tycker att ett sånt här ställ är superbra eftersom flaskorna och napparna torkar snabbt. Sedan får man bra tillgång till flaskorna om man behöver det snabbt.

Fördelar

 • Litet och nätt diskställ
 • Plats för både flaskor och nappar
 • Fin design

Nackdelar

 • Rymmer inte överdrivet mycket

Våra utmanare

Everyday Baby Nappflaska Glas

En väldans snygg nappflaska i borosilikatglas från Everyday Baby som har ett silikonhölje som skiftar i färg om temperaturen på innehållet i flaskan är för varmt för barnet att äta.

Silikonhöljet hjälper också till att skydda flaskan från att gå sönder om den tappas i golvet. Hela flaskan är dessutom fri från BPF, BPA, BPS, och ftalater och har ett anti kolik-system. Nappflaskan finns i olika färger och utföranden.

Fördelar

 • Silikonhölje som skiftar färg om för varm
 • Fri från skadliga ämnen och kemikalier
 • Finns i många olika färger och storlekar

Nackdelar

 • Kan upplevas som något tung och klumpig

Medela Nappflaska Calma

Den här flaskans dinapp har utvecklats i samarbete med forskning från the University of Western Australia och utgår ifrån att varje barns sugmönster är unikt. Dinappen blir alltså anpassad för varje individuell mun.

Detta gör att bebisen kan svälja, pausa, och andas i precis den takt hen vill och få en naturlig matning. Medela har också några olika nappflaskor att välja mellan.

Fördelar

 • Dinapp anpassad för alla munnar
 • Naturlig matning som känns behaglig för bebis
 • Finns i olika utföranden

Nackdelar

 • Rätt dyr
 • Något plastig

Tommee Tippee Startkit Nappflaska

Här har vi ännu ett startkit, denna gång från Tommee Tippee och just dessa passar för helt nyfödda barn. Du får 2 flaskor i större storlek, 2 flaskor i mindre storlek, 6 dinappar (varav 2 är ortodontiska), och en flaskborste.

Bebisen får en bra övergång från bröstet till flaskan tack vare att dinapparna är tillverkade i silikon, vilket ger en mer naturlig känsla. Även här finns det ett system på plats som förhindrar att barnet sväljer överflödig luft, denna gång i form av en ventil.

Hela setet är fritt från BPA och finns i tre olika färgalternativ. De stora flaskorna rymmer 260 ml medan de mindre har en volym på 150 ml.

Fördelar

 • Specifikt anpassad för mindre bebisar
 • Komplett kit för matning med flaska
 • Naturliga nappar samt ventilation mot kolik

Nackdelar

 • Inte optimalt för större barn

Philips Avent Nappflaska Natural

Här har Philips utvecklat en nappflaska med en dinapp som har en spärr tack vare att den är bladformad. Detta gör att dinappen liknar mammans bröst och det blir därför en mer naturlig matning för barnet.

Detta bidrar också till att risken för kolik minimeras och nappflaskan är dessutom ergonomisk och greppvänlig. Philips har såklart många olika nappflaskor att välja mellan.

Fördelar

 • Naturlig matning med spärr i nappen
 • Ergonomisk och greppvänlig design
 • Motverkar risken för kolik

Nackdelar

 • Väldigt liten
 • Kan vara svår för bebis att hålla i själv

Dr. Brown Nappflaska Options Wide Neck Glas

Även här hittar vi ett system för att förhindra, eller i alla fall minimera, att kolik uppstår. Denna gång har Dr. Brown tillverkat en effektiv luftventil som förhindrar att vakuum och luftbubblor uppstår i mjölken eller vällingen.

Detta gör att barnet inte sväljer luft och att risken för magknip och kolik minskar. Det finns såklart många olika utföranden att välja mellan.

Fördelar

 • Specifikt utformad för att minska risken för kolik
 • Bredare hals som underlättar användning
 • Behaglig att hålla i

Nackdelar

 • Något dyr

Twistshake Anti-Kolik Nappflaska

Detta är en härligt designad nappflaska i rostfritt stål med ett kul mönster av bananer – en riktigt rolig nappflaska som känns både elegant och lekfull på samma gång. Den har en ergonomisk och greppvänlig form.

Den är i 330 ml och dinappen är i storlek L. Nappflaskan från svenska Twistshake passar barn från 4 månader och uppåt, så barnet kan börja använda den relativt snabbt.

Då detta är en nappflaska som är särskilt framtagen för barn med kolik så kommer den med en anti-kolik-dinapp i silikon. Detta är naturligtvis en sådan sak som gör att den sticker ut lite i mängden och därför ville vi ta med den.

Du kan även välja samma nappflaska, men i mindre storlek (260 ml med dinapp i storlek M). Den hittar du här. Vill du samma typ av nappflaska, men med jordgubbar istället för bananer så hittar du det här. Vill du ha nappflaskan med andra frukter finns det exempelvis ananas eller kokos att välja mellan.

Fördelar

 • Utformad med mixernät i rostfritt stål
 • Ergonomisk och greppvänlig form
 • Specifikt framtagen för barn med kolik

Nackdelar

 • Tråkig design

MAM Easy Start Anti-Kolik Nappflaska

Här har vi en speciellt utformad nappflaska från MAM. Den här modellen är nämligen anpassad för de barn som lider av kolik. Tack vare dess anti-kolik funktion med ventilerande botten slipper du oroa dig för att din nyfödda bebis ska få problem vid matning. 

Vi gillar också att nappflaskan är väldigt smidig och behändig att använda. Ytterligare en smart detalj är det läckagesäkra locket som minskar risken för spill och kladd. Locket kan också användas som mått vid behov. 

Vid köp får du med en dinapp av storlek 1. Överlag en väldigt användarvänlig och smidig nappflaska som passar de flesta bebisar, även om de inte lider av just kolik. Flaskan är också enkel att sterilisera, samt fri från BPA och BPS. Är du intresserad av att köpa den här modellen kommer den i olika storlekar och färger. Riktigt prisvärd!

Fördelar

 • Anti-kolik flaska med ventilerande botten
 • Smidig och lätt att använda
 • Läckagesäkert lock som kan användas som mått

Nackdelar

 • Något plastig modell
 • Rymmer inte så mycket

Produkter som utgått

Hevea Nappflaska i Glas Naturgummi

Heveas nappflaska i glas och naturgummi kan du använda redan från att din bebis är nyfödd om du av någon anledningen inte vill eller kan amma ditt barn. Även denna kommer med en väldigt smart design.

Till och börja med har vi en vanlig nappflaska i glas, men den är sedan omgiven av bitleksaken Star Ball från Hevea som är tillverkad i naturgummi. Inte nog med att barnet kan bita på leksaken - flaskan går heller inte sönder om den tappas i golvet.

Man kan såklart också använda flaskan och bollen var för sig, vilket kanske är bättre om barnet är helt nyfött. Och sedan när barnet är lite äldre kan hen få bita på leksaken.

Sugdelen är naturlig, men är mjukare än silikon och har en jättebra funktion som förhindrar att vakuum uppstår när barnet äter. Flaskan har dessutom ingen smak eller lukt och kan enkelt ångsteraliseras och diskas i maskin.

I köpet får man med, förutom flaskan, en sugdel, lock, gänga, dammskydd, och bitleksaken som allt är fritt från BPA, PVC, ftalater, och artificiella ämnen.


Herobility Nappflaska HeroBottle

Här har vi en väldigt bra nappflaska som kommer med lite olika saker som både underlättar och effektiviserar matningen för bebisen. För det första har nappflaskan ett anti kolik-system och en dinapp som liknar mammans bröst.

En ventil gör att vällingen eller bröstmjölksersättningen flödar jämnt så att bebisen inte får för mycket att svälja på en gång. Mixerlocket gör även så att du slipper klumpar i vällingen när den förbereds.

Nappflaskan är ergonomisk och greppvänlig för både dina och ditt barns händer och du får även med en behållare för förvaring av bland annat barnmat.


CherubBaby Nappflaska Glas

Här har vi nappflaskor av hög kvalité och ett jättebra köp för dig som vill eller ska börja mata ditt barn med nappflaska. Det som är spännande med dessa flaskor är att de är tillverkade i glas.

Glaset är just av typen borosilikat, vilket är vanligt när det kommer till barnprodukter, och används eftersom det står emot temperaturskillnader bra. Och även här används just den egenskapen.

Det är inte bara så att glaset hanterar att värmas bra, utan flaskan är även täckt i ett silikonhölje som skiftar i färg. Färgskiftningen indikerar att innehållet i flaskan är för varmt och att du inte borde mata ditt barn med det riktigt än.

Den högsta temperaturen som rekommenderas är 42 grader och silikonhöljet ändrar alltså färg när den graden nås. Nappflaskan har även designats ergonomiskt så att det ska bli bekvämt för den som matar, fyller, och rengör flaskan.

En annan funktion, som många föräldrar säkert tycker är viktig, är att flaskan är har en antikolik-egenskap. Det betyder att den är designad på det sättet att inga luftbubblor ska uppstå som barnet kan svälja.

Det är nämligen så att bebisen kan drabbas av kolik när hen sväljer onödig luft - och detta är väldigt vanligt när man matas med nappflaska. Så det har kommit stort på marknaden med tillverkade nappflaskor med antikolik-funktioner.

Flaskorna är helt fria från BPA och kommer i härliga, kulörta färger att välja mellan.


Nuk Nappflaska New Classic Anti Kolik

Nuk har verkligen etablerat sig som ett märke att lita på i barnvärlden och de tillverkar fantastiska barnprodukter med innovativt och hållbart tänkande. Deras nappflaska New Classic är såklart inget undantag!

Som namnet antyder har även denna flaska en antikolik-design, vilket innebär att flaskan är utformad med ett ‘Anti-Colic Air System’ som minimerar att barnet sväljer överflödig eller skadlig luft som kan leda till kolik.

Vi tycker också om att den är tillverkad i polypropylene plast som är helt fri från ftalater, PVC, och bisfenoler. Den har ett snyggt motiv på färgglada flamingos som kommer liva upp matningen.

Just denna flaska kommer med en dinapp som har storlek 1, vilket betyder att den passar för barn som är mellan 0 och 6 månader, men det finns såklart andra storlekar och utföranden att köpa.

Hålstorleken på dinappen är också väldigt liten; detta för att den ska passa mer utspädda vätskor, så tänk på det när du förbereder maten. Sedan liknar även dinappen mammans bröst så att bebisen ska få den bästa matupplevelsen.

Nuk har såklart många nappflaskor att välja mellan och du kan mixa eller matcha med olika färger, utföranden, och storlekar.


Eco Viking Nappflaska i Glas

Detta är en fin nappflaska som finns i flera olika färger. Du kan alltså köpa den i exempelvis gröntblått eller rosa.

Vi gillar särskilt att Eco Viking Nappflaska i glas är både designad och tillverkad i Sverige. Det gör att det känns extra kul att använda den. Inte bara är det roligt att gynna svenska företag, det är också trevligt att veta att den nappflaska som används inte behövt komma långväga ifrån. 

Designen är mycket väl anpassad efter att passa barn i åldern 0-3 månader både vad gäller funktion och utseende. Det avtagbara silikon höljet som skyddar är väldigt lätt för små bebisar att greppa, så flaskmatade bebisar kan hålla i flaskan själva efter några månader.

Den passar barn från och med det att de är nyfödda och uppåt. Den kan maskindiskas, är värmetålig och kan värmas i mikro. 

Nappflaskorna från Eco Viking är helt fria från skadliga kemikalier som exempelvis BPA och PVC. Flaskan är tillverkad av 100 % borosilikatglas och sugnappen är tillverkad av 100 % medicinsk silikon.


Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals