Bästa sängmobilerna 2024 – God sömn och stimulerande utveckling

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

För dig som tänker på din babys utveckling är en bra sängmobil ett nästan oundvikligt köp. En sängmobil stimulerar nämligen både den kognitiva och den emotionella förmågan på ett utmärkt sätt, samtidigt som den ger tröst och får ditt barn att sova gott.

Många sängmobiler har en rad olika finesser och funktioner och därför kan det kännas lite svårt att veta vilken av alla sängmobiler som finns i dagens stora utbud som man ska köpa.

Men nu behöver du inte leta längre. Vi har testat tolv olika omtyckta sängmobiler för att du lättare ska kunna välja den mobil som passar just ditt barns behov allra bäst.

Efter att ha provat dessa tretton sängmobiler under en månads tid och talat med en rad olika experter har vi kommit fram till vilka tre mobiler som är absolut bäst på dagens marknad – en i varje prisklass: premiumklassen, mellanklassen, och budgetklassen.

Vår premiumfavorit är helt klart Tiny Love Soothe'n Groove Mobile Princess Tales som tätt följdes av Geggamoja Mobil i mellanklassen.

Djeco Mobil tog hem vinsten i budgetkategorin. Vår specialare blev Kikadu Mobil. Läs vidare för utförliga recensioner av alla sängmobilerna för hitta din, och ditt barns, nya favorit.

Premium: Tiny Love Soothe'n Groove Mobile Princess Tales

Här har vi en mycket söt och rolig sängmobil som vi älskar! Vi gillar särskilt att den är färgglad och anpassad efter ett barnrum snarare än att vara designad för att passa i ett modernt hem.

Vi gillar också att den bjuder på hela 18 olika melodier, att den har nattlampa och att det går bra att ta den med sig. Vad mer kan man begära?

Fördelar

 • Den barnvänliga designen
 • Många melodier att välja mellan
 • Inbyggd nattlampa

Nackdelar

 • Högt pris

Mellan: Geggamoja Mobil

Detta är en så snygg mobil att den till och med passar för både äldre barn och vuxna om du använder den som en inredningsdetalj. Det är ju aldrig fel med lite kitsch i hemmet, eller hur? Detta är inte en sådan sängmobil som spelar melodier, eller som har andra finesser, men den är väldigt trevlig.

Fördelar

 • Miljövänlig
 • Handgjord i trä
 • Fin design

Nackdelar

 • Inga melodier

Budget: Djeco Mobil

Med denna sängmobil får du väldigt mycket härligheter på en och samma gång och vi fullkomligt älskar den! Inte nog med att den är prisvänlig och har ursöt design, den är också enkel att fästa ovanför sängen.

Detta är en mobil med djungeltema, så det blir många roliga djur att titta på och färgerna är underbara!

Fördelar

 • Designen
 • Priset
 • Färgerna

Nackdelar

 • Ganska skör

Special: Kikadu Mobil

Detta är en alldeles underbar sängmobil som passar i alla barnrum. Den känns lyxig och då leksakerna är tillverkade av ekologisk bomull så är det också ett bra val ur miljösynpunkt.

Vi tycker att denna mobil erbjuder allt och lite till, så den är väldigt enkel för oss att rekommendera!

Fördelar

 • Ekologisk bomull
 • Fina färger
 • Sött med lamor som tema

Nackdelar

 • Priset

Varför ska du lita på oss?

Vi har nu efter att ha testat de olika sängmobilerna under en månads tid analyserat resultatet. Därmed har vi kommit fram till vilka sängmobiler som är absolut bäst på dagens marknad.

När vi valde ut de bästa sängmobilerna fick vi även hjälp och råd från flera barnmorskor från BVC. De svarade på frågor om barns utveckling och gav oss många bra tips och råd.

Vi har även ringt och pratat med de olika företagens kundtjänst. De har svarat på frågor om sängmobilernas olika specifika finesser.

Förutom att själva prova de olika sängmobilerna på våra egna spädbarn lät vi även andra föräldrar som köpt någon av de olika sängmobilerna svara på en enkät med både öppna och slutna frågor.

De sängmobiler som kom på första plats i varje prisklass var de som fick allra högst betyg. Men det måste även tilläggas att de andra sängmobilerna som vi testade inte kom långt där efter. Det här är helt enkelt de bästa sängmobilerna som finns att köpa på dagens marknad.

Vem bör köpa en sängmobil?

En sängmobil är ett utmärkt köp när du vill stimulera ditt barns fysiska och psykiska hälsa och utveckling. Forskning har nämligen visat att en sängmobil inte bara stimulerar synen och hörseln, den hjälper även till att utveckla kognitiva och motoriska förmågor i allmänhet.

Men en sängmobil ger även tröst när barnet är ledsen eller när hen ska sova. Den lugnande musiken gör att barnet kan somna lättare och sova tryggt.

Även relationen mellan barn och förälder stimuleras på ett positivt sätt när ni tittar eller lyssnar på sängmobilen tillsammans. Det här är speciellt viktigt under ett barns två första år. Det finns helt enkelt en mängd stora fördelar med att köpa en bra sängmobil.

Hur kom vi fram till vilka sängmobiler vi skulle testa?

När vi valde ut de olika sängmobilerna tittade vi först på vilka mobiler som fått högst betyg på olika sidor, som babyland.se och amazon.com.

Sedan pratade vi med flera andra återförsäljare och deras kundtjänst. De berättade för oss vilka sängmobiler som är allra populärast hos deras kunder och som kunderna brukar vara mest nöjda med.

Vi läste även igenom de olika sängmobilernas produktbeskrivningar och kollade om det fanns andra recensioner på nätet som kunde hjälpa oss i vårt beslut om vilka mobiler vi skulle prova.

Hur testade vi sängmobilerna?

Vi var sammanlagt 26 föräldrar som själva testade de olika sängmobilerna på våra egna barn som är i åldrarna från 0 till 24 månader. 

Utöver det lät vi även 50 olika personer som köpt någon utav sängmobilerna svara på en enkät med både öppna och slutna frågor.

I vår undersökning tittade vi främst på hur stimulerande sängmobilerna var för barnets utveckling och hur mycket barnen verkade uppskatta dem.

Vi lade även vikt vid hur enkelt sängmobilerna var att använda och exempelvis sätta fast. Sist men inte minst tittade vi på vilka övriga specialfinesser som de olika mobilerna hade.

Våra favorit-sängmobiler fick flest poäng i vårt test. Men de andra mobilerna kom, som sagt, inte långt efter. Väljer du någon av dessa sängmobiler garanterar vi dig att varken du eller ditt barn kommer att bli besvikna.

Våra favoriter

Premium: Tiny Love Soothe’n Groove Mobile Princess Tales

Om du vill maxa upplevelsen för ditt barn ska du satsa på den här underbara sängmobilen! Den är alldeles underbar på alla sätt och vis och trots det höga priset blev detta snabbt en favorit hos oss.

Det är extra kul att mobilen har många olika djur i många olika färger. Det är väldigt stimulerande för barnen och det är ju faktiskt mycket viktigare att satsa på det istället för att köpa en stilren sängmobil som tilltalar vuxna, det tycker iallafall vi.

Att denna godbit till sängmobil spelar hela 18 olika melodier är naturligtvis en stor del av varför vi tycker så mycket om den, för det är verkligen kanonbra att det finns så många olika att välja mellan. Detta är skönt kanske främst för oss föräldrar då det kan bli oerhört påfrestande med samma melodi hela tiden.

Nu tar det inte slut med fördelar här, utan det finns också en nattlampa inbyggd och den slås på automatiskt när det börjar bli mörkt, hur bra är inte det? Vi kan inte annat än att ge denna sängmobil den stora tummen upp och rekommendera er alla att ta er en närmare titt på den.

Du kan enkelt rengöra mobilen med en fuktig trasa, vilket även det är en stor fördel. Det är alltid lika välkommet med barnsaker som är enkla och smidiga att använda. Vill du spana in fler produkter från Tiny Love hittar du det bland annat här.

Fördelar

 • Den barnvänliga designen
 • Många melodier att välja mellan
 • Inbyggd nattlampa

Nackdelar

 • Högt pris

Mellan: Geggamoja Mobil

Detta är en handgjord mobil i trä från Filippinerna och redan där har vi en bra början. Det är aldrig fel att slippa plastsaker när det kommer till barngrejer, för trots att det kan finnas mycket fint i ofarlig plast känns det för många bättre med rejäla saker i trä.

Den här mobilen är alltså både miljövänlig och hållbar, men den är även snyggt designad med flamingos - ett tema som fungerar både för barn och för vuxna. Du kan med andra ord använda denna mobil vart du vill i huset och ditt barn kan ha den med sig hela livet. Hållbarhetstänk när det är som bäst!

Med denna sängmobil kommer din bebis att ha något fint och spännande att titta på. Då den är handgjord så är varje mobil one of a kind.

Vi måste även säga att vi gillar att råmaterialet som används till sängmobilen från Geggamoja kommer från snabbväxande träd. Detta gör att produktionen blir både miljövänlig och hållbar. Vill du se mer av Geggamoja, till exempel deras GOTS-certifierade textilprodukter ska du kolla här.

Fördelar

 • Miljövänlig
 • Handgjord i trä
 • Fin design

Nackdelar

 • Inga melodier

Budget: Djeco Mobil

Detta är tveklöst en av våra favoriter i detta test! Mobilen från Djeco har urgulliga djur som tema och det ger en kul känsla som passar perfekt i barnrummet. Med denna sängmobil kommer varenda unge att vara glad!

Den är perfekt i storlek för att det ska vara mysigt för bebisen att titta på utan att det blir vare sig för mycket eller för lite av det goda. Detta gillar vi särskilt mycket då vissa andra sängmobiler tar upp antingen för mycket, eller för lite uppmärksamhet.

Djungeldjuren är tillverkade i papp och du fäster de med en nylontråd som medföljer paketet. Det är en enkel anordning, så även om du inte är särskilt praktiskt lagd så kommer du att kunna hänga upp den ovanför spjälsängen.

Djeco har mycket fint, så passa på att kolla in även deras andra produkter här när du ändå är i farten.

Fördelar

 • Designen
 • Priset
 • Färgerna

Nackdelar

 • Ganska skör

Special: Kikadu Mobil

Här har vi en alldeles underbar sängmobil som vi kände att vi var tvungna att ha med som specialare. Är det något den är så är det just en specialare - den är så otroligt söt med de små lamorna som hänger ner. Vi älskar också färgerna i denna. Den är helt enkelt en fullträff!

Det är inte bara på grund av att detta är en alldeles fantastiskt fin sängmobil som vi har med den, utan den är också tillverkad av ekologisk bomull. Vi blir alltid lika glada över barnsaker som är både fina, roliga och miljövänliga. Toppbetyg för det!

Denna känns genuin och “rejäl” på ett väldigt tilltalande sätt som vi inte ser överallt. Den är en härlig blandning mellan lite vintagekänsla och supermodern på en och samma gång. Det är helt enkelt en klockren design.

Vi gillade också storleken och den praktiska delen av designen. Den är alldeles lagom för att kunna funka som en sängmobil utan att bli vare sig för liten, eller alltför stor. En alltigenom superbra produkt, helt enkelt. Det finns även andra varianter av mobiler från Kikadu. Du hittar några av dem här.

Fördelar

 • Ekologisk bomull
 • Fina färger
 • Sött med lamor som tema

Nackdelar

 • Priset

Bra att tänka på när du köper en sängmobil

Tänk på att en sängmobil passar för spädbarn från det att de är nyfödda till dess att barnet är cirka 24 månader. Läs noga igenom instruktionerna som medföljer förpackningen.

För vissa mobiler är det till exempel viktigt att barnet inte är så stor att det kan resa sig upp i sängen. Då finns nämligen ibland en risk att barnet trasslar in sig i mobilen. Se men inte röra är det som gäller här.

Våra utmanare

Nattou Sängmobil

Den här sängmobilen från Nattou kommer garanterat att få ditt barn att upptäcka en värld av olika färger, detaljer, och material på ett unikt sätt. Vi blev alla lite extra förtjusta i de många olika detaljerna som kändes både fina och välgenomtänkta.

I mobilen hänger en massa djur som alla har mycket behagliga färger som alla våra barn tyckte mycket om att titta på. Förutom att vara roliga att se på var det mjuka polyestermaterialet även härligt att känna på för våra barn.

De tyckte även om vaggvisan ”La-le-lu” som spelades. Den hjälpte verkligen barnen att somna på ett tryggt sätt. Välj dessutom mellan olika utföranden.

Nattou är dessutom kända för att alltid tänka på barnets bästa, vilket kändes lite extra bra. Deras produkter är nämligen utvecklade av personer som är specialister på barns utveckling.

Materialen är alltid specialgjorda för att vara extra mjuka och säkra. Dessutom är företaget känt för att alltid hålla hög kvalitet. Det märktes verkligen när vi testade den här sängmobilen.

För cirkapriset får du därför en sängmobil till din baby av mycket hög klass och som garanterat kommer att hålla länge.

Fördelar

 • Kul design
 • Stora figurer

Nackdelar

 • Priset

Rätt Start Mobil Mumin

Den här sängmobilen är för alla som tycker extra mycket om Tove Janssons fina Muminfigurer. Här finns både Mumintrollet och Muminmamman och även lilla My och fler figurer därtill.

Totalt innehåller sängmobilen fem av de olika Muminfigurerna – och säkerligen kommer de, precis som de blev för våra barn, att bli din babys favoriter. Figurerna kändes dessutom mjuka och sköna.

I mobilen inkluderas även en mekanisk speldosa och en fästarm som vi upplevde som mycket stadig. Ett extra plus var att den utan problem passade alla de spjälsängar och barnsängar vi testade den på.

Det som några av oss tyckte var svårt var att man måste knyta fast de olika gosefigurerna själv – och det var lätt hänt att det då blev lite snett. Men för de flesta av oss var detta inget problem. Med lite tålamod gick det här utmärkt.

För cirkapriset på strax under 500 kronor får din baby en säkerhetstestad sängmobil i väldigt fina färger som vi alla tyckte mycket om.

Fördelar

 • Mumintemat är väldigt fint
 • Mjuka figurer

Nackdelar

 • Endast för Mumin-fantaster

Teddykompaniet Diinglisar Musikmobil

Även detta är en jättehärlig sängmobil från det Båstadbelägna företaget Teddykompaniet. Den ingår i deras serie Diinglisar, och dessa roliga figurer kommer garanterat att bli dina barns nya kompisar.

I sängmobilen finns två gosiga djur och två blommor. Vad vi upplevde att våra barn tyckte var lite extra roligt var att det även ingår en liten spegel där barnet kan titta på sig själv. Detta var en mycket stimulerande och rolig aktivitet för våra barn.

Vad vi upplevde att våra barn tyckte var lite extra roligt var att det även ingår en liten spegel där barnet kan titta på sig själv. Detta var en mycket stimulerande och rolig aktivitet för våra barn.

I mobilen ingår även en stabil arm och en speldosa. Vi märkte alla att våra barn tyckte mycket om och blev lugna av musiken när det var dags att sova.

Sängmobilen passade alla de sängar och vaggor vi testade den på. Några av oss tyckte att djuren hängde lite lågt ner över sängen, men då var det bara att vira dem kring stommen så var det problemet löst.

Som vanligt är alla Teddykompaniets produkter barnsäkra. De uppfyller alltid de säkerhetskrav för leksaker som finns både i Sverige och i Europa. Detta upplevde vi som ett stort plus.

För cirkapriset på strax under 350 kr får du en mycket välgjord sängmobil med fina detaljer till din baby som hon eller han alldeles säkert kommer att bli väldigt förtjust i.

Fördelar

 • Kanonfin design
 • Medföljande spegel

Nackdelar

 • Lite dyr

Teddykompaniet Teddy Baby Big Ears Mobil

Det här är en superfin musikmobil i helvitt som ingår i Teddykompaniets Big Ears-serie. Den har fyra mjuka och härliga figurer och en lite större centerfigur med mysigt långa och lena öron.

Centerfiguren finns i tre olika utföranden där man kan välja om man vill ha en elefant, en hund, eller en kanin. Alla är så himla söta så här kan det bli svårt att välja.

Mobilen har medföljande arm och speldosa och vi upplevde alla att våra barn blev väldigt lugna av att både titta på figurerna och av att lyssna på den behagliga musiken.

Det som kändes extra tryggt att veta var att Teddykompaniets produkter alltid är barnsäkra och testade enligt både Sveriges och Europas säkerhetskrav.

Det finns alltså inga detaljer på den här sängmobilen som kan lossna och som barnet kan få i halsen. Även sömmarna är barnsäkra. Mobilen är även eld- och flamsäker – utan att man tillsatt några giftiga flamskyddsmedel.

Mobilens fäste passade fint för alla de sängar vi testade den på. Några av oss tyckte att fästet var lite stort, men för de allra flesta av oss var detta inte något problem alls.

För cirkapriset på strax under 300 kronor får ditt barn en säker och jättemysig sängmobil. Ett extra plus fick mobilen för att den var så enkel att sätta ihop och att den finns i några utföranden.

Fördelar

 • Bra att leka med
 • Olika varianter att välja mellan

Nackdelar

 • Inte färgglad

Smallstuff Butterfly Sängmobil

Uppskattar du enkelhet och vill ha en musikmobil utan krångel till ditt barn är det en Butterfly musikmobil från Smallstuff du bör köpa. Den är nämligen väldigt enkel att använda och detta uppskattades stort av många av oss.

Samtidigt hade mobilen en rad bra funktioner. Leksaken som barnet kan titta på är verkligen jättefin. Den har virkade fjärilar.

Ett extra plus var att mobilen, som är gjord i bomull med syntetisk stoppning, var så enkel att rengöra. Det gick superlätt att tvätta den med bara en fuktig trasa.

Fördelar

 • Enkel att rengöra
 • Kul att den är virkad

Nackdelar

 • Trista färger

JaBaDaBaDo Trämobil Elefant

Det här är sängmobilen som är gjord i vackert trämaterial och som passar för alla barn som gillar fina motiv i olika färger. I mitten av mobilen hänger även en jättefin elefant som är omringad av söta luftballonger.

Förutom att den var rolig för våra barn att titta på blev den här sängmobilen även pricken över i:et i barnrummet. Den är nämligen även en väldigt snygg inredningsdetalj.

Tänk dock på att den här mobilen endast är avsedd att titta på eftersom den är tillverkad i trä. Den bör därför tas ned så fort barnet börjar resa på sig och vill känna på den. Detta tyckte några av oss var lite synd.

Cirkapriset för den här fantastiskt fina sängmobilen från svenska JaBaDaBaDo ligger dock på endast strax under 230 kr – ett pris som kändes som hittat. För det får din baby mycket roligt för pengarna.

Fördelar

 • Söt design
 • Bra pris

Nackdelar

 • Avsedd endast att titta på

Vinter & Bloom Mobil Nordic Leaf

En väldigt söt sängmobil i gråa färger med naturen som tema. Vinter & Bloom har skapat en rogivande sängmobil istället för en stimulerande version - därav de mörkare färgerna. Detta fungerar väldigt bra när barnet vill ha tröst eller ska sova.

Det lite tråkiga är dock att den inte spelar någon melodi. Den är gjord i 100% bomull med en fyllning som är gjord i 100% polyester och ringen som håller upp de söta löven är gjord av bambu. Den går enkelt att rengöra med en fuktig trasa.

Cirkapriset 230 kronor kan kanske tyckas lite mycket för en sängmobil som inte spelar några melodier och som ska hållas utom räckhåll från barnens händer, men det du får är en stilren och lugnande sängmobil som kommer komma väl till hands när barnet behöver tröst.

Fördelar

 • Ringen är tillverkad i bambu
 • Lätt att rengöra

Nackdelar

 • Ingen rolig design
 • Utan melodi

BabyFEHN Musikmobil

Detta är en söt sängmobil från babyFEHN som har många söta djur som hänger från mobilen och det finns även olika utföranden att välja mellan.

Den har ganska neutrala färger, men även några färgklickar här och där. Den spelar även en lugnande melodi som passar bra för när barnet ska sova eller om det är dags för en vilostund.

En inbyggd fästanordning gör det enkelt att fästa mobilen på spjälsängen och den passar från att ditt barn är nyfödd till cirka 3 år.

Cirkapriset 380 kronor kan tyckas lite väl tilltaget men denna sängmobil kommer verkligen att vara en räddare i nöden otaliga gånger.

Fördelar

 • Många fina djur
 • Lugn melodi

Nackdelar

 • Väldigt neutrala färger

Rätt Start Musikmobil Pingu

Gillar din baby den gulliga pingvinen Pingu är det en musikmobil Pingu från Rätt Start som du bör köpa. I mobilen ingår fem mysiga figurer som är mjuka att ta och känna på.

Den medföljande speldosan spelar en fin vaggvisa som alla våra barn blev mycket lugna och trygga av. Sängmobilen fästs med en medföljande arm och kunde lätt monteras på de spjälsängar vi testade den på.

Som vanligt håller Rätt Starts produkter även alltid hög kvalitet. Precis som deras andra babyprodukter är den här musikmobilen säkerhetstestad och uppfyller alla krav på säkerhet för ditt barn. Det kändes extra tryggt att veta.

För cirkapriset på strax under 400 kr får du en musikmobil i jättefina färger som både du och din baby kommer bli väldigt nöjda med.

Fördelar

 • Lättmonterad
 • Fin vaggvisa

Nackdelar

 • Endast för Pingu-fantaster

Produkter som utgått

Taf Toys Development Mobile

Vi upplevde alla att den här mobilen verkligen stimulerande både den känslomässiga och kognitiva förmågan hos våra barn på ett riktigt bra sätt – och detta är något som företaget Taf Toys produkter också är kända för att göra.

Synsinnet främjades bland annat av de färgglada leksakerna, de tre fina dubbelsidiga fjärilsvingarna med bilder, och av de många härliga färgerna. Som föräldrar tyckte vi att mobilen verkligen var estetiskt tilltalande.

Även musiken kändes väl genomtänkt. Mobilen spelar nämligen 30 minuter av icke-upprepande klassiska melodier. Tre av melodierna är specialframtagna just för spädbarn. Detta tyckte både vi och våra barn som testade mobilen om.

En extra fördel var att mobilen var så enkel att montera fast på sängen. Tänk dock på att den här sängmobilen endast är till för att titta och lyssna på. När barnet börjar resa på sig bör den tas ner så att det inte finns någon risk för att barnet trasslar in sig i den.

Priset kanske kan kännas något högt. Den kostar strax under 700 kr, men smakar det så kostar det. Här har du verkligen en mobil för dig som är intresserad av och vill stimulera ditt barns utveckling på en mängd olika sätt.


ABC Musikmobil

ABC:s musikmobil är till för dig som verkligen vill främja din babys utveckling. Tillverkaren har nämligen tänkt på både beröring och hörsel men även på motorik.

I mobilen hänger fyra fina insekter i härliga färger som barnen som testade mobilen även tyckte var roliga att titta på när de rörde på sig. Mobilen roterar dessutom automatiskt, vilket vi alla tyckte var en stor fördel.

Den lugnande musiken fick även våra barn att somna gott. Ett extra plus var att sängmobilen var så lätt att sätta fast på de spjälsängar vi testade den på.

Vad som var extra fördelaktigt var även priset. För den här välgenomtänkta och riktigt stimulerande sängmobilen får du nämligen bara betala ett cirkapris på strax under 260 kr.  


Taf Toys MP3 Stereo Mobile

Det här är en riktigt unik och lyxig musikmobil som är utrustad med de allra senaste detaljerna och som både vi och våra barn tyckte mycket om.

Den här mobilens fina små mjuka leksaker - tre figurer och tre bollar - snurrade runt så att våra barn kunde följa dem med blicken. Det tyckte alla våra barn var jätteskoj.

Men det som tillverkaren Taf Toys verkligen lagt ner tid och omtanke på är musikupplevelsen. Med den här musikmobilen kan ditt barn nämligen lyssna på sina favoritmelodier.

Du för helt enkelt över musiken från datorn med en USB-sladd i mikroformat. Att mp3-facket även var babysäkert var ett krav.

För några av oss som testade mobilen kändes detta med tekniken lite komplicerat, men de allra flesta av oss hade däremot inga som helst problem. Att själv kunna välja musik upplevde de flesta som en stor fördel.

För enkelhetens skull finns även 16 förinstallerade melodier – av allt från Mozart till Mendelssohn och mycket mer.

Tänk dock på att den här mobilen endast är att titta och lyssna på. När barnet blir så stor att det kan resa sig upp från sängen bör du plocka ner den.

Cirkapriset för den här musikmobilen ligger på cirka 1000 kr, vilket kanske kan verka något dyrt. För de pengarna får du en mycket avancerad mobil som passar för dig som vill vara först med det allra senaste och som vill att ditt barn ska kunna lyssna på exakt vilken musik det/du vill.


Teddykompaniet Babblarna Musikmobil

Förutom att den här mobilen från högkvalitativa Teddykompaniet har en mängd fina färger som barnet kan titta på kan man även lyssna på Babblarnas egen mysiga vaggvisa. Detta stimulerade hörseln, samtidigt som våra barn kunde somna gott.

Ett extra plus fick mobilen för att den var så flexibel. Den kunde nämligen fästas på både sängen eller skötbordet.

Även priset är mycket fördelaktigt. Den kostade nämligen bara strax under cirka 200 kronor. För det låga priset får du en sängmobil av hög kvalitet som verkligen stimulerar ditt barns utveckling.  


Tiny Love Take-Along Mobile Meadow Days Sunny Stroll

Vi som testade den här mobilen tyckte alla om dess stora flexibilitet. Flera av oss tog till exempel med den på resan – och även detta fungerade alldeles utmärkt.

Förutom att mobilen var enkel att ta med sig gick den även snabbt att montera upp. Detta uppskattade vi, eftersom det ibland kan behövas lite snabb underhållning.

Mobilen kräver tre stycken AA-batterier – dessa ingår ej – och då kan ditt barn lyssna på skön musik i hela 30 minuter.

Dessutom var mobilen jättesöt. Den består av tre små gulliga och flygande figurer i blått, grönt, och orange. Den här sängmobilen blev verkligen en storfavorit hos våra barn.

Den finns dessutom i ett fint rosa utförande med prinsesstema. För cirkapriset på strax under 400 kr får du en mycket flexibel musikmobil med stort lekvärde.

Frågor och svar

Varför ska man ha en sängmobil?

Det finns flera anledningar att ha en sängmobil. Man kan ha det bara för att det är fint, eller för att hjälpa bebisen är somna, eller helt enkelt för att bebisen ska ha något fint att titta på.

Hur länge har man sängmobil?

Det är olika, men kanske främst första året. Om barnet tycker om den kan man förstås fortsätta använda den så länge man vill.

Vilken sängmobil ska man välja?

Den man gillar bäst eller tror att ens bebis kommer gilla. Det finns enklare sängmobiler som bara är fina att titta på, men också mobiler som spelar musik och snurrar runt.

Om man bara vill ha mobilen som dekoration behövs kanske ingen musik, men ska den hjälpa barnet att somna kan det ibland fungera bättre med en som spelar musik och snurrar runt.

Vad kostar en sängmobil?

Från strax över hundralappen och uppåt. Vill man ha en som spelar musik får man räkna med 200 kronor och uppåt.

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals