Billiga (och bra) babysitters under 400 kronor

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Cdon.se

En babysitter kan vara ovärderlig under den första tiden. Man vill ha koll på sin lilla bebis hela tiden, men en del saker är svåra att göra med en bebis i famnen. Kanske behöver man gå på toaletten, laga middag, ta en dusch, eller städa.

Om det då inte är någon annan hemma som kan hålla bebisen så kan det bli svårt. Då är en babysitter lösningen – för de allra flesta åtminstone. Bebisen kan vara med, ser sin mamma eller pappa och du ser din bebis – samtidigt som du har händerna fria.

Men en babysitter kostar ju jättemycket. Eller? Nej, faktiskt inte! Det finns många babysitters som bara kostar några hundra. Och för det priset kan man faktiskt även få en babysitter med vibrationer eller andra funktioner.

Vilken modell man föredrar och behöver vet man bäst själv, men det finns verkligen något för alla när det gäller babysitters. Om du behöver inspiration eller förslag så kommer du att få det här – vi har nämligen hittat fem stycken olika babysitters som alla kostar under 400 kronor.

Petite Chérie Babysitter Lyx

Petite Cherie Babysitter Lyx

Den här babysittern är inte bara praktisk, utan även snygg! Barnets egna rörelser får babysittern att gunga lätt, och ryggstödet har tre olika lägen.

Det finns ingen lekbåge på den, men den har en sele så att bebisen sitter säkert i den. Den passar från nyfödd och upp till ett halvår, eller 9 kg, och kostar ungefär 300.


BabaBing Babysitter

BabaBing Babysitter

Här har vi en till babysitter som är såväl snygg som praktisk – och denna har lekbåge. Perfekt för bebisen att leka med och utforska.

Andra fördelar med den här babysittern är att den väger så lite som ett kilo, vilket gör att den är enkel att flytta mellan olika rum – eller ta med när man åker bort. Den har även en antihalkbas som förhindrar att den glider runt på golvet.

Och förstås, en sele så att bebisen sitter säkert. Även denna passar för bebisar mellan 0 och 6 månader, eller max 9 kilo. Den kostar en aning mer än den tidigare, närmare bestämt 350 kronor.


Kinderkraft Babysitter Milyfun

Kinderkraft Babysitter Milyfun

Om vi skulle ha listat dessa babysitters efter vilken som är bäst, så skulle den här ha hamnat någonstans i toppen. Den har nämligen många bra funktioner och här får man väldigt mycket babysitter för pengarna.

Den avtagbara lekbågen har två roliga leksaker, en liten och mjuk bok, och en liten spegel. Babysittern kan vibrera i olika styrkor, vilket kan vara väldigt avslappnande och rogivande för bebisen – men det kan även hjälpa när bebisen har ont i magen.

Dessutom har den flera roliga melodier som bebisen kan lyssna på. Den är lätt att fälla ihop och enkel att ta med sig tack vare sin låga vikt. Den har gummibeklädda fötter, vilket innebär att den står stadigt utan att glida, men det gör också att den inte skadar golvet.

Babysittern har ett trepunktsbälte, och maxvikten är 9 kilo. Priset ligger på ganska precis 400 kronor – eller 399 kronor för att vara exakt.


Moweo Babysitter Classic

Moweo Babysitter Classic

Den här babysittern hade också varit med och slagits om förstaplatsen, om vi hade listat dessa babysitters med den bästa först. Precis som föregående babysitter så har även denna två leksaker, här är det dock två små mjukdjur och dessa hänger inte i en båge på babysittern utan i suffletten.

Och även denna babysitter har roliga melodier att roa bebisen med. Men där tar likheterna slut. Istället för vibrationer så har denna babysitter spännande ljuseffekter i regnbågens färger som underhåller och stimulerar barnet.

Här finns även en liten kudde som ger stöd och komfort, och som vi nämnde tidigare så finns det även en sufflett. Dessutom är den väldigt snygg och stilren, i grått och svart.

Det är dock synd att det inte finns några vibrationer i denna babysitter, för det är verkligen det enda som saknas här. Precis som samtliga babysitters ovan så passar denna från födseln och upp till 9 kilo, och priset är precis detsamma som för den förra – cirka 400 kronor.


Petite Chérie Babysitter Comfort

Petite Cherie Babysitter Comfort

En något enklare babysitter utan funktioner som de två tidigare, men ändå väldigt fin. Den är snygg och stilren, och dessutom mjuk och mysig för bebisen att ligga i. Ryggstödet är justerbart så att du själv kan välja hur mycket den ska luta, och den gungar mjukt när bebisen rör på sig.

Det finns en lekbåge med tre mjuka leksaker, men i övrigt är det mest detsamma som på alla ovanstående – ett bälte för att förhindra att bebisen ramlar ur, och den passar från nyfödd och upp till ungefär 6 månader, eller max 9 kilo. Priset ligger på cirka 350 kronor.


Bonus

Ladida Kombipaket med Babysitter och Babygym

Ladida Kombipaket med Babysitter och Babygym

Om du även har tänkt köpa ett babygym så kanske detta paket med båda dessa produkter kan vara något? Babygymmet passar från ungefär 2 veckor, och fungerar för både mag- och ryggläge.

Det finns fina färger och många leksaker att leka med – bland annat en blomma som spelar musik. Babysittern har en lekbåge med roliga och mjuka leksaker, ett justerbart ryggstöd, den kan spela melodier, och även vibrera.

Självklart har den även en sele så att bebisen sitter säkert, och även denna babysitter passar för bebisar mellan 0 och 6 månader – eller upp till 9 kilo.

Priset ligger på cirka 700 kronor, vilket visserligen är lite mer än 400 kronor, men istället får man ett superfint babygym på köpet! Perfekt kombipaket för den som letar efter både babysitter och babygym.

När behöver man en babysitter?

Detta var vi inne på tidigare. Det finns många tillfällen då en babysitter kommer väl till pass. Om man är ensam med bebisen ibland, till exempel när ens partner jobbar eller om man är ensamstående, så kommer det nästan garanterat att komma tillfällen då babysittern blir en räddare i nöden.

Du kan ta med babysittern vart du än går, och på så sätt ha översikt över barnet, och barnet kan se dig. Dessutom sitter bebisen fast i babysittern och du behöver inte vara orolig över att han eller hon ska rulla ur sängen, ned från soffan, eller liknande.

Babysittern är helt enkelt en trygg plats för din lilla bebis, som ger dig möjlighet att göra saker utan att ha en bebis i famnen samtidigt.

Om du behöver duscha eller gå på toaletten så ställer du helt enkelt in babysittern i badrummet, om du ska laga mat kan bebisen och babysittern följa med in i köket och så vidare.

Billiga Babysitters

Bebisen kan se dig och titta på när du lagar middag, eller leka med lekbågen eller andra leksaker, eller helt enkelt mysa och somna i babysittern.

Förresten är det inte bara vid sådana tillfällen man kan använda babysittern. Många bebisar älskar att sitta i en babysitter och gör det gärna ändå, för att leka eller bara sitta och se sig omkring.

En del bebisar somnar mycket lättare i en babysitter som man gungar lite på, eller en med vibrationer – kanske till en mysig melodi.

Men med det sagt så finns det förstås andra alternativ när man behöver ha händerna fria och vill ta med sig bebisen. Man kan till exempel ha bebisen i bärsele, ta in liggvagnen, använda en mjuklift (eller hårdlift) från vagnen, ta med babynestet och lägga på golvet, lägga bebisen i ett babygym, eller på en tjock filt på golvet.

Det finns helt enkelt många olika alternativ, men en babysitter har klara fördelar. Dels att bebisen halvsitter eller halvligger i babysittern och kan se bättre – framför allt kan den se dig bättre. Dessutom är bebisen fastspänd i babysittern och sitter säkert där i.

Dock är det förstås alltid upp till var och en vad man föredrar. En del tycker att babysitters känns som en onödig pryl eftersom det finns andra alternativ, men många tycker att babysittern är oumbärlig och ett måste och tar med den överallt.

Med andra ord, alla tycker olika och det är bara man själv som kan avgöra vilka prylar man behöver eller vill ha till sin bebis.

Vad ska man tänka på när man köper babysitter?

Det viktigaste när man köper babysitter, eller vad man än köper egentligen, är att fundera på vad för babysitter man vill ha. Vilka funktioner man behöver, vad som känns viktigast, och vilka saker som spelar mindre roll.

Om någon funktion känns extra viktig så bör man välja en som har just den funktionen. Ofta hittar man kanske en som är till exempel snygg och lite billigare, men som inte har just den funktionen man vill ha.

Slutligen väljer man den snyggare och billigare och övertygar sig själv om att den där funktionen inte är så viktig egentligen – för att senare ångra sig och komma fram till att man gärna hade gett en hundring extra för det, och att utseendet inte har lika stor betydelse som det andra.

Billiga Babysitters

Så det viktigaste är att man frågar sig själv vad man vill ha, och framför allt vad man behöver. Fundera över hur viktigt just det är, och om det verkligen känns viktigt så bestämmer du dig för att det är just en sådan babysitter du ska köpa.

Vilka funktioner känns viktigast för dig? Vibrationer, att den kan spela musik, en låg vikt, en rolig lekbåge, eller någonting helt annat? Kanske vill du bara ha en vanlig, enkel babysitter och bryr dig inte så mycket om funktioner.

Välj då en du tycker är snygg, eller någon som har fått bra recensioner. Kanske kan du fråga vänner och bekanta vad de har, eller hade, för babysitter till sina barn och om de kan rekommendera den?

Sammanfattning

Det finns många olika babysitters, med många olika funktioner, i många olika utseenden, och i många olika prisklasser. Det gäller egentligen bara att hitta en som man själv gillar – eller kanske framför allt en som ens bebis gillar.

Vad han eller hon föredrar kan dock vara svårt att veta innan man har testat, men om man köper en babysitter efter förlossningen så kan det vara lite lättare. Om bebisen till exempel verkar uppskatta musik och lyssnar nyfiket så kanske en med melodier passar bra?

Har den lilla börjat uppskatta leksaker så kan det vara kul med en lekbåge. Och om bebisen verkar gilla när det skakar lite grann, i vagnen eller när den är i famnen till exempel, då kanske den även uppskattar en babysitter med vibrationer?

Utöver alla funktioner som finns så är dock alla babysitters ganska lika. De uppfyller samma behov och fungerar på samma sätt. Om den inte har vibrationer så kan den istället gungas av en hand (eller en fot), eller av barnets egna rörelser.

Och finns det ingen lekbåge så kan man istället ge barnet en leksak att titta på, dock brukar just lekbåge finnas på de allra flesta.

Finns det inga melodier så kan man istället spela musik för barnet. Med andra ord; om man bortser från funktioner, som dessutom går att ersätta, så är alla babysitters i princip likadana.

Så egentligen spelar det kanske ingen större roll vilken man väljer – men om bebisen verkligen gillar den så kommer man definitivt vara glad att man köpte en. För som sagt, i vissa stunder är den oumbärlig.

Och även om den inte uppskattas så mycket av bebisen så kan man behöva sätta ned bebisen där någon minut ibland, och då är man ändå glad att den finns till hands och att ens bebis sitter säkert den där minuten.

Så kanske vill du bara ha en, och förhoppningsvis kommer din bebis också att uppskatta den. Och då är kanske inte funktioner, design, eller ett välkänt märke så viktigt.

Då vill man kanske istället hitta en till ett bra pris – inte minst om man är osäker på hur mycket den faktiskt kommer att användas.

Därför listade vi dessa fem babysitters, i en lägre prisklass. Alla är fina, praktiska, och (förhoppningsvis) användbara. Vi hoppas att detta har hjälpt dig lite grann i jakten på babysitter.

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals