Unika och roliga sätt att berätta att ni är gravida

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

När det är dags att berätta för andra att man är gravid finns det många roliga sätt att göra det på. Man behöver inte alltid göra en så stor sak av det, utan man kan berätta om det lite i förbifarten.

Det innebär inte att man nonchalerar att man är gravid, utan istället kan det vara ett sätt att visa att man inte är helt självupptagen.

Det upplevs olika

Vi märkte en stor skillnad på hur vi berättade om att vi var gravida andra gången. När vi var gravida första gången var det en känsla av att hela världen borde stanna upp så som den gjorde för oss, men nu har vi insett hur egocentrerat det var att tänka så. 

Unika och roliga satt

När man berättar om en sådan här sak är det oftast så att de personer man berättar för känner att de måste visa ett extremt stort intresse, klappa händer och hoppa upp och ner, även om det kanske inte direkt känns som den häftigaste upplevelsen för dem (trots att det är så för er som ska bli föräldrar). 

Vad man därför bör göra är helt enkelt att göra det på ett kul sätt som får andra att dra på smilbanden, för berätta, det vill man ju! 

1) Berätta med servetter under familjemiddagen

När det är det första barnet man är gravid med kan man lätt få till det genom att personer i familjen plötsligt ”blir” till något annat än vad de var innan bebisens intåg. 

Med detta menar jag att exempelvis ens mamma också blir mormor, makens syster blir faster, och så vidare. 

Ett supertrevligt sätt att berätta är att skriva ”Mormor”, ”Faster”, och så vidare på servetterna när man har familjen på middag, för då blir det en kul överraskning istället för att man bara berättar. 

2) Skicka kopior på ultraljudet

Här kan man välja att antingen dela med sig av ultraljudet via sociala medier, eller så kan man göra det lite mer personligt och fint genom att skicka ultraljudet i kopior i brev. 

3) Presenter med ”I love…”

Ni vet de där barnkläderna där det står ”I love grandpa” och liknande? Ge bort sådana till alla i familjen, så att de alla har en! 

4) Foto på Converse x 3

Om det är ett par skor de flesta har ett par av är det Converse. Då dessa skor finns i alla storlekar är det också så att många köper dem till sina småttingar.

Ställ upp familjens Converse bredvid varandra och ta en bild så att alla ser att det finns ett par miniskor bredvid de andra. 

5) Köp en tårta med en lämplig text

Beroende på vem ni ska berätta för blir det naturligtvis olika text, men som exempel kan vi nämna ”Snart ses vi, farmor!”. Tänk dig själv att få en sådan trevlig överraskning! Och i form av en tårta dessutom! 

6) Gör som Beyoncé! 

Ja, varför inte göra som drottningen själv? Ta ett vackert foto på dig och din lilla bula! Dels är det ju en kul grej och dels så blir det ett kul minne för ditt barn senare. 

7) Låt ett eventuellt storasyskon avslöja nyheten

Här är det mycket kul man kan göra, men ett tips är att ta ett foto när det äldre syskonet exempelvis ritar eller skriver att hen ska bli storasyster eller storebror. Man kan också ta ett foto när barnet läser en bok med en titel som exempelvis ”I’m a big sister”. 

8) Låt husdjuret berätta 

Många väljer att låta husdjuret berätta. Man kan till exempel ta en bild där ditt husdjur sover bredvid ett par babyskor, eller så kan man ta en bild där husdjuret har en skylt kring nacken som annonserar nyheten. 

Unika och roliga satt att beratta att ni ar gravida

9) Ta foto på graviditetstestet

En annan kul grej man kan göra är att fota graviditetstestet. Här kan man ta två foton där det ena fotot är på den ena föräldern hållande det och det andra fotot är på den andra föräldern. Man kan såklart också välja ett foto på er båda eller endast på själva graviditetstestet! 

10) Lägg en bulle i ugnen

Bjud in nära och kära och lägg en stor bulle i ugnen med texten ”Klar december 2018” eller liknande. 

11) Gör en egen ”fortune cookie”

Baka någonting och stoppa in en lapp där det står ”Hej moster, vi ses i november”. Gör ett bakverk till var och en där det står just vad de kommer att bli till bebisen. 

12) Ta ett foto när du läser en tidning/bok för gravida

Ta ett foto av dig och din partner när ni läser en tidning för gravida. Det kan ju knappast bli mer tydligt än så! Här funkar det precis lika bra med böcker för gravida, såklart! 

Här kan man passa på att ta tre foton där ett föreställer dig, ett är på din partner, och ett tredje foto är med er båda. 

13) Fota magen med text!

Skriv på din mage hur många veckor du är gången och ta sedan ett foto på magen med texten och dela antingen via sociala medier eller på något annat sätt. Foton är alltid uppskattade och alla tycker att det är mysigt med en gravidmage! 

Unika och roliga satt att beratta att ni ar gravida

14) Skicka vykort med texten ”Grattis, du ska bli…

Skicka iväg kort till alla i familjen där det står ”Grattis, du ska bli…” och sedan vad var och en ska bli. Det blir alltså kort med olika text till varje person i familjen och så fort de får dem i brevlådan kommer det nog bli ett väldans ringande i telefonerna i familjen! 

15) Säg det med tv-spel!

Tv-spelskonsoller finns i de flesta hem och ett kul sätt att berätta om en graviditet är att ta ett foto på tv:en när ni ska börja spela där man skriver namnen på föräldrarna under två spelare och sedan skriver man något i stil med ”new player is joining the game februari 2019”. 

Ett sista ord

Sådär, då har ni fått lite tips från mig! Jag hoppas att ni hittar ett kul sätt att berätta om er graviditet för det är mycket roligare att göra det på ett lite kreativt sätt!

Vi gjorde så att med vårt första barn berättade vi det faktiskt som i punkt 15, alltså med tv-spelmoduler. Anledningen till det var att min man älskar tv-spel. När det var dags för barn nummer två berättade vi om graviditeten under en middag precis som i punkt 1, alltså genom att skriva på servetterna. 

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals