Recension: Skruttenringen – Säkerhet i vattnet

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

8/10
PRIS
9/10
LIVSLÄNGD
10/10
DESIGN
9/10
KVALITET

Köpguide

Armpuffar, armringar, simringar, simpuffar, flytringar… Ja, vad man kallar detta simhjälpmedel till barn varierar, men en sak är säker. Till mindre barn som ännu inte lärt sig att simma är detta, eller någon liknande produkt, ett måste.

Detta är en självklarhet oavsett om det handlar om sommarens alla bad i hav och sjöar, på badhus, eller utomlands. Men det finns faktiskt en hel del att välja på, såväl olika varianter som olika märken.

Självklart vill man ha någonting som är pålitligt och samtidigt bekvämt för barnet, men hur vet man egentligen vilka som faktiskt är det?

Här måste vi dock börja med att understryka vikten av att inte lämna barnen obevakade i vatten, inte ens i grunt vatten och inte ens med ringar på armarna. En olycka kan alltid hända, och det går fort.

Så var alltid nära barnen när de badar och släpp dem inte med blicken. Man måste alltid ha respekt för vattnet och tänka på att man aldrig kan vara helt säker och man kan aldrig vara för försiktig.

Med det sagt så är ändå ringar, eller något liknande, ett måste. Det är utmärkt som extra säkerhet och gör att både du och barnet kan känna er lite tryggare. Men som sagt så är det inte alltid så enkelt att veta vilka man ska välja.

Vi har kollat närmare på ett märke, nämligen Skruttenringen. Här kommer du få veta allt du behöver om du är på jakt efter flythjälpmedel för barn. Kanske är det just dessa som är rätt för er?

Om vi börjar med att kolla på priset så känner vi oss faktiskt lite kluvna. Å ena sidan så är priset faktiskt en aning högt, om vi ska vara helt ärliga. Det finns många ringar som är betydligt billigare.

Om man kollar på andra ringar som är likvärdiga med dessa, alltså lite pålitligare och välkända, så är priset fortfarande betydligt högre.

Men samtidigt så kan vi inte påstå att de inte är värda sitt pris för det är trots allt en bra produkt på väldigt många sätt. Så de är en aning dyra, men samtidigt prisvärda.

Skruttenringen

När det gäller kvalitet och livslängd så finns inte mycket att klaga på egentligen. Det är svårt att säga hur länge dessa kommer att kunna användas, men förmodligen kommer de gott och väl att räcka så länge barnet behöver dem.

Och då ska man tänka på att de passar från 1 år och tills barnet väger 30 kg. Med andra ord så kommer de förmodligen att användas under många år.

Design

Om vi ska säga någonting om utseendet, trots att det knappast är det viktigaste, så ser de ut som vilka andra ringar som helst i princip. Färgerna är dock klara och fina, så det är helt klart ett plus.

De känns lite mindre än många andra ringar, vilket egentligen mest innebär att de blir lite mindre otympliga för barnet.

Säkerhet och bekvämlighet

Men viktigaste är väl ändå att de är säkra och är bekväma för barnet att använda. Om vi börjar med att kolla på säkerheten så finns det två faktorer som spelar in, dels flytkraften och dels att de sitter bra – eller att de sitter kvar, helt enkelt.

När det gäller flytkraften så är den klart godkänd; möjligtvis något sämre än på en del likvärdiga ringar, vilket möjligtvis kan bero på att storleken är något mindre. Det är dock ingen större skillnad och den är ändå godkänd som sagt.

Dessutom sitter de väldigt bra på armen, så även där blir det godkänt. De sitter kvar och det känns som om de sitter ordentligt, men utan att sitta för hårt eller att det blir obekvämt för barnet.

Och då kommer vi även in på den andra viktiga egenskapen; att den är bekväm. Och ja, även där får Skruttenringen helt klart godkänt. Här finns inga obekväma kanter som kan skava, vilket är ett stort plus.

Och som sagt så sitter den ordentligt utan att det blir för hårt eller obekvämt. Som vi också var inne på tidigare så är den dessutom något mindre än en del likvärdiga ringar, vilket gör den mindre otymplig och även lite bekvämare. Så sammanfattningsvis är detta en såväl säker som bekväm ring.

Hur ska man tänka inför köp av armringar?

När man ska köpa ringar eller något annat flythjälpmedel till sitt barn, så är det viktigaste att läsa på lite innan och se vilka olika alternativ som finns.

Därefter gäller det helt enkelt att bestämma sig för vilken variant man vill använda och vilket märke man ska köpa. Och det är inte det lättaste, men man får helt enkelt se till att läsa på så mycket som möjligt innan man bestämmer sig.

Skruttenringen

Att välja ett lite mer välkänt märke kan vara en bra idé om man är osäker; självklart är det ingen garanti att man kommer att gilla dem, men det tyder ändå på att många gör det. Sannolikheten är större att man faktiskt föredrar ett lite mer välkänt och populärt märke, än ett helt okänt.

Dessutom har dessa välkända märken oftast den bästa flytkraften, så även om de kostar lite mer så är det förmodligen värt det i längden – dessutom är kvaliteten oftast betydligt högre, så man slipper förhoppningsvis att köpa mer än ett par.

Vem passar Skruttenringen för?

För att återgå till Skruttenringen så är det definitivt ett par bra och prisvärda ringar som passar de flesta barn – såväl lite yngre som äldre.

De kan användas under en lång period, så de spelar egentligen ingen roll hur gammalt barnet är, men man kan med fördel köpa dem när barnet är runt 1 år så att man hinner använda dem länge.

De finns i flera fina färger, så det är lätt att hitta en – eller flera – man gillar. Dessutom är de såväl bekväma som säkra och det är ju trots allt det som är viktigast.

Fördelar

 • Inga kanter som kan skava eller kännas obekväma
 • Lite mindre och därmed inte lika otympliga
 • Snygga färger
 • Passar under lång tid, från 1 år och upp till 30 kg
 • Sitter stadigt och ordentligt på armen
 • Hög kvalitet
 • Ftalatfri
 • Kommer med en förvaringsväska så att de lätt kan tas med

Nackdelar

 • Något dyra i jämförelse med andra ringar, även likvärdiga ringar

Produktfakta

 • Från (ålder): Ca 1 år 
 • Maxvikt: 30 kg
 • Material: Plast
 • Övrigt: Ftalatfri PVC, CE märkta
 • Godkänd enligt: EN13138:2014 (simhjälpmedel)EN71-1:2014, -2:2011, -3:2013+A1:2014 (leksaker, säkerhet, gifter, och flamsäkerhet)

Sammanfattning

Någon form utav flythjälpmedel är nästan ett måste, åtminstone till mindre barn och om man badar ofta. Men vilken typ av flythjälpmedel och vilket märke spelar egentligen mindre roll – det viktigaste är att man själv och framför allt ens barn trivs med det. Och att det är säkert, förstås.

Men egentligen är det svårt att veta vad man föredrar innan man har testat, som med så mycket annat. Ibland kan man ha tur, köpa det första man hittar och älska produkten. Andra gånger läser man på, velar fram och tillbaka, köper till slut det som känns rätt – och blir ändå missnöjd.

Och det är helt enkelt så man får göra här med. Prova sig fram. Kanske blir man nöjd med första, kanske inte. Men vi tror ändå att Skruttenringen är lite av ett säkert kort tillsammans med andra likvärdiga ringar.

Och om det är ett mindre barn som ska använda ringarna så vill vi verkligen rekommendera att man väljer lite bättre produkter; och därmed lite dyrare.

Det är värt det i längden; dels för att kvaliteten är betydligt bättre, så man slipper köpa flera par. De håller längre, helt enkelt. Men även för att de ofta är både säkrare och bekvämare.

Skruttenringen är såväl säkra som bekväma, de har inga kanter som skaver eller känns obekväma mot huden, de håller en hög kvalitet, de sitter bra på armen, de kan användas under lång tid, de är ftalatfria, de är inte otympliga… Ja, listan kan göras hur lång som helst nästan.

De är en aning dyra, men ändå väldigt prisvärda. Det finns likvärdiga produkter som är en aning billigare och de kan också vara ett alternativ. Men vi tycker definitivt att man ska satsa på lite bättre ringar, även om de som sagt är lite dyrare, och Skruttenringen är ett bra alternativ.

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals