Bästa resväskan för barn 2024 – Packa inför resan på ett roligt och praktiskt sätt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Dagens barn är rätt beresta och många vuxna som rest mycket innan de fick barn fortsätter med det även efter att de blivit föräldrar. Så att införskaffa en resväska är en god investering!

För visst är det härligt att kunna åka iväg någonstans på höstlovet eller sportlovet med sina barn, så det kan faktiskt bli flera resor per år till och med. Och så har vi kanske de korta resorna till vänner och släkt runt om i landet utöver fjällen/utlandsresorna.

Det många föräldrar däremot glömmer bort är att barn, även de lite yngre, faktiskt kan hjälpa till att bära packning! Många är de föräldrar som släpar på allting till sina barn, men faktum är att det underlättar mycket om barnen har varsin liten resväska.

Även om den är lite mindre i storlek så ryms det en hel del i den för att inte tala om när man har två eller tre barn. Det kommer faktiskt att avlasta dig en hel del, plus att barnet får känna sig stor och delaktig i resan, vilket är ett stort plus!

Så småningom under barnets uppväxt blir det kanske dags att vistas på kompisarnas sommarställe, åka på kollo, och så vidare. Då är det toppen att ha en egen liten rullväska att enkelt kunna ta med på resan.

I premiumklassen vann Samsonite Dreamrider Resväska Tiger Toby Orange och i mellanklassen placerade vi KID Zoo Donut Resväska Yellow.

Vårt budgetalternativ är också en svensk färgglad favorit, närmare bestämt Pippi Långstrump Rullväska Gul. Vår specialare JetKids BedBox från Norge av märket Stokke har verkligen lagt manken till för att utveckla en riktigt innovativ resväska för barn.

Premium: Samsonite Dreamrider Resväska Tiger Toby Orange

Samsonite Dreamrider Resväska Tiger Toby är en resväska som är en självklar premiumprodukt. Den har hög kvalitet, den är snygg och har rolig design. Självklart är den även mycket praktisk både för ditt barn och för dig. Lätt att packa, lätt att dra med sig och en bra investering.  

Fördelar

 • Tillverkad i slitstark polypropen
 • Stora och rejäla hjul

Nackdelar

 • Aningen stor

Mellan: KID Zoo Donut Resväska Yellow

Denna resväska är riktigt härlig då den är i form av en läckert glaserad donut - vem kan tacka nej till det? Utöver dess läckra design är detta en resväska som även är av mycket hög kvalitet till ett lågt pris - KID Zoo Donut Resväska Yellow är en riktig jackpott, med andra ord. 

Fördelar

 • Design man blir glad av
 • Lätt att hitta sin väska på rullbandet 

Nackdelar

 • Lite otymplig

Budget: Pippi Långstrump Rullväska Gul

Denna fina rullväska passar alla små barn från 3 år och uppåt och detta är ett riktigt bra budgetkap. Pippi Långstrump Rullväska är mycket hållbar, den har en underbar bild på Pippi och dessutom är den smidig för dig som förälder att bära som en ryggsäck när ditt barn blir trött. 

Fördelar

 • Fina starka färger
 • Tålig

Nackdelar

 • Endast för Pippi-fantaster

Special: Stokke JetKids BedBox

Specialaren från Stokke är en väldigt praktisk resväska som ni får in i handbagaget på flyget om ni vill. Den är också lätt att packa i ett bagageutrymme tack vare sin form.

Men framför allt är den en innovativ lösning om du behöver flyga långt med ditt barn. Med hjälp av den här kan man nämligen omvandla väskan till en sovplats i ett flyg eller på ett tågsäte. Madrass och noggranna anvisningar ingår i köpet.

Fördelar

 • Officiellt godkänd av många flygbolag
 • Väskan kan omvandlas till en sovplats
 • Justerbar rem medföljer så att du kan bära den över axeln

Nackdelar

 • Något hög vikt

Varför ska du lita på oss?

Testet är gjort i flera faser. I fas 1 letade vi recensioner och tester för ett stort antal resväskor för barn på många olika sajter på nätet.

Fas 2 bestod av att vi valde ut ett antal väskor vi ville prova och beställde hem dem och använde dem under en sommarsäsong för att sedan samla ihop våra erfarenheter och våra bedömningar av väskorna.

Vem behöver en resväska för barn?

När man reser är det väldigt bra att ha med en egen resväska. Det får barnet att känna sig mer delaktig, plus att du inte minst får med dig mer grejer och får avlastning i bärandet av packning.

Har man två barn med varsin kabinväska slipper man själv bära en hel del. Dessutom är det ju bra att barnet från en tidig ålder lär sig att bära sina egna saker.

Bra att tänka på inför köpet av resväska för barn

 Att solsemestra även efter att man fått barn hägrar givetvis och många resvana väljer att fortsätta resa fast på ett litet annat sätt. Det finns enbart fördelar med att låta barnen själva ha en väska.

Idag finns det jättemånga bra väskor som är anpassade i storlek och funktion för att även våra minsta familjemedlemmar ska kunna ha sin egen väska med på resan.

En rullväska är ergonomiskt utformad och är dessutom inte alls särskilt tung för barnet att själv ta hand om. Det du behöver tänka på om ditt barn har en rullväska är att hen fokuserar på att hela tiden ha den med sig och inte glömma kvar den i någon transfer eller någon annanstans på vägen.

Det finns roliga kabinväskor på hjul som har tilltalande utseende för yngre, men som fortfarande är högkvalitativa och som håller för att hanteras hårdhänt i flygincheckningar och på tåg. Det finns också ergonomiska ryggsäckar som är bekväma för barnet att ha på sig längre stunder.

Vissa av de hårda resväskorna är också av en sådan kvalitet att barnet kan sitta på den, vilket kan vara bekvämt om man är på en längre resa och har flera flygbyten framför sig.

Men kom ihåg att kontrollera det här med instruktionerna för väskan så att den verkligen håller för det. Inför resan är det också ett bra pedagogiskt knep att involvera barnet i jobbet med packlistan.

Beroende på barnets ålder måste du naturligtvis ha ansvaret för att alla kläder och prylar kommer med, men ett bra tips är att gå igenom packlistan tillsammans med barnet, plocka fram grejer, och även fråga barnet om det är något särskilt hen vill ha med sig som ska packas i väskan.

Känner barnet sig delaktig från början blir det också lättare att hålla bättre koll på sin egen väska eftersom barnet känner större ansvar. Undvik att packa ömtåliga saker som kan gå sönder i barnets väskor.

Hur kom vi fram till vilka resväskor för barn vi skulle testa?

Vi utgick från populära och omtyckta väskor vars omdömen vi läst på nätet och plockade ut tio stycken vi till sist ville prova.

Hur testade vi resväskorna för barn?

Alla väskor användes av en familj under en sommarsäsong. Inför testet hämtades väskorna hem från lekmer.se och babyland.se.

Våra favoriter

Premium: Samsonite Dreamrider Resväska Tiger Toby Orange

Samsonite Dreamrider Resväska Tiger Toby Orange är en härlig premiumprodukt som inte ens är särskilt dyr. Här har de alltså verkligen lyckats med något ovanligt - riktigt hög kvalitet till ett relativt lågt pris. Detta är tveklöst en sådan resväska som kan sparas och som kan ärvas av yngre familjemedlemmar, vilket gör den till en oerhört prisvänlig resväska. 

Ett kul motiv på en resväska kan rädda en hel långflygning. Samsonite Dreamrider Resväska Tiger Toby Orange är helt enkelt en perfekt resekompis! 

Då det är en praktisk resväska som har många olika funktioner behöver du inte sakna något när du väljer denna resväska till ditt barn. Ditt barn kan åka på väskan då du kan dra den med handtagen som finns framtill. Perfekt för de tillfällen då barnen börjar tröttna lite på att resa. 

Ännu en praktisk funktion är att den kommer med en axelrem som gör att den blir enkel att bära. Självklart har väskan ett lås som är av riktigt hög kvalitet och den har även väldigt lättrullande hjul. 

Annat från Samsonite till barn hittar du bland annat här.

Fördelar

 • Tillverkad i slitstark polypropen
 • Stora och rejäla hjul

Nackdelar

 • Aningen stor

Mellan: KID Zoo Donut Resväska Yellow

Är du ute efter en resväska som kommer till ett rimligt pris och som dessutom bjuder på en mängd praktiska funktioner? Denna godbit får du för under 300 kronor och då ingår både ett utdragbart teleskophandtag och ett rymligt fack. 

KID Zoo Donut Resväska är inte en sådan resväska som barnet kan sitta på, men den är väldigt smidig att dra efter sig. Ditt barn kommer med andra ord inte att gnälla i första taget. Du kan matcha resväskan med en ryggsäck med samma tema. Den kan du köpa här.  

Det är en resväska som är enkel att använda på alla sätt och vis. Detta gäller allt från att du kan packa på ett smidigt, praktiskt och smart sätt till dess högkvalitativa hjul

KID Zoo Donut Resväska Yellow är tillverkad i 80 % PE-plast + 20 % silikon. Måtten passar en resväska för barn perfekt:

 • Djup 23 cm
 • Höjd 42 cm
 • Bredd 35 cm
Med dessa mått på resväskan så kan barnet enkelt packa ner allt som ska med på resan. Den har ett rymligt fack som du öppnar och stänger med en dragkedja. Denna dragkedja är av hög kvalitet, vilket krävs för en resväska. Stort plus för det! 

Fördelar

 • Design man blir glad av
 • Lätt att hitta sin väska på rullbandet 

Nackdelar

 • Lite otymplig

Budget: Pippi Långstrump Rullväska Gul

Här har vi en riktigt smidig rullväska med perfekta mått för en barnresväska. Måtten på Pippi Långstrump Rullväska Gul är 130 x 300 x 430 mm. Ett klockrent val för dig som inte vill ha en resväska till ditt barn som är alltför stor, men som ändå rymmer de saker som ditt barn vill packa med sig.

Då väskan är så behändig är den väldigt enkel för barnet att rulla runt med och den passar jättebra för exempelvis övernattning, eller andra mindre små resor och äventyr. Trots att detta är en rullväska modell mindre så har den mycket bra hjul så att den är stabil samtidigt som den är smidig. Här får du alltså allt i ett. 

Vill du så kan du såklart köpa till andra Pippi-grejer. Du kan bland annat köpa en matchande plånbok, eller ett par bekväma leggings som passar perfekt under resan. Ett annat tips är att köpa en pysselbok med Pippi-tema som ditt barn kan underhålla sig med vare sig ni reser med flyg, tåg, buss eller bil.  

Pippi Långstrump Rullväska Gul är 130 x 300 x 430 mm och på baksidan finns både en namnbricka och två små fack. Självklart bjuder väskan även på ett stort fack så att det får plats lite av varje. 

Kanske vill du ha denna väska, men hellre vill ha den i rosa? Inga problem - en rosa variant hittar du här

Fördelar

 • Fina starka färger
 • Tålig

Nackdelar

 • Endast för Pippi-fantaster

Special: Stokke JetKids BedBox

Premiummärket Stokke från Norge känner de flesta till och de är hos oss i första hand kända för sina högkvalitativa skodon. Men de tillverkar också resväskor och här har vi ett helt unikt koncept med en fyra-i-en-väska.

Den fungerar som handbagage, resväska, fotpall, och även som en säng för de allra minsta på flygplanet! Hur går det här till då tänker ni kanske?

Jo, man kan fälla upp väskan på så vis att den blir en förlängning av flygplanssätet så att barnet får en sängplats i sitt säte.

Det här är en helt suverän funktion om man flyger långt och den passar för barn ända upp till ca sjuårsåldern, så det är verkligen en bra investering om man vet att man kommer att göra regelbundna, långa flygresor med sitt barn.

Men även om så inte är fallet är den här en fantastisk resväska att använda för barnet. Den är rymlig, du får med den i handbagaget, och den har exakt samma utseende som en resväska för vuxna har.

Den finns i flera pastelliga färger, så här finns det möjlighet att hitta något för alla smaker. I köpet ingår inte bara väskan utan för att du ska kunna använda den som säng får du hela utrustningen med i köpet.

Det inkluderar sidokrockkuddar, madrass, och en justerbar rem att lägga runt väskan vid behov. Du får också ett ark snygga klistermärken som ditt barn kan dekorera väskan med. Måtten på väskan är 46 x 20 x 36 cm och vikten ligger på cirka 3 kilo.

Hjulen är smidiga och rullar väldigt bra. Väskan har en kapacitet på 20 liter. Priset kan kännas något högt, men här ska man betänka att man får väldigt mycket för pengarna.

Fördelar

 • Officiellt godkänd av många flygbolag
 • Väskan kan omvandlas till en sovplats
 • Justerbar rem medföljer så att du kan bära den över axeln

Nackdelar

 • Något hög vikt

Våra utmanare

Samsonite Resväska 23L Raccoon Remy

Med Samsonite Resväska 23L Raccoon Remy får du en cool resväska tillverkad av återvunnet material. Väskan är tillverkad av 100 % R-PET polyester. Det är inte varje dag vi hittar produkter som är lika bra för oss och kidsen som för planeten! 

Här har vi en väska som blir lika mycket en liten kompis som en bra väska. Vare sig det är en längre eller en kortare resa, en vanlig skoldag eller ett besök hos mormor som gäller är detta det perfekta valet. 

Den har ett stort fack och ett mindre ytterfack så att du kan packa på ett smart sätt. De mindre sakerna kan du placera i ytterfacket medan kläder och liknande kan packas i det stora facket. 

Fördelar

 • Lyxig
 • Mjuk 

Nackdelar

 • Priset

Best Time Toys Resväska Uggla

Vi kan inte få nog av de här underbara Best Time Toys resväskorna i 3D-format och det lite yngre barnet som behöver motivation och gillar när fantasin stimuleras har vi här inget mindre än en väska i form av en fin uggla.

Precis som i resväskan ovan är den här tillverkad av ett särskilt slitstarkt hölje och tål att hanteras ovarsamt både i tåg och på flygplatser. Den kraftiga dragkedjan håller prylarna i säkert förvar.

Det här är en extra liten väska som är utrustad med teleskophandtag och hjul, men passar ändå för de allra minsta familjemedlemmarna. Måtten ligger på 32 x 25 x 40 cm.

Fördelar

 • Fullt fodrad
 • Inre säkerhetsband 

Nackdelar

 • Ingen höjdare om du gillar stilren och nedtonad stil

Skip Hop Zoo Resväska Fjäril

Skip Hop Zoo Resväska Fjäril är en fin resväska i form av en fjäril och det är svårt att motstå den söta designen. Här har man verkligen gått all in vad gäller design passande för barn och det gillar vi! 

Den har en justerbar och avtagbar axelrem så att du kan ta över bärandet om du vill, och dessutom har väskan ett justerbart 33 cm handtag som gör väskan enkel att dra. Ett ytterfack med dragkedja underlättar letandet, vilket alltid är positivt. 

Väskan är tillverkad i slitstarkt material av polyester-canvas och den är helt fri från ftalater. Måtten är 30 x 16 x 46 cm och den passar barn från 3 år och uppåt. 

Om du vill se efter vilka andra produkter som finns i serien Skip Hop Zoo hittar du massor av godbitar här

Fördelar

 • Gullig detalj på dragkedjan
 • Sidoficka i nättyg 

Nackdelar

 • Endast handtvätt

Trunki Resväska

Trunki resväska går att dra på alla fyra hjul och det unika med Trunkis koncept är att barnet kan sitta på väskan medan ett äldre syskon eller en förälder drar väskan.

Den här är verkligen perfekt om du har ett trött barn och ni ska vistas länge på en flygplats eller byta tåg på långresan. Den tar en maxvikt på 50 kg, vilket ju säger en hel del om kvaliteten och väskan väger trots detta enbart 1,6 kg.

Trunki har många olika, färgglada och fina, designs på resväskan. Måtten ligger på 31 x 20 x 46 cm och du drar resväskan med en rem med ett handtag.

Fördelar

 • Låg vikt
 • Godkänd som handbagage 

Nackdelar

 • Vita packremmar kan lätt bli smutsiga

Bino Happy Resväska Uggla

Med Bino Happy Resväska Uggla får du en väldigt tålig och hållbar resväska som kan användas under många år. Då den har en så rolig och annorlunda design sticker den ut och det är alltid praktiskt på resande fot. 

Den är väldigt smidig att ta med överallt, så det är bara att plocka fram den när det är dags för att resa, övernatta eller vad det nu är för spännande äventyr ni ska ut på. Den har ett utdragbart handtag och hjulen är av tålig plast. 

Den är tillverkad av etylen-vinylacetat och måtten är 20 x 40 x 31 cm. 

Fler roliga saker från Bino hittar du här. Du hittar både leksaker, dockvagnar, tält och annat kul. 

Fördelar

 • Passar mindre barn (från 18 månader och uppåt)
 • Bra storlek

Nackdelar

 • Inte så stabila hjul

Skip Hop Zoo Bagage Kabinväska

Zoo Bagageväska är en smart resväska för barn som du kan ta i handbagaget på flyget, men som också fungerar på bilresor och på tåg.

Väskan har teleskophandtag och är på 33 centimeter och på utsidan finns även en nätficka där dryck och småprylar kan förvaras vid behov. Man kan även välja mellan flera olika utföranden.

Väskan passar för barn från 3 år och uppåt och den är helt fri från ftalater, PVC, och gifter. Måtten ligger på 14 x 30,5 x 40,6 centimeter.

Fördelar

 • Urgullig design
 • Robust 

Nackdelar

 • Lite svår att rengöra

Produkter som utgått

Kuling Resväska

Och här har vi ett svenskt varumärke till, kan vi med viss stolthet säga! Kulings resväska för våra allra minsta är inte bara dekorerad med ett sött musansikte på framsidan utan är också väldigt praktisk på alla sätt och vis.

Väskan är enkel att hantera eftersom den är utrustad med två hjul med utmärkt rullning, samt ett ställbart styre på 86 cm som gör att väskan i storlek passar alla.

Väskan består av ett stort huvudfack med dragkedja och en mindre ficka på toppen av väskan. Även den är utrustad med dragkedja. Måtten ligger på 20 x 32 X 43 cm och den finns i flera utföranden.

Yttertyget består av 85% polyester och 30% bomull, vilket gör det lätt att snabbt torka av den och fräscha upp den vid behov. Fodret på insidan består av 100% polyester. 

Fördelar

 • Urgullig design
 • Robust 

Nackdelar

 • Lite svår att rengöra

Pick & Pack Resväska Cute Animals

En stilfull rullväska i ett tyg med djurmotiv. Väskan erbjuder bra packningsmöjligheter tack vare att den är utrustad med fack och inuti väskan finns det remmar som håller packningen på plats, precis som det gör på en vanlig väska.

Väskan har två handtag, ett justerbart teleskophandtag, och ett bärhandtag på toppen av väskan. Pick & Pack är ett svenskt märke som har gjort roliga och kreativa, men framförallt funktionella resväskor för barn sedan 2008.

Grundtanken i deras designer är att barn ska få vara barn och väskorna är anpassade efter dem så att de är redo för familjens alla härliga äventyr.

Måtten ligger på 33 x 42 x 18 cm, väskan rymmer 28 liter, och materialet är 100% väldigt tålig polyester. Priset ligger på ungefär 700 kronor och man kan välja flera typer av fina mönster på väskan.


Pippi Långstrump Resväska

Vår älskade nationalsymbol Pippi Långstrump har givetvis också fått en egen väska! Även här får man en kabinväska med teleskophandtag som rymmer alla nödvändiga saker man ska ha med sig när man ska på resa.

Måtten är 31 x 37 x 18,5 cm och materialet är ett hårt och slitstarkt ABS-material. Väskan är också utrustad med fyra hjul, alltså inte bara de två hjul som så många kabinväskor har.

Inuti är den utformad med spännband på ena sidan och den andra halvan är förslutningsbar med ett tyg och en dragkedja. Priset ligger på cirka 800 kronor och finns även i en annan färg och flera andra sorters utföranden.


Littlelife Animal Kids Resväska

Vad kan väl vara coolare för de allra yngsta än att ha en resväska i form av en fin nyckelpiga? Väskan är utrustad med små mjuka gummirullhjul, vilket resulterar i en smidig och mjuk rullning när man använder väskan.

Väskan har också ett uppfällbart handtag som kan ställas in i två lägen, vilket gör att väskan passar de allra flesta barn. Måtten är på 35 x 25 x 45 cm. Det betyder att man får in en hel del kläder i väskan och andra smågrejer som barnet behöver ha med.

Väskans design är snygg och genomtänkt och du får upp handtaget med det utfällbara handtaget genom att öppna ett litet lock på toppen av väskan.

Väskan öppnar du genom en dragkedja som sitter mitt på den rundade formen och även det ger ett elegant intryck. Inuti finns ytterligare ett fack som man kan förvara småsaker i. Denna effektiva resväskan kostar cirka 900 kronor.


Best Time Toys Resväska

Är du en förälder som är rädd att ditt barn ska tappa bort sin väska så kan vi varmt rekommendera det här fyndet för den syns på långt håll! Best Time Toys har tagit fram en annorlunda och fantastiskt rolig resväska i 3D-format.

Och som om det inte skulle räcka så är den utrustad med regnbågens alla färger. Man har inte tagit den enkla utvägen när man designat den här väskan och framsidan består av färger i rött och gult medan baksidan av väskan går i gult, turkost, och grönt.

När man väl öppnar väskan är insidan i en fantastisk ceriserosa, knallig färg med brandgula kanter runtom. Dessutom är väskan av hög kvalitet och är slitstarkt.

Den är tillverkad av polyeten med silikon och det gör att du får en oerhört slagtålig väska med ett hårt hölje som ändå är mjukt nog att tåla stötar och slag väldigt bra.

Måtten är på 46 x 23,5 x 28 centimeter och den är utrustad med hjul och ett utdragbart teleskophandtag.

Fördelar

 • Lätt att rengöra
 • CE-märkt

Nackdelar

 • Den glansiga ytan kan skrapas 

Frågor och svar

Får barn ha med sig eget handbagage på flyget?

När det gäller just handbagaget hör den ihop med en platsbiljett. För de allra minsta som inte behöver flyga i ett eget säte, utan förväntas sitta i föräldrarnas famn, kan man inte räkna in ett extra handbagage för barnet.

När barnet är mycket äldre och har ett eget flygsäte går det bra att ta med en väska enligt flygbolagens krav på mått. Det som ingår i biljetten för det lilla barnet är en barnvagn, plus ofta också ett babyskydd eller en mindre bilstol.

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals