Bästa gummistövlarna för barn 2024 – Säg hejdå till blöta fötter utan att säga hejdå till vattenpölarna

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Att ha barn är helt fantastiskt roligt och mysigt, framförallt när det är sommar och man kan åka till stranden och bada, leka i trädgården och busa i gräset. Men som vi alla vet så har sommaren ett slut, och då vankas hösten.

När vädret börjar ställa om sig för höst byts soliga dagar ut mot regn och rusk, vilket också ger oss vattenpölar, hala underlag, och leriga gräsmattor.

Men till skillnad från de flesta vuxna som gärna håller sig inomhus vill barnen ut och leka precis lika mycket som under sommaren. För att undvika att barnet kommer in som en blöt katt är det viktigt att de har rätt kläder på sig.

Och nu på senare dar har man ju faktiskt insett att det där uttrycket som ens skolfröknar tjatade om faktiskt stämmer; det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder!

I regn och rusk innebär rätt kläder sådant som håller barnet torrt och varmt, som gummistövlar! Gummistövlar är den perfekta skon när det är blött och lerigt ute.

Med rätt par gummistövlar får barnet både bra stöd för fötterna, ett bra grepp om marken, och skydd mot vatten och lera.

Med tanke på att det på dagens marknad finns så många olika typer av gummistövlar för barn kan det vara lite svårt att veta just vilka gummistövlar ”som är de rätta”. Och det är precis just det vi ska hjälpa er med!

För att ni ska hitta de bästa gummistövlarna har vi satt ihop en köpguide, där vi också kommer utse bäst-i-test i tre olika priskategorier; premium, mellan, och budget.

Utöver testet kommer vi också att tipsa om vad man ska tänka på när man köper gummistövlar till barn, vilka material de ska vara gjorda i, och så vidare.

Kort och gott så kom vi fram till att våra favoriter i premiumklassen blev Kavat Gummistövel Gimo WP, medan mellanklassens högkvalitativa vinnare blev Kavat Grytgöl WP Gummistövlar. Även vår budgetfavorit Tretorn Gränna Stövlar håller hög kvalitet men till ett billigare pris!

Vi hoppas att ni med vår hjälp kan hitta ett par nya favoriter hos era barn, så att de kan få plaska och leka i regnet och vattenpölarna utan att ni behöver oroa er för att de ska bli dyngsura om fötterna! Läs vidare för mer information och utförliga recensioner om respektive gummistövel.

Premium: Kavat Gummistövel Gimo WP

Dessa gummistövlar från Kavat är riktigt kvalitativa och blev snabbt en favorit hos oss! Behöver man säga så mycket mer än att materialet är helt återvinningsbart och fritt från otrevliga ämnen!? Skämt åsido, men det höjer betyget mycket.

Utöver ett bra val av material är de också mycket hållbara och slittåliga. De kan upplevas som något små i storlekarna, men annars är passformen bra, de känns lätta och ger ett bra grepp på olika underlag.

Det som är lite speciellt med dessa är att de är fodrade med ett uttagbart foder av ull, vilket innebär att man även kan använda dem under vintern! Skulle barnet svettas går fodret att hänga på tork nästa sekund.

De är också mycket smidiga att ta på och av både med och utan fodret. Med andra ord komfortabla, rejäla, multifunktionella gummistövlar. Ett plus får de för att de kan tvättas i maskin!


Mellan: Kavat Grytgöl WP Gummistövlar

Det blev ännu en vinst för Kavat! Precis som deras modell ”kimo” blev denna variant mycket populär hos oss, precis som hos många andra. De finns i många fina färger, och så har de en snygg detalj i läder för en extra touch av kvalité.

Komfortmässigt upplevs de som mycket stabila och rejäla trots att de känns mjuka och följsamma. Vi gillar detaljen med uttagbar innersula om stövlarna skulle bli blöta inuti. Och så vill vi ge ett stort plus för att de är helt återvinningsbara och fria från onödiga kemikalier.

Dock dras betyget ner en aning på grund av avsaknaden av reflexer, då det är en väldigt viktig punkt för oss. Men utöver det gillar vi dessa starkt, också att de är lätta att både ta av och på.

Fördelar

 • Helt vattentäta och mycket slittåliga
 • Rymlig passform och enkel att få på
 • Kan tvättas i maskin samt namnges

Nackdelar

 • Saknar reflexer

Budget: Tretorn Gränna Stövlar

Här har vi en modell från Tretorn som är väldigt gulliga och fint designade! De finns i många fina färger och samtliga har tydliga reflexer, så tummen upp för det.

En sak vi gärna hade ändrat är det korta skaftet som gör att de inte skyddar så bra, som i kombination med att de är rätt tunga gör att de upplevs som lite klumpiga. Dock ger detta en bättre stabilitet i själva stöveln, också eftersom skaftet är styvt och sulan har ett bra grepp.

Vi gillar att fotbädden är speciellt utformad för att ge extra komfort. Gällande passformen så sitter den bra och ordentligt runt foten. Helt enkelt ett par ordentliga, hållbara, och prisvärda gummistövlar.

Köpguide

Hur vet jag vilken modell jag ska köpa?

Med tanke på att det idag finns så många typer av gummistövlar kan det vara svårt att veta vad som är skillnaden mellan de olika modellerna, och vilka som kommer passa bäst för just ditt barn.

Innan du bestämmer dig för att köpa ett par gummistövlar till ditt barn bör du tänka igenom när stövlarna kommer att användas, till vad de ska användas, och på vilket underlag de ska användas.

Olika längd på skaft

Olika modeller har olika längd på skaftet, och det påverkar ju såklart hur de är att ha på sig. Gummistövlar med lågt skaft känns ofta lite lättare och smidigare att ta sig runt i, samtidigt som de också släpper in mer luft. Däremot skyddar inte låga skaft lika bra mot regn och slask som gummistövlar med höga skaft.

Så vet du med dig att barnet gärna hoppar i pölarna eller geggar i leran kan det vara smart att ha ett par med högt skaft, som ger mer skydd mot stänk. Det finns också gummistövlar med skaft som kan vikas ner för varierande längd.

Fodrade eller inte?

Nästa punkt att fundera över är om gummistövlarna är tänkta att användas även när det börjar bli kyligare ute, som under vintertid.

Då kan det vara bra att investera i ett par gummistövlar som är fodrade eftersom de är bättre på att hålla fötterna både torra och varma trots att temperaturerna sjunker. Genom att köpa fodrade gummistövlar får man liksom regnstövlar och vinterbonade stövlar i ett!

Trots att det kanske låter som så, så är fodrade stövlar faktiskt inte särskilt mycket dyrare än icke-fodrade varianter, men självklart beror det också på vilket märke man är intresserad av.

Som förälder måste man dock komma ihåg att vattentäta skor stänger inne värme, vilket leder till att det bildas vattenånga som gör att man blir blöt och nedkyld inifrån. Detta gäller framförallt när stövlarna är fodrade och det blir extra varmt och instängt.

Ett smart tips är då att köpa ett par gummistövlar som har ett löstagbart foder, alltså där man kan ta ur innersulan. Detta innebär att om barnet börjar svettas i skon och sen blir blöt så kan man ta ut fodret och låta det torka, och så är stövlarna torra och good-to-go.

Gummistövlar för friluftsliv

Sedan finns det också stövlar som är anpassade för extra mycket aktivitet, alltså om man ska använda dem till friluftsliv så som vandring.

Det optimala är ju då att ha en ordentlig känga speciellt utformad för vandring, men vill man ha en gummistövel som ändå funkar bra så finns det absolut att hitta.

För sådant bruk är det viktigt att stövlarna sitter ordentligt runt vristen så att de ger ett ordentligt stöd och stabilitet för foten.

Passformen är också extra viktig då man ska gå långt och utsätta fötterna för mycket ansträngning, alltså ska stövlarna sitta bekvämt och vara av rätt storlek.

Sulan – viktigt med bra grepp

Gummistövlarna åker oftast på i samband med regn och slask, alltså när marken är hal och lätt att halka till på. Även lera och vattenpölar blir väldigt lätt hala och slimiga, vilket kan vara en fara för barnen om stövlarna inte har ett bra grepp om marken.

För att stövlarna ska ha ett bra grepp krävs det att de har en sula som är ordentligt mönstrad, vilket man även kallar för ”traktorspår”.

En generell regel som är ganska bra att följa är att ju tjockare sula desto djupare måste mönstret vara för att greppet ska bli bra.

Med tanke på att djupa mönster kräver tjocka sulor innebär det att sådana gummistövlar blir lite tyngre, och de kan också upplevas som varmare.

Om man istället tänker såhär så kommer den där extra tyngden göra att barnet står ännu stabilare, då de ibland kan vara lite vingliga och ostadiga på benen. En tjockare sula kan också ge bättre isolering mot kyla från marken!

Så oavsett vilken typ av gummistövel du ska köpa, och för vilket typ av bruk rekommenderar vi att du köper ett par med en ordentligt mönstrad sula. Det finns även sådana som har bra sulor fast att de inte känns så tunga!

Vilket material ska gummistövlar vara gjorda av?

Sedan så har vi också frågan om vilket material som är bäst, och vad det egentligen finns för material att välja mellan. Det första jag kan upplysa om är att gummistövlar ska vara helt och hållet vattentäta, alltså till 100% oavsett vilket material de är gjorda av.

Skulle det visa sig att gummistövlarna går sönder och börjar läcka ganska omgående har du helt enkelt råkat köpa en riktigt usel variant.

Men när det gäller gummistövlarnas material så finns det egentligen tre saker som kännetecknar ett par bra gummistövlar (utöver att de är vattentäta då); att de är slitstarka, har lång hållbarhet, och att de tål påfrestande väder. Köper du ett par gummistövlar av bra kvalité ska detta alltså gälla oavsett material.

Olika material

Men vilka material är då stövlar gjorda av? Jo, som man hör på namnet är gummistövlar gjorda av gummi. Men sen finns det ju olika typer av gummi, det kan vara syntetiskt gummi eller naturgummi.

 • Syntetiskt gummi

Att köpa stövlar tillverkade av syntetiskt gummi är något man ofta gör eftersom de flesta gummistövlar är tillverkade av det.

Däremot skulle vi råda er till att försöka välja stövlar av naturgummi och fria från gifter då detta både är bättre för barnet men också för miljön.

Visst kan syntetiskt gummi vara bra på det sättet att man enkelt kan få fram de egenskaper man önskar, så som tålighet mot väder och vind, men hittar man andra stövlar som man tycker verkar bra och som inte är gjorda av syntet så skulle i alla fall vi valt dem istället!

 • Neopren

Däremot finns det ett material av syntetiskt gummi som heter Neopren, som har tillverkats för att vara motståndskraftigt mot både vatten och kyla. Ska du köpa ett par gummistövlar i syntet så kan vi i så fall rekommendera att du köper ett par i neopren.

Neopren används annars också för att tillverka dykardräkter, så ni kan ju själva tänka er att det är rätt bra skydd mot vattenläckage och nedkylning!?

 • Naturgummi

I dagsläget blir det mer och mer vanligt att gummistövlar görs i naturgummi, vilket man mer än gärna hurrar för! Inte nog med att naturgummi är, precis som det låter, naturligt, det ger även väldigt bra kvalité och hållbarhet på stövlarna.

Med andra ord spricker de då inte lika lätt, samtidigt som man inte skadar miljön genom att tillsätta gifter eller kemikalier vid tillverkningen.

Gummistövlar av naturgummi kan innehålla olika grad av gummi, allt ifrån en låg grad på 10 till en hög grad på 50. Och ni kanske redan har förstått det jag kommer säga nu; ju mer gummi stövlarna består av desto bättre är dem!

Här kan man också se en skillnad i pris. Om gummistövlarna är gjorda av naturgummi är de flesta tillverkare väldigt tydliga med att markera det eftersom det är ett material som belyser kvalité.

Men det kan ju vara bra att veta hur hög andel gummi de består av, så även här är det smart att kolla innehållsförteckningen.

Se upp för gifter!

Som med alla andra marknader finns det såklart tillverkare som bara är ute efter att tjäna pengar genom att dölja innehållet i sina produkter, vilket även gäller för marknaden av gummistövlar.

Tyvärr finns det en hel del gummistövlar som innehåller olika gifter, som exempelvis tungmetaller, bly, och ftalater. Många tillverkare utnyttjar konsumenternas okunskap och lyckas sälja in produkterna trots att dessa giftiga ämnen lurar i stövlarna, vilket inte känns särskilt trevligt!

Faktum är att det är rätt få tillverkare som gör ekologiska gummistövlar, så en förändring på den fronten kan man ju hoppas på i framtiden.

Ni kan ju tänka er själva att gifterna varken är särskilt bra för barnen, er själva, eller miljön!? Sen är det ju självklart inte alltid lätt att veta eller ens se om stövlarna innehåller gifter då många tillverkare gärna skippar att skriva med det på etiketten.

Generellt är det lågprisade och okända tillverkade som utför sådant fuffens, så håller man sig till kvalité och någorlunda bekanta märken brukar det inte vara någon fara. Men bäst är att alltid läsa vad de är gjorda av innan du köper ett par!

Och står det inte något där kan man med fördel se om stövlarna blivit testade och granskade för att veta om experter funnit något innehåll av kemikalier i dem.

Vad ska jag tänka på när jag köper gummistövlar för barn?

Det finns en hel del grejer att tänka över innan man köper ett par gummistövlar för barnen, så som vilken modell som kommer passa och vilket material man vill ha.

Sedan finns det också en hel del saker man ska tänka på när man köper gummistövlarna, vilka vi kommer lista nedan:

Passform och komfort

Detta är nog den viktigaste delen i gummistöveln då det är passformen som kommer avgöra hur bekväma stövlarna är för barnet, och även hur pass bra de är för barnets ergonomi.

När det kommer till just gummistövlar ska de sitta extra bra runt häl och ankel för att stövlarna inte ska börja glappa eller åka av när barnet går i dem. Hur viktig passform och komfort är beror såklart på hur mycket stövlarna kommer användas, och också när.

Om barnet bara kommer använda dem i sandlådan och för att gå kortare sträckor är det inte lika grundläggande som om de ska användas på längre turer.

Men oavsett vill man ju att barnet ska vara bekväm i dem, så vi anser att passformen bör vara bra oavsett användningsområde.

Det är också bra att mäta fötternas bredd för att se om barnet passar i bredare eller smalare stövlar, samt hur högt eller lågt skaftet ska vara.

Stabilitet

Detta hänger egentligen ihop med passform och komfort, men här vill vi mer förklara hur viktigt det är att stövlarna ger bra stadga till barnets fötter.

Det är viktigt att tänka på att skaftet inte ska vara för mjukt då det gör att stövlarna lätt kan vika sig om barnet springer omkring, vilket resulterar i att barnet lättare ramlar.

Det är också nödvändigt med en sula som ger ett bra grepp och som inte är för platt eftersom en platt sko snabbare tröttar ut barnets fötter och ben.

Om sulan är för platt kan barnet också få ont, vilket ofta leder till att de inte tycker om skorna eller att de får problem i framtiden.

Ett par stabila stövlar som är bra utformade är helt enkelt A och O för att de ska vara bekväma och funka bra för barnets fötter. Man vill ju gärna inte se att barnet blir grinigt eller ledset på grund av bristande skokvalité?

Lägg i en sula

Att lägga i en extra sula i skorna är något som många vuxna brukar vilja göra för att få bättre stöd för fötterna. Men detta är också väldigt bra att göra i barnens gummistövlar, då det både ökar hållbarheten för barnets komfort men också ökar livslängden på stövlarna.

Sulan hindrar liksom själva grundsulan från att bli lika utnött! En sula i stöveln är också ett bra tips om de är lite för stora i början, och om de då glappar. Då fungerar liksom sulan som den där lilla extra utfyllnaden för att få en bättre passform!

Köp lite för stora

Det är ju inte okänt att barn växer rätt snabbt, och att de ibland kan få så kallade ”växt-ryck” och sticka iväg en decimeter på ett par månader. Detsamma gäller ju då för deras fötter!

Ett barns fötter kan också växa sådär ryckvis, och helt plötsligt har barnet en annan skostorlek. Faktum är att deras fötter kan växa upp till 15 mm på 6 månader, vilket snabbt resulterar i för små skor.

Som förälder vill man ju gärna inte behöva köpa nya skor till barnet var och varannan månad. Därför är det smart att köpa ett par gummistövlar som är lite för stora till en början för att fötterna ska få lite rum att växa på.

Gott om utrymme

I takt med att barnets fötter växer är det lätt hänt att skorna helt plötsligt är för små, något som man som förälder måste komma ihåg att kolla då och då.

För att barnens fötter ska ha det bekvämt i stövlarna måste de ha lite utrymme att röra sig på, vilket man kallar för gångmån.

För barn gäller att gångmånen ska vara på minst 5 mm. Du kollar gångmånen genom att mäta avståndet mellan barnets tår och stövelns framkant, och däremellan ska det alltså finnas ett mellanrum på minst 5 mm.

Annars kan barnets tår börja klämmas när barnet går, eller så kan det uppstå skavsår. Märker du att barnet får ont av stövlarna är det helt enkelt dags för en större storlek!

Sammanfattning

Idag finns det en hel del olika varianter och modeller när det kommer till gummistövlar för barn, så vi hoppas att vår köpguide hjälper er att hitta ett par som passar just er!

Man kan välja mellan olika längd på skaftet och om de ska vara fodrade för att kunna användas även om det är kallt.

Gummistövlar kommer även i olika material och ett bättre alternativ är de som är tillverkade i naturgummi. Dessa är också fria från giftiga kemikalier, som annars kan förekomma om de är av syntetiskt material.

Sedan finns det även gummistövlar med extra bra komfort och stabilitet för längre turer i skog och mark. Tänk på att det är viktigt med ett bra grepp och en ordentlig sula, att passformen ska vara ordentlig, och att man med fördel kan köpa en för stor storlek i början.

Oavsett vilka gummistövlar ni köper är det alltid nödvändigt att ge dem lite extra kärlek och omvårdnad. Om man med jämna mellanrum rengör dem både utanpå och inuti kommer de hålla längre, både gällande passform och mot slitage!

Ett par gummistövlar kan alltid komma till användning, oavsett ålder, var man bor, och vad man är i behov av. För olika syften kan man investera i olika typer, men vi kan lova att det finns ett par för alla!

Våra favoriter

Premium: Kavat Gummistövel Gimo WP

Här har vi ett par gummistövlar från Kavat som håller otroligt hög kvalité. Kan vi bara börja med att uppskatta det återvinningsbara materialet och att det är fritt från otrevliga kemikalier som PVC och teflon. Hållbarhet är bara förnamnet då dessa aldrig spricker!

Med dessa kan vi garantera att era barns fötter hålls både torra och varma, med tanke på att de även har ett uttagbart härligt foder i ull.

Dock gör detta att barnet lätt blir svettigt eftersom de är så varma. Men det är egentligen inte ett problem då man hur enkelt som helst kan ta ut fodret för torkning.

Sen innebär det också att man kan använda dessa stövlar både under varmare och kyligare dagar, och multifunktionalitet är ju alltid uppskattat! Funktionsmässigt är de smidiga att ta av och på, de känns lätta på foten, och sulan ger ett bra grepp.

Vi gillar också att man kan tvätta dem i tvättmaskinen för att rengöras ordentligt. Kort sagt ett par högkvalitativa, slittåliga, och rejäla gummistövlar som är sköna att ha på sig. Tänk bara på att de är något små i storlekarna.


Mellan: Kavat Grytgöl WP Gummistövlar

Detta är ett par gummistövlar från märket Kavat, som i sig är ett väldigt populärt märke. Och det gäller även dessa gummistövlar, vilket inte förvånar oss!

Till att börja med så uppskattar vi att de finns i en mängd fina och färgglada färger som i sig livar upp en gråmulen dag.

Och när vi ändå är inne på design så föll våra ögon lite extra på de snygga läderdetaljerna som ger en touch av lyx. Gällande komforten så känns de väldigt stabila och ordentliga, samtidigt som de känns mjuka och följsamma längs foten.

En smart detalj är den löstagbara innersulan som gör att man lätt kan ta ut den för torkning om det skulle läcka in vatten!

Vi vill också ge ett stort plus för att dessa gummistövlar är tillverkade av SEBS-gummi som är helt återvinningsbart, samt att materialet är fritt från PVC, PTFE, och andra otrevliga ämnen.

Men, och här har ni det där ökenkända men:et; de saknar reflexer. För oss är reflexerna en väldigt viktig detalj, så här dras betyget ner en hel del.

Annars har vi inget annat att kommentera på. Storlekarna är bra och ”true to size”, och de är lätta att ta båda av och på tack den smarta öglan.

Kort och gott ett mycket bra par gummistövlar både funktions-, komfort-, och prismässigt! Förhoppningsvis finns dessa med reflexer i framtiden, och då blir det full pott.

Fördelar

 • Helt vattentäta och mycket slittåliga
 • Rymlig passform och enkel att få på
 • Kan tvättas i maskin samt namnges

Nackdelar

 • Saknar reflexer

Budget: Tretorn Gränna Stövlar

Här har vi ett par gummistövlar från Tretorn, i en modell som heter ”Gränna”. Det första vi reagerade på var det gulliga utseendet med ränder och de fina färgerna, så plus för det! Sen gillar vi också att stövlarna har bra och tydliga reflexer.

Något vi upptäckte som tyvärr inte gladde oss sådär jättemycket var att skaftet känns ganska lågt, vilket gör att de inte känns lika skyddande som man hade önskat.

Alltså det är inte fel på kvalitén, men det låga skaftet i kombination med att de är rätt tunga gör att de upplevs som lite klumpiga.

Å andra sidan ger tyngden en känsla av att de är ordentliga, vilket också stärks av det styva skaftet och den rejäla sulan som ger ett bra grepp i marken. Tack vare den speciellt utformade fotbädden får också fötterna ett bra stöd och ett skönt underlag att gå på.

Passformen är inte heller något vi har att klaga på, utan de sitter bra runt foten. Överlag en fin gummistövel av bra kvalité, och det känns att dessa kommer hålla länge. Ett stort plus för prisvärdheten och det låga cirkapriset på 350 kronor!

Våra utmanare

Viking Jolly

Viking har skapat en riktigt fin stövel som passar bra alla lek och bus ni vill göra utomhus. Viking Jolly är tillverkade i naturgummi fritt från otrevliga gifter, vilket vi verkligen uppskattar. 

Dessutom är stövlarna försedda med ett behagligt foder i polyester som både värmer och andas bra. Skulle det bli lite blött eller fuktigt kommer det torka snabbt. Den uttagbara innersulan underlättar också. Detta i komplement med den stabilt greppande sulan och de förstärka partierna gör stöveln till ett mycket bekvämt val. 

Det finns ingen tvekan om att stöveln kan användas i alla väder och under alla årstider, oavsett om det är blött, kyligt eller blåsigt. Vill du satsa mer på en vinterstövel finns dessa även som helfodrade. 

Vi är mycket nöjda. Designen är fin och gummistöveln känns rejäl och välgjord rakt igenom. Möjligtvis något tight passform och lite tung att bära, men annars toppen. 

Fördelar

 • Snabbtorkande foder och uttagbar innersula
 • Stadig greppande sula och förstärkta partier
 • Riktigt välgjord

Nackdelar

 • Något tung och klumpig
 • Tight passform

Polarn O. Pyret Randiga Gummistövlar

Polarn O. Pyret är ett mycket populärt märke hos barn och föräldrar, och när vi testat deras gummistövlar kunde vi inget annat än hänga med på svängen! Komfortmässigt funkar de väldigt bra tack vare att gummit är följsamt och mjukt men ändå stabilt.

Här är passformen lite smalare, vilket gör att de sitter ordentligt på foten. Dock gör smalheten att det kan vara svårt att få av stöveln ibland, och så kan de kännas lite trånga runt ankeln. Men utöver det så tyckte vi att de satt bra!

Och så kommer vi till den roliga delen; designen. Vi tycker att dessa gummistövlar har en väldigt stilren och fin design med klassiska ränder i två olika färger, gul och blå. Helt enkelt ett stort plus för utseendet, även från barnens sida.

Gällande funktionen så har vi faktiskt inget att påpeka! De känns rejäla, sulan är ordentlig, och ger ett bra grepp, och de har synliga reflexer. En smart detalj är den uttagbara innersulan om olyckan är framme och de blir blöta inuti.

Snabbt och smidigt tar man ur sulan och låter den torka, så vips är de torra igen! Vi är mycket imponerade över dessa gummistövlar och de känns väldigt hållbara med god kvalité!


Viking Termostövlar Ultra 2.0

Dessa gummistövlar är en så kallad uppgraderad variant från Viking, därav namnet Ultra 2.0. Det som skiljer dessa från våra andra testdeltagare är att de är fodrade och alltså mer anpassade för användning under den kyliga hösten och burriga vinterdagar.

Materialet är ordentligt isolerande mot kyla i upp till -20 grader, vilket känns superbra! Trots att de är så bra isolerade känns de lätta på fötterna och du slipper oroa dig för att barnet sitter fast i marken så att säga.

Faktiskt är greppet nästan motsatsen då det är lätt hänt att barnet halkar om underlaget är blött, vilket såklart ger ett minus. Dock får stövlarna ett plus för att de är lätta att både ta på och av, även för barnen.

Sedan känns de också väldigt sköna att gå i, sådär mjuka och behagliga. Skaftet kan kännas lite mjukt, men ändå upplevs de som stabila och rejäla. Och trots att skaftet är lite bredare går det enkelt att dra ner regn- eller täckbyxor över det.

Hållbarheten är på topp, och de tål mycket påfrestning! Det kan vara bra att tänka på att storlekarna är lite större, och att de lätt blir varma på grund av fodringen.

Men, för den hållbarhet, kvalité, och komfort man får för cirkapriset på 500 kronor tycker vi verkligen att dessa är prisvärda. Dock saknar vi reflexer, men utöver det!


Crocs Handle it Rain Boots

Den här prisvärda stöveln från Crocs kan bli en riktig favorit då ni ska ut i regn och rusk. Det bästa med dessa stövlar är att de både är väldigt bekväma och lätta att bära, samtidigt som de också tålig mycket. 

Faktum är att gummistövlarna, trots sin nätta utformning, är både helt vattentäta och mycket slittåliga. De kan användas i alla väder och på alla aktiviteter utan att alls rubbas, oavsett om det är kallt eller lite varmare utomhus. Dessutom är de enkla att ta på och av barnet utan krångel.

Kort och gott ett par riktigt användarvänliga gummistövlar som alla kan få stor användning av. Barnets fötter hålls torra och varma, och de sitter också riktigt bra på foten. Trots regelbunden användning kommer de inte luka tack vare dess speciella material. 

Får vi ge några invändningar finns det endast en liten reflex baktill. Annars superbra till ett bra pris!  

Fördelar

 • Helt vattentäta och mycket slittåliga
 • Lätta att ta av och på
 • Bekväma att gå omkring tack vare ultralätt utformning

Nackdelar

 • Endast en liten reflex baktill

Didriksons Splashman Gummistövlar

Didriksons Gummistövel Splashman är en variant med en extra stilig och detaljerad design, som finns i många fina färger och livar upp en grå dag! Den fina snörningen är verkligen något i särklass, och sådant gillar vi.

Men, oavsett hur fina snörena är känns det som en väldigt riskabel detalj att sätta på ett par barnskor. Jag menar, det är inte ovanligt att barn snubblar, och med snören som de kan fastna i känns risken ännu större.

Sedan är det också lätt att smuts och lera fastnar i dem, så tyvärr funkar det nog inte riktigt. En annan detalj som vi däremot gillar är att stövlarna har ett långt skaft som är skyddande mot vattenstänk.

De känns också väldigt mysiga med ett mjukt foder som har en smart uttagbar funktion. Med den grova sulan som ger ett ordentligt grepp är de stabila, utan att vara krångliga att ta på.

Dock kan det vara bra att veta om att modellen är lite stor i storleken, samt att skaftet är lite bredare. Egentligen inget som påverkar hur de sitter på foten, utan där känns de ändå följsamma.

Slutligen så uppskattar vi reflexerna. Hade de funktionsmässigt varit lite mer anpassade för barn och lek så skulle dessa få ett högre betyg, men utöver det så gillar vi dem starkt!


Produkter som utgått

Tretorn Robust Heritage Gummistövlar

Här har vi ytterligare en gummistövel från Tretorn, men denna modell heter ”Robust Heritage”. Detta är lite av en klassiker som alltid går hem, och som håller måtten när det kommer till kvalité!

Dessa stövlar är mycket slitsamma och hållbara, och de sitter mycket bra på foten. Den har en väl greppande sula som gör att barnet inte sladdar runt så mycket, vilket vi tycker känns bra.

Däremot kan de kännas lite tunga och passformen är av den bredare modellen. Har ditt barn smala fötter kan de sitta lite löst, men för bredare fötter så sitter de ordentligt på.

Skaftet är styvt och därmed är stövlarna lätta att dra på sig, de viker sig inte i första taget! Eftersom både själva stöveln och skaftet är lite bredare får man lätt plats med en extra socka när temperaturerna börjar sjunka nedåt. Används de under varma perioder är de relativt svala.

För cirkapriset på 350 kronor tycker vi att dessa är av god kvalité och gör ett bra jobb mot att skydda barnets fötter från vatten. Som sagt så är de lite bredare, vilket man får ha med sig när man provar dem.

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals