Bästa resesängen 2024 – Var beredd på resan eller övernattningen

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Att resa med sitt barn är en rolig upplevelse som skapar nya härliga minnen tillsammans. Det kan dock vara lite mer omständligt att resa med barn av olika praktiska skäl.

Jag försöker därför alltid att vara så väl förberedd som möjligt och packa ner produkter som underlättar både för mig som förälder, men också för barnen. En resesäng är en väldigt praktiskt produkt som är toppen att ha hemma.

Du kan ta med den när ni ska ut och resa eller om barnen ska sova borta. Resesängar är mycket användbara, de är enkla och bekväma att ta med sig vart du än ska, och ger barnet en trygg plats att sova på. Helt klart en produkt som är värd att införskaffa!

AeroMoov Resesäng Pop-Up tog hem vinsten i mellanklassen medan BabyBjörn Resesäng Light blev premiumvinnaren. Carena Grynna Resesäng blev vinnaren i budgetklassen.

Vi har en rolig specialare med som heter Inovi Cocoon Resesäng. Kolla in den om du ska resa mycket under bebisen första halvår och missa inte att läsa om våra utmanare för att hitta resesängen för just dig och ditt barn!

Premium: BabyBjörn Resesäng Light

Resesängen från BabyBjörn är populär och vi förstår verkligen varför. Det går snabbt och enkelt att montera upp och ned, den väger endast 6 kilo, materialen är lätta att tvätta, och dessutom finns det inga lösa delar - en perfekt säng för en liten bebis, alltså!

Fördelar

 • Hög kvalité
 • Lättviktig (6kg)
 • Nättyg för bra översikt och god ventilation

Nackdelar

 • Väldigt dyr
 • Kan inte användas överdrivet länge (upp till 3 år)

Mellan: AeroMoov Resesäng Pop-Up

En resesäng som endast väger 5 kilo, kan tas med överallt, och fälls upp på bara några sekunder. Kombinationen av två olika tyger ger bebisen skydd från solen samtidigt som du alltid kan hålla koll på vad som händer.

Den är även ergonomisk designad för föräldrarna för att skona deras ryggar. En tjock och bekväm madrass för barnet kommer med i köpet. Väl värd pengarna!

Fördelar

 • Lättvikt (5kg)
 • Snabb och enkel uppfällning
 • Tjockare tyg på kortsidorna som skyddar mot vind, kyla och sol

Nackdelar

 • Dyr
 • Inte den snyggaste designen

Budget: Carena Grynna Resesäng (inkl madrass)

Här, mina damer och herrar, har ni ett riktigt kvalitativt och prisvärt budgetalternativ när det kommer till resesängar för barn. För att sammanfatta dess höga kvalité i några få ord vill vi bara säga så här; enkel, stadig, trygg, behaglig och riktigt praktisk! 

Såklart ska ni få en längre förklaring (längre ner), men det vi vill poängtera är att denna resesäng inte behöver så mycket mer förklaring än att den helt enkelt är väldigt bra. Du får dessutom med både resesängen, en skön madrass och en förvaringsväska, till ett toppenpris. 

Fördelar

 • Riktigt hög kvalité till ett bra pris
 • Lättviktig på 5 kg
 • Ingår praktisk förvaringsväska och madrass

Nackdelar

 • Kan vara något svår att få ihop första gångerna
 • Något stor för nyfödda

Special: Inovi Cocoon Resesäng

Här hörrni, har vi en supersöt resesäng som definitivt ska investeras i om du vet att du kommer vara på resande fot de första 6 månaderna efter din bebis har fötts - resesängen passar nämligen bara babyns första halvår.

Det är en väldigt innovativ design där kokongen påminner bebisen om tiden i mammas mage, vilket betyder att hen känner sig trygg och lugn var ni är befinner er! Genialiskt!

Fördelar

 • Smart specialare
 • Snygg design
 • Ska påminna bebisen om tiden i magen för ökad trygghet

Nackdelar

 • Dyr
 • Kan inte användas så länge - För bebisar upp till 6 månader

Översikt: Guide till bästa resesängarna 2024

Den som har tittat på nätet efter resesängar, vet att det finns så många alternativ att det i det närmaste är förvirrande. För att underlätta för våra läsare att välja en bra, bärbar resesäng för småbarn har vi sammanställt den här köpguiden. 

Så innan du klickar hem en, läs våra recensioner så att du kan jämföra de bästa resesängarna med madrassdyna som marknaden har att erbjuda!

Vad är en resesäng?

En resesäng är en form av portabel spjälsäng. Den går att vika ihop och blir i de allra flesta fall, ungefär lika stor som en hockeybag. Oftast ingår ett fodral med handtag som gör att att du lätt kan bära den med dig på tåg, bussar eller smidigt packa in den i bagageluckan i bilen. 

En resesäng har ofta madrassen på golvnivå, men det finns också flera varianter som har höj- och sänkbar botten, vilket passar för alla med spädbarn. Då kan du lyfta i och ur din bebis utan att behöva stå dubbelvikt över spjälsängen. 

En resesäng har oftast sidor i polyestertyg och mesh, uppspänt på en konstruktion som är ihopfällbar. Till det hör till en ihopvikbar madrass som placeras i sängbotten efter att du fällt ut resesängen.

Stommen består av aluminium- eller plaststavar som vecklas ut och förseglas på ett säkert sätt. Resesängar kan ha ungefär samma mått som en standardspjälsäng, men det här kan givetvis även variera.

Det finns också olika typer av tillbehör till resesängar. Det finns sängar av den här typen som kan kombineras med exempelvis skötbord och det kommer vi att gå närmare in på längre ner i texten.

Behöver du en resesäng för spädbarn?

En resesäng är en väldigt praktisk utrustning att ha med sig när ni inte ska övernatta hemma. Om ni reser regelbundet på semester eller besöker släktingar på en annan ort, är det väldigt behändigt att ha en spjälsäng i reseformat.

För det första är det en säkerhetsaspekt på det. Om ni är på besök hos vänner eller släktingar blir det för er som föräldrar, lättare att natta barnet och sedan kunna låta barnet ligga kvar i sovrummet, medan ni kan fortsätta vara uppe i ett annat rum. 

Ligger spädbarnet eller den lite större krypbebisen i en vanlig säng behöver ni vara med barnet för att säkerställa att hen inte faller ur sängen. Sover ert barn däremot i resesängen, vet ni att barnet är tryggt och säkert. I kombination med en babyvakt kan ni ha full koll och höra om hen vaknar, trots att ni är i rummet intill.

Är ert barn ofta hos sina far- eller morföräldrar, kan det vara smidigt att ha en resesäng till hands när det är dags för dem att vara barnvakt. Resesängen blir också snabbt en bekant plats för barnet och således ett trygg ställe som det går att koppla av på, trots att det kanske är olika ställen som ni övernattar på.

Ni behöver inte resa mycket för att ha stor glädje av en resesäng. Åker ni bort på helger ibland, sover hos vänner någon gång eller lämnar barnet för övernattning hos mormor och morfar, så kommer ni att ha stor glädje av resesäng. Att ha en säng redo, i ungefärlig storlek av en större gymväska klar, att plocka med sig, underlättar verkligen för de flesta småbarnsföräldrar.

När ska ni inte använda en resesäng?

En resesäng bör inte användas som ersättning för en vanlig säng att ha i bruk dagligen, småbarnstiden igenom. Ergonomin för er föräldrar är sällan helt optimal, för att användningen ska fungera i längden. 

Resesängar har sällan lika tjocka madrasser som en vanlig madrass för spjälsäng, vilket är en annan anledning till att de bara ska användas som tillfällig lösning. Madrasserna har inte samma avancerade andasfunktioner och är inte anpassade att sova på, varje natt. 

Om ni vet med er att ni alltid sover tillsammans med barnet även när ni är borta, kanske ni inte har behov av en resesäng.

Ni bör också ha i åtanke att det inte alltid är snabbt och enkelt att fälla ihop eller montera upp en resesäng. Säkerhetskravet är jättehögt, vilket ofta kräver flera moment i monteringen av den. Tycker ni att det blir för jobbigt att montera en resesäng när ni jättetrötta anländer till hotellet på kvällen, kanske det inte är en lösning för er. 

Här kan det vara bra att kontrollera vad andra användare har för åsikter om en specifik resesäng, för att försäkra er om att det inte är för komplicerat. Det här kan säkert vara extra relevant för den som reser ensam med barnet. Nu vill vi också tillägga, att så väldigt svårt är det trots allt inte att få upp de flesta modeller av resesängar. 

Det är inte så att det tar upp till en halvtimme eller så, att få den på plats. Precis som med barnvagnar, sker här en ständig utveckling på området och hanteringen blir bara lättare och lättare.

Hur länge kan vi använda en resesäng?

När det gäller åldern, så går det utmärkt att använda den så länge barnet tycker det är skönt att sova i den. Det finns resesängar som är lämpliga för barn upp till tre år, eller till och med femårsåldern. 

I grunden kan det helt enkelt sägas att det beror på vilken längd barnet har och vilka mått resesängen har. Kom också ihåg att kontrollera vid inköpet, huruvida sängen har en viktgräns eller inte.

Skillnaden med en resesäng, en bärbar liggdel och en lekhage för småbarn 

Om du aldrig bekantat dig med en resesäng förut, är det kanske lätt att tro att den kan jämföras med en bärbar liggdel eller en så kallad Pack & Play-lekhage.

Men dessa är alltså helt andra utrustningar och ska inte blandas ihop. En bärbar liggdel som hör till en barnvagn, passar endast spädbarn och är till för att att kunna lyfta i och ur bebisen ur vagnen medan hen sover. Möjligen kan det nyfödda barnet sova i liggdelen tillfälligt på en resa, men det är förstås en lösning som endast fungerar mycket kort tid.

Kan en barnvagn fungera som säng på resor?

Vissa tycker också att barnvagnen kan fungera som en resesäng på semestern. Här bör ni ta i beaktande att en resesäng ger en större yta och mer bekvämlighet för barnet att sova på. Alla ligginsatser är heller inte godkända som sovplats hela natten, så det här ska också kontrolleras innan. 

Det större barnet bör också vara fastspänt i vagnen av säkerhetsskäl. Ett barn som själv kan ta sig ur vagnen under natten, kan i värsta fall få vagnen att tippa utan att ni märker det, förrän det är för sent. Så det bästa är definitivt att skippa vagnen som sovplats under natten och satsa på en praktisk resesäng istället. 

Lekhagen kan till viss del påminna om en resesäng när det gäller utseende vid första anblicken, men är något helt annat. En sådan avgränsar en viss yta där barnet tryggt kan sitta och leka. Många lekhagar har numera en botten eller en matta som levereras med själva konstruktionen, men är ingenting som går att sova på. 

En resesäng har en vadderad madrass avsedd för ändamålet. En lekhage har heller inte höj- och sänkbar botten, vilket vissa modeller av spjälsäng har. Dessa kan användas precis som en vanlig spjälsäng.

Välj den bästa resesängen för era behov

Det finns flera saker att ta beaktande när det är dags att välja resesäng. Har ni ett nyfött barn och tror att ni kommer att använda sängen en lång tid framöver, ska ni kontrollera att den är lämplig för de minsta barnen och att den dessutom har en lång användningstid, vad gäller vikt och längd på ert barn. 

Resesängarna som är anpassade för endast små bebisar, har förstås kortare användningstid och då måste ni komplettera med en ny, när barnet vuxit ur den ni har. 

Resesängar är olika i konstruktionen, beroende på varumärke. Det är bra att reflektera över vad ni vill ha resesängen till. Tror ni att ni alltid kommer att resa med den i bagageutrymmet i en bil, kanske inte vikt och volym på resesängen är så jätteviktigt. 

Men flyger ni däremot ofta, vill ni sannolikt att den ska vara lätt att bära och inte väga för mycket. Det finns faktiskt resesängar som till och med går att ta med som handbagage på flyget. 

Vill ni ha riktigt hög komfort på resor, kan det vara idé att skaffa en typ av resesäng där det går att montera på ett skötbord på den. På det viset får ni en bra arbetshöjd när ni ska byta blöja. 

Vissa barn har svårt att komma till ro om kvällarna och då kan det vara värt att överväga en resesäng som har vaggfunktion. Det finns några sådana på marknaden, men de kostar förstås också mer än genomsnittet.

Kostnaden för en resesäng varierar väldigt mycket. Vilka funktioner den har spelar förstås roll och det gör även varumärket. I genomsnitt kostar en resesäng mellan cirka 1 000 och 3 000 kr. Här gäller det dock att inte stirra sig blind på prislappen alltför mycket, utan tänka på vad som är mest praktiskt och vad som blir bäst för barnet.

Hur ni får barnet att lättare sova i resesängen

Att få barnet att sova när ni inte är hemma, utan kanske hos bekanta eller på ett hotellrum, kan kräva mer än att bara ha en bra resesäng. Övertrötta och lättstressade barn som får ett avbrott i sina dagliga rutiner hemmavid, kan få väldigt svårt att koppla av. Det gäller även spädbarn.

Här gäller det att se till helheten så mycket som möjligt. Att behålla så många av de vanliga dagsrutinerna hjälper mycket för barnets välmående på en resa. Att äta och sova ungefär på samma tider som hemma, bidrar till att barnet inte kommer ur fas för mycket, vilket i de allra flesta fall påverkar humöret. 

Även om ni föräldrar längtar efter att frångå rutinerna på semestern och leva mer spontant, kommer ett sådant här förhållningssätt sannolikt att skapa en mer harmonisk semester, särskilt om ni har ett barn som lätt blir stingsligt och övertrött. 

Att barnet vet på ett ungefär vad hen ska vänta sig av dagen även om ni inte är hemma, skapar helt enkelt en trygghetskänsla. Ta också med så mycket bekanta saker som möjligt som är relaterade till sömn och vila. Filtar, gosedjur eller lilla favoritkudden är utmärkta att bädda med, för att skapa större trygghet. 

Finns det här sakerna på plats när det är läggdags, kommer barnet garanterat att få mycket lättare att komma till ro. Mammas eller pappas tröja som ger en bekant doft, kan också vara mysigt att ha med sig i sängen. 

Var också noga med att se till så att det inte blir för varmt i resesängen. Ha den alltid intill er egen säng, så att du kan snabbt kan finnas till hands för barnet, om det behövs. 

Sist men inte minst: Lugnet! Även om det kan vara nog så utmanande och stressande att resa med barn, kommer er attityd att också smitta av sig på barnet, eftersom även små barn lätt läser av föräldrars känsloläge. Här är det verkligen viktigt att ni är den stabila klippan och en trygg punkt för barnet, i en miljö som är ny och obekant.

Resesäng för tvillingar

Har ni tvillingar kan ni, så länge barnen är små, låta dem dela på resesängen. De kan antingen ligga skavfötters eller sida vid sida. Det är bra att välja en rejäl storlek, så att de får plats ordentligt. När barnen sedan är större, är det dags att skaffa två resesängar, om de inte tycker om att ligga trångt tillsammans.

Slutsats: så hittar du den bästa bärbara spjälsängen

När det kommer till att välja en bra resesäng till ett barn, är det barnets behov som förstås ska stå i fokus i första hand. Sängen ska ha en bra madrass och vara utrustat med meshtyg, så att det inte blir för varmt i den. 

Ni kan också fundera på om ni vill att barnet ska kunna titta ut genom sidorna på resesängen, eller om det är bäst att ha ett polyestertyg med endast valda delar mesh som ventilerar. 

Ta även bekvämligheten för er egen del i beaktande. Ergonomi, vikt och mått på sängen är som vi nämnt här ovan av stor vikt, särskilt om ni använder sängen ofta. 

Ta också en ordentlig titt på hur ofta ni reser och på vilket sätt. Då är det också lättare att klura på vilken typ av resesäng ni vill ha.


Våra favoriter

Premium: BabyBjörn Resesäng Light

En annan resesäng som är riktigt bra är BabyBjörn Light. Den toppar säljlistorna i popularitet och har blivit utsedd till bäst i test av TestFakta. Även denna säng är enkel att fälla upp och ihop och väger endast 6 kg.

Sängen går enkelt att ta med som handbagage på flygresan. Den medföljande madrassen har en inbyggd bottenplatta vilket gör att sängen står stadigt. Madrassen är tjock och mjuk - ditt barn kommer att sova mycket bekvämt i denna säng.

Det som skiljer BabyBjörn Resesäng Light från många andra resesängar är att den har lätt inåt lutande väggar, vilket ger en ombonad och mysig känsla för ditt barn.

Tyget runt sängen är i nät, så du behöver inte oroa dig för att barnet inte ska kunna andas om det hamnar med ansiktet tätt intill. Tyget är även testat och godkänt av Öko-Tex Standard, vilket innebär att de är ofarliga för barnets hud och kan ej framkalla allergier.

Jag tycker att detta är en mycket snygg resesäng som är enkel i sin design. Jag skulle absolut inte ha något emot att ta med denna på min resa eller använda som extrasäng hemma.

Denna modell går att använda från nyfödd upp till cirka 3 år och jag tror nog att alla som investerar i denna kommer använda den till max.

Fördelar

 • Hög kvalité
 • Lättviktig (6kg)
 • Nättyg för bra översikt och god ventilation

Nackdelar

 • Väldigt dyr
 • Kan inte användas överdrivet länge (upp till 3 år)

Mellan: AeroMoov Resesäng Pop-Up

Detta är vår favorit i mellanklassen och ni kommer att förstå varför. Till att börja med väger den endast 5 kilo! Totalt! Om det inte skulle vara nog så tar det endast några sekunder för sängen att fällas upp.

På kortsidorna är tyget tjockare så att det ska skydda mot vind och framförallt sol, men på långsidorna är tyget genomskinligt. Dessa två tekniker kombinerar skydd med säkerhet - du håller alltid enkelt koll på din baby.

För att underlätta för föräldrarnas (och mor- och farföräldrarnas) ryggar kan man justera madrassens position till ett högre läge så man slipper böja sig för mycket när man lägger ner eller tar upp barnet.

Vi tyckte att det här var supersmidigt, speciellt för de äldre som skulle passa barnet. Ett stort plus är att undersidan av sängen är helt vattentät och att sängen har genomgått och godkänts säkerhetstester.

Visserligen ligger något högt, men det du får är verkligen en högkvalitativ resesäng som du kan ta med dig på alla resor - även på planet!

Fördelar

 • Lättvikt (5kg)
 • Snabb och enkel uppfällning
 • Tjockare tyg på kortsidorna som skyddar mot vind, kyla och sol

Nackdelar

 • Dyr
 • Inte den snyggaste designen

Budget: Carena Grynna Resesäng (inkl madrass)

Denna resesäng från Carena är en självklar budgetfavorit! 

Till att börja med är den väldigt praktisk och lätt att hantera. På bara några sekunder fälls den upp till en stabil och trygg barnsäng där barnet kommer trivas riktigt bra. Vid köp får du en bekväm madrass som enkelt fästs i botten med hjälp av fyra remmar, så att den håller sig på sin plats.

Något som ofta förvånar många är hur snabbt denna också fälls ihop, trots att den är så stabil. Det tar bara några få sekunder med hjälp av en smart knapp. Sen är den också mycket säker och stadig!

En detalj som vi verkligen fastnade för var att madrassen som kommer med vid köpet är väldigt tjock om man jämför med andra varianter. Trots det är den tillräckligt platt för att packa med, och vid behov kan lakanet tas av för tvätt. 

Tack vare klädseln i nät har sängen god ventilation. Barnet kan även se igenom nätet och du som förälder har också möjligheten att se in på barnet. 

Något som vi vill poängtera är att storleken kan upplevas som lite väl rymlig om den används för små bebisar, men så fort barnet börjat växa lite mer så kommer den passa perfekt. 

Fördelar

 • Riktigt hög kvalité till ett bra pris
 • Lättviktig på 5 kg
 • Ingår praktisk förvaringsväska och madrass

Nackdelar

 • Kan vara något svår att få ihop första gångerna
 • Något stor för nyfödda

Special: Inovi Cocoon Resesäng

Inovi Cocoon skiljer sig lite från de övriga resesängarna i sin funktion då den endast är till för bebisar upp till 6 månader. Men det är en säng som jag verkligen tycker om och som har fått många fina recensioner.

Den har en väldigt snygg design som är utformad för att påminna babyn om tiden i mammans mage. Din baby känner sig trygg i denna lilla cocoon till resesäng.

Du som förälder behöver heller inte oroa dig för din baby, den ligger tryggt omsluten av nät som ger den gott om luft samt håller borta insekter som myggor och getingar. Perfekt för dig som har en liten baby under sommaren.

Tyget är även testat och godkänt av Öko-Tex Standard och är därför inte farligt för din babys hud eller allergiframkallande. Denna säng skulle jag själv använda både hemma och under resor med min baby.

Modellen är hopfällbar och väger endast 3,7 kg, alltså är det enkel att ta med när man är på resande fot.

Fördelar

 • Smart specialare
 • Snygg design
 • Ska påminna bebisen om tiden i magen för ökad trygghet

Nackdelar

 • Dyr
 • Kan inte användas så länge - För bebisar upp till 6 månader

Våra utmanare

BabyDan resesäng

Denna resesäng från Babydan är ett bra alternativ för dig som vill ha en praktisk men ändå rymlig och stabil resesäng till ditt barn. Inte nog med att denna håller hög kvalité och är smart utformad, den är även väldigt prisvärd!

Något som vi däremot märkte var att monteringen kan kännas lite krånglig att få till i början. Många upplever den även som något stor och tung som hopfälld, men annars smidig och praktisk.

När den används och står uppfälld, så är den både enkel att hantera och bekväm för barnet att ligga i. Tack vare de praktiska hjulen kan man enkelt lyfta och rulla sängen till olika platser i hemmet. Hjulen går även att låsa, och det finns en förvaringsväska på sidan för förvaring. 

En annan detalj som många uppskattar med just denna resesäng är att den funkar som en lekhage under dagen. Ytan är stor och ventilationen bra, och den medföljande madrassen är behaglig men tunn.

Kort och gott en riktigt bra resesäng som passar alla barn upp till 15 kg. Vi är supernöjda och är väldigt imponerade av det generösa priset, och den smidiga förvaringen.

Fördelar

 • Prisvärd
 • Låsbara hjul som möjliggör smidig hantering runt om i hemmet
 • Passar för barn upp till 15 kg

Nackdelar

 • Något stor och tung som hopfäll
 • Bottnen är inte ställbar
 • Något krånglig montering

Doomoo Basics 2 i 1 Skötväska och Resesäng

Doomoo Basics 2 in 1 är en smart kombination av skötväska och resesäng. Denna variant har blivit riktigt populär då den är väldigt smidigt och lätt att ta med sig.

Den är väldigt praktisk att förvara och smidig att ta med sig. Som skötväska är den funktionellt utformad med rymliga och lättåtkomliga ytor för förvaring; fyra fack med dragkedjor och ett termofodrat fack. 

Den är rekommenderad för bebisar som är 0-6 månader, men tack vare att kortsidan kan fällas ner så funkar den som skötbädd ett bra tag till. 

Det är nämligen så att du inte alls behöver packa ur alla saker eller hålla på och krångla när väskan ska fällas upp för att användas som resesäng, utan bädden är en separat del. Dock är inte bädden så mjuk och mysig som vi hade kunnat önska.

Men det finns det ingen tvekan om att Doomoo Basics 2-i-1 har mycket att erbjuda. Den är perfekt att använda på resande fot. Den är lätt men stabil, trygg och bekväm, och väldigt praktisk på alla sätt. Lakanet på madrassen kan tas av vid behov.

Fördelar

 • Kombinerad resesäng och skötväska
 • Lättviktig och behaglig att bära runt på
 • Funkar även som skötbädd

Nackdelar

 • Något stor skötväska
 • Inte så mysig och mjuk
 • Dyr

Sleepyhead Deluxe

Detta är ett babynest från Sleepyhead, och precis som namnet lyder så känns denna väldigt lyxig. Kvalitén är i toppklass, och babynestet kan användas som skötbädd eller som en extra sovplats där det önskas.

Sleepyhead Deluxe är i princip en stadig madrass med korta väggar, inte en sådan som fälls ut till en faktisk säng med både väggar, ben och en botten. När den används i sängen, i vagnen eller på resan är den dock en trygg och bekväm plats för bebisen att vila på. Perfekt som resemadrass, men alltså inte en hel säng! 

Kort och gott är vi väldigt imponerade över att denna enkla men ack så smarta produkt. Priset är någorlunda överdrivet om du frågar oss, men finns det plats så är det absolut ett bra alternativ. Mångsidig och funktionell, och materialet är bra. 

Fördelar

 • Perfekt att använda som inlägg i vagn eller säng
 • Funkar som skötbädd och resemadrass
 • Fri från skadliga ämnen och allergiämnen 

Nackdelar

 • Går ej att fälla ihop (alltid uppfälld i samma form)
 • Inte lika många användningsområden som vanliga resesängar
 • Dyr

Diono Dreamliner Resesäng

Diono Dreamliner är till för din baby och påminner mycket om Inovi Cocoon. Den största skillnaden med denna säng är att den inte har några ben, utan den står direkt på marken.

Dock har den precis som Inovi Cocoon en skyddande sufflett och nät som ger luftgenomströmning och skyddar mot insekter. Denna säng går att använda till dess att din baby är ca 3 månader och finns i två färger.

Det är en säker och bekväm resesäng för din baby, men det som drar ned omdömet för denna modell är priset som är ganska högt i och med att den endast går att använda under en kort period.

Fördelar

 • Lätt att hantera då den står direkt på marken
 • Skyddande sufflett i nät som kan öppnas
 • Bra ventilation och översikt för föräldern

Nackdelar

 • Kan inte användas så länge - för bebisar upp till 3 månader
 • Inte så snygg design

Carena Karlsudd Resesäng

En annan resesäng som har klarat tester bra och som håller en bra prisnivå är Carena Karlsudd. Det är en enkel säng i tyg som kan fällas ihop och transporteras med den medföljande väskan.

Sängen väger 10 kg så det kan vara svårt att få med sig den som handbagage på flyg, men om du planerar att resa i bil är det inga problem att få med sig den.

Det kan vara en god idé att köpa ytterligare en madrass för ökad komfort för barnet då den medföljande madrassen är relativt tunn.

Fördelar

 • Prisvärd för hög kvalité
 • Smidig att fälla ihop för smart förvaring och hantering
 • Medföljer förvaringsväska

Nackdelar

 • Madrassen är något tunn
 • Inte så smidig att ta med sig då den väger 10 kg

Deryan Peuter Luxe

Denna säng är fantastisk på många sätt. Först och främst så väger den endast 3 kg och har en s.k. ”pop-up” funktion, vilket innebär att den fäller upp sig själv på några sekunder. Att fälla ned sängen tar mindre än 8 sekunder.

Så ni förstår hur otroligt enkel och smidig denna säng är att ta med sig på resan. Tyget runt sängen har UV-skydd 50, vilket jag tycker är ovärderligt då jag som mamma vill skydda mitt barn mot skadliga UV-strålar.

Detta gör att jag kan använda sängen som solskydd om barnet vill sova ute eller varför inte ta med sängen ut i trädgården en solig dag. Utöver solskyddet är materialet även brandsäkert, vilket är ett stort plus ur säkerhetssynpunkt.

Denna modell är även försedd med myggnät som ger tillgång till frisk luft till barnet samtidigt som de skyddar mot insekter och annat obehagligt från att komma in.

Du kan enkelt omvandla denna resesäng till en lekhage genom att montera den aluminiumram som följer med. Denna modell passar barn upp till 4 år och i och med att den är så praktisk kommer du att kunna ha användning för den i många olika typer av situationer.

Här kan man också välja mellan två färgalternativ. Den har dessutom också ett väldigt överkomligt pris med tanke på vad du får för pengarna - det kallar vi ett riktigt kap!

Fördelar

 • Pop-up funktion för snabb uppfällning och ihopfällning
 • Tyg som är brandsäkert och med SPF50+
 • Myggnät och bra ventilation för användning utomhus

Nackdelar

 • Placeras direkt på marken

Hauck Dream’n Play Minnie

Detta är resesängen för dig som vill ha ett roligt motiv. Den kommer nämligen med ett motiv av karaktären Minnie Mus! Sängen veckas smidigt ut och ihop igen.

Med i köpet kommer en madrass (den är ganska tunn så du kan få köpa till en extra för en mer bekväm sovstund) och en smart förvaringsväska.

Då den väger 15 kilo är den inte den lättaste att ta med på resan, i alla fall med flyg. Med då den kommer strax under tusenlappen passar den perfekt att ha med i bilen på sommarsemestern. 

Fördelar

 • Enkel och smidig att fälla ut och ihop
 • Står stadigt och säkert
 • Nättyg för bra ventilation och översikt

Nackdelar

 • Väldigt tung
 • Något tunn madrass

Produkter som utgått

Hauck Vagga/Resesäng Dreamer Zoo

Detta är en superfin vagga/resesäng från Hauck som även är praktisk. Den fungerar i två olika lägen. Om du vill vagga din bebis till sömns vickar du endast på vaggan.

För att sedan få sängen att stå stadigt går medarna på benens kortsida att vrida på. Du får då ett plant och säkert läge för sängen att stå på. Sängen fälls enkelt ut och den enda som behövs för att fälla ihop den är en hand.

Detta är praktiskt om du till exempel måste hålla i din bebis medan du fäller ihop den. När du sedan har fällt ihop den förvaras även madrassen fortfarande i, vilket tar upp mindre utrymme.

Två stora plus är att tyget är avtagbart och kan enkelt tvättas rent; och sedan väger resesängen endast 6,9 kilo! Det betyder att du säkert får med sängen som handbagage även när du flyger.


BabyTrold Resesäng

Det här är den billigaste sängen i detta test men det är absolut inte den sämsta. Det är superenkelt att fälla ut och ihop den - det går på några snabba steg.

Med köpet får du en bekväm madrass för din bebis att ligga och sussa på och när det sedan är dags att packa ihop föses sängen in i ett fodral som även det ingår.

Med sina lätta 7,6 kilon går den ju även att ta med på vilken resa som helst, men om du ska flyga borde du först kolla vad gränsen för handbagage är om du vill ha den lättillgänglig. Annars tar den lite plats och du får enkelt plats med den i bilen.


Graco Pack’n Play Nimble Nook Pierce

Resesängen Graco Nimble Nook kan du använda från att din baby är nyfödd. Det följer med en babykorg som du lätt kan montera i sängen. Denna säng sticker ut lite från de andra sängarna då babykorgen har en inbyggd funktion som vibrerar för att lugna babyn.

Det medföljer även en mobil som du kan använda som underhållning. När barnet är större kan du ta ur babykorgen och använda sängen både som säng och lekhage.

Sängen väger 7,9 kg och kan förvaras i den medföljande väskan. Den här sängen håller en bra prisnivå med tanke på alla smidiga funktioner.

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals