Bästa babysittern 2024 – Ett praktiskt redskap för många situationer

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Funderar du på att köpa en babysitter men vet inte vilken som är bäst? Det finns otroligt många varianter och modeller att välja mellan idag och man kan lätt känna sig vilsen över vilken babysitter man ska köpa. 

Nu behöver du dock inte fundera längre, vi har nämligen testat ett stort utbud av babysitters och kommit fram till vilken som är bäst. En babysitter passar perfekt för den som har en liten baby och ibland vill kunna få händerna över till något annat.

I en babysitter sitter barnet tryggt och bekvämt samtidigt som det sakta gungas till sömns. Många babysitters har också leksaker som underhåller babyn när hen är vaken.

En babysitter är också bra om du vill träna upp ditt barns motorik, då det finns babysitters där barnet själv måste röra på sig för att babysittern ska gunga.

Av alla babysitters vi har testat så har vi kommit fram till att det bästa budgetalternativet är Carena Landsort Babysitter. Här får man verkligen mycket för pengarna. Det är en fin babysitter som är bekväm för barnet med sin stabilt utformade sittdel.

Är man beredd att betala lite mera är vår favorit Stokke Steps Babysitter som är både snygg och praktiskt. Här sitter barnet ergonomiskt och barnet kan själv gunga babysittern med sina egna rörelser. Ett plus med denna babysitter är att man kan fästa den på Stokke Steps matstol.

Vår premiumfavorit är babysittern 4moms MamaRoo 4,0 som sticker ut både i design och funktion. Här har man verkligen tänkt till och tagit fram en babysitter som ska påminna babyn om sina föräldrars rörelser.

En babysitter som vi vill uppmärksamma för sin smarta design och funktion är Tiny Love 3-i-1 Babysitter Barnstol och Vagga som är både en babysitter och en vagga. Denna babysitter är enkel att använda i båda lägena och har en inbyggd rörelsefunktion som vaggar barnet. 

Premium: 4moms MamaRoo 4,0

Denna babysitter har två olika rörelsemönster och kan både gunga och guppa din baby fram och tillbaka. Detta påminner babyn om föräldrarnas rörelser och får den att känna sig lugn och trygg. Det går att ställa in rörelserna på babysittern i fem olika rörelsescheman och hastigheter.

En inbyggd högtalare kan spela upp lugnande naturljud för barnet, men det går också att koppla in sin egen MP3-spelare eller iPhone.

Sittdelen är i mjukt och skönt tyg som är avtagbart och går att tvätta i maskin. Sitsen på babysittern går att ha i olika sitt- och ligglägen för ökad flexibilitet och komfort för babyn.

Fördelar

 • Hög kvalité, mycket funktionell
 • Automatisk vaggningsfunktion med olika hastigheter 

 • Möjlighet att koppla in MP3- spelare och spela naturljud 

Nackdelar

 • Väldigt dyr
 • Inte så hög maxvikt

 • Tung och klumpig, svår att förflytta


Mellan: Stokke Steps Babysitter

Denna babysitter går att använda på golvet samt monteras på den populära matstolen Stokke Steps. Babysittern går att justera i fyra olika sittlägen för bästa möjliga komfort för ditt barn. Barnet kan själv få babysittern att gunga genom att röra på sig, vilket tränar upp barnets motorik.

När babyn är nyfödd kan man använda det medföljande spädbarnsinlägget som ger extra stöd till babyn den första tiden. Denna babysitter har ett mycket mjukt och behagligt tyg som är vattenavvisande samt går att tvätta i 40 grader. 

Fördelar

 • Fin design med smarta detaljer
 • Välgjord och av hög kvalité, kraftig stomme 

 • Går att fästa på Stokke steps matstol 

Nackdelar

 • Dyr
 • Något låg


Budget: Carena Landsort Babysitter

Carena Landsort Babysitter var en självklar vinnare i budgetklassen - en prisvärd produkt av väldigt hög kvalité! Det som gjorde att vi fastnade lite extra för Landsort är att den känns mysig och ombonad för barnet, samt att den är stabil och smidig att flytta runt i hemmet. 

Med andra ord kan du vara säker på att både stor och liten får en bekväm och trygg upplevelse av den här produkten. Däremot kan den inte användas så länge, men med tanke på dess billiga pris anser vi inte att det gör så mycket. Vi är väldigt nöjda!

Fördelar

 • Hög kvalité till ett bra pris
 • Kan ställas in i fast och vaggande position, samt helt liggläge

 • Säker sele och löstagbar nackkudde

Nackdelar

 • Inte så smidig att fälla ihop

 • Något dåligt gung i vaggandet 


Special: Tiny Love 3-i-1 Babysitter Barnstol och Vagga

Denna babysitter har en enkel design och är bekväm för barnet att sitta i med en anatomiskt utformad sits. Babysittern gungar sakta fram och tillbaka när barnet rör på sig och tack vare babysitterns lätta vikt är det inte svårt för barnet att få den att gunga.

Det medföljer en fin lekbåge med mjukdjur som underhåller barnet. Babysittern går att använda från att barnet är cirka 3 veckor upp till 1 år.

Fördelar

 • Smart och praktisk design
 • Mångfunktionell

 • Kan användas som både babysitter, barnstol och vagga

Nackdelar

 • Något opraktisk att flytta runt
 • Dyr

 • Kan inte användas så länge


Varför ska du lita på oss?

Vi har testat alla babysitters under en period på 8 veckor med barn i åldrarna 2-9 månader. Varje babysitter har testats av barn i olika åldrar för att vi ska kunna utvärdera alla användningsområden på babysittern så bra som möjligt.

Vi har även låtit experter inom olika områden få testa alla babysitters för att på så vis få tillgång till specialistkunskap om produkterna. Med hjälp av deras bedömning har vi fått en bredare bild och förståelse för produkterna.

Utöver att vi själva har testat alla babysitters och låtit experter testa dem har vi även pratat med vanliga privatpersoner om deras åsikter kring produkterna.

Detta har gett oss en varierad och unik bild av alla babysitters och vi har på så vis kunnat komma fram till vilken babysitter som är bäst på marknaden.

Vem behöver köpa en babysitter?

En babysitter är perfekt att ha om man har en liten baby då den underlättar för dig och ger din baby en bekväm och mysig plats att sitta på. 

En babysitter fungerar som ett smidigt avlastningsredskap så att man som förälder kan få en liten paus ifrån att hålla babyn om man behöver ordna med något annat.

Om din baby tycker om att somna till en rörelse är en babysitter perfekt. Många babysitters har nämligen en inbyggd rörelsefunktion som sakta vaggar babyn till sömns.

När babyn är lite större är babysittern en perfekt plats för babyn att sitta och leka i samtidigt som den kan se sig runt och vara med där det händer. Många babysitters har leksaker och inbyggda ljud som kan underhålla barnet under en lång tid.

Hur kom vi fram till vilka babysitters vi skulle testa?

De modeller vi har valt ut och testat har noggrant valts ut efter att vi har studerat olika omdömen och försäljningslistor på hemsidor som Pricerunner.se och Prisjakt.se.

Detta har vi gjort för att få en uppfattning av hur marknaden för babysitters ser ut och vi har valt de babysitters som är populärast.

Detta har vi gjort för att det ska bli lättare för dig att välja den bästa babysittern. För att få ett så brett utbud som möjligt har vi valt babysitters från olika leverantörer i olika prisklasser. Alla babysitters vi har testat håller en mycket hög standard och uppfyller våra krav på säkerhet.

Hur testade vi babysittersena?

Vi har låtit 25 olika personer med barn från 2-9 månader testa minst två babysitters var. Detta har vi gjort för att man enklare ska kunna jämföra de olika babysittersena med varandra och på så vis få en uppfattning om vilka funktioner man uppskattar och tycker är mindre bra.

Varje testperson har fått en lista med kriterier och krav de ska utgå ifrån och som vi vill att produkten ska uppfylla. Vi har också kontaktat varje enskild leverantör för att få närmre svar på materialval, tillverkningsprocess, och funktioner.

Alla babystolar har testats av oberoende experter som har gått igenom funktion och säkerhet på alla produkter. Med deras hjälp kan vi fastställa att de uppfyller alla krav på säkerhet.

Utöver dessa tester har vi också låtit intervjua 50 privatpersoner som alla har köpt och använt en av de babysitters som vi har testat. Detta har vi gjort för att få en uppfattning om vad den vanliga användaren tycker och tänker om produkten.

Det är viktigt för oss att alla dessa aspekter är med när vi testar en produkt för att vi ska få en så bred bild som möjligt av produkten. Tack vare alla dessa tester har vi kunnat utse vilken babysitter som är bäst. 

Våra favoriter

Premium: 4moms MamaRoo 4,0

Denna babysitter blev alla testpersoner favorit när det kommer till premiumkategorin och den håller verkligen toppklass både vad gäller funktion och kvalitet. Här är en babysitter som är så mycket mer än bara en babysitter.

Denna babysitter tar väl hand om ditt barn och får hen att känna sig trygg och avslappnad tack vare den specialutvecklade gungfunktionen. Det finns fem olika lägen och hastigheter som alla påminner barnet om förälderns närhet och rörelse.

Barnet sitter bekvämt i den ergonomiskt utformade stolen och de medföljande bollarna som snurrar ovanför barnet är mycket underhållande.

Med lyxiga funktioner som naturljud och möjlighet att koppla in MP3-spelare eller sin egen telefon är det svårt att annat än älska denna produkt. Ditt barn kommer stillsamt att vaggas till sömns medans du får tid över till annat.

Detta är helt klart den bästa babysittern för den som vill investera i en babysitter som har allt och lite till. Den finns i några olika färger och materialutföranden.

Fördelar

 • Hög kvalité, mycket funktionell
 • Automatisk vaggningsfunktion med olika hastigheter 

 • Möjlighet att koppla in MP3- spelare och spela naturljud 

Nackdelar

 • Väldigt dyr
 • Inte så hög maxvikt

 • Tung och klumpig, svår att förflytta


Mellan: Stokke Steps Babysitter

Denna fina babysitter blev vår favorit i kategorin mellanklassen. Det är svårt att inte fastna för denna babysitter som har väl genomarbetade detaljer och en fin design. Babysittern är mycket bekväm för barnet med extra stoppning och mjukt tyg.

Speciellt bra är denna babysitter för det nyfödda barnet då det finns ett extra spädbarnsinlägg som gör det tryggt och säkert för babyn att ligga i babysittern.

Det går enkelt att vinkla babysittern i fyra olika lägen vilket är praktiskt om man vill att barnet ska lutas mer bakåt om det exempelvis har somnat.

Våra testpersoner gillar speciellt hur enkel denna babysitter är att gunga för det lite större barnet och den medföljande leksaksbågen är mycket uppskattad.

Denna babysitter kommer i tre olika färger, alla lika stilrena och som kommer passa i vilket hus som helst. Priset är även överkomligt.

Fördelar

 • Fin design med smarta detaljer
 • Välgjord och av hög kvalité, kraftig stomme 

 • Går att fästa på Stokke steps matstol 

Nackdelar

 • Dyr
 • Något låg


Budget: Carena Landsort Babysitter

Det här är en riktigt prisvärd och mysig babysitter från Carena, som är bra märke för barnprodukter. Babysittern är stabil och bekväm för barnet att sitta i, samtidigt som den är säker och smidig att hantera. Tack vare trepunktsselen kan du försäkra dig om att ditt barn sitter tryggt, och med den löstagbara nackkudden kan du öka komforten betydligt.

Vi gillar också att den här är försedd med en mjukt vadderad sits, och att du som förälder kan välja mellan att ställa in den i en fast position eller en gungande position beroende på barnets humör. Det finns möjlighet att växla till viloläge då barnet ska sova.

Babysittern klarar en maxvikt på 9 kg. Det tillsammans med det låga priset gör den till ett värdigt köp för perioden!

En annan smidig detalj är att babysittern har en bärrem, så att du smidigt och enkelt kan flytta den. Överlag en stabil konstruktion som möjliggör för barnet att få en avkopplande stund i den behagliga stolen. Vi gillar också att det hänger 3 leksaker från bågen, som kan tas av. 

Fördelar

 • Hög kvalité till ett bra pris
 • Kan ställas in i fast och vaggande position, samt helt liggläge

 • Säker sele och löstagbar nackkudde

Nackdelar

 • Inte så smidig att fälla ihop

 • Något dåligt gung i vaggandet 


Special: Tiny Love 3-i-1 Babysitter Barnstol och Vagga

Detta är en babysitter som vi vill uppmärksamma för den smarta designen som sticker ut i jämförelse med andra babysitters. Denna babysitter är mångfunktionell och går att använda både som babysitter och vagga.

Genom att trycka på en knapp fäller man ned babysittern och den blir till en vagga. Det är väldigt smidigt att man enkelt kan växla från sittläge till liggläge om barnet har somnat i babysittern.

En mycket uppskattad funktion som gör det ännu bekvämare för barnet när det har somnat. Utöver denna funktion är babysittern gjord i ett mjukt tyg och den känns stabil för barnet att sitta i.

Välj mellan tre snygga färgutföranden men notera att de olika alternativen kan variera i pris.

Fördelar

 • Smart och praktisk design
 • Mångfunktionell

 • Kan användas som både babysitter, barnstol och vagga

Nackdelar

 • Något opraktisk att flytta runt
 • Dyr

 • Kan inte användas så länge


Våra utmanare

Babybjörn Babysitter Balance Soft

Detta är en babysitter i en klassisk och tidlös design som har ett mjukt och mysigt tyg som är snällt mot din babys känsliga hy. Babysittern är ergonomiskt utformad och ger din baby bästa möjliga sittkomfort.

Då denna babysitter inte är batteridriven måste barnet röra på sig för att den ska gunga, ett roligt sätt för barnet att träna upp sin motorik. Passar från nyfödd upp till cirka 1 år. Finns många fina färger att välja mellan för ett cirkapris på 1400 kronor.

Kolla in denna länk för en längre recension om Babybjörn Balance Soft Babysitter.

Fördelar

 • Mjukt och mysigt tyg som är skonsam mot huden
 • Ergonomisk sits för extra komfort

 • Kan användas fram tills att barnet är 2 år

Nackdelar

 • Dyr

Chicco Babysitter Hoopla

Chicco Babysitter Hoopla är en ergonomisk och smidig babysitter som kan användas ända fram till att barnet väger 18 kg. Det beror på att den kan användas som en skön fåtölj när barnet blir lite äldre.

Som babysitter funkar den utmärkt att använda fram tills att barnet väger runt 9 kg. Utöver att den här varianten kan användas under en lite längre period så anser vi att den är riktigt bra på sitt jobb som ”barnvakt”, just för att den är otroligt bekväm men också underhållande.

Babysittern har en har en fin leksaksbåge spänd över sitsen, där du själv kan välja att ha kvar eller ta loss de hängande leksakerna. 

Sätet är brett och ryggstödet är möjligt att justera i flera olika lägen beroende på barnets humör, och vid behov kan du även slå på vaggningen. När du köper babysittern får du med en babyinsats, som gör att även den minsta bebisen har det skönt och tryggt där i.

Kort och gott kan vi sammanfatta den här babysittern från Chicco som praktisk, smidig och bekväm på alla sätt. Den är även smidig att fälla ihop och lätt att hantera. Vi uppskattar den säkra säkerhetsselen med vadderade remmar, samt de stabila gummifötterna. Lyxigt pris, men för så hög kvalité anser vi att det absolut är värt det. 

Fördelar

 • Kan användas från nyfödd till dess att barnet väger 18 kg

 • Vaggningsfunktion
 • Funkar både som babysitter och behaglig fåtölj för det större barnet

Nackdelar

 • Dyr
 • Något liten båge för leksakerna 


Tiny Love 3-i-1 Close to Me Babysitter Lux

Här har ni en lyxig babysitter från Tiny Love, som alltid gör väldigt fina och kvalitativa produkter för våra små guldklimpar. Babysittern är av riktigt hög kvalité och passar bra för alla familjer med småbarn. 

Det vi gillar lite extra med den här babysittern är att det finns så många valmöjligheter när det kommer till lägen och positioner. Att byta läge är väldigt enkelt, oavsett om du ska byta från sittande till liggande eller tvärtom. 

Det är alltså en multifunktionell babysitter som kan komma till stor nytta. I och med dess 3-i-1 funktion finns det alltså 3 lägen; sittläge, liggläge, och vibrerande läge. 

Tack vare vibrationerna och de 16 (!) melodier som finns att välja mellan kan du försäkra dig om att ditt barn till slut kommer slappna av och somna. Det är lätt att ändra volym på musiken efter behov.

Babysittern har ett fempunktsbälte som du enkelt knäpper så att barnet sitter säkert och bekvämt. Hela konstruktionen känns ombonad och mysig, både för stor och liten. 

När du ska flytta ställningen gör du det enkelt med hjälp av de två framhjulen. Dock kan dess storlek upplevas som lite klumpig och stor, men annars är den supersmidig och bekväm.  

Fördelar

 • Känns lyxig, hög kvalité
 • Otroligt bekväm och smidig

 • Vibrationer och musik för avkoppling

Nackdelar

 • Något stor och klumpig
 • Dyr


Vaggaro Babysitter

Denna babysitter är enkel att fälla ihop och ta med sig om man är på resande fot. Det går att ställa in höjden på babysittern så att barnet kan sitta både på golvet och i höjd med ett bord.

Babysittern har ett mjukt tyg som gör att barnet sitter ergonomiskt och det blir en mysig plats för barnet att sitta på.

Babysittern uppfyller den Europeiska säkerhetsstandarden och går att använda till barn upp till 15 kg.

Fördelar

 • Smidig att hantera
 • Barnet sitter ergonomiskt och bekvämt med anpassningsbar form 

 • Kan användas tills att barnet väger 15kg

Nackdelar

 • Dyr
 • Benställning ingår inte

 • Något enkel i sin design


Bumbo Floor Seat

Här har vi en liten specialare från märket Bumbo, nämligen en babystol anpassad för att agera likt en enkel babysitter. 

Kort och gott kan vi summera det som att den här babystolen är ett perfekt komplement då barnet tröttnat på att ligga och vaggas i den vanliga babysittern. Tack vare dess behagliga material i mjuk skumplast sitter barnet bekvämt, och det praktiska ryggstödet är bra för den ergonomiska hållningen i sittande läge.

Den här smidiga och enkla konstruktionen kan användas från att barnet är omkring 4 månader. I och med att den ger så bra stöd och är bekväm så kallas den för babysitter, fast att den ser ut som en stol.

Vid behov går det också att köpa till ett litet bord så att ditt barn både kan leka och äta i stolen, under din uppsyn såklart. Med andra ord en praktisk, smidig, bekväm och stabil babystol för de små barnen. Och till ett bra pris! 

Fördelar

 • Praktisk babystol
 • Uppmuntrar barnet till att öva på att sitta på egen hand

 • Låter barnet vara med och se på

Nackdelar

 • Ser lite billig ut
 • Kan inte användas så länge 

 • Något tight vid benen 


Produkter som utgått

Graco Swing N Bounce

Denna babysitter går att använda både som gunga och babysitter och passar från att barnet är nyfött upp till cirka 9 månader.

Babysittern har en elektronisk gungfunktion som går att ställa in i sex olika hastigheter samt att det finns en timer för automatisk avstängning.

När man använder babysittern som gunga sätter man fast den i en ram som även har en fin liten leksaksbåge som underhåller barnet. Det följer med ett vadderat huvudstöd man kan använda för att fixera barnets huvud.

Fördelar

 • Kan användas både som babysitter och gunga
 • Automatisk vaggning med 6 olika hastigheter

 • Timer för automatisk avstängning

Nackdelar

 • Något enkel design
 • Leksaksbågen är placerad väldigt högt


2ME Babysitter Kajsa

Detta är den absolut bästa babysittern i budgetkategorin. Här får man en bra och bekväm babysitter som kan underhålla barnet under en lång tid.

Babysittern är mycket stabil och tack vare sin lätta vikt är det enkelt för barnet att själv gunga babysittern med sina egna rörelser. En perfekt babysitter för dig som vill att ditt barn ska få möjlighet att träna upp sin motorik.

Alla testpersoner är eniga om att babysittern är bekväm för barnet som sitter stabilt i den mjuka sitsen. Man kan enkelt knäppa fast och ta loss babyn med bältet som har en extra vaddering så att det inte blir obekvämt för barnet.

Leksaksbågen som följer med är ett roligt tillägg som underhåller barnet medans hen sitter i babysittern. Cirkapriset 400 kronor är ett kap!


Graco Sweet Snuggle Swing

Denna babysitter har ett ställbart ryggstöd som går att ställa in i två lägen för ökad komfort för din baby. Babysittern har ett mjukt tyg som känns mysigt mot barnets hud och bältet är extra vadderat vid grenlåset.

Elektronisk gungfunktion som går att ställa in i sex olika hastigheter och en inbyggd liten högtalare som kan spela 10 melodier och 5 ljud. Det medföljer en leksaksbåge som är avtagbar och alla tyger går att tvätta i 30 grader.


4Moms Babysitter BounceRoo

Denna färgglada och snyggt designade babysitter är både bekväm och rolig att sitta i för ditt barn. Den har tre olika intensitetsnivåer och vibrationslägen som bidrar till att ditt barn blir avslappnad.

Den kan användas av nyfödda tills de väger runt 11,3 kilo. Den drivs även av batterier och blir därför superenkel att transportera eller flytta. Kommer i tre olika färgutföranden för ett cirkapris på 1900 kronor.


Nuna Leaf Babysitter

Detta är en ny typ av babysitter som kan gunga själv helt utan batterier, det enda du behöver göra är att knuffa till den lite lätt för att sätta igång gungningen. Detta gör att man slipper irriterande ljud och vibrationer från motorer.

För den som vill ha elektronisk gungning går det att köpa till en liten motor som är nästintill ljudlös. Dynan på denna babysitter är tillverkad i ekologisk bomull som är mjukt mot babyns hud och kan även maskintvättas.

Babysittern passar från att barnet är nyfött tills de väger cirka 15 kilo. Det finns några färger och utföranden att välja mellan för ett cirkapris på 2500 kronor.


Graco Sweetpeace Innegunga

Detta är babysitter som har många roliga funktioner som uppskattas av de flesta barn. Babysittern har en inbyggd funktion som kallas för ”mum motion”; detta ska efterlikna sättet som föräldrar håller sitt barn på och ger babyn en trygg upplevelse i babysittern.

Inbyggd gungfunktion med sex olika hastigheter vaggar försiktigt ditt barn till sömns. Små söta leksaker medföljer babysittern och det går även att koppla in en MP3-spelare för den som vill spela upp ljud eller musik för sin baby.

Passar från det att barnet är nyfött upp till 9 kg. Kostar cirka 2400 kronor på nätet, vilket de flesta av oss inte tyckte var så farligt med tanke på den höga kvalité och de många funktionerna man får.

Frågor och svar

Vilka butiker säljer babysitters?

Att hitta en babysitter är inte svårt, utan det hittar du både i massor av nätbutiker och vanliga butiker som säljer bebissaker.

För att hitta rätt babysitter till rätt pris är det smartaste att du helt enkelt kollar igenom vad som erbjuds i de olika butikerna. Det finns ingen anledning att stressa fram ett beslut, utan gör så att du tar tid på dig för att hitta rätt just för dig.

Eftersom det finns så många butiker som säljer babysitters kommer du knappast att behöva leta länge, utan du kommer att hitta mycket att välja mellan.

Kolla in kundernas recensioner för då kan du snabbt bilda dig en uppfattning om vad andra har för erfarenhet av de olika varianterna och om de faktiskt fungerar lika bra i verkligheten som på pappret.

Varför ska man ha en babysitter?

Med en babysitter kan bebisen få upptäcka saker på ett annat sätt än att bara ligga på golvet. Det blir spännande och roligt för barnet då hen kan uppleva både människor och saker runt omkring. Samtidigt som bebisen har det bra i sin babysitter kan ni vuxna få lite avlastning.

Kanske vill du diska? Laga mat? Duscha? Städa? Ja, det finns olika saker som behöver göras där det är svårt att samtidigt bära på en bebis.

Med en babysitter löser det sig snabbt och smidigt under förutsättning att bebisen trivs, såklart. Det är ovanligt med bebisar som inte trivs i en babysitter, så det kan du nästan helt räkna med att din bebis kommer att göra.

Det finns också mycket annat som är bra med en babysitter, så som att den gungar lite skönt. Det är en liten extra fördel man får på köpet, så det är bara att vara tacksam för!

Gungandet är ju, som känt, något som bebisar uppskattar, så det är endast positivt att en babysitter hjälper till med det.

När kan barnet börja sitta i babysittern och hur länge kan den användas?

Man kan börja använda en babysitter direkt om det finns ett liggläge, eller ”nästan” liggläge. Du kan, av förklarliga skäl, inte låta bebisen vara i babysittern hela tiden, men kortare stunder går det bra, även om det är en nyfödd bebis det handlar om.

Du kan välja lite själv när du tycker att det känns lämpligt att testa. En smart idé är dock att komma ihåg att även om du vill gå och bära på din nyfödda bebis dygnet runt i början kommer det att bli lite jobbigt efter ett tag.

Om du då redan vant in bebisen med att sitta i en babysitter blir övergången inte så svår. När det kommer till hur länge man ska använda sin babysitter är det lite individuellt.

Det som är det viktigaste att ha koll på är hur rörlig ditt barn är. Om det är så att du har ett väldigt rörligt barn är det farligt att använda en babysitter.

Det är väldigt vanligt att den faller omkull och trots att detta går bra i de flesta fall finns det exempel på när det har gått riktigt illa. Var därför noga med hur länge du använder en babysitter till ditt barn, för trygghet och säkerhet går före allt!

Är det värt att köpa en babysitter med eller utan vibration?

En babysitter gungar av sig själv när barnet rör sig eller när du gungar med handen eller foten. Då kommer rörelserna automatiskt genom att bebisen, eller du själv, omedvetet styr rörelsen.

De varianter som har en inbyggd vibration har inprogrammerade rörelser så att det gungar med hjälp av en motor. Vilken man vill ha beror helt på vad för typ av person man är.

Vissa tycker det är bra med en mer avancerad, dyr variant som gungar utan att vare sig förälder eller barn gungar det. Andra tycker att det är bättre med den gamla vanliga varianten där gungningarna beror på bebisens eller förälderns rörelser.

Om man har en babysitter med vibration blir det mindre intimt än vad det är när man själv gungar babysittern.

Man ska också tänka på att det kanske är obehagligt för barnet när babysittern gungar sig själv. Med den gamla vanliga varianten rör den sig enligt barnets eget rörelsemönster, vilket ger en mer lugn känsla.

Finns det babysitters för tvillingar?

Det finns inte babysitters för tvillingar, utan man får köpa två. När man ställer dem bredvid varandra ser det dock ut som en.

Det finns så många bra babysitters idag, så du kommer inte att behöva leta länge innan du hittar den sort du vill ha. Sedan är det bara att köpa två av samma och låta tvillingarna mysa runt i sin egen babysitter!

Finns det särskilda babysitters för kolikbarn?

Det finns inte en speciellt framtagen babysitter som endast är till för kolikbarn. Det är dock så att den typ av babysitter som är vibrerande är till stor hjälp för många som lider av kolik.

Denna typ av vibrerande babysitter kan man bäst beskriva som en automatisk babygunga som gungar sig själv.

Som ni kan förstå är detta ett mycket bra hjälpmedel för föräldrar till kolikbarn eftersom man inte behöver gunga och bära runt på barnet själv hela tiden.

Vibrationerna lindrar de gaser som barnet kan uppleva som smärtsamma, vilket gör att barnet kan få lite lugn och ro. Man vill ju göra allt man kan för att det ska kännas bättre i bebisens lilla mage.

Att då kunna få hjälp av en vibrerande babysitter man kan ha hemma bredvid sig på golvet medan man lagar mat är det helt underbar och det är bara att säga tack!

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals