Bästa skötbordet 2024 – Bekväm och smidig blöjbytning

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Att få tillökning in familjen är det bästa som finns, men ibland blir man tokig när man tänker på vad man måste införskaffa på grund av den nya lilla man välkomnar till sitt hem.

En av sakerna som kommer ta upp mest tid och plats är blöjbytning. Till detta behöver du ett utmärkt skötbord som har tillräckligt mycket förvaring men som också får plats i ditt hem.

Vi har testat olika skötbord, av olika storlek, pris och funktioner så att du kan få en överblick av vilka produkter som finns på marknaden utan att slösa för mycket tid. 

Vår absoluta favorit blev Troll Skötbord Royal i premiumklassen. Tätt följt kom Troll Skötbord Lux HM i mellanklassen och i budgetklassen korades Carena Vindö Ihopfällbart Skötbord Och Badkar till vinnare.

Vi har även en bubblare med Carena Gålö Väggskötbord som kommer passa dig med mindre utrymme. Läs vidare för att se utförliga recensioner av alla våra favoriter.

Premium: Troll Skötbord Royal

Detta skötbord från Troll har fått väldigt höga omdömen på flera håll, och vi förstår verkligen varför. Det är stilrent och snyggt, det känns lyxigt, det kan göras om till en praktisk byrå, och det har många smarta funktioner samt generös förvaring. Med andra ord en självklar premiumfavorit.

Prislappen kan tyckas vara något hög för ett skötbord då det finns andra skötbord som är billigare och av liknande kvalité.

Fördelar

 • Robust skötbord som kan förvandlas till en stilren byrå
 • Riktigt hög kvalité, bra material och färg
 • Generös förvaring; både skåp och lådor

Nackdelar

 • Väldigt dyr
 • Något opraktisk

Mellan: Troll Skötbord Lux HM

Oj oj oj, det finns inte nog med plats för att nämna allt beröm som getts till detta skötbord från Troll. Det är ett faktum att Troll levererar riktigt hög kvalité, och som ni även kan se i detta test så var det ett skötbord från Troll som tog hem vinsten som vår premiumfavorit.

Just det här skötbordet är otroligt uppskattad just för att det känns rejält och stabilt, samtidigt som det är väldigt smidigt och lätt att hantera. Dessutom är det säkert och bekvämt att använda, både för stor och liten. Höga kanter, lås- och avtagbara hjul, riktigt stadigt och en snygg design, till ett väldigt bra pris!

Fördelar

 • Hög kvalité
 • Robust och stadig men ändå smidig
 • Höga kanter för extra säkerhet

Nackdelar

 • Kan upplevas som hög med hjulen på
 • Ingår inte bädd

Budget: Carena Vindö Ihopfällbart Skötbord Och Badkar

Carena Vindö är en hopfällbar kombination av skötbord och badkar. Egentligen finns det inte så mycket mer som behövs sägas om skötbordet än att det är otroligt smidig och praktisk på alla sätt. Det är dessutom riktigt billigt i förhållande till många andra varianter på marknaden.

Kombinationen av skötbord och badkar är en perfekt match, för att inte tala om dess kvalité när det kommer till funktion och användning. Det är lätt att byta från den ena till den andra huvudfunktionen, det är enkelt att hantera, det är nätt men ändå rymligt, bra förvaring och en snygg design.

Fördelar

 • Kombinerad skötbord och badbalja
 • Smidig att hantera och fälla ihop/ förvara
 • Otroligt prisvärd

Nackdelar

 • Osmidig att tömma vattnet ur baljan
 • Kan kännas något ranglig

Special: Carena Gålö, Väggskötbord

Ett skötbord som monteras upp på väggen och rekommenderas till dig som inte har mycket plats. Du använder ett handtag på bordets undersida för att öppna och stänga bordet och inuti finns det smarta förvaringshyllor. Skötbädd ingår ej. 

Fördelar

 • Skötbord som hängs på väggen
 • Perfekt då du inte har så mycket plats

 • Bra och tåligt material

Nackdelar

 • Dyr
 • Något små hyllorKöpguide – bästa skötbordet

Vem behöver köpa ett skötbord?

Vill ni underlätta tiden som nybliven förälder så borde ni absolut skaffa er ett skötbord. Jag skulle faktiskt vilja påstå att alla som precis har fått eller ska få en liten bebis behöver skaffa ett skötbord, då det rent utav kan bli riktigt krångligt utan ett. 

Det finns så många olika varianter av skötbord, vilket innebär att det åtminstone finns en modell som passar alla. Vi garanterar att ni kan hitta en bra variant som passar för just ert hem och era preferenser.

Att skötbord medför en lösning så att ni har någonstans att byta barnets blöja är verkligen inte det enda det kan vara bra för, utan det finns en hel del andra saker som innebär stor nytta. Bland annat kan ni förvara alla möjliga barn- och blöjrelaterade saker i de hyllor eller lådor som ofta medföljer, såklart i olika antal och former beroende på vilket skötbord ni köper. 

Sådana möjligheter innebär att ni slipper stöka ner hela rummet så fort ni ska byta blöja på barnet. Istället har ni allt på en plats, så att ni alltid vet vart ni har grejerna.

Och som ni säkert förstår så är det ett hjälpmedel som faktiskt är väldigt praktiskt för att hålla rent och städat i hemmet, där allt får sin plats och ni har det ni behöver. Det är sällan som ni har tid att städa när ni fått tillökning, så att enkelt kunna hålla ordning på allt kan underlätta väldigt.

Och när du inte använder det för att byta blöja, byta kläder eller bara lägga ner ditt barn på så kan det användas som avlastning för annat, såsom olika barnprylar, ombyten, väskor, tvätt, och så vidare. Det är ett multifunktionellt hjälpmedel för nyblivna föräldrar, som kan användas länge och för mycket! 

Är ett skötbord verkligen nödvändigt?

Egentligen är väl ett skötbord inget som ni måste ha, alltså det är inte livsnödvändigt om vi säger så. Men, enligt oss så är ett skötbord väldigt användbart, framförallt under tiden då barnet är ett spädbarn och verkligen inte klarar sig på egen hand. 

Det går förstås att byta blöja på ett bord, en bänk, på sängen eller på soffan, eller på golvet om det så behövs. Och såklart finns det andra lösningar. 

Däremot finns det många fördelar med ett skötbord, och det finns ju trots allt en anledning till att skötbord finns från första början; för att göra det bekvämt och praktiskt för föräldrarna. Sen är det till exempel också mycket skonsammare för ryggen att stå vid ett skötbord än att stå böjd över sängen, och det är också betydligt enklare eftersom barnet hamnar i en bra höjd för dina armar.

Det finns ett skötbord som passar alla, oavsett vilka funktioner ni är i behov av och vilken storlek ni är ute efter. 

Hur länge använder man skötbord?

Ni kan använda skötbordet under hela tiden som barnet använder blöjor, alltså från att det ploppar ur magen till dess att ni ska gå över till pott- eller toaträning. 

Det enda som ni egentligen bör ha som riktlinje för hur länge skötbordet kan användas är att barnet inte ska bli för långt för att ligga på det, det vill säga att barnets huvud eller ben börjar sticka utanför kanterna. 

Att barnet vuxit sig längre än skötbordet är ofta ett tecken på att barnet är redo för att testa nya saker och börja klara sig mer på egen hand, så som att gå över till pott- eller toaträning. Eller så visar det på att ni bör investera i ett större skötbord, eller bara en längre skötbädd.

Oavsett hur ni väljer att gå vidare med skötbordet så är det viktigt att ni inte använder ett skötbord som är för litet för barnet. Blir skötbordet för kort kan ni behöva byta blöja någon annanstans den sista tiden.

Köper ni ett skötbord som bara består av själva ramen, så kan ni utan problem bara köpa en lite längre skötbädd när den andra blivit för liten. Alternativt att ni bara köper en ny skötbädd som passar barnets längd och därmed skippar själva skötbordet, så att ni slipper köpa ett helt bord som snart inte ska användas ändå.

Vad kostar ett skötbord?

Detta är svårt att ge ett exakt på, med tanke på att det finns så många olika sorter att välja mellan - ”vanliga” skötbord, skötbord med skåp under, vägghängt skötbord, hopfällbart skötbord, skötbord som ni lägger över spjälsängen, skötbord med förvaring, och så vidare. 

Som ni då kanske kan förstå så är prisbilden för alla dess olika varianter varierande, beroende på vilka funktioner det har. Ett ”vanligt” skötbord, alltså där ni inte får några direkta extra funktioner, kan kosta från några hundralappar. 

Ju mer avancerat skötbordet blir och ju med funktioner som kommer till desto dyrare blir priset, som med allt annat. Ett skötbord med flertalet funktioner, så som att det har skåp eller förvaring, kan kosta upp till några tusen. 

Märket kan också ha en stor betydelse för priset, men det betyder inte alltid att dessa är bättre än lite billigare men mer funktionella varianter. Men, jag vill bara förtydliga att ni absolut inte behöver köpa dessa dyrgripar, för om ni till exempel bara ute efter själva grundfunktionen om att kunna lägga ner barnet så funkar en billigare variant utmärkt!

När ska man köpa skötbord?

När skötbordet ska inhandlas, om det ens är tänkt att ni ska köpa ett, beror på när ni vill kunna börja använda det. Vi, tillsammans med många andra, skulle starkt rekommendera att ni köper skötbordet och gör klart allt innan bebisen kommer, eftersom ni ofta börjar använda det redan från första dagen hemma från BB. 

Men det går att börja använda ett skötbord när som helst under perioden då bebisen använder blöjor, så det är upp till er.

Vilket skötbord ska man välja?

Det kan vara svårt att veta vilken typ av skötbord ni är ute efter, och vad ni är i behov av. Då rekommenderar vi att ni läser igenom de skötbord som vi listat ovan, för att få lite insikt i vad som faktiskt finns att välja mellan, och vilka behov och önskemål som ni egentligen kan ha när det gäller skötbord.

Fokusera på de främsta behoven

Det ni ska utgå ifrån är väl helt enkelt vilken budget ni har, om ni är i behov av några extra funktioner (så som förvaring eller upphängning), och hur stor plats ni har att avvara för ett skötbord i hemmet.

Som sagt så finns det något för alla, oavsett vilka behov ni har. 

Har ni till exempel inte plats för en stor möbel så kan ni välja ett hopfällbart skötbord, eller ett som går att hänga på väggen, eller ett som smidigt läggs direkt över spjälsängen. Det finns också andra lösningar om ni har ett mindre hem, så som att ni lägger skötbordet ovanpå tvättmaskinen (om ni har en).

Om ni skulle ha lite mer plats i sitt hem och känner att det utan problem får plats ett fristående skötbord så finns det lite fler valmöjligheter gällande hur bordet ska stå, och var. Men även här finns det flera olika alternativ som ni kan dra nytta av, beroende på vad som passar ert hem bäst. 

Det finns också vissa modeller som har skåp under bordet, eller andra hyllor och lådor, så att ni får lite mer förvaringsutrymme. Andra varianter har hyllor eller lådor över sig, som på sitt sätt erbjuder gott om förvaring och sorteringsmöjligheter. Sådana skötbord kräver dock lite mer plats, så att ni har det i åtanke. 

I vilket rum ska skötbordet stå?

Det är vanligast att ni har skötbordet i sovrummet där föräldrarna sover, i barnets rum eller i badrummet. 

Dessa platser är ofta mest praktiska, och det är inte ovanligt att ni väljer sovrummet, just för att ni då har det nära till hands om ni behöver byta blöja på natten. Badrummet väljs snarare på grund av hygieniska skäl, då ni där har enkel tillgång till tvättmöjligheter.  

Men såklart ska ni utgå från erat egna hem och vad som passar in just där för att hitta det optimala rummet, det finns ingen som säger att ni måste ha det i badrummet även om det egentligen inte får plats hos er, utan det ska ju vara så enkelt och smidigt att komma åt som möjligt. 

Andra har skötbordet i vardagsrummet, och somliga har till och med ett eget barnrum där samtliga barnprylar samlas. Tänk på att blöjorna ska slängas efter att den tagits av barnet, och att det då är smidigt om du har en ordentlig blöjhink att slänga dem i.

Men så länge ni har en smart lösning på själva blöjslängningen så spelar det egentligen ingen roll vart skötbordet står. Det som är viktigt är att det känns fräscht och behagligt för er föräldrar, och att platsen skötbordet ska stå på är lättåtkomlig och bra.


Våra favoriter

Premium: Troll Skötbord Royal

Här, mina damer och herrar, har ni ett riktigt kvalitativt och lyxigt skötbord från Troll. Till att börja med så är det lyxig, och priset likaså. Det kan tyckas vara lite dyrt för ett skötbord, men faktum är att det här skötbordet talar för riktig kvalité på flera sätt. 

Möbeln är också otroligt snygg. Det lyxigaste priset har alltså applicerats på såväl design som utformning. Med andra ord gör den sig riktigt bra var den än står, och vid behov kan ni lätt som en plätt förvandla skötbordet till en praktisk och stilren byrå. 

Detta gör den något mer prisvärd, vilket i kombination med den generösa förvaringen gör att den känns behändig. Du får en övre skötdel, ett skåp för förvaring av kläder och annat nödvändigt, samt tre smarta lådor för lättåtkomliga nödvändigheter under blöjbytet. 

Det bästa är, som sagt, att ni kan ta av skötdelen då den inte längre behövs. Då kan möbeln fortfarande användas tack vare den smarta och diskreta förvaringen samtidigt som nu är en snygg byrå. Materialet är hållbart och tålig, och färgen är vattenbaserat och giftfri. Vi är så nöjda med den här produkten!

Fördelar

 • Robust skötbord som kan förvandlas till en stilren byrå
 • Riktigt hög kvalité, bra material och färg
 • Generös förvaring; både skåp och lådor

Nackdelar

 • Väldigt dyr
 • Något opraktisk

Mellan: Troll Skötbord Lux HM

När vi såg detta skötbord insåg vi rätt snabbt att den fick bli vår mellanfavorit i testet. Detta skötbord är en högt omtalad produkt i in princip alla tester och topplistor, så självklart måste det få vara mer och glänsa här!

Kort och gott finns det inte så mycket mer att säga än att detta är ett otroligt kvalitativt och välgjort skötbord på alla sätt och viss. Designen är snygg och stilren och passar in var som helst, utformningen är robust och stadig, och det har en hel del smarta funktioner.

När ni använder det här skötbordet behöver ni inte oroa er för att barnet ska trilla ner eller rulla över kanten. Trots kraftiga stommar är skötbordet smidig att hantera med lås- och avtagbara hjul. Det kan kännas bli högt med hjulen på, men dessa kan som sagt tas av vid behov.

Andra smarta detaljer är de generösa hyllplanen för bra förvaring, där ni kan lägga allt som kan tänkas vara nödvändigt innan, under eller efter påklädning. Det finns även en stor låda där du kan lägga allt småplock, så som våtservetter, blöjor, nappar, och så vidare. Lättåtkomligt och rymligt! Allt detta till ett superpris. 

Fördelar

 • Hög kvalité
 • Robust och stadig men ändå smidig
 • Höga kanter för extra säkerhet

Nackdelar

 • Kan upplevas som hög med hjulen på
 • Ingår inte bädd

Budget: Carena Vindö Ihopfällbart Skötbord Och Badkar

Den här varianten av skötbord är inte bara riktigt smart och smidig, utan den är också otroligt prisvärd på alla sätt och vis. Frågar du oss så finns det egentligen inte en bättre kombination än ett skötbord och badkar i ett, och det är det många som håller med om.

Allt som underlättar i föräldralivet är uppskattat! Sen är det inte bara smidigt, utan det är även väldigt bra utformat för att vara bekvämt och säkert att använda. Skötbädden har två kanter på långsidorna för att barnet ska ligga säkert, och själva bädden i sig är mjuk men stadig.

På ena långsidan finns det en liten rad av korgar där du kan förvara det som ska vara lättast att komma åt, och under själva bordet finns det en liten hylla där du kan lägga kläder, handdukar eller annat som du kan behöva. Förvaringen är inte överdrivet generös, men med tanke på ställningens minimala storlek är vi imponerade.

Något vi dock vill poängtera är att själva hanteringen efter att du badat barnet är något krånglig, och blöt. Att tömma badkaret är inte det smidigaste, och det kan lätt komma vatten runt omkring.

Utöver det är den här hopfällbara kombination av skötbord och badbalja riktigt bra. Den är smidig att hantera, enkel att vika ihop och fälla upp, och den tar inte alls mycket plats då ni ska förvara eller transportera den. För sin nätta storlek och sitt generösa pris levererar den mycket! 

Fördelar

 • Kombinerad skötbord och badbalja
 • Smidig att hantera och fälla ihop/ förvara
 • Otroligt prisvärd

Nackdelar

 • Osmidig att tömma vattnet ur baljan
 • Kan kännas något ranglig

Special: Carena Gålö, Väggskötbord

Det här är skötbordet för dig som inte har så mycket plats i lägenheten eller huset då man hänger den på väggen. Det är tillverkat av björk och de färger och lackmedel som har använts är helt fria från farliga ämnen.

Innan du monterar upp skötbordet på väggen råder tillverkaren dig (och vi i testpanelen med efter att ha testat) att använda de pluggar och skruvar som specifikt kan användas för det materialet din vägg är gjord av.

När skötbordet väl är på plats finns det ett handtag på bordets undersida som du öppnar och stänger bordet med. Inuti finns det två hyllor för förvaring.

En del i panelen tyckte att hyllorna var för små för att få plats med allt, men tyckte ändå om konceptet med att få mer plats genom att ha skötbordet på väggen.

Det ingår tyvärr inte en skötbädd i priset, men när den väl är på plats är detta ett smidigt skötbord som varmt rekommenderas till dig som inte har mycket plats.

Fördelar

 • Skötbord som hängs på väggen
 • Perfekt då du inte har så mycket plats

 • Bra och tåligt material

Nackdelar

 • Dyr
 • Något små hyllor


Våra utmanare

Ubbi Blöjstation

Den här blöjstationen är, som ni hör på namnet, inte bara ett vanligt skötbord. Detta är nämligen en blöjstation, vilket innebär det in princip är ett transportabelt/bärbart skötbord som är enkelt att ta med sig överallt. Tack vare det inbyggda handtaget är den lätt att bära, och den står stabilt på fötterna tack vare halkskydd.

Trots att den är väldigt smidig och praktiskt utformad så upplevs den som rymlig och generös när det kommer till yta och förvaring. Dessutom behöver blöjstationen inte bara användas då ni ska iväg eller transportera er, utan den gör sig väldigt bra hemma också.

Något som vi dock har att anmärka på är den enkla designen som gör att den ser plastig och tråkig ut. De rosa detaljerna livar upp lite, men vi skulle gärna se förbättring på just det. Annars är den väldigt behändig att alltid ha nära till hands.

Vi blev faktiskt förvånade över att den rymmer hela 8 blöjor i de små och söta lådorna, vilket är behagligt. Du kan även förvara våtservetter och andra saker som kan vara nödvändiga vid blöjbytet, både när du är på resande fot och hemma. Vid köp får du också med en skötmatta.

Fördelar

 • Bärbart skötbord
 • Enkelt att bära med sig och förvara
 • Praktiskt utformad med generös förvaring

Nackdelar

 • Känns något plastig/ömtålig
 • Något hård för barnet att ligga på


Beemoo Care Skötbord

Detta skötbord från Beemoo Care är ett praktiskt, snyggt och mycket prisvärt skötbord. Det här är en variant som passar perfekt i de hem där utrymmet är begränsat, då detta är ett väldigt nätt och smidigt skötbord. 

Det tar inte alls mycket plats, men trots det känns det rymligt och har bra förvaring. Det finns en helt platt bottenhylla där ni kan lägga handdukar, kläder och så vidare, samt en smart upphängd korg längs långsidan där ni kan placera grejer för lätt åtkomst, såsom blöjor och våtservetter.

Vi fastnade lite extra för den hopfällbara funktionen, något som gör den mer praktisk och smidig att både hantera och förvara. Skötbordet är lätt att fälla ihop när det inte används, och det kan utan problem tas med på resan. Det är säkert och bekvämt tack vare de höga kanterna, den spännbara selen och det mjuka materialet.

Fördelar

 • Prisvärd
 • Nätt och lätt att förvara/ transportera
 • Säker och bekväm

Nackdelar

 • Kan kännas något ostabil
 • Lite snål förvaring

BabyDan Skötbord Alfred

Även detta skötbord från BabyDan har fått höga betyg på grund av dess nätta och smidiga utformning. Många skötbord är tunga och stora och kan därmed upplevas som klumpiga, medan det här skötbordet är väldigt enkelt men ändå stabilt. 

Vi kan tycka att skötbordet är något dyrt i förhållande till dess nätta storlek, med tanke på att du kan få betydligt mer generösa skötbord i samma prisklass. Men, är ni ute efter en smidig variant som ändå står sig är detta ett bra alternativ.

Designen är snygg och kan göra sig bra var som helst. Den är praktiskt gjord med generösa förvaringsmöjligheter. Det finns två stora hyllplan där du kan lägga allt som du kan tänkas behöva, som kläder, handdukar, filtar, och så vidare. I lådan kan ni förvara de lite mindre sakerna som blöjor, salvor, nappar och dylikt.

Fördelar

 • Nätt och lätt design för enkel hantering
 • Stadigt
 • Generös förvaring; 1 låda och 2 hyllor

Nackdelar

 • Dyr

Carena Ornö Skötbord För Säng

Carena Ornö är även det lite av en specialare. Detta är nämligen ett transportabelt skötbord som du placerar ovanpå sängen, eller på något annat ställe där du hellre byter blöja.

Den är smidig att förflytta dit den behövs, och med den här behöver du alltså inte köpa en hel ställning som tar mycket plats. Perfekt för de hem som har begränsade ytor, eller om ni inte känner behovet av ett helt skötbord.

Det här skötbordet för sängen är enkelt och smidigt att hantera, det kan användas, förvaras och tas med var som helst. Materialet är högkvalitativt och robust, och designen är snygg men stilren.

Dock är den något dyr, speciellt med tanke på att det inte medföljer en madrass. Men, för de som inte är i behov av ett helt skötbord och som gärna byter blöja på sängen eller något annat ställe kan det här skötbordet fungera riktigt bra! 

Fördelar

 • Placeras ovanpå barnets säng eller på något annat ställe
 • Robust och stadig
 • Tar inte mycket plats

Nackdelar

 • Dyr
 • Saknar förvaringsmöjligheter


Hauck Resesäng

Som ni ser på namnet så är detta inte ett ”vanligt” skötbord, utan en resesäng från Hauck.

Kort och gott så är detta en resesäng som är utrustad med både det ena och det andra, så som skötbädd/skötbord, förvaringsmöjligheter och hängande leksaker. Skötbädden är enkel att lägga på och ta av, vilket gör det hela ännu smidigare.

Resesängen är dessutom riktigt smidig och enkel att fälla ihop för praktisk förvaring och transport. Följer det här skötbordet med på resan så har ni allt ni behöver i ett!

Trots att det är en smidig och praktisk resesäng så är den stabil och bekväm både för stor och liten. Barnet ligger skönt här tack vare det behagliga underlaget, den generösa storleken och det ventilerande tyget. Vid behov kan ni också byta blöja eller kläder, underhålla barnet med den mobila leksaken, samt förvara era nödvändigheter.

Kort och gott är detta en resesäng som alla kan ha nytta av, oavsett om du ska resa iväg eller om du vill ha en bekväm och säker barnsäng som är lätt att hantera i hemmet. Tack vare de stadiga hjulen kan den flyttas runt utan problem. Något tung, men annars toppen! Även lätt att torka av, och ett extra plus för den söta designen. 

Fördelar

 • Praktisk resesäng med skötbädd och förvaring
 • Lätt att komma åt och byta mellan olika funktioner

 • Bra ventilation och hög komfort

 • Lätt att rengöra

Nackdelar

 • Något tung
 • Kan kännas lite stor för de minsta barnen


Stokke Home Skötbyrå

Här har vi en lyxig och elegant variant från Stokke, nämligen deras Stokke Home Skötbyrå. Precis som namnet lovar så är detta en kombination av ett skötbord och en byrå, likt vår premiumvinnare Troll Skötbord Royal. Det innebär att du när som helst kan ”stoppa ner” skötdelen och istället pryda hemmet med en snygg och stilren byrå.

Om inte det är praktiskt nog så är även den här smarta kombination en riktig höjdare när det kommer till kvalité och funktion. Höjden är i perfekta mått för att du ska kunna stå bekvämt utan att riskera skador i kroppen, samtidigt som det finns en liten öppning undertill för att du ska kunna komma närmare barnet. 

Dessutom är den utrustad med smarta förvaringslådor där du utan problem kan placera både kläder, handdukar, filtar, blöjor, och så vidare. Du kan själv välja hur du vill sortera förvaringen och vad som ska vara lättast att komma åt, alltså längst upp. Materialet är hållbart och tåligt och kommer hålla länge.

Priset på detta skötbord är lyxigt, och därför känns det extra bra med hög kvalité. Egentligen är det inte överdrivet speciellt i jämförelse många andra skötbord, men vi tyckte att den kändes extra lyxig då den gör sig lika bra som möbel när skötdelen inte kommer till användning. 

Tänk dock på att den är tung och väger hela 40 kg. Annars är vi väldigt imponerade och tycker att skötbordet kan passa in i alla hem, med eller utan barn!

Fördelar

 • Kombinerat skötbord och byrå
 • Känns lyxig och elegant

 • Bra höjd för bekväm ställning

Nackdelar

 • Väldigt dyr
 • Tung


Sebra Skötbord

Detta skötbord från Kili är en smidig 2-i-1 produkt. Det kan nämligen omvandlas till en vanlig, snygg förvaringsmöbel när den lilla har vuxit upp och inte behöver ett skötbord längre.

Materialet är av träslaget bok och du kan välja mellan många olika färger. Skåpet har två luckor du kan öppna på ett smidigt sätt och sedan finns det 2 förvaringshyllor inuti. De är väldigt rymliga och du får plats med det mesta som kan behövas.

Bordet har en hög sidkant på tre sidor, vilket känns säkert även om man inte lämnar sitt barn för en sekund medan man byter blöjor. Det enda minuspoänget den får är att det inte ingår en skötbädd. 

När din lilla bebis inte är så liten längre och inte behöver ett skötbord, kan du enkelt förvandla bordet till en supersnygg förvaringsmöbel.

Visserligen ska det inte vara poängen när du letar efter det bästa skötbordet för ditt barn, men det är samtidigt smidigt.

Priset kan tyckas lite väl högt, men tänk på att du får ett praktiskt och rymligt skötbord som du senare kan ha användning för i många år som en snygg inredningsmöbel.


Hoppekids Skötbord Ida

Ett supergulligt skötbord du verkligen ska kolla in om du har trångt med plats då det mäter 56 x 84 x 73 centimeter, men trots den lite mindre storleken har den mycket förvaringsplats för blöjbytena.

Den är utrustad med två hyllor och sedan kan man köpa till textiler separat som man kan hänga på sidorna så att man får några fickor. Skötbordet har hjul för enkel transportering eller om du behöver flytta på det.


Produkter som utgått

Moweo Skötbord Med Badbalja

Moweo skötbord med badbalja är, precis som det låter, en kombination av ett skötbord och en badbalja i ett. Med andra ord är detta en mångfunktionell produkt som inte bara gör sig riktigt bra som skötbord, utan där ni snabbt och smidigt kan svira om för att bada barnet.

För att byta behöver ni bara knäppa upp spännen och fälla ner skötbädden på ställningens sida. Då kan du bada barnet och sen bara fälla tillbaka bädden när det är dags för påklädning.

Kombinationen är, enligt oss, perfekt. I många fall känns det fräscht att bada direkt efter ett blöjbyte. Då har ni allt ni behöver på en och samma plats, för att ni så enkelt som möjligt kan hålla barnet rent.

Dessutom är den här väldigt välgjord på flera sätt och vis, inte minst med tanke på att badbaljan har en avtappningsslang så att ni kan tömma vattnet direkt i närmsta vattenkar. Både badbalja och bädd är snyggt utformade med rymliga ytor.

Det finns gott om förvaring och plats för diverse nödvändiga tillbehör, där du både kan lägga grejer på det undre och övre planet i olika fack. Designen är snygg och stilren och passar in i de flesta rum. Materialet i plast tål både fukt och vatten samt är enkelt att hålla rent. Ett plus för de lås- och svängbara hjulen för smidig förflyttning. 

Fördelar

 • Riktigt prisvärd för dess kvalité
 • Kombinerad badbalja och skötbord
 • Smart tappslang

Nackdelar

 • Något svår att montera, dåliga instruktioner

Seaside Nursery Byrå med Skötbord

Ett väldigt praktiskt och snyggt skötbord i björkmaterial. Det bästa med detta skötbord är att det kommer med ett praktiskt klädställ som kan dras ut på två olika sidor. Vi tyckte att det var väldigt smidigt när vi ville vädra barnens kläder.

Det finns även tre väldigt rymliga lådor där du verkligen får plats med allt du behöver förvara. När din lilla inte längre behöver ett skötbord kan det förvandlas till en vanlig, klassisk förvaringsmöbel för ditt hem.

Det blir en väldigt smart 2-i-1 produkt, men för cirkapriset på 8530 kr kan det tyckas lite väl mycket, speciellt om du inte är säker på att du vill ha möbeln efteråt.


Carena Rindö, Skötbord med Skötdyna och Badbalja

Det här skötbordet blev en snabb favorit hos testpanelen och ni kommer förstå varför. Förutom att du får ett stabilt och rymligt skötbord ingår det även en balja och vattenslang.

Själva skötbädden är väldigt mjuk och vadderad så att den lilla ligger bekvämt och det finns även en hög, säker kant runt bädden. 

Hyllorna har mycket plats för förvaring och det är ett stort plus att man kan ta bort dem och tvätta rent om det har varit en riktigt händelserik dag. 

Det finns även smarta förvaringslådor uppe vid bädden så att du enkelt kan komma åt hygienartiklar, blöjor, eller vad som än kan behövas förvaras nära till hands. Hela skötbordet står stadigt på fyra låsbara hjul, men som även går att flytta smidigt.

Sist men absolut inte minst finns det en supersmidig badbalja med slang och propp. Jag kan inte understryka hur smidigt det var att ha en inbyggd balja och en praktisk slang för avtappning i badrummet eller ner i en hink.

Det var väldigt praktiskt för de lite mer geggiga dagarna eller om någonting från blöjans innehåll spills.

Maxbredden på skötbordet är 55,5 x 86 cm och höjden upp till skötbordet ligger på 92 cm så visserligen måste du har plats för den. Om plats inte är något problem för dig så kan jag varmt rekommendera detta skötbord. 

För cirkapriset på strax över 1000 kr är den verkligen värd priset, då du till exempel inte behöver tänka på att köpa en balja eller liknande att ha smidigt till hands. Vi i testpanelen tyckte även att allt var lättåtkomligt i förvaringshyllorna och lådorna.


2ME Skötbord Basic

Det här är ett väldigt enkelt men snyggt skötbord från 2ME. Den kommer i en snygg vit färg - färgen är helt fri från giftiga färgämnen - och kan börja användas direkt när barnet är fött och upp till att han eller hon väger 15 kilo.

Du får 2 väldigt rymliga förvaringshyllor, plus skötbordet såklart. Bordet har även höga kanter på tre sidor, men du behöver tyvärr köpa till en liten bädd så den lilla kan ligga skönt. När man väl har lagt till en skötbädd (går att hitta billigt) är den verkligen smidig att använda.  

Då den är gjord av trä och inte har några hjul kanske man tror att den är lite krånglig att flytta, men den var lätt att bära och så länge du inte har några saker liggandes på hyllorna går det lätt som en plätt att flytta runt den.

Den får även pluspoäng för smidig montering. Priset ligger på strax under 1000 kr, vilket vi tyckte var överkomligt.


OK Baby Skötbord Flat

Detta skötbord kan användas från födseln tills barnet väger 15 kilo. Bordet går bra att sätta på alla plana ytor, och fungerar även bra på spjälsängar och badkar.

Ett smidigt badkar om du till exempel har ett badkar i ett litet badrum. En tunn fast skön bädd ingår. 

Visserligen kommer det inga förvaringshyllor eller lådor med, men om du inte har så mycket plats är detta ett bra köp då den kommer för ett kanonpris för runt 800 kr. 


BudtzBendix Changing Tower

Detta är ett supersnyggt (i alla fall den gråa färgen) skötbord - eller ställ som jag kallar det - och det är även väldigt praktiskt.

Den är gjord av stål och står väldigt stadigt vart man än ställer den. Skötbordet är rektangulärt med höjda kanter med en lägre kant på framsidan.

Under bordet finns det två smidiga förvaringslådor, som kanske inte ser så rymliga ut, men jag kan lova att man får plats med mycket saker däri.

Allt som allt var det ett väldigt bra och praktiskt skötbord som även gick lätt att flytta, men för cirkapriset på 4400 kr är det inte så rättfärdigt. 


Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals