Recension: Maxi Cosi Pebble – Säkert, bekvämt, och snyggt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

9/10
PRIS
9/10
LIVSLÄNGD
10/10
DESIGN
10/10
KVALITET

Köpguide

Det bästa man har sätter man… På bordet, tänkte du kanske? Åtminstone om du har hört det gamla talesättet. Vi syftade dock på: i ett säkert babyskydd! Eller bilbarnstol eller bältesstol, beroende på ålder. Oavsett vilket som är aktuellt så är det alltid lika viktigt att ditt barn sitter säkert i bilen. Just därför är det också viktigt att byta till bilbarnstol så fort barnet sitter stadigt utan stöd. Varför? För att bilbarnstolar helt enkelt är säkrare än babyskydd.

Men första månaderna är det förstås babyskydd som är aktuellt och det är också sådana vi ska kolla närmare på nu. Eller närmare bestämt så ska vi ta en titt på ett specifikt babyskydd, nämligen Maxi Cosi Pebble.

Och när det gäller babyskydd och övriga bilbarnstolar så må säkerheten vara viktigast, men det innebär inte att andra egenskaper är oviktiga. Det innebär inte heller att man måste tänka bort komfort, praktiska egenskaper och allting annat.

Det finns nämligen ett stort utbud av babyskydd och även om det kan göra det svårare att välja så innebär det också att det blir enklare att hitta ett som är säkert, men ändå uppfyller alla andra kriterier som man kan tänkas ha.

Maxi Cosi Pebble

För att återgå till det aktuella babyskyddet så ligger Maxi Cosi i toppen när det gäller just babyskydd och bilbarnstolar. Och vi kan faktiskt avslöja redan nu att Pebble inte är något undantag. Men hur bra är det egentligen? Finns det några nackdelar?

Det och mycket mer kommer vi snart att berätta. Du kommer även att få veta vad som är viktigt att tänka på när man köper babyskydd, vem just detta babyskydd passar för, och inte minst – om Maxi Cosi Pebble är rätt val för just er.

Pris

Prismässigt ligger Maxi Cosi någonstans i mitten. Det finns babyskydd för långt under tusenlappen, men också de som kostar ett par tusen och uppåt. Pebble ligger däremellan och med tanke på att Maxi Cosi är ett välkänt och populärt märke så är det väl ändå acceptabelt.

Egentligen är det faktiskt ganska anmärkningsvärt att Maxi Cosi håller en så pass låg prisnivå på sina babyskydd, då de faktiskt är i samma klass som de dyraste.

Oavsett om det handlar om kvalitet, komfort, eller andra egenskaper så är Maxi Cosi i allmänhet, och Pebble i synnerhet, lika bra eller bättre än dyrare babyskydd.

Maxi Cosi Pebble

Man bör också tänka på att billigare babyskydd sällan kommer från välkända tillverkare med ett gott rykte. Maxi Cosi är beprövat och pålitligt och håller en otroligt hög kvalitet på sina produkter.

Med det sagt så behöver inte billigare babyskydd vara dåliga, men du hittar garanterat flera säkra babyskydd i högre prisklasser än i lägre, så där gäller det att välja med extra stor omsorg och gärna höra eller läsa andras omdömen innan man bestämmer sig.

Livslängd och kvalitet

När det kommer till livslängd och kvalitet så ligger Maxi Cosi i topp även där och det gäller förstås även Pebble. Livslängden är oftast likvärdig för de flesta babyskydd och den rekommenderade livslängden är 7 år.

Kvaliteten kan dock skilja en del mellan olika babyskydd. Maxi Cosi Pebble håller en väldigt hög kvalitet, men just kvaliteten är kanske inte alltid överdrivet relevant.

Babyskydd används trots allt väldigt kort tid, men skillnaden här är att många andra babyskydd ändå hinner bli relativt slitna om de används flitigt.

Maxi Cosi Pebble kommer högst troligt att se ut som ny, möjligtvis kan klädseln behöva tvättas, men något slitage märks sällan på Maxi Cosis babyskydd efter den korta användningstiden.

Med det sagt så vill man kanske ha möjlighet att låta eventuella småsyskon ta över den, men den här kommer högst troligt att kunna användas nästan konstant under sina 7 år – och egentligen längre än så, om det inte vore för att livslängden är just 7 år. Livslängd och kvalitet är helt enkelt inga problem här.

Design

Även designen är bra på alla sätt och vis. Den har en snygg och smidig design, men just utseendet är ändå inte det som är allra bäst. Det bästa är nämligen att den har en smart design. Den har allting du behöver, så som solskydd och ett lättåtkomligt bärhandtag.

Bärhandtaget kan dessutom enkelt fällas ned när du ska ta i och ur bebisen, behöver nå ditt barn i bilen, eller helt enkelt inte behöver solskydd utan hellre ha full insyn.

Maxi Cosi Pebble

Selen är väldigt smart, den står upp så när du ska sätta i eller ta ur barnet så hamnar inte remmarna i vägen utan det går lätt och smidigt att spänna fast barnet.

Babyinlägget är utformat på ett sätt som omfamnar barnet, det ökar komforten, är ergonomiskt, och ger dessutom ett utökat sidoskydd. Nackstödet är vadderat och justerbart och ger barnets huvud ett bra stöd.

Säkerhet

Det som är viktigast att tänka på när man ska köpa babyskydd är att det är godkänt. Det innebär helt enkelt att det uppfyller kraven som ställs på ett babyskydd och det gör att man kan känna sig trygg – eller rättare sagt vet att barnet är tryggt och sitter säkert i bilen.

Överlag är säkerheten viktigast och det är bra att kolla extra noggrant på just säkerhet. Hur är babyskyddet utformat, på vilka sätt är det säkert? Välj helt enkelt ett babyskydd med hög säkerhet.

Viktiga saker att tänka på

Utöver säkerhet så handlar det egentligen främst om vad man själv tycker är viktigt. Om babyskyddet ofta kommer att flyttas mellan olika bilar, användas på barnvagnen, eller bäras med så är en låg vikt och enkel installation såklart viktigt.

Men det beror som sagt helt på hur man ska använda babyskyddet och hur ofta. Om det alltid kommer att sitta i bilen, och alltid i samma bil, så är vikten och enkel installation förstås inte lika viktigt.

Komforten är dock en viktig egenskap, att barnet sitter bekvämt, inte minst om man ibland åker lite längre sträckor. Köper man babyskyddet begagnat finns det förstås ännu mer att tänka på. Först och främst, kolla alltid efter datumstämpeln.

Den finns oftast någonstans på undersidan av babyskyddet och den visar när det tillverkades. Den rekommenderade livslängden är 7 år, så babyskyddet bör inte vara äldre än 6 år.

Just babyskydd används inte alls lika länge som bilbarnstolar, men det är ändå viktigt att tänka på att livslängden inte får passeras under tiden man använder den.

Dessutom är det såklart viktigt att kolla på skicket, även om babyskyddet inte har passerat sitt bäst före-datum så kan skicket ändå vara dåligt.

Undersök noggrant så att det inte finns några skador eller sprickor, då bör den inte användas eftersom det kan försämra säkerheten. Vi måste dock varna lite för just begagnade babyskydd.

Maxi Cosi Pebble

Om man väljer att köpa ett begagnat babyskydd så måste det vara okrockat, vilket såklart är svårt – om inte omöjligt – att veta. Och detta gäller även om babyskyddet inte tagit någon skada vid krocken, vilket kan göra det svårt att se.

Här får man helt enkelt ändå utgå från skicket, även om man som sagt aldrig kan vara helt säker. Att köpa eller få ett begagnat babyskydd från en släkting eller nära vän är förstås tryggare, om det är någon du verkligen litar på.

I övrigt måste vi avråda från att köpa begagnat eftersom just babyskydd och bilbarnstolar är det viktigaste du kommer att köpa till ditt barn – eller rättare sagt, det är den produkt där säkerheten är som allra viktigast.

Vem passar Maxi Cosi Pebble för?

Maxi Cosi Pebble passar egentligen alla. Det är nog ytterst få människor som inte skulle älska ett såhär säkert och smart babyskydd. Kanske passar det extra bra om man kommer att använda babyskyddet ofta, men enbart eftersom kraven ökar om man använder det ofta.

Och det här babyskyddet lär med största sannolikhet att möta dina krav, och mer därtill. Om man däremot redan har ett babyskydd som man är nöjd med, men behöver ett extra av någon anledning, då vill man kanske hitta ett som är något billigare.

Men vi skulle egentligen inte säga att det här är ett dyrt babyskydd, snarare mittemellan prismässigt och otroligt prisvärt. Så Maxi Cosi Pebble passar för den som letar efter ett pålitligt, säkert, och smart babyskydd med hög kvalitet, hög komfort, och användbara funktioner.

Fördelar

 • Selen kan höjas varefter barnet växer och kan på så sätt växa med barnet. Man riskerar aldrig att selen ska hamna för långt ned
 • Basenheten har såväl ljus- som ljudfunktioner så man slipper oroa sig över att babyskyddet inte sitter korrekt
 • Otroligt smart sele som automatiskt hålls upp när den är öppen
 • Kan användas med såväl basenhet som bilens bälte
 • Babyinlägget är ombonat och ergonomiskt och har dessutom extra sidoskydd

Nackdelar

 • Möjligtvis något tung, även om det inte är någon överdrivet stor skillnad och ingenting som stör nämnvärt
 • Solskärmen är en aning kort och hade gärna fått vara en aning längre

Produktfakta

 • Viktgrupp: 0-13 kg 
 • Bredd: 44 cm
 • Djup: 59 cm
 • Höjd: 69 cm
 • Vikt: 4,1 kg
 • Riktning: Bakåtvänd
 • Internt bälte: Ja
 • Bälte: 3-punktsbälte
 • Fästanordning: Isofix basfäste, bältat basfäste, 3-punktsbälte
 • Funktioner: Avtagbar och tvättbar klädsel,  bärhandtag
 • Tillgängliga färger: Blå, brun, grå, röd, svart, turkos, grön, beige, rosa, lila
 • Godkännanden: ECE 44.04-Märkt, R129 (i-Size)

Sammanfattning

Maxi Cosi Pebble har allt man kan önska av ett babyskydd, och ännu mer. Säkerheten är väldigt hög, och babyinlägget ger extra sidoskydd. Inlägget är dessutom ombonat, vilket ger komfort, men det är även ergonomiskt.

Selen är genialisk, då den hålls upp automatiskt när den är öppen. På så sätt blir det väldigt enkelt att sätta i och ta ur barnet och man slipper att remmarna är i vägen.

Det är faktiskt svårt att hitta någonting negativt med Maxi Cosi Pebble. Kvaliteten är hög, säkerheten är hög, designen är såväl snygg som smart, och priset går inte att anmärka på. Det är helt enkelt ett väldigt prisvärt babyskydd.

Om vi ändå ska klaga lite så hade solskärmen gärna fått vara lite längre och haft flera lägen. Babyskyddet är också en aning tyngre än många andra babyskydd. Dessa detaljer stör dock inte särskilt mycket, speciellt inte med tanke på att allting annat verkligen är jättebra.

Så Maxi Cosi Pebble är helt enkelt ett utmärkt babyskydd som uppfyller alla förväntningar man kan tänkas ha på ett babyskydd, och mer därtill.

Om man letar efter ett babyskydd som är säkert, men samtidigt har hög komfort och många bra egenskaper så är detta ett mycket bra val.

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals