Bästa barnfåtöljen 2024 – Mys och lek i en skön möbel

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

En barnfåtölj är inte bara en trevlig inredningsdetalj i ett hem utan också en praktisk pryl som har ett fantastisk nyttovärde, i och med att den blir en härlig myshörna där barnet kan läsa en bok, lyssna på en ljudbok, eller spela ett spel på surfplattan.

Idag finns en mängd användbara och snygga fåtöljer på marknaden som är ämnade för barnrum och den som börjar kolla runt hittar säkerligen mycket som kan inspirera till att inreda barnrummet.

Precis som för vuxna är det också bra att använda sängen till vila och sovande, särskilt om man har problem att koppla av på kvällen och som ofta kan vara fallet för småbarn.

Många barn har väldigt svårt att varva ner på kvällen och då är det bra om sängen förknippas med sömn. Att då ha andra ställen i hemmet och rummet där barnet kan leka eller koppla av är också bra för att hjälpa barnet på traven med sömnen.

Med en fåtölj i rummet kan barnet både vila och bygga en koja, utan att använda sängen. Tycker du att ditt barns rum är trångt som det är och att du inte har någon plats med en barnfåtölj i det?

Då finns det några saker att tänka på som gör det lättare att få plats med mer möbler i rummet. Framför allt är det bra att tänka på att utnyttja både väggar, tak, och eventuella platser ovanför garderoberna som förvaring och på det viset få fram välbehövlig golvyta.

I taket kan du ha krokar med hängande förvaring och på väggarna kan hyllor med lådor för förvaring vara av allt från gosedjur till pennor, kritor och papper.

Då kommer du garanterat ha plats med en liten fåtölj som förgyller tillvaron för barnet, blir en bekväm sittplats, och dessutom blir en trevlig inredningsdetalj som du kan matcha rummet med precis som du vill.

Det finns också en annan nytta med att ha en barnfåtölj i rummet, från det att barnet är litet. Om du är tvungen att vara med barnet på natten, till exempel för att det är svårt för barnet att somna eller om det är en period av mardrömmar, är det skönt att ha någonstans för föräldern att sitta, även om det är en barnfåtölj.

En större fåtölj för det större barnet blir en mysig plats för er båda att krypa upp i och läsa. En fåtölj eller beanbag är också toppen att ha i tonåringens rum.

I tonåren blir samvaron med kompisarna viktig och att slippa trängas på sängen eller på golvet är bra. En fåtölj är också bra för läxläsning och surfande.

När du ska köpa en bäddsoffa eller en fåtölj till barnrummet är det fler val i och med detta som ska göras. Hur barnfåtöljen ska se ut, vilken stil den ska gå i, vilken färg den ska ha, vilken typ av tyg och material den ska vara tillverkad av.

Ett slitstark tyg brukar vara bra. Tänk också på huruvida det kan bli mycket fläckar på tyget och om du ska välja ett ljust tyg eller ett mörkt. Du ska också tänka på exakt vilken användning fåtöljen ska ha.

Det kan ofta löna sig att välja en soffa eller en fåtölj av kvalitet. Vissa märken av barnfåtöljer kan man byta tyg på och då kan du ha fåtöljen extra länge, samt att du kan ändra fåtöljens utseende för att matcha ny inredning i rummet.

Vår premiumvinnare heter NG Baby Sittsäck Mood och favoritfåtöljen i mellanklassen heter JOX Fåtölj Chesterfield.

Budgetvinnaren JOX Emma Sammet Fåtölj är en klar favorit och missa inte vår fina specialare som heter By On Mini Fåtölj Rattan.

Premium: NG Baby Sittsäck Mood

NG Baby sittsäck Mood är en funktionell och högkvalitativ barnfåtölj som passar i alla sammanhang för barn i olika åldrar.

Den är kul att leka med och världens bästa myshörna när det är dags att ta det lugnt. Den är svensktillverkad och tyget är helt i tvättbart linne. En barnfåtölj utöver det vanliga.


Mellan: Jox Fåtölj Chesterfield

Det här är verkligen en riktig showstopper och att ha en chesterfieldfåtölj i sovrummet är något som verkligen förhöjer inredningen i rummet.

Dessutom kommer den garanterat att bli enormt populär hos barnet eftersom den är perfekt att bygga koja i och att mysa i. Tyget är slitstarkt och kvaliteten är hög, precis som hos alla Jox-möbler.


Budget: Jox Emma Sammet Fåtölj

Jox har många fåtöljer att välja mellan och deras modell Emma är en i det lägre prissegmentet som är perfekt att inreda barnrummet med och som du själv också kan sitta i. Du får mycket för pengarna samt en fåtölj som är en bra allround-fåtölj att inreda barnrummet med.


Special: By On Mini Fåtölj Rattan

Svenska By On har tagit fram en härlig rottingfåtölj i klassiskt utförande som garanterat blir ditt barns favorit.

Rotting är skönt och bekvämt att sitta i och är perfekt att ha ett fårskinn i för extra komfort. Det här en fåtölj som ger det lilla extra till barnrummet.

Varför ska du lita på oss?

Alla fåtöljer har hämtats hem till ett hushåll med barn där den använts i ett par veckor av expertisen själv, alltså barnen.

Vem behöver en barnfåtölj?

Att ha en barnfåtölj är jättepraktiskt och dessutom en snygg inredningspryl. Det utgör en stor mysfaktor för barnet att ha någonstans att koppla av i och ta fram en bok för att läsa.

Det större barnet har ofta kompisar hemma och då är det extra praktiskt att ha en fåtölj som kompisarna kan sitta i.

Hur kom vi fram till vilka barnfåtöljer vi skulle testa?

Vi har läst mycket information om olika varumärken och vilken kvalitet de har och därefter läst recensioner och omdömen om en mängd barnfåtöljer och därefter kunnat välja ett antal barnfåtöljer vi vill testa.

Hur testade vi barnfåtöljerna?

Fåtöljerna plockades hem från lekmer.se, babyland.se, och babyshop.se och provades därefter ut i ett hushåll under två veckor.

Bekvämlighet, kvalitet, och hur lätt tyget var att rengöra var några av sakerna som bedömdes. Givetvis tittade vi också på priset och bedömde hur mycket man egentligen fick för pengar.

Våra favoriter

Premium: NG Baby Sittsäck Mood

NG Baby har tagit fram en sittpuff som är perfekt att använda som fåtölj för ditt barn. Den har en härlig och rörlig fyllning som formar sig efter barnets kropp. Den är helt svensktillverkad och yttertyget är av 100% stentvättat linne.

Fyllningen består av 142 liter styrolitkulor. Yttertyget kan dessutom tas av och tvättas i 40 grader i tvättmaskinen. Fyllningen är inte tvättbar. Sittsäcken kommer också i många fina färger.

Fördelen med NG Baby sittsäck är att den är lätt i vikt och kan flyttas runt utan problem. Det här är en fåtölj som barnet kan mysa i det egna rummet med som man kan flytta med det till vardagsrummet för häng med resten av familjen.

Den fungerar även för det lilla barnet som för det större. Den är perfekt att växa med och passar lika bra i tonårsrummet som i det lilla barnets rum.


Mellan: Jox Fåtölj Chesterfield

Vad sägs om en fåtölj i klassisk och sober chesterfieldstil? Om man inreder barnrummet med den här fåtöljen gör man två flugor i en smäll. Man får nämligen en fantastiskt mysig och bekväm fåtölj, samtidigt som det blir en härlig inredningsdetalj.

Här har du passpoaler längs kanterna, vackra knappdetaljer, och robusta träben som har en rundad, snidad, snygg form.

Tyget är i ett grovt, diskret tyg som passar ihop med de flesta inredningar. Det här är en perfekt fåtölj att bygga koja i, likväl som att mysa i.

Fåtöljen har mått på 42,5 x 46,5 x 57 cm och får en vuxen plats i den är det bara att slå sig ner i den eftersom den tar en tyngd på hela 100 kg. Det går bra för barnen att leka och busa i den eftersom den står stadigt som berget.

Behöver du mer inredning till rummet kan vi varmt rekommendera Jox inredning. De erbjuder inredning i form av möbler och prylar av alla de slag som hör barnrummet till. Med hjälp av deras möbler blir verkligen barnrummet funktionellt och mysigt.

De har klassisk skandinavisk design och passar barn som vill ha funktionella och roliga möbler likväl som de inredningsintresserade föräldrarna.


Budget: Jox Emma Sammet Fåtölj

En klassisk Emma-fåtölj utgör en underbar inredningsdetalj i rummet till ett bra pris och dessutom är det en perfekt sitthörna till barnet. Den är designad av det skickliga teamet på Jox.

Designen är klassisk och tidlös och de robusta träbenen ger trots sin stadga ett elegant och sirligt intryck. Fåtöljen finns även i några olika färger, alla lika fina.

Den fungerar också utmärkt att ha som allorundfåtölj under de perioder där du behöver vara en del i barnrummet, så som vid nattamning eller under perioder när det behövs extra mycket tröst på nätterna.

Detta kanske sker när mardrömmar spökar, vilket brukar vara perioder alla barn genomgår. Måtten är 51,5 x 44 x 49 cm. Materialet är polyester, plysch, och träben samt stomme.


Special: By On Mini Fåtölj Rattan

By On har designat den här fina fåtöljen som är tillverkad helt i rotting. Fåtöljen är mycket stabil i konstruktionen och i kombination med till exempel mjuka fårskinn och kuddar blir den en bekväm och skön sittplats.

Den tidlösa designen passar i de flesta hem, antingen som stilenlig inredningsdetalj eller som en iögonfallande kontrast i det modernistiskt och minimalistisk inredda hemmet.

Den är lätt att hålla ren med en fuktig trasa. Måtten är på 7 x 56 x 44 cm. By On är ett svenskt inredningsföretag som på de senaste åren etablerat sig snabbt med sina vackra inredningsdetaljer och möbler.

Allt de utvecklar har något utöver det vanliga och rottingenfåtöljen kan du kombinera med många andra roliga prylar.

Våra utmanare

Kid's Concept Fåtölj

En ljuvlig, rosa fåtölj som passar i alla små prinsar och prinsessors rum. Den klassiska modellen är en självklar inredningsdetalj som förhöjer känslan i barnrummet, inte minst eftersom den är som en femtiotalsfåtölj, fast i miniatyr.

Måtten är ändå tillräckligt rejäla för att du själv ska kunna sitta i den för en mysig stund med ditt barn. Måtten ligger på 60,5 x 50 x 52 cm. Materialet är trä, linne, och bomull.

Den är avsedd för att användas för barn i åldrarna 3-8 år och finns även i en väldigt fin grå modell.


JaBaDaBaDo Fåtölj med Rosa Tyg

Även den här fåtöljen är från Jabadabado, men här är den i en härligt bullig fåtölj. Modellen påminner om en fåtölj från 40-talet och har en vacker form som är stabil och välgjord.

Med sitt bulliga utseende inbjuder den verkligen till att hoppa upp och mysa i. Fåtöljen är tillverkad i slitstarkt tyg och kan enkelt torkas av med en fuktig trasa och vid större olyckor få man ta till textiltvätt.


Produkter som utgått

Jabadabado Fåtölj

Ännu en fåtölj i klassiskt utförande fast i barnvariant. Den vackra fåtöljen med sitt milt gråa tyg ger en härlig stämning i rummet och passar i många typer av stilar. Den mjuka texturen i sits och rygg är klädd i ett tyg av viskos och bomull. Perfekt att mysa i.

Jabadabado startades 1993 och började med att först producera träleksaker och efter många år i branschen började man också tillverka barnmöbler.

Deras produkter kännetecknas av en stilren design som tillika är mycket lekfull. Priset för den här fina barnfåtöljen ligger på ungefär 1300 kronor.

Frågor och svar

Använder verkligen barn en fåtölj i sitt barnrum?

Prova får du se! För oss i äldre generationer var det inte så vanligt att ha möblemang i barnrummet, annat än en säng och ett skrivbord.

Idag har man tänkt om och man förstår att det är till stor glädje för barnen att ha något annat i rummet än bara det nödvändigaste.

En fåtölj är en sådan sak och en väl värd investering eftersom barnet snabbt brukar göra fåtöljhörnan till sin plats att mysa i. Dessutom är en fåtölj en bra stomme till att bygga koja i eller leka någon annan mysig fantasilek med.

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals