Recension: Carena Grynna – En resesäng att lita på

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

810
PRIS
8/10
LIVSLÄNGD
7/10
DESIGN
7/10
KVALITET

Köpguide

Att ha en resesäng redo att plockas fram när du behöver det är verkligen jättepraktiskt. Det är en supersmart investering att göra och de föräldrar som har en brukar oftast säga att de under inga omständigheter kan vara utan den. Att kunna ha en riktig, ihopfällbar spjälsäng när du tillfälligt ska åka bort är så otroligt mycket mer praktiskt än att försöka ordna för barnet på ett säkert sätt i en vanlig säng, alternativt ha vagnen med i sovrummet när du är gäst hos någon.

En resesäng är konstruerat med höga, uppfällbara kanter och fungerar exakt som en spjälsäng men med sängbotten placerad i golvhöjd eftersom sängar av den här typen inte har några ben som är högre än ett par centimeter. Det är helt enkelt som en tältsäng för spädbarn. Det är också perfekt för dig som har små barn på besök hemma ofta. Om du är mormor eller morfar, farmor eller farfar som ofta har barnbarnen på besök är Carena Grynna perfekt.

Om barnet inte är långt och storvuxet kan man utan problem använda en sån här säng tills barnet är över ett år gammal, kanske till och med två. Just Carenas modell är avsedd för barn upp till 15 kg och kan därmed användas på barn upp till tre års ålder! Det är verkligt bra och den här resesängen kan man ha nytta av i många år, särskilt om det finns planer på småsyskon som kommer efter. Så man har användning av den mycket längre än vad man tror. Skapa stor trygghet för barnet genom att hen får ha sin egen säng när familjen ska sova borta, eller åka på besök, någonstans.

Carena Grynna

Ombonat i sängen

Den är också givetvis perfekt om ni ska på semesterresa eller om ni vill ha någonting smidigt att använda på sommarstället. Resesängen Carena Grynna ger en ombonad och trygg känsla. Resesängens sidor består av ett meshtyg i nät som fungerar som ett bra ljusskydd också.

Öppningen upptill är också mindre än själva madrassbotten. Det resulterar i att sängen blir nästan som en koja för barnet och ger en verkligt ombonad känsla. Det ganska genomskinliga meshnätet gör ändå att du kan se barnet utan problem genom sängväggarna, vilket är jättepraktiskt. Bara genom att kasta en blick på sängen så har du koll på bebisen och kan se att allt är okej.

Carena Grynna

Prisvärd

Du behöver inte resa långt eller många gånger per år för att tycka att det här är en av de smidigaste och mest användbara prylarna av alla. Bor ni på hotell regelbundet blir det alltid en extra kostnad om du ska be hotellet placera in en spjälsäng i rummet. Då är det precis lika smidigt och mer kostnadseffektivt att checka in på flyget med en resesäng istället.

Carena Grynna är perfekt för detta eftersom det är en lätt resesäng som är exceptionellt snabb och smidig att fälla upp och fälla ihop. En resesäng ska vara enkel att ta med sig, annars är det ingen större idé. Sängbotten skall vara av tillräckligt bra kvalitet, så att barnet ligger bekvämt i sängen. Att investera i en bra resesäng är väl värt pengarna och ni kommer inte att ångra er. Gör det från allra första början och ha en riktigt bra resesäng hemma, redo att ta med när ni ska åka iväg.

Carena Grynna

Den är också alldeles utmärkt att använda som en tillfällig lekhage när du är ute på resande fot. När barnet blivit några månader och kan sitta upp och du känner att du inte kan ha absolut 100% koll på lillen, så är det en trygghet att ha resesängen med där du befinner dig och låta barnet sitta där och pyssla och leka en stund, medan du tryggt kan ägna dig åt annat och samtidigt ha barnet under uppsikt.

Ihopfällning

Carena Grynna är hopfällbar och det går att göra med några enkla handgrepp. Resesängen fäller du ihop och upp på bara några sekunder. Det är verkligen oerhört smidigt. Det enda du behöver komma ihåg vid uppfällning är att du förankrar madrassen med hjälp av de fyra banden på madrassens undersida.

Carena Grynna

När du packat ihop resesängen placerar den du bara i den medföljande väskan. Ibland är de formade som en hockeybag, men den här blir den en platt och kvadratisk form och är jätteenkel att bära med de två handtagen på väskan. Resesängen lämpar sig därför alldeles utmärkt att ta med när du ska flyga och åka tåg. Den tar också väldigt lite plats i bagageutrymmet och är enkel att stuva in i en garderob.

Madrass

Madrassen som medföljer är 4 cm tjock och består av fukttransporterande skumgummi som håller ditt barn lagom tempererat och torrt. Madrassen har även ett överdrag som du lätt kan ta av och tvätta i maskintvätt i 30 grader.

Carena Grynna

Tillbehör

Carena Grynna kan också kompletteras med ett myggnät, vilket garanterat kommer till användning på somrarna. Att kunna lägga över ett myggnät när du nattat barnet på lantstället, till exempel, är en stor trygghet och du vet att bebisen kommer att slippa inte bara myggbett, utan andra typer av insektsbett också.

Nackdelar

Med tanke på priset är det nästan svårt att hitta nackdelar med Carena Grynna. Man bör dock vara medveten om är att madrassen inte har något som ger den stadga i mitten av sängen, så den blir alltså något skålformad och böjd i mitten. Det handlar om ett par centimeter och var ingenting som störde oss när vi provade den, men man behöver vara medveten om detta. Vill man hitta någon lösning själv på det här placerar man något under resesängen; som ett par böcker eller liknande.

Produktfakta

  • Mått uppfälld: 73 x 120 x 70 cm 
  • Mått madrass: 60 x 110 x 4 cm
  • Vikt: 5 kg
  • Tillbehör: Insektsnät
  • Mått hopfälld i väska: 56 x 60 x 15 cm
  • Ålder på barn: 6 mån-3 år/0-15 kg
  • Certifiering: EN 12227:2010

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals